- Πρέπει να ζητήσει η Δύση συγγνώμη από τους Μουσουλμάνους; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ζητώ συγγνώμη αν "σκάω μύτη σαν πορδή" αλλά θα ήθελα να πω δύο-τρεια πράγματα κατά την ταπεινή μου γνώμη...
Κατά την ταπεινή μου γνώμη λοιπόν, ίσως εν τέλη για όλα τα δεινά που μας βρίσκουν δεν φταίει κανένας θεός κτλ. αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος, το μυαλό του και πολλές φορές το υπέρμετρο 'Εγώ' του...
Ας πάρουμε τα θρησκευτικά, πάσης φύσεως, δόγματα... Πως είναι δυνατόν οι εκπρόσωποι των δογμάτων αυτών να ισχυρίζονται πως "είναι η μόνη αληθινή θρησκεία" πως τα κείμενα τους "είναι θεόπνευστα" και τα έχουνε αλλάξει τα φώτα με τις αλλαγές, παραλλαγές, συμπληρώσεις, αφαιρέσεις, πάσης φύσεως άλλες προσθήκες κτλ...
Ακόμα και η τόσο γνωστή σε πολλούς από εμάς καινή διαθήκη έχει υποστεί "λογοκρισία"...
Οπότε μπορούμε να εξάγουμε το ασφαλές συμπέρασμα πως κάποιο πρόβλημα έχει ο εκάστοτε "μοναδικός θεός" της εκάστοτε θρησκείας....
Και εμείς, οι άνθρωποι, σαν "αληθινοί πιστοί" σπεύδουμε να διορθώσουμε την "ελλειπή θεία γνώση" με πάσης φύσεως μπουρμπούτσαλα (αναλόγος τι μας συμφέρει την εκάστοτε χρονική περίοδο και στο πως εξυπηρετεί τα σχέδιά μας).
Επιπροσθέτως, ας μην ξεχνάμε πως πίσω από αυτό παίζοντε και πολιτικά παιχνίδια και συμφωνείες κάτω από το τραπέζι... Και όπως συνήθως η ιστορία μας διδάσκει: Θρησκεία και Πολιτική βαδίζανε και βαδίζουνε χέρι-χέρι...
Ας δούμε το θέμα και από τη σκοπιά της γεωστρατιγικής (με την ευρύτερη έννοια του όρου):
Οι Δανοί από την πλευρά τους "δεν καίγοντε" και ιδιαίτερα, μιας και βγάζουν τα τρελά λεφτά, ορισμένοι από δαύτους όχι όλοι - να μην είμαστε και απόλυτοι και τους κάψουμε και όλους....
Αν ας πούμε οι μουσουλμάνοι, λέμε τώρα, αποφασίσουνε να κάνουνε σύσωμοι ένα "ΝΤΟΥ" προς την Ευρώπη και τους Χριστιανούς τότε δεν πρόκειται να φτάσουν στη Δανία ούτε με σφαίρες... Αλλά από την δική μας ψιροκόστενα θα πρέπει να περάσουνε πρώτα... Τα δικά μας σπίτια θα κάψουνε πρώτα... Εμάς θα καθαρίοσυνε πρώτα.... Τα παιδιά μας θα βιάσουνε πρώτα κτλ...
Οπότε, και βάση της παλαιότερης επίσημης ιστορίας, ίσως τους αναχαιτήσουνε νότια της Αυστρίας (υποθετικά μιλάμε, λέμε τώρα)... Μιας και οι μουσουλμάνοι θα υποστούνε επίθεση από τις τέσσερις άκρες του ορίζοντα (και ο "καθένας" θα τους επιτείθεται για το δικό τους συμφέρον) αλλά με πρόσχιμα κάτι κομψές φανφάρες...
Τέλος, και αν κάψανε κάποια "αθώα" πρεσβία και "καθαρίσανε" τον πρέσβη για κάποιους Δανούς (και όχι μόνο) θεωρείται "στατιστικό σφάλμα" δίνοντας τους τροφή και για άλλα...Με τα λίγα τα πολλά, οι Δανοί δεν καίγοντε άμεσα από τις άμεσες αντιδράσεις των μουσουλμάνων...
Οι άλλες χώρες, πέρα των φωτεινών μυαλών, οι λοιποί λένε ότι λένε για εντυπωσιασμό μιας και πρέπει να λάβουνε και υπ' όψην τους πως έχουνε και μουσουλμάνους κατοίκους στην χώρα τους...Και όσο για το θέμα να δεχτούνε τρομοκρατικές επιθέσεις, οι βόριοι δηλαδή, αυξάνουν τα μέτρα, "οπλίζοντε σαν αστακοί, και "οκ"...
Ας μην ξεχνάμε πως οι περισσότεροι μουσουλμάνοι τα περισσότερα όπλα που διαθέτουν οι δυτικοί τους τα πουλάνε, οπότε δεν ξέρουνε τι έχουν...?!
Αυτά προς το παρόν...
Με εκτίμηση πάντα,
nobody
Edited by - nobody5001 on 06/03/2006 15:02:15
Edited by - nobody5001 on 06/03/2006 15:05:51
ΟΧΙ δεν πρέπει με τίποτα να ζητήσουμε συγγνώμη. Γιατί δηλαδή να υποκύπτουμε εμείς συνεχώς...; Αυτοί στις χώρες τους δε δέχονται να έχουν εκκλησίες χριστιανικές, ενώ εμείς υποκείπτουμε και δεχόμαστε τα τζαμιά τους.
ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΕΊΨΟΥΜΕ ΑΚΌΜΑ ΜΊΑ ΦΟΡΑ!!! ![]()
Μετά την 30μερη αποβολή μου από το esoterica επανέρχομαι δριμύτερος!
Πριν όμως γράψω αυτά που θέλω να πως ας ζητήσω συγγνώμη από τους όποιους χριστιανούς, μουσουλμάνους, βουδιστές και εβραίους προσέβαλα κάνοντας σαφές πως πρόθεση μου δεν ήταν να προσβάλω τους ίδιους αλλά να σατυρίσω τους ανθρώπους που ίδρυσαν τις θρησκείες τους, πρόσωπα δημόσια (υπαρκτά ή φανταστικά) που από την ίδια την ιδιότητα τους είναι ανοικτά στην κριτική, την αμφισβήτηση, τη σάτυρα. Υπό την έννοια αυτή συγγνώμη που σας στεναχώρησα, αλλά επιφυλάσσομαι να κριτικάρω όποιον άνθρωπο θέλω!!! Τώρα εάν οι κομφουκιανιστές προσεβλήθησαν διότι δεν παρέλαβα και τον κομφούκιο, τι να πω, συγγνώμη, θα επανορθώσω εν καιρώ...
Υπόθεση εργασίας: φανατικός γαύρος δηλώνει "θρύλε, θεέ, ολυμπιακέ". Ζει, αναπνέει και σκέφτεται μόνο τον Ολυμπιακό, όντας το μυαλό του καμμένο... Γι' αυτόν η ύψιστη αξία είναι η κόκκινη φανέλλα... Και ερωτώ: δικαιούτε ο κύριος αυτός, στα πλαίσια της "προσβολής" να απαγορεύσει σε μένα να δουλεύω τον Ολυμπιακό; Έχει δικαίωμα να με μαχαιρώσει; Τι είναι πιστός ή χουλίγκανος; Και ο πιστός μουσουλμάνος που καίει τι είναι: πιστός ή χουλίγκανος; Γιατί ή και οι δύο θα είναι πιστοί (άρα και ο γαύρος θα δικαιούται να κάνει ότι κάνει) ή και οι δυο χουλίγκανοι...
Φυσικά τα ίδια ισχύουν για τους βαρεμένους χριστιανούς, εβραίους, βουδιστές, ανιμιστές, αρχαιολάτρες, παοκτήδες, βάζελους, αεκάκια κτλ κτλ...
Μόνο η Πανιωνάρα είναι υπεράνω κριτικής κι όποιος τολμήσει να πει κακή κουβέντα θα του κάψω το αμάξι!!!
Και εν κατακλείδι: Τζιμάκο (Πανούση) γερά, γερά, με τσαμπουκά!!! Και χαλάλι τα 150 ευρωπουλάκια...
dim.kar
Eίπαν: "το αναρχοκουμμούνι ο dim.kar ... να ξέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος ΦΑΣΙΣΤΑΣ από όλους όσους έχω δεί"
by Peronosporos
Τhanks!!!
Να μην υποκύψουμε φυσικά.
Κάτι φορές δεν κατανοούν, γιατί να δείξει η δύση ξανά ανωτερότητα;
kissbaby
Το θέμα πιστεύω έχει εξαντληθεί και σαν τελική γεύση αυτό που μένει είναι ότι η τέχνη ΔΕΝ πρέπει να λογοκρίνεται. Εχω εξηγήσει και στα προηγούμενα ποστ μου ότι ο καθένας θα μπορούσε να προσβάλλεται από οτιδήποτε οπότε και θα έπρεπε να καταργήσουμε κάθε μορφή τέχνης, γνώσης...γενικά τα πάντα, πράγμα αδιανόητο. Στο τόπικ "Περί Σεβασμού των ιδεών και απόψεων" της υποκατηγορίας "Η Γνώση" ο φίλος Αngelos έχει κάνει κάπου εκεί στην πρώτη σελίδα μία έξοχη τοποθέτηση για το θέμα της ελευθερίας του λόγου και του σεβασμού των πιστεύω των άλλων. Από τις ελάχιστες τοποθετήσεις που έσωσα σε word document διότι νομίζω τα λέει όλα όπως πρέπει.
Και δύο σχόλια ακόμα φίλε dim.kar
1) Ο Τζιμάρας ο Πανούσης παραμένει ο νούμερο 1 βλάσφημος και γι'αυτό τον λατρέυουμε...αλλά 150 ευρώπουλα αυτή την περίοδο δεν έχω.
2) Η Πανιωνιάρα σου, λυπάμαι που θα το πω, αλλά με τέτοια άμυνα που μπάζει από παντού, δεν τη βλέπω να προχωράει και πολύ![]()
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
quote:
Και ερωτώ: δικαιούτε ο κύριος αυτός, στα πλαίσια της "προσβολής" να απαγορεύσει σε μένα να δουλεύω τον Ολυμπιακό; Έχει δικαίωμα να με μαχαιρώσει; Τι είναι πιστός ή χουλίγκανος; Και ο πιστός μουσουλμάνος που καίει τι είναι: πιστός ή χουλίγκανος; Γιατί ή και οι δύο θα είναι πιστοί (άρα και ο γαύρος θα δικαιούται να κάνει ότι κάνει) ή και οι δυο χουλίγκανοι...
Χουλιγκάνοι είναι αλλά αυτό δεν μας βοηθάει σε κάτι. Δεν απευθυνόμαστε σε αυτούς αλλά σε όλους τους υπόλοιπους που είναι πιστοί και δεν είναι χουλιγκάνοι (που μπορεί όμως να παρασυρθούν κάτω από συγκεκριμένες πιέσεις). Οσο πιέζουμε τα πράγματα, τόσο περισσότερους χουλιγκάνους δημιουργούμε (προσωπική μου άποψη). Το θέμα είναι να κάνεις τους υπόλοιπους πιστούς να συνειδητοποιήσουν ότι διαφέρουν από τους χουλιγκάνους και ότι δεν πρέπει να τους υποστηρίζουν ή να τους καλύπτουν. Και αυτό χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Νομίζω πως το γεγονός της καταδίκης σε θάνατο του μουσουλμάνου που ασπάστηκε το χριστιανισμό (άσχετο αν του έδωσαν "χάρη" τελευταία στιγμή) είναι η καλύτερη απόδειξη του αβυσσαλέου χάσματος ανάμεσα στις ανεκτικές δυτικές δημοκρατίες (με ΟΛΑ τα στραβά τους...) και το οποιοδήποτε σκοταδιστικό θεοκρατικο καθεστώς (ας θυμηθούμε τις καταδίκες σε θάνατο γυναικών στην Νιγηρία επειδή ...βιάστηκαν). Και σήμερα τα πιο σκοταδιστικά καθεστώτα είναι δυστυχώς μουσουλμανικά.
Κρίμα. Κρίμα για τους μουσουλμάνους που όταν η ευρωπαίοι περνούσαν το μαύρο μεσαίωνα, εκείνοι καλλιεργούσαν την αστρονομία, τα μαθηματικά, την ιατρική, τη φιλοσοφία και διέσωζαν την αρχαία ελληνική γραμματεία.
Και κρίμα σε όσους όντας σε καθεστώς ελευθερίας επιτρέπουν να παραχωρούν κομματάκια ελευθερίας σε αυτούς που καταδικάζουν σε θάνατο αυτόν που αλλαξοπίστησε...
dim.kar
Eίπαν: "το αναρχοκουμμούνι ο dim.kar ... να ξέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος ΦΑΣΙΣΤΑΣ από όλους όσους έχω δεί"
by Peronosporos
Τhanks!!!
quote:
Kαλημέρα!!!Νομίζω πως το γεγονός της καταδίκης σε θάνατο του μουσουλμάνου που ασπάστηκε το χριστιανισμό (άσχετο αν του έδωσαν "χάρη" τελευταία στιγμή) είναι η καλύτερη απόδειξη του αβυσσαλέου χάσματος ανάμεσα στις ανεκτικές δυτικές δημοκρατίες (με ΟΛΑ τα στραβά τους...) και το οποιοδήποτε σκοταδιστικό θεοκρατικο καθεστώς (ας θυμηθούμε τις καταδίκες σε θάνατο γυναικών στην Νιγηρία επειδή ...βιάστηκαν). Και σήμερα τα πιο σκοταδιστικά καθεστώτα είναι δυστυχώς μουσουλμανικά.
dim.kar
καλημερα εβρυμπαντυ!
δεν τουδωσαν χαρη Δημητρη μου, βρηκαν παραθυρακι (κατω απο την διεθνη πιεση) και τον εβγαλαν τρελο - ως διαγνωσμενος τρελος μη εχων επιγνωση των πραξεων του την σκαπουλαρε...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,dt=29.03.2006,id=53859208
-Arthur C. Clarke-
quote:
Κρίμα. Κρίμα για τους μουσουλμάνους που όταν η ευρωπαίοι περνούσαν το μαύρο μεσαίωνα, εκείνοι καλλιεργούσαν την αστρονομία, τα μαθηματικά, την ιατρική, τη φιλοσοφία και διέσωζαν την αρχαία ελληνική γραμματεία.
Αλήθεια, ύψιστο κρίμα και κάτι που συχνά ξεχνάμε ή και δε γνωρίζουμε. Η λάμψη της γνώσης φώτιζε τον αραβικό κόσμο την εποχή που η Ευρώπη περνούσε τα πέτρινα χρόνια της. Σ'αυτούς οφείλουμε και τη δημιουργία της άλγεβρας (αλ-γκεμπέρ, αν θυμάμαι καλά).
Αυτό είναι απόδειξη πως το Ισλάμ δεν είναι οπισθοδρομικό από την ίδια τη φύση της θρησκείας αλλά από το πως εξελίχτηκαν οι κοινωνικές, εθνικές και οικονομικές συνθήκες στον αραβικό κόσμο. Εξελίξεις στις οποίες έβαλε χοντρά το χεράκι της η Δύση σε πολλές περιπτώσεις.
Οπότε δεν μπορώ να ταυτιστώ με το
quote:
Μόνο που το πώς θα προχωρήσουν είναι δικό τους θέμα.
Πλέον κανείς δεν είναι ξεκομμένο νησί και οι εξελίξεις επηρρεάζουν άμεσα όλους.
Επίσης, δε ξέρω αν το θέμα της "συγνώμης" έχει να κάνει με το
quote:
Δεν μπορούμε να τους επιβάλλουμε τα δικά μας θέλω και τις δικές μας αξίες, έστω κι αν τα θεωρούμε πιό σωστά.
Η πίστη του Δυτικού κόσμου στην ελευθερία έκφρασης (όσο συχνά κι αν καταστρατηγείται) δεν είναι κάτι που επιβάλλεται. Σ'αυτό συμφωνώ. Δεν πρέπει όμως να είναι και κάτι που διαπραγματεύεται. Το να διατηρείς τις απόψεις σου και να μη ζητάς συγνώμη γι αυτές δεν είναι επιβολή.
Με άλλους τρόπους επιβάλλεται ο δυτικός κόσμος στο Ισλάμ: στρατιωτικούς, οικονομικούς, πολιτικούς. Το θρησκευτικό θέμα δεν είναι παρά το κερασάκι στην τούρτα ή ένα σύμβολο μέσα από το οποίο οι άνθρωποι μπορούν να εκτονώσουν την αντίδρασή τους για τους άλλους, πιο βαθείς τρόπους.
Το Ισλάμ ζει την έλλειψη σεβασμού μας μέσα από μια σειρά οξύτατων προβλημάτων στα οποία απαντά με βία και μισαλλοδοξία. Ας λύσουμε αυτά, ας δούμε τα προβλήματα, χωρίς να ξεπουλάμε τα δικά μας πιστεύω και ιδανικά σε μια αμφιβόλου ουσίας "συγνώμη".
Εξάλλου ο φονταμενταλισμός έχει πια εκφραστές και στη Δύση! Η ακραία αμερικανική τάση για politically corectness, όπου και η ίδια η επιστήμη αποκρύπτεται για να μη "θιχτούν" όσοι φανατικοί δεν δέχονται το Δαρβίνο ή το ό'τι η Γη είναι στρογγυλή, για παράδειγμα.
Τελικά, δεν πιστεύω πως πρέπει να "πουλήσουμε" όση -λίγη- σοφία αποκτήσαμε με αίμα και θυσίες για να κατευναστούν πάσης φύσεως ανοησίες και τσαμπουκάδες. Ας δείξουμε ανωτερότητα εκεί που κάνει καλό, όχι εκεί που μας πάει όλους πίσω.
No Method, No Guru, No Teacher
Όπως και δεν πρέπει να υπάρχει καμιά δίωξη...και καμιά διαμαρτυρία από την άλλη πλευρά...
τι εννοω..
τα σκίτσα πολύ απλά θα ήταν σκιτσα μιας άσιμης εφημερίδας της δανίας αν δεν υπήρχε όλη αυτή η αντίδραση των μουσουλμάνων.. και εκεί θα τελείωνε το θέμα...
το βιβλίο του ανδρουλάκη θα ήταν απλά βιβλίο
το εργο του καζαντζακη θα ήταν απλα εργο
και γενικά ολα θα ήταν έργα ενός συγγραφέα,σκιτσογραφου,ζωγράφου που θα κρινόταν απο την ιστορία και την ποιότητα του..
Ενώ τώρα έχουν γίνει "σημαίες" ελευθερία λόγου και έκφρασης χωρίς ποτέ να γνωρίζουμε αν όντως αξίζουν να βρίσκονται τόσο ψηλά
Ως νέο μέλος στα φόρουμ χαιρετώ καταρχήν τους πάντες. Εκείνο που δεν κατάλαβα βλέποντας τα σκίτσα είναι το που υπάρχει προσβολή του Μωάμεθ. Ας μου εξηγήσει κάποιος ποιά είναι τα όρια της επιστημονικής κριτικής ενός θρησκευτικού προσώπου καθώς και απο νομικής τουλάχιστον πλευράς τι είναι προσβλητικό και τι όχι. Για τους φανατισμένους χριστιανούς η μουσουλμάνους ακόμη και η αμφισβήτηση του θεόπνευστου του Χριστού η του Μωάμευ είναι προσβλητικό. Τόσο το Ισλάμ - όπως κι ο Χριστιανισμός παλαιότερα - έχουν αρχές και νοοτροπίες και δόγματα τα οποία έρχονται σε ευθεία μετωπική σύγκρουση με τις αρχές του Δυτικού πολιτισμού όπως είναι η ελευθερία η δημοκρατία η ισότητα των δύο φύλων η ερωτική αυτοδιάθεση κ λ π .Οι φανατικοί μουσουλμάνοι όπως κι οι φανατικοί Χριστιανοί δεν θέλουν απλώς να εκφράσουν τις απόψεις τους αλλά θέλουν να τις επιβάλουν . Μήπως σε αυτόν τον ανερχόμενο φονταμεταλισμό οι Δυτικές κοινωνίες θα πρέπει να βάλουν κάποια περιοριστικά μέτρα ; Μήπως οι Ισλαμικές οργανώσεις [ η και οι Χριστιανικές] που έχουν εξτρεμιστικές ιδέες θα πρέπει να βγούν εκτός νόμου; Μπορεί κάποιος Ιμάμης στην Δύση σήμερα να μιλάει για ιερούς πολέμους κι το κράτος που τον φιλοξενεί να τον ανέχεται; Μπορούν χριστιανικές ακροδεξιές οργανώσεις να στρέφονται εναντίον βασικών ελευθεριών των πολιτών κι μία ευνομούμενη δημοκρατία να τους ανέχεται; Αν κάποιος έχει ως δογματική του αρχή το να με σκοτώσει , εγώ μπορώ να υπερασπίζομαι το δικαίωμά του να το λέει ελεύθερα;