- ΦΑΣΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Εδώ είναι και η ουσία της κουβέντας φίλε μου γιατί η ενηλικίωση είναι κάτι πολύ σχετικό.... Σε άλλες κοινωνίες η γυναίκα είναι "προς διάθεση" από την στιγμή που ξεκινάει η περίοδός της, σε άλλες κοινωνίες δε δεν υπάρχει καν τέτοιος ενδοιασμός. Μην πάμε μακρυά, δες τι γίνεται σε μουσουλμανικά κράτη, δες τι γίνεται στην Ινδία. Καθιερώσαμε ως δυτική κοινωνία την ενηλικίωση στα 18, ενώ ξέρουμε όλοι πως οι σεξουαλικές σχέσεις ξεκινάνε από πολύ - μα πολύ μικρότερες ηλικίες. Ειδικά σε χώρες που φημίζονται για την πολυπολιτισμικότητά τους. Τελικά θα είναι ριζοσπαστικό να κατέβει το όριο της ενηλικίωσης στα 13 πχ - ή είναι οπισθοδρομικό να διατηρείται στα 18 ???
Η ηλικία είναι ένας χοντρικός κανόνας για να εκτιμήσεις το επίπεδο ωριμότητας και υπευθυνότητας ενός ατόμου. Είναι απολύτως λογικό να επιλέξουμε μια ηλικία όπως τα 18 για αυτό.
quote:
Μου το επιβάλουν στην καθημερινότητα μου φίλε, μέσα από την TV, μέσα από το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα... Αν δεν γνωρίζεις, σε βρετανικά εκπαιδευτικά βιβλία εκεί που διδάσκουνε μαθηματικά πχ και έχουμε το παραδείγματα του μπαμπά και της μαμάς, έχουμε τώρα και τον Roger με τον σύντροφό του ! Σεβασμός στην διαφορετικότητα είναι αυτό ή επιβολή με το έτσι θέλω μιας σεξουαλικής "προτίμησης" ??? Αν ο γιός μου βλέπει τον μπαμπά του να φιλάει την μαμά του με πάθος, μοιραία θα το επιδιώξει κάποια στιγμή να το κάνει στο κορίτσι που θα του κάνει κούκου στο σχολείο. Αν βλέπει τον μπαμπά του να γλωσοφιλιέται με τον μουστακαλή "σύντροφό" του, θα τον αφήσει ανεπιρέαστο λες ???
Δηλαδή πριν που δεν υπήρχε η επιβολή, δε γεννιόντουσαν γκέυ; Αγνοείς ότι είναι διαχρονικό φαινομένο που συνέβαινε σε όλες τις κοινωνίες;
Και πώς ακριβώς θα δει ένα παιδί το μπαμπά του να φιλιέται με ένα άντρα; Πώς γεννήθηκε αυτό το παιδί; Αυτή θέλεις να είναι η κοινωνία του μέλλοντος; Να γεμίσουμε παντρεμένες αδελφές που θα απατούν τις γυναίκες τους με άλλους άντρες;
quote:
Κάνε ότι γουστάρεις στην κρεβατοκάμαρά σου, μην το παρουσιάζεις ως διαφορετικότητα και να απαιτείς αποδοσχή και σεβασμό... Άκου μαλακία τώρα που θέλουνε και γαμήλιες τελετές.... Ε συγνώμη τότε, και η κυράτσα που την βρίσκει με το ντόπερμαν της έχει κάθε δικάιωμα στην διαφορετικότητά της και άμα λάχει να έρθει και σε γάμον κοινωνία με τον κόπρο της. Και μην μου πεις πως ο σκύλος καταπιέζεται και δεν συναινεί στην πράξη.....
Το ότι έφτασες στο σημείο να παραλληλίσεις την ομοφυλοφιλία με την κτηονοβασία και την παιδεραστία δείχνει 2 πράγματα. Το ένα είναι ότι δεν έχει ουσιαστικά επιχειρήματα και το άλλο ότι δεν ξέρεις περί τίνος πρόκειται όταν μιλάμε για ομοφυλοφιλία.
Τα περί "σεβασμού" και "αποδοχής" δεν τα καταλαβαίνω. Δεν τους αναγνωρίζεις το δικαίωμα να είναι αυτό που είναι;
quote:
Και κάτι τελευταίο φίλε μου. Υπάρχει καμμία στατιστική που να δείχνει σε τι ηλικία υπήρξε η πρώτη σεξουαλική επαφή ενός ομοφυλόφιλου και τι ηλικίας ήταν ο πρώτος του σύντροφός ??? Γιατί κάποιο πουλάκι μου έχει σφυρίξει πως παιδεραστία και ομοφυλοφιλία πάνε πακέτο.....
Εγώ έχω διαβάσει μια άλλη έρευνα που έλεγε ότι οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι προέρχονται από υγιή και λειτουργικά οικογενειακά περιβάλλοντα.
Είναι ωραίο το παραμύθι για το γονιό, με τον κακό λύκο έ; Εγώ θα γένναγα τον άντρακλα αλλά μου τον βίασε ο κακός ο λύκος!!!
quote:
Εγώ δεν είμαι κανένας, αν με ρωτήσεις και όλας δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να περπατάνε οι γυναίκες γυμνόστηθες στον δρόμο.... Άλλοι επιβάλουν νόμους και κανόνες. Στην τελική εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με την διαφορετικότητα κανενός, η υποκρισία είναι που μου την δίνει...
Υποκρισία; Μιλάς εσύ για υποκρισία;
quote:
Στους κουμουνιστικούς παράδεισους που όλοι είναι ίσοι, πως αντιμετωπίζεται η ομοφυλοφιλία ??? Από περιέργεια και μόνο ρωτάω...
Γιατί ρωτάς; Ενδιαφέρεσαι να γίνεις κομμουνιστής;
Να σου και εγώ κάτι άλλο. Αν αύριο μεθαύριο ένα κράτος αποφασίσει ότι η αντισύλληψη είναι "κακό και αφύσικο" πράγμα γιατί χάνει...στρατιώτες που είναι...απαραίτητοι στην πατρίδα, θα συμφωνήσεις; Θα σου άρεσε να βρεθείς με άλλα 3 παιδιά που δεν ήθελες να γεννήσεις;
Edited by - IndustrialAngel on 07/08/2012 16:40:34
quote:
Είναι απολύτως λογικό να επιλέξουμε μια ηλικία όπως τα 18 για αυτό.
Πολύ σχετικό αυτό φίλε μου, θα πλατυάσουμε επικύνδινα όμως αν πιάσουμε και αυτό το θέμα...
quote:
Δηλαδή πριν που δεν υπήρχε η επιβολή, δε γεννιόντουσαν γκέυ; Αγνοείς ότι είναι διαχρονικό φαινομένο που συνέβαινε σε όλες τις κοινωνίες;
Εδώ γεννάται το ερώτημα αν γκέυ γεννιέσαι ή γίνεσαι. Πάλι όμως δεν αφορά το εν λόγω θέμα, το συζητάμε από αλλού αν θέλεις...
quote:
Το ότι έφτασες στο σημείο να παραλληλίσεις την ομοφυλοφιλία με την κτηονοβασία και την παιδεραστία δείχνει 2 πράγματα. Το ένα είναι ότι δεν έχει ουσιαστικά επιχειρήματα και το άλλο ότι δεν ξέρεις περί τίνος πρόκειται όταν μιλάμε για ομοφυλοφιλία.
Η αγάπη για έναν άνθρωπο δεν είναι απαραίτητο να συνδοιάζεται με την ερωτική έλξη. Από την στιγμή που η σχέση είναι σεξουαλική, για μένα είναι απλά ένα βίτσιο, μία προτίμηση. Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνεται τόσος ντόρος για διακαιώματα, παρελάσεις και δεν ξέρω τι άλλες μαλακίες σκαρφίζονται.... Ο καθένας έχει δικαίωμα να είναι ότι είναι, οι υπόλοιποι τι φταίμε να τρώμε στην μάπα την ιδιαιτερότητα του καθενός ????????
quote:
Και πώς ακριβώς θα δει ένα παιδί το μπαμπά του να φιλιέται με ένα άντρα; Πώς γεννήθηκε αυτό το παιδί; Αυτή θέλεις να είναι η κοινωνία του μέλλοντος; Να γεμίσουμε παντρεμένες αδελφές που θα απατούν τις γυναίκες τους με άλλους άντρες;
Το έκανες γαργάρα το παράδειγμα με τα σχολικά βιβλία στην Μεγάλη Βρετανία....
Όταν άυριο-μεθαύριο το παιδί σου θα αναρωτιέται τι είναι αυτές οι ξεφωνημένες που κάνουν το pride parade (ξέρεις, κάτι αγοράκια με ροζ φτερά ή άλλα χαριτωμένα), εσύ πες του απλά πως είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό που βλέπει... Το πως θα μεγαλώσεις το παιδί σου αφορά εσένα και μόνο. Επέτρεψέ μου όμως εμένα να έχω την δική μου άποψη πάνω στο θέμα αυτό.
Την κοινωνία του μέλλοντος την θέλω με ισορροπημένους ανθρώπους. Δεν με ενοχλεί η ομοφυλοφιλία. έχω γνωρίσει και εκτιμήσει ομοφυλλόφιλους άνδρες και γυναίκες που την ιδιαιτερότητά τους αυτή την είχαν για τον εαυτό τους. Όλοι γνωρίζαμε τι γινόταν, δεν επέτρεψαν όμως στιγμή να παρουσιάσουν ότι είναι κάτι διαφορετικό που χρήζει ανανγώρισης και σεβασμού. Τις ξεφωνημένες δεν τις γουστάρω ρε φίλε και δεν πα να με λές φασίστα....
quote:
Εγώ έχω διαβάσει μια άλλη έρευνα που έλεγε ότι οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι προέρχονται από υγιή και λειτουργικά οικογενειακά περιβάλλοντα.
Άλλο σε ρωτάω...
Υπάρχει καμμία στατιστική που να δείχνει σε τι ηλικία υπήρξε η πρώτη σεξουαλική επαφή ενός ομοφυλόφιλου και τι ηλικίας ήταν ο πρώτος του σύντροφός ???
quote:
Γιατί ρωτάς; Ενδιαφέρεσαι να γίνεις κομμουνιστής;
Όχι, από περιέργεια ρωτάω, αν γνωρίζεις απαντάς...
quote:
Αν αύριο μεθαύριο ένα κράτος αποφασίσει ότι η αντισύλληψη είναι "κακό και αφύσικο" πράγμα γιατί χάνει...στρατιώτες που είναι...απαραίτητοι στην πατρίδα, θα συμφωνήσεις; Θα σου άρεσε να βρεθείς με άλλα 3 παιδιά που δεν ήθελες να γεννήσεις;
Να σου μάθω τρόπους να πηδάς χωρίς να αφήνεις την γυναίκα σου έγκυο θέλεις να μάθεις ??? Πάμε για καμμια μπύρα και ότι μπορώ θα κάνω...
quote:
Εδώ γεννάται το ερώτημα αν γκέυ γεννιέσαι ή γίνεσαι. Πάλι όμως δεν αφορά το εν λόγω θέμα, το συζητάμε από αλλού αν θέλεις...
Κάτσε εδώ μου τα μασάς. Προηγουμένως μου είπες ότι φοβάσαι ότι το παιδί σου θα διαβάσει στα μαθηματικά για τον Ρότζερ και τον Στηβ που είναι ζευγάρι και θα γίνει γκέυ. Το γεγονός ότι φοβάσαι τη λεγόμενη "επιβολή" δείχνει ότι μάλλον πιστεύεις ότι ΓΙΝΕΣΑΙ όχι ότι γεννιέσαι
quote:
Η αγάπη για έναν άνθρωπο δεν είναι απαραίτητο να συνδοιάζεται με την ερωτική έλξη. Από την στιγμή που η σχέση είναι σεξουαλική, για μένα είναι απλά ένα βίτσιο, μία προτίμηση.
Δηλαδή, ο έρωτας που νιώθω εγώ για την κοπέλα μου είναι...βίτσιο;
quote:
Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνεται τόσος ντόρος για διακαιώματα, παρελάσεις και δεν ξέρω τι άλλες μαλακίες σκαρφίζονται.... Ο καθένας έχει δικαίωμα να είναι ότι είναι, οι υπόλοιποι τι φταίμε να τρώμε στην μάπα την ιδιαιτερότητα του καθενός ????????
Μήπως... λέω ΜΗΠΩΣ... ζητούν κάποια δικαιώματα που όλοι οι άλλοι έχουμε και αυτοί δεν έχουν;
quote:
Το έκανες γαργάρα το παράδειγμα με τα σχολικά βιβλία στην Μεγάλη Βρετανία....
Σου απάντησα. Πριν τυπωθεί το βιβλίο των μαθηματικών, στη Μ. Βρετανία δε είχαν γκέυ;
quote:
Όταν άυριο-μεθαύριο το παιδί σου θα αναρωτιέται τι είναι αυτές οι ξεφωνημένες που κάνουν το pride parade (ξέρεις, κάτι αγοράκια με ροζ φτερά ή άλλα χαριτωμένα), εσύ πες του απλά πως είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό που βλέπει... Το πως θα μεγαλώσεις το παιδί σου αφορά εσένα και μόνο. Επέτρεψέ μου όμως εμένα να έχω την δική μου άποψη πάνω στο θέμα αυτό.
Το θέμα είναι ότι αυτές οι ξεφωνημένες που λες είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Που έχουν δουλειές, σπίτια και πληρώνουν φόρους όπως όλοι μας.
quote:
Την κοινωνία του μέλλοντος την θέλω με ισορροπημένους ανθρώπους. Δεν με ενοχλεί η ομοφυλοφιλία. έχω γνωρίσει και εκτιμήσει ομοφυλλόφιλους άνδρες και γυναίκες που την ιδιαιτερότητά τους αυτή την είχαν για τον εαυτό τους. Όλοι γνωρίζαμε τι γινόταν, δεν επέτρεψαν όμως στιγμή να παρουσιάσουν ότι είναι κάτι διαφορετικό που χρήζει ανανγώρισης και σεβασμού
Δεν το έκαναν γιατί σύμφωνα με αυτά που λες είχαν ΗΔΗ κερδίσει τον ανάλογο σεβασμό.
quote:
Τις ξεφωνημένες δεν τις γουστάρω ρε φίλε και δεν πα να με λές φασίστα....
Δε σε λέω, αυτοχαρακτηρίζεσαι.
Δηλαδή ο ομοφυλόφιλος πρέπει να έχει...επίπεδο; Να είναι ένας Χατζηδάκις και βάλε; Και τι διαφορά έχουν οι ξεφωνημένες από τους άλλους ομοφυλόφιλους;
quote:
Άλλο σε ρωτάω...
Υπάρχει καμμία στατιστική που να δείχνει σε τι ηλικία υπήρξε η πρώτη σεξουαλική επαφή ενός ομοφυλόφιλου και τι ηλικίας ήταν ο πρώτος του σύντροφός ???
Πάνω κάτω στις ίδιες που έχουμε όλοι σεξουαλικές επαφές από όσο ξέρω. Αλλά αν έχεις κάποια άλλη έρευνα υπόψιν, καλοδεχούμενη.
quote:
Να σου μάθω τρόπους να πηδάς χωρίς να αφήνεις την γυναίκα σου έγκυο θέλεις να μάθεις ??? Πάμε για καμμια μπύρα και ότι μπορώ θα κάνω...
Θες να πεις ότι αν το κράτος απαγορέψει τις γνωστές μεθόδους αντισύλληψης εσύ απλώς θα βαρέσεις προσοχή θα πείς "μάλιστα" και θα πεις μετά στη σύντροφό σου "γυναίκα δεν πειράζει, θα τραβιέμαι και αν καμιά φορά αργήσω ε δεν πειράζει θα γεννήσεις το "στιγμιαίο λάθος" " ;; εε;;;
quote:
KERRY KINGΤα παραπάνω αποτελούν έργα του φασίστα Μεταξά...
Και ερωτώ, θα μπορούσαν ποτέ να επιτευχθούν τόσες ριζοσπαστικές τομές σε ένα "δημοκρατικό" περιβάλλον σαν αυτό που βιώνουμε στην εποχή μας ???
KERRY KING, δε νομίζω να ισχυρίζεται κανείς ότι στα φασιστικά, δικτατορικά και εθνικιστικά καθεστώτα δεν πραγματοποιούνται σημαντικά έργα ή ότι δεν θεσπίζονται κάποια φιλολαϊκά μέτρα. Αλλωστε ο δικτάτορας χρειάζεται ένα λαϊκό έρεισμα για να στερεωθεί στην εξουσία. Το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στον τρόπο αντιμετώπισης όλων αυτών που το καθεστώς θεωρεί "προβληματικούς", "αντιφρονούντες" κλπ που δεν είναι και λίγοι. Αυτοί αντιμετωπίζονται συνήθως με βίαιο τρόπο, με διώξεις, εξορίες, ξυλοδαρμούς, φυλακίσεις, καταπιεστικά μέτρα κ.α. Επί Μεταξά ας πούμε η δίωξη των κομουνιστών υπήρξε εξαιρετικά έντονη. Ένα άλλο πρόβλημα (αν και όχι τόσο στο καθεστώς Μεταξά) είναι και ο μιλιταριστικός τους χαρακτήρας ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε επεκτατισμό και τελικά σε κοντόφθαλμες πολεμικές ενέργειες (βλέπε ναζισμό).
Σαφώς και στα δημοκρατικά κράτη θα βρούμε πολλές θετικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλα έργα. Ακόμα και σε συστήματα που μπορεί να απορρίπτουμε θα βρούμε θετικά στοιχεία. Π.χ. Το 8ωρο εργασίας είχε καθιερωθεί από το 1917 στη Ρωσία λίγες μέρες μετά την επανάσταση των Μπολσεβίκων. So what??
Δεν πιστεύω ότι πρέπει να ωραιοποιούμε, πόσο μάλλον να νοσταλγούμε, τέτοια καθεστώτα επειδή μάθαμε για μερικά "καλά" τους, ειδικά όταν αυτά παρατίθενται εντελώς περιληπτικά χωρίς επιπλέον πληροφορίες (όπως π.χ. η επιτυχία εφαρμογής στην πράξη, το ενδεχόμενο παλαιότερης πρωτοβουλίας για κάποια απ' αυτά).
Μόνο για το ΙΚΑ για το οποίο διάβαζα πρόσφατα μπορώ να προσθέσω λίγα στοιχεία που πιθανώς μετριάζουν τον ενθουσιασμό για το "μεγάλο επίτευγμα" του Μεταξά.
Κατ'αρχήν πριν έρθει ο Μεταξάς στην εξουσία, είχαν ψηφιστεί νόμοι από την κυβέρνηση Βενιζέλου και από την επόμενη του Λαϊκού Κόμματος που προέβλεπαν την ίδρυση κεντρικού αυτόνομου ασφαλιστικού οργανισμού, του ΙΚΑ, που θα ασφάλιζε όλους τους εργαζόμενους υποχρεωτικά. Δηλαδή δεν πρόκειται για φωτεινή, καινοτόμο ιδέα του Μεταξά. Στον δικτάτορα χρεώνεται το θετικό γεγονός έναρξης του σχεδίου που θα ολοκληρωνόταν όπως φαίνεται κάποια στιγμή λίγο μετά το 1934 κι από δημοκρατική κυβέρνηση.
Το άλλο μελανό σημείο με το ΙΚΑ επί καθεστώς Μεταξά ήταν η αρπαγή αποθεματικών του από το κράτος για λόγους "Εθνικής Αμυνας", για οργανισμούς δημοσίου δικαίου και για ανέγερση μεγάρων και κτιρίων. Το κράτος έστησε με λίγα λόγια μια επικερδή επιχείρηση "δανειζόμενο" χρήματα από το ΙΚΑ για τη χρηματοδότηση του κρατικού μηχανισμού, της αστυνομίας, των προπαγανδιστικών δικτύων της δικτατορίας και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που ήταν συνδεδεμένες με το καθεστώς. Γύρω στις 500.000.000 δραχμές κατασχέθηκαν μεταξύ 1939-1940. Το αποτέλεσμα ήταν το ΙΚΑ να μην παρέχει ικανοποιητική ασφάλιση στους εργαζόμενους, οι συντάξεις να είναι πενιχρές και η περίθαλψη ανεπαρκής.
Αυτά μπορείς να τα βρεις στα "Ιστορικά Θέματα", (τεύχος 115, Ιούνιους 2012, σελ.47)
Φαντάσου τώρα τι μπορεί να βρούμε αν αρχίσουμε να ψάχνουμε λεπτομέρειες και για τα υπόλοιπα "καλά" του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

Edited by - Agnostic on 07/08/2012 22:00:40
quote:
Αλλωστε ο δικτάτορας χρειάζεται ένα λαϊκό έρεισμα για να στερεωθεί στην εξουσία.
Λάθος. Ο "δικτάτορας" δεν χρειάζεται κανένα λαϊκό έρεισμα, όπως το εννοείς, να είναι δηλαδή "αρεστός". Αυτός που πρέπει να είναι αρεστός είναι ο δημοκράτης πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, γιατί θα αναγκαστεί να ξαναζητήσει την ψήφο του λαού, κάτι που δεν έχει ανάγκη ο εθνικός κυβερνήτης.
quote:
Το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στον τρόπο αντιμετώπισης όλων αυτών που το καθεστώς θεωρεί "προβληματικούς", "αντιφρονούντες" κλπ που δεν είναι και λίγοι.
Οι πιο έντονες διώξεις "αντιφρονούντων" έγιναν επί Γ. Παπανδρέου ("στη Μακρόνησο χτίζουμε Παρθενώνες"), επί Καραμανλή (φυλακίσεις και διώξεις εθνικιστών, οργάνωση παρακράτους) και συνεχίζονται μέχρι σήμερα (π.χ. Βούλα Παπαχρήστου).
quote:
Αυτοί αντιμετωπίζονται συνήθως με βίαιο τρόπο, με διώξεις, εξορίες, ξυλοδαρμούς, φυλακίσεις, καταπιεστικά μέτρα κ.α.
Παραμύθια.
quote:
Επί Μεταξά ας πούμε η δίωξη των κομουνιστών υπήρξε εξαιρετικά έντονη.
Εκτός από την ηγετική ομάδα του ΚΚΕ, που ζητούσε ανεξαρτησία της Μακεδονίας και είχε ομολογήσει πως επιδίωξε την ήττα στη Μικρά Ασία, οι "έντονες διώξεις των κομμουνιστών" υπάρχουν μόνον στη σφαίρα της φαντασίας.
Τι είδους διώξεις ονειρεύεται κανείς όταν επιτρέπει στην εφημερίδα του ΚΚΕ να κυκλοφορεί ελεύθερα;
quote:
Ένα άλλο πρόβλημα (αν και όχι τόσο στο καθεστώς Μεταξά) είναι και ο μιλιταριστικός τους χαρακτήρας ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε επεκτατισμό και τελικά σε κοντόφθαλμες πολεμικές ενέργειες (βλέπε ναζισμό).
Περίεργο. Η ιστορία λέει πως οι Άγγλοι επιθυμούσαν να ανοίξουν μέτωπο στα Βαλκάνια και για το σκοπό αυτό προσπαθούσαν να πείσουν το Μεταξά να δεχτεί μια συμβολική δύναμη του αγγλικού στρατού στο έδαφός μας.
Όσο για τον "επεκτατισμό" και τον "μιλιταριστικό χαρακτήρα", είμαι σίγουρος πως μετά την πτώση της Γερμανίας του Χίτλερ, της Ιταλίας του Μουσολίνι και της Ελλάδας του Μεταξά, σταμάτησαν ως δια μαγείας οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και ο μιλιταρισμός, μια και ούτε οι δημοκράτες των ΗΠΑ ούτε οι μπολσεβίκοι της ΕΣΣΔ ήταν τέτοιοι. Το Αφγανιστάν, η Τσεχοσλοβακία, η Ουγγαρία, η Γρενάδα, η Γουατεμάλα, η Νικαράγουα, η επέμβαση στην Ελλάδα το 1967 ... ήταν λεπτομέρειες και συμπτώσεις.
quote:
Κατ'αρχήν πριν έρθει ο Μεταξάς στην εξουσία, είχαν ψηφιστεί νόμοι από την κυβέρνηση Βενιζέλου και από την επόμενη του Λαϊκού Κόμματος που προέβλεπαν την ίδρυση κεντρικού αυτόνομου ασφαλιστικού οργανισμού, του ΙΚΑ, που θα ασφάλιζε όλους τους εργαζόμενους υποχρεωτικά.
Ο Ν.6928/34 που προέβλεπε την ίδρυση του ΙΚΑ παρέμεινε κενό γράμμα μέχρι το 1937 που άρχισε το ΙΚΑ να λειτουργεί.
quote:
Στον δικτάτορα χρεώνεται το θετικό γεγονός έναρξης του σχεδίου που θα ολοκληρωνόταν όπως φαίνεται κάποια στιγμή λίγο μετά το 1934 κι από δημοκρατική κυβέρνηση.
Αυτό είναι μια υπόθεση που δεν μπορούμε να την επαληθεύσουμε. Δύο (2) χρόνια μετά την δημοσίευση του νόμου, το ΙΚΑ παρέμενε στα χαρτιά.
quote:
Το άλλο μελανό σημείο με το ΙΚΑ επί καθεστώς Μεταξά ήταν η αρπαγή αποθεματικών του από το κράτος για λόγους "Εθνικής Αμυνας", για οργανισμούς δημοσίου δικαίου και για ανέγερση μεγάρων και κτιρίων.
Ο Μεταξάς χρησιμοποίησε τα αποθεματικά του ΙΚΑ για να οργανώσει την άμυνα της χώρας, που οι δημοκρατικές κυβερνήσεις την είχαν εξαφανίσει τελείως. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κίνημα του Βενιζέλου το 1935, δεν είχαν ούτε σφαίρες να ρίξουν ο ένας στον άλλον!
quote:
Το κράτος έστησε με λίγα λόγια μια επικερδή επιχείρηση "δανειζόμενο" χρήματα από το ΙΚΑ για τη χρηματοδότηση του κρατικού μηχανισμού, της αστυνομίας, των προπαγανδιστικών δικτύων της δικτατορίας και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που ήταν συνδεδεμένες με το καθεστώς.
1. Η χρηματοδότηση του κρατικού μηχανισμού έγινε με την προσφυγή στην ΕΚΤ κατά της τράπεζας Societe Commerciale de Belgique με την οποία είχε συνάψει δάνειο η Ελλάδα και την οποία ο Μεταξάς σταμάτησε να πληρώνει για να μη πτωχεύσει η Ελλάδα.
2. Δεν υπήρχαν "συνδικαλιστικές ηγεσίες" συνδεδεμένες ή μη με το καθεστώς. Αυτό είναι αστική νοοτροπία. Όλα τα συνδικάτα λειτουργούσαν υπό το καθεστώς της Οργανικής Κοινωνίας.
3. Ο προϋπολογισμός του 1936 (που είχε ψηφιστεί στο τέλος του 1935) προέβλεπε έλλειμμα 844 εκατομμυρίων δραχμών. Από τις 4 Αυγούστου μέχρι το τέλος του χρόνου (4 μήνες), παρ' όλα τα χρήματα που δόθηκαν για παιδεία, υγεία, άμυνα, κοινωνική μέριμνα, ο προϋπολογισμός έκλεισε με 160 εκατομμύρια έλλειμμα και ο προϋπολογισμός του 1937 ήταν ισοσκελισμένος.
Τέτοια πράγματα δεν βλέπει κανείς στις δημοκρατίες.
quote:
Γύρω στις 500.000.000 δραχμές κατασχέθηκαν μεταξύ 1939-1940.
Εάν δεν φρόντιζαν οι προηγούμενες δημοκρατικές κυβερνήσεις να σπαταλούν τα αποθεματικά του κράτους, με αποκορύφωμα την χρεωκοπία του 1932, δεν θα χρειαζόταν να χρησιμοποιηθούν 500 εκατομμύρια από το ΙΚΑ για να γίνουν οχυρωματικά έργα.
quote:
Φαντάσου τώρα τι μπορεί να βρούμε αν αρχίσουμε να ψάχνουμε λεπτομέρειες και για τα υπόλοιπα "καλά" του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.
Ας ελπίσουμε ότι οι λεπτομέρειές σου θα βασίζονται πάνω σε πραγματικά στοιχεία και όχι στην στείρα αριστερή προπαγάνδα. Και βέβαια, θα τις συζητήσουμε μία προς μία... ![]()

macedon
quote:
Θα μπορούσε μια εκλεγμένη κυβέρνηση (όχι από υπαρκτό αυτή τη στιγμή κόμμα) να εφαρμόσει στην πράξη τις αρχές του ελληνικού εθνικισμού όπως έχει αναφερθεί;
Φυσικά, με την προϋπόθεση ότι θα καταργούσε το κομματικό κράτος. Από τη στιγμή που ο εθνικισμός είναι μια επαναστατική ιδεολογία, δεν μπορεί να λειτουργήσει πάνω στις δομές της αστικής δημοκρατίας.
Όσον αφορά στην αναρρίχηση στην εξουσία, ο εθνικισμός δεν έχει αυστηρά συγκεκριμένη μέθοδο (όπως π.χ. το ΚΚΕ ή τα αστικά κόμματα). Μπορεί να ανέβει είτε με επανάσταση είτε με εκλογές.
quote:
Επίσης μία άλλη για τον macedon. Ο εθνικισμός ως θεωρία χρησιμοποιεί τον όρο "αυτοδιάθεση" και πώς τον εννοεί;
Σαν στοιχεία της θεωρίας, δεν έχω συναντήσει τον όρο "αυτοδιάθεση". Αν μου έλεγες πού το συνάντησες ...

macedon
Και οι S&M καταστάσεις αφορούν συνεναιτικές πράξεις μεταξύ ενηλίκων. Αύριο μεθαύριο στον όρο pet να δούμε στα βιβλία και την φωτογραφία της Gloria με την δερμάτινη μάσκα στο πρόσωπο και την κόκκινη μπίλια στο στόμα, σωστά ??? Να δούμε και S&M pride parades με άρματα με τροχούς βασανιστηρίων και ότι άλλο αρρωστημένο καν να λέμε στα παιδιά μας "δεν τρέχει τίποτα, άνθρωποι είναι και αυτοί"... Να απαιτήσουν και κανένα φορολογικό δικαίωμα το "pet" να φορολογήται ως κατοικίδιο αφού με δική του συναίνεση αυτός θα είναι ο ρόλος του... Και φυσικά ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΣΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΒΓΆΛΕΙ ΤΟ PET ΤΟΥ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΛΥΣΊΔΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΝΙΑ... Δημοκρατικές καταστάσεις, έτσι φίλε μου ??? ![]()
quote:
Δεν πιστεύω ότι πρέπει να ωραιοποιούμε, πόσο μάλλον να νοσταλγούμε, τέτοια καθεστώτα επειδή μάθαμε για μερικά "καλά" τους, ειδικά όταν αυτά παρατίθενται εντελώς περιληπτικά χωρίς επιπλέον πληροφορίες (όπως π.χ. η επιτυχία εφαρμογής στην πράξη, το ενδεχόμενο παλαιότερης πρωτοβουλίας για κάποια απ' αυτά).
Εγώ λέω να ξεκολλήσουμε από το παρελθόν και να δούμε τα πράγματα από την οπτική του σήμερα.
Η χώρα χρειάζεται EΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ, διαφωνεί κανένας με αυτό ???
Η ιστορία τι μας διδάσκει για τις μεγάλες τομές ???
Σε τι καθεστώτα έχουν επιτευχθεί ???