ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

jonniebegood60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
29/07/2004, 14:31:51
quote:
σου διατυπωσα μια αρκετα ξεκαθαρη απαντηση~τοσο οσο θα χρειαστει να καταλαβεις +να συσχετησεις κατοπιν με τα οσα στοιχεια τυχον εχεις συλλεξει..

Aφού είναι τόσο ξεκάθαρη η απάντηση ας μου απαντήσει επιτέλους κάποιος που την έχει καταλάβει...
quote:
:(αλλα ,οντως, δεν γνωριζες τιποτε, περα απο τ'οτι μαθαινω τη γλωσσα και πως ειναι υπογραφη μου.

Kρίμα που για μια στιγμή νόμισα ότι μπορούμε να συνομιλήσουμε χωρίς να προσβάλλεις... ΝΑΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ...ευχαριστήθηκες τώρα?
quote:
εφοσον ομως δεν καταλαβες μπορεις να ψαξεις μονη σου//απλα θα σου προτεινα να συγκρινεις με ομοια στο βαφτιστικο σου ονομα επισης λα ονοματα και οχι ο,τιδηποτεθελεις να συνδεσεις...//δεν γινεται ακιρβως ετσι αυθαιρετα....η ερευνα:)//

H έρευνα βάση αριθμολογίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ...
Πόσο μάλλον όταν το σύνολο των γραμμάτων είτε στη Λατινική είτε στην Ελληνική δίνει το ίδιο αποτέλεσμα... Δε συμφωνείς?

quote:
plus :ηλπιζα να εννουσες στ'αληθεια πως δεν ξερεις ποια ακριβως λεξεη αντιστοιχει στο ..μανι....

Mα στ΄αλήθεια δεν ξέρω γι'αυτό και ρωτώ...

quote:
εγω αυτο που δεν καταλαβαινω και προσπαθω /αν θες με βοηθας να καταλαβω..
το συμπερασμα για τ'ονομα συο θα το βγαλεις απο αναγραμματισμο;..καιμαλιστα μιας ελληνικης και μιας...σανσκριτ;...(συσταδας δυο συλλαβων;;;ο)

H έρευνα βάση αριθμολογίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ...
Πόσο μάλλον όταν το σύνολο των γραμμάτων είτε στη Λατινική είτε στην Ελληνική δίνει το ίδιο αποτέλεσμα... Δε συμφωνείς? (Dis scribit dis leggit...)

Θέλω να ελπίζω σε μια επικοδομητική για όλους συνέχεια...

"Τάδε έφη Avallon"
20/12/2004, 21:05:52
Δειτε αυτο..:)
Η κρυμμενη δυναμη των ονοματων...

--που χαθηκες ..Simoril;)--

filosofos3Μέλος
21/12/2004, 11:43:41
Γεια σε ολους!
Συγχαρητήρια simoril για το θέμα. Αγαπητές avallon και Ατμα δεν έχω καταλάβει το γιατί προέκυψε τόση οξύτητα. Δεν έχω διαβάσει όλα τα ηνύματά σας σε όλες τις συζητήσεις αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος. Είμαστε όλοι αναζητητές και φίλοι πιστεύω. Τουλάχιστον γιά μένα είναι φίλος κάθε αναζητητής.
Όσον αφορά τις αυτθεντίες και τις αριθμολογικές αναλύσεις ας μην είναι κανείς απόλυτος σε ότι λέει αφού και στον εσωτερισμό κυκλοφορούν πολλές θεωρίες όπως και στις θετικές επιστήμες και στην κάθε επιστήμη. Μη θεωρείτε δεδομένο τίποτε για να μην εκπλαγείτε και να μην αδικήσετε την αλήθεια ή το συνομιλητή σας.
Δεν υπάρχει καμμιά αυθεντία και κανένας απόλυτος γνώστης σε αυτά τα θέματα που συζητάμε, επιστήμονας ή μεταφυσικός. Η γραμματική μας δεν έχει άκαμπτους κανόνες και δεν υφίσταται μία μόνο θεωρία επί της γραμματικής της δημοτικής γλώσσας. Απλά επικράτησε του Τριανταφυλλίδη.
Φίλη Αβαλον
Για την αριθμολογία ,που τη γνωρίζω και την έχω μελετήσει αρκετά, θα έλεγα ότι είναι σε μεγάλο βαθμό αυθαίρετη! . Κάνε σύγκριση των αντιστοιχιών των γραμμάτων με τους αριθμούς που θα βρείς σε βιβλία αποκρυφισμού και θα δείς τι εννοώ. Ο κάθε ένας κ΄'ανει ότι αντιστοιχία νομίζει αυτός ότι ισχύει. ΚΑι αν πεις να επιλέξουμε την αρχαιοελληνική τότε θα σε ρωτούσα: με βάση ποιο αλφάβητο; Ποιας Εποχής; το αλφάβητό μας έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου αλλά και κάθε περιοχή είχε τη δική της διάλεκτο και αλφάβητο. Ποιό είναι το σωστό και ποια η σωστή αντιστοιχία γραμμάτων με αριθμούς;
Πήγαινε στο μουσείο της Ακρόπολης και δε τη διαφορά στις επίγραφές από τον 8ο στον 6ο αιώνα. Διαφορά και στο σχήμα των γραμμάτων και στην απόδοση των λέξεων-εννοιών. Άλλο το "Σελάνα" πχ των Δωριαίων και άλλο το "Σελήνη" των μεταγενέστερων Ιώνων ως αριθμοί.
Γιατί κολλάμε στο Ιωνικό αλφάβητο και τις αντιστοιχίες του με αριθμούς, μιας μόνο εποχής; Με ποιο κριτήριο; Κανείς αριθμολόγος δε θα μπορέσει να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα και κανείς δεν το έχει κάνει ως τώρα.
Όσον αφορά αυτό που λέει ο Σωκράτης στον Κρατύλο του Πλάτωνα, αν και έχω διαβάσει τους περισσότερους από τους πλατωνικούς διαλόγους ,καθώς και τον Κρατύλο, και ενώ θαυυμάζω απεριόριστα το Σωκράτη για τη μεθοδολογία του (αλλά όχι και για κάθε τι που υποθέτει ή προτείνει),μένωντας πιστός σε αυτά που δίδαξε ,το θεωρώ λάθος. Και σωστό να είναι αν δεν αποδειχτεί (και στον Κρατύλο δεν το αποδεικνύει απ' όσο θυμάμαι, απλά το προτείνει, το θεωρεί πιθανό)είναι απλώς μια εικασία. Όμως έχω τους λόγους μου να το θεωρώ λάθος τους οποίους μπορώ να εκθέσω σε επόμενο μήνυμα αν ενδιαφέρεστε για να μην γίνει μεγάλο το παρόν.
Για το ΜΑΝΙ που ρώτησες φίλη Άβαλον (νομίζω ότι αναφέρεσαι στο AUM MANI PADME HUM)έχω να πω τά εξής:προέρχετα ααπό την ίδια (ινδοευρωπαϊκή μόνο;) ρίζα ( man-)που προέρχεται και η λέξη "man" (άνθρωπος-άντρας στα αγγλικά) αλλά και το εβραϊκό "μάνα" ("μαν" στη μετάφραση των εβδομήκοντα που είναι και η επίσημη της Ορθόδοσης Εκκλησίας), το νεοελληνικό "μάνα" (που είναι τουρκικό κατάλοιπο ή αντιδανεισμός),το "μάνας" των ινδουιστών-βουδιστών, το "μήν"(σελήνη) των μεσοποτάμιων λαών,η "Μήνης" (σελήνη)των αρχαίων ελλήνων, ο "μην"-"μήνας" και το όνομα "Μηνάς"στα ελληνικά και πολλές άλλες λέξεις που μπορεί κανείς να βρει και μόνος του άχνοντας τα λεξικά. (Και ο "Μάνης" ,"μανιχαίος" δεν είναι άσχετες λέξεις).
Ποια σχέση μπορεί να έχουν μεταξύ τους;Έχουν αλλά ας το αφήσουμε για άλλη φορά γιατί είναι πολύ μεγάλο θέμα και το ερώτημα αναφέρεται μόνο στο ΜΑΝΙ. Δεν ξέρω τόσα σανσκριτικά ώστε να μπορώ να αποφανθώ για την διδιαίτερη σημασία που πάιρνει ή λέξη αυτή στη συγκεκριμένη φράση.Συγκρίνωτας όμως μα άλλες λέξεις βλέπω ότι έχει το νόημα του "πολύτιμου πετραδιού" (πχ στη λέξη τσίντα-μάνι από πίνακα του Νίκολαϊ Ραίριχ όπου το τσίντα είναι ο νους-τσίττα-τσιτ στα σανσκριτικά) ή του πόλου, απ'όπου και η ελληνική λέξη "πόλις" (πχ στο τσάκρα Μανι-πούρα που είναι το τρίτο από κάτω προς τα πάνω και μεταφράζεται σαν "πόλη του πετραδιού"), του κέντρου-πηγής απ'όπου προβάλλει κάτι."Δόξα στο πετράδι του λωτου" είναι μια μετάφραση για το θιβετανικό μάντραμ αν θυμάμαι καλά.
ΔΟΞΑ= ΟΜ Ή ΧΟΥΜ
ΠΕΤΡΑΔΙ=ΜΑΝΙ
ΛΩΤΟΥ=ΠΑΝΤΜΕ
Μια άλλη είναι "δόξα στο εσώτατο κέντρο του λωτού" όπου ο λωτός είναι ο άνθρωπος με το σύνολο των "σωμάτων" του και στο κέντρο υπάρχει το εσώτατο στοιχείο που είναι η πηγή της ύπαρξής τους.
Ζητώ συγνώμη αν είπα κάτι εκτός θέματος. Σε ότι κάνω λάθος διορθώστε με.
Να είστε όλοι καλά.

Όλα είναι τέλεια

Jason_18Μέλος
22/12/2004, 23:57:32
βασικα εγω πιστευω οτι γενικα τα ονοματα δεν εχουν καμια σημασια!!εκτος βεβαια απο καποια συγκεκριμενα τα οποια κρυβουν μεσα τους την σημασια μιας λεξης!π.χ. τα αρχαια ελληνικα ονοματα εχω ακουσει πως ολα εχουν και μια σημασια!!αυτο βεβαια δεν ξερω κατα ποσο ησχυει!!!παντως για αυτο που ειμαι σιγουρος ειναι οτι τα γερμανικα ονοματα,κυριως επιθετα,δεν ειναι τυχαια και ολα σημαινουν και και.....π.χ. schider σημαινει ραφτης κ.τ.λ.
silverwhisperΜέλος
25/12/2004, 18:10:59

λοιπον...Χρειαζομαι βοηθεια.τι σημαινει το ονομα "Χριστινα"???
ετσι με λενε...δυστυχως...απ'οσα διαβασα,πρεπει να ειχα αρχαιο ονομα...
Που τετοια τυχη?????θα με βοηθησετε?

Please..........

"den xreiazetai na ksypnas to prwi an de skopeyeis na allakseis ton kosmo"

filosofos3Μέλος
26/12/2004, 00:07:37
Χριστίνα από το "Χριστός". Υπάρχει και ομώνυμη αγία.
Χριστός =κεχρισμένος =ο αλλειμμένος με το λαδι καθιερωσεως των βασιλέων του Ισραήλ= (μεταφορικά) ο αλλειμένος με το λάδι (ιδιοτητες) του Αγίου Πνεύματος
Άρα Χριστίνα = η κεχρισμένη
Μήπως έχεις κάποιο σκοπό/ιδέες που αφορούν πολλούς ανθρώπους κατά νου από τη γέννησή σου; Λέω μήπως;..

Όλα είναι τέλεια

silverwhisperΜέλος
26/12/2004, 14:12:51
Γιατι ρωτας,φιλοσοφε?
Η αληθεια ειναι οτι παρα την ηλικια μου,(14),εχω περισσοτερες φιλοδοξιες απ'οτι πρεπει.Ετσι τα αρχαια ονοματα εχουν παντα καποια σημασια και,δυστυχως,ουτε που περασε απο το μυαλο τον γονιων μου να με βαφτισουν με αρχαιοελληνικο ονομα.Να πω επισης οτι δεν εχω τις καλλιτερες αποψεις για το Χριστιανισμο...(δηλωνω αθεη)

Δεν χρείαζεται να ξυπνάς το πρωί αν δε σκοπεύεις να αλλάξεις τον κόσμο...

filosofos3Μέλος
26/12/2004, 14:46:14
Ρώτησα για να δω αν έχει σχέδη το όνομα με το τι αισθάνεται κανείς εσωτερικά ως σκοπό του. Πάντω η ηλικία που αναφέρεις δε φαίνεται να ταιριάζει με τον τρόπο που εκφράζεσαι. Και όσο για το άθεη...είναι δικαίωμά σου, αλλά ...πότε προφτασες και ερεύνησες όλες τις θρησκείες και κατέληξες να γίνεις άθεη;

Να είσαι καλά

Όλα είναι τέλεια

silverwhisperΜέλος
27/12/2004, 17:14:16
Δεν μου αρεσει το ονομα μου...Οσο για το αθεη,δεν ειναι απαραιτητο να μελετησει καποιος ολες τις θρησκειες για να καταληξει σε καποιο συμπερασμα.Και μονο να σκεφτεις τι σκοπους εχει η θρησκεια τα παιρνεις και λες "Γιατι να με εχει εμενα μια θρησκεια συνεχεια αποκατω?"Αν διαβασεις απλα την αγια γραφη,θα αναρωτηθεις που βρισκεται η "ελευθερη βουληση" που μας εταξε ο θεος...Αληθεια,ποια ειναι τα ιδιοτυπα χαρακτηριστικα του ονματοςς μου?Ταιριαζουν καθολου με τις φιλοδοξιες μου?

Και κατι αλλο...Υπαρχει αντιστοιχο θηλυκο του Κλλικρατη???

silverwhisperΜέλος
27/12/2004, 17:15:49
Εννοουσα Καλλικρατη...:)

analphabetΜέλος
28/12/2004, 11:17:24
Άργησα κάπως να το δω αυτό το θέμα παρόλο που μ΄ ενδιαφέρει πολύ.

Θεωρώ πως τα ονόματα μας επηρεάζουν και μάλιστα πάρα πολύ.

Δεν είναι τυχαίο πως η Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση είχε 5 πρωθυπουργούς οι 4 εκ τον οποίον άκουγαν στο όνομα "Κωνσταντίνος" ενώ προ της μεταπολίτευσης αυτό ήταν το όνομα του Βασιλέως της αλλά και των περισσοτέρων Βυζαντινών Βασιλιάδων.

Αλλά και γενικότερα στην κοινωνική, πολιτιστική, πνευματική και πολιτική ζωή της Ελλάδος. Ας πάρουμε τις γυναίκες : Ελένη και Άννα είναι νομίζω τα συχνότερα ονόματα που συναντάμε στα έδρανα ή στις σκηνές (Μουσικές ή Θεατρικές). Και αν κάποιος ισχυριστεί πως τα ονόματα αυτά είναι συχνά και συνηθισμένα και στο top list των προτιμήσεων θα αντιπαραβάλλω την αδιαπραγμάτευτη συχνότητα του "Μαρία", το οποίο φέρει μεν αρκετές εκπροσώπους αλλά πάντα με μια νότα θλίψης (πχ Δαμανάκη , Κάλλας).

Τα δυνατά ονόματα λοιπόν είναι γύρω μας, τη σημασία τους μαρτυρούν οι εκπρόσωποι τους..

Ψάχνω όνομα για ένα κοριτσάκι που θα βαφτίσω και σκέφτομαι το Αννα, θα ήθελα οι παλιότεροι ή όποιος έχει ασχοληθεί, να μου πεί τη γνώμη του αν δε του κάνει κόπο. ΑΤΜΑ να ελπίζω?

BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!

analphabetΜέλος
30/12/2004, 09:45:59
Αφήνουμε να μαραζώνει ένα απο τα πιο ενδιαφέροντα τοπικ που είδαμε τελευταία.. ένα τοπικ που μπορεί να αφορά τον καθένα μας. Κρίμα!

silverwhisperΜέλος
30/12/2004, 21:08:37
Οπα ρε παιδια!δικιο εχει η αναlphabet.
Γιατι τοση νεκρα!!!!!??????
Ειναι πραγματι ενα απο τα καλυτερα φοριουμ.Ελπιζω να λειπουν ολοι επιδη ψαχνουν πληροφοριες,ετσι?
Ηθελα να ρωτησω αν ξερετε αν τα κειμενα που δινει to www.e-e-e.gr ως Πλατωνα και Ομηρο κ.ο.κ. ειναι αυθεντικα.

Να 'στε ολοι καλα.

01/01/2005, 18:53:43

namaste:)

...ολα εχουν το χρονο τους-αυτο για οσους λενε πως το θεμα ειναι σημαντικο//υπαρχουν πολλα σημαντικα θεματα...αλλα θα θυμισω την παλιρροια και την ...αμπωτη/
και για να μιλησω για τον εαυτο μου...καποτε σαν αφιερωνα ολο το χρονο μου για το φορουμ ειχα κατηγορηθει αισχρα(συνεβει σε ολους μας ου δωσαμε την ψυχη μας εδω για να μεγαλωσει τουτο το "παιδακι"..:)τωρα πια ο χρονος ελαχιστος και η διαθεση επισης//καθοτι επικρατησαν τα νεα κυματα...
σαν ειναι ουριος ο ανεμος ξαναπερνω...απο το σπιτι μας...λοιπον:)
.-

φιλ-ε,-η analphabet
ειμαστε περιπου στην ιδια θεση...---θα γινω επισης godmother:))
ευτυχως υπαρχουν ηδη προτασεις απο τη μανουλα...του ερχομενου βρεφους:)---
το αννα ειναι ενα ονομα που διαβαζεται και αντιστροφως και αυτο θα πρπει να σε προβληματισει(κατα βαση)
δεν μου αρεσει να διαχωριζω σε καλο η κακο αλλα ,γι αυτο θα προτινα να το δεις κι εσυ ετσι:)
σαν ολοτητα λοιπον ειναι ενα απλοικο στο ακουσμα ονομα που μαλλον αρχιζει + τελειωνει "αμεσως":)
Αυτο που θα εκανα -σιγουρα- στη θεση σου θα 'ταν να διευρευνησω την δονηση που προσφερει σ'εκεινη που το φερει(αν εξερεσεις το γεγονος πως η γυναικα που γεννησε την Παρθενο Μαρια/ασχετο με το αν ειναι υπαρκτη η οχι/εσωτεριστικα τοαναφερω, σε σχεση με την γνωση του εαυτου/ δηλαδη την "ποιοτητα" της ψυχης)...
τι εννοω;
ανεφερες το ονομα Κωνσταντινος...απο την "πειρα μου ..στη ζωη":Ρ ... θα σου'λεγα (Κωνσταντια ολως παραδοξως...is my godname:) πως ειναι ενα αρκετα "βαρυ" ονομα, δυο οψεων ,που επιφερει στον κατοχο του την σταθεροτητα οσο + την "επιγνωση της διττοτητας"...
/της ισσοροπιας δηλαδη των αντιθετων-αυτο εσωτερικα...

καθως την βαρεια ---+ιστορικη:Ρ-αυτο "εξωτεριστικα"-κληρονομια ενος "Ζυγου"(θυμισου εδω την καρτα δικαιοσυνη στις αρκανες/βεβαιως βεβαιως//...προς επιμορφωση των ...παντων:)//
..εχω γνωρισει στη ζωη μου πολλα ατομα με το ιδιο ονομα (αν εξαιρεσω την μειοψηφια που ανηκω λογω ελλειψης του 'ν' θα λεγα πως οσοι χρησιμοποιουν το πρωτο μισο του ονοματος ειναι απολυτα ιδιοι...(σαν τα ιδια ζωδια ενα κατι:)...οσο για εκεινους που χρησιμοποιουν το δευτερο συνθετικο συμβαινει το αυτο.../ειναι ιδιοι//αλλα ακριβως αντιθετοι με τους πρωτους:Ο
ακομη μια... ιδιαιτεροτητα...οσοι ακουμε σε ολακερο μας τ' ονομα...εχουμε ολη την επιδραση του..ενω οι λοιποι...ειναι απλα μισοι/πολωμενοι/σκοταδι(το πρωτο μερος)μερα (το δευτερο)

τωρα/το Αν-να που ανφερεις ειναι και τουτο διπλο αλλα ακιρβως το αυτο/θα μπορουσα να τ'ονομασω και διδυμο :Ο(...ζωγραφιζω παλι:Ρ
αν θες ψαξε ατομα που εχουν τ'ονομα και συγκρινε συμπερανε και προχωρησε επειτα στη βαφτηση...
επισης αν υπαρχει ηδη η γιαγια που φερει το αυτο ονομα δες στα σοβαρα τι ακριβως θα κληροδοτησει στο βρεφος/επειδη αστεια η σοβαρα κληροδοτειται ενεργειακα και επακριβως απο τον γερο στονεο...
θυμισου τωρα την αρχετυπικη καρτα του αιγωκερου...(το μωρο και ο γερος...>>κρονος..χρονος...

αυταααα:)

ευχομαι η χρονια που αφηχθει και μισοτελειωσε -κομματi- την πρωτη της μερα.... να μας απο-δωσει..."τα μαλλα"...:)
οπως η καθε μια που αφηνουμε πισω...
αλλα μια χαρη ..Πατερα...λιγο..πιο...χαλαρα...με τις εκπληξεις/ανατροπες:Ρ

Αtma

analphabetΜέλος
03/01/2005, 10:54:22

Σ ευχαριστώ καλή μου. Δυστυχώς οι γονείς το άφησαν καθαρά σε μένα και όταν τους πίεσα μου πρότειναν το όνομα αυτό γιατί είναι το δικό μου!
Δεν μπορώ να πω πως έχω παράπονα από τη ζωή μου, αλλά δε θα ήθελα να δώσω ένα κακό όνομα στο παιδί. Τεσπα, με βάση την ερμηνεία των γραμμάτων που παρέθεσε η ΑΖΩΕΛ μια χαρά όνομα φαίνεται. Αυτό για την αμφιπροφορά και αμφιγραφή του δεν το είχα για κακό, πίστευά πως σφραγίζει αν θες τις ιδιότητες του ονόματος.
Θα το ψάξω λίγο καλύτερα. Και πάλι σ ευχαριστώ πολύ .

03/01/2005, 12:55:55
Γειά σας και καλή χρονιά.
Είχα διαβάσει και παλαιότερα για τον Κωνσταντίνο, και είχα μείνει με την πεποίθηση οτι επειδή ο τελευταίος (ο Δραγάσης) ήταν Κωνσταντίνος (=σταθερός, επίμονος) δεν έχει χαθεί η ελπίδα για εμάς τους πρόσφυγες.
Αλλα τώρα με αυτό ΑΤΜΑ
" ανεφερες το ονομα Κωνσταντινος...απο την "πειρα μου ..στη ζωη":Ρ ... θα σου'λεγα (Κωνσταντια ολως παραδοξως...is my godname:) πως ειναι ενα αρκετα "βαρυ" ονομα, δυο οψεων ,που επιφερει στον κατοχο του την σταθεροτητα οσο + την "επιγνωση της διττοτητας"...
/της ισσοροπιας δηλαδη των αντιθετων-αυτο εσωτερικα..."
πραγματικά εντυπωσιάστηκα....
Σε ευχαριστώ και καλή συνέχεια.
diosΝέο Μέλος
03/01/2005, 18:09:36
Πάντως πρέπει να παίζει μεγάλο ρόλο και πως κατέληξες με το όνομα σου. Εκτός από τους οικογενειακούς κύκλους που επηρεάζουν το όνομα, από παππού σε εγγονό και από γιαγιά σε κόρη. Υπάρχουν και τρελές ιστορίες με τάματα από παρά τρίχα μακαρίτες κ.τ.λ. Τελικά ίσως να μην είμαστε πλέων το όνομα μας αλλά το εγώ να αποκρίνεται σε δονήσεις της αρχής της ύπαρξης και όχι της διάρκειας της ζωής ή απλά να παρεκκλίνει συνεχεία προς τον σκοπό της αξίας του ονόματος. Έχει διαφορά ένας Νικόλαος που προήλθε από γραμμή αίματος από έναν Νικόλαο που γεννήθηκε ταμένος κάπου?

Τελικά τι σημαίνει Νικόλαος εκτός από Νίκη Λαού έχει καμία άλλη σημασία.(χωρίς να είμαι σίγουρος και για την εξήγηση που γράφω)
Το όνομα Παρασκευή ξέρει κανένας εκτός από την γνωστή μέρα της εβδομάδας τι σημαίνει.

Δεν υπαρχει αντικειμενικότητα.
Υπαρχει μονο συνειδητότητα.

silverwhisperΜέλος
03/01/2005, 23:22:16
"ακομη μια... ιδιαιτεροτητα...οσοι ακουμε σε ολακερο μας τ' ονομα...εχουμε ολη την επιδραση του..ενω οι λοιποι...ειναι απλα μισοι/πολωμενοι/σκοταδι(το πρωτο μερος)μερα (το δευτερο)"

Αυτο ισχυει μονο για τους ζυγους,η και για αλλα ζωδια?Π.χ. αιγωκαικερος?γιατι δεν εχω ιδεα απο αρκανες και ιστοριες,και δεν ξερω και που να βρω πληροφοριες...

επισης αυριο θελω να παω στον γεωργαδη να παρω κανα καλο βιβλιο,αν εχετε διευθηνση...would you please...offer me a helping hand?

silverwhisperΜέλος
03/01/2005, 23:24:29
εννοουσα γεωργιαδη

και συγνωμη αν σκοτωσα το "διευθηνση"....δεν ξερω πως γραφετε!!!!

analphabetΜέλος
05/01/2005, 09:52:45

Χμ ! Για το Νικόλαος δεν ξέρω, αλλά για το Παρασκευή, ένας συνειρμός που μου ήρθε τώρα και λέω να τον γράψω μήπως και βοηθήσω είναι το ρήμα "Παρασκευάζει" οπότε η Παρασκευή θα μπορούσε να είναι η κατασκευασμένη.. Ρίξε μια ματιά στη σημασία των γραμμάτων που παρέθεσε η ΑΖΩΕΛ εδώ :

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=4019