- ΚΑΜΠΑΛΛΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
...σόρρυ όμως αν σε ενόχλησε...
Καθόλου! Χιούμορ έκανα...
quote:
αλήθεια τι σημαίνει Εβραϊκή καμπάλα αφού η καταγωγή της είναι από αλλού?
Για πες κι άλλα... Από πού είναι η καταγωγή της;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για όλα όσα έδωσαν και δίνουν στο θέμα και γενικά στο φόρουμ.
Σήμερα διάβασα όλα τα μηνύματα αν και γνώριζα την ύπαρξη του θέματος καιρό. θα κάνω μια ερώτηση και θα ζητήσω βοήθεια.
Θέλω λοιπόν να ακούσω τι γνώμη σας για το εξής, Ο ανθρώπινος νους δε γνωρίζει άλλο τρόπο υπάρξεις από αυτόν της μορφής και της δραστηριότητας. Έτσι, δύσκολα αποκτά μια ολοκληρωμένη αντίληψη αυτής της εντελώς άμορφης κατάστασης παθητικότητας, που παρόλα αυτά δεν είναι ύπαρξη. Εντούτοις , αν θέλουμε να καταλάβουμε τις βασικές αρχές της κοσμικής φιλοσοφίας , δεν θα πρέπει να σύρουμε το Πέπλο της Αρνητικής Ύπαρξης μπροστά από το Κέτερ , γιατί διαφορετικά θα καταδικαστούμε σε μια αιώνια και άλυτη δυαδικότητα. Ο Θεός και ο Διάβολος θα πολεμούν αιώνια στον κόσμο μας και δε θα υπάρχει τέλος στην σύγκρουση τους.
Απόσπασμα από το βιβλίο της Dion Fortune “Η μυστική Καββάλα” σελ145
Δεν θα πω ακόμη τι εικόνες δημιούργησε σε εμένα απλά θα πω ότι μου ανέτρεψε εντελώς την εικόνα του αρνητικού, θα ήθελα και τα δικά σας σχόλια , αν και είναι αδύνατον να προσεγγίσουμε κάτι που δεν γνωρίζουμε και δεν καταλαβαίνουμε, νομίζω όμως από την άλλη ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια προσέγγισης αυτής της Υψηλότατης Σεφίρας θα μπορούσε να έχει θαυμάσια αποτελέσματα.
Ευχαριστώ
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Crystal_tear ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΛΑ.
quote:
Πόσο συχνό είναι το φαινόμενο , να μας απορροφά κάτι τόσο ώστε να εξετάζουμε τα πάντα κάτω από το ίδιο πρίσμα και να χανόμαστε σε μια πλάνη ; Βάζω την ερώτηση σε αυτό το θέμα γιατί νομίζω ότι η Καββάλα προσφέρεται για να εξετάζεις το μικρόκοσμο και το μακρόκοσμο με βάση αυτή , που όμως έχει τα όρια της; πως μπορεί ο αμύητος να προστατευθεί και να μην παρασυρθεί νομίζοντας ότι όλα είναι ένα δέντρο ; Φτάνει μόνο η λογική η χρειάζεται και πολύ γνώση ;
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΕΣΥ.....
ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΣΟΥ....
ΔΕΝ ΧΑΝΕΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟ Η ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥ ΤAIΡΙΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ ????
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΠΩΣ ΔΥΝΑΣΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ????
ΕΑΝ ΝΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΣ...
ΕΑΝ ΟΧΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΔΡΟΜΟ...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ...
ΕΣΥ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ...
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...
ΧΡΩΜΑΤΑ....
ΑΡΙΘΜΟΙ....
ΓΡΑΜΜΑΤΑ...
ΠΛΑΝΗΤΕΣ...
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ..
ΤΑΡΩ..
ΑΤΡΑΠΟΙ....
ΕΠΙΠΕΔΑ....
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Zadok ΕΡΩΤΑΣ ...
quote:
Από πού είναι η καταγωγή της;
ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ..
quote:
ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ Η ΚΑΜΠΑΛΛΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΘΡΑΙΣΜΟ.
ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ Ο ΑΒΡΑΑΜ.
Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΥΡ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ.Η ΔΕ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΓΡΑΠΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑ ΣΕ ΑΦΤΙ.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΧΕΔΟΝ, ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ.
ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ , ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
σε υπερ-ευχαριστώ για την απάντηση και με συγχωρείς που σε ανάγκασα να επαναλάβεις το ποστ σου.
Το ερώτημά μου αφορούσε στην απορία της αγαπητής Avallon και μάλλον θα πρέπει να διευκρινίσουμε κατά την ταπεινή μου άποψη, ότι είναι διαφορετικό το γεγονός ότι η παράδοση αυτή έχει τις ρίζες της σε άλλες παραδόσεις (βλέπε Μεσοποταμία), διαφορετικό το γεγονός ότι η original version (η οποία τουλάχιστον έφτασε σε μας) είναι εβραϊκή και διαφορετικό το ότι υπάρχουν και άλλες νεώτερες εκδοχές...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 20/04/2004 15:25:45
Συνφωνω με αυτα που λες αλλα νομιζω οτι δεν εγινε καποιο λαθος , δεν αναφερόμουν στην Καββάλα , την χρησημοποιησα σας παραδηγμα.
Θα κανω την ερωτηση διαφορετικα, οταν κατι σου αρεσει πολυ και ασχολισαι με αυτο αρκετες ωρες την ημερα κυνδινευεις να το κανεις εμονή σου και να νομιζεις οτι τα παντα εχουν σχεση με αυτο ;
Φτανει μονο η λογική η ειναι απαρετικη η καθοδήγηση απο καποιον γνώστη για να αποφύγεις λαθη ;
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Crystal_tear ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ....
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ????
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΡΟΜΩΝ...
ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΡΟΜΩΝ....
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ....
ΕΚΕΙ ΧΑΝΕΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ....
ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΘΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΑΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ....
ΟΔΗΓΟΣ Η ΚΑΡΔΙΑ...
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Zadok ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΣΑΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΟΙ ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ (SEFIROTH)...
ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΑΡΧΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΛΑΒΙΝΑΣ..
4 ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ...
ΕΚΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ..
ΔΗΛΑΔΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΒΒΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΔΕΝΔΡΟ (ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ).
ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΜΥΣΡΑΙΜ ΜΕ ΤΟΥΣ 99 ΒΑΘΜΟΥΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Οχι αγατητέ AVATARGR , δεν χάνεται αυτος που ψάχνει για να βρει ποιος δρομος του τεριάζει με αποτελεσμα να βλεπει πολλους, αυτος που ακολουθει καποιον και τελικα ξεστρατίζει χανεται.
Νομίζεις οτι φτάνει μονο η καρδία σαν οδηγος, εγω δεν ξερω νομιζω οτι καλο θα ηταν να μπορω να ρωταω για να λυνω τις αποριες μου, χωρις αυτο να συμενει οτι δεν εμπιστευομαι την καρδια μου!
Σε ευχαριστω πολυ! ![]()
Eίπα να το επαναφέρω από τις πίσω σελίδες, καθώς από το τελευταίο post μέχρι και σήμερα πολλά νέα μέλη έχουν πλαισιώσει τη μεγάλη παρέα του esoterica.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Oannes ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΠΙΚ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ Knight MIXAIL.
ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΠΩΣ ΕΙΧΑ ΑΦΙΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ Crystal_tear.
ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Crystal_tear ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ..
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ...
quote:
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ????
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΡΟΜΩΝ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΡΟΜΩΝ....
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ....
ΕΚΕΙ ΧΑΝΕΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ....
ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙΣ ΠΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΡΟΜΩΝ...
ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΡΟΜΩΝ.
ΑΜΑ ΒΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
http://www.kabbalah.info/engkab/holidays_eng/hanukah.htm
http://www.crcsite.org/GreekKabala1.htm
http://www.angelfire.com/wizard/simply-mystical/
http://www.angelfire.com/wizard/simply-mystical/kabala/10.html
http://www.angelfire.com/wizard/simply-mystical/hermes/9.html
δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν,εχουν ενδιαφερον ομως:)
μελετω....τον αριθμο 7...που υπαρχει σε τοπικ...
σε συνδιασμο.....
http://www.blather.net/bookstore/barry_greek.html
Kieren Barry
The Greek Qabalah
"...widespread awareness of Hebrew Qabalah in the West has often led to the mistaken belief that the Jews were the original founders of the literal Qabalah, and even that it was the Jews who first used letters as numbers... It was, in fact, the Greeks who, as early as the eighth century B.C.E., invented alphabetic numerals, the very essence of Qabalistic numerology" (preface p.xiii).
........
The Greek Qabalah is a great book but is heavy going at times (my knowledge of Greek letters being paltry) but its bibliography will no doubt lead me - and you - elsewhere: the ancient world always invites us to study it further.
- Barry Kavanagh
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
Edited by - manos on 07/01/2005 10:29:24
quote:
Πάντως ένα είναι το σίγουρο... Καμπάλλα= παράδοση... τώρα ότι και αν εχει βγει γύρω από αυτή την λέξη συνήθως δεν είναι και ότι καλύτερο λόγω του προορισμού της....
Αγαπητέ Typhwnas μήπως θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιό συγκεκριμένος σε αυτό που γράφεις; Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα και πολλά.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ...
ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΨΑΧΝΕΙΣ...
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ...
ΦΙΛΕ Typhwnas Η ΛΕΞΗ kabbalah ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ Η ΜΕΤΑΦΕΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΙ...
ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΩ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ..
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ Oannes ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ kabbalah.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
λέγοντας προέλευση εννοώ ότι η λέξη αυτή προήλθε από ευραϊκές ρίζες... Για ποιο λόγο να εμπιστευτώ λοιπόν κάτι τέτοιο... Πολύ απλά δλδ δεν εμπιστεύομαι το οτιδήποτε είναι ευραϊκής προελευσεως...
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Typhwna ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ...
ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΜΑΙΚΗ...
Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΚΑΜΠΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΙ.
ΕΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.
ΕΥΧΑΡIΣΤΩ.
![]()
Γνωριζετε το ανεκδοτο
" Για ολα φταινε οι Εβραιοι και οι περιπτεραδες.."
Οι αφορισμοι δεν προσφερουν τιποτα απολυτως
Ασχετως απο την προελευση της η Καμπαλλα
αποτελει τον αλγοριθμο της Δυτικης Εσωτερικης Παραδοσης
Ειναι δεδομενο οτι εχει μεσα παρα πολλα Πλατωνικα στοιχεια
στην φιλοσοφια της
Ναι, αποτελεσμα των πρωτων μετα χριστον αιωνων.
Ομως η παραδοση των εβραιων πηγαζει απο την Αιγυπτο,
που για τα μυστηρια και την εσωτερικη αναζητηση, δεν ειναι
ξεκομενη απο την Ελλαδα
LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT
Knight ΜΙΧΑΗΛ

και συνεχιζεται εδω...
Ειχε γραψει τελευταια ο φιλτατος filosofos3,
quote:
Θα πρέπει να μου απαντήσεις σε αυτά τα τρία ερωτήματα:[b]1)γιατί επιλέγουμε αυτή τη διάταξη τη στιγμή που τουλάχιστον άλλες 8 (τόσες σίγουρα μπορεί και περισσότερες) έχουν περιοδική εμφάνισή τους κατά την κίνηση των πλανητών; Δεν είναι ζωτικής σημασίας ερώτημα να ξέρει κανείς γιατί επιλέγεται η συγκεκριμένη διάταξη και αντιστοίχηση;
2)Γιατί αντιστοιχήθηκαν με τρόπο που δεν ταιριάζει στην απόστασή τους οι Ποσειδώνας και Πλούτωνας και αποδόθηκε στη Νταάτ ο Ποσειδώνας και όχι στην Κέτερ ,όπως φαίνεται σε ένα από τα δέντρα που αντέγραψα παραπάνω,τη στιγμή που ούτε μεταξύ Κρόνου-Δία βρίσκεται ούτε αυτός είναι που βρίσκεται πολύ έξω από το επίπεδο όλων των άλλων πλανητών όπως ο Πλούτωνας;
3)Γιατί υπάρχει μια εντελώς διαφορετική αντιστοίχηση σφαιρών πλανητών στο τρίτο δέντρο (ασπρόμαυρο,εβραικό όπου ο Κρόνος αντιστοιχεί στο Γκεμπούρα ,Αφροδίτη στο Χόντ,Άρης στο Νετζά κλπ)
Περιμένω την απάντησή σου με ενδιαφέρον είτε εδώ είτε αλλού και θα συνεχίσω με τα θέματα που άφησα.
1. Επειδη η διαταξη η συνηθης που αναπαριστανται οι σφαιρες, σχηματικα υποδηλωνουν
ενα ορθιο σωμα, το σωμα του θεου, οπως εχει επικρατησει να λεγεται,
το ιδιο το ανθρωπινο σωμα, το οποιο ειναι "κατ' εικονα και ομοιωση" του θεου,
ετσι εφτασε να επικρατησει εναντι των αλλων σχηματων,
χωρις απαραιτητα αυτο να ειναι το αποκλειστικα σωστο και τα αλλα λαθος.
ΕΙΝΑΙ ζωτικης σημασιας το να ξερει κανεις το γιατι επιλεγεται η συγκεκριμμενη διαταξη,
να προσθεσω ακομα οτι,
η διαταξη αυτη αναπιριστα το "ονομα" του θεου,
αν γραφει η λεξη Ιεχωβα, (ΓΙΟΝΤ-ΧΕ-ΒΑΟΥ-ΧΕ) καθετα, με εβραϊκους χαρακτηρες.
Αναπαριστα τον πρωταρχικο ανθρωπο, τον ΑΔΑΜ...
2.Αστρονομικα, ο Πλουτωνας ειναι ο, μεχρι σημερα τουλαχιστον, γενικα αποδεκτος εξωτερικος πλανητης του
πλανητικου μας συστηματος.
Ξερουμε ομως οτι ειναι ενας Γαιωδης πλανητης, με πολυ μικρο μεγεθος, με μια τροχια -οπως αναφεραμε-
με υπερδιπλασια αποκλιση ως προς το επιπεδο περιφορας των αλλων πλανητων
και η θεση του βρισκεται στο εξωτερο ακρο, ενω θα επρεπε να βρισκεται μαζι με τους λοιπους γαιωδεις
εσωτερικους πλανητες η τουλαχιστον εσωτερικα απο τη ζωνη των αστεροειδων.
Ενα χρησιμο στοιχειο ακομα, ειναι η αστρολογικη του αντιστοιχηση και ερμηνεια
και το γεγονος οτι θεωρειται κυβερνητης του Σκορπιου.
Ο Πλουτωνας στην αστρολογια, συμβολιζει το "μικροτερο" και το "μεγαλυτερο".
Ειναι ο κυριαρχος του ατομου αλλα και του συμπαντος ολοκληρου,
ως προς τη γνωση,
ειναι η γνωση του ελαχιστου και του απειρου,
ειναι ο "θησαυρος" του V.I.T.R.I.O.L.,
αυτος που ανακαλυπτουμε στα εγκατα της Γης, στα εσωτερα βαθη του εαυτου μας,
η φιλοσοφικη λιθος !!!
Ειναι το συμβολο που εκφραζει το απειροελαχιστο (αδιαστατο σημειο) και το απεριοριστο (απειρο).
Ειναι το κεντρο ενος κυκλου, που η θεση του ειναι παντου, ενω η περιφερεια του δεν υπαρχει πουθενα...
Ειναι το ΜΗ-ΔΕΝ του Πυθαγορα, απ' οπου εκπορευεται ολη η δημιουργια, απ' οπου προβαλλεται ολη η δημιουργια.
Νομιζω λοιπον οτι η θεση του ειναι στο ΚΕΤΕΡ το οποιο ερμηνευει τελεια...
Απο την αλλη ο Ποσειδωνας, ο τελευταιος αεριωδης πλανητης,
παρουσιαζει ενα μοναδικο παραδοξο.
Η τροχια του, τεμνει την τροχια του Πλουτωνα,
οποτε σε καποιες χρονικες περιοδους, καθισταται αυτος ο εξωτερος πλανητης.
Παλι αστρολογικα θα επιμεινω σε ερμηνειες, οπου ο Ποσειδωνας συμβολιζει τη φυσικη και μεταφυσικη ΓΝΩΣΗ.
Γνωση λοιπον η λεξη κλειδι του Ποσειδωνα, αλλα και πλανητης ΦΥΓΗΣ, κατι που
δυστυχως εχει οδηγησει σε παρερμηνειες τους απροσεκτους και επιφανειακους μελετητες της Καμπαλλα.
Το γεγονος ακομα, οτι το ανωτερο τριγωνο με ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, ΟΥΡΑΝΟ και ΚΡΟΝΟ, ειναι το κατ' εξοχην
ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ (γνωση, σοφια, κατανοηση),
μας υποδεικνυει τη θεση του Ποσειδωνα στο Καμπαλλιστικο δεντρο,
αλλα και μας φανερωνει τις ΕΛΛΕΙΠΟΥΣΕΣ ατραπους, κατι που θα φανει αργοτερα.
Οπως εχω πει και στο topic "τα σωματα του ανθρωπου", ο Πλουτωνας, οπως και η Γη, βρισκονται
ουσιαστικα εκτος δεντρου,
η μεν Γη το στηριζει, ο δε Πλουτωνας, το εικονιζει, το προβαλλει.
Ετσι, οι σφαιρες ΧΟΧΜΑ-ΜΠΙΝΑ, σχηματιζουν ΔΥΟ τριγωνα, ενα με το ΚΕΤΕΡ και ΕΝΑ με το ΝΤΑΑΤ, επαλληλα,
σαν σελιδες βιβλιου.
Η Θεση που σε καποια δεντρα εικονιζεται το ΝΤΑΑΤ, ειναι καθαρα συμβολικη, χωρις να ανταποκρινεται στην
πραγματικη του θεση,
γιατι η ολη καταταξη των ανωτερων σφαιρων, μπορει να μοιαζει με την καταταξη των τεσσαρων κατωτερων,
ομως ΔΕΝ εχει καμμια αναλογικη αντιστοιχια...
Δεν θα μεινω αλλο εδω, αλλωστε αν συνεχισουμε την αναλυση, θα φανει η θεση και η λογοι που συνηγορουν στην οποια θεση...
3.Η διαφορετικοτητα στις σφαιρες των δυο δεντρων, ειναι (λυπαμαι που το λεω) δακτυλος πρωτοχριστιανων,
προτου αποβληθει η Καμπαλλα απο το επισημο δογμα.
Φυσικα αναγνωριζεται ευκολα η γνωστικη επιδραση.
Απλα, να θυμηθουμε το τελειωμα της Κυριακης προσευχης (Πατερ Ημων) που λεει,
"Οτι Σου εστι η Βασιλεια και η Δυναμη και η Δοξα ...."
Φραση που προερχεται αυτουσια απο μια Καμπαλλιστικη ευχη στα εβραϊκα
και για να την αποδωσουν στον ανωτερο σταυρο, δεν καθυστερησαν καθολου να
παραποιησουν ολακερο το δεντρο της ζωης,
αρκει αυτο να "ταιριαζει" με την πλανη τους...
Δυστυχως φιλε μου, filosofos3, θα βρουμε πολλες παραποιησεις,
σκοπιμες η απο παρανοηση,
κατι που φανταζομαι θα εχεις παρατηρησει σε πολλα σημεια,
οπως δειχνουν οι ευστοχες αποψεις που διατυπωνεις.
Φιλοδοξω να αναδειχθουν οι παραποιησεις και να λαμψει η πραγματικη και αξεπεραστη
αυτη φιλοσοφια,
η Καμπαλλιστικη εσωτερικη φιλοσοφια...
Μέλος 2ης Βαθμίδας
Greece
215 Μηνύματα Απεστάλη: 07/10/2004, 14:43:31 Αυτό που σας έταξα
" Ω Ιωτ δημιουργέ
που κατοικείς μέσα
στο ΑΙΝ-ΣΟΦ.
Αγιασμένος να είναι ο λόγος σου,το Κέτερ.
Είθε το φωτοβόλο Τιφερέτ να ακτινοβολεί
στη βασιλεία σου,εκπέμποντας τις ακτίνες του.
Είθε ο Γιαχβέ του κυκλικού σου νόμου
να βασιλέψει στο Μαλκχούτ,
όπως βασιλεύει στο Κέτερ.
Δίνε κάθε μέρα στο Νεσαμάχ
τη φώτιση μιάς από τις 50 Θύρες του Μπινάχ.
Αντέταξε το άπειρο Έλεος στο Χεζέντ
στα κελύφη που δημιουργώ κατ' Εικόνα μου,
όταν παραγνωρίζοντας τις 32 οδούς του
Χοκμάχ,εκπέμπω την σκληρότητα του Ρουάχ
προς τους αδελφούς μου.
Διαφύλαξε το Νεσαμάχ από τα θέλγητρα
του Νεφές και απάλλαξέ μας από
το Ναχάς.
Γιατί είσαι
Resch η αρχή, ή EL
Tphereth,
η Δημιουργός ή IOD Στα Elohim
Ακτινοβολία,
Iesod η Μήτρα ή ΜΕΜ "
Papus : "Επιστήμη επί των Αποκρύφων Επιστημών"
Εκδόσεις Τετρακτύς
Από το θέμα: Το μυστικό των Ναϊτών.
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)