ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

liamn60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
maria3Μέλος
18/05/2014, 17:57:41
Θα το αναλύσω απλά και θα σου πω κάποια πράγματα κατανοητά.

Γράφεις:

quote:

liamn
Οι εμπειρίες μου όποιες και αν είναι έχουν σχέση με τον εσωτερισμό θέλετε δεν θέλετε, οπότε όταν έχεις ασχοληθεί με κάτι τέτοιο μπορείς να μιλήσεις για αυτό και να σου απαντήσουν σε αυτό.

quote:

liamn
Ναι έχω εμπειρίες σε εσωτριστικες πρακτικές άλλα και στις ομάδες που χλευάζετε (ως μη εσωτεριμό) σας βεβαιώνω ότι έχουν πρακτικές και ασκήσεις εσωτερισμού.

Δηλαδή αυτό που μας λες είναι ότι δεν θέλεις να το κάνεις βούκινο, θέλεις να διατηρήσεις ένα low profile, προσπαθείς να μας περάσεις ότι δεν αξίζεις το τίτλο του εσωτεριστή και ότι δυστυχώς την έννοια αυτή την δίνουν ασύστολα.

Και μου γράφεις:

quote:

Μα Μαρία, δεν είμαι εσωτερίστρια, αυτό λέω.

Αυτό πιστεύεις;

Μου αρέσει η ειλικρίνεια.

Συν ότι αν δεν τα κατάφερες εσύ με τον εσωτερισμός, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ( ή δεν υφίσταται, όπως και το σύνδεσα και με το μεταφυσικό, όπου ξέρουμε τι σημαίνει η λέξη, δεν υπάρχει) και ότι πολύ άνθρωποι το βλέπουν το θέμα καθαρά νοητικά, άρα και μεταφυσικά, χωρίς να σημαίνει ότι όλοι για να έχουν άποψη και εικόνα θα πρέπει να μυηθούν ή να βρουν κάποιο δάσκαλο να τους διδάξει.

Το ότι κάτι δεν το βλέπεις εσύ ή δεν το αισθάνεσαι δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, αυτό ισχύει με το μεταφυσικό, δεν βλέπουμε όλοι τα ίδια πράγματα.

Συν ότι σου μίλησα πολύ σοβαρά και εσύ με αποπήρες χωρίς λόγο.

Δεν έχω να αναλύσω κάτι άλλο.

Edited by - maria3 on 18/05/2014 17:59:56

19/05/2014, 13:38:11
quote:

panpam δεν αντιλέγω ότι φιλοσοφικά μπορούμε να στοχαστούμε σε θρησκευτικά ζητήματα και ότι αυτό θα παράγει φιλοσοφία, διαφωνώ όμως ότι η θρησκευτική αντίληψη μπορεί να φιλοσοφήσει αδογμάτιστα.
...Edited by - liamn on 18/05/2014 15:59:43

Μα μπορεί οτιδήποτε και οποιοσδήποτε να "να φιλοσοφήσει αδογμάτιστα;;;"
Να θυμίσω πως όταν οι αρχαίοι αποκαλούσαν τις φιλοσοφικές "σχολές" (που λέμε σήμερα) "αιρέσεις" και τις διάφορες διδασκαλίες τους "δόγματα φιλοσόφων..." κάτι ήξεραν.

Όταν ψάχνεις κάτι 'νομίζεις' πως βρήκες κι αυτό είναι "δόγμα" (άποψη).
Δεν περιορίζεται καθόλου το θέμα στη "θρησκευτική αντίληψη". Άλλωστε κι ίδια η άποψη που έχεις (και έχω) σχηματίσει μέσα από τις εμπειρίες μας δεν είναι "δόγμα;"

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

liamnΜέλος
19/05/2014, 14:44:31
quote:
Να θυμίσω πως όταν οι αρχαίοι αποκαλούσαν τις φιλοσοφικές "σχολές" (που λέμε σήμερα) "αιρέσεις" και τις διάφορες διδασκαλίες τους "δόγματα φιλοσόφων..." κάτι ήξεραν.
Δεν περιορίζεται καθόλου το θέμα στη "θρησκευτική αντίληψη". Άλλωστε κι ίδια η άποψη που έχεις (και έχω) σχηματίσει μέσα από τις εμπειρίες μας δεν είναι "δόγμα;"

Η άποψη δεν είναι δόγμα όσο δεν την ακολουθείς με θρησκευτική πίστη και σιγουριά. Ο τρόπος που διεκδικείς μια ιδέα σε κάνει δογματικό. Εκτός αν αυτό που διεκδικείς είναι δόγμα από την αρχή, τότε είσαι δογματικός από μιαν αρχή.
Η σιγουριά της πιστής κάνει την διάφορα. Παράδειγμα η μετενσάρκωση είναι δόγμα, δεν αποδεικνύετε και όμως κάποιοι είναι σίγουροι για αυτήν. Δεν αμφισβητώ την ελευθερία να είσαι σίγουρος για κάτι που δεν αποδεικνύετε, απλά επισημαίνω ότι αυτό είναι δόγμα και τα δόγματα δημιουργούν προβληματικές συζητήσεις και κοινωνίες.

Στον εσωτερισμό υπάρχουν δόγματα, πάρα πολλά. Τώρα, αν φιλοσοφείς ενώ στο τέλος της συζήτησης αφήνεις ανοιχτά τα ζητήματα που δεν μπορούν να αποδειχτούν τότε καμιά άποψη δεν είναι δόγμα.
Στις θρησκείες όμως όπως και στον εσωτερισμός ξεκινούν με δόγματα και έπειτα στοχάζονται επάνω στο δόγμα, φιλοσοφούν πάνω σε ράγες.
Ένας θρησκευόμενος μπορεί να σου δίνει την εντύπωση ότι φιλοσοφεί, αυτό κάνει όμως; Oχι βέβαια! Απλά συζητά προσπαθώντας να επιβεβαιώσει στον εαυτό και στους άλλους τα δόγματα που πιστεύει . Στην ουσία δεν αναζητά τίποτα αλλά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αναπαράγεται το οικείο συναίσθημα που νιώθει για τα παγιωμένα δεδομένα του δικού του δόγματος.

Για εμένα έτσι όπως το περιγράφεις, ναι, είχαν δίκιο οι αρχαίοι, συμφωνώ απολυτά μαζί τους. Οι αρχαίες σχόλες ήταν σχολές αιρέσεις παράγοντας δογματισμούς. Γι 'αυτό και δεν συμφωνώ με αυτές τις αρχαίες σχολές όσον αφορά την δομή τους και τους τρόπους τους.

Αυτές οι σχόλες ήταν και είναι για πάρα πολλούς λόγους διαβρωτικοί παράγοντες μιας κοινωνίας! Είναι πολύ λογικό.

Edited by - liamn on 19/05/2014 16:30:01

liamnΜέλος
19/05/2014, 15:11:59
quote:
Δηλαδή αυτό που μας λες είναι ότι δεν θέλεις να το κάνεις βούκινο, θέλεις να διατηρήσεις ένα low profile, προσπαθείς να μας περάσεις ότι δεν αξίζεις το τίτλο του εσωτεριστή και ότι δυστυχώς την έννοια αυτή την δίνουν ασύστολα.

Πότε είπα ότι θέλω low profile; απλά είπα ότι δεν αποκαλύπτω την ταυτότητα μου, ούτε σε ποιες σέκτες ήμουν όπως όλοι μας εδώ μέσα (εκτός από κάποιες εξαιρέσεις). Κοίταξε, ο εσωτεριστης δεν είναι κάποιος τίτλος τιμής, σίγουρα δεν με ενδιαφέρει να έχω τέτοιον τίτλο. Για εμένα μάλλον το αντίθετο σηματοδοτεί!

quote:

Συν ότι αν δεν τα κατάφερες εσύ με τον εσωτερισμός, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ( ή δεν υφίσταται, όπως και το σύνδεσα και με το μεταφυσικό, όπου ξέρουμε τι σημαίνει η λέξη, δεν υπάρχει) και ότι πολύ άνθρωποι το βλέπουν το θέμα καθαρά νοητικά, άρα και μεταφυσικά, χωρίς να σημαίνει ότι όλοι για να έχουν άποψη και εικόνα θα πρέπει να μυηθούν ή να βρουν κάποιο δάσκαλο να τους διδάξει.

Μαρία τα ξεκαθάρισα από μια αρχή αυτά, δεν θεωρώ ότι με τον εσωτερισμο κάποιος τα καταφέρνει ή όχι και δεν είναι θέμα βοήθειας, οι δάσκαλοι σε αυτά τα θέματα όπως οι μυήσεις κατάλαβα ότι είναι μια μεγάλη μπούρδα για εμένα. Για εμένα λάθος το προσεγγίζεις. Μετά από πολύ καιρό στον χώρο του εσωτερισμού είτε νοητικά είτε εμπειρικά κατάλαβα ότι μαγνητίζει προβληματικούς ανθρώπους και ότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αντιθέτως θρέφει και μεγαλώνει τα προβλήματά μας.

quote:

Το ότι κάτι δεν το βλέπεις εσύ ή δεν το αισθάνεσαι δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, αυτό ισχύει με το μεταφυσικό, δεν βλέπουμε όλοι τα ίδια πράγματα.

Για τα μεταφυσικά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι και εφόσον δεν μπορούμε, σε μεγάλο βαθμό κοροϊδευόμαστε. Οπότε ο καθείς διαλέγει αν θέλει τον χρόνο της ζωής του να τον ξοδέψει σε αόριστα μεταφυσικά πράγματα ή σε ουσιώδη και πρακτικά.

quote:

Συν ότι σου μίλησα πολύ σοβαρά και εσύ με αποπήρες χωρίς λόγο.

Χιούμορ έκανα διότι μου μιλάς με σιγουριά για τα αόρατα, μην σε πειράζει τόσο, δεν το κάνω από κακία!

Edited by - liamn on 19/05/2014 15:15:45

19/05/2014, 15:27:47
quote:

quote:

Η άποψη δεν είναι δόγμα όσο δεν την ακολουθείς με θρησκευτική πίστη και σιγουριά. Ο τρόπος που διεκδικείς μια ιδέα σε κάνει δογματικό. ...
Edited by - liamn on 19/05/2014 14:46:46

Αν μιλάμε για ιδέα (πχ της μετενσάρκωσης) από ανθρώπους που απλά άκουσαν γι'αυτή και τους γυάλισε οπότε την αποδέχονται "ιδεολογικά" ναι μιλάμε για δόγμα όπως το λες. Αλλά δεν είναι πάντοτε έτσι.
Αν πχ κάποιος "θυμηθεί" "προηγούμενες ζωές;" (παράδειγμα δίνω) δε βρισκω τη μετενσάρκωση ικανοποιητική ιδέα αλλά δέχομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που λένε πως έχουν "θυμηθεί" κάποιες "προηγούμενες ζωές" - αυτό νιώθουν, αυτό "νομίζουν" (δοκούν δηλαδή στα αρχαία, να το "δόγμα" με την άλλη έννοια!)

Τότε η σιγουριά οφείλεται σε "μυστικό" βίωμα και διαφέρει από την ιδέα.

19/05/2014, 17:26:15
quote:
.....

Αυτές οι σχόλες ήταν και είναι για πάρα πολλούς λόγους διαβρωτικοί παράγοντες μιας κοινωνίας! Είναι πολύ λογικό.
Edited by - liamn on 19/05/2014 16:30:01

Ενδιαφέρον σχόλιο. Αλλά τι ΔΕΝ είναι διαβρωτικός παράγων μιας κοινωνίας;

liamnΜέλος
19/05/2014, 21:18:29
quote:
Αν μιλάμε για ιδέα (πχ της μετενσάρκωσης) από ανθρώπους που απλά άκουσαν γι'αυτή και τους γυάλισε οπότε την αποδέχονται "ιδεολογικά" ναι μιλάμε για δόγμα όπως το λες. Αλλά δεν είναι πάντοτε έτσι.

Συμφωνώ.

quote:

Αν πχ κάποιος "θυμηθεί" "προηγούμενες ζωές;" (παράδειγμα δίνω) δε βρισκω τη μετενσάρκωση ικανοποιητική ιδέα αλλά δέχομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που λένε πως έχουν "θυμηθεί" κάποιες "προηγούμενες ζωές" - αυτό νιώθουν, αυτό "νομίζουν" (δοκούν δηλαδή στα αρχαία, να το "δόγμα" με την άλλη έννοια!)
Τότε η σιγουριά οφείλεται σε "μυστικό" βίωμα και διαφέρει από την ιδέα.

Εγώ επειδή δεν είμαι σίγουρη αν όντος έχουν θυμηθεί κάποια άλλη ζωή, γι 'αυτο το ερευνώ. Αυτοί όμως που είναι σίγουροι ότι δεν ξεγελαστήκαν από τον περίεργο εγκέφαλο μας, ο οποίος έχει ταλέντο στο να μας κοροϊδεύει, εγώ (και όχι μόνο) τους ονομάζω δογματικούς και αφελείς.

Αφελείς και δογματικός είσαι όταν δεν ερευνάς αντικειμενικά ή όταν δεν ερευνάς καθόλου. Αυτοί οι άνθρωποι ενστερνίζονται συνήθως μια θρησκεία η ένα δρόμο αυτοπραγμάτωσης όπως στον εσωτερισμό και τελικά καταλήγουν να είναι αυτό που θέλουν αν αποφύγουν.

Το βίωμα μιας προηγούμενης ζωή φίλη panpam δεν είναι αξιόπιστο γεγονός ή φαινόμενο για να έχει κάποιο βάρος βιωματικά. Περισσότερο μπερδευτικό είναι. Η σιγουριά λοιπόν που στηρίζετε σε τέτοια βιώματα γεννά αφέλεια και δογματισμό.
Και εγώ δέχομαι όπως και εσύ panpam ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι με τέτοια βιώματα άλλα είμαι πολύ σκεπτική με αυτά, αλλιώς ας γίνουμε εσωτεριστες και ας τα δεχόμαστε έτσι απλά και δογματικά.

Άρα η σιγουριά που οφείλετε σε βίωμα και ιδιαίτερα αυτο που χαρακτηρίζετε μυστικό, ενισχύει το δογματισμό αφού κινείτε σε πολύ θολό πεδίο και χωρίς περιθώριο επιβεβαίωσης και διασταύρωσης.

Edited by - liamn on 19/05/2014 21:42:05

liamnΜέλος
19/05/2014, 21:39:20
quote:

Η ελευθερία, ειδάλλως τα πάντα.
Εσύ τι θεωρείς;

Υ.Γ
panpam χαίρομε που αποδεικνύεστε ερευνητική (σαν χαρακτήρας).
Έχεις την προσωπική μου εκτίμηση.

20/05/2014, 10:29:42
quote:

quote:

Η ελευθερία, ειδάλλως τα πάντα.
Εσύ τι θεωρείς;

Υ.Γ
panpam χαίρομε που αποδεικνύεστε ερευνητική (σαν χαρακτήρας).
Έχεις την προσωπική μου εκτίμηση.

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει μία μόνο ελευθερία. Ή αλλιώς ότι η ελευθερία - όπως την αντιλαμβανόμαστε - είναι ο καρα-διαβρωτικός εις το τετράγωνο "διαβρωτικός" παράγων των κοινωνιών. Η κοινωνία εκ φύσεως είναι συμβιβαστική. Πολλοί "ελεύθερα" συμφωνούν να περιορίσουν την προσωπική τους ελευθερία "για το καλό" κάοιου συνόλου.

Αφού λοιπόν στην πράξη δεν υπάρχει κάτι που μην είναι διαβρωτικός παράγων - γιατί να μας πειράζουν οι σχολές; (που είναι κι αυτές μικρο-κοινωνίες;)

liamnΜέλος
20/05/2014, 14:57:26
quote:
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει μία μόνο ελευθερία. Ή αλλιώς ότι η ελευθερία - όπως την αντιλαμβανόμαστε - είναι ο καρα-διαβρωτικός εις το τετράγωνο "διαβρωτικός" παράγων των κοινωνιών. Η κοινωνία εκ φύσεως είναι συμβιβαστική. Πολλοί "ελεύθερα" συμφωνούν να περιορίσουν την προσωπική τους ελευθερία "για το καλό" κάοιου συνόλου.
Αφού λοιπόν στην πράξη δεν υπάρχει κάτι που μην είναι διαβρωτικός παράγων - γιατί να μας πειράζουν οι σχολές; (που είναι κι αυτές μικρο-κοινωνίες;)

Συμφωνώ πως δεν υπάρχει μια ελευθερία. Άρα γατί καταλήγεις σε τέτοιο συμπέρασμα; Δεν θα έπρεπε.
Θα έπρεπέ να αναλύσουμε πρώτα τις διαφορετικές ελευθερίες.
Τo να ζεις την ελευθερία δεν είναι διαβρωτικός παράγοντας καθόλου, όχι βέβαια!

Επίσης.
Γιατί δηλαδή μειώνουν την ελευθερία τους κάποιοι άνθρωποι για το κάλο του συνόλου; Δώσε ένα παράδειγμα. Αν κάποια στιγμή μειώσεις κάτι για το κάλο του συνόλου δεν είναι η ελευθερία σε καμιά περίπτωση, εκτός αν εννοείς την ελευθερία να σκοτώνω ανθρώπους ελευθέρα. Τότε θα σου απαντήσω ότι δεν μιλούσα για αυτήν την ελευθερία.

Οι μικροκοινωνίες δεν με πειράζουν. Απλά σαν πολίτης επισημαίνω την αντιδημοκρατική δομή των σχολών και σεκτών.

Οι σέκτες και σχολές κωλυσιεργούν και διαφθείρουν την κοινωνία στις πλάτες των πολιτών, διότι αναπτύσσουν σκοπούς ιδιαίτερους με κέντρο την σέκτα τους και αποσυνθέτουν την δημοκρατική εκδήλωση της κοινωνίας.
Μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία (δεν μιλάω για ιδεατές δημοκρατίες διότι δεν υπάρχουν τέτοιες) λειτουργεί με την συμμέτοχη όλων εφόσον κάποιο λιγοστό χρόνο οι πολίτες τον αφιερώνουν στην πολιτεία από επιλογή.
Όταν συμμετέχεις σε μια κοινωνία μέσα σε μια κοινωνία, δημιουργείτε εκφυλισμός των θεσμών και των αρχών την δημοκρατίας κατ 'επέκταση της ελευθερίας όλων. Αντικαθιστάς το σύνταγμα με δικά σου ευκαιριακά εσωτερικά συντάγματα στις πλάτες της δημοκρατίας αφού η ιδεολογία της εκάστοτε σέκτας διαπραγματεύεται τέτοια ζητήματα. Έτσι διαβρώνεις τους θεσμούς όπου συμφωνήθηκαν στην δημοκρατία. Άρα είσαι και ανέντιμος πολίτης αφού σου δόθηκε η ελευθερία να το κάνεις και εσύ ελεύθερα επιλέγεις τη διαφθορά των θεσμών.

Είναι σαν να σου δίνετε η ελευθερία άλλα εσύ την χρησιμοποιείς για να καταστρέψεις την ελευθερία των άλλων πολιτών.

Διότι αυτές όλες η σέκτες έχουν δικό τους πλάνο ατζέντα περί ιδανικής κοινωνίας. Παρακάμπτουν τους θεσμούς και θέλουν να θεμελιώσουν μια δική τους κοινωνία προωθώντας την δική τους πολιτικοκοινωνική δομή.

Οι πυθαγόρειοι είναι κλασικό παράδειγμα. Όπως και ο Πλάτωνας.

Και ποια είναι πάντα η πολιτικοκοινωνική δόμοι των σχολών και σεκτών; Η απόλυτη ιεραρχική πυραμιδική υπακοή των χαμηλότερων στρωμάτων προς τα ανωτέρα στρώματα καταλήγοντας σε έναν ανώτερο άρχοντα ή δάσκαλό ή ιερέα που κάνει κουμάντο στην κορυφή. Δηλαδή δεσποτισμός ή απολυταρχία. Άρα φασισμός!

Ο καθένας έχει διαφορετική βιτρίνα, αυτός ο ιδεολογικός εμβολισμός των εκάστοτε φυσιογνωμιών είχε πάντα ως αποτέλεσμα την διάλυση της δημοκρατικότητας και την θεμελίωση συγκεκριμένων σκοπών. Κλασικότατο παράδειγμα οι μασόνοι. Ακόμα και δημοκρατικά εγχειρήματα προσποιήθηκαν για την θεμελίωση της ιεραρχικής τους σέκτας μέσα στις κοινωνίες.

Οι σέκτες και οι σχόλες αυτές λειτουργούσαν σαν ξενιστές πάντα στις κοινωνίες διαβάλλοντας την βούληση της κοινωνίας.

Κλασικότατο παράδειγμα οι τέκτονες στην Ευρώπη.

Έτσι λειτουργούν, είναι άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται να λειτουργήσουν σαν απλοί πολίτες διότι αυτοθεωρούνται ανώτεροι λόγο τις πίστης τους σε κάποιες ιδιαίτερες αρχές και πεποιθήσεις που κατοικούν στο αόρατο. Πολύ Επικίνδυνη νοοτροπία.

Στης ουσία, οι εσωτεριστες και οι σχόλες, πολιτικο-κοινονικο-ιδεολογικα, είναι απολυταρχικοί και θεοκράτες, είναι οπαδοί ετερώνυμων κοινωνιών. Κοινωνιών οπού η αλήθεια και η ηθική εδρεύει στο αόρατο. Αποκαλύπτετε μυητικά και δεν χωρά αμφισήτηση από κάποιον. Είναι παπικοί στην νοοτροπία.
Αφού γι 'αυτούς η αλήθεια τους αποκαλύπτετε από το ανώτερο (θεός), ένα ανώτερο που κάνεις τελικά δεν γνωρίζει που εδρεύει και αν υπάρχει.

Η ανεντιμότητα στο μεγαλείο της!

Το όλο ζήτημα πέραν του εκφυλισμού της δημοκρατία, είναι αν ένας εσωτεριστης έχει αντιληφθεί το ιδεολογικό υπόβαθρο των δογματικών και θρησκευτικών στοιχείων που κολυμπά και δέχεται ή φλερτάρει.

Υ.Γ

Έχετε σκεφτεί ποτέ, ότι τελικά ο Βρούτος δεν ήταν προδότης, είχε δίλημμα για την διασφάλιση της δημοκρατίας. Έστω της διεφθαρμένης δημοκρατίας που επικρατούσε τότε στην Ρώμη.

Πάντως το δίλημμα του ήταν πολύ υγιές αφού απαρνιόταν το ίδιο του το αίμα για να διασωθεί η δημοκρατία. Τελικά η ιστορία μας έδειξε ότι είχε δίκιο.

Edited by - liamn on 20/05/2014 15:02:27

10/07/2005, 20:10:04
Καλό καλοκαίρι και καλή πορεία σε όλους σας.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.

liviaΜέλος
11/07/2005, 15:12:22
ξύπνα

Είναι δύσκολο το μονοπάτι

11/07/2005, 19:44:39
Αποκαλυπτικότατο το ξύπνα...
[Ενίοτε συμβαίνει] να είναι βαθύτατος ο ύπνος] Κι επικίνδυνος. Δεν λένε συχνά ότι ο ύπνος [γενικώς] είναι μισός θάνατος;
---
Σήμερα θα έγραφα στον αγαπημένο μου - μας έναστρο ουρανό,
το εξής:
[ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ
ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΑ Α Γ Α Π Α Μ Ε
ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
ΕΑΝ ΘΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΄Η ΟΧΙ...
ΚΙ ΕΤΣΙ
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
Ή
ΠΕΦΤΟΥΜΕ...]

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.

seminaΜέλος
12/07/2005, 13:29:44
Σήμερα θα έγραφα ότι φοβάμαι..
ότι φοβάμαι πολλά..

μα οτι και αν αγγιξω οποια πορτα και αν χτυπησω τιποτα δε φτάνει στο δικο σου ουρανό κατι να γυαλιζει θελεις παντα και ας θυμιζει οτι πιο θαμπο μαζι και φωτεινο

12/07/2005, 19:53:38
Κάποτε έλεγα φοβάμαι και βρίσκονταν δυο χείλη στοργικά να λένε ένα μη φοβάσαι. Μετά έπαψαν να μιλούν με λόγια στοργής. ΄Εμαθα να παλεύω μόνη, χωρίς δάκρυα με φροντίδα στον εαυτό μου. Και ο φόβος έγινε μάχη αγώνας δικαιοσύνη προσπάθεια αντίδραση επιθετικότητα ζωή σθένος.
Πήρα τη ζωούλα στα χέρια μου. ΄Ετσι τώρα μόνο ο άνεμος που δεν ξέρει ν προδίδει και να πολεμά, μου ψιθυρίζει ένα απλό μη φοβάσαι.
Και πάω μπροστά, γιατί δεν γουστάρω να κυττώ πίσω. Πλέον.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
[Πιες με,με τα μάτια σου και θα σου κάνω πρόποση με τα δικά μου, ή άφησε ένα φιλί στο ποτήρι μου, και δεν θα ψάξω γιά κρασί...]
H αγάπη που αναζητάς είναι καλή.Αλλά η απρόσμενη καλύτερη.

seminaΜέλος
13/07/2005, 00:26:54
μακάρι να φανώ δυνατή..
σαν και σένα..να πάρω και εγώ τη ζωή στα χέρια μου..
απλά φοβάμαι γιατί νιωθω ότι θα αλλάξει η ζωή μου..
Σήμερα βρίσκομαι εδώ,
στο κοντινό μέλλον θα είμαι αλλού..
και αυτό με φοβίζει λίγο..

μα οτι και αν αγγιξω οποια πορτα και αν χτυπησω τιποτα δε φτάνει στο δικο σου ουρανό κατι να γυαλιζει θελεις παντα και ας θυμιζει οτι πιο θαμπο μαζι και φωτεινο

13/07/2005, 08:55:36
Κι εγώ φοβάμαι κάτι φορές. Και πάντα δεν υπάρχουν χέρια στοργής γιά να είναι τα όνειρα κι οι στιγμές μας προστατευμένα-προστατευμένες.
Αγαπάς εσένα. Νοιάζεσαι εσένα. Πιστεύεις σε εσένα. Επιλέγεις σχέσεις ζωής φιλικές ή ερωτικές. ΄Οτι αξίζει παραμένει. ΄Οτι είναι σκάρτο ας πάει στην οργή. Τόσο απλό είναι.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
[Πιες με,με τα μάτια σου και θα σου κάνω πρόποση με τα δικά μου, ή άφησε ένα φιλί στο ποτήρι μου, και δεν θα ψάξω γιά κρασί...]

seminaΜέλος
13/07/2005, 12:11:48
Απλό..χμ..
και λίγο δύσκολο για μένα..
πως γίνεται όλοι να σου λένε αγάπα τον εαυτό σου??
και αν καταλήξεις να το κάνεις εγωιστικά??
αν πας στο άλλο άκρο??
Γιατί να μην σου πουν απλά αγάπα τον εαυτό σου τρυφερά,λιτά..
εκτός αυτού..πόσο εύκολο είναι για ένα παιδί να καταλάβει ότι δεν πρέπει να αγαπά εγωιστικά??
σκέψεις είναι που κατέληξαν σε ερωτήσεις..

13/07/2005, 19:53:48
Μα δεν θα πας στο άλλο άκρο.
Εγώ άστα στο ίδιο έμεινα. ΄Ολο πιεζόμουν να αγαπώ εμένα και πάντα κατέληγα να βάζω ψηλά τους άλλους. Τους αγαπάω τους ανθρώπους, γι΄αυτό δεν μου έλειψαν οι φίλοι οι αγαπημένοι άνθρωποι οι αληθινοί. Βέβαια κάνω και λάθη.
Αυτό που θα έγραφα στον έναστρο ουρανό σήμερα.
Είναι όχι άλλα λάθη στις κρίσεις μας γιά τους ανθρώπους. Προσφορά μόνον όταν πρέπει κι αξίζει ο άλλος να λάβει τα λίγα ή τα πολλά.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]

13/07/2005, 21:17:21
θα αναφέρω κάτι το οποίο το λέγανε...το λένε και το λέω...:)

"σαν το μπόϊ σας θα βρείτε,μα σαν την καρδιά και την ψυχή σας...όχι"

μείνετε έτσι ,χωρίς άγχος και πίεση για οτιδήποτε,σαν μια μικρή ,όμως σημαντική χάρη προς τους εαυτούς σας....

κάτι που γράφω σε εσάς,για να ακολουθήσω....

όταν με θυμηθώ.....

όταν...

με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας

WHISPERS OF THE DREAMS