ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? Νο2" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- "Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? Νο2" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χρυσή92 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
03/11/2015, 19:38:26
Μου έστειλε κι εμένα χθες το παρακάτω:

"Μην αυτοδοξάζεσαι. Δεν είσαι ούτε ωραίος ούτε έξυπνος.
Το χειρότερο εξελικτικό όπλο που σιχαίνομαι είναι ο αντιρατσισμός και η δήθεν υπεράσπιση της δημοκρατίας. Τις πρωτοβουλίες και αρμοδιότητες που δεν τους ανήκουν τις παίρνουν πάντα άτομα σαν και εσένα, που θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά. Θέλουν πάντα να είναι το καλό παιδί της εξουσίας για να χωθούν στο δημόσιο και έπειτα να πουλάνε εξουσία.

Τα γνωστά κωλόπαιδα στο στρατό που έπαιρναν πρωτοβουλίες για να τα βάζει ο λοχαγός να διατάζουν το τάγμα.

Δυστυχώς για εσάς θα ζείτε μια ζωή στην υποκρισία και στην προδοσία. Αυτοί που δήθεν υποστηρίζετε είναι και αυτοί που θα σας κόψουν τον δρόμο της εξέλιξής σας...γιατί σκέφτονται όπως ακριβώς εσείς - πονηρά, ύπουλα, εγωιστικά"

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

03/11/2015, 19:53:45
Καλώς μας ήλθε το νέο μέλος Sun of Asgard.

Φυσικά είναι ο Ελ Μαλάκας, με άλλο όνομα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

03/11/2015, 19:54:11
Περίπου τα ίδια και σε μένα. Θα έφαγε πολύ κάζο στο στρατό το βούρλο. Κάτι σε Ι4 άοπλο πρέπει να ήταν, αγγαρειομάχος - τουαλετοφύλακας.

Χρηστος Ελ, πάντως έπεσες μέσα. Δεν ήρθες τελικά, να μάθεις τότε που αλληλοσυστηθήκαμε. Και αν κρίνεις από τα χρόνια μας, απο ταγματάρχη και πάνω να υπολογίζεις. Και δημόσιο δηλαδή, και στολή και καψόνι στα στραβάδια και μετά "επιστήμη" εδω μέσα. Πρέπει να έχεις λυσσάξει τώρα, έτσι;

03/11/2015, 19:57:14
Νόμιζα ότι με άφησε στην απ'έξω αλλά φευ!

<< Και για σένα το ίδιο.
Μην αυτοδοξάζεσαι. Δεν είσαι ούτε ωραίος ούτε έξυπνος.

Το χειρότερο εξελικτικό όπλο που σιχαίνομαι είναι ο αντιρατσισμός και η δήθεν υπεράσπιση της δημοκρατίας. Τις πρωτοβουλίες και αρμοδιότητες που δεν τους ανήκουν τις παίρνουν πάντα άτομα σαν και εσένα, που θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά. Θέλουν πάντα να είναι το καλό παιδί της εξουσίας για να χωθούν στο δημόσιο και έπειτα να πουλάνε εξουσία.

Τα γνωστά κωλόπαιδα στο στρατό που έπαιρναν πρωτοβουλίες για να τα βάζει ο λοχαγός να διατάζουν το τάγμα.

Δυστυχώς για εσάς θα ζείτε μια ζωή στην υποκρισία και στην προδοσία. Αυτοί που δήθεν υποστηρίζετε είναι και αυτοί που θα σας κόψουν τον δρόμο της εξέλιξής σας...γιατί σκέφτονται όπως ακριβώς εσείς - πονηρά, ύπουλα, εγωιστικά>>

Τάδε έφη Ελ Μαλάκας.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

03/11/2015, 20:01:23
quote:

Καλώς μας ήλθε το νέο μέλος Sun of Asgard.

Φυσικά είναι ο Ελ Μαλάκας, με άλλο όνομα.

03/11/2015, 20:06:09
quote:
Κάτι σε Ι4 άοπλο πρέπει να ήταν, αγγαρειομάχος - τουαλετοφύλακας.

Ο ίδιος έχει πει, πως δεν πήγε στρατό. Για αυτό κι ο Μάριος θεωρεί ότι είναι μάρτυρας του ιεχωβά.

03/11/2015, 20:16:02
Είμαι σχεδόν σίγουρος.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

03/11/2015, 20:25:48
Σίγουρα έχει περάσει κι απ' τους Ιαχωβάδες. Η συγκεκριμένη οργάνωση είναι φυτώριο προβληματικών, έτσι κι αλλιώς. Αν αυτό έγινε λόγω γονιών, τότε σίγουρα θα την έκανε σαν αντιρρησίας. Οπότε αν είναι <40 θα την γλύτωσε με καμιά 3ετία χαμαλίκι κάπου στο δημόσιο. Απο εκεί θα του έπεσαν και οι υπόλοιπες βίδες.

Edited by - Heretic on 03/11/2015 20:26:52

ΧρυσήΜέλος
04/11/2015, 01:35:25
quote:
Αυτό που ενδιαφέρει τους ανθρώπους Χρυσή είναι, για το πώς, από ποιόν, και πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε το σύμπαν και η ζωή.
Λοιπόν, για όλα αυτά τα θέματα που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση, έχει ενημερώσει υπεύθυνα τους ανθρώπους η Επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Εδώ η εκκλησία δέν ξέρει ούτε πότε γεννήθηκε ο Χριστός Βασίλη,καί θά ξέρει πότε ξεκίνησε τό σύμπαν;Άλλωστε ο παπα Μεταλληνός τό λέει καθαρά.Όλες οι χρονολογήσεις τής βίβλου είναι συμβατικές καί όχι επιστημονικές.Μόνο εσύ δέν εννοείς νά τό καταλάβεις μού φαίνεται..

04/11/2015, 02:24:21
https://www.youtube.com/watch?v=uFxQn6Q34mI

13/06/2003, 14:09:23
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ..

ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΤΟ ΑΝΟΙΓΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΑΜΑΛΙΑ.
ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΡΥΦΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΑΛΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΩΣ.
ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ.
ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.

ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Η ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Edited by - AVATARGR on 13/06/2003 14:53:21

thothΙδρυτικό Μέλος
13/06/2003, 14:19:21
Γεια σου καλέ μου AVATARGR. Πολύ καλό το θέμα σου.

Και πολύ επίκαιρο

Δεν προλαβαίνω να τοποθετηθώ τώρα αλλά σου υπόσχομαι να το κάνω σύντομα.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

13/06/2003, 15:47:21
quote:
θεωρώ ότι όλα αυτά περί Εψιλον, καταγωγής Ελλήνων, σιωνιστών κ.λ.π., δεν είναι τίποτε παραπάνω από ανοησίες. Είναι η έκφραση της φαντασίας κάποιων ανθρώπων των οποίων η αποτυχία - συνήθως - της κοινωνικής τους ζωής, τους οδηγεί στο να καταφεύγουν σε θέματα όπως τα προαναφερθέντα που θεωρούν ότι τους κάνουν να ξεχωρίζουν.

quote:
Θα ήταν σίγουρα επιπόλαιο και λυπηρό από μέρους μου να θεωρώ ότι όλοι σε αυτό το διαδικτυακό χώρο είναι άνθρωποι που έχουν δει τη ζωή από την ανάποδη…

Θέλω να πω όμως ότι όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγόρια που θεωρώ ότι είναι η μεγάλη πλειοψηφία , όταν καταφεύγουν λόγο π.χ. της μοναξιάς που τους βαραίνει όπως λες και εσύ σε μεταφυσικές αναζητήσεις τότε είναι σε λάθος δρόμο.
Το καλύτερο θα ήταν να αναζητήσουν μέσα τους το λόγο που η ζωή, τους φέρθηκε έτσι και όχι να καλύπτουν το κενό ,τη μοναξιά τους , με υποκατάστατα που σε βάθος χρόνου ίσως τους καταβυθίσουν ακόμα περισσότερο σε αυτήν όταν κάποια στιγμή αντιμετωπίσουν για μια ακόμη φορά το χλευασμό για τα θέματα που ασχολούνται.
Θα ήθελα εδώ να πω ότι η μαιευτική μέθοδος του Σωκράτη βοηθάει στο να βρεις την απάντηση μέσα σου…..

Επίσης σημειώνω ότι θεωρώ προσωπικά πως η πλειοψηφία των θεμάτων που συζητούνται είναι ανόητα , αυτό δε σημαίνει ότι έχω δίκιο ή άδικο όμως όταν λέω ότι η πρώτη προτεραιότητα δεν είναι να λύσουμε το αν υπάρχει ομάδα Ε ή αν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ομοφυλόφιλος αλλά να ασχοληθούμε με θέματα που έχουμε πραγματικά ανάγκη , να θέσουμε δηλαδή προτεραιότητες στη ζωή μας νομίζω ότι έχω δίκιο.

Τέλος η ανάγκη του ανθρώπου να ξεχωρίζει είναι εντελώς ψεύτικη και πλασματική και μάλιστα την προάγει η κοινωνία την οποία κατηγορείς…πω λοιπόν ξεχωρίζεις από την κοινωνία που κατηγορείς όταν πραγματοποιείς αυτό που επίταση;;;
Είναι λοιπόν πλασματική γιατί από μόνος του κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και η επίγνωση της μοναδικότητάς του είναι αυτή που τον κάνει να ξεχωρίζει και ταυτόχρονα να αποφεύγει τα χαστουκιά για το υπόλοιπο της ζωής του….

ΤhePriest,14/02/2003

Αγαπητοί φίλοι, πριν από 4 μήνες ο φίλος ThePriest, είχε ανοίξει ένα θέμα, το οποίο αναφερόταν στους λόγους οι οποίοι μας ωθούν στην ενασχόλησή μας με τη μεταφυσική γενικά. Είχε θίξει την κατάσταση εκείνη, κατά την οποία δεν υφίσταται "υγειής εσωτερική αναζήτηση", αλλά ενασχόληση με οτιδήποτε μπορεί ποιητική αδεία να ενταχθεί στο χώρο αυτό, χωρίς όμως να υπάρχει η αντίστοιχη ωριμότητα από την πλευρά του ερευνητή.
Κατά τη δική μου άποψη (τότε και τώρα), το θέμα ήταν αρκετά ενδιαφέρον, ο τρόπος όμως και η χρονική στιγμή που είχε τεθεί, μας παρέσυραν στην πλειοψηφία μας σε μια διαμάχη, όπου ασχοληθήκαμε με οτιδήποτε άλλο, παρά το να ερευνήσουμε σε βάθος το θέμα αυτό.

Αργότερα, πολλές φορές θυμήθηκα τα αρχικά γραφόμενα του ThePriest, και είδα ότι αξίζει να επιστρέψουμε στο θέμα, μιας και είναι κάτι το οποίο μας αφορά όλους εμάς, που προσπαθούμε να βαδίσουμε σε μονοπάτια εσωτερικά.
Καλώ λοιπόν και τον φίλο ThePriest, να καταθέσει και πάλι τις απόψεις του, κι εύχομαι αυτή τη φορά, να μπορέσει να γίνει μια επικοδομητική και γόνιμη συζήτηση.

αυτή...που τα κατάφερε!

GlorfindelΜέλος
14/06/2003, 00:09:58
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΟΠΙΚ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΠΕΡΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΟΣΩΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ,ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ...
ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥΣ..Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ...ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ...
ΤΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΤΡΙΓΥΡΝΑ ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ,ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ....

Ε,ΛΟΙΠΟΝ ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΤΑΣΗ (ΑΒΑΤΑΡ)..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ..ΤΟ ΕΝΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ...ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ....
ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΤΑΛΑΝΤΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ....

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

Edited by - Glorfindel on 14/06/2003 00:10:40

thothΙδρυτικό Μέλος
14/06/2003, 00:36:20
“Γι’ αυτό οι κατέχοντες την γνώση δεν αρέσκονται στους πολλούς ούτε οι πολλοί τους θέλουν. Τους θεωρούν μανιακούς και τους περιγελούν, και τους μισούν και τους καταφρονούν και σε ορισμένες περιπτώσεις τους φονεύουν”. Λόγοι, ΙΧ, 4

“Τις συζητήσεις με τους πολλούς να τις αποφεύγεις. Δεν θέλω να τους αποφεύγεις από φθόνο, αλλά διότι από τους πολλούς θα θεωρηθείς γελοίος. Και αυτά τα λόγια έχουν ελάχιστους ακροατές και σύντομα ούτε λίγους θα έχουν. Έχουν κάτι ιδιαίτερο μέσα τους αυτά τα λόγια, τους κακούς τους παρορμούν μάλλον προς την κακία, γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγει κανείς τους πολλούς, επειδή αυτοί δεν αντιλαμβάνονται την αρετή των λόγω αυτών..." ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ, Αποσπάσματα, 11, 4-5.

(...)

“Ο άνθρωπος ρέπει εκεί που βρίσκεται το “εγώ” και το “δικό μου”. Αν βρίσκεται στην σάρκα, αυτή μας κυριαρχεί, αν βρίσκονται στην ελεύθερη βούληση, αυτή. Αν βρίσκονται στα εξωτερικά πράγματα, αυτά. Συνεπώς, αν το εγώ βρίσκεται εκεί που βρίσκεται η ελεύθερη βούληση, μόνο τότε θα είμαι ο φίλος, ο γιος και ο πατέρας που πρέπει να είμαι. Συμφέρον μου, δηλαδή, θα είναι να διατηρώ την πίστη, τον σεβασμό, την ανοχή, την εγκράτεια, τις σχέσεις μου με τους άλλους. Αλλά, αν βάλω, τον εαυτό μου από την μια μεριά και την τιμιότητα από την άλλη, γίνεται τόσο ισχυρός ο λόγος του Επίκουρου ότι “η καλοσύνη ή δεν είναι τίποτα ή, αν υπάρχει, είναι ότι νομίζουν οι άνθρωποι.”.” ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ, Διατριβές, Β/κβ,19-21.

Νομίζω ότι στα παραπάνω αποσπάσματα παρουσιάζεται αυτό που εγώ ονομάζω ωριμότητα του εσωτεριστή. Είναι αυτός που σαν τον Σωκράτη συνειδητοποιεί ότι δεν ξέρει τίποτε και αναζητάει (σαν δευτερογεννημένος) να βρει την αλήθεια χωρίς προκαταλήψεις.

Αυτή η αναζήτηση τον οδηγεί στο να καταλάβει ότι ο κόσμος γύρω του, δεν κατανοεί ότι έχει άγνοια και έτσι αρχίζει να προσέχει τι λέει και τι κάνει, γιατί η ωριμότητα που αναζητάει δεν μπορεί να είναι η ψευδο-ωριμότητα που προσπαθεί να του επιβάλλει ως ταμπέλα ο κόσμος.

Αυτή η πορεία τον κάνει πραγματικό αλτρουιστή γιατί κατανοεί ότι ο πραγματικός εσωτερισμός είναι η αγάπη και η θυσία για τους άλλους. Εκεί μπορεί να αναζητηθεί ο ώριμος εσωτεριστής

quote:
“Ας μάθουν, μια και καλή, όλοι κι ας θυμούνται πάντα ότι ο αληθινός Αποκρυφισμός είναι η “Μεγάλη Απάρνηση” του “Εαυτού” απόλυτα και χωρίς όρους, στην σκέψη και στην πράξη. Είναι Αλτρουισμός, κι οδηγεί αυτούς που τον βιώνουν εντελώς έξω από τις συνηθισμένες αξίες της ζωής. Από την στιγμή που θα δεσμευτεί με το έργο ζει όχι για τον εαυτό του αλλά για τον κόσμο.” Ε.Π.ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ, Πρακτικός Αποκρυφισμός, σελ. 41.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

14/06/2003, 01:29:35
Καλησπέρα.

Να σας θέσω μια ερώτηση;
Εχετε ποτέ γνωρίσει έναν πραγματικό εσωτεριστή; Εναν άνθρωπο που αναζητά και προσεγγίζει το ιδανικό το οποίο όλοι εμείς πιστεύω ότι ψάχνουμε;

Αν ναι, τότε τι αίσθηση σας προκαλεί; Μοναξιά, αδυναμία, ή έλξη και σεβασμό; Εμένα προσωπικά το δεύτερο (και πολλά άλλα βέβαια που δεν έγραψα για λόγους οικονομίας γραφόμενων).

quote:
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΟΠΙΚ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΠΕΡΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΟΣΩΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ,ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ...
ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥΣ..Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ...ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ...

Αγαπητέ Glorfindel, δεν πιστεύω προσωπικά (και το γράφω αυτό επειδή εγώ παρέθεσα τα αποσπάσματα για τα οποία πιθανότατα αναφέρεσαι) ότι οι άνθρωποι που αναζητούν την "απομακρυσμένη από την κοινή γνώμη γνώση και αλήθεια" είναι δακτυλοδεικτούμενοι αποτυχημένοι, κάθε άλλο!

Οπως είπα διάβασα ξανά τα γραφόμενα του συγκεκριμένου τόπικ, προσπαθώντας να καταλάβω πίσω από τις λέξεις το νόημα. Παρέθεσα το πρώτο απόσπασμα, το οποίο και πιθανότατα προκάλεσε τη διαμάχη, αλλά και το δεύτερο, που προσωπικά μου διασαφήνισε τα κίνητρα και την έννοια του πρώτου. Σχετικά λοιπόν με το δεύτερο, θα ήθελα τη γνώμη σου.

αυτή...που τα κατάφερε!

GlorfindelΜέλος
14/06/2003, 02:22:43
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!
ΑΜΑΛΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΑΦΟΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ,ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ...
ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ : ΠΑΘΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ -> ΜΟΝΑΞΙΑ -> ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΥ!

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ Η ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΕΞΟΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΧΛΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΣΗΜΑΝΤΑ...ΘΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑ ΑΥΤΟ ΩΣ ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΦΕΡΩ ΓΝΩΜΗ...ΑΦΗΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ....ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ...
ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΤΑΔΕ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ...ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΓΝΩΣΗΣ...
ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ...

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

ma.gosΜέλος
14/06/2003, 02:31:40
quote:
ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ.
ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΣΤΗΣ ΤΟΥ ESOTERICA KAI TΩΝ FOROYM ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ.
ΔΥΟ ΕΝΝΟΙΕΣ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ.
ΠΟΣΟ ΩΡΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ, ΘΕΩΡΕΙ, ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΦΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ;
ΠΟΣΟ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΩΡΙΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΤΑΔΙΑ ΚΟΙΝΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΡΙΧΙΣΗΣ.
ΟΧΙ. Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΩΡΙΜΟΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΑΤΑΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ. Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΗΝΕΙ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ. ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ, ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ "ΠΑΙΔΙΚΗ" ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Ο ΩΡΙΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΗ ΟΡΘΟΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΝΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ-ΠΑΙΔΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΛΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΒΑΔΙΣΕΙΣ ΜΕΑΣ ΑΠΟ ΑΚΑΝΘΩΔΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ "ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ". ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΝΟΗΜΑ.
ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ. ΟΛΗ ΤΟΥ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΕΚΕΙ. Η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΘΟΣ, ΕΝΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΛΗΓΩΘΕΙ.
ΟΧΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΟ Η ΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ. ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΗΨΩΣΕΙ. ΩΣ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΓΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ.
ΤΕΛΙΚΑ Η (ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ, Η (ΜΕΤΑ) ΚΟΙΝΟΝΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΚΑΙ Η (ΤΕΛΟΣ) ΚΟΙΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ. ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΣ ΕΞΗ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ IQ, ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙ-POP;
ΟΧΙ. ΜΕ ΧΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ "ΠΑΡΕΑ" ΜΑΣ.
ΟΣΟΙ ΕΡΘΟΥΝ ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ESOTERICA.GR

If man is 5
then the devil is 6
if the devil is 6
then god is 7
14/06/2003, 03:02:06
ωριμότητα και εσωτερισμός!

υποσχόμενη ότι θα επανέλθω στο πολύ εύστοχο θέμα, θέλω αυτή τη στιγμή να γράψω κάτι που μου έρχεται πρώτα στο μυαλό, διαβάζοντας τον τίτλο.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ

Γκιβμιεκίς -η πρωτη γυνέκα

click ^

14/06/2003, 03:25:25
quote:

(ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ,
ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ.

ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΡΜΟΝΗΣΗ.

ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΠΕΛΘΕΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ+ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ

ΕΧΟΥΜΕ

ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ....