- Ερευνα-Σημαδια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Τον τελευταιο καιρο και με αφορμη καποιες εξοδους σε ορος της Αττικης, εχω εντοπισει καποια σημαδια σε βραχια (σκαλισματα). Προσπαθησα με φιλους να βρουμε καποια ακρη αλλα δεν. Γνωριζετε κατι για αυτο το θεμα?
Θέλει λίγο παίδεμα για να βρεις τον τρόπο να "σηκώνεις" φωτογραφίες,με τον σωστό τρόπο, στο forum, αλλά αξίζει τον κόπο.
Θα σου έλεγα πως, αν το θυμόμουν![]()
Είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα βρεθεί σύντομα, να παραθέσει τον τρόπο.
ΥΣ: Τον φίλο GRJ τον γνωρίζω προσωπικά,και έχω δει κι εγώ τα σημάδια που αναφέρεται.Θα ήταν ενδιαφέρον να τα δουν και τα υπόλοιπα παιδιά στο forum,για να μας πουν μια γνώμη.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:
Καλησπερα σε ολες και ολους φιλους και μη.
Τον τελευταιο καιρο και με αφορμη καποιες εξοδους σε ορος της Αττικης, εχω εντοπισει καποια σημαδια σε βραχια (σκαλισματα). Προσπαθησα με φιλους να βρουμε καποια ακρη αλλα δεν. Γνωριζετε κατι για αυτο το θεμα?
ναι γνωρίζουμε.
Ammophila
Καλό θα ήταν, να έδινες κάποιες πληροφορίες αφού είσαι αυτόπτης.
Π.χ ποιό βουνό, ποιά πλευρά, τι απεικονίζουν τα σκαλίσματα και φυσικά τις απόψεις σου, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση.Είσαι θεματοθέτης και πρέπει να είσαι και λαλίστατος...![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
αυτο ειναι το πρωτο σημαδι που βρηκα και με εβαλε σε σκεψεις. 150 μετρα ψηλοτερα βρηκαμε αυτο
με μικρη προσπαθεια καταφεραμε να διαβασουμε "ΕΛΛΑΣ ΕΘΝΟΣ"καλωσήλθες στο Esoterica.
Σχετικά με τις φωτογραφίες που παρέθεσες,
μου κάνει περισσότερο εντύπωση η πρώτη,
όπου εμφανίζονται οι τρεις διαδοχικοί κύκλοι, με τα κέντρα συνευθειακά. Η χάραξη φαίνεται να είναι πολύ παλιά αν κρίνουμε από την απόχρωση της αύλακας, και σε σύγκριση με τις υπόλοιπες αύλακες και ρωγμές του πετρώματος.
Επίσης οι κύκλοι είναι πολύ καλά σχεδιασμένοι, ειδικά ο τρίτος (από αριστερά προς τα δεξιά).
Η ερμηνεία όμως αυτών, εικάζω ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, εάν δεν συνδυαστεί με κάτι άλλο που να εντοπίσατε εκεί γύρω.
Τρεις κύκλοι σκέτοι μπορεί να σημαίνουν οτιδήποτε...
Τώρα για τη δεύτερη φωτογραφία με τις επιγραφές:
Η πρώτη μου παρατήρηση είναι ότι δεν είναι μόνο μια (δηλ. της ίδιας χρονικής περιόδου γραφή και του ίδιου γράφοντος/χαράκτη) αλλά αλλεπάλληλες, που ίσως να χωρίζονται και από αρκετά χρόνια μεταξύ τους.
Για την ανάγνωση, όπως το βλέπω από τη φωτογραφία, τα γράμματα που ξεχωρίζω είναι τα ΛΛΑΣ στο κέντρο επάνω (προφανώς από το ΕΛΛΑΣ),
αλλά για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να καταλάβω με ακρίβεια από τη φωτογραφία.
Φυσικά από κοντά εσείς θα είδατε περισσότερα και καλύτερα.
Αλλά διακρίνω πχ. στην αριστερή πλευρά (πάνω αριστερά)
ένα έντονα σκαλισμένο Σ ή Ζ εάν το θεωρήσουμε πλαγιαστό,όπως επίσης και ένα Δ πολύ κοντά του.
Εντύπωση συνεχίζουν να μου προκαλούν κάποια μικρά χαραγμένα κυκλάκια με στίγμα στο κέντρο.
Όσον αφορά τη 'δευτερη' γραμμή χαρακτήρων,
μπορώ να πω ότι βλέπω κατά σειρά Κ, Α, V ή Υ?
μετά έναν σχεδόν τέλειο κύκλο με σημειωμένο το κέντρο (είναι Ο ή Θ ?)
και μεταξύ αυτού του Ο ή Θ ένα Ε? πριν το ευδιάκριτο Σ στο τέλος.
Δεν ξέρω αν εσείς σε αυτή τη λέξη καταφέρατε να διαβάσετε 'ΕΘΝΟΣ' πάντως από τη φωτογραφία εγώ δεν μπορώ να καταλάβω.
Αν ο κύκλος με το σημειωμένο κέντρο είναι Θ τότε πριν το Σ βλέπω να μεσολαβεί μόνο ένα γράμμα, και αν αυτό είναι κάτι σαν Ε
τότε η κατάληξη της δευτερης λέξης μου φαίνεται ότι είναι κάτι σε
-ΘΕΣ.
Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι κάποια άλλα μη αλφαβητικά σχήματα λίγο παραδίπλα, το ένα πάνω στο άλλο,
που έχουν ένα κοινό μοτίβο σαν φυστίκι ή πατάτα (ελλειψοειδές/οβάλ αλλά με εσοχές στην περιφέρεια του)επάνω στο οποίο στο μέν πρώτο (το κάτω) είναι τέσσερις τελείες/στίγματα,
ενώ στο δεύτερο κάτι σαν καρέκλα?θρόνος? ή το γράμμα Η χωρίς το πάνω αριστερά μέρος του.
Με λίγη φαντασία το κάτω σχηματάκι θα μπρούσε χονδροειδώς να θεωρηθεί ώς μια απόπειρα σχεδιασμού παλάμης (με τον αντίχειρα και την παλάμη ενωμένα) και τα 4 δάκτυλα να αντιστοιχούν στις τελείες, αλλά αυτό μου φαίνεται λίγο απίθανο.
Από την άλλη, πιθανόν αυτά τα 2 χαρακτικά σχέδια μπορεί να λειτουργούν ως μέρη μιας παράστασης, δηλαδή τόσο το πάνω όσο και το κάτω να συμπληρώνουν το ένα το άλλο, σαν να είναι πχ. το πάνω και το κάτω 'ψωμάκι' ενός χαμπουργκερ, και οι τελίτσες είναι στη μέση.
Στο κέντρο, και στο αριστερό τμήμα, εκεί όπου η πέτρα φαίνεται πιο γκρίζα βλέπω ότι έχει παρα πολλά άλλα χαράγματα, αλλά από τη φωτογραφία δεν διακρίνονται καλά.
Αν μπορείς φίλε GRJ ανέβασε και άλλες φωτό των ίδιων ή άλλων πετρών, και με διαφορετική γωνία λήψης ή φωτισμού
και παράλληλα πες μας και τη δική σου γνώμη όσον αφορά τα σύμβολα και τα γράμματα που είδες
(όπως κι εσύ Αμεινία, αφού τα είδες και επιτόπου)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Διαίσθηση μόνο.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Δεν θέλω να χαλάσω το...μυστήριο, αλλά δεν μου "κάθεται" να είναι κάτι σημαντικό.
Διαίσθηση μόνο.
Δεν χρειάζεται να είναι όλα "σημαντικά" Νικόμαχε.
Εξάλλου και οι αρχαίοι κάνανε 'γκράφιτι' και γράφανε συνθήματα στους...βράχους.
Ακόμα και για απλά καθημερινά θέματα. Ή απλώς για να γράψουν το όνομά τους, ή το όνομα της γκόμενάς τους.
Ή και για να κοροϊδέψουν.
Θυμάμαι ένα άλλο θέμα όπου κάποιος βρήκε σε ένα βράχο μια αρχαία επιγραφή με δυο ανδρικά ονόματα και ένα ...πέος,
και λέει ήταν πουστροζευγαράκι...
Μπορεί και αυτές οι επιγραφές να είναι αναλόγου επιπέδου.
Μπορεί εκείνο εκεί κάτω δεξιά να είναι μια αρχαϊκή ....μούντζα.
Αλλά εν τέλει σημασία έχει το ...ταξίδι στο παζλ,
όπως θα έλεγε και ο Καβάφης....

.
.
.
Οπως ηδη ανεφερες το περιεργο σε ολο αυτο ,ειναι η πρωτη φωτογραφια. Ειναι και ο λογος που συνεχισα να ψαχνω τριγυρω για κατι ακομα.
Στην δευτερη φωτογραφια διακρινεται η επιγραφη "ΕΛΛΑΣ ΕΘΝΟΣ" οπου ειναι καια υτη με βαθεια χαραξη αλλα με καποια στοιχεια που με μπερδεψαν. Ενω ολα τα γραμματα ειναι με γωνιες το -κατω δεξια- ειναι τελειος κυκλος με μια τελεια για κεντρο. ( αυτο που θεωρησες Θ ειναι το Ο )
Αν κοιταξεις την αρχη της πανω λεξης -στην ευθεια του αριστερου ποδιου- διακρινεται μια φιγουρα. Τριγωνικο σωμα η οποια κραταει στα αριστερα μια σημαια η κατι τετοιο.
Θ παω παλι στο σημειο και θα ξαναβγαλω φωτογραφιες. προσθετω ακομα μια . Το "ανθρωπακι"

και το Θ ή Ο

Όσον αφορά τους τρεις εν σειρά κύκλους, ως έχουν δεν με παραπέμπουν σε κάποιον γνωστό συμβολισμό.
Από εκεί και πέρα, συμφωνώ με τον PY8AGORAS για το *δυσδιάκριτο των εικόνων και φυσικά για το αμφίσημο της ερμηνείας τους, με πιο πιθανό να πρόκειται για (χαμηλής ποιότητας) εγχάρακτα εθνικού περιεχομένου κλπ..
Υ.Γ.
Ενδιαφέροντα εγχάρακτα όσον αφορά την ποιότητα και θεματολογία τους μπορεί να βρει κανείς και στην Πεντέλη (όπως αποτύπωσε μερικά εξ αυτών α) ο Μπαλάνος στο βιβλίο του «Πέρα από το Αίνιγμα της Πεντέλης» και β) η ιστοσελίδα Iranon.gr)
*Για παράδειγμα δίπλα από το "Δέλτα" ("τρίγωνο") διακρίνω κάτι σαν Ε ή G ή 6 οπότε Δ6 ΔG ή ΔΕ..-χμ- και λίγο πιο πέρα τα γράμματα Α Σ.. -θεωρώ ότι πριν το "Σ" υπάρχει ένα "Α")
Edited by - XD on 01/02/2015 13:52:13
η "μουντζα " που ανεφερες ειναι μια χελωνα κατα τη γνωμη μου η οποια ειναι αναποδα σε σχεση με τα γραμματα.

Edited by - XD on 11/02/2015 10:14:39
quote:
Πέρα από χελώνα, μου θυμίζει (Rochester Test ) περισσότερο τανκ όπως θα το σχεδίαζαν παιδιά ή κάποιος αδαής (δηλαδή άτεχνα χαραγμένο - με έμφαση στα κύρια χαρακτηριστικά του οχήματος), με το ημικυκλικό κέλυφος, το κανόνι του στα αριστερά και τις ερπύστριες στην βάση.
Πλάκα, πλάκα....![]()
Πάντως αν κάνουμε ένα brainstorming
όλο και κάτι νέο θα βρούμε... Τώρα που το ξανακοιτάζω, θα μπορούσε να είναι και ένα...ζουζούνι, πχ. μια πασχαλίτσα, με τα 4 πόδια, το κεφάλι και το σώμα (ενωμένα σε μια κούρμπα...)
Θα μπορούσε να είναι και μια...χτένα με χειρολαβή, και ενδεικτικά ...4 δόντια...
Θα μπορούσε να είναι και μια ανθρώπινη φιγούρα (με κορμό και κεφάλι ενωμένο) που έπεσε στα τέσσερα και ...προσκυνάει...
΄Αμα βάλουμε μπρος τη φαντασία, νομίζω θα είναι ατελείωτος ο κατάλογος...

.
.
.