- ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
παρεκτραπούμε του θέματος.
Θα ακολουθήσω την οδό που προτείνεις και θα σου στείλω προσωπικό μέιλ.
Τα λέμε.
ΥΓ-Σόρρι που σε αποκάλεσα φίλο!
Ύστερα από προσεχτικότερη ανάγνωση διαπίστωσα ότι είσαι φίλη!!
Sesostris ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ Zadok ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΝ ΑΡΚΕΤΑ. ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΠΩΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ
quote:
Εγκρίνω και επαυξάνω , όχι μόνο ένα τξαμί αλλά όσα χρειάζονται για να τελούν απρόσκοπτα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα , όχι όμως και ιεροδιδασκαλεία ( κεντρα ισλαμικών σπουδών ) , και όχι ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ Ελλήνων . Ας μας αφήσουν ήσυχους !!!!!
ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΕΚΤΑΣΗ, ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, Ο ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΓΙΝΕΤΕ ΕΜΜΕΣΑ Η ΑΜΕΣΑ ΙΔΙΩΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΤΑΝ Π.Χ. ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ Η ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΑΥΤΟΥ, ΟΤΑΝ Η ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ,ΟΤΑΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΟΥ ΟΙ ΚΥΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΕΙΣ ΝΑΩΝ, ΟΤΑΝ ΟΤΑΝ ΟΤΑΝ... ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ.
ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. ΑΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΟΠΩΣ Π.Χ. ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΤΛ ΚΤΛ, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.
ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΥ,ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ.
ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΑΝ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΑΣ ΔΡΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΙΡΩΝ ΤΑ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΙΣΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΚΡΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Ο ΤΑΔΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, Η ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΑΛΒΑΝΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΟΡΟΦΟΥ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ.
ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ;;;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 22/03/2004 14:14:38
quote:
Όμως, φίλε μου, νομίζω ότι υπερβάλλεις στο εξής σημείο: δεν έχουν όλες οι μουσουλμανικές χώρες Σαρία!!! Δεν είναι όλος ο Μουσουλμανικός κόσμος ίδιος. Το Κάιρο με την Τζέντα ή το Κουβέιτ δεν έχουν τις ίδιες αντιλήψεις!
Φυσικά , όχι , όμως αυτες οι χώρες που χρηματοδοτούν αυτήν την κίνηση έχουν ενστερνιστεί τον Ουαχαμπισμό ,( ισλαμικός πουριτανισμός ) και ισχύει το νομικό καθεστως της Σαρια , το οποίο ονειρεύονται να παγκοσμιοποιήσουν .
Στο θέμα που άνοιξα , αναφέρομαι στην Ευρώπη που μας ενδιαφέρει , όμως να μου το θυμάστε φίλοι μου αυτη τη στιγμή το μεγάλο μπάμ θα γίνη στις ΗΠΑ , όπου αυτοί οι κύκλοι έχουν εισχωρήσει βαθειά στίς τάξεις των μαύρων , εκμεταλλευόμενοι την φτώχεια , την ανεργία και τον αναλφαβητισμό των μαζών αυτών . Έχοντας δημιουργήσει δικές τους εταιρείες υψηλης κερδοφορίας που τους επιτρέπει να δίνουν στους νεοφώτιστους θέσεις εργασίας με αμοιβές υψηλότερες αυτών της αγοράς με αντάλλαγμα την τυφλή υπακοή στις θρησκευτικές επιταγές της εταιρείας .
Δυστυχως φίλη mariha2912 τα πράγματα δεν είναι έτσι .
quote:Μιά ματιά στην ευρωπαική ειδησεογραφία θα σε πείσει για τα προβλήματα που δημιούργησαν στις χώρες που ήδη λειτουργούν και έχουν βάλει σε μπελάδες τις αρχές ασφαλείας . Γιατί εδω θα είναι κάτι το διαφορετικό ;
ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. ΑΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΟΠΩΣ Π.Χ. ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΤΛ ΚΤΛ, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ
Συμφωνώ όμως μαζί σου ότι στον προσηλυτισμό θα έχουν ελάχιστη απήχηση στην χώρα μας , πρώτον γιατί δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους περιορισμούς στην ζωή μας , και δέυτερον και κυριότερο , γιατι η περίοδος της Τουρκοκρατίας μας έχει κληροδοτήσει την απέχθεια σε κάθε τι μουσουλμανικό .
Edited by - Sesostris on 23/03/2004 00:59:40
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΟ ΜΑΣ.
ΕΔΩ ΚΑΙ 25-30 ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ Η ΛΥΒΙΗ (ΠΡΟ ΚΑΝΤΑΦΙ)ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ ΕΝΑ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ.
ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ (ΛΟΓΩ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ).
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΕΓΗ, ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΑ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. (ΜΟΡΦΩΣΗ = ΚΟΡΑΝΙ)
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ.
ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΙ.
ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΩΣ ΕΡΓΑΤΕΣ,ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ.
ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ).
ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΕΙΣΧΩΡΕΙ Ο ΦΟΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΩΝ.
ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ...
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΥ.
ΕΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΞΥΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.
ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
Η Αμερική ,με το πρόσχημα της θρησκείας(το θέλημα Θεού του Μπους)
βλέπουμε να επιβάλλεται σε όποιο γεωγραφικό μήκος και πλάτος επιθυμεί κέθε φορά.
Fight fire with fire.
Δυστυχώς,αυτή είναι η λύση,αν θες να πολεμήσεις επί ίσοις όροις.
Αν οι Έλληνες προύχοντες δεν ήταν Αμερικανάκια
και αν έβαζαν κι αυτοί μπροστά το πρόσχημα των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων
να είσαι σίγουρος ότι κι εμείς Ταλιμπάν θα χαρακτηριζόμασταν.
Δεν είναι δυνατόν να σε πολεμούν με εντελώς ανορθόδοξα μέσα και συ να μένεις απαθής.
Καλά κάνουν λοιπόν και δημιουργούν οι Μουσουλμάνοι τα δικά τους κέντρα εξουσίας,
ώστε να είναι αυτοδύναμοι και να αποτελούν το πλέον υπολογίσιμο
αντίπαλο δέος στους δυνατούς.
Εν τέλει,τι μας πειράζει περισσότερο?
Οι Μουσουλμάνοι που -δικαιολογημένα 100%-μισούν τους Δυτικούς?
Ή οι Δυτικοί που αποδεδειγμένα δεν γουστάρουν ούτε τις μήτρες που τους πέταξαν?(ζητώ συγγνώμη για την βαριά έκφραση-από τους όποιους Δυτικούς όμως δεν περιμένω πολιτισμό,μόνο βαρβαρότητα).
Επίσης,να διευκρινίσω ότι όταν λέω "πρόσχημα" εννοώ ότι όλα τα περί πολέμου στηρίζονται σε προσχήματα.
Οι απλοί άνθρωποι δε νομίζω να σκοτίζονται και τόσο πολύ
για τα μεταφυσικά,παρά μόνο για το πως θα βγει και η σημερινή μέρα.
Αγαπητη Zadok,συμφωνω με την ωραια ιστορια που μας αναφερες αλλα πιστευω οτι τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα σημερα.Η διορατικη πολιτικη μας αφησε νωρις...
Σημερα οι πολιτικοι ηγετες,καλως η κακως,λειπουν
Ετσι ειναι πιο ευκολο ,προσωπικη μου αποψη,οι πεποιθησεις των ψηφοφορων να αλλαξουν τους
πολιτικους οριζοντες των αρχοντων παρα το αντιθετο
Αγαπητε AVATARGR χαιρετε και παλι
Μπορω να σε ρωτησω ποια ειναι τα δικα σου συμπερασματα και τι λυσεις προτεινεις για αυτον
τον Μουσουλμανικο κινδυνο??????(Μηπως,ρωταω,μηπως ειναι καιρος να ξεσκονισουμε τα τουφεκια η μηπως ειναι καιρος για ΔΙΑΛΟΓΟ και ΑΛΛΗΛΟΑΝΟΧΗ????)
Ο φονταμενταλισμος ειναι προιον της Αμερικανικης Εξωτερικης Πολιτικης για την καταπολεμηση της Σοβιετικης απειλης την περιοδο του ψυχρου πολεμου(μην ξεχνας οτι ο "πολυ κακος" Οσαμα πολεμουσε Σοβιετικους στο Αφγανισταν με τα λεφτα της μαμας Αμερικης)και οχι τοσο των χωρων της Ανατολης(οι Σαουδαραβες ειναι τελικα συμμαχοι της Αμερικης η οχι???).Οσο για την οικονομικη κριση που αναφερεις την εφεραν τα κατα καιρους εμπαργκα και επιροες,καλοβουλες η κακοβουλες, του Δυτικου κοσμου.
Non spero a niente,non temo nessuno,sono libero(N.K)
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Sirax ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΑΠΤΕΙΣ ΕΜΕΣΩΣ ΑΛΛΑ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ?????????
ΟΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΝΑΦΕΡΩΜΑΙ ΣΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ....
ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΜΩΣ ??????
ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ....
ΑΝΑΦΕΡΩ ...
quote:
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΕΓΗ, ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΑ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. (ΜΟΡΦΩΣΗ = ΚΟΡΑΝΙ)ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ.
ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΙ.
ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ...
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.... (ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ)
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΤΕΧΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ (ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΜΠΛΟΥΤΕΣ ΛΟΓΩ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ)
ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.....
ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΚΕΨΗΣ...
EINAI KATI ΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ....
ΕΝΑΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΔΟΥΛΟΣ. (ΔΥΣΤΥΧΩΣ)
ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ.....
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.......
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
Και επειδή το Ισλάμ δεν είναι μόνο θρησκεία αλλά και τρόπος ζωής , αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στις τέχνες και στα γράμματα ,( σας υπενθυμίζω την απόπειρα δολοφονίας του βραβευμένου με Νόμπελ λογοτεχνίας από άτομα τέτοιων αντηλήψεων Αιγύπτιου συγγραφέα Ναγκίμπ Μαχφούζ )καθώς και σε κάθε ελευθερία έκφρασης τουλάχιστον όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς σήμερα .
Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί εν ονόματι τού αγώνα εναντια στην παγκοσμιοποίηση , τον οποίο επικροτώ και στηρίξω , θα πρέπη να αλοιωθή η πολιτισμική μου ταυτότητα , και να ζω σε ένα καθεστώς ανάλογο με εκείνο του χριστιανικού πουριτανισμού που άνθησε στην Ευρώπη τον 17ο αιώνα και όλα αυτά επειδή κάποιοι πετρελαιάδες ονειρεύοται να εγκαθιδρύσουν το παγκόσμιο Ισλάμ .
Το θέμα είναι μεικτό και περίπλοκο με πολλές παραμέτρους και δεν επιδέχεται μονοσήμαντες προσεγγίσεις και ερμηνείες .
Αγαπητε AVATARGR δεν νομιζεις οτι τα γεγονοτα που αναφερεις ειναι ολιγον τι μονοπλευρα.Μηπως κοιτας την μια οψη του νομισματος?Οι προκαταληψεις και η κινδυλογια που αναφερεις συστηματικα που νομιζεις οτι μπορει να καταληξουν????(και η Χιτλερικη ιδεολογια απο προκαταληψεις και κινδυνολογια ξεκινησε και στο τελος κατεληξαν να ξεσκονιζουν τα τουφεκια τους)Εξηγουμαι, το γεγονος οτι σε προβληματισε το οτι οι γυναικες μουσουλμανες ζητουν,με δημοκρατικο τροπο, να φοραν μαντιλα(που ειναι και εθιμο τους) τι ειναι??????Αγαπητε AVATARGR ξερεις τι ειναι τα ανθρωπινα δικαιωματα?????????????
Αναφερθηκες σε μεμονομενο γεγονος βιας στην Μασσαλια και σε ρωταω ξερεις ποσα περιστατικα καθημερινης βιας και εξευτελισμου εχει να αντιμετωπισει ενας ανθρωπος ο οποιος για να βρει δουλεια πρεπει να αρνηθει τον τροπο ζωης του και τα πιστευω του?????????????(αλλα ξεχασα αυτα ο Χατζηνικολαου δεν τα λεει στο δελτιο ειδησεων του και ουτε τα γραφουν ευκολα οι εφημεριδες)
Προβληματιστικες που και καλα η Σαουδικη Αραβια επεβαλε στο Ελληνικο κρατος τη δημιουργια τζαμιου,ακουσον ακουσον,στα Σπατα.(αν το φτιαχναν στο Γουδι μαζι με το γηπεδο του Παναθηναικου θα σε προβληματιζε τοσο???)την απαντηση σου την πηρες
quote:
ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΑΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ.
Στο τελευταιο σου ποστ,επιτελους, αναφερεσαι και σε προβληματα φτωχιας και κοινωνικης εξαθλιωσης που υπαρχουν στα μερη τους και σε ρωταω εχοντας τις παραπανω προκαταληψεις
θα μπορεσεις,εσυ ο πιο ευπορος και πιο μορφωμενος Δυτικος,να τους βοηθησεις??????
Υ.Γ ακομα περιμενω τις λυσεις που εχεις να μου προτεινεις....
Αγαπητε φιλε Sesostris επειδη βλεπω οτι σου αρεσει να μιλας με εννοιες οπως ουαχαμπισμο κτλ εχω να σου προτεινω αλλες δυο εννοιες Στρουθοκαμηλισμος και Παρωπιδισμος.Αν εχεις την ευχερεια παρε ενα αεροπλανο και κανε κανενα ταξιδακι για να δεις και πως ζει ο κοσμος εκτος Ελλαδος και τοτε θα καταλαβεις γιατι ο Πολιτισμικος Μεσαιωνας της Σαριας δεν θα μπορεσει να περασει
Non spero a niente,non temo nessuno,sono libero(N.K)
quote:
Αγαπητε φιλε Sesostris επειδη βλεπω οτι σου αρεσει να μιλας με εννοιες οπως ουαχαμπισμο κτλ εχω να σου προτεινω αλλες δυο εννοιες Στρουθοκαμηλισμος και Παρωπιδισμος.Αν εχεις την ευχερεια παρε ενα αεροπλανο και κανε κανενα ταξιδακι για να δεις και πως ζει ο κοσμος εκτος Ελλαδος και τοτε θα καταλαβεις γιατι ο Πολιτισμικος Μεσαιωνας της Σαριας δεν θα μπορεσει να περασει
Φίλε Sirax , αν έκανες τον κόπο να διαβάσης προσεκτικότερα τις απαντήσεις μου στο παρόν θέμα , θα έβλεπες ότι οι ένοιες που μου προτείνεις δεν με αφορούν . Όσο για τα ταξίδια σε πληροφορώ ότι τα μισά μου χρόνια είναι εκτός Ελλάδος . Γιά την Σάρια μην είσαι τόσο βέβαιος , δες τι γίνεται στα γκέτο των μαύρων στις ΗΠΑ , στην πρώην Καθολική Ιταλία , στην Μέκκα της Ευρώπης το Λονδίνο , και θα καταλάβης .
quote:
δες τι γίνεται στα γκέτο των μαύρων στις ΗΠΑ , στην πρώην Καθολική Ιταλία , στην Μέκκα της Ευρώπης το Λονδίνο , και θα καταλάβης .
Επεμβαίνω, χωρίς εμπρηστική διάθεση, για να ρωτήσω
Ποιός γκετοποίησε τους μαύρους;
Τι έχουν καταφέρει οι μαύροι στις ΗΠΑ, απο την εποχή που αγοράζονταν για να μαζέυουν μπαμπάκι, εώς σήμερα, εκτός του να μπορούν να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία και το να παίζουν μπλουζ;
Όταν ο μόνο λόγος που υπάρχουν εκεί είναι ως απόγονοι σκλάβων και αντιμετωπίζονται ακόμα και σήμερα έτσι.
Η φόρμουλα για την πολιτική ορθότητα τηλεοπτικών εκπομπών είναι 2 λευκοί άνδρες, 1 λευκή γυναίκα, 1 μαύρος και 1 λατίνος/ασιάτης. Υπάρχουν και άλλες κορώνες τύπου "μισισιπής καίγεται" για να δηλώσουν ότι ό,τι έγινε έγινε. Αλλά ως εκεί φτάνει η στάχτη στα μάτια αφού, από την εποχή του εμφυλίου της Αμερικής ως το τελευταίο ιράκ, την πρώτη γραμμή ή αλλιώς ασπίδα με δυνατότητα απεριόριστων απωλιών, στελεχώνουν μαύροι και λοιποί μετανάστες. Η αλλιώς, η σκλαβιά της νέας τάξης. Κάποτε τους κρέμαγαν και πόζαραν ως κυνηγοί με το θήραμα, τώρα τους στέλνουν καβάτζα να βγάλουν τα εκάστωτε φίδια από τις τρύπες.
Ένας μαύρος, λοιπόν, γιατί να μην δεχθεί κάποιου είδους προστασίας απ'όπου και αν προσφέρεται; Ας κάνει, που έχει κάνει, η ορθόδοξη εκλησία άνοιγμα προς στους μαύρους της αμερικής. Ας το κάνει η καθολική, ο βουδισμός, ο αρχαιοελληνισμός, ο ισλαμισμός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ισλαμισμός δεν αφαίρεσε πιστούς από κάπου αλλού αλλά απευθύνθηκε σε μία κοινωνία που ήταν στο έλεος τους θεού. Αν προσέφερε τροφή και στέγη, όπως λέτε, καλώς έπραξε, βρήκε ανταπόκριση και με το δίκιο του μπορεί να λέει ο ισλαμισμός ότι απέκτησε οπαδούς διατεθιμένους να πεθάνουν διότι του οφείλουν τη ζωή τους.
Η αρχαία Σπάρτη, ή αλλιώς Αμερική του παρελθόντος, έχασε το κύρος της απο ήττα με τη Θήβα αλλά αποτελειώθηκε από τους είλωτές της. Οι μαύροι αποτελούν τους είλωτες της Αμερικής περιμένοντας, πιστεύω, την όποια "Θήβα".
Όσο στόκος, μ@λ@κ@ς και σκ@τ0φατσα να είναι ο yorgakis Bush, μας ξάφνιασε, μας έπιασε απ'το λαιμό και μας ρώτησε: είμαστε ή με το μέρος του ή με το μέρος του άξονα του κακού. Διαλιέχτεεεε! Καιροφυλακτίες, αμεροληπτίες και Ελβετίες δεν χωράνε.
Συγχωρέστε με, ξέφυγα απ'το θέμα, με παρέσυρε ο ειρμός.
Sesostris η Μέκκα της Ευρώπης, η οποία επαναλαμβάνω ότι δεν μπορεί να αποτελεί ικανό μέτρο σύγκρισης, είναι ιδιάζουσα περίπτωση. Φαντάσου ολόκληρη τη μεγάλη βρετανία σαν κάποια πρωτεύσουσα με τις επαρχίες της να είναι το Πακιστάν, η Ινδία, το Χονγκ-Κονγκ, τα Falklands, τη Τζαμαϊκα, κλπ κλπ κλπ. Όπως δεν θα μπορούσαμε να διαννοηθούμε Ελληνικό κοινοβούλιο αποκλειστικά από αθηναίους κάτι ανάλογο συμβαίνει και εκεί. Το ίδιο συμβαίνει στις επιχειρήσεις, στην κοινωνία σε οτιδήποτε εκεί. Και όπως εδώ είχαμε ή έχουμε κάποια ψύγματα "ρατσισμού" πρωτευουσιάνου/επαρχιώτη σε ίδια αναλογία υπάρχουν και εκεί.
My Karma ran over your Dogma ![]()
quote:
Ένας μαύρος, λοιπόν, γιατί να μην δεχθεί κάποιου είδους προστασίας απ'όπου και αν προσφέρεται; Ας κάνει, που έχει κάνει, η ορθόδοξη εκλησία άνοιγμα προς στους μαύρους της αμερικής. Ας το κάνει η καθολική, ο βουδισμός, ο αρχαιοελληνισμός, ο ....
Αγαπητέ φίλε coperrolo δεν διαφωνώ καθόλου με τις διαπιστώσεις σου οι οποίες ειναι αναμφισβήτητες γιατί πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα , και αυτην την εξαθλίωση των μαζών ακριβώς εκμεταλλεύονται γιά να επιτύχουν τον σκοπό τους .
Μήν ξεχνάς ότι ο προσηλυτισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος στίς τάξεις των καταπιεσμένων , των ημιμαθών και των περιθωριοποιημένων μαζών .
Μήπως κάπως έτσι δεν ξεκίνησε και ο Χριστιανισμός μέσα από τις εξαθλιωμένες κοινότητες των Εβραίων στα λιμάνια της Μεσογείου , για να εξαπλωθή αργότερα στίς τάξεις των δούλων και των απελευθέρων και τελικά στις τάξεις των αρχόντων , να γίνη καθεστώς και διώκτης των Εθνικών θρησκειών με αποτέλεσμα την αλοίωση και την οπισθοδρόμηση των γραμμάτων και των επιστημών ;
Μήπως έτσι δεν έγινε ο εξισλαμισμός μεγάλου αριθμού εξαθλιωμένων Ελλήνων της Μικράς Ασίας ; οι οποίοι απαυδησμένοι από την βαριά φορολογία των αρχόντων και την τοκογλυφία των μοναστηριών , που είχε σαν αποτέλεσμα να χάνουν τα κτήματά τους , είδαν τους Τούρκους σαν απελευθερωτές και το Ισλάμ σαν σωτηρία , γιατί σύμφωνα με το κοράνι απαγορεύεται η είσπραξη τόκων .
Σύμφωνα δε με τους ιστορικούς της εποχής , εξισλαμισμένοι Έλληνες ήταν εκείνοι που γύριζαν γύρω από τα τείχη της Κων/πολης και καλούσαν τους πολιορκημένους να παραδοθούν .
Τά αίτια λοιπόν όπως και εσύ πολύ σωστά επισημαίνεις είναι γνωστά , και η ιστορία όπως δείχνουν τα πράγματα τείνη να επαναληφθή . Εμείς όμως και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι πολίτες , ο απλός κόσμος τι φταίμε ;;;;;
quote:
...ο απλός κόσμος τι φταίμε ;;;;;
Φταίμε! Γιατί αν δε μας χτυπήσει την πόρτα κάποιος κίνδυνος γενικά, δε μας απασχολεί αν ο διπλανός μας πεινάει, διψάει ή δεν έχει να ντυθεί.
Όταν οι πρόγονοί μας έκαναν τα ίδια, τα βιβλία της ιστορίας μας το ονομάζουν εκπολιτισμό.
Ας προσέχαμε...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Sirax ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.....
quote:
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΚΑΣ (ΜΑΝΤΙΛΑΣ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΝΤΙΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟ-ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΖΗΤΑΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙ...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ.
quote:
STΗΝ ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΙΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ.ΕΚΕΙ Ο ΛΕΠΕΝ ΠΕΙΡΕ 25-30%....
ΟΣΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΝΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ
ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕ ΦΟΡΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ..
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ (ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ.
ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ????
ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΖΑΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΤΙΣΘΕΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ?????
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΧΡΙΣΤΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΑ Η ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ???? (ΕΚΤΟΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΛΟΓΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΛΟΓΩ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ AΛΛΑ ΚΤΙΣΙΜΟ ΝΕΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ).
ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΟ ΜΟΥ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ Zadok ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...
quote:
Φταίμε! Γιατί αν δε μας χτυπήσει την πόρτα κάποιος κίνδυνος γενικά, δε μας απασχολεί αν ο διπλανός μας πεινάει, διψάει ή δεν έχει να ντυθεί.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
quote:
Όταν οι πρόγονοί μας έκαναν τα ίδια, τα βιβλία της ιστορίας μας το ονομάζουν εκπολιτισμό.
Αγαπητή φίλη Zadok , αν με τα παραπάνω εννοείς τον Μέγα Αλέξανδρο και τους Μακεδόνες διαδόχους του , γιατί τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα , τότε φίλη μου κάνεις μεγάλο λάθος .
Οι Έλληνες όχι μόνο σεβάστηκαν τις τοπικές θρησκείες των κατακτημένων λαών , αλλά και τις ενίσχυσαν .
Οί πιό περίλαμπροι αρχαίοι ναοί στην Αίγυπτο χτίστηκαν από τους Πτολεμαίους . Το παράδειγμά τους αργότερα το ακολούθησαν και οι Ρωμαίοι .
καταλαβαίνω ότι έκανες σχεδόν μηχανικά το συνειρμό.
Όχι, καλέ μου, δεν είχα αυτό στο μυαλό μου.
Για την ακρίβεια δεν είχα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου.
Απλά... να... ξέρεις σκεφτόμουνα όλα τα αίσχη που γενικότερα έχει κάνει ο άνθρωπος εναντίον του ανθρώπου. Δεν σκεφτόμουν την ελληνική ιστορία.
Νομίζω ότι την εποχή του Υδροχόου τη χαρακτηρίζουν πιο μαζικά μηνύματα και ταυτόχρονα πολύ απλά.
Μηνύματα που αφορούν στην ανθρωπότητα και ταυτόχρονα στο διπλανό μας άνθρωπο στον καναπέ που καθόμαστε ή στο γραφείο...
Ελπίζω τώρα να είμαι σαφής...

quote:
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΑΠΗΡΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ.ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ;;;
Aυτος ο αναπηρος ψευτοεπαναστατης ηγετης ειναι υπευθυνος για τρομοκρατικες ενεργειες και για πολλους νεκρους αθωους ισραηλιτες.Ολοι αυτοι οι θρησκευτικοι ηγετες της καθε χαμας και τζιχαντ για μενα ειναι αδισταχτα καθαρματα που φανατιζουν απλους πολιτες και τους οπλιζουν μιλωντας για δηθεν παραδεισους και οτι ο αλλαχ θα τους βοηθησει.Ειμαι υπερ της εξοντωσης
ορισμενων θρησκευτικων ηγετων καποιων οργανωσεων οπως η τζιχαντ.
Δυστυχως η κατασταση στην Μεση Ανατολη ειναι τραγικη.Απο την μια οι παλαιστινιακες τρομοκρατικες οργανωσεις και απο την αλλη ο σκληροπυρηνικος και αδισταχτος Σαρον και θυματα ο απλος λαος και απο τις δυο πλευρες.Υπευθυνη για αυτην την κατασταση ειναι και τα Ευρωπαικα Κρατη αλλα και η Αμερικη.Ομως ας μην ξεχναμε πως οι παλαιστινιακες οργανωσεις οπως η χαμας και η τζιχαντ δεν επιθυμουν καμια λυση του προβληματος αλλα απλως την μη υπαρξη του Κρατους του Ισραηλ.Αλλα εδω στην Ελλαδα αλλα και σε αλλες χωρες πολλοι ανθρωποι ως αντιεβραιοι τα βλεπουν μονοπλευρα τα πραγματα.Οταν πεθαινουν παλαιστινιοι ολοι γκαριζουν,οταν ομως πεθαινουν αθωοι ισραηλινοι κανενας δεν κουναει το γαμημενο φρυδι του.
quote:
Στη Γαλλία τελικά ψηφίστηκε πρόσφατα και ο νόμος ο οποίος απαγορεύει την χρήση ή ένδυση με θρησκευτικά σύμβολα σε δημόσιους χώρους. Έτσι, δεν υπάρχουν π.χ. στα σχολεία ούτε εσταυρωμένοι, αλλά και τα μουσουλμανάκια δεν μπορούν να φορούν μαντίλες και τέτοια.
Είναι λίγο ακραίο, αλλά νομίζω ότι λύνει πολλά προβλήματα τουλάχιστον μέχρι να μάθουμε οι άνθρωποι να σεβόμαστε και τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους.
Διαφωνω με το συγκεκριμενο νομο.Θα μπορουσε να πει κανεις οτι ο καθενας εχει δικαιωμα
να φοραει μαντιλα και οτι το μετρο ειναι φασιστικο.Αλλα μηπως πρεπει σιγα σιγα εστω και με ακραια μετρα και νομους να εκδημοκρατιστουν, εκπολιτισθουν και να προσαρμοστουν σιγα σιγα ολοι οι μουσουλμανοι που κακα τα ψεμματα πολλοι απο αυτους ειναι καπως προτογονοι;Η μηπως τελικα δεν ειναι εφικτο;
Απο την αλλη θα μπορουσε καποιος να πει οτι
το μετρο που πηρε η Γαλλικη κυβερνηση μπορει να αγριεψει πιο πολυ καποιους μουσουλμανους και θα ηταν καλυτερα να μην το ειχε παρει.Προσφατα η αλ καιντα απειλησε με χτυπημα την Γαλλια.
Παντως περα απο ολα αυτα ειναι απαραδεκτο να διωχνονται μουσουλμανοι
απο διαφορες χωρες(σας θυμιζω αυτο που εγινε στην Ολλανδια).Συμφωνω στο οτι υπαρχει πλεον σε πολλα ευρωπαικα κρατη κινδυνος χτυπηματος απο φονταμεταλιστες μουσουλμανους τρομοκρατες αλλα αυτο δεν πρεπει οδηγησει τις κυβερνησεις σε
ακροτητες εις βαρρος μουσουλμανικων μειονοτητων.
Τελος αποψη μου ειναι οτι αυτοι που ευθυνονται για αυτο το χασμα πολιτισμων και την εμφανιση μουσουλμανικων τρομοκρατικων οργανωσεων
δεν μπορει να ειναι μονο μια χωρα οπως πιστευουν πολλοι.Ευθυνη δεν εχει μονο η Αμερικη και η Δυση αλλα και η Ρωσσια(που να το παραδεχτει αυτο το Κ.Κ.Ε,που νομιζει οτι για ολα ευθυνεται μονο η Αμερικη
) καθως και αρκετοι ηγετες μουσουλμανικων κρατων που υποθαλπουν και χρηματοδοτουν την τρομοκρατια.Ειμαι σιγουρος οτι εχει βαλει το "χερακι της" η αδιστακτη ηγεσια της παμπλουτης Σαουδικης Αραβιας.Αλλα φυσικα πολλοι τα βλεπουν μονοπλευρα τα πραγματα.Και θεωρουν οτι ο αξονας του κακου
ειναι μονο το Ισραηλ και η Αμερικη και οτι οι κυβερνησεις μουσουλμανικων χωρων ειναι αθωα περιστερακια.