- Τι είναι αλήθεια ο Χριστιανισμός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΤΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ..
Μῆνιν ἄειδε θεὰ...
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
quote:
Κατάλαβες τώρα γιατί σας σιχάθηκαν τα πρόβατα και φεύγουν (και που 'σαι ακόμη...) από τη στάνη?????
Κατάλαβε επιτέλους το πόσο Υποκριτές είστε!!!!!
Η Αγάπη που διδάσκετε είναι απλά για τα μπάζα!!!!
Προσωπικά δεν με θίγει ότι λες ή ότι θα πεις...τα γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια, αλλά αυτό που κάνετε εδώ... είναι πολύ καλό.....σε πολύ καλό δρόμο μάλιστα είστε.....
Έχω καταλάβει εδώ και πολύ καιρό κάποια πράγματα.
Όταν ανοίγει κάποιο θέμα στο οποίο πάει να γίνει μια συζήτηση γύρω απο τον Χριστιανισμό, έρχονται οι γνωστοί άγνωστοι και προσπαθούνε να παρεκτρέψουνε τη ροή της κουβέντας. Το γνώρισμά τους είναι ότι εάν δεν μπορέσουνε αρχικά να συγχήσουνε το συνομιλητή τους, αρχίζουνε μετά τις προσβολές επι προσωπικού, μιας και εκτός απο τις γνώσεις τους γύρω απο την ιστορική παραφιλολογία περι της ΔΗΘΕΝ βίαιης επικράτησης του Χριστιανισμού, περί της ΔΗΘΕΝ μη ιστορικότητας του Χριστού και περι τις ΔΗΘΕΝ αντιφάσεις των διδασκαλιών του Χριστιανισμού, τις οποίες καταβροχθίζουνε απο τα πνευματικά φαστφουντάδικα του στυλ "ΥΣΣΕ", "Διιπετές", "Δαυλός", "Απολλώνιο φώς", "hellenicreligion.gr" και άλλα, έχουνε για άλλα θέματα πολύ περιορισμένες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.
Όταν όλη η πνευματική ενασχόληση ενός ανθρώπου έχει καταντήσει η επιδίωξη απόκτησης όσο το δυνατόν περισσοτέρων γνώσεων μόνο και μόνο για να πολεμήσει επάξια τον επάρατο Χριστιανισμό, είναι φυσικό να εκδηλώνεται ένας τέτοιος φανατισμός.
Βλέπεις, είναι όλα καταγεγραμμένα με τη σειρά που ειπώθηκαν και απο ποίον ειπώθηκαν.
Εφόσον λοιπόν εξαντλήθηκαν τα επιχειρήματα σου, και δεν μπορούσες να αντιπαραθέσεις κάτι σε αυτά τα οποία σε ρωτούσα, άρχισες να προσβάλεις επι προσωπικού.
Και εφόσον σου υπέδειξα ότι δικαιώνεις αυτό μου το συμπέρασμα, αρχίζεις να βρίζεις περισσότερο...

Edited by - samuel1974 on 07/12/2008 20:20:57
Το να μην σου απαντώ σε κάτι που επιμένεις, απλά σημαίνει ότι το θεωρώ περιττό.Αν κρίνω ότι πρέπει να διευκρινήσω κάτι θα το κάνω.
Όσον αφορά το ότι προσβάλλεσαι, και πάλι θεωρώ ότι απλά το λες για να 'χαμε να λέγαμε, γιατί από την στιγμή που μιλάς πολύ χειρότερα και γνωρίζεις πολύ καλά που και πότε το έκανες, δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να θίγεσαι.... Απλά δημιουργείς εντυπώσεις κάνοντας τον θιγόμενο για το θεαθήναι.
Όλα τα υπόλοιπα που λες, ότι ανήκω κάπου δλδ κλπ είναι απλά στην σφαίρα της φαντασίας σου και μόνο, τώρα αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα με το να το πιστεύεις, Δικαίωμά σου να σκέφτεσαι ότι θες.
quote:
Σαμουήλ!
Μιας κ'έχεις αναλάβει να χρίζεις επίσημα και δημόσια, δεν αναλαμβάνεις να χρίσεις και μένα μπας και γίνω χριστός???
Τι χρίσμα μου ταιριάζει εμένα?
Θα μπορέσεις να με χρίσεις και μένα σε παρακαλώ?
Θα σε βοηθήσω λοιπόν να βρείς το κατάλληλο...
Κοίτα προσεκτικά...
Πόσα ''μάτια'' νιώθεις ''καρφωμένα'' πάνω σου?
Πόσα βλέμματα έχουν στραφεί και σε κοιτάνε?
Α... και ξέρεις πως όσο πανέμορφο είναι το παγώνι άλλο τόσο έχει ανατριχιαστική και απαίσια κραυγή...
Έχεις ακούσει ποτέ παγώνι να κρώζει?
Συνέχισε εσύ...
Περιμένω το χρίσμα σου...τώρα που ''πέσαν'' και οι μάσκες και μπαίνουν και οι σωστές υπογραφές-σφραγίδες...
Δε βλέπω κανένα μάτι να με κοιτάζει.
Το πουλί κοιτάει κατα αλλού και τα άλλα δεν είναι μάτια.
Εγώ δε σε χρίζω σαν τίποτα, ούτε χρίζω κανέναν άλλον, κάποιοι ίσως επιδιώκουνε χρίσματα με το που αρχίζουνε να λένε άμεσα ή έμμεσα βλάκες τους συνομιλήτές τους.
Μιας και παρέθεσες φώτο απο παγώνι, θα πω τι λέει η Ορθόδοξη Παράδοση πάνω σε αυτό.
Το παγώνι συμβολίζει την αθανασία, μιας και συμβολίζει τα πολυόματα Χερουβείμ, τα οποία φυλάνε την πύλη του παραδείσου. Έχουνε πολλά μάτια για να βλέπουνε και την πιο απόκρυφη σκέψη που έχει κάνει ο άνθρωπος σε κάθε στιγμή της ζωής του. Όταν βλέπουνε κάποια απο αυτές τις αμαρτίες η ψυχή, που είναι απογυμνωμένη απο το σώμα νιώθει ένα καυτηρίασμα. Για αυτό και στη Βίβλο το τάγμα των Χερουβείμ αναφέρεται και σαν περιστρεφόμενη ρομφαία που φυλάει την πύλη του παραδείσου.
Αλλά οι φωνές των Χερουβείμ δεν είναι τσιρίδες, αλλά πολυ δυνατές και βαρύτονες, και ψέλνουνε συνέχεια μια βαρύτονη απόκοσμη μελωδία.

quote:
samuel1974
Το να μην σου απαντώ σε κάτι που επιμένεις, απλά σημαίνει ότι το θεωρώ περιττό.Αν κρίνω ότι πρέπει να διευκρινήσω κάτι θα το κάνω.
Όποιος θεωρεί περιττό το να μιλήσει, σιωπά και δεν αποκαλεί διανοητικά καθυστερημένο το συνομιλητή του λέγοντας του ότι χρειάζεται καθοδήγηση για να σκέφτεται.
Αυτό διδάσκει και η αρχαία ελληνική φιλοσοφία με το ρητό: "το λακωνίζειν εστι φιλοσοφείν", αλλά και η ορθόδοξη Παράδοση με το ρητό: "Ο άνθρωπος πρέπει να μιλάει όταν, όσο και όπως πρέπει".
Εάν επέλεξες να ακολουθείς τον "ελληνικότατο" δρόμο του Δαυλού: "φάτε τους Εβραιοχριστιανούς!" δικαίωμα σου.
Δεν είμαι μεγάλος σε ηλικία, αλλά μια πιθανότητα για την ύπαρξη έστω και μιας ελάχιστης ικανότητας κρίσης απο μέρους μου περι της ιδεολογικής καταγωγής των συνομιλητών μου, μην την αποκλείεις τελείως.

samuel1974
Συγνώμη αλλά για το συγκεκριμένο μάλλον έγινε παρεξήγηση.Τώρα κατάλαβα ότι είχες τονίσει και αυτό.
Δεν χρειάζονται μεσολαβητές για να το καταφέρεις...σου δείχνει απλά τον τρόπο,
Αυτό δεν ήταν προσωπικό για σένα, εννοούσα ότι δεν χρειάζομαι μεσολαβητή τον Χριστό για να φτάσω τον Θεό και ότι ότι Χριστός για μένα απλά σου δείχνει τον δρόμο πως να το κάνεις.
Άν σε είχα θεωρήσει καθυστερημένο όπως λες να ήσουν σίγουρος ότι δεν θα σου απαντούσα ξανά...γι΄αυτό μην ερμηνεύεις λάθος.
quote:Εξαρτάται.. Αν αισθάνεσαι "τσουτσέκι" και θες να υποκλίνεσαι στο κάθε GAY ΘΕΟ ΓΙΑΧΒΕ!!
Σωστοοος. Αλλο ΖΗΤΑΩ άλλο απαιτώ
Μῆνιν ἄειδε θεὰ...
Hubert Humphrey Αμερικανός πολιτικός
φίλος Σαμουήλ και αυτό που δεν το έχει καμιά άλλη
θρησκεία.. Πουθενά δεν υπάρχει τέτοιος σωτηριολογικός λόγος,
όπως με την υπόσχεση του Χριστού, ελάτε να συγκληρονομήσετε την
βασιλεία του Πατρός μου...Ούτε κανείς άλλος λέει "δι εμού σωθήσετε"...
Καμιά θρησκεία δεν δίνει τελικη διέξοδο στον άνθρωπο,αιώνια ζωή, ή μη μόνον
ο χριστιανισμός.
Ο χριστιανισμός είναι μέσω του Χριστού, η ελπίδα και σωτηρία του ανθρώπου,
που θα γίνει πράξη, όπως έχει υποσχεθεί ο Κύριος...