ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι Μαγειας (Βιβλιο) Ερωτησεις/Αποψεις - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Περι Μαγειας (Βιβλιο) Ερωτησεις/Αποψεις - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Lazaroukos62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
21/01/2011, 01:08:54
quote:
Lazaroukos -Αγορι μου το βιβλιο μπορει να παιξει πολλα παιχνιδια με το μυαλο σου,προσεχε πριν σκευτεις να διαβασεις κατι,εγω προσωπικα αποφευβγω τετοιου ιδους βιβλια,το ιδιο να κανεις και εσυ! Αυτη ηταν η απαντηση της!

Πολύ σωστή η απάντηση που σου έδωσε Λάζαρε.
Επίσης ένα ερώτημα που πρέπει να βάλεις στον εαυτό σου και να απαντήσεις ειλικρινά… είναι ο λόγος που θέλεις να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο είδος γνώσης (αποκρυφισμός/μαγεία)

LazaroukosΝέο Μέλος
21/01/2011, 12:47:37
quote:

quote:
Lazaroukos -Αγορι μου το βιβλιο μπορει να παιξει πολλα παιχνιδια με το μυαλο σου,προσεχε πριν σκευτεις να διαβασεις κατι,εγω προσωπικα αποφευβγω τετοιου ιδους βιβλια,το ιδιο να κανεις και εσυ! Αυτη ηταν η απαντηση της!

Πολύ σωστή η απάντηση που σου έδωσε Λάζαρε.
Επίσης ένα ερώτημα που πρέπει να βάλεις στον εαυτό σου και να απαντήσεις ειλικρινά… είναι ο λόγος που θέλεις να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο είδος γνώσης (αποκρυφισμός/μαγεία)

Δεν εχω σκοπο να χρησιμοποιησω αυτο το βιβλιο φιλε μου,δεν μου περασε ουτε μια φορα απο το μυαλο να κανω καποια επικαλεση η τιποτα παρομοιο! Ολα αυτα δεν ειναι της θρησκειας μας,βεβαια τωρα μπορει να μου πεις,και γιατι δεν διαβαζεις κατι το οποιο ειναι της θρησκειας μας? Απλα η εξερευνηση κατι διαφορετικου μαρεσει :)

21/01/2011, 21:15:30
Φίλε μου διάβασε την Καινή διαθήκη και μετά αν θες ασχολήσου με τις μαγείες και τις μαγγανίες... το λέω αυτό γιατί έχω μπουχτίσει με άτομα που τα ελκύει ακριβώς το "διαφορετικό" όμως ούτε το φυσιολογικό γνωρίζουνε... π.χ. ένα φιλικό μου άτομο το οποίο έχει πάμπολλες ικανότητες και είναι πραγματικά τέρας γνώσεων(βραβεία σχετικά με τη λογοτεχνία κ.α.) δεν έχει διαβάσει ποτέ του ούτε παλαιά, ούτε καινή διαθήκη, ούτε γενικά έχει ανοίξει ποτέ στη ζωή του αμιγώς θρησκευτικό βιβλίο(αν βέβαια του έδινα ένα του ινδουισμό μάλλον θα το διάβαζε) και μιλάμε για άτομο που διαβάζει Καζαντζάκη και Ελύτη και κάθε βδομάδα αλλάζει τρία βιβλία. Ε απο ένα σημείο και πέρα κάποια πράγματα είναι θέμα προκατάληψης.

Δυστυχώς σήμερα ξέχασα τελείως να πάω για το βιβλίο πάντως.. Αλλά ενδέχεται να περάσω απο public μια από αυτές τις μέρες.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/01/2011 21:17:39

21/01/2011, 21:21:29
quote:

Φίλε μου διάβασε την Καινή διαθήκη και μετά αν θες ασχολήσου με τις μαγείες και τις μαγγανίες... το λέω αυτό γιατί έχω μπουχτίσει με άτομα που τα ελκύει ακριβώς το "διαφορετικό" όμως ούτε το φυσιολογικό γνωρίζουνε... π.χ. ένα φιλικό μου άτομο το οποίο έχει πάμπολλες ικανότητες και είναι πραγματικά τέρας γνώσεων(βραβεία σχετικά με τη λογοτεχνία κ.α.) δεν έχει διαβάσει ποτέ του ούτε παλαιά, ούτε καινή διαθήκη, ούτε γενικά έχει ανοίξει ποτέ στη ζωή του αμιγώς θρησκευτικό βιβλίο(αν βέβαια του έδινα ένα του ινδουισμό μάλλον θα το διάβαζε) και μιλάμε για άτομο που διαβάζει Καζαντζάκη και Ελύτη και κάθε βδομάδα αλλάζει τρία βιβλία. Ε απο ένα σημείο και πέρα κάποια πράγματα είναι θέμα προκατάληψης.

Δυστυχώς σήμερα ξέχασα τελείως να πάω για το βιβλίο πάντως.. Αλλά ενδέχεται να περάσω απο public μια από αυτές τις μέρες.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/01/2011 21:17:39

Και γιατί θεωρείς ότι θα έπρεπε να έχει διαβάσει συγκεκριμένα την Καινή Διαθήκη?

Εγώ κάνω σχεδόν ό,τι κάνει το φιλικό σου άτομο, με τη διαφορά ότι έχω διαβάσει την Καινή Διαθήκη.

Για ποιο όμως λόγο το θεωρείς απαραίτητο εσύ?Γιατί να είναι ΑΥΤΟ το φυσιολογικό?

Edited by - Narkissa555 on 21/01/2011 21:24:39

21/01/2011, 22:07:24
Γιατί υποτίθεται ότι η κανονική θρησκεία δεν σε ικανοποιεί, οπότε πας σε κάτι διαφορετικό που βρίσκεις μεγαλύτερη ικανοποίηση. Αν όμως δε γνωρίζεις την κανονική θρησκεία, τότε πώς πας σε κάτι διαφορετικό; Διαφορετικό απο τι; Αν δεν έχεις μέτρο σύγκρισης είσαι ανόητος.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/01/2011 22:08:30

21/01/2011, 22:09:48
quote:

Γιατί υποτίθεται ότι η κανονική θρησκεία δεν σε ικανοποιεί, οπότε πας σε κάτι διαφορετικό που βρίσκεις μεγαλύτερη ικανοποίηση. Αν όμως δε γνωρίζεις την κανονική θρησκεία, τότε πώς πας σε κάτι διαφορετικό; Διαφορετικό απο τι; Αν δεν έχεις μέτρο σύγκρισης είσαι ανόητος.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/01/2011 22:08:30

Για να μην σε ικανοποιεί, σημαίνει ότι τη γνωρίζεις.

21/01/2011, 22:14:44
Ήμουν ξεκάθαρος δεν έχω κάτι να προσθέσω. Η κρίση είναι σύγκριση και αν δεν έχεις μέτρο σύγκρισης είσαι άνθρωπος αμελής.
21/01/2011, 22:17:20
Εντάξει, σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Απλώς η αναφορά στο συγκεκριμένο βιβλίο με παρέπεμψε σε θρησκευτικές προκαταλήψεις(χριστιανικές συγκεκριμένα) κατά της μαγείας και είμαι αντίθετη στην καταδίκαση αυτή.
Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ.

Edited by - Narkissa555 on 21/01/2011 22:17:40

21/01/2011, 22:22:37
Μμμμ... αυτό είναι ένα σύνθετο ζήτημα. Νομίζω πρέπει να απευθυνθούμε στον Dr Know για μια αρκετά σαφή απάντηση περι αυτού...
21/01/2011, 22:25:31
quote:

Μμμμ... αυτό είναι ένα σύνθετο ζήτημα. Νομίζω πρέπει να απευθυνθούμε στον Dr Know για μια αρκετά σαφή απάντηση περι αυτού...

To έχουμε ξανασυζητήσει με εκείνον. Ξέρεις κάτι? Με ενδιαφέρει πολύ η ΔΙΚΗ σου άποψη, γιατί φαίνεσαι γενικά πολύ ψαγμένο άτομο και είσαι ίσως ο μοναδικός με τον οποίο μπορώ να κουβεντιάσω ελεύθερα κάτι τέτοιο. Όχι ο μόνος μέσω νετ, αλλά γενικά.

21/01/2011, 22:34:03
Μμμμ... είναι ένα ζήτημα που προτιμώ να μη το αγγίζω, αλλά θεωρώ ότι η μαγεία είναι δίκοπο μαχαίρι... Σημασία δεν έχει πόσο ψαγμένος είμαι, αλλα ποιος έχει περισσότερη εμπειρία. Για αυτό σε παραπέμπω στον Dr Know...
alati13Μέλος
28/08/2003, 00:52:39
Είναι τόσο δύσκολο;

Ίσως να είμαι ένας Φτηνός αντιγραφέας της επικεφαλίδας του θέματος του Εχεμβροτου, αλλά αυτό δεν με ενοχλεί καθόλου. Ίσως ο φίλος thoth μου πει ότι άνοιξα το θέμα σε λάθος σημείο. Ίσως το απόψεις προτάσεις να ήταν το σωστότερο. Θα διαφωνήσω και ελπίζω να γίνω κατανοητός στο γιατί.

Είναι λοιπόν τόσο δύσκολο να ανοιχτεί ένα οποιοδήποτε θέμα σχετικό με τις θρησκείες και να μην υπάρξουν αυτές οι ακρότητες, οι υπερβολές και οι προσωπικές επιθέσεις; Τόσο δύσκολο είναι; Και αν ναι , ΓΙΑΤΙ;

Φυσικά και δεν μιλάω για τις απλές αντιπαραθέσεις. Οι διαφωνίες είναι το ΑΛΑΤΙ της συζήτησης. Όμως με κάποιο μέτρο. Θα συμφωνούσα ακόμα και στο να δείξουμε ότι έχουμε εκνευριστεί με κάποιον. Όμως ως εκεί.

Γιατί πρέπει κάθε τέτοια συζήτηση να έχει την γνωστή κατάληξη;

Γιατί πρέπει να κάνουμε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επίθεση σε κάποιον, που δεν συμφωνούμε με τις ιδέες του;

Γιατί θα πρέπει ΠΑΝΤΑ ο φανατισμός μας να ΚΑΙΕΙ όλα τα ωραία θέματα ;

Η μεν και οι δε έχετε γεμίσει το side με μηνύματα σχετικά με τις σφαγές και τις αδικίες που έγιναν στο παρελθόν. Όταν όμως διαβάζω τα μηνύματα σας, από την μία νιώθω ότι είστε ενάντια σε αυτό , από την άλλη όμως πιστεύω ότι αν σας έβαζα σε μια αρένα θα μπορούσατε το ίδιο εύκολα να αλληλο-φαγωθείτε και να κάνετε όλα αυτά που καταγγέλλετε .

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Το εκάστοτε θέμα, όσο ενδιαφέρον και αν είναι, χάνει τελικά την ουσία του κα η συζήτηση περιορίζεται σε δύο τρεις πυρινο-κέφαλους , που αφού κάψουν το θέμα , ανανεώνουν σιωπηλά και συνωμοτικά το ραντεβού τους για το επόμενο θέμα.

Θα ήθελα λοιπόν πάρα πολύ να ακούσω (διαβάσω) την γνώμη σας ή έστω μια δικαιολογία. Θυμηθείτε όμως ότι ο γραπτός λόγος έχει πολλά μειονεκτήματα σε σχέση με τον προφορικό , όμως έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Σου χαρίζει την άνεση του χρόνου να σκεφτείς την απάντησή σου για να εκφραστείς σωστά.

Edited by - alati13 on 28/08/2003 00:54:41

28/08/2003, 13:02:51
Αγαπητέ φίλε alati13,

Forum δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων, ένας χώρος ΔΙΑΛΟΓΟΥ. Όταν λοιπόν έρχεσαι στο "ναό" αυτό του διαλόγου φορτωμένος με τις προκαταλήψεις σου--πολλές φορές και με τα απωθημένα σου--, όταν δεν σε ενδιαφέρει να ακούσεις τις υπόλοιπες απόψεις αλλά μόνο να "φωνάξεις" με λόγια πολλά και κουραστικά το δικό σου κήρυγμα, όταν είσαι απόλυτα πεπεισμένος για τις μικρές αλήθειες που νομίζεις ότι ανακάλυψες και οι οποίες το πιθανότερο είναι ότι απλά σου φυτεύτηκαν στο κεφάλι, ε λοιπόν είναι ΤΡΟΜΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ η συζήτηση να μην έχει την κατάληξη που προαναφέρεις.

Το έχουμε ξαναπεί και στο παρελθόν αλλά δεν θα πάψουμε να το επαναλαμβάνουμε : ΔΥΣΤΥΧΩΣ κάποιοι επιμένουν ότι το σπουδαιότερο πρόβλημα αυτού του έθνους σήμερα είναι σε ποιον "Θεό" θα πιστεύει. Ότι αν οι εκκλησίες--ή αντίστοιχα τα λίγα αρχαία ερείπια--καούν τότε αυτόματα λύνονται όλα τα προβλήματά μας και το έθνος βρίσκει ξανά το "δρόμο προς τη δόξα"...Ας είναι...Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν οι μικροκαυγάδες τους θα πρέπει να μου προκαλούν γέλιο ή θλίψη...Μάλλον τείνω στο δεύτερο...

28/08/2003, 13:25:52
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΑΤΙ13 ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΟΙΧΘΕΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ "ΓΝΩΣΗ" ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΗΤΑΝ "ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ".

ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΩΣ "ΔΙΑΦΩΝΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΜΕΤΡΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.

ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΥΣ.

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΟΠΙΚ ΔΙΑΦΩΝΙΩΝ ΜΕ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ.

Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ.

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΘΕΜΙΤΟ.
ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΟΧΙ ΣΩΣΤΟ
ΚΑΙ ΠΡΕΠΩΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΡΕΠΕΙΑ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΑΛΑΤΙ13 ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΩΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

alati13Μέλος
28/08/2003, 17:19:33
Φίλε Durden Alie θα συμφωνήσω με αυτά που γράφεις. Όσο για το τελευταίο, εμένα μου προκαλούν θλίψη αλλά και θυμό. Γιατί τελικά είναι τρομερά εγωιστικό να μονοπωλείς μια συζήτηση, υποβαθμίζοντάς την, βγάζοντας την εκτός θέματος, μόνο και μόνο επειδή απλά διαφωνείς.

Όμως τελικά δεν είναι οι διαφωνίες το πρόβλημα. Γι αυτό και δεν το ονόμασα Διαφωνίες όπως προτείνει ο φιλος μου ο Αβαταρ. Το να διαφωνείς με κάποιον , είναι το πιο φυσικό και το πιο ωραίο. Το αντίθετο είναι εκνευριστικό. Δηλαδή να συμφωνείς πάντα και με όλους.

Όμως το πρόβλημα ξεκινάει στον τρόπο που διαλέγεις να διαφωνείς. Οι χαρακτηρισμοί , οι προσβολές και οι προσωπικές επιθέσεις ,τι χρειάζονται;

Αλλά εγώ σου λέω ότι έστω κάποια στιγμή παρασύρεσαι. Μετά δεν μπορείς να σταματήσεις και να σεβαστείς και τους άλλους;
Μια φορά είχα μια αρκετά σκληρή διαφωνία στο θέμα της Πεντέλης. Κατάλαβα οτι τελικά αποσυντονίζω το θέμα και ζήτησα να μεταφέρω τι διαφωνία μου στο βρισθείτε και τσακωθείτε (ή κάπως έτσι). Όσο παιδικό και αν ακούγεται, τελικά είχε αποτέλεσμα. Οι τόνοι έπεσαν και το θέμα της Πεντέλης συνέχισε να κυλά φυσιολογικά.

Σε μια χειρότερη περίπτωση , είχα εκνευριστεί με τις απόψεις και τον τρόπο που της έδινε ένα μέλος στο «πως θα γίνει καλύτερη η πατρίδα μας». Ίσως να εκνευρίστηκα και πέρασα λίγο τα όρια. Όταν όμως μου ζητήθηκε ευγενικά να «ρίξω λίγο τους τόνους» σεβάστηκα την ευγένεια και το τόπικ του φίλου Μάνου
(ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΟΥ) και το έκανα.

Τώρα μπορώ να δω ότι ίσως να μην χρειαζόταν να είμαι τόσο επιθετικός, παρά το γεγονός ότι εξακολουθώ να πιστεύω στο μέγιστο αυτά που έγραψα. Απλά μπορούσα να τα γράψω λίγο διαφορετικά.

Σας εξήγησα παραπάνω τον τρόπο που αντέδρασα όταν κατάλαβα ότι βγαίνω εκτός ορίων, και νομίζω ότι ήταν σωστός και ΤΕΛΙΚΑ δεν ήταν πολύ δύσκολο.

Θα ήθελα να ακούσω και τις απόψεις άλλων που έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση αν και νομίζω ότι κάποιοι δεν θα θελήσουν να μας τιμήσουν.
Ίσως τελικά αυτή η κατάσταση που επικρατεί να ενοχλεί μόνο μερικούς από εμάς και να μην χρειαζόταν να το κάνω ολόκληρο θέμα.

DAGONΜέλος
28/08/2003, 22:50:13
Aγαπητέ φίλε,

έχω το θάρρος και τον ανδρισμό να απαντήσω σε αυτά που παραθέτεις, καθότι και για μένα είναι δισάρεστη αυτή η κατάσταση και δεύτερον, γιατί πιστεύω κι εγώ ότι κάποιοι όντως δεν θα τιμήσουν το θέμα που άνοιξες.

Δεν πρόκειται να αναφερθώ ούτε στην απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων μελών, ούτε στην ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗ και προσβλητική συμπεριφορά κάποιου Συντονιστή, αλλά ούτε και στους μάλλον θολούς οφθαλμούς κάποιων ΑΛΛΩΝ μπροστά σε αυτή τη κατάσταση.

Θα θέσω μερικά ερωτήματα τα οποία οδηγούν σε συμπεράσματα(σε όλα αυτά
συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου γιατί με θεωρώ συνυπεύθυνο σε κάποιες από αυτές τις καταστάσεις-ΜΟΝΟ όμως αφού προκλήθηκα με τον χειρότερο τρόπο και το θέμα ήδη είχε ξεφύγει προ πολλού).

1)Είναι δυνατόν να μην σεβόμαστε το δικαίωμα του άλλου να πιστεύει σε κάτι διαφορετικό ή κι αν λέμε ότι δήθεν το σεβόμαστε, να μην τον εφαρμόζουμε κι όλας?

2)Σκοπός μας είναι ο υγιής διάλογος ή η επιβολή ντε και καλά των δικών μας απόψεων?

3)Μπορούμε να έχουμε επιθετική διάθεση ή και να εξιβρύζουμε(!) ένα μέλος επειδή δεν συμφωνούμε μαζί του ή απλώς επειδή έτσι μας γουστάρει?(πόσο μάλλον όταν φέρουμε και τον τίτλο """Συντονιστής""")

4)Μπορούμε να αλλάζουμε με δόλια μέσα(μάλιστα, δόλια) την ομαλή ροή ενός θέματος, πράγμα που συχνά οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις?(πόσο μάλλον όταν φέρουμε και τον τίτλο"""Συντονιστής""")

5)Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας , αλλά ότι υπάρχουν κι άλλοι(πχ απλοί αναγνώστες)? Τους σεβόμαστε?

6)Κατανοούμε ότι δεν πρέπει να ξεσπάμε τον φανατισμό-κομπλεξισμό μας σε άλλους?

7)Τέλος, μπορούμε να αδρανούμε και να αποδεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές?

Τα παραπάνω δεν αποτελούν προσωπική επίθεση σε κανένα-όπως είπα κι εγώ παρεκτράπηκα κάποιες φορές, αηδιασμένος από την αθλιότητα.
Απλές σκέψεις κάνω...

29/08/2003, 12:51:30
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΑΛΑΤΙ13 ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 Η 2 ΜΕΡΕΣ ΠΑΛΙ ΤΟ/ΤΑ ΤΟΠΙΚ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΔΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΧΑΛΑΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ/ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΩΣΤΟ.
ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΘΕΤΟΥΜΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

alati13Μέλος
30/08/2003, 11:26:10
Είναι πολύ ωραίο και τίμιο – κατά την γνώμη μου- που κάποιοι από εμάς ξεκίνησαν να γράφουν σε αυτό το θέμα , παραδεχόμενοι κάποια λάθη τους.
Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι πολύ απλή.

ΑΝ υπήρχαν περισσότερες ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, δεν θα μπορούσε να είναι μια καλή αρχή για να διευκρινιστούν κάποιες αντιδράσεις, και γιατί όχι να μειωθούν;

ΙΣΩΣ μια συζήτηση, να αρκεί για να μειωθεί το χάσμα. Ζητάω πολλά;
Έστω μια προσπάθεια. Να μπορούμε να λέμε στους εαυτούς μας ότι προσπαθήσαμε;
Τόσο παράλογο είναι αυτό που ζητάω ;

30/08/2003, 13:46:16
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΑΤΙ13 ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
Είναι πολύ ωραίο και τίμιο – κατά την γνώμη μου- που κάποιοι από εμάς ξεκίνησαν να γράφουν σε αυτό το θέμα , παραδεχόμενοι κάποια λάθη τους.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ..

ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡEΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

T-SEEKERΜέλος
30/08/2003, 16:19:00
Eίναι τόσο δύσκολο , άραγε ?... είμαστε μία μικρογραφία της κοινωνίας , οπότε ναι , θα έλεγα πως είναι δύσκολο .Πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που δεν θα υπολογίζουν και θα διαστρεβλώνουν τις συζητήσεις επαναλαμβανόμενα ... μεκείνους λίγα μποροόυν να γίνουν .
Τί γίνεται με μας όμως?
Προσωπικα παραδέχομαι κιεγω ότι ασυναίσθητα έχω πεσει σε τέτοιες παγίδες περιπου δύο φορες στο εσοτερικα και όταν κοίταξα μετα απο μερικό καιρό τις συζητήσεις διαπίστωσα ότι περισσότερο κακό παρά καλό έκαναν αυτες οι αντιπαραθεσεις... και στις δύο περιπτωσεις , κανείς άλλος δεν έγραφε εκτός απο μενα και το άλλο άτομο , και έτσι κατάλαβα πόσο διαβρωτικο΄εόιναι αυτό για τις συζητήσεις . Πέσαμε και οι δύο σε έναν αγώνα για να πείσουμε ο ένας τον άλλο ( με πρωτοπώρο τον εαυτό μου θα έλεγα , δυστυχώς ) και να προσπαθήσουμε να γκρεμίσουμε τα επιχειρήματα του άλλου ... ήταν ιδιαίτερα κουραστικό και επικίνδυνο γιατί έβλεπα σιγά σιγά ότι άρχιζαν τα μυνήματα να γίνονται όλο και πιο επιθετικά , και παρόλο που αυτός το άρχισε μπήκα καιεγω στο πειρασμό και εγινα κκαι εγω πιο επιθετικός . ευτυχως όμως το κατάλαβα εγκαίρως και έδωσα ένα τέλος...

είναι ιδιαίτερα εύκολο να πεσει κανείς σε αυτήν την παγίδα αλλα πιστεύω πως και μόνο που το παραδέχεται έχει κανει ένα πολύ σημαντικό βήμα για να μην ξανακάνει αυτό το λαθος στο μελλον .

πάντως μου κανει εντύπωση που υπάρχουν τόσο λίγες συμμετοχές σε αυτό το θέμα...

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"