ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Α.Τ.Ι.Α ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ _ ΑΘΗΝΑ 14-5-2011 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Α.Τ.Ι.Α ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ _ ΑΘΗΝΑ 14-5-2011 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Dnike65 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
29/10/2003, 16:41:01
Άντε της ΑΕΚ παλικάρια σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια !!!!!

Ούπς ! Sorry λάθος Topic ( καλά Drumx σε νίκησα έγραψα και Αγγλικά και Ελληνικά μαζί αυτό κι αν είναι κώδικας )

Ο κακός λύκος

OannesΜέλος
29/10/2003, 17:00:15
Οπλα, μπαλάσκες, κράνη...
Δεν ήξερες... Δε ρώταγες...

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
MaraΜέλος
29/10/2003, 18:37:39
quote:
Γιατί κακό?μήπως κρύβοντε πολλά πίσω απο αυτή την δήθεν μυστική ομάδα
ανθρώπων που η οποία εχει απλώσει τα πλοκάμιατης παντού!
ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ?
ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?
ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ?
για να μην σας μπερδέψω θα σας τα λέω λίγα λίγα!

ΧΜΜΜΜ....ενδιαφερον!!!! Ευτυχως που θα τα λεει λιγα λιγα !!!

Λεω να ανοιξω μαγαζακι με πολεμοφοδια... ερε χρημα που θα πεσει!!!

Μάρα
Η Σεναριογράφος
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.

ΤΑΛΩΣΝέο Μέλος
29/10/2003, 18:56:34
λοιπόν από που θέλετε να αρχίσω?απ το πως δημιουργίθηκαν ή το γιατι δημιουργίθηκαν!περιμένω!!!!!!!!!

OannesΜέλος
29/10/2003, 20:21:39
Για ξεκίνα ΤΑΛΩΣ και βλέπουμε... Θέλω πολύ να μάθω... Και το ΠΩΣ και το ΓΙΑΤΙ... Αντε, για να σε βοηθήσω... Ξεκίνα από το ΓΙΑΤΙ... Λίγα λίγα όμως...

endoramaΜέλος
29/10/2003, 20:41:24
χμ αν δεν κανω λαθος αν και νομιζω οτι η μνημη μου με ξεγελα οπως παντα ξεκινησαν στην σκωτια απο καποια σωματεια οικοδομων αλλα δεν ειμαι σιγουρος φιλε ΤΑΛΩΣ δεν μας φωτιζεις λιγο το μονοπατι? γιατι αν ξεκινησουμε ολοι της αμφιβολες απαντησεις θα φαμε καμια γλυστρα και θα καρφωθουμε με κανενα διαβητη

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

drumx13Μέλος
29/10/2003, 20:47:36
Το ατομο πηρε τοση προσσοχη για νεο μελος και 15 απαντησης σε ενα μυνημα που δεν ειπε απολυτως τιποτα ως τωρα.

Σαν πολυ αξια δεν σου δωσαμε αδερφε?

Τ-Η-Ο-Τ-Η
εισηγουμαι μεταφορα στον φακελο "καταγγελιες κλπ κλπ" και κατευθειαν στον εισαγγελεα της τυροαχλαδους στο ισογειο

Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει

Edited by - drumx13 on 29/10/2003 20:50:30

ΤΑΛΩΣΝέο Μέλος
29/10/2003, 23:15:30
ΛΟΙΠΟΝ οι ρίζες του τεκτονισμού ειναι απο αρχαιοτάτων χρόνων,όμως η επίσημη ανακοίνωση του τεκτονισμου εγίνε στην αγλλία το 1717 όπου και ιδρήθηκε η πρώτη <<στοα>>_αναλυση μετεπιτα!!!!!!!
Τωρα το γιατί!!!!!!!στην αρχή ήταν μια δεμένη και δυνατή ομάδα ανθρώπων,στο επάγγελμα <οικοδομοι>,πρώτος κανώνας ήταν να είσαι άντρας και μάλιστα ενήλικος,και δεύτερον να είχαις και μια πολύ καλή οικονομική άνεση!
προταρχικά ΄΄ηταν ας το πούμε ομάδα για δημιουργία ιθικής και δεύτερον προετιμασία του ατομου για να ψάξει την απέραντη γνώση και τον εσωτερικό εαυτό του.αυτα για αρχή!αυτό ήταν το ένα ψιχουλάκι απ την φρατζόλα γνώσης που έχω την πρόθεση να σας δώσω!
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑΣ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ!
ΤΑΠΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ!

ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΤΑΛΩΣ

MaraΜέλος
30/10/2003, 06:15:41
Σε συγχωρουμε προς το παρον και εχουμε αγωνια για την συνεχεια .... αν και η καταληξη του θεματος γνωστη σε ολους

Πολλα "δηθεν" και "ας το πουμε..." φαινονται στο κειμενο σου ομως... αναρωτιεμαι απο που εισαι τοσο σιγουρος για τις πληροφοριες...

Για να δουμε - για να δουμε!!!

Μάρα
Η Σεναριογράφος
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.

lencolasΜέλος
30/10/2003, 08:53:03
ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΠΝΟΣ?ΜΗΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ
ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ
...

Α!ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ!!
ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

ramcyΝέο Μέλος
30/10/2003, 09:09:06
Φίλε ΤΑΛΩΣ,
Θα σε παρακαλούσα να ξεκαθαρίσεις την θέση σου και να δηλώσεις την ιδιότητα σου εάν είσαι Τέκτων.
Στην περίπτωση που θα δηλώσεις Τέκτων αναλογίσου την ευθύνη που αναλαμβάνεις και φέρσου ανάλογα.
Το θέμα έχει ταλαιπωρηθεί από παρεξηγήσεις στο παρελθόν και παρότι αισθάνομαι ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, δεν ευτύχησε να αναπτυχθεί σοβαρά και υπεύθυνα .
Πολλά στρυφνά θέματα αποτελούν πρόβλημα ακόμα και σε περιβάλλον Τεκτόνων.
Ας σεβαστούμε λοιπών όλοι την γνώμη μας ως προσωπική και ας φερθούμε ανάλογα.

elpidaΜέλος
30/10/2003, 10:19:29
Τη σήμερον ημέρα ότι δηλώσεις είσαι, είσαι όμως πραγματικά???
Από τίτλους καλά πάμε, στις ιδιότητες και στην εφαρμογή ιδεών και λόγων χωλαίνει το πράμα.
Καλημέρα σε όλους.

OannesΜέλος
30/10/2003, 11:04:09
Δεν έχω παρά να συμφωνήσω μαζί σου elpida.
Αν δεν αντανακλάται μια συγκροτημένη προσωπικότητα στην οικογένεια, στους φίλους, στον επαγγελματικό χώρο, στον μικρόκοσμο του καθενός τέλος πάντων, τα «λιλιά» εύκολα σε κάνουν «κύμβαλο αλαλάζων»...

Τάδε έφη ένας άνθρωπος με πολλά ελαττώματα...

Edited by - Oannes on 30/10/2003 11:07:35

ramcyΝέο Μέλος
30/10/2003, 11:37:38
Φίλοι elpida Και Oannes ,
Τα συγχαρητήρια μου .
Με δύο λόγια με καλύψατε πλήρως!!
Elpida διαβάζεις σίγουρα πίσω από τα γράμματα!

Σας ευχαριστώ, προσωπικά.

ΤΑΛΩΣΝέο Μέλος
30/10/2003, 12:42:11
Καλημέρασας,πρωτον να απαντήσω στην ερώτηση του φίλου μας το αν είμαι τέκτων!Η απάντηση ειναι ΟΧΙ.Γιατί άμα ειμουν δεν θα μπορούσα να μιλούσα για αυτό το θέμα,δεν θα με άφηναν!Και όπως τα ξέρετε, τα στεγανά εκεί ειναι κληστά,με δύσκολια μαθαίνεις κάποιες πληροφορίες που απετούν χρόνια για να τις πάρεις!
Δεύτερον απο που ακριβώς θέλετε να αρχίσω,γιατί εχθές έκανα μια πολύ γενική ανασκόπιση?
1.Τι είναι η στοά και ποτέ ιδρύθηκε η πρωτη?
2.Το γιατι κρύβοντε?
3.Ποιο ειναι το λειτουργικό της στοάς
4.Τι είναι τα ΤΥΠΙΚΆ
5.Τι σημαίνουν τα σύμβολα που έχουν?
6.Πως ειναι η διαρίθμιση της στοας
7.Τι ειναι μύηση,και πως είναι ο τροπος για να μπείς σε αυτή την ομάδα
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ
ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΤΑΛΩΣ

elpidaΜέλος
30/10/2003, 13:12:14
Φίλε ΤΑΛΩΣ

Παραθέτεις μία σειρά από ερωτήματα. Αυτές οι ερωτήσεις - ή κάποιες από αυτές – μήπως συγκαταλέγονται σε αυτές που «δεν απαντώνται»?

Ας αρκεστούμε λοιπόν στις τυχόν γνώσεις που μπορεί να έχει ο καθένας μας – από διάφορες πηγές - προσπαθώντας να καλύψουμε το θέμα.

… νομίζω ότι αρχίζουν τα όργανα εντός ολίγου ….

ramcyΝέο Μέλος
30/10/2003, 14:14:05
Φιλε ΤΑΛΩΣ,
quote:

Γιατί άμα ειμουν δεν θα μπορούσα να μιλούσα για αυτό το θέμα,δεν θα με άφηναν!Και όπως τα ξέρετε, τα στεγανά εκεί ειναι κληστά,με δύσκολια μαθαίνεις κάποιες πληροφορίες που απετούν χρόνια για να τις πάρεις!

Από πού αντλείς τις πληροφορίες σου εάν δεν σε πειράζει ?

DitheoΝέο Μέλος
30/10/2003, 16:05:37
Εγώ μπορώ να βοηθήσω την συζήτηση με τα εξής :

1) Τεκτονισμός : στον τεκτονισμό εντάσσονται οι άνθρωποι που συμφωνούν στην άποψη πως ο θεός είναι ένας ο θεός του κόσμου.Δεν έχει σημασία αν εμείς οι χριστιανοί τον ονομάζουμε θεό,οι μωαμεθανοί τον ονομάζουν αλλάχ , οι βουδιστές βούδα, όλοι υποστηρίζουν πως είναι ένας και ο δημιουργός του κόσμου για αυτό τον ονομάζουν τέκτονα.

2)Στον τεκτονισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι ανεξαρτήτως από οικονομική κατάσταση. Στις συγκεντρώσεις που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να λάβει μέρος και κάποιος που δεν είναι μέλος και γίνονται με ανοιχτές τις θύρες, αλλά όχι γυναίκα.Στις εκδηλώσεις που κάνουν συμμετέχουν και γυναίκες.

3)Η μύηση δεν γίνεται με τελετουργικό τρόπο (όπως τα παρουσιάζουν στις τηλεοράσεις),ούτε χρησιμοποιούνται διάφορα σκέυη.Ο ενδιαφερόμενος συζητά με επιχειρήματα γιατί θέλει να ενταχθεί στην ΄κοινότητα αυτήν.

4)Στην εποχή μας (δεν ξέρω για πιο παλιά)έχει πάρει την μορφή πολιτιστικόυ συλλόγου με αγαθοεργίες , φιλανθρωπίες κτλ.

5)διοργανώνει συνεχώς συνέδρια που είναι ανοιχτά για όλους με συζητήσεις για την παγκοσμίως κατάσταση.

6)Σε κάθε στοά από επάνω υπάρχει το μάτι που βλέπει τα πάντα , παλιό μασονικό σύμβολο.

Έχω παρακολουθήσει και συζητήσεις και μυήσεις και συνέδρια αλλά δεν είμαι ενταγμένος. Αν από την άλλη μου πείτε γιατί δεν έχω ενταχθεί, είναι γιατί δεν έχω ανακαλύψει ακόμα όλες τις πλευρές του τεκτονισμού.Δεν μπορώ να πω με 100% σιγουριά τι κρύβεται από πίσω, πάντως ό,τι έχω δει δεν μου φαίνεται διαφορετικό από έναν σύλλογο.

Για να μπεις στην κοινότητα αυτήν πρέπει να είσαι έξυπνος και ανοιχτόμυαλος.και κάτι ακόμα ναι αλληλοβοηθιούνται πάρα πολύ μεταξύ τους. Πηγή ο πεθερός μου που ήταν μέλος του Rotary και τώρα βρίσκεται σε "ύπνο"(δηλαδή έπαψε να συμμετέχει).Δεν τον έχει ενοχλήσει κανένας και δεν έχει πρόβλημα να δηλώσει πως συμμετείχε)

ΤΑΛΩΣΝέο Μέλος
30/10/2003, 16:42:25
λοιπόν φίλε είναι πολύ περίεργα Όλλα αυτά που λές οκ?είσαι ολοκαίνουργιο μέλος και έχεις στήλει ενα μυν. και αυτό είναι στο θέμα του τεκτονισμού πολύ παράξενο οκ!δέυτερον δεν μπένεις στους τέκτονες αμα δεν εχεις μια οικονομικη επιφάνια ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!
Τρίτον άμα οι τέκτονες κανανε φιλαθροπίες το 70% της φτωχιας θα ειχαι λυθεί!Τέταρτο στην στοά δεν υπάρχει μονο το τρίτο μάτι,αλλα και ο διαβίτης με τον κανόνα που στην μεση εχει το γράμμα Γ!τελος ανοιχτες για το απλο κοινο ομιλίες και συναντισεις δεν γινονται,αυτα τα παρακολουθείς μονο αν εισαι κολιτάρι κανενός τέκτονα!ΑΑΑΑΑΑ!!!!!και κατι ακομα ο τρόπος μυησης ειναι κρυφό μυστικό των τεκτονων εσύ πως το ξερεις??????????????????????????φιλαρακι εισαι πολύ περίεργος!!!!!
ΒΑΛΤΟΣ ΕΙΣΑΙ?????????????????????????????????????????

ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΤΑΛΩΣ

ΕΚΑΤΗΝέο Μέλος
30/10/2003, 17:21:01
Καλησπέρα σε όλους,
ο θείος ενός φίλου μου που είναι μασόνος, μου είπε ότι αν δεν είσαι μασόνος δεν μπορείς να μπης στην στοά τους για να δεις τι κάνουν.
Αληθεύη;

Μου έχει πει και άλλα πολά τα οποία είναι αλήθεια δεν τα πολυκαταλαβαίνω

Θα μεγαλώσεις μου είπε και τότε θα καταλάβης