- O όρκος του Ιπποκράτη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
κάνεις πολύ μεγάλο ΛΑΘΟΣ φίλε μου.
Πως μπορείς να ξέρεις αν είμαι έξω ή μέσα στο χορό;;;
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 13/05/2005 23:19:29
Σοβαρέψου λίγο σε παρακαλώ
macedon
Φίλε gigeni, λυπαμαι αλλά με την λογική σου, καλά έκανε ο Χίτλερ και σκότωσε όλους τους διανοητικά καθυστερημένους στην Γερμανία. Αν μη τι άλλο, τους λύτρωσε απο την δυστυχυσμένη ζωή που ζούσαν...
Krisnna
Κατα τη γνώμη μου, η μοναδική περίπτωση όπου δικαιολογείται η έκτρωση είναι αυτή όπου το παιδάκι θα έχει μια εκ γενετής αρρώστια. Ακόμα και τότε, η μητέρα οφείλει να το σκεφτεί καλά, αφού εφόσον η ασθένεια δεν συμπεριλαμβάνει κάποια μορφή διανοητικής καθυστέρησης, το παιδί πιθανότατα έχει την δυνατότητα( και μάλιστα με την πρόοδο που κάνει αυτή τη στιγμή η επιστήμη) να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.
ΛΟΙΠΟΝ ΚΡΙΣΝΝΑ ΦΑΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙΣ
ΕΣΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΧΕΣΕ ΤΗΝ ΕΚΤΡΩΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΛΕΣ ΕΜΕΝΑ ΧΙΤΛΕΡΟΦΙΛΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΤΟ ΙΔΙΟ
ΤΙ ΑΝ ΠΩ;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
διότι απάντησες αμέσως μετά το μήνυμά μου.
Τότε να απαντήσω και εγώ σε τρίτο πρόσωπο
"Κάνεις πολύ μεγάλο ΛΑΘΟΣ φίλε μου,
Πώς μπορείς να ξέρεις αν είναι μέσα ή έξω από το χορό".
Φιλικά όπως πάντα
Υποθέτω πως ήταν δικό μου το λάθος που δεν ανέπτυξα καλύτερα τις σκέψεις μου πάνω στο ζήτημα. Σίγουρα, το να ζήσει ένα παιδάκι μια ζωή μέσα στην δυστυχία στην σκληρή κοινωνία που ζούμε δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο. Κατα συνέπεια, θα μπορούσα να σεβαστώ την απόφαση ενός ζευγαριού, εφόσον διέπονταν αποκλειστικά απο τέτοια κίνητρα, σκεπτόμενο δηλαδή πως δεν θα ήθελε το παιδί του να ζήσει μέσα στην δυστυχία. Αυτό ήθελα να σου πω στο προηγούμενο post μου, και ήταν δικό μου το λάθος που δεν το ανέπτυξα περισσότερο.
Αλλά αν το κάνουν διότι ξέρουν οτι ένα τέτοιο παιδί θα έχει αυξημένα έξοδα για ιατρική περίθαλψη κτλ. ή σκεφτόμενοι ''τί θα λέει ο κόσμος'' είναι εγκληματικό. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν συχνά έχουν και με το παραπάνω χρήματα για να το αναθρέψουν και απλά θα πρέπει να στερηθούν ορισμένες πολυτέλειες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν διαφέρουν και πολύ απο τον Χίτλερ, ο οποίος κατα τον D.Irving διέταξε την εξολόθρευση των διανοητικά καθυστερημένων διότι τα κρεβάτια και ο χώρος που έπιαναν στα νοσοκομεία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τους τραυματίες του μετώπου... Το πόσο σαθρή είναι αυτή η δικαιολογία το βλέπουμε πανεύκολα, αφου μου είναι πραγματικά δύσκολο να φανταστώ πως η τότε μεγαλύτερη βιομηχανική χώρα στον κόσμο που παρήγαγε σε αφθονία άρματα μάχης, τυφέκια, αεροπλάνα, πλοία, υποβρύχια, κανόνια και πυραύλους δεν μπορούσε να ξοδέψει ορισμένα χρήματα για να φτιάξει...κρεβάτια!
Τι ίδιο περίπου ισχύει και για τις περισσότερες νεοελληνικές και όχι μόνο οικογένειες που επιλέγουν να κάνουν εκτρώσεις για παρόμοιους λόγους, δήθεν γιατί δεν έχουν λεφτά για την συντήρηση του καθυστερημένου παιδιού, ενώ στην πραγματκότητα θέλουν απλά να συγκαλύψουν την ανευθυνότητα τους.
Ποτέ δεν σε αποκάλεσαα ''χιτλερόφιλο'' και σου ζητώ συγνώμη αν σου έδωσα αυτή την εντύπωση. Απλώς έκανα και ανέφερα έναν συλλογισμό που ίσως εσύ δεν είχες κάνει( σίγουρα όχι μόνο εσύ).
Και ας μην ξεχνάμε πως και η ψυχιατρική προοδεύει, οπότε σύντομα ίσως να είναι δυνατό να θεραπευτούν και αυτές οι ασθένειες. Η πρόοδος που κάνει σήμερα η επιστήμη σίγουρα μας επιτρέπει να ελπίζουμε!
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
Edited by - Invader on 14/05/2005 00:03:12
quote:
Invader
Φίλε macedon, δηλαδή κατα τη γνώμη σου για να έχω άποψη πάνω στο ζήτημα της έκτρωσης θα πρέπει να αφήσω καταλάθος έγκυο κάποια κοπέλα?
Όχι φίλε μου, δεν είπα ότι δεν πρέπει να έχεις άποψη, μην αρχίζεις την τακτική του Ψηλού που άσχετα με τι διαβάζει, καταλαβαίνει μόνον αυτά που θέλει, όπως θέλει. Απλά λέω ότι σε τέτοιας σημασίας κοινωνικά θέματα, πιστεύω ότι ο καθένας θα σκεφτόταν πολύ περισσότερο αν έβαζε τον εαυτό του σε μία παρόμοια θέση. Αν για παράδειγμα η κόρη σου βρισκόταν σ'αυτή τη θέση, πιστεύεις ότι η άποψή σου θα ήταν η ίδια;
Αυτό είπα. Προσωπικά αν η κόρη μου βρισκόταν στη θέση να κυοφορεί ένα παιδί που η γέννησή του θα την έκανε δυστυχισμένη ή θα είχε διαγνωστεί σοβαρό πρόβλημα στο έμβρυο ή συνέτρεχε κάποιος άλλος (κατά την κρίση της) σοβαρός λόγος, τότε χωρίς κανένα δισταγμό και χωρίς καμία "ηθική" υποκρισία θα ήμουν υπέρ της έκτρωσης. Ούτε τύψεις, ούτε δικαιολογία στον εαυτό μου και τους γύρω μου.
Όσο για τα "ιδρύματα" που μνημονεύετε, προφανώς θα αγνοείτε το σύνδρομο που αναπτύσσεται σε τροφίμους τέτοιων ευαγών ιδρυμάτων, το οποίο ονομάζεται "ιδρυματισμός" και έχει να κάνει με σοβαρά διαταραγμένη κοινωνική συμπεριφορά.
macedon
ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΝΩΜΗ
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ Invader ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ
Κατα συνέπεια, θα μπορούσα να σεβαστώ την απόφαση ενός ζευγαριού, εφόσον διέπονταν αποκλειστικά απο τέτοια κίνητρα, σκεπτόμενο δηλαδή πως δεν θα ήθελε το παιδί του να ζήσει μέσα στην δυστυχία.
Ποτέ δεν σε αποκάλεσαα ''χιτλερόφιλο'' και σου ζητώ συγνώμη αν σου έδωσα αυτή την εντύπωση.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΝΕΥΡΙΑΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΙΡΙΚΤΗ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΔΕΩΝ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Φίλε macedon, συμφωνώ πως κάποιος που βρίσκεται πράγματι σε μια τέτοια θέσεη, καταλαβαίνει καλύτερα, αλλά επειδή αυτό το ''έξω απο το χορό...'' το ακούω πολύ συχνά για διάφορα ζητήματα τώρα τελευταία και επειδή αυτοί που το λένε συνήθως ενοούν πράγματα ανάλογα με αυτό που σου προανέφερα, έκρινα σωστό να σου δώσω αυτή την απάντηση. Απολογούμαι αν έκανα λάθος.
Απο εκεί και πέρα, αν η δική μου κόρη βρισκόταν ενώπιον ενός τέτοιου διλήματος, θα της ανέπτυσα την άποψη μου και θα τη στήριζα, αν επέλεγε να κρατήσει το παιδί. Θα σεβόμουν την τελική της απόφαση, όποια και αν ήταν αυτή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα της ασκούσα σκληρή κριτική αν επέλεγε ''ελαφρά τη καρδία'' να τερματίσει μια ζωή( γιατί κακά τα ψέματα, φίλε μου, αυτό κάνει η έκτρωση) έχοντας ως ''σοβαρές'' δικαιολογίες επιχειρήματα του τύπου ''θέλω να βγαίνω με τις φίλες μου και όχι να φροντίζω μωρά''.
Δεν ξέρω βρε παιδιά, προσωπικά δεν μπορεί να συλλάβει ο νους μου το πως ένα παιδάκι, μια ψυχούλα είναι δυνατόν να είναι ''βάρος''. Είναι, κατα τη γνώμη μου, εντελώς αμοραλιστική μια τέτοια άποψη.
Σε κάθε περίπτωση, απο όποια άποψη και αν βλέπουμε την έκτρωση, πιστεύω πως οι γιατροί δεν θα έπρεπε να λερώνουν τα χέρια τους με το αίμα αθώων βρεφών, για όποιους λόγους και να συμβαίνει αυτό. Αν μια κοπέλα θέλει οπωσδήποτε να ρίξει το μωρό που έχει στα σπλάχνα της, ας πάει σε καμιά ''μαμή'' και ας είναι έτοιμη να υποστεί τις ευθύνες των πράξεων και των επιλογών της, αν χρειαστεί.
Οι γιατροί ασκούν ίσως το πιο ευγενές λειτούργημα στον κόσμο, και είναι πραγματικά κρίμα να το σπιλώνουν με τέτοιο τρόπο...
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
Edited by - Invader on 14/05/2005 00:51:43
Απλώς παρατήρησα πως οι εποχές αλλάζουν και ορισμένες αξίες αλλάζουν μαζί τους. Το να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε και να προσκυνούμε ως πάνσωστο ο,τιδήποτε έκαναν οι Αρχαίοι ημών, ε λυπάμαι αλλά μου κάνει ολίγον σε προγονολατρεία- (και φυσικά δεν αναφερόμουν σε σένα με το σχόλιο αυτό).
Anyway.
Αγαπητοί κύριοι, χωρίς να θέλω να το παίξω η φεμινίστρια της παρέας, νομίζω αδικείτε τις γυναίκες που καταφεύγουν στην έκτρωση.
Δεν αρνούμαι πως υπάρχουν και μερικές μοσχάρες, όπως είπε και ο Invader που αντιμετωπίζουν την έκτρωση ως προφύλαξη (όπως και πολλά μοσχάρια που πρώτα αρνούνται να βάλουν προφυλακτικό και όταν η κοπέλα τους μένει έγκυος γίνονται καπνός).
Αλλά για την πλειοψηφία των γυναικών δεν είναι έτσι.
Ορισμένες από τις πιθανές καταλήξεις της έκτρωσης για τις γυναίκες (που μας γνωστοποιούνται από τους γιατρούς πριν την διαδικασία):
1 Αυτόματες εκτρώσεις
2 Πρώιμοι τοκετοί (40%)
3 Προδρομικός πλακούντας
4 Αυξημένη περιγεννητική νοσηρότητα και θνησιμότητα.
5 Ενδομητρικές συμφήσεις
6 Ανεπάρκεια του εσωτερικού τραχηλικού στομίου
7 Στείρωση
8 Ολιγομηνόρροια
Οι συνηθέστερες ψυχολογικές συνέπειες είναι:
- αγωνίες
- κατάθλιψη
- σύμπλεγμα παιδοκτονίας
- εφιαλτικά όνειρα
- αίσθηση θύματος
- άγχος
- επιθετικές τάσεις
- ανησυχία (άν θα κάνει άλλα παιδιά)
- απογοήτευση για τον άνδρα
- φόβος για την κοινωνία
Όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ βαρύ το τίμημα για μια γυναίκα που δεν θέλει ή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο της μητέρας.
Λέτε να τους αρέσει? Και ας μην ξεχνάμε και τα πολύ συχνά "ατυχήματα" που μπορεί να οδηγήσουν στο μοιραίο συμβάν. Πολλές γυναίκες όταν ενημερώνονται για τις πραγματικές συνέπειες της έκτρωσης τρομάζουν και αποφασίζουν να γίνουν μητέρες. Αντιθέτως δεν γνωρίζω πολλούς άντρες να αποφασίσουν να πληρώσουν ισοβίως το τίμημα μιας ατυχούς ερωτικής στιγμής.
Και αλήθεια πως μπορεί ένας άντρας που δεν περνάει καν την δοκιμασία της γέννας, να πείσει μια γυναίκα να κρατήσει το ανεπιθύμητο παιδί τους για λόγους ηθικής τάξης?
"Προσφέροντάς" της έναν ανεπιθύμητο γάμο? Ή μήπως θα το μεγαλώσει ο ίδιος?
Εδώ μάλλον κολλάει απόλυτα το "απ'έξω από τον χορό" που είπε προηγουμένως ο φίλτατος Μακεδών.
quote:
invader
επειδή αυτοί που το λένε συνήθως ενοούν πράγματα ανάλογα με αυτό που σου προανέφερα, έκρινα σωστό να σου δώσω αυτή την απάντηση.
Όχι, μιλούσα κυριολεκτικά.
quote:
Invader
...έχοντας ως ''σοβαρές'' δικαιολογίες επιχειρήματα του τύπου ''θέλω να βγαίνω με τις φίλες μου και όχι να φροντίζω μωρά''.
Ε, καλά, αυτό είναι μάλλον τραβηγμένο. Μιλάω για σοβαρές και όχι "σοβαρές" καταστάσεις. Στην περίπτωση που παρέθετε τις παραπάνω δικαιολογίες, τότε προφανως δεν είναι κόρη μου ![]()
quote:
Invader Οι γιατροί ασκούν ίσως το πιο ευγενές λειτούργημα στον κόσμο, και είναι πραγματικά κρίμα να το σπιλώνουν με τέτοιο τρόπο...
Διορθώνω: Οι γιατροί έπρεπε να ασκούν το πιο ευγενές λειτούργημα. Όπως (υποτίθεται) και οι ιερείς. Όπως (υποτίθεται) και οι δάσκαλοι. Αλλά....
Στις εκκλησίες έχουμε και ιερείς και ανθρώπους που φοράνε ράσα και απλά δουλεύουν εκεί, όπως στα σχολεία έχουμε και δασκάλους και υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας.
macedon