ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ύψος βουνών και λεξάριθμοι - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ύψος βουνών και λεξάριθμοι - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ogygos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Nausika317Μέλος
08/08/2006, 23:56:30
quote:
>>Σχετικά με τις ονομασίες. Βρείτε και αναφέρετε τις πηγές, όπου το όρος Λύκαιον ονομάζεται Ολυμπος<<
Παυσανίας Αρκαδικά.

ΟΡΟΣ ΒΡΙΛΕΣΣΟΝ = 1107
ΟΡΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΟΝ = 1110
το ύψος είναι 1107 ή 1109 μέτρα

Απ' ότι ξέρω κατά την αρχαιότητα λεγόταν και Πεντέλη ή Πεντελικόν και Βριλησσός ή Βριληττός(βλέπε wikipedia).

Εγώ πάντως, συμπεραίνω από όλα αυτά, ότι ο Βρίλπρέπει να είναι από τα Βριλήσια, αφού ασχολείται και με σπήλαια, και την Πεντέλη - και λέιε ότι είναι όλα μαγειρέματα, για να μας παραπλανήσει!!

09/08/2006, 00:18:31
quote:
Ήδη έχω κάνει την πρόβλεψή μου γιά το όρος Όλυμπος του Άρη και περιμένω από την ΝΑΣΑ/ΕΣΑ/κλπ να με επιβεβαιώσουν ή να με διαψεύσουν με ακριβέστερα στοιχεία.

Και ποια ειναι η φορμουλα που χρησιμοποιεις για την ονομασια?

Υψος Ολυμπου Αρη ει?
Υπσους Ολυμπου Αρη?

Κατι αλλο?

Δωσε μας την απο τωρα για να περιοριστουν τα πιθανα μελλοντικα μαγειρεματα.

Παω επισης να ελεγξω εαν η Nasa εχει δωσει εκτιμησεις για το υψος του Αρη (ή αν εχει ηδη μετρησει το υψος του βουνου με δορυφορο) που θα θα μπορουσαν να πεσουν στα χερια καποιου ωστε να εκτελεσει την καταλληλη κοπτοραπτικη απο πριν....

09/08/2006, 00:26:22
quote:
Olympus Mons is over 310 miles (500 kilometers) across at the base and stands 15 miles (24 kilometers) above a smooth plain. By contrast, the largest of the Hawaiian Islands is 75 miles (120 kilometers) across and 5.6 miles (9 kilometers) above the ocean floor.

Ουπς!διαλεξε καποιο αλλο βουνο.

Βρε την μπαγασα την NASA τα καταφερε κι μετρησε το υψος και χωρις την υπερτατη επιστημη της αριθμολεξοκοπτοραπτικης....

OgygosΜέλος
09/08/2006, 11:50:19
Η ΝΑΣΑ δίδει το ύψος σε ακρίβεια μιλίου. Ας δώσει το ύψος με ένα δεκαδικό ψηφείο περισσότερο σε χιλιόμετρα έτσι ώστε να αποκλείσει τις εξής περιπτώσεις:

δέκα φορές το ύψος Ίδης/Παρνασσού = 24555 μ

ΥΨΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ = 2460 (24600 μ)
ΗΥΦΣΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ = 2468 (24680 μ)
ΥΨΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΙ = 2475 (24750 μ)
ΗΥΦΣΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΙ = 2483 (24830 μ)

Αν το ύψος είναι ή καλύτερα ήταν πριν από ~ 3000 χρόνια από 23000 έως 24500 ή από 24900 έως 25000 μέτρα τότε κάνω εγώ λάθος.

ΒρίλΜέλος
09/08/2006, 12:29:11
Άμα δε σου βγάινει στο μαγείρεμα, βάλε στις λέξεις και κανένα "ΟΥ" ή κανένα "ΟΛΕ" !

Μπορείς όμως να βάλεις και λίγη ΚΑΝΕΛΛΑ ή ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

Εγώ δοκίμασα αυτό

ΗΥΦΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΟΥΛΥΜΠΟΥΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΣ ΟΥ ΖΑΧΑΡΕΩΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΙΑΣ

και μου βγαίνει ΑΡΚΙΒΩΣ το ύψος που δίνει και η ΝΑΣΑ, αλλά σε διπλά εξάχορδα. Πειράζει ?

Το Τέρας της Σπηλιάς της Πεντέλης

ΒρίλΜέλος
09/08/2006, 12:35:36

Ναυσικά
quote:

Εγώ πάντως, συμπεραίνω από όλα αυτά, ότι ο Βρίλπρέπει να είναι από τα Βριλήσια, αφού ασχολείται και με σπήλαια, και την Πεντέλη - και λέιε ότι είναι όλα μαγειρέματα, για να μας παραπλανήσει!!

Αχ, νάξερες πόσο μέσα έπεσες ! Είσαι φοβερή. Μήπως έχεις το χάρισμα ?

ΜέντΤέχ
Έχεις ακουστά για την "παγκόσμια σταθερά της κοσμικής ακτίνας του ποδηλάτου" ?

Την σταθερά την εισήγαγε ο Φόν Νταίνενκεν. Ότι αριθμοί δε του ταίριαζαν, τους πολλαπλασίαζε με αυτή τη σταθερά δικής του επινόησης, και *τσούπ* όλα τα αριθμοσοφικά προβλήματά του λύνονταν με μιάς...

Αγυρτεία....

Το Τέρας της Σπηλιάς της Πεντέλης

AZAΧ_ΧΑΖΑΜέλος
09/08/2006, 13:24:45
Συνιστώ να γίνει κάποια συντήρηση στα κλιματιστικά ορισμένων.... ενδέχεται να έχουν πιάσει σκόνη και να μήν αποδίδουν καλά ΕΙ....
Φωνάξτε ΠΣΥΚΤΙΚΟ ή ΨΥΚΤΙΚΟ ή ΠΣΥΚΤΙΚΟ ΕΙ ή κλπ κλπ

Ο άσπρος σίφουνας....

Η βλακεία είναι δικαίωμα του καθενός.....
Η μετάδοση της, προνόμιο 99% των μελών του φόρουμ...
Ο ασπασμός της, υποχρεωτικός, σύμφωνα με μερικούς ...

OgygosΜέλος
09/08/2006, 22:48:25
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ = ΧΑΣΙΣ = 1011
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ + ΛΕΜΟΝΙ = ΦΥΤΕΙΑ = 1216

πολλές συμπτώσεις...

Edited by - Ogygos on 09/08/2006 22:51:03

Odysseus_nemoΜέλος
10/08/2006, 04:55:31
Φίλε Ogygos γράφεις
quote:
ΥΨΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΙ
.
Γιατί όχι το ΕΣΤΙ;

Κατά δεύτερο : με βάση ποιό αλφάβητο και ποιά αρίθμησή το κάνεις; Το ελληνικό ξεκίνησε από 28γράμματο και κατέληξε 24γράμματο (σημερινό).

Τα ονόματα των βουνών τα λαμβάνεις με βάση την τοπική διάλεκτο (άρα και το ανάλογο αλφάβητο με την δική του αρίθμηση) ή το γενικεύεις πάνω στο αλφάβητο της Ιωνίας, της Αττικής, Κοινής Ελληνικής, Εύβοιας κ.α αδιαφορώντας για την προέλευση της ονομασίας; Το λέω γιατί υπάρχουν λέξεις που προέρχονται από την πελασγική (της οποίας αγνοούμε την σύνθεση της αλφαβήτου), από την μινωική (Γραμμική Α και Β) και από την Μυκηναϊκή και Κυκλαδική περίοδο.

Όπως καταλαβαίνεις η μεταγραφή τους σε μεταγενέστερη γλώσσα δεν απεικονίζει παρά μόνο την προφορική τους εκφορά και όχι το έτυμο (ρίζα) της λέξης. Για παράδειγμα η λέξη Λαβύρινθος, είναι πελασγική και δεν ξέρουμε τί ακριβώς σημαίνει, ούτε και πως σχηματίζεται αυτή. Δώσαμε το περιεχόμενό της βασιζόμενοι στον γνωστό μύθο και περιορίζοντάς την στην περιγραφή ενός πολύπλοκου σχεδίου. Την καθαρή της έννοια δεν την έχουμε μάθει.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

10/08/2006, 07:55:41
Χαμπαριαζουν οι ψευδοεπιστημονες απο στοιχεια που αντιτιθονται στις θεωριες τους?

ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ.

Η αριθμολογια αποτελει κοπτοραπτικη και οχι επιστημη ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΑΤΑ.Αλλα ο Odygos ΕΚΕΙΙΙΙΙ!!!!

Ο Odygos επισης δεν εννοει να καταλαβει οτι οι αρχαιοι Ελληνες ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΣΑΝ ΣΕ ΜΕΤΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!

Να επισημανουμε και την πολυ καλη συνεισφορα του Odyssea_Nemmo σε αυτο το τοπικ (το καλο πρεπει να λεγεται)

Να επισημανουμε επισης οτι το αλφαβητο ΔΕΝ ειναι ελληνικης αλλα ΦΟΙΝΙΚΙΚΗΣ εφευρεσης.