- ΤΟ " ΑΓΙΟ " ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
εγω στο όρος,γιατί δεν την απέδωσα στο θείο?
Γιατί ακόμα την ερευνώ και δεν εχω τρέξει να
πέσω στα γόνατα και να λέω το μάνδρα <<κύριε ελέησον..?
Μήπως επειδή δεν τρέχει απο καμμιά τρύπα φαιά ουσία?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Αλήθεια βρε Ψηλέ την εμπειρία που είχα
εγω στο όρος,γιατί δεν την απέδωσα στο θείο?
Γιατί ακόμα την ερευνώ και δεν εχω τρέξει να
πέσω στα γόνατα και να λέω το μάνδρα <<κύριε ελέησον..?
Μήπως επειδή δεν τρέχει απο καμμιά τρύπα φαιά ουσία?ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Τι εμπειρίας είχες;

Θα ψαξω και θα σου πώ.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

για να μη τρέχεις πίσω στο 2010 να ψάχνεις.
<<Πριν αρκετα χρονια οταν επεστρεψα απο Ινδια θελησα να επισκεφθω τον πατερ-Παισιο που πολλα ακουγα για την αγιοσυνη του.Ηθελα να τον ρωτησω οτι ειχα μαθει στην ανατολη αν ειναι αληθειες η ψεμματα.Περι τριτου ματιου,αστρικα ταξιδια.τηλεπαθεια κ.λ.π.
Ακολουθησα λοιπον το μονοπατι προς το κελι-απομωνοτηριο καλυτερα του πατερα Παισιου.Εφθασα και ειδα ουρα κοσμου να περιμενει μεταξυ αυτων και πολλους ξενους.Ο πατηρ καθοταν ορθιος κατω απο ενα δενδρο παρακειμενα της παραγκας του.Οταν ηρθε η σειρα μου τον πλησιασα του φιλησα το χερι επειδη ειθισται,και εγινε ο εξης διαλογος.
ΕΓΩ πατερα Παισιε ηρθα εδω επειδη δεν πιστευω στον θεο
ΠΑΤΗΡ τι λες παιδι μου,δεν πιστευεις στο θεο?φωτια θα πεση και θα σε καψη.
ΕΓΩ.τι λετε πατερ,ηρθα τοσο δρομο για να ακουσω βλακειες?
ΠΑΤΗΡ φυγε-φυγε να πας να πιστεψης να κοινωνησεις και μετα να ερθεις.
ΕΓΩ λυπαμαι πατερ εσας και αυτους τους κακομοιρηδες που περιμενουν στην ουρα.Και γυριοσα και εφυγα ενω αυτος μουρμουριζε αφορισμους γιατι κατι επιασε το αυτι για αγια Ιουστινη.
Ολο αυτο ειναι περα για περα αληθινο και δεν χρειαζεται να ορκισθω πουθενα.Τα οσα ακολουθησαν ομως μολις βγηκα στο μονοπατι της επιστροφης ειναι κουφα,ανεξηγητα με καθε τροπο,μεχρι που σταματησα να προσπαθω να τα εξηγησω σε μενα ποσο μαλλον σε οσους το εχω αναφερει.
Ξεκινησα λοιπον στο μονοπατι της επιστροφης και μετα απο λιγο ,ενω υπηρχε ενα μονο μονοπατι ενοιωσα οτι ειχα χαθει.Γυρισα γυρω-γυρω να προσανατολισθω και με απεριγραπτη εκπληξη και φοβο αναμεικτα διαπιστωσα πως πισω μου δεν υπηρχε μονοπατι.Μπροστα ξετυλιγοταν κανονικα αλλα αυτο που επρεπε να εχω διασχισει ηδη δεν υπηρχε.Ηταν απατητο χορταρι.Εκανα μερικα βηματα μπροστα γυρισα ξαφνικα το μονοπατι πισω μου αφαντο,σαν καποιος αορατος να με ακολουθουσε με σκουπα και να καθαριζε.Αρχισα να περπαταω αναποδα για να δω τι συμβαινει.Οσο κοιταζα εβλεπα το μονοπατι να υπαρχει,μολις γυριζα μπροστα χανοταν.Τα συναισθηματα μου απεριγραπτα,κυριαρχησε ομως η ψυχρη λογικη του οτι αφου δεν το κατανοω και δεν μπορω να το αντιστρεψω ας το ακολουθησω και οτι ειναι να γινει ας γινει,τουλαχιστον θα ικανοποιησω την περιεργεια μου.Ετσι προχωρησα αρκετη ωρα ακομη με το μονοπατι να χανεται πισω μου ωσπου εφθασα σε ενα υψωματακι απο ωπου αρχιζε ενα πλατωμα που τελειωνε περα μακρυα σε εναν ψηλο βραχο.Προχωρησα ελαχιστα οταν στη βαση του βραχου διεκρινα την εισοδο μιας σπηλιας και ενα ορθογωνιο πλατωμα μπροστα της.Μια αποσταση περιπου 150 μετρων απο εμενα.Ξαφνικα πανω στο πλατωμα ενω συνεχιζα διαστακτικα να περπατω,διεκρινα μια φιγουρα καλογερου-ασκητη ξαπλωμενη ανασκελα πανω στο ορθογωνιο παραλληλογραμο απο πετρα μπρος στη εισοδο.Σταματησα να περπατω για να δω καλυτερα και βλεπω οτι το σωμα του ασκητη ΔΕΝ ακουμπουσε κατω αλλα αιωρειτο 20 περιπου ποντους απο την πετρα.Τοτε ξαφνου ο ασκητης ανακαθισε και ειδα παλι οτι συνεχιζε να αιωρειται.Ακουσα μια φωνη στα αυτια μου σε τονο ομιλιας εκ του συνεγγις παρ οτι η αποσταση ηταν μεγαλη.Τηλεπαθητικα σιγουρα.Ειπωθηκαν τα εξης
ΑΣΚΗΤΗΣ σταματα παιδι μου εκει γιατι θα με ενοχλησεις.
ΕΓΩ ναι πατερ δεν ξερω πως βρεθ..
ΑΣΚΗΤΗΣ ξερω εγω παιδι μου,αυτα που ηρθες να ρωτησεις ,οπως ιδιοις ομασι,βλεπεις ειναι αληθεια.
ΕΓΩ με αντιμετωπισε με ασχημο τροπο ο πατερ Πα...
ΑΣΚΗΤΗΣ μη κακολογησεις τον γεροντα εχει τους δικους του δαιμονες να πολεμησει.πηγαινε τωρα και θα βρεις το δρομο σου.
Ενοιωσα μια απιστευτη γαληνη φιλε jekyl και αναλαφρος σαν να μην ειχα βαρος.Αδυνατον να εξηγησω αυτα τα οποια βιωσα.Γυρισα πηρα το μονοπατι φυσιολογικο τωρα και απο σεβασμο δεν γυρισα να κοιταξω πισω ωσπου εφθασα στη μονη που φιλοξενουμουν.
Ειναι μια απιστευτη ιστορια πολλοι θα την σχολιασουν δυσμενως εμενα μου αρκει που η οικογενεια μου κι εγω την δεχομαστε.
Σε καμμια ομως περιπτωση δεν με κανει να πιστεψω σε κατι οπως μια θρησκεια.
Τα αλλα σου ερωτηματα ειναι απλα οι εβραιοι ειναι μια φυλη του πλανητη οπως αλλες,τιποτα παραπανω.Αν απο καποιους εξουσιαστες παραπλανηθηκαν θα το μαθουμε σιγουρα εν καιρω αν και οταν εμφανιστουν
οι δρακονιανοι οι ελ οι εξωγηινοι και τα συναφη.Τιποτα δεν αποριπτω και τιποτα δεν πιστευω μεχρις αποδειξεως του εναντιον.Χρησιμοποιω ομως τις ενδειξεις ως στοιχεια ερευνας και μονον.>>
Ψηλέ αν θέλεις να δώσεις κάποια ερμηνεία,είναι δεκτή αρκεί να μην
αναφερθείς στα τετριμένα που έχω βαρεθεί να ακούω απο παπάδες!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
σκοπό να κάνω στον Παίσιο.
Υπάρχει τηλεπάθεια?
Υπάρχει διορατικότητα του τρίτου ματιού?
Υπάρχει αύρα?
Υπάρχουν εξωσωματικά ταξίδια[προβολές]?
Υπάρχει αιώρηση?[Καλά αυτό το είδα με τα μάτια μου]!!
Και διάφορα άλλα τέτοια ινδοθεοσοφικά,επειδή έζησα
κάποια <<παλαβά>> τέτοια στην Ινδία.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Φυσικά θα πρέπει να θέσω και τα ερωτήματα που είχα
σκοπό να κάνω στον Παίσιο.Υπάρχει τηλεπάθεια?
Υπάρχει διορατικότητα του τρίτου ματιού?
Υπάρχει αύρα?
Υπάρχουν εξωσωματικά ταξίδια[προβολές]?
Υπάρχει αιώρηση?[Καλά αυτό το είδα με τα μάτια μου]!!
Και διάφορα άλλα τέτοια ινδοθεοσοφικά,επειδή έζησα
κάποια <<παλαβά>> τέτοια στην Ινδία.ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Κοίτα,
για τον Πατέρα Παΐσιο, γνωρίζω και άλλη περίπτωση σαν και τη δική σου από φίλο μου που τον επισκέφτηκε.
Στο δρόμο προς το κελί του Πατρός Παϊσίου, πήγαινε μαζί με άλλους και μεταξύ αυτών υπήρχε και ένας, αν δεν κάνω λάθος, δικηγόρος, ο οποίος συνεχώς μιλούσε πολύ απαξιωτικά για το Γέροντα. Δηλαδή, ήθελε να πάει, αλλά από την άλλη έλεγε πως αυτά που λέγονται για το Γέροντα είναι φήμες και χαζομάρες και δεν είναι τίποτα παραπάνω, ο Γέροντας, από έναν, ίσως, βαρεμένο, παπούλη ή κάτι τέτοιο (δεν θυμάμαι καλά τα σχόλια του δικηγόρου).
Όταν έφτασαν στο κελί, ο Γέροντας, τους δέχθηκε όλους εκτός από αυτόν, το δικηγόρο, τον οποίο και εξαπέστηλε όπως είχε φτάσει ως εκεί. Του είπε "τι ήλθες να κάνεις εδώ παιδί μου; ποιον τάχα μου ήλθες να δεις; κανέναν ξεμωραμένο γέροντα; ......"
Ο φίλος μου έμεινε κόκκαλο. Ο Γέροντας ανέφερε όλα όσα είχε πει ο δικηγόρος αυτός κατά τη διάρκεια της πεζοπορείας.
Από διηγήσεις ατόμων που πήγαν στο Γέροντα Παΐσιο, αλλά και σε άλλους διορατικούς Γέροντες, ο τρόπος με τον οποίο τους δεχόταν οι γέροντες, εξαρτώνταν από την προαίρεση των ίδιων.
Μη ξεχνάς πως και οι ίδιοι οι Γέροντες είναι άτομα με πάθη και αυτοί.
Πάντως, είχες την εμπειρία αυτή, όντως συγκλονιστική θα έλεγα, όπως την περιγράφεις, σε χώρο τόσο ποτισμένο από Χριστό και αναρωτιέσαι αν και από που ήταν το μήνυμα ή τα μηνύματα που έλαβες;;;;;
Πιστεύω πως το δεύτερο σκέλος που διηγείσαι, αυτό με το γέροντα που αιωρούταν, ήταν η απάντηση σε αυτά που αναζητούσες.
Σου το είπε και ο ίδιος
ΑΣΚΗΤΗΣ ξερω εγω παιδι μου,αυτα που ηρθες να ρωτησεις ,οπως ιδιοις ομασι,βλεπεις ειναι αληθεια.
Γιατί δεν πήγες να τον ξαναβρείς, αν και πιστεύω πως δεν θα τον ξαναέβρησκες. Αυτή η παρουσίασή του ήταν μοναδική και έγινε εκείνη τη στιγμή μόνο για σένα.
Ξέρεις σε πόσους έχει τύχει παρόμοια φάση και όταν ξαναγύρισαν μετά από κάποιες ώρες ή και μέρες, δεν έβρισκαν ούτε μονοπάτι, ούτε σπηλιά;

ξέρεις πόσοι πιστοί Χριστιανοί παρακαλούν και εύχονται να έχουν μια εμπειρία παρόμοια σαν και τη δική σου και δεν τους τυχαίνει ποτέ;;;
Είσαι σοβαρός τώρα; Σου έτυχε τέτοιο πράγμα και δεν το ψάχνεις;
Δεν σου λέω τώρα να αρχίσεις τις μετάνιες και να σταυροκοπιέσαι απο το πρωί ώς το βράδυ, μη τρελαθούμε.
Απλά, ψάξτο. Γι' αυτό δεν πήγες εκεί; Δεν ήθελες να ψαχτείς;
Μπορεί ο Γέροντας Παΐσιος, για τους λόγους που ίδιος γνώριζε (ίσως να γνώριζε πως θα γινόταν ο ίδιος η αφορμή γι' αυτό που θα ακολουθούσε αργότερα), να μην σου έδωσε τις απαντήσεις που έψαχνες, αλλά τη σπίθα την άναψε ο άλλος Γέροντας.
Έζησες το υπερφυσικό και εσύ προτιμάς να ζεις στη μιζέρια της συμβατικότητας που σε περιβάλλει .....;![]()
***Θέλω να τελειώσω και να σε καληνυχτίσω, με κάτι που θυμήθηκα ενόσω έγραφα το πιο πάνω.
Λένε οι Γέροντες, πως για να καταλάβεις αν το "υπερφυσικό γεγονός" που είχες την τύχη να ζήσεις, προερχόταν πράγματι από το Θεό, είναι αν συνοδευόταν απο γαλήνη. Δηλαδή αν σου άφησε γαλήνη στην ψυχή. Αν δεν είναι απο το Θεό, τότε δεν σε γαληνεύει, αλλά σε ταράσσει.
Εσύ είπες πως μετά που έφυγες απο το Γέροντα ένιωθες γαλήνη στην ψυχή σου και ήσουν ανάλαφρος. Τα ίδια λένε και όσοι, είτε μου το έχουν πει οι ίδιοι, είτε έχω διαβάσει, είχαν παρόμοιες εμπειρίες.

Νικομάχε,
ξέρεις πόσοι πιστοί Χριστιανοί παρακαλούν και εύχονται να έχουν μια εμπειρία παρόμοια σαν και τη δική σου και δεν τους τυχαίνει ποτέ;;;
Είσαι σοβαρός τώρα; Σου έτυχε τέτοιο πράγμα και δεν το ψάχνεις;
====================================================================
Κατ΄αρχήν πρέπει να σου πώ οτι νόμιζα πώς το είχες ήδη διαβάσει
και απλά μου εκανες πλάκα να το ξαναποστάρω.
Λές οτι πολλοί χριστιανοί ψοφάνε για τέτοια εμπειρία.Μα δεν είχε
τίποτα το χριστιανικό φίλε μου.Το αντίθετο θα έλεγα.Επιβεβαίωση
υπερφυσικών δυνάμεων που έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι,χωρίς
να είναι θεοί.Απλά είναι ακαλιέργητες προφανώς.
Το έψαξα Ψηλέ επί 20 χρόνια.Δεν υπάρχει απάντηση πέραν πάσης
αμφιβολίας και έτσι αναγκαστικά λόγω αρχών το θέμα παραμένει
απλώς ανεξήγητο.Υποθέσεις φίλτατε Ψηλέ ουκ ολίγες.Σεντόνια
ολόκληρα μπορώ να γεμίσω,απο εξηγήσεις.Κβαντικές,μεταφυσικές,
υπερβατικές,θρησκευτικές και οτι βάλει ο νούς σου.
Καμμία όμως δεν στέκεται πληρώντας τα δικά μου <<στάνταρς>>
ορθολογισμού.
==============================================================
Ψηλός:
Έζησες το υπερφυσικό και εσύ προτιμάς να ζεις στη μιζέρια της συμβατικότητας που σε περιβάλλει .....;
==============================================================
Τώρα εσύ δεν είσαι σοβαρός.Πώς και έχεις την εντύπωση οτι ζώ
σε περιβάλλον μιζέριας?Πνευματικής θα εννοείς ασφαλώς!
Αντιθέτως φίλε μου,είμαι απόλυτα εναρμονισμένος με το είναι μου
και δεν διακατέχομαι απο σαθρά δόγματα,που σκοπό έχουν να
φυλακίζουν το πνεύμα μου και κατ'επέκταση να ελέγχουν τη ζωή μου.
Δεν ήξερα Ψηλέ οτι υπάρχουν και άλλοι με παρόμοιες εμπειρίες.
Στην αναζήτησή μου οχι μόνο δεν συνάντησα κανέναν,αλλά και
αρκετοί ιερείς και καθηγητές Θεολόγοι δεν πίστευαν αυτή την
περιπέτεια.Πάντως το τι αγγέλους μου είπαν,Μιχαλάκηδες,Γαβρήλους,
Αγίους,ακόμη και τον Σατανά μου είπε ενας οτι είδα!!Ναι φίλε
Ψηλέ,το θυμάμαι και γελώ.Ο Σατανάς προκειμένου να σε ξεγελάσει,
μεταμφιέζεται σε άγιο!!Οτι μπαρούφα θέλεις ακούς απο δογματικούς.
Γιατί να μην ήταν απλώς παιχνίδι του μυαλού μου,επηρεασμένο απο την
μακρά παραμονή στην Ινδία[8 μήνες]??
Αυτό γιατι το απέκλεισαν όλοι μα όλοι, οι <<ειδικοί>> Θεοερμηνευτές?
Γιατί αυτό το γεγονός να μην συνέβη σε κάποιο άλλο παράλληλο
σύμπαν,στο οποίο πέρασα με κάποιο αγνωστο τρόπο,με κάποια τυχαία
διακύμανση του χωροχρονικού συνεχούς?
Αφου δεν υπάρχει περίπτωση να μάθω με σιγουριά,γιατί να σκοτίζομαι
τι συνέβη?
Δεν έχει λογική αυτό που σου λέω?Δεν με απαλάσει απο το βάσανο της
σκέψης<<ναι αυτό έγινε,αλλά μήπως καλύτερα το άλλο κ.λ.π>> και να
τρέχω να ανάβω καντηλάκια και κεράκια και να σταυροκοπιέμαι και να
δυναμιτίζω το μυαλό μου?
Και κάτι τελευταίο.
Αν ο θεός θέλει να μου δείξει οτι υπάρχει,τι τον χαλάει να <<πεταχθεί>> μιά βόλτα και να μου το πεί?
Πρέπει να μου κάνει νούμερα με ανύπαρκτα μονοπάτια και ιπτάμενους
καλογήρους?Κλόουν είναι ή Θεός?
===============================================================
Ψηλός:
Πάντως, είχες την εμπειρία αυτή, όντως συγκλονιστική θα έλεγα, όπως την περιγράφεις, σε χώρο τόσο ποτισμένο από Χριστό και αναρωτιέσαι αν και από που ήταν το μήνυμα ή τα μηνύματα που έλαβες;;;;;
Πιστεύω πως το δεύτερο σκέλος που διηγείσαι, αυτό με το γέροντα που αιωρούταν, ήταν η απάντηση σε αυτά που αναζητούσες.
Σου το είπε και ο ίδιος
Γιατί δεν πήγες να τον ξαναβρείς, αν και πιστεύω πως δεν θα τον ξαναέβρησκες. Αυτή η παρουσίασή του ήταν μοναδική και έγινε εκείνη τη στιγμή μόνο για σένα.
Ξέρεις σε πόσους έχει τύχει παρόμοια φάση και όταν ξαναγύρισαν μετά από κάποιες ώρες ή και μέρες, δεν έβρισκαν ούτε μονοπάτι, ούτε σπηλιά;
==================================================================
Τι να σου πώ για τον χώρο τον ποτισμένο απο Χριστό?
Να σε στενοχωρήσω?
Οχι δεν θα μιλήσω για τα αίσχη των αγίων πατέρων,τα λένε άλλοι
αυτά.Θα σου πώ όμως μια ιδέα αποκλειστικά δική μου,όπως μου
δημιουργήθηκε απο την περιήγησή μου στο όρος και τις ελάχιστες
συνομιλίες που είχα με ασκητές κελιών και οχι Μονών.
Υπάρχουν Ψηλέ,κι ας μην το πιστεύεις,ασκητές που μονάζουν εκεί
και καμμία απολύτως σχέση δεν εχουν με τον χριστιανισμό και με
καμμία άλλη θρησκεία,αλλά εξασκούν το νού τους οπως κάνουν και
οι ερημίτες στα Ιμαλαϊα.Τούς βοηθά η ηρεμία και η ησυχία του
χώρου καθώς και οτι δεν ενοχλούνται απο κανέναν,παρά μόνο αν το
θέλουν.Είναι ενδεδυμένοι το ράσσο,το σταυρό και όλα τα συναφή
για λόγους ευνοήτους.Μέσα τους όμως είναι άλλο πράγμα.
Λές οτι το έπαθαν και άλλοι και ξαναγύρισαν να βρούν το μερος.
Μα εγώ έχανα το μονοπάτι,ενώ βρισκόμουν εκεί θα το έβρισκα μετα
απο μέρες?Φυσικά και δεν ξαναπήγα να βρω κάτι.Θα ήμουν ανόητος
να το κάνω.
Πήρα λές μηνυμα.Τι μήνυμα να πάρω εγω βρε Ψηλέ?
Μηνύματα παίρνουν αυτοί που θέλουν να πάρουν.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει θεός ή οχι.
Αλλά και να υπάρχει,τι έγινε?
Πρέπει να πέσω στα γόνατα και να ψέλνω <<ωσανά εν υψιστοις>>?
Η πρώτη ερώτηση που θα κάνω αν δω τον Θεό θα είναι:
<<Καλά βρε αθεόφοβε,έφτιαξες τον κόσμο για να σε λατρεύει?Κόπλεξ
εχεις?Καλά κάνεις και υπάρχεις με γειά σου και χαρά σου.>>
Τα προσκυνήματα τι τα θές?Αν δεν σου αρέσει ο κόσμος ξαναφτιάξτον
αλλοιώς!!!
Και το κερασάκι για το τέλος:
Αν σου συνέβαινε εσένα αυτό Ψηλέ,θα ήσουν ακόμη πεσμένος στα
γόνατα φαντάζομαι και στην χειρότερη περίπτωση θα ήσουν ήδη
Μητροπολίτης!!!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Πού ακριβώς το κοινοποίησε; Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει οτιδήποτε για κάποιον που είχε προφητεύσει την ακριβή ημερομηνία του θανάτου του. Πουθενά!
Στο οικογενειακό του περιβάλλον, ίσως και σε κάποιους κληρικούς ή νοσοκόμες. Εγώ ανήκω στο οικογενειακό περιβάλλον, δεν έκανα έρευνα σε ποιους και πόσους το είχε πει παραέξω , αν το είπε και πότε το είπε. Δεν ξέραμε να βγάλουμε ραπόρτο ρε macedon για να το διαβάσει η αφεντιά σου, λες κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο και το μάθαινες νωρίτερα, θα έσπευδες ταχέως να αλλάξεις όλες τις απόψεις σου.
Δεν μπορώ να πω, από χιούμορ σκίζεις.
macedon
quote:
Γιατί θα πρέπει να δεχτείς σαν "αληθές" ένα κείμενο, προκειμένου να το κρίνεις ή να βγάλεις συμπεράσματα;
Εσύ θεωρείς ως δεδομένο ότι τα Ευαγγέλια είναι κατασκευασμένα και ότι ο Ιησούς αν υπήρξε, ήταν ένας απλός άνθρωπος (όχι Θεός τέλος πάντων). Για να στηρίξεις την ανθρώπινη φύση Του όμως, παίρνεις τη μελέτη ορισμένων ψυχιάτρων οι οποίοι στηρίχθηκαν σε ψευδή και κατασκευασμένα κείμενα, βάζεις δηλαδή ως "λογικό" επιχείρημα τη "λογική" γνωμάτευση κάποιων γιατρών η οποία στηρίζεται σε κάτι που δεν αποδέχεσαι. Καταλαβαίνεις βέβαια το μέγεθος του παραλόγου έτσι;
Κρίνει ο άλλος τον Ιησού ως θεομανή (και πολλά άλλα) στηριζόμενος πάνω σε πλαστά κείμενα; Αφού αν είναι πλαστά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κατηγορηθεί. Φέρνεις δηλαδή ως "λογικό" επιχείρημα την ανάλυση του ψεύδους την οποία και χρησιμοποιείς για να στηρίξεις την αλήθεια σου;