- Η λύση στην πείνα ή μια ακόμα ιντερνετική μούφα ??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Τώρα, παλεύω τα 105 μπας και τα ρίξω και μείνω μεταξύ 95-100. Δύσκολο πράμα όμως
Να ακολουθείς τις νηστείες που τις ξέρεις και καλά...
quote:quote:
Τώρα, παλεύω τα 105 μπας και τα ρίξω και μείνω μεταξύ 95-100. Δύσκολο πράμα όμωςΝα ακολουθείς τις νηστείες που τις ξέρεις και καλά...
Το έχεις δοκιμάσει; Είναι αποτελεσματική μέθοδος;

quote:
Και εγώ στα 17 μου, λόγω έντονης αγροτικής εργασίας είχα φτάσει τα 73 κιλά με 2.00 μέτρα ύψος. Έλα όμως που αισθανόμουνα τέλεια και ας είχα φτάσει τόσο χαμηλά. Τώρα, παλεύω τα 105 μπας και τα ρίξω και μείνω μεταξύ 95-100. Δύσκολο πράμα όμως
Κόψε τη μάσα και το ποτό και κοίτα να κουνάς και λίγο το κορμί σου..![]()
quote:quote:
Και εγώ στα 17 μου, λόγω έντονης αγροτικής εργασίας είχα φτάσει τα 73 κιλά με 2.00 μέτρα ύψος. Έλα όμως που αισθανόμουνα τέλεια και ας είχα φτάσει τόσο χαμηλά. Τώρα, παλεύω τα 105 μπας και τα ρίξω και μείνω μεταξύ 95-100. Δύσκολο πράμα όμως
Κόψε τη μάσα και το ποτό και κοίτα να κουνάς και λίγο το κορμί σου..
Καλέ μου φίλε allzzaro,
Αυτό προσπαθώ να κάνω. Τη μάσα και τα γλυκά, γιατί από ποτό δεν πολυπίνω, μόνο όταν έχω παρέα. Αν ανοίξω κάνα μπουκάλι κρασί στο σπίτι, λόγω κάποιου καλεσμένου, και τύχει και μείνει, το υπόλοιπο γίνεται ξύδι.
Τους τελευταίους μήνες προσπαθώ να τρέχω τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Έχω βάλει και λίγες ασκήσεις με βάρη και, προς το παρόν είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Αυτή η ρημάδα η κοιλιά (όχι τίποτα το ιδιαίτερο βέβαια, δουλειά γραφείου βλέπεις) δεν λέει να πέσει.

Τόσα κιλά για να τα πάρεις θα πρέπει να πίνεις κρασάκι ή μπυρίτσα.
Για να μην πίνεις ποτά και να έχεις πάρει τόσα κιλά ή δεν κινείσαι ή τρώς αλλόκοτα.
Βγάλε απο τη διατροφή σου τους υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Δηλαδή αλεύρι πατάτα ζάχαρη και οποια τροφή περιέχει κάτι απο αυτά.
Και μόνο απο αυτό θα αρχίσεις να κατεβαίνεις.
Υιοθέτησε και ενα τρεξιματάκι μαζί με περπάτημα κάπου μια ωρίτσα 3 φορές την εβδομάδα.
Νεράκι μπόλικο και τα φρούτα να τα αποφεύγεις.
Απο το τραπέζι θα σηκώνεσαι πεινασμένος και οχι χορτάτος..
Μην μένετε νηστικοί.
Μην κάνετε υπερβολική άσκηση.
Εαν το κάνετε αυτό αδειάζετε και το ηπατικό γλυκογόνο αλλά και το μυικό με αποτέλεσμα να σας κυριεύει η πείνα.
Φροντίστε να τρώτε συχνά αλλά φτωχά έτσι ώστε το γλυκογόνο σας να είναι ενεργό.
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
Εκεί πλέον εχει αναπτυχθεί πλήρως η μυοσκελετική μας κατασκευή.
Ηταν λοιπόν 73 κιλά και εκεί θα πρέπει να παραμείνει.
Για να είναι 2 μέτρα και 73 κιλά θα πρέπει να ανήκει στην πολύ ελαφριά σκελετική κατηγορία και συγκεκριμένα στην εκτομορφική.
Οι εκτομορφικοί τύποι δεν παίρνουν εύκολα κιλά. Η κατασκευή τους δεν τους επιτρέπει να πάρουν κιλά αν ομως τα πάρουν απο υπερβολικό φαγητό και ποτό τα παίρνουν αποκλειστικά στην κοιλιά.
Και εγώ ανήκω σε αυτή την κατηγορία και στα 17 μου χρόνια ήμουν 64 κιλά. Με πολύ μεγάλο κόπο κατάφερα μετά τα 17 μου να πάρω 3 κιλά.
Αυτά είναι τα κιλά μου και σε αυτά πρέπει να παραμείνω.
quote:
Εχεις πάρει πάρα πολλά κιλά φίλε Ψηλέ.
Τόσα κιλά για να τα πάρεις θα πρέπει να πίνεις κρασάκι ή μπυρίτσα.
Για να μην πίνεις ποτά και να έχεις πάρει τόσα κιλά ή δεν κινείσαι ή τρώς αλλόκοτα.
Βγάλε απο τη διατροφή σου τους υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Δηλαδή αλεύρι πατάτα ζάχαρη και οποια τροφή περιέχει κάτι απο αυτά.
Και μόνο απο αυτό θα αρχίσεις να κατεβαίνεις.
Υιοθέτησε και ενα τρεξιματάκι μαζί με περπάτημα κάπου μια ωρίτσα 3 φορές την εβδομάδα.
Νεράκι μπόλικο και τα φρούτα να τα αποφεύγεις.
Απο το τραπέζι θα σηκώνεσαι πεινασμένος και οχι χορτάτος..
Ναι, το αλλόκοτο φαγητό και η ακινησία πιστεύω πως είναι οι "φταίχτες".
Τα φρούτα, όμως, γιατί θα πρέπει να τα αποφύγω;
Στα 73 κιλά έφτασα μετά από πολύ κοπιαστική εργασία. Δεν έτρωγα σχεδόν καθόλου για καμιά 15 ημέρες και δούλευεα από τις 6 η ώρα το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Τα κιλά μου, συνήθως ήταν τα 82-85. Θυμάμαι, πως υπήρξαν κάποιες "φάσεις" στη ζωή μου όπου έβαζα σχεδόν ανά δέκα κιλά. Πρώτα ήταν η έξοδός μου στο εξωτερικό ως φοιτητής, στα 19 μου σχεδόν, εκεί έφτασα τα 90-92. Στη συνέχεια ο στρατός, όπου και πήγα στα 102-105. Αφού τελείωσα το στρατό και έφυγα πάλι στο εξωτερικό, σε κάποια στιγμή, πριν περίπου 4-5 χρόνια έφτασα στο ανώτερο των 115 κιλών.
****Σωστή η παρατήρηση της εντατικής άσκησης.

Οσο πιο ώριμα είναι τα φρούτα τόσο περισσότερο ζάχαρη και φρουκτόζη περιέχουν έχουν δε μια διαφορετική αφομοίωση απο το σύνθετο υδατάνθρακα.
Οπωσδήποτε η φρουκτόζη πολύ ηπιότερη της γλυκόζης και της ζάχαρης αλλά δεν παύει να ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Κατά τη διάρκεια της δίαιτας λοιπόν καλό θα είναι να καταναλώνουμε μία μερίδα φρούτων κάθε δύο ημέρες και πάντα πρωινές ώρες.
Αυτό βέβαια μόνο κατά τη διάρκεια της δίαιτας η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά τις 30 ημέρες.
Αυτό που έχει σημασία φίλε Ψηλέ είναι να ξαναφτάσεις σε ενα σημείο ούτως ώστε να μην σχηματίζει η κοιλιά σου πτυχές.
Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα απότομα. Εκεί έχουμε έκριση ινσουλίνης και πρώτο μέλημα του οργανισμού είναι να αναπληρώσει το μυικό γλυκογόνο. Εάν το μυικό γλυκογόνο είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα τότε θα έχουμε λιπογένεση.
Οι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη δεν ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (ηπατικό γλυκογόνο) με αποτέλεσμα να μην έχουμε λιπογένεση. Εαν τότε έχουμε και χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο (τρώμε λίγο) τότε αντί της ινσουλίνης ή παράλληλα με τη χαμηλή έκριση ινσουλίνης ο οργανισμός παράγει και αλλες ορμόνες οπως η κορτιζόλη.
Η κορτιζόλη είναι το αντίθετο της ινσουλίνης και είναι καταβολική ορμόνη. Η παραγωγή κορτιζόλης σημαίνει οτι δεν επαρκούν τα αποθέματα γλυκόζης και έτσι ο οργανισμός στρέφεται σε αλλες πηγές ενέργειας οπως το λίπος. Στρέφεται βέβαια και εναντίον των μυών αλλά εάν το ηπατικο γλυκογόνο είναι σταθερό τότε η ζημιά είναι μικρή.
Εάν κατά τη διάρκεια αυτή αυξήσουμε λίγο τις καύσεις μας, λίγο ομως οχι πολύ, τότε η καύση λίπους είναι μεγαλύτερη..
Κάποιες τροφές οπως πχ η ντομάτα οι πράσινες πιπεριές ο μαιντανός ο άνιθος έχουν λιποδιαλυτικές ιδιότητες ειδικά η ντομάτα κατεβάζει το γλυκαιμικό δείκτη των τροφών. Μία ντομάτα σε ενα γεύμα είναι ικανή να κατεβάσει το γλυκαιμικό δείκτη κατά 10% των υπολοίπων τροφών. Τα σταυροειδή λαχανικά έχουν και αυτά λιποδιαλυτικές ιδιότητες.
Edited by - allzzaro on 26/06/2010 12:20:05
μεγάλη κόντρα, για το θέμα ζάχαρη, αλάτι,ενώ πιστεύω, ότι η κρεοφαγία είναι υπεύθυνη, όπως κι άλλες αιτίες,σύγχρονης διατροφής,
για ότι αρνητικους δεικτες, βγαίνουν στον μέσο πολίτη πια, όχι σε πειρπτώσεις...
Τυχαίο;Δεν νομίζω..Γιατί, το κρέας, δεν μειώνεται, παρά τα όσα λενε, για ανάγκη για μείωση και αποφυγή καποιων κρεάτων;
Προσωπικά, κατεβάζω, πολλά φρούτα, χαμομήλι με ζάχαρη και τσίπουρο και μπύρα....Όλοι οι δείκτες μου είναι κάτω απο όρια..Στη μέση,μάλιστα...
Και το λεω αυτό, γιατί πίνω..Πίνω και τρώω μεζέ, για καλά και ώρα...
Δεν με "πιάνεται" καθόλου, δεν μου προσδίδει κιλά..Έζχω τον πεθερό μου..Τρώει το μισό απο ότι εγώ και παχαίνει...
Και τρελαίνεται....