- ...ΑΠΙΣΤΙΑ... - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
ποια η αποψη σας
τι ειναι απιστια?
θα τη συγχωρούσατε?
...κουβεντουλα να κανουμε....
quote:
zeta6τι ειναι απιστια?
Για μένα, είναι αυτό που λέει η λέξη : το να μην πιστεύεις σε κάτι ή σε κάποιον.
quote:
zeta6θα τη συγχωρούσατε?
Εξαρτάται. Πες μου ας πούμε μια πιο ... συγκεκριμένη απιστία, και θα σου πω. ![]()
λοιπον...ας τα παρουμε απο την αρχη...
αν μαθαινες οτι η συντροφος...εχει μια πιο κοντινη σχεση με αλλο ατομο...θα την συγχωρουσες;;η μαλλον θα την δικαιολογουσες;;;κ δεν μιλαω να φτασεις στο σημειο να μαθεις οτι προχωρησε κ πρακτικα....απλα..κατι αλλο υπαρχει....θα αναρωτιοσουν το ΓΙΑΤΙ???
quote:
zeta6αν μαθαινες οτι η συντροφος...εχει μια πιο κοντινη σχεση με αλλο ατομο...θα την συγχωρουσες;;η μαλλον θα την δικαιολογουσες;;;κ δεν μιλαω να φτασεις στο σημειο να μαθεις οτι προχωρησε κ πρακτικα....απλα..κατι αλλο υπαρχει....θα αναρωτιοσουν το ΓΙΑΤΙ???
Κάτσε, κάτσε ... πρέπει να μου εξηγήσεις κι άλλα πράγματα. Σύντροφος, τι σύντροφος ; Η γυναίκα μου δηλ. ; Αυτήν που παντρεύτηκα [ και με παντρεύτηκε ] ; Ή εννοείς "γκόμενα" που θα, που μπορεί, που ίσως, που πιθανόν να παντρευτώ και να με παντρευτεί ;
Και δεν το πάω, από άποψη θρησκείας έτσι ; Ο γάμος είναι ένα συμβόλαιο, για μένα. Ένα συμβόλαιο πίστης. Μυστικό συμβόλαιο, που το κάνεις εσύ, όχι ενώπιον κάποιου άλλου, αλλά ενώπιον του ίδιου σου του εαυτού. Κανένας δεν σε υποχρεώνει να "υπογράψεις" αυτό το συμβόλαιο. Όταν όμως εσύ πας και οικειοθελώς υπογράφεις αυτό το συμβόλαιο, ε, πρέπει να το τηρήσεις. Να τηρήσεις τον λόγο σου ρε παιδί μου, με απλά λόγια, απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό.
Θα μου πεις, αυτό το συμβόλαιο, δεν μπορείς να το κάνεις και χωρίς να είσαι μέσα σε έναν γάμο ; Όχι, εγώ νομίζω πως δεν μπορείς αλλά αυτό είναι 'ντάξει, μια δική μου άποψη.
quote:
zeta6κ δεν μιλαω να φτασεις στο σημειο να μαθεις οτι προχωρησε κ πρακτικα....απλα..κατι αλλο υπαρχει....θα αναρωτιοσουν το ΓΙΑΤΙ???
Σε κάθε περίπτωση, θα αναρρωτιόμουν το "γιατί", είτε ήμουν παντρεμένος, είτε όχι αλλά θα αναρρωτιόμουν και κάτι άλλο : "Μήπως αυτό είναι απλά μια "ιδέα" μου ;"
Edited by - zip on 11/11/2011 13:20:21
quote:
Καλημέρα! Τελευταία ανακάλυψα το συγκεκριμένο φορουμ...διαβαζα...διαβαζα...κ λεω δεν κανω κι εγω ενα θεματάκι?Λοιπον...οπως θα είδατε τον τιτλο...θα μιλησουμε για την απιστια...
ποια η αποψη σας
τι ειναι απιστια?
θα τη συγχωρούσατε?...κουβεντουλα να κανουμε....
Απο οτι βλέπω,οι άλλοι μιλάνε για την ώρα.Είπες να μιλήσουμε...
Δεν θα ήταν καλύτερα να κάνεις την αρχή?
ποιές είναι οι θέσεις σου και τι ορίζεις εσυ σαν απιστία?
Εσύ θα την συγχωρούσες?
Ζιπ
Δεν χάνεις ευκαιρία σε τέτοια θέματα έτσι?![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
με ρωτατε την αποψη μου...παλιοτερα ημουν καθετη...οτι ειναι λαθος...και μαλιστα εκρινα κ αρνητικα οποιον λοξοδρομουσε...με τον καιρο ομως θεωρω οτι υπαρχουν οι αδυναμιες ενος ανθρωπου...που πρεπει να λαμβανονται σοβαρα υποψιν...σαφως...δεν ειναι σωστο...Α Λ Λ Α....
Λοιπόν, για μένα όχι, δεν πρέπει να δεχόμαστε αυτήν την "αδυναμία" ή την "αδύναμη στιγμή". Πρέπει να φανούμε δυνατοί, να είμαστε δυνατοί. Τι πάει να πει "αδύναμη στιγμή" ; Μπούρδα είναι αυτό, για μένα. Αδύναμη δεν είναι η στιγμή, το αντίθετο μάλιστα, η στιγμή είναι παντοδύναμη. Αδύναμος είναι ο άνθρωπος.
Τώρα, αν εσύ, ενδιαφέρεσαι να σου πω πως ένας άνθρωπος μπορεί να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ αδύναμος ή δεν ξέρω, μπορεί να το ξέρεις ήδη, τότε αλλάζει το πράγμα ... και καλωσόρισες σ' αυτό που ονομάζουμε "Εσωτερισμός" ![]()
Το πραγματικό δύσκολο είναι να ελέγχεις τα κατώτερα συναισθήματα σου και μαζί με αυτά την φαντασία σου.Η φαντασία συνήθως υποκινείται απο τα κατώτερα συναισθήματα με αποτέλεσμα την δημιουργία εικόνων, τα οποία με την σειρά τους έχουν ώς αποτέλεσμα, εκτός απο την προβολή της επιθυμίας μας, την δημιουργία μιας ανάλογης μελλοντικής κατάστασης.
Και εδώ έρχονται τα δύσκολα,εδώ αιθανόμαστε αδύναμοι, και ο λόγος είναι οτι εμείς οι ίδιοι απο πρίν το θέλαμε αυτό.Αφεθήκαμε σε αυτή την επιθυμία απο πολύ πρίν και τώρα αυτή βγαίνει στην επιφάνεια.
Αυτό που χρειάζεται δηλαδή για να είναι κάποιος πιστός,εκτός απο το να το θέλει ο ίδιος,είναι να προσέχει τις σκέψεις και τα συναισθήματα του.Το θέμα βέβαια είναι πολύ βαθύτερο.
Όσον αφορά την συγχώρεση,πρέπει να δείχνουμε κατανόηση και να προχωρήσουμε σε αυτήν. Η συγχώρεση είναι κάτι πολύ σημαντικό σε μια σχέση.Κανένας δεν είναι τέλειος,η ουσία είναι η προσπάθεια.Τώρα εντάξει,αμα κάποιος δεν καταβάλει κάν προσπάθεια,όχι μόνο δεν αξίζει την συγχώρεση,αλλα είναι για τις κλωτσιές.
Edited by - alex22 on 11/11/2011 17:21:51
και θα προτεινα να αφησουμε κατα μερους τις φιλοσοφιες....να δουμε τι συμβαινει γυρω μας!!! αλλιως δεν γινεται κουβεντα...
τα προηγουμενα δεν ηταν για σενα
ευχαριστω
quote:Οχι, διότι εάν συγχωρήσεις την πρώτη φορά, θα κσανασυμβεί και δεύτερη, κλπ, για τον ίδιο λόγο που συνέβη την πρώτη.
αν μαθαινες οτι η συντροφος...εχει μια πιο κοντινη σχεση με αλλο ατομο...θα την συγχωρουσες;;η μαλλον θα την δικαιολογουσες;;;
Επομένως
,
και
για να στρώσει.

quote:
Καλημέρα! Τελευταία ανακάλυψα το συγκεκριμένο φορουμ...διαβαζα...διαβαζα...κ λεω δεν κανω κι εγω ενα θεματάκι?Λοιπον...οπως θα είδατε τον τιτλο...θα μιλησουμε για την απιστια...
ποια η αποψη σας
τι ειναι απιστια?
θα τη συγχωρούσατε?
Προσωπικά για μένα θα υπήρχαν δύο ενδεχόμενα.
Κατ'αρχήν, εγώ δεν θα παντρευόμουν άτομο που θα ήξερα ότι μπορεί να με απατήσει.
Αν όμως το έκανα, τότε θα υπήρχαν δύο ενδεχόμενα:
1)Να κάτσω να σκεφτώ τους λόγους που έφταιγα και οδήγησαν το άλλο άτομο σε αυτή τη πράξη.
2)Σαν δεύτερο ενδεχόμενο, καθαρά με βάση την εγωιστική παρόρμησή μου, θα της έκανα την ζωή κόλαση, και μετά θα την απατούσα με την πρώτη ευκαιρία. Άμα φας κερατο, νιώθεις ότι έχεις το ελεύθερο και να το δώσεις. Εκτός ίσως αν συγχωρήσεις πραγματικά και ουσιαστικά το άλλο άτομο, ώστε να μην νιώθεις ότι έχεις το ελεύθερο να κάνεις το ίδιο και εσύ.
Στην πρώτη περίπτωση, που είναι αυτή που θα επέλεγα, αν έβρισκα ότι είχα ευθύνες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για την πράξη που προέβη η κοπέλα, τότε θα είχε πολλά ελαφρυντικά, και μάλλον θα τη συγχωρούσα. Αλλά η ουσιαστική συγχώρηση είναι κάτι πολύ δύσκολο να το κάνεις. Ειδικά αν είσαι άνδρας.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 13/11/2011 11:48:55
Εγώ πιστεύω πως θα τη συγχωρούσα την απιστία αν αυτή "τύχαινε" να συμβεί μια φορά(αν και θα δυσκολευόμουν και μάλιστα πολύ) και θα προσπαθούσα να κατανοήσω τους λόγους που οδήγησαν ως εκεί.
Πάντως, όσο κι αν μας πληγώνει μια απιστία, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και οι ευκαιρίες υπάρχουν για να δίνονται -με μέτρο πάντα-στους ανθρώπους που τα έπραξαν.

Edited by - Narkissa555 on 13/11/2011 18:10:04
Και μια Απιστία
to puzzle ths xilietias
emre aydın-Hoşçakal

Γιατί πηγαίνει η γυναίκα με έναν άλλο άνδρα?
Αν δεν είναι αυτό εκμετάλευση τότε τι είναι? Μηπως ο ανθρώπινος οργανισμος μοιάζει με ένα εργοστάσιο? Παίρνει τις πρώτες ύλες του από την τροφη τις μετουσιώνει σε ενέργεια ποικίλης λεπτότητας ή πυκνότητας, παίρνει επίσης κι ένα άλλο είδος τροφής από τα μάτια, τροφή εντυπώσεων, τις επεξεργάζεται και τις χωνεύει, ο στόμαχος του εγκεφάλου.
Έτσι όπως τα βλέπεις, τα πράγματα,οι διάφορες ενέργειες παράγονται από τις αντίστοιχες εξωτέρικές εντυπώσεις, τα ανάλαφρα καύσιμα του σεξ σηκώνουν τον άνδρα τον κάνουν πτητικό,τα βαρειά τον βαραίνουν και τον λυγίζουν προς τη γη, κι έτσι πιέζεται να απαλαγεί το ταχύτερο από την ενέργεια των εξωτερικων ερεθισμών.
Μήπως πρόκειται για τοξίνες,δηλητήρια που δεν τα δέχεται ο οργανισμός του?
Μηπως θα μπορούσε να περάσει ο άνδρας τις εμβόλιμες αυτές τοξίνες από κάποια επεξεργασία μέσα του?
Σήμερα ο αγαπημένος-νη, αφησε απερίσκεπτα τα μάτια του να αποροφήσουν εντυπώσεις χαμηλού επιπέδου χωρίς να τις περάσει από το χωνευτήρι του εγκεφάλου για να αποβάλει τα χοντρά συστατικά τους. Γιατί και οι δύο να μην κάνουν τον κόπο της αφομοίωσης και της μετουσίωσης?
Η στο ότι ο μηχανισμός της επεξεργασίας και της αφομοίωσης της πρώτης ύλης των εντυπώσεων έχει υποστεί κάποια βλάβη, ή στο ότι ο ανθρωπος αγνοεί την ύπαρξη ένος τέτοιου μετασχηματιστή μέσα του.
Γιατι κανεις δεν υποβάλλει στον εαυτό του τα παραπάνω ερωτήματα?
anahs
Αλλα τουλαχιστον τι να πεις οταν σε συζητηση σε φιλικη παρεα υπαρχει ατομο που εκφραζει αποψη οτι τρωει πολλα παιδακια, κοψιδια, μπριζολες και ολα τα συναφη για να εχει δυναμεις για να κανει σεξ.
Και μαλιστα σε σχετικη ερωτηση απανταει <<E και τι να κανω; Αν δεν φαω καλα μετα πως θα εχω δυναμεις για να...>>
Ενας αχταρμας στο μυαλο δηλαδη.
Ακομα και η εννοια του <<καλου φαγητου>> μπερδευεται στο μυαλο.
Τρωει το στομα, τρωνε οι οφθαλμοι, υπαρχει και η αλλοιωση της επεξεργασιας και συμβαινουν αυτα που περιγραφεις.
to puzzle ths xilietias
emre aydın-Hoşçakal
και...ερωτω....μπορεις να εισαι τελικα τοσο σιγουρος για να λες ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ή ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ.....Eκει θελω να καταληξω...οτι ποτέ δεν ξερουμε πώς θα αντιδρασουμε σε μια κατασταση...εκ του ασφαλους μιλαμε ολοι...απολυτα...αλλα ρε παιδες δεν ειναι τοσο απλη η ζωη μας!!!!