ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο συμβολισμος του ερπετου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο συμβολισμος του ερπετου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Scarface31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/05/2002, 19:42:48
«Αυτό που σήμερα αποκαλείται Χριστιανική θρησκεία, υπήρχε ήδη ανάμεσα στους αρχαίους και δεν έλειπε και στις απαρχές της ανθρώπινης φυλής. Όταν ο Χριστός εμφανίστηκε ένσαρκος , η αληθινή θρησκεία που ήδη υπήρχε, έλαβε την ονομασία Χριστιανική ».
Άγιος Αυγουστίνος

«Δεν υποστηρίζουμε ότι υπάρχουν άλλοι θεοί σ' άλλους λαούς και διαφορετικοί σ' άλλους ούτε βαρβάρους ούτε Έλληνες θεούς, ούτε νότιους ούτε βόρειους. Αλλ' όπως ο ήλιος, και η σελήνη, ο ουρανός και η γη και η θάλασσα είναι κοινά σε όλους τους ανθρώπους, αλλά ονομάζονται αλλιώς από άλλους και διαφορετικά από άλλους, έτσι ένας είναι ο Λόγος που διευθύνει το σύμπαν και μια η Πρόνοια, η οποία το κυβερνά..."
Πλούταρχος

Οι "ομοιότητες" είναι περισσότερες απο τις διαφορές...Γιατί να ψάχνουμε αυτά που μας χωρίζουν,- παρά αυτά που μας ενώνουν

10/05/2002, 10:05:37
Μα, αυτό είναι που υποστηρίζω και εγώ φίλε μου Πλωτίνε!!!
Οτι ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ και αυτό είναι που θέλω να μου πούν οι φίλοι μας που ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ θεώρηση των πραγμάτων, όχι μόνο διαφορές βρίσκουν, αλλά και εγώ δε μπορώ να φανταστώ τι άλλο είναι αυτό που τους ενοχλεί, που είναι στιρηγμένες ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ & ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΑ οι αντιρρήσεις τους...

Δε νομίζω πώς ζητάω πολλά, αλλά το πιθανότερο κατ'εμέ είναι πώς μένουν στις ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ διαφορές της "κουλτούρας" και αυτός είναι και ο λόγος που ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να υποστιρήξουν τις θέσεις τους!!!
Και ξανατονίζω ότι μιλάμε για ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ & ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ και ουχί για εξωτερικές ηλιθιότητες ανιστόρητων μονόφθαλμων ή και τυφλών φανατικών είτε της "μίας", είτε της "άλλης" φατρίας που οι άμοιροι δεν κατανοούν την ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, αλλά "κολλάνε" στα ονόματα και τα τελετουργικά!!!!

ΑΣ ΜΗ ΔΙΥΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΟΠΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ
ΟΧΙ ΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΠΟ ΚΑΜΗΛΕΣ

Το πεδίο της έρευνας..... μας περιμένει!!!

Κέλσος

ScarfaceΝέο Μέλος
13/05/2002, 11:07:27
Κελσο επιστρεφω με καφεδακι, οι παραδοσεις των λαων οποιες και αν ειναι αυτες, ειναι οι ποικιλια που μας κανει ολους ξεχωριστους σαυτον τον πλανητη, αντι να την δεχτουμε την αποριπτουμε. Ολες οι παραδοσεις εχουν κοινη αρχη ειτε ειναι πολιτισμικες η εσωτερικες (ασχετα αν αυτα τα δυο ειναι ενα). Ο κοσμος αντι να δει τις απειρες δυνατοτητες που του προσφερεται σαυτο τον πλανητη διαλεγει να φοβαται το διαφορετικο,να μετατρεπει την ιδεα σε δογμα, διαλεγει να καταστρεφει την ελευθερια του. Μπορω να διαφωνω μαζι σου και με αλλους σε ορισμενα πραγματα αλλα τουλαχιστον χαιρομαι που βλεπω ανθρωπους που βλεπουν πως τα μονοπατια ειναι ανεξαρτητα εθνικης προελευσης.Ειναι ιδια αλλα συναμα και διαφορετικα. Αυτα πρεπει να τα βλεπουν ολοι οι
-ιστες και -ικοι (συμπληρωστε την παυλα με οτι γουσταρετε).

ALL FOR ONE AND ONE FOR NONE

serpentpanΜέλος
27/05/2002, 21:32:00
Aγαπητοι φιλοι,στα οσα ωραια ειπατε θα ηθελα να προσθεσω επιγραμματικα,1.οφις=πρανα,αιθερας ανθρωπινος και κοσμικος,2.ουροβορος οφις=Ελεατες,ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ,Ο ΑΦ ΕΑΥΤΟΥ ΤΡΩΓΩΝ,3.θΕΤΙΚΗ-ΑΡΝΗΤΙΚΗ δυναμη=κηρυκειο του Ερμη-Ιατρικη-Πατριαρχικη ραβδος,4.YIN-YANG,5.J+B.

serpentpan

13/02/2003, 01:49:21
Μιάς και έχουμε αναφερθεί στους ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ και τους σχετίσαμε και με τους ΟΦΕΙΣ, ας δούμε τι λεγαμε πρίν απο κανα χρόνο περίπου...

Στα πλαίσια της προσπάθειας
Για να θυμούντε οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι

Κέλσος ο Φιλαλήθης

jasonΝέο Μέλος
02/03/2003, 17:17:19
Φίλε Κέλσε, είμαστε παλιοί γνωστοί.

zargeasΝέο Μέλος
03/03/2003, 02:06:17
o pio sini8ismenos kai koinos simbolismos tou fidiou se poles xwres einai oti simbolidi tin gnosi i kai tin sofia. polles fores iparxei sisxetisi i kai taftisi tou drakou me to fidi.

ζαργέας

konoskΜέλος
03/03/2003, 02:22:31
Έτσι για να ξεφύγω λίγο από τον πολυ ελληνοκεντρισμό θα ήθελα να παραθέσω κάτι στο γόνιμο διάλογό σας. Ο Πύθωνας, ο Όφις, ο Δράκοντας συνδέονται πολύ με το φονέα τους. Για παράδειγμα αναφέρω τον Απόλλωνα ή σε περισσότερο σύγχρονες μυθολογίες τον Άη Γιώργη το Δρακοκτόνο. Εκείνο που έχει προταθεί είναι ότι ο Όφις ή ο Δράκοντας συμβολίζει το επίπεδο της γνώσης που πρέπει να κατακτήσει ο ήρωας στην εξελικτική του πορεία. Σε πολλές, περιπτώσεις λοιπόν ο ήρωας ταυτίζεται με το θύμα του, καθώς γίνεται ο ίδιος εκπρόσωπος της σοφίας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους συναντάμε σε ηλιακές ή πύρινες μορφές το σύμβολο του φιδιού. Σε άλλες περιπτώσεις το φίδι γίνεται ένα σύμβολο του ασυνείδητου -βλ. τα μαλλιά της Γοργούς- η απελευθέρωση του οποίου έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Θα σας ξαναεπισκεφτώ. Ωραίο θέμα

Ο Δικαιόπολις μαγειρεύει...αλλά ποιος σκότωσε τον Όμηρο τελικά;

03/03/2003, 02:46:24
quote:

Φίλε Κέλσε, είμαστε παλιοί γνωστοί.

Χμμμμ... αφού είμαστε ΠΑΛΑΙΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ, τότε.... σε ξανακαλωσορίζω φίλε μου στην ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ...
Μου έχεις λήψει ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Edited by - Kelsos on 03/03/2003 09:02:39

03/03/2003, 02:59:40
Επειδή το θέμα είναι ΟΝΤΩΣ πολύ σημαντικό και λόγο του ότι αναφερθήκατε στον Αγιο Γεώργιο, μεταφέρω μια απάντηση που έχω δώσεις σε άλλο τόπικ...

Kelsos
Συντονιστής

Greece
1103 Μηνύματα Posted - 30/01/2003 : 16:35:21
--------------------------------------------------------------------------------
Γεία και χαρά και σε σένα φίλη 'Ατμα...
Θέτης έναν προβληματισμό, μια ΑΝΑΡΩΤΗΣΗ... Ας δούμε λοιπόν τι μπορεί να κρύβεται ΜΕΣΑ στην ιστορία του 'Αι Γιώργη, του Τροπαιοφόρου...

Υποκειμενικά ΠΑΝΤΑ, τα στοιχεία ΚΑΙ σε αυτήν την ιστορία, είναι ΤΡΙΑ!!!
1ον.... Ο Δράκος
2ον.... Ο 'Αι Γιώργης
3ον.... Το 'Αλογο που καβαλά ο 'Αγιος

Να ΚΑΙ παλι το τρισυπόστατο του ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ο Δράκος = ΠΝΕΥΜΑ
Ο 'Αι Γιώργης = ΨΥΧΗ
Το 'Αλογο = ΣΩΜΑ

Αν παρατηρήσουμε καλά τις ζωγραφικές απεικονίσεις, ΠΟΤΕ ο 'Αγιος δε σκοτώνει τον ΔΡΑΚΟ, αλλά με την ΑΙΧΜΗ του Δόρατος τον σημαδεύει - ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ, τον κρατά ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ για να ΜΗΝ φύγη...
Η ΨΥΧΗ (ο άγιος) έχει ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ (καβαλάει) επάνω στο ΣΩΜΑ (άλογο), αλλά ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ την ανάγκη να κρατήσει κοντά της το ΠΝΕΥΜΑ (δράκο)!!!

Αν πάλι θέλουμε να ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ στους ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΛΑΤΡΕΣ της Θρησκείας ότι ο Δράκος είναι ο ΚΑΚΟΣ (κατα τον ΟΦΙ του παραδείσου) ΚΑΙ ΠΑΛΙ βλέπουμε κάτι ΠΑΡΑΞΕΝΟ...
Γιατί ο ΑΓΙΟΣ (το καλό) δεν σκοτώνει τον ΔΡΑΚΟ (κακό);;;

Γιατί έτσι ΔΕΝ διαταράζεται η ΑΡΜΟΝΙΑ και ο νόμος του Πατέρα...
Δεν μπορούσε να τον σκοτώσει;;;
Και ΦΥΣΙΚΑ μπορούσε, αλλά....

Κέλσος ο Φιλαλήθης

06/03/2003, 02:25:39
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ..ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΙΑΣ 'ΙΔΕΑΣ'...ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ...ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...
ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΝΟΥΣ...
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ....Ν'ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΕΙ...
'Η..Η ΨΥΧΗ ΝΑ ΕΠΟΥΛΩΣΕΙ...
.....
ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ..ΛΟΙΠΟΝ....

<<>>

ΘΕΜΑ:<<Ο ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ>>...

Edited by - ΑΤΜΑ on 06/03/2003 02:31:47