ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ασπρίγια39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
31/03/2004, 12:08:48
Σε θαυμάζω "αυριανό αθώο θύμα" VIKING! (μαύρο χιούμορ)

Είσαι τόσο σίγουρος ότι γνωρίζεις... που δε διστάζεις να εκφράζεσαι του στυλ:

quote:
Ειμαι υπερ της εξοντωσης
ορισμενων θρησκευτικων ηγετων καποιων οργανωσεων οπως η τζιχαντ.

Και καλά, εσύ δικαίως θα υποστείς τις συνέπειες μιας πιθανής ανοησίας. Οι υπόλοιποι γύρω σου τί φταίνε;;;
Τί πρέπει να γίνει για να καταλάβεις ότι δεν σταματάει έτσι αυτό το στόρι;;;
Να σου χτυπήσει κι εσένα την πόρτα η τρομοκρατία; Να πεθάνει κάποιος δικός σου ή να πληγωθείς ο ίδιος; Ειλικρινά, ούτε να περάσει απ' το μυαλό μου δε θέλω...
Δεν καταλαβαίνεις ότι η αντίδραση είναι πλέον συσσωρευμένη και τέτοιες ενέργειες απλά ενδυναμώνουν την αντίδραση της άλλης πλευράς;

Δεν αναφέρθηκα στο επεισόδιο της δολοφονίας αυτού του ηγέτη για να επικροτήσω την όποια πλευρά. Ήταν απλά η επικαιρότητα.

ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ, ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΑΛΥΣΣΙΔΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ...

Όσο για το νόμο στη Γαλλία... θεωρώ ότι ήταν σοφή επιλογή, της οποίας τα αποτελέσματα θα τα δούμε μελλοντικά...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 31/03/2004 12:23:30

VIKINGΜέλος
31/03/2004, 16:33:35

Γεια σου φιλη zadok.Δηλαδη αυτο που θες να πεις ειναι οτι η δολοφονια
του ηγετη θα αγριεψει την κατασταση.
Ισως να εχεις δικιο.Αλλα πρεπει να μενει ατιμωρητος ο καθε εγκληματιας θρησκευτικος ηγετης τρομοκρατικων οργανωσεων γιατι φοβομαστε
πιθανη εκδικηση απο τους τρομοκρατες;

quote:
Τί πρέπει να γίνει για να καταλάβεις ότι δεν σταματάει έτσι αυτό το στόρι;;;
;

Για πες μου με ποιο τροπο θα σταματησει αυτο το στορυ;Με το να μην υπαρχει Κρατος του Ισραηλ οπως θελουν καποιοι θρησκευτικοι ηγετες μουσουλμανικων οργανωσεων;

31/03/2004, 17:31:30
Αγαπητέ VIKING,

δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι είμαι ειδική στο να επιλύσω το Μεσανατολικό.

Κατά την γνώμη μου και οι δύο λαοί δικαιούνται να έχουν κράτος, αφού αυτό επιθυμούν.

Πρέπει όμως να γίνει ένα πιο δίκαιο μοίρασμα, γιατί η υπάρχουσα κατάσταση απλά δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στον αφανισμό.

Τώρα, το φαινόμενο της διεθνούς τρομοκρατίας δεν αφορά στο Μεσανατολικό μόνο.
Αφορά στη γενικότερη υποβάθμιση κάποιων λαών έναντι της ισχυροποιήσεως του Δυτικού κόσμου (στον οποίο ανήκουμε και εμείς).

Δεν ξέρω αν αυτός ο θρησκευτικός ηγέτης ήταν πραγματικά υποκινητής τρομοκρατών.
Και δεν το ξέρω, γιατί αρνούμαι πλέον να πιστέψω σε ότι μου "σερβίρουν"...

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που κάποιοι σκότωναν κοσμάκη εξ ονόματος της ανεύρεσης επικίνδυνων για την ανθρωπότητα όπλων. Τα βρήκαν; Έλεγαν αλήθεια; Και στην τελική, λύθηκε το πρόβλημα; Δεν κινδυνεύουμε τώρα;

Πριν λίγες μέρες Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν στο κεφάλι ένα Παλαιστίνιο αγοράκι που πέταγε πέτρες σε ένα άρμα. Σκέψου το! Εμένα μου φαίνεται αδιανόητο...

Και μετά θέλεις να συζητήσουμε ποιά είναι η πηγή του κακού; Δεν ξέρω...
Πάντως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Όταν είδα τον πατέρα του παιδιού ν' αντικρίζει το άψυχο σώμα αυτού του παιδιού, αναρωτήθηκα πόσο κουράγιο μπορεί να έχει για να μην αφήσει το μίσος να φωλιάσει στην καρδιά του και μια μέρα να ζωστεί εκρηκτικά και να μπει σ' ένα λεωφορείο προς την Ισραηλινή πλευρά. Και τότε πάλι θα ψάχνουμε τον φταίχτη, αλλά απλά θα είμαστε από την άλλη πλευρά...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

31/03/2004, 22:19:07
quote:
Νομίζω ότι την εποχή του Υδροχόου τη χαρακτηρίζουν πιο μαζικά μηνύματα και ταυτόχρονα πολύ απλά.
Μηνύματα που αφορούν στην ανθρωπότητα και ταυτόχρονα στο διπλανό μας άνθρωπο στον καναπέ που καθόμαστε ή στο γραφείο...

Αγαπητή φίλη Zadok πολύ σωστή η παρατήρησή σου , με εκφράζει και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου .

20/01/2006, 19:04:14
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ serenite ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ....

ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ karma ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...

quote:
Θα προσθέσω και άλλη μία κατηγορία σχετικά με το παράξενο. Τις μνήμες της ψυχής, μέσα από τις διαδοχικές της μετενσαρκώσεις, ιδιαίτερα τις μελλοντικές εκείνες. Έχουμε, άραγε, ξαναζήσει στο... μέλλον ;
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΥ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

karmaΜέλος
20/01/2006, 20:10:36
Αγαπητέ AVATARGR

Είμαι η karma ! (στο κάτω μέρος των δημοσιεύσεών μου γράφω «φιλικά η...»). Και για να είμαι μέσα στο πνεύμα... φαίνεται ότι προσδίδω προς τα έξω κάτι το «αντρικό», μια και σε προηγούμενες ζωές μου έχω υπάρξει και άντρας ! Το ταξίδι μίας ψυχής στο παρελθόν λέγεται αναδρομή και στο μέλλον προδρομή. Οι τελευταίες θεωρίες αναφέρουν ότι ο χρόνος είναι μία ευθεία γραμμή. Ο άνθρωπος με τις περιορισμένες δυνατότητές του λαμβάνει το χρόνο σαν παρελθόν, παρόν και μέλλον. Μία ψυχή, λοιπόν, μπορεί να ζήσει στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον ! Πολλά άτομα που έψαξαν προηγούμενες μετενσαρκώσεις τους ανακάλυψαν ότι έχουν ζήσει και στο μέλλον !

Φιλικά, η www.greekastrology.gr

20/01/2006, 21:22:16
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΦΙΛΗ karma ???????
ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ....

ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΤΟ ΦΥΛΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΕΔΩ ΣΤΟ "ESOTERICA.gr Forums !" ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ..

ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΠΡΟΔΡΟΜΗ" ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟ...
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...

quote:
Οι τελευταίες θεωρίες αναφέρουν ότι ο χρόνος είναι μία ευθεία γραμμή. Ο άνθρωπος με τις περιορισμένες δυνατότητές του λαμβάνει το χρόνο σαν παρελθόν, παρόν και μέλλον. Μία ψυχή, λοιπόν, μπορεί να ζήσει στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον ! Πολλά άτομα που έψαξαν προηγούμενες μετενσαρκώσεις τους ανακάλυψαν ότι έχουν ζήσει και στο μέλλον !
ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ...
ΤΟΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΘΕΣ ΤΟΥΣ..

ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙΣ..

ΕΑΝ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΥΡΟ ΣΟΥ...

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ???

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΑΥΤΟ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

karmaΜέλος
21/01/2006, 16:39:11
Αγαπητέ AVATARGR

Πολύ σωστοί οι συλλογισμοί σου... Η αλήθεια, πιστεύω, ότι βρίσκεται κάπου στη μέση ! Έχουμε έρθει, δηλαδή, στη γη για να εκπληρώσουμε μία αποστολή και για να εξελιχθούμε. Είναι, λοιπόν, «γραμμένα» τα πρόσωπα και οι ευκαιρίες που συναντάμε στη ζωή μας, αλλά από εκεί και πέρα είναι καθαρά στο δικό μας χέρι το αν θα εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες αυτές ή αν θα καλλιεργήσουμε τις προσωπικές μας σχέσεις. Για μένα, σε καμία περίπτωση το μέλλον δεν είναι προδιαγεγραμμένο !

Φιλικά, η www.greekastrology.gr

wolfowitzΜέλος
21/01/2006, 21:42:27
προφανως ο αβαταρ εχει υποψη του το συγκεκριμενο υποφορυμ του εσοτερικα και αναρωτιεται αν, σοβαρος ων, πρεπει να χανει το χρονο του και την ηρεμια του εδω μεσα

λοιπον το "παραξενο", Αβαταρ τζι αρ, ειναι το γυμναστηριο του εσωτεριστη: ελεγχει τα αντανακλαστικα του, τα ενστικτα του, το μυαλο του, τα "καρυδια του" και ο,τι αλλο εχει και μπορει/πρεπει να αποκτησει.

π.χ. στο χωρο του μεταφυσικου δρουν οι γνωστοι απατεωνες που πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες βαζοντας στο τσεπακι τους τους αφελεις (καλα να παθουν) ΑΛΛΑ και διαστρεβλωνουν στοιχεια και εννοιες που παλιοτεροι εφτυσαν αιμα να διαλευκανουν και να μας κληροδοτησουν

επομενως, ενας εσωτεριστης, ΑΒΑΤΑΡ, πρεπει η οχι να ασχολειται...???

(και με την ευκαιρια, γνωριζετε την τεχνικη του γαλιλαιου?? την τεχνικη του ιουλιου βερν??)

22/01/2006, 00:13:10
Αν και ομολογώ ότι το δέλεαρ να απαντήσω με λιγο καυστικό τρόπο με εξιτάρει λίγο, θα προσπαθήσω να περιοριστώ στα ουσιαστικά.

Διαπίστωσα ότι αρκετοί από αυτούς που δηλώνουν ερευνητές, εσωτεριστές και ασχολούνται με αναζητήσεις, διακατέχονται από ένα σύνδρομο βιασύνης, τέτοιο, ώστε διαπιστώνουν κάτι πολύ συνοπτικά και μετά βιάζονται φοβερά να το ανακοινώσουν. Αποτέλσμα αυτής της νοοτροπίας τους είναι, ότι με μια δεύτερη προσεκτική ανάγνωση ίσως να είχαν στερήσειστον προσεκτικό αναγνώστη την αφορμή να κυλιέται χάμω από τα γέλια.

Δεν ήμουν πολύ κακός, έτσι ?

Παρόλα αυτα καταλάβατε τι θέλω να πώ.

22/01/2006, 12:14:49
quote:

Αν και ομολογώ ότι το δέλεαρ να απαντήσω με λιγο καυστικό τρόπο με εξιτάρει λίγο, θα προσπαθήσω να περιοριστώ στα ουσιαστικά.

Διαπίστωσα ότι αρκετοί από αυτούς που δηλώνουν ερευνητές, εσωτεριστές και ασχολούνται με αναζητήσεις, διακατέχονται από ένα σύνδρομο βιασύνης, τέτοιο, ώστε διαπιστώνουν κάτι πολύ συνοπτικά και μετά βιάζονται φοβερά να το ανακοινώσουν. Αποτέλσμα αυτής της νοοτροπίας τους είναι, ότι με μια δεύτερη προσεκτική ανάγνωση ίσως να είχαν στερήσειστον προσεκτικό αναγνώστη την αφορμή να κυλιέται χάμω από τα γέλια.

Δεν ήμουν πολύ κακός, έτσι ?

Παρόλα αυτα καταλάβατε τι θέλω να πώ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
nobody5001Μέλος
13/02/2006, 18:12:37
Φίλε μου AVATARGR,
ας προσθέσω και εγώ κάτι αν και συμφωνώ με τους περισσότερος εδώ μέσα στα όσα υπόθηκαν, όχι σε όλα, αλλά στα περισσότερα.

Το άγνωστο από τη φύση του μας ελκύει και εξυτάρει τη φαντασία μας. Τώρα αν θα έπρεπε ή πως να ασχοληθεί κανείς με κάτι? Κατά τη δική μου ταπεινή άποψη πάντα, ναι θα έπρεπε αλλά δίχως να χάνει ο αναζητητής ταυτόχρονα την επαφή με την καθημερινότητα και εγκλωβίζονταν σε ένα κόσμο φαντασίας κτλ. (φαντάζομαι πως γίνομαι κατανοητός με την προηγούμενη έννοια το τι εννοώ και το πως το εννοώ...)

Εξάλλου, προσεγγίζοντας διάφορες πτυχές του αγνώστου (με την έννοια που έχει υποθεί) παράληλα είναι σαν να προσεγγίζει κανείς και τις πτυχές του εσωτερικού του εατού μιας και αυτές είναι που, λίγο πολύ, «πονάνε» εκείνη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και ζητούν κάποιες απαντήσεις. Βέβαια, να μην ξεχνάμε κιόλας πως η εκάστοτε αναζήτηση προσδιορίζεται παράλληλα και από παράγοντες όπως νόηση / δογματισμό ή όχι / μόρφωση κτλ.../ και ανάλογα το «επίπεδο» στο οποίο έχει φτάσει κανείς.

Ολοκληρώνοντας, μέχρι κάποιος / α, να κατανοήση κάτι σε βάθος να προτημήσει να κρατάει τις απόψεις του κάπου στη μέση και να αναπτύσσει τη δική του προσωπική φιλοσοφία δίχως να απορίπτει ή να αποδέχεται κάτι εξολοκλήρου. Και όπως έχει υποθεί πολύ σωστά κάποτε, το νόημα της ζωής είναι για τον καθένα μας ξεχωριστό και μοναδικό, το ίδιο και η προσωπική αναζήτηση μας...

Με εκτίμηση,

nobody

IνδιάναΝέο Μέλος
15/02/2006, 14:28:01
quote:
το νόημα της ζωής είναι για τον καθένα μας ξεχωριστό και μοναδικό, το ίδιο και η προσωπική αναζήτηση μας...

Θα συμφωνήσω με το παραπάνω, αλλά έχω και τον εξής προβληματισμό : Αυτό συνεπάγεται ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικές αλήθειες? Ότι όλα είναι υποκειμενικά?
Και όσον αφορά την προσωπική αναζήτηση του καθενός, πόσο προσωπική είναι αυτή όταν περνάει και φιλτράρεται μέσα από απόψεις και κοσμοθεωρίες αλλονών?
Το "παράξενο" θεωρώ ότι πρέπει να είναι στις αναζητήσεις και ενός εσωτεριστή, κι αυτός ερευνητής δεν είναι?
Δεν ξέρω για σας, αλλά για μένα είναι πολύ οδυνηρό να νομίζω πως έχω φτάσει σε κάποιο συμπέρασμα και μετά από κάποια χρόνια αυτό να αναιρείται... Και αναρωτιέμαι, έτσι θα είναι σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας? Αμφιταλαντεύσεις και διαρκής εσωτερικός πόλεμος? Και θα έρθει άραγε μια στιγμή που θα ξέρουμε την αλήθεια για όλα τα μυστήρια αυτού του κόσμου (πιθανόν όταν φύγουμε από αυτό τον κόσμο) ή ποτέ δε θα μάθουμε?? Δεν μπορώ να αντέξω τη σκέψη ότι τόσος χρόνος και ενέργεια που αφιερώνω να ψάχνομαι είναι μάταια...
nobody5001Μέλος
15/02/2006, 14:48:41
ΦΙΛΕ Iνδιάνα ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ,

quote:

Αυτό συνεπάγεται ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικές αλήθειες? Ότι όλα είναι υποκειμενικά?

ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

quote:

Και όσον αφορά την προσωπική αναζήτηση του καθενός, πόσο προσωπική είναι αυτή όταν περνάει και φιλτράρεται μέσα από απόψεις και κοσμοθεωρίες αλλονών?

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΝΑ "ΣΠΑΣΕΙΣ" ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ...

quote:

Το "παράξενο" θεωρώ ότι πρέπει να είναι στις αναζητήσεις και ενός εσωτεριστή, κι αυτός ερευνητής δεν είναι?

ΕΙΝΑΙ...

quote:

Δεν ξέρω για σας, αλλά για μένα είναι πολύ οδυνηρό να νομίζω πως έχω φτάσει σε κάποιο συμπέρασμα και μετά από κάποια χρόνια αυτό να αναιρείται... Και αναρωτιέμαι, έτσι θα είναι σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας?

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΕΙΣ, ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ "ΟΛΗ" ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΓΝΩΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΗ (ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΑΝΤΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΡΟΗΛΘΕ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΡΗΣΗ....

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ, ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ....

quote:

Αμφιταλαντεύσεις και διαρκής εσωτερικός πόλεμος?

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ....

quote:

Και θα έρθει άραγε μια στιγμή που θα ξέρουμε την αλήθεια για όλα τα μυστήρια αυτού του κόσμου (πιθανόν όταν φύγουμε από αυτό τον κόσμο) ή ποτέ δε θα μάθουμε??

ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΣ, ΙΣΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

quote:

Δεν μπορώ να αντέξω τη σκέψη ότι τόσος χρόνος και ενέργεια που αφιερώνω να ψάχνομαι είναι μάταια...

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ...

ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΛΙΓΟ ΛΑΚΚΩΝΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΙΕΖΟΜΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΩ...

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΑΝΤΑ,

nobody

Edited by - nobody5001 on 15/02/2006 14:50:30

18/02/2006, 15:11:30
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ wolfowitz ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..

quote:
λοιπον το "παραξενο", Αβαταρ τζι αρ, ειναι το γυμναστηριο του εσωτεριστη: ελεγχει τα αντανακλαστικα του, τα ενστικτα του, το μυαλο του, τα "καρυδια του" και ο,τι αλλο εχει και μπορει/πρεπει να αποκτησει.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...
ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑ ΣΑΝ ΜΑΙ ΠΥΛΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΠΡΟΠΛΑΣΜΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ"ΕΙΝΑΙ" ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ.

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ nobody5001...

ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

witchcharmedΝέο Μέλος
23/02/2006, 17:03:40
Αγαπητέ AVATARGR,

θα ήθελα να σε ρωτήσω τί κ ποιοι είναι οι Άβαταρς,γιατί τώρα τελευταία ακούω πολύ συχνά αυτό το όνομα.

23/02/2006, 22:57:11
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΥΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ESOTERICA.gr ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΟΠΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ....

quote:
Σιντού και Άβαταρ

Όπως αναφέρεται και στις ινδικές γραφές (ουπανισάντ), η πνευματική ανάπτυξη των Σιντού μπορεί να είναι ανεμπόδιστη. Για τον κόσμο των Σιντού ο Θεός επιτρέπει στο διαλογιζόμενο την είσοδο στους ουρανούς γιατί τον θεωρεί παιδί του. Έτσι, όταν ο Σιντού αποκτήσει τα "σίντις", τις δυνάμεις του εαυτού του, στοχεύει -ως φωτισμένος πλέον- να πετύχει την κατάσταση παραμούκτα που τον ελευθερώνει από την ύλη και το θάνατο. Όταν αυτό συμβεί, ο Σιντού είναι φωτεινό πνεύμα διδασκαλίας με συνεχή επαγρύπνηση στην αιωνιότητα. Kατά την ινδική παράδοση, σπάνια κάποιοι Σιντού που βρίσκονται στην παραμούκτα επιστρέφουν φυσιολογικά σε σώμα σταλμένοι από το Θεό σε ιερή αποστολή βοήθειας στον πλανήτη.

Aυτοί οι Σιντού που ξαναέρχονται στη Γη σταλμένοι από το Θεό για ανώτερο λόγο λέγονται Άβαταρ. Oι Άβαταρ κατέχουν τις μεγαλύτερες δυνάμεις από όλους τους ανθρώπους. Mπορούν να κάνουν θαύματα προκαλώντας τα φυσικά στοιχεία και να λύνουν προβλήματα που για τον κόσμο θεωρούνται άλυτα.

Tο σώμα των Άβαταρ αυτοθεραπεύεται και δεν ασθενεί ποτέ. Δεν αφήνει σκιά ούτε ίχνη κατά το βάδισμα. Oι Άβαταρ μπορούν να αντέχουν απεριόριστα στην πείνα και τη δίψα, αφού σωματικά δεν φθείρονται όπως οι άλλοι άνθρωποι. O ρόλος τους είναι να ζουν απομακρυσμένοι από την πλειοψηφία και να βοηθούν τη διεκπεραίωση σημαντικών γεγονότων. Λέγεται ότι τέτοιοι ιδιαίτεροι δάσκαλοι ζουν στα βόρεια Iμαλάια ακόμα και σήμερα.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ O ΔIAΛOΓIΣMOΣ TΩN ΣINTOY

Του Θοδωρή Λιαρούτσου

Από το Περιοδικό ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ
url: http://www.astrologos.gr

quote:
Τα Αβατάρ λοιπόν είναι ενσαρκώσεις αυτών των πολλαπλών εκδηλώσεων του Θείου και γι’αυτό υπάρχουν πολλά Αβατάρ κάθε εποχή επάνω στη Γη.

Οι θείες αυτές ενσαρκώσεις μπορεί να προέρχονται από το Αστρικό Επίπεδο και για να επιτελέσουν το έργο τους μπορεί να χρησιμοποιήσουν βία, όπως για παράδειγμα ο Μωϋσής και ο Μωάμεθ ή μπορεί να προέρχονται από το Αιτιατό Επίπεδο οπότε η διδασκαλία τους έχει σαν βάση τη μυστικιστική αγάπη. Συχνά τα Αβατάρ του Αιτιατού Επίπεδου επιτελούν θαυμάτα για να φέρουν σε πέρας την εντολή που τους δόθηκε χωρίς όμως αυτό να γίνεται για ιδιοτελείς λόγους. Ένα τέτοιο Αβατάρ του Αιτιατού Επίπεδου, θεωρείται ότι είναι σήμερα ο Σαι Μπάμπα.

Λέγεται ότι μέσω αυτών των Αβατάρ ο Θεός αποκάλυψε στον άνθρωπο τη φωτιά, τον τροχό, την καλλιέργεια της γης και ακόμα ότι πολλά από αυτά τα αβατάρ δημιούργησαν θρησκείες. Τα Αβατάρας που προέρχονται από το Αστρικό Επίπεδο, μπορεί να έχουν επίγνωση της Αποστολής τους, να έχουν υψηλή πνευματικότητα και πολλούς μαθητές . Άλλοτε πάλι μπορεί να αγνοούν την αποστολή τους, να στερούνται πνευματικότητας ή ακόμα να θεωρούνται και άθεοι. Στην περίπτωση αυτή, οι κοινωνικοί αυτοί αναμορφωτές μπορεί να επιφέρουν κοινωνικές μεταβολές και ακόμα να αλλάξουν και το ρού της ιστορίας, όμως δεν λειτουργούν σαν δάσκαλοι. Τέτοιοι κοινωνικοί αναμορφωτές λέγεται ότι ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Καρλομάγνος, ο Λένιν και διάφορες μορφές που προήγαγαν τις επιστήμες, όπως ο Παράκελσος, ο Παστέρ κλπ.
Άρθρα » Οι Πνευματικοί Διδάσκαλοι της Ανθρωπότητας
Γαβριήλ Σιμονέτος
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
http://www.theosophy.gr/articles.cfm?lang=EL&articleID=69

ΕΛΠΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΜIΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΥ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

witchcharmedΝέο Μέλος
28/02/2006, 17:30:17
θα ήθελα να ρωτήσω ακόμη που θα μπορέσω να βρω κάποιες ονομασίες από που προέρχονται κ τι σημαίνουν όπως το avatar κ το wendigo γιατί τελευταία τα ακούω συχνά αυτά τα ονόματα κ θέλω να μάθω τι αντιπροσωπεύουν.

Ευχαριστώ

28/02/2006, 22:38:14
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ witchcharmed ΕΔΩΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ AVATAR.

ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ESOTERICA.gr ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

ΕΠΙΣΗΣ ΔΥΝΑΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ GOOGLE OΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.