ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΡΟΠΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΤΡΟΠΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
15/09/2007, 23:23:06
Ωραίος ο Καβάφης φίλοι μου , και από τους αγαπημένους μου ποιητές .
Τι λέτε όμως , αν θα συνέχιζα εγώ με Γεώργιο Σουρή ή Κώστα Βάρναλη , θα ήμουνα εντός του θέματος της αεροβάπτισης ???
16/09/2007, 11:06:54
Η αλήθεια είναι πως το θέμα αρχίζει να ξεφεύγει από τον αρχικό σκοπό για τον οποίο ανοίχθηκε, οπότε ας προσπαθήσουμε όλοι να το επαναφέρουμε.

Φίλε μου Sesostris, δε μπορώ να κρατηθώ και να μην σε "τσιγκλίσω"!

quote:
Τι λέτε όμως , αν θα συνέχιζα εγώ με Γεώργιο Σουρή ή Κώστα Βάρναλη , θα ήμουνα εντός του θέματος της αεροβάπτισης ???

Μήπως μπέρδεψες λίιιιγο τα θέματα?
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ μπερδεύτηκα προς στιγμή!
Πριν κοιτάξω αυτό το θέμα κοίταζα το θέμα της Αεροβάπτισης.
Μπαίνω στην συνέχεια εδώ και βλέπω το μήνυμα σου.
Έπαθα ένα μικρό σοκ γιατί φοβήθηκα ότι δεν ξέρω που πατάω και που βρίσκομαι!

Να 'σαι καλά, βρε Sesostris!

In anticipation of my resurrection...

16/09/2007, 21:00:39
quote:
Dying_Incubus
Μήπως μπέρδεψες λίιιιγο τα θέματα?
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ μπερδεύτηκα προς στιγμή!
Πριν κοιτάξω αυτό το θέμα κοίταζα το θέμα της Αεροβάπτισης.
Μπαίνω στην συνέχεια εδώ και βλέπω το μήνυμα σου.
Έπαθα ένα μικρό σοκ γιατί φοβήθηκα ότι δεν ξέρω που πατάω και που βρίσκομαι!

Να 'σαι καλά, βρε Sesostris!

Λίιιιγο το λες αυτό φίλε Dying_Incubus ; Πατάτα κανονική ήτανε .
17/09/2007, 08:45:58
Ε, εντάξει!
Ένα λαθάκι όσο πατάει ένα γατάκι ψιλομεγάλο!

Μα με κοψοχόλιασες!
Είχα ψαρώσει κανονικά προς στιγμήν!
Χαλάλι σου όμως!

Η αλήθεια πάντως είναι ότι το νόημα της παρέμβασης σου ήταν σωστό...

In anticipation of my resurrection...

Impious VarmintΜέλος
17/09/2007, 14:13:58
quote:
Schwabe: Κατά τον ίδιο τρόπο, μην κάνεις το λάθος να αναφέρεσαι σε «ειδωλολατρία», διότι οι αρχαίοι έλληνες δεν ήσαν λάτρεις των ειδώλων (αυτά μονάχα ανιστόρητοι μπορούν να τα αναπαράγουνε..), και φυσικά εάν υπάρχει ένα δόγμα που δεν δικαιούται να ομιλεί για λατρεία ειδώλων, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.

quote:
el.elyon: Ναι πολύ σωστά! Όχι είδωλα (εικόνες) αλλά αγάλματα!!!!!!!

Δηλαδή δεν μπορεί να υπάρχει αντιστοιχία ανάμεσα στον τρόπο λατρείας του Δωδεκάθεου με την λατρεία της Χριστιανικής πίστης?Όπως λένε οι Χριστιανοί,όταν προσκυνούν μια εικόνα δεν λατρεύουν το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη αλλά το άγιο προσωπο το οποίο απεικονίζει.Το ίδιο δεν μπορεί να ισχυριστεί και ένας δωδεκαθειστής?Δεν λατρεύει το άγαλμα,αλλά αυτό που απεικονίζει το άγαλμα.

Impious Varmint

el.elyonΜέλος
18/09/2007, 10:49:10
quote:

quote:
Schwabe: Κατά τον ίδιο τρόπο, μην κάνεις το λάθος να αναφέρεσαι σε «ειδωλολατρία», διότι οι αρχαίοι έλληνες δεν ήσαν λάτρεις των ειδώλων (αυτά μονάχα ανιστόρητοι μπορούν να τα αναπαράγουνε..), και φυσικά εάν υπάρχει ένα δόγμα που δεν δικαιούται να ομιλεί για λατρεία ειδώλων, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.

quote:
el.elyon: Ναι πολύ σωστά! Όχι είδωλα (εικόνες) αλλά αγάλματα!!!!!!!

Δηλαδή δεν μπορεί να υπάρχει αντιστοιχία ανάμεσα στον τρόπο λατρείας του Δωδεκάθεου με την λατρεία της Χριστιανικής πίστης?Όπως λένε οι Χριστιανοί,όταν προσκυνούν μια εικόνα δεν λατρεύουν το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη αλλά το άγιο προσωπο το οποίο απεικονίζει.Το ίδιο δεν μπορεί να ισχυριστεί και ένας δωδεκαθειστής?Δεν λατρεύει το άγαλμα,αλλά αυτό που απεικονίζει το άγαλμα.

Impious Varmint

Τι ήταν το άγαλμα?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

D.P.J. 10Μέλος
18/09/2007, 10:53:24
quote:

Impious Varmint

Όοοοοοοχι....!
Διότι τα παραπάνω μπορεί να ισχυρίζεται ένας δωδεκαθεϊστής ...., αλλά τα όσα λέει ένας χριστιανός ισχύουν μόνο !
Γ*#@ το μου πρέπει να αρχίσω ψυχανάλυση μάλλον....Που θα μου πάει αυτό το άτιμο το "υπέρλογον" , θα το πιάσω και τότε θα δείτε...

Impious VarmintΜέλος
18/09/2007, 11:29:45
Το άγαλμα απεικόνιζε κάποιον θεό αγαπητέ el.elyon κατ'αντιστοιχία με τις σημερινές εικόνες που απεικονίζουν κάποιον άγιο.

Impious Varmint

el.elyonΜέλος
18/09/2007, 13:40:10
quote:

Το άγαλμα απεικόνιζε κάποιον θεό αγαπητέ el.elyon κατ'αντιστοιχία με τις σημερινές εικόνες που απεικονίζουν κάποιον άγιο.

Impious Varmint

Συγνώμη, ακόμα δεν έχεις καταλάβει τη διαφορά?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Impious VarmintΜέλος
18/09/2007, 14:13:20
Δεν μπορώ να καταλάβω που το πας...

Impious Varmint