- ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
αρχικά θέλω να σου πω ότι τίποτε δεν «εννοείται» (διαπιστωμένο -σε όλη τη διάρκεια της συμμετοχής μου εδώ μέσα / σ.σ. Tην τελευταία φορά που σχολίασα γραφόμενά σου, εκφράζοντας κάποιες «απορίες», ουδεμία απάντηση πήρα). Συνεπώς όφειλα να σε ρωτήσω, μιας και ο καθένας -τρόπον τινά- επιλέγει τους συνομιλητές του. Κατά δεύτερον θα σου ζητήσω να δεις τα σχόλια μου στο πλαίσιο του ΔΙΑΛΟΓΟΥ, γιατί εκεί ακριβώς τα τοποθετώ - δηλ. δεν τίθεται θέμα αντι-λόγου, είτε το επιθυμείς είτε όχι.
Στο πιτς-φυτίλι...
quote:
Εχουμε πολλες τεκμηριωμενες περιπτωσεις ιατρων,νοσηλευτων,τεχνολογων ιατρικων εργαστηριων,προσωπικου καθαριοτητας που μολυνθηκαν αθελα τους.Αλλα οχι με μεταφυσικο τροπο οπως εσυ υπονοεις.Με αθελη επαφη του σωματος τους με μολυσματικα υλικα/δειγματα/μολυσμενο αερα κτλ.
Έτσι είναι.
quote:
Εχουμε παμπολες περιπτωσεις οπου η πνευματικοτητα οδηγησε σε σφαγες και αλλα φριχτα πραγματα.
Εκ πρώτης, έχεις δίκιο.
quote:
Πχ. εαν θελαμε να εξετασουμε εαν οντως αυτο συμβαινει θα επρεπε να κανουμε πειραμα-κλινικη μελετη με 2 ομαδες ασθενων.Στην μια ομαδα ο ιερευς-χειρουργος θα επρεπε να προσευχεται πριν απο την εγχειρηση και στην αλλη δεν θα επρεπε να προσευχεται.Μετα θα επρεπε να αξιολογηθει η επιτυχια της εγχειρησης σε καθε ομαδα.Εαν η ομαδα των ασθενων στους οποιους υπηρξε και προσευχη και εγχειρηση εχουν καλυτερα αποτελεσματα απο αυτους στους οποιους δεν εφαρμοστηκε η μεθοδος προσευχη +χειρουργειο,τοτε θα μπορουσαμε να πουμε οτι ναι αυτη η μελετη εδειξε οτι η προσευχη βοηθαει (προσοχη θα δειξει οτι η προσευχη βοηθαει οχι ΓΙΑΤΙ βοηθαει
Σωστά.
quote:
Βιωνουμε πολυ περισσοτερη φρικη απο τον μεσο ανθρωπο.Εαν ζησουμε την φρικη αυτη σε ολη της την ενταση δηλαδη εαν λυπηθουμε καθε ασθενη στον βαθμο με τον οποιο τον λυπουνται οι συγγενεις του τοτε ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΡΙΨΕΙ και θα ειμαστε ανικανοι να εκτελεσουμε το εργο μας.Γιαυτο και πρεπει να καταχωνιαζουμε την στεναχωρια καπου,ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ωστε να μπορεσουμε να λειτουργησουμε και να κανουμε Σ?ΣΤΑ την ΔΟΥΛΕΙΑ μας που ειναι να ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Τ?Ν ΟΠΟΙ?Ν ΓΙΝΑΜΕ ΚΟΙΝ?ΝΟΙ μετα απο χρονια μελετης και εξασκησης.
Πολύ Σωστά.
quote:
Η καταχρηση ουσιων οπως το ποτο και το τσιγαρο ειναι αποτελεσμα του στρες και της στεναχωριας.Η δουλεια στα νοσοκομεια ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧ?ΡΙΑ.Εγω πχ. ειχα κοψει το τσιγαρο πριν αρχισω να δουλευω και το ξαναρχισα απο το στρες,το να εχεις την ευθυνη της ζωης των συνανθρωπων σου στα χερια σου ειναι ΒΑΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.Ακομα και να μην νοιαζεσαι για τον πονο,εχεις τον φοβο της νομικης τιμωριας αν τα κανεις θαλασσα.Γιαυτο και φροντιζεις οσο μπορεις ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΑ.Επιπλεον οπως σε καθε εργασιακο πεδιο υπαρχουν προστριβες και εντασεις και αναμεσα στο ιδιο το προσωπικο που ειναι ενας επιπλεον παραγοντας στεναχωριας και στρες.Περαιτερω οι ρυθμοι εργασιας στον εργασιακο μας τομεα ειναι συχνα ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟΙ (ιδιως στα Δημοσια Νοσοκομεια που υποδεχονται και την συντριπτικη πλειοψηφια των ασθενων!) που ειναι ενας ακομας παραγοντας που η βιομηχανια των τσιγαρων και των ποτων εχει συχνα πελατες απο το ιατρικο και παραιατρικο προσωπικο.
Σωστά επίσης ….. και σε ένα γενικό. (Δεν μπορώ όμως να κρίνω την επαγγελματική σου στάση – δεν σε γνωρίζω.)
quote:
Τα παιδακια που γεννηθηκαν με γενετικες βλαβες εχουν ευθυνη για την κατασταση τους?Αυτοι που κολησαν HIV απο μεταγγιση ή ατυχημα φταινε για την κατασταση τους?Φιλε μου καλυτερα να μελετησεις αναλυτικα την αιτιολογια των ασθενειων πριν καταδικασεις τους ασθενεις για την κατασταση τους.Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ.
Έχεις δίκιο. Έτσι είναι.
quote:
Χωρις την επεμβαση της ιατρικης σε πολλες περιπτωσεις δεν υπαρχει ελπιδα ιασης.Το σωμα εχει ορισμενη δυνατοτητα για αυτοιαση και πολλες παθολογικες και τραυματικες καταστασεις την υπερβαινουν.
Δεν διαφωνώ.
quote:
Η εκβαση της θεραπειας εξαρταται και απο τον γιατρο και τον ασθενη (και σε μικροτερο βαθμο και απο αλλους παραγοντες).Το μεγαλυτερο μερος της ευθυνης παει στο γιατρο που πρεπει να κανει την σωστη διαγνωση και να εφαρμοσει μετα την καταλληλη θεραπεια.Επιπλεον στην ιαση εχει σημασια και η συμμορφωση του ασθενους προς τις οδηγιες που του εδωσε ο γιατρος να ακολουθησει κατα την διαρκεια της θεραπειας και μετα.
Πολύ σωστά.
quote:
ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΤ?ΣΕΙΣ ΠΙΣΤ?Ν ΠΟΥ ΤΑ ΤΙΝΑΞΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤ?ΣΕΙΣ ΑΘΕ?Ν ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΡΔΙΚΙ.
Πολύ σωστά.
quote:
Στην επιστημη δεν υπαρχει η "αυθεντια" αγαπητε.Η επιστημη κανει παντα την καλυτερη υποθεση που της επιτρεπουν τα στοιχεια.Εαν νεα στοιχεια ερθουν στην επιφανεια που ανατρεπουν τις παλιες θεωριες,τοτε η επιστημη αναθεωρει ή τροποποιει την θεωρια ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τη ψευδοεπιστημη ή την θρησκεια που μενουν δογματικα κολημενες στις παλιες ιδεες οσα στοιχεια και εαν αντιτιθενται σε αυτες.
Έχεις δίκιο (πάλι;!)
quote:
Τωρα μου αναφερεις οτι ο χρηματισμος και η ιδιοτελεια μπορουν να αλλοιωσουν τα αποτελεσματα μας ερευνας.Και πολλοι αλλοι παραγοντες μπορουν να αλλοιωσουν τα αποτελεσματα ενος πειραματος.Το ωραιο στην επιστημη ομως ειναι οτι ΔΕΝ στηριζεται σε μονο μια ερευνα απο μονο ενα ανθρωπο για να βγαλει συμπερασματα.Απο τη στιγμη που θα εκπονηθει ενα πειραμα,αλλοι ανεξαρτητοι επιστημονες-ερευνητες θα προσπαθησουν να το αναπαραγουν για να δουν αν βγαινουν τα ιδια αποτελεσματα.Εαν τα νεα πειραματα δωσουν τα ιδια αποτελεσματα,τοτε τα αποτελεσματα θεωρουνται εγκυρα μεχρι νεοτερας (οπου το νεοτερας η ελευση νεων στοιχειων που ανατρεπουν τα δεδομενα).Ετσ εαν η φιλη σου δημοσιευσει την αλλοιωμενη μελετη σε ενα επιστημονικο περιοδικο,συναδελφοι της απο αλλα ερευνητικα κεντρα θα αναλαβουν να επαναλαβουν το πειραμα και εαν εχει κλεψει στα αποτελεσματα,θα φανει στα νεα πειραματα.
Η επιστημη σε αντιθεση με το θρησκευτικο/υπερφυσικο δογμα δεν δεχεται "εξ αποκαλυψεως αληθειες".
Ολες οι θεωριες θετονται σε εξαντλητικη διερευνηση.
Σαφώς.
quote:
Βσικα οταν οι οπαδοι μεταφυσικου επιτιθονται στους σκεπτικιστες που αμφισβητουν τις ιδεες τους δεν μπορουν να καταλαβουν οτι οι σκεπτικιστες δεν αποδεχονται τις ιδεες τους επειδη δεν ειναι τεκμηριωμενες με αξιοπιστα στοιχεια. ?Μα αυτο θα σημαινε οτι ΟΛΟΙ οι επιστημονες του κλαδου ΠΑΓΚΟΣΜΙ?Σ(στην συγκεκριμενη περιπτωση του ενεργειακου κλαδου) ειναι μερος της συνομωσιας πραγμα εξαιρετικα δυσκολο αν οχι αδυνατο.Δεν ειναι ολοι οι επιστημονες παγκοσμιως υπαλληλοι μιας εταιριας!
Συμφωνώ - εξ απαλών ονύχων…
quote:
Φανταζομαι οτι τα μετεπειτα πειραματικα δεδομενα εγειραν προς το λαδι της ελιας γιαυτο και η ελια αθωωθηκε.Δηλαδη εγιναν πολλες μελετες και τελικα καταληξανε οτι το ελαιολαδο δεν εχει τετοια βλαπτικη επιδραση.Η μελετη της δρασης ουσιων στον ανθρωπινο οργανισμο ειναι δυσκολη υποθεση γιατι απαιτει μακροχρονια παρακολουθηση των υποκειμενων και λογικες υφαιρεσεις απο μεγαλες ποσοτητες δεδομενων (δηλ στον ανθρωπινο οργανισμο δρουν βιολογικα τοσοι πολλοι παραγοντες ταυτοχρονα που ειναι δυσκολο να καθοριστει η συγκεκριμενη επιδραση μιας χ ουσιας.).Καποτε στο σοβαροτατο και εγκυροτατοπεριοδικο Lanset δημοσιευτηκε μια μελετη που συσχετιζε τον αυτισμο με ενα συγκεκριμενο τυπο εμβολιου.Εννοειται οτι ξεσπασε μεγαλη υστερια αναφορικα με αυτο το εμβολιο.Αλλα οι επομενες μελετες που εγιναν αναιρεσαν αυτη την εκτιμηση.Η μελετη εκεινη ειχε το οφθαλμοφανες μειονεκτημα οτι ειχε ΜΟΝΟ 25 ατομα ως δειγμα.Οι επομενες μελετες που συμπεριεβαλαν μεγαλυτερο αριθμο ατομων εδειξαν οτι δεν υπηρχε σχεση.
Ωραιότατα.
quote:
Κανενα πειραμα δεν ειναι τελειο γιαυτο και απαιτουνται προσεκτικος σχεδιασμος του πειραματος,η υπαρξη κοντρολ,ο περιορισμος των υποκειμενικων κριτιριων που αλλοιωνουν την κριση κτλ. και κυριως η δυναοτητα αναπαραγωγης του απο ανεξαρτητους ερευνητες για να γινει δεκτη η θεωρια που υποστηριζεται απο το πειραμα.
Σωστά και πάλι.
quote:
Η μπορει να μειωσει την αποδοση του εαν του προσδωσει υπερβολικη αυτοπεποιθηση και σιγουρια και επιδοθει σε παρακινδυνευμενες ενεργειες κατα την διαρκεια της επεμβασης ή δεν δωσει την απαιτουμενη προσοχη με τη ψευδαισθηση οτι οτι και να παει στραβα θα τον ξελασπωσει η υπερτατη δυναμη.
Σωστότατα.
quote:
Η πνευματικοτητα ΑΓΑΠΗΤΕ εχει οδηγησε σε φριχτες σφαγες και διωγμους σε ΟΛΗ τη διαρκεια της ανθρωπινης ιστοριας!Η πνευματικοτητα των Ινκας και των Μαγιας τους ωθουσε σε συχνες ανθρωποθυσιες.Αλλα αυτα μαλλον ή τα αγνοεις ή τα ξεχνας ή δεν τα ξερεις ή τα αγνοεις.
Εδώ μου τα χαλάς… ((περίμενα πιο σύγχρονο παράδειγμα / δίπλα μας είναι, διάολε - και τα χουν γ#μήσει όλα!))
quote:
Η επιστημη δεν ειναι φασιστικη αλλα γοια να δεχτει μια αποψη η αποψη πρεπει να υποστηριζεται απο μελετες και οχι απο σκετες φαντασιες.
Έτσι είναι.
quote:
Εαν οι αποψεις σου δεν ηταν απλα προιον του εγκεφαλου σου αλλα υποστηριζονταν απο καποια αξιολογη μελετη θα γινοταν δεκτες.
Τώρα με μπέρδεψες… ((Μα οι μελέτες ως προϊόν του εγκεφάλου δεν προκύπτουν;))
quote:
Σε διαβεβαιω οτι γιατροι σκληροι και απονοι μπορουν να εχουν τις μεγαλυτερες εποτυχιες εαν ειναι καλοι γνωστες της επιστημης της ιατρικης.
Συμφωνώ και επαυξάνω.
quote:
να πεις της ψυχης σου πριν αρχισει να ασχολειται με ενα θεμα να μαζεψει και καποιες αξιολογες πληροφοριες γιαυτο και να μην λεει οτι της κατεβει.
((Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον…))
quote:
Δεν θα μου πει ενας αμπελοφιλοσοφος τι να κανω.
Εννοείται (πλάκα κάνεις;!)
quote:
Ασε τις εμετικες αυτες ινδοφερτες αποψεις γιαυτους που περνανε.Ακου εκει φταινε τα παιδακια που γεννηθηκαν με γενετικα προβληματα!
(Εδώ, θα σε μαλώσω. Τέτοια σχόλια δεν χωράνε σε τέτοιους διαλόγους, το παμε και θα το ξαναπούμε...)
quote:
Αν ειναι ετσι τοτε εσυ γιατι ανοιγεις το στοματακι σου και κρινεις τον κλαδο της υγειας και οταν μαλιστα δεν εχεις ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΙ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ?
(Το ίδιο.)
quote:
Η δεισιδαιμονια ειναι δεισιδαιμονια ειτε ειναι οργανωμενη ειτε οχι.
Έτσι είναι.
quote:
Η γιαγια επιστημη εχει πετυχει πολυ περισσοτερα απο ολα τα παπαδαρια και απο ολους τους γκουρου μαζι.Γιαυτο και σκατε.
Έτσι είναι και συμφωνώ (αλλά για λόγους που σου έγραψα παλιότερα).
Ωραία… Τράβα τώρα μια γραμμή (delete) στα παραπάνω, γιατί το θέμα δεν είναι εκεί.
Διάβασα την «άποψη» του Diostas και ομολογώ πως γέλασα. Και γέλασα περισσότερο όταν διάβασα τα σχόλια που ακολούθησαν. Όχι για τα σχόλια αυτά καθαυτά αλλά γιατί θυμήθηκα μια φίλη πολύ αγαπητή (κάνει τώρα το διδακτορικό της κάπου στην Αμερική) η οποία διαθέτει εκτός από άποψη και αρκετή γνώση (ειδικώς και γενικώς) και συν τοις άλλοις διαθέτει ΚΑΙ θηλυκότητα (too much, sometimes), κι επιπλέον πολύ μαχητική και ως μέλος αρκετών οργανώσεων (περί δικαιωμάτων κλπ κλπ) κάτι που την κάνει έναν από τους πιο δυνατούς συνομιλητές όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Κατά έναν περίεργο τρόπο όμως, συχνά όταν εμπλέκεται σε έναν «σοβαρό» διάλογο (κυρίως όταν ο συνομιλητής της είναι ένας άντρας που την ενδιαφέρει και υπάρχουν γύρω της κι άλλες που ευστόχως θα χαρακτήριζε ως «μπίμπο»), αυτό που προτάσει είναι ένα «πέος» με όλα παρελκόμενα σε φρασεολογία (θαρρείς και η γνώση είναι ανδρικό «προνόμιο»), με αποτέλεσμα να δέχεται αντίστοιχα «αρσενικά πυρά», εξαιτίας αυτής της τοποθέτησής της (κατ-εμέ δικαίως αν η κουβέντα γίνεται επί ίσοις όροις / κάτι που οι «μπίμπο» αποφεύγουν και ξέρουν τι κάνουν). Αυτό βεβαίως το «επι ίσοις όροις» την κάνει τη φίλη μου έξω φρενών κι αρχίζει να ωρύεται και να χτυπιέται (θηλυκότατο) καταστρέφοντας όμως τελείως τον διάλογο. Αντιδρά δηλαδή συναισθηματικά (θηλυκά) σε κάτι που δεν χωράει συναισθηματισμούς: μια κουβέντα (αρσενική). Λάθος πρόθεση; Λάθος τοποθέτηση; Λάθος στάση; She knows, I don-t. / Τα γράφω αυτά τα άσχετα διότι τα σχόλια του Diostas περί τανκς και Μάο (κι άσε ήσυχο τον Μάο), με ενόχλησαν και δεν έχει σημασία αν συμφωνώ ή διαφωνώ, καθώς τέτοιου είδους «κριτική» είναι φαύλος κύκλος. Θα μου πεις, είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται όπως θέλει και όπως μπορεί και το αν κάτι είναι σωστό ή λάθος, κρίνεται εκ του αποτελέσματος, αλλά σε κάθε διάλογο υπάρχει πλαίσιο: 1. Ευγένεια 2. Το να κρίνω συναισθηματικά την λογική ή λογικά το συναίσθημα διεκδικώντας ή απαιτώντας το αλάνθαστο, χωρίς καν να διαβάζω τι γράφει ο άλλος, είναι τουλάχιστον άδικο αν όχι αφελές. Κι αν μέχρι τώρα, medtech, δεν είδες ισχυρό «αντίλογο» είναι γιατί μέχρι στιγμής γίνονται παράπλευροι μονόλογοι (διότι αυτό κάνετε) και στο μεταξύ περνάνε από μπροστά καναδυό ωραία πραματάκια που κάποιος τα χάνει (για ένα γαμώτο) κι έχω την αίσθηση ότι δεν είναι το μέλος Diostas ;-)
Στο δια ταύτα…
quote:
Οσο για το σχολιο σου "το κυριοτερο πραγμα στην ζωη ΔΕΝ ειναι η ΥΓΕΙΑ" να μου επιτρεψεις να διαφωνησω ΣΦΟΔΡΑ.
Θα μου επιτρέψεις «να διαφωνησω ΣΦΟΔΡΑ» διότι o θεματοθέτης γράφει παρακάτω «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ» και αυτό ακριβώς ΕΙΝΑΙ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. (Να υποθέσω ότι δεν το πρόσεξες ή απλώς το λογόκρινες; Βάσει ποιας «μυστικής και ανεξήγητης επιστημονικο- σκεπτικιστικής μεθοδολογίας»; / Μην πιάνεσαι από λέξεις παρακάμπτοντας τη ΡΟΗ του λόγου. Το κάνεις κατ εξακολούθηση, σε παρατηρώ, αλλά έτσι δεν θα συμπεράνεις και δεν θα συνεννοηθείς ποτέ :) Όχι λοιπόν, «το κυριοτερο πραγμα στην ζωη» δεν είναι η υγεία, ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ. (Επιστημονικά, «μεταφυσικά», φιλοσοφικά, αμπελοφιλοσοφικά κι όπως αλλιώς επιθυμείς. Κατανοητό; :)
Τώρα, ξαναδιάβασε τα παρακάτω,
quote:
Διότι με την συμπόνια της μη αποδοχής των συμβαινομένων με τον εν λόγω άνθρωπο- εμείς καταργούμε την προσωπική του ευθύνη έναντι του Θεού.
quote:
Δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός, ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την προσωπική του ευθύνη και φταίξιμο για την αρρώστιά του. ?Πρέπει να γίνει κατανοητό , ότι κανένας ιατρός δεν θεράπευε , δεν θεραπεύει , ούτε θα θεραπεύσει τον ασθενή .
Ο ιατρός μόνο βοηθάει να θεραπευτεί ο ασθενής. ?Η ίαση πάντα εξαρτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο και τον αφορά προσωπικά και απόλυτα.
quote:
Γι’ αυτό η ίαση εξαρτάται όχι από τις προσπάθειες του ιατρού , αλλά από την πρόθεση και ετοιμότητα του ασθενούς να αλλάξει τον εαυτό του ριζικά- δηλαδή να αλλάξει τα αισθήματά του, την κοσμοαντίληψή του, τις ιδέες και τα ιδανικά του, ώστε να μπορέσει να νιώσει , ότι το κυριότερο πράγμα στην ζωή δεν είναι η υγεία , που πάντα είναι αποτέλεσμα- αλλά η συνεχώς αυξανόμενη αγάπη προς τον Θεό και η συσσώρευση της αγάπης μέσα στην ψυχή , που εγγυούνται την σωτηρία και την υγεία
και πες μου που βρίσκεις το «λάθος» ή το παράλογο ;!;
Διότι εμένα δεν μου φαίνονται καθόλου «παράλογα» (μάλλον «αιρετικά» ή «ανατρεπτικά» θα τα έλεγα). Είναι παράλογο ότι με την προσκόλληση στη συν-πόνοια καταργείται η προσωπική ευθύνη;
Έγραψες
quote:
Ειναι σωστο οτι δεν πρεπει να παραβοηθαμε καποιον,αλλα να τον βοηθαμε να γινει αυτονομο ατομο.Οπως λεει μια παροιμια αν δωσεις σε εναν να φαει ψαρι θα φαει μια φορα αν του διδαξειςνα ψαρευει θα τρωει μια ζωη. Αλλα η τελευταια φραση "καταργησης της προσωπικης ευθυνης απεναντι στο θεο" πρεπει να αντικατασταθει με "καταργηση της προσωπικης ευθυνης απεναντι στον εαυτο του και την κοινωνια".
και συμφωνώ… ΣΦΟΔΡΑ! Και βάσει αυτού (έστω), ειλικρινά «δεν καταλαβαίνω» γιατί πρέπει να συν-πονώ κάποιον. Είμαι ο κάποιος ή μήπως φταίω εγώ για τα λάθη που ο ίδιος κάνει; Κι ας πούμε ότι τον συμπονώ, και ας πούμε ότι το κάνω (μια και δυο και τρεις).Τι καταφέρνω ΕΝΤΕΛΕΙ; Διότι αν μπω στη διαδικασία να συμπονώ κατ-εξακολούθηση, παίρνω μερίδιο της δικής του ευθύνης πάνω μου, στην ουσία τοποθετώ τον εαυτό μου στη θέση του «θύτη» («wow!»), κάνοντας τον άλλον «θύμα» και δη της αδυναμίας του να κοιτάξει κατάματα τα λάθη που τον οδηγούν στη «δυσάρεστη θέση» να χρειάζεται συμπόνια (καθότι ασθενής). Τον καταδικάζω δηλ. σε εφησυχασμό, μιας και ανέλαβα να παίρνω εγώ αυτό το μερίδιο και ίσως έτσι να τον απ-ενεργοποιώ για πάντα. Ποιος μου δίνει το δικαίωμα να το κάνω αυτό; Οι ηθικές αξίες της κοινωνίας («φιλανθρωπία»; όπως λέμε «φιλοζωία»;) ή το παίρνω εγώ από μόνος μου; (Από που κι ως που;)
Περί ευθύνης «ανηλίκων»: Σαφώς και ένα «προβληματικό» νεογέννητο δεν έχει ευθύνη που γεννήθηκε έτσι. Oι γονείς του όμως ΕΧΟΥΝ. Και σε διάφορα επίπεδα. Γιατί η α-σθένεια είναι αποτέλεσμα ΣΕΙΡΑΣ ΛΑΘΩΝ (στην σκέψη, στην κοσμοθέαση και κατα συνέπεια στην καθημερινή πρακτική) και δεν νομίζω να διαφωνείς σε αυτό. Ακόμα και κληρονομικά (ως «περιπτώσεις» ασθενών / από την προσωπική σου εμπειρία), πάλι το ίδιο ισχύει. Eδώ όμως δεν μιλάμε για «περιπτώσεις» (αν ορθώς εννόησα), αλλά για τον άνθρωπο και κατ επέκταση την ανθρωπότητα. (Ίσως θα έπρεπε να συμπεριλάβεις στο σκεπτικό σου αυτό το universal+γενικό, για χάρη και μόνο της επικοινωνίας σου με τους συν-φορουμίτες, είτε δηλώνουν «μεταφυσικουάζ», είτε «κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες». Το πλαίσιο που λέγαμε...)
Επίσης...
Γράφεις
quote:
Εαν ζησουμε την φρικη αυτη σε ολη της την ενταση δηλαδη εαν λυπηθουμε καθε ασθενη στον βαθμο με τον οποιο τον λυπουνται οι συγγενεις του τοτε ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΡΙΨΕΙ και θα ειμαστε ανικανοι να εκτελεσουμε το εργο μας.Γιαυτο και πρεπει να καταχωνιαζουμε την στεναχωρια καπου,ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ωστε να μπορεσουμε να λειτουργησουμε και να κανουμε Σ?ΣΤΑ την ΔΟΥΛΕΙΑ μας που ειναι να ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Τ?Ν ΟΠΟΙ?Ν ΓΙΝΑΜΕ ΚΟΙΝ?ΝΟΙ μετα απο χρονια μελετης και εξασκησης.
κι έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο και αυτή πρέπει να είναι η στάση κάθε επαγγελματία που σέβεται τον εαυτό του (και τιμά τον όρκο του).
ΟΜΩΣ μετά από «χρόνια μελέτης και εξάσκησης» θα έπρεπε αν μη τι άλλο να έχεις βρει κι ένα κλειδί (αν όχι ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ) σε όλη αυτήν τη διαδικασία, ώστε να μην χρειάζεται να «καταχωνιάζεις» ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, χωρίς αυτό να σε κάνει «αναίσθητη» ή «άκαρδη» κι ό,τι άλλο θα έλεγε ένας «κοινός θνητός»... που απαιτεί από εσένα συνπόνια όταν πονάει και λύση όταν υποφέρει. Κι αυτό το κλειδί, πίστεψέ με, δεν θα το βρεις σε κανένα επιστημονικό περιοδικό του «κλάδου» σου. Είναι πιο πιθανό (στατιστικά ;-) να το βρεις μέσα στην αρχαία Σοφία και πρώτα την εγχώρια-ελληνική κι αν δεν καλύπτεσαι σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη, ακόμα και σε αυτή των «αιμοσταγών» Ίνκας και των «ινδο-χριστιανών» (ενδιαφέρον κράμα, παρεπιπτόντως) αλλά όχι εκεί.
«Υποπτεύομαι» ότι ο θεματοθέτης (ασχέτως των προσωπικών του «πιστεύω») εκφράζει μια άποψη εντός φιλοσοφικού πλαισίου και όχι «μεταφυσικού» όπως το ονομάζεις (παρότι φαίνεται τέτοιο για λόγους που δεν θα καθήσω να αναλύσω) και εκπλήσσομαι που διαφωνείς μαζί του, μιας και η φιλοσοφία είναι η ΒΑΣΗ των Επιστημών, και η «λεγάμενη» Λογική Σκέψη, εργαλείο των επιστημόνων. Θεωρώ (((+νιώθω))) ότι διαφωνείς για άλλα πράγματα (που είναι σαφώς πολύ αληθινά / και δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω την εμπειρία σου) αλλά δεν διαφωνείς κατ- ουσίαν / διαφωνείς δηλαδή «για να διαφωνείς». Γιατί αν συμφωνήσεις «υποψιάζομαι» πώς οι πιθανότητες να αποσυντονιστείς «επιστημονικά» και «σκεπτικιστικά» αυξάνονται δραματικά και δεν νομίζω ότι θα σου άρεζε να βρεθείς χωρίς «αδιάσειστα στοιχεία» (των άλλων) σε οποιαδήποτε κουβέντα. Γιατί εκεί καλείσαι να κρίνεις βάσει ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ σκέψης και της δικής σου αντίληψης και όχι των «στοιχείων» του κάθε «παντογνώστη-επιστήμονα» που δημοσιεύει κάτι κάπου... που στο φινάλε που τον ξέρεις; Τον γνωρίζεις προσωπικά; Κάλλιστα μπορεί (και βάσει του σκεπτικού σου) να είναι τόσο «αξιόλογος» και τόσο «φιλοσοφημένος επιστήμων» που να βιάζει παιδάκια ή να είναι σε κύκλωμα εμπορίας οργάνων, «λευκής σαρκός», όπλων....... και χίλια δυο άλλα «αξιόλογα» (αλλά βλέπεις αυτά δεν τα γράφουν στα περιοδικά μαζί με το βιογραφικό τους σημείωμα...!) Τώρα θα μου πεις, «Μοz, τι σχέση έχει αυτό με τα στοιχεία και την έρευνα; Τράβα αλλού να πουλήσεις πνεύμα αν δεν έχεις στοιχεία!» Κι εγώ θα σου πω «Πώς δεν έχει... και δεν πουλάω καθόλου πνεύμα, όχι το δικό μου» αφού το είπες κι εσύ / απλώς εγώ βλέπω την κάθε περίπτωση (Ίνκας Μίνκας κι ό,τι διάολο) στο ιστορικό πλαίσιο που ανήκει και βάσει της κοσμοαντίληψης κάθε εποχής, των συνηθειών, ηθών, εθίμων, κοκ. (κι αν κάπου κάνω λάθος > διόρθωσέ με :)
Ο Ανθρωπος (θα στο ξαναπώ) εμπεριέχει ΟΛΕΣ τις απαντήσεις γιατί έτσι είναι πλασμένος: ΤΕΛΕΙΟΣ*. Aπλώς δεν έχει επίγνωση κι αυτό καλείται να μάθει, αυτό και να αποδείξει, αυτό και να δημοσιεύσει ως «αναμφισβήτητο στοιχείο» της έρευνάς του (για το άγνωστο / γνωστό). Γι’ αυτό και οι γιατροί δεν θεραπεύουν. Όχι ακόμη κι εννοώ όχι συνολικά και όχι ΔΙΑΠΑΝΤΩΣ. Γι αυτό και υπάρχουν ακόμη ασθένειες και πάει λέγοντας. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να θεραπεύουν όντας και οι ίδιοι α-σθενείς;! Και δεν μιλώ για την ασθένεια όπως ορίζεται στα ιατρικά εργαστήρια ((υπερθυρεοειδισμός, στένωσις οισοφάγου και νευρικός κόμπος, σχιζοφρενική μανιοκατάθλιψη και αυτοκαταστρεπτικές τάσεις, σπαστική κωλίτιδα, κύρωση ύπατος, έλκος δωδεκαδάκτυλου, σακχαρώδης διαβήτης, αλτσχάιμερ-μπιτ... κι άλλα τέτοια εξωγήινα) αλλά όπως σημαίνει ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ και θαρρώ ότι έτσι την εννοεί και ο θεματοθέτης. Βεβαίως και ΣΥΜΦΩΝΩ μαζί σου ότι οι γιατροί κάνουν το καλύτερο δυνατό και τι θα γινόταν ο κοσμάκης χωρίς δαύτους, αλλά οι λύσεις που δίνουν είναι «επιτόπιες» (πονάει κεφάλι θεραπεύσει κεφάλι / ή και κόψει κεφάλι! ;-) γιατί αυτό έχει ανάγκη η κάθε «περίπτωση» που εκείνη τη στιγμή υποφέρει ή κινδυνεύει να τα τινάξει / και ποιος θέλει να πονάει ή ποιος θέλει να πεθάνει; ((Αυτά είναι ψιλά γράμματα για την θειά μου την Ευτέρπη κι εγώ μαζί της (vote!) όταν φωνάζει «δώσε μου γιατρέ το υπογλώσσιο». Στο φινάλε ο καθένας πράττει όσο του επιτρέπει η Γνώση και η Αυτογνωσία του. Και σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει καλύτερος μετρητής και τεκμήριο από την ίδια του την Υγεία συνολικά, σώμα-ψυχή-πνεύμα.))
Κι εννοείται ότι ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ αναφέρθηκες στην «συνεργασία» του ασθενούς, μιας και πρέπει να θέλεις κι ο ίδιος να θεραπευτείς. Τώρα βέβαια, θα είναι για ένα μήνα, για ένα χρόνο... δεν ξέρω (κι εγώ ασθενής είμαι ;-) Σίγουρα δεν θα είναι για πάντα, μιας και το ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ((και μέχρι στιγμής, δεν είδα καμιά νέα απάντηση στο τόπικ που άνοιξα εδώ προ καιρού. / Ξέρεις κάτι εσύ μήπως; Γιατί δεν θέλω να πεθάνω ΠΟΤΕ! Δεν είμαι «ηττοπαθής» σαν το Λιαντίνη... και μη γελάς καθόλου! ;-))
Καταλαβαίνω ότι διαβάζοντας για Θεούς «αγάπες και λουλούδια», καταλήγεις (εύλογα... στατιστικά) στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για άλλον έναν (μιλώ για τον Diostas βεβαίως) που κάνει κήρυγμα Αγάπης και άρα για άλλον έναν «κολλημένο» με θρησκείες και δόγματα. Δεν είναι πάντα έτσι -κατ ανάγκη. Γιατί (όπως έκανες ήδη) το «Θεός» μπορεί άνετα (χα-λα-ρά) να σημαίνει «Εαυτός» μπορεί και «άνθρωπος»... έως και cyborg-medtech033. Εγώ δεν κολλάω σε τέτοιες λεπτομέρειες και θα σου πρότεινα να μην κολλάς κι εσύ και μην τάσσεσαι εξ αρχής «απέναντι», γιατί μπορεί εν τέλει να λέτε και τα ίδια πράγματα ((μην μειώνεις τις πιθανότητες διαλόγου ;-))
Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί η δική σου προσωπική εμπειρία έχει μεγαλύτερη αξία από αυτήν του Diostas. Είσαι σε πιο προνομιακή θέση; Ως τι; Ως επιστήμων; (Μη μου πεις ότι δημοσιεύονται οι εμπειρίες σου σε επιστημονικά περιοδικά και εξ αυτού τηρούνται ως νόμοι και θέσφατα… γιατί «θα πηδήξω!») Από πότε θεωρούνται ΝΟΜΟΙ οι δημοσιεύσεις σε περιοδικά; Η ισχύς των δημοσιεύσεων, (όπως γνωρίζεις «εκ των έσω») σχετίζεται και με την ισχύ αυτού που δημοσιεύει ή της κοινότητας που εκπροσωπεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (συμφέροντα και τα γνωστά μπλα μπλα). Και αναφέρομαι εννοείται σε δημοσιεύσεις «ευρείας κλίμακας» κι όχι σε κείνες που βρίσκει κανείς «από χέρι-σε χέρι» και που δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν σε «ευρείας κλίμακας» ως «ανατρεπτικές» (τα ξέρεις καλύτερα από μένα). Ασε που η «ισχύς» είναι τόσο «ισχυρή» μέχρις εμφανίσεως ισχυρότερης! Για τούτο και μόνο θεωρώ «κάπως προκλητικό» εκ μέρους σου να λες
quote:
Προς το παρον εγω βλεπω ανεκδοτες μαρτυριες, μεταφυσικες συσχετησεις, αντιφασεις και μεγαλες παρανοησεις.
ενώ λίγες αράδες παραπάνω γράφεις:
quote:
Οι ανεκδοτες μαρτυριες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
quote:
Η επιστημη σε αντιθεση με το θρησκευτικο/υπερφυσικο δογμα δεν δεχεται "εξ αποκαλυψεως αληθειες".
quote:
Εγω δινω την μαρτυρια μου απο μεσα.Επισης περαν της προσωπικης εμπειριας,βασιζομαι στις μελετες που εχουν γινει …
και το πολύ γουστόζικο :)
quote:
Ολες οι θεωριες θετονται σε εξαντλητικη διερευνηση.
ενώ δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις χωρίς προκατάληψη την άποψη (θεωρία και φιλοσοφικό μπλα μπλα ;-) του Diostas που όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι είναι κάτι που ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει, όσο ισχύει η ΣΟΦΙΑ που έλαβες κι εσύ και όλοι ως «κληρονομιά» και που η σύγχρονη (εμβρυακής μορφής ακόμα) επιστήμη που τόσο σθεναρά υπερασπίζεσαι (και εύγε / σε θαυμάζω!) χρησιμοποιεί ως «ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ» για πολλά από τα επιτεύγματά της, μην πω ΟΛΑ και φρικάρει όλη η σκεπτικιστική κοινότητα... Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν είδα να εξαντλείς τα περιθώρια και οφείλεις να το κάνεις, για την τιμή των όπλων (μην παίρνεις στο λαιμό σου κι όλη την κοινότητα -ειδικά εμένα, ούτε να το σκέφτεσαι! ;-) Ξαναδιάβασε λοιπόν. Μόνο αυτό... γιατί όπως καταλαβαίνεις το να σου πω «στείλε μου ΕΣΥ τις δικές σου δημοσιεύσεις κι εγώ πάω πάσο και μούγκα» δεν μου λέει τίποτα ακόμα κι αν μου τις στείλεις με αυτόγραφο! :)
Όσο για το
quote:
Επιπλεον μελετες εχουν δειξει οτι η προσευχη ΔΕΝ εχει θεραπευτικο αποτελεσμα.
θα μου επιτρέψεις να γελάσω «αθεϊστικά», διότι γλυκειά μου medtech, η προσευχή ((νοερά και μη / κι άσε τους μοναχούς στην απέξω αν σε χαλάνε)) αλλάζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στον άνθρωπο μέσα κι έξω και συνολικά και σου την συστήνω ανεπιφύλακτα και θα με θυμηθείς... ;-) διότι απλούστατα αλλάζει η ΑΝΑΠΝΟΗ (και μη μου πεις ότι δεν είναι έτσι, γιατί θα γελάσω ΠΙΟ «τεκμηριωμένα» και ΠΙΟ «νευροβιολογικά» και ίσως να σε στεναχωρήσω... :)
Σαφώς και «ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΤ?ΣΕΙΣ ΠΙΣΤ?Ν ΠΟΥ ΤΑ ΤΙΝΑΞΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤ?ΣΕΙΣ ΑΘΕ?Ν ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΡΔΙΚΙ.» και κάνεις πολύ καλά που το αναφέρεις, αλλά θα πρέπει κι εσύ η ίδια να αναρωτηθείς ποιοι παράγοντες εντέλει ευθύνονται για αυτό (κατ-ουσίαν και πέρα από «περιπτώσεις»). Διότι πίστη με πίστη έχει διαφορά. Το να είναι κανείς «πιστός» και έρμαιο δογμάτων (που δηλώνει πολλά για την ΣΙΓΟΥΡΙΑ στον Εαυτό και στις δυνατότητές του ως άνθρωπος) διαφέρει έτη φωτός από το να είναι πιστός με ΥΓΙΗ σκέψη και απόλυτη ευθύνη των όσων λέει και πράττει.
ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ! ((Ο Θεός, όποιος κι αν είναι όπου κι αν κατοικοεδρεύει, δεν νομίζω ότι ασχολείται ειδικά και κατά «περίπτωση» με τoν κάθε Moz ή την κάθε Moz, πόσο δε «πελατειακά» και με μηχανικές τεμενάδες. Θεωρώ δηλ. ότι ο ρόλος του είναι τελείως διαφορετικός, όχι ως «όπιο» αλλά ως «αφορμή» για εξέλιξη και ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ / και η α-σθένεια δεν είναι παρά ΕΥΚΑΙΡΙΑ σε αυτήν τη διαδρομή -μέχρις αποκτήσεως ουσιαστικού και συνολικού και όχι στο φαίνεσθαι ΣΘΕΝΟΥΣ. Γι αυτό υπάρχουν κι οι γιατροί γι αυτό και οι θεραπευτές, γι αυτό κι οι τσαρλατάνοι... αλλά και κομποσκοίνια κι όλα τα παρελκόμενα. Όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι κι όλα παίζουν το ρόλο τους. Έχει σημασία όμως να μπορείς να διακρίνεις ένα «όμορφο πετράδι» μέσα στη σαβούρα γιατί ίσως εκεί να βρίσκεται η δική σου ευκαιρία για ΙΑΣΗ.
Το να κατηγορείς για ημιμάθεια όποιον δεν είναι της «συνωμοταξίας» σου (όποια κι αν είναι, είτε επαγγελματικά είτε από πλευράς κοσμοθέασης), αλλά παρόλα αυτά ΙΣΩΣ και να έχει κατανοήσει καλύτερα την Φύση των Πραγμάτων, είναι τουλάχιστον άδικο και δεν σε τιμά καθόλου, και πρώτα ως επιστήμονα.
PLUS «πνευματικότητα» που οδηγεί «σε σφαγες και αλλα φριχτα πραγματα», στην χειρότερη των περιπτώσεων είναι καναδυό διδακτορικά (κλάιν μάιν) και στην καλύτερη ένα σπίτι στην Καλιφόρνια μπιτς, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Αυτά.... + ελπίζω σαφή.
((Έγραψα «κήρυγμα», sorry. :) Αν είσαι κουρασμένη, μην το διαβάσεις, «δεν θα πονέσω», δεν είμαι δα και «βιβλικός απολογητής»! Ούτως ή άλλως καταχρηστικώς τα έγραψα και μόνο χάριν της «άποψης» που με έκανε και χαμο-γέλασα... / πάνω που νόμιζα ότι ανήκα σε καμιά μυστική σέκτα χωρίς να το ξέρω...
))
ΥΓ- Θα προτιμούσα να ακούσω «Moz, έχω κέφια σήμερα γιατί εκεί που οδηγούσα μες στο καμίνι επιστρέφοντας στο σπίτι μετά από μια κοπιαστική μέρα, έπιασε βροχή και παράτησα το αμάξι στη μέση του δρόμου για να βγω να περπατήσω "γράφοντας" (κανονικά και με το νόμο / του ενός ;-) στα τακούνια μου όσους κόρναραν και μ εβριζαν - και πίστεψέ με ένιωσα πολύ μα πολύ σούπερ! Τι πεζότις, μα το sceptic.com!»............ ή κάτι τέτοιο τέλoς πάντων / παρότι η ορθή απάντηση είναι πχ «Moz, διαβάζω αυτό που έγραψες... και τηγανίζω κάτι ψαράκια!»
Εις Υγείαν! ![]()
AiraBased©Μoz
* ((Aυτά που λέω δεν είναι «προϊόν της φαντασίας μου», αλλά του εγκεφάλου μου και «δυστυχώς» όχι μόνο του δικού μου / και ΕΥΤΥΧΩΣ δεν διαθέτω αποδελτιώσεις προς τεκμηρίωση που να αφορούν σε αμπελοφιλόσοφους Πυθαγόρες και καναδυό ακόμα... αλλιώς ίσως και να μην σου έγραφα τώρα! Διότι όπως είδες κι αυτοί πέθαναν, ενώ εγώ ακόμα εδώ
))
Edited by - Moz on 10/08/2006 22:32:29
Ναι. Η θέση της γυναίκας ήταν , είναι και θα είναι- δασκάλα και πρωτεύουσα της Αγάπης.
Έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου ακόμη- η προς την αναγέννηση η προς τον αναπόφευκτο εκφυλισμό.
Λυπάμαι. Αλλά έτσι είναι.
Ως γυναίκα δεν μου έκανες καμιά εντύπωση – ως άνδρας με φούστα με το πιστόλι στο χέρι… ναι.
*Μου θυμιζεις τον Μαξιμο Τορκεμαδα *
Δεν γνωρίζω τον κύριο, συνεπώς περί αυτού δεν παίρνω θέση.
Την δική σου πληροφορία δεν την θεωρώ αξιόλογη- είσαι παράφορη, παθιασμένη και πολύ επιθετική. Σαρκοβόρο. Μπλιάχχχ…..
*DIOSTAS δεν εχεις καμια σχεση με τον χωρο των επαγγελματων υγειας και ως εξ τουτου η γνωμη σου ελαχιστη αξια εχει.*
Ατύχησες «μωρό» μου. Ασχολήσου με την ψυχολογική σου κατάσταση, διότι δεν σε βλέπω καλά.
*Αλλα διαβαζοντας και αλλα ποστ σου οπου κυριαρχει η αμπελοφιλοσοφια δεν περιμενω να δωσεις κατι αξιολογο σε καμια συζητηση.*
Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία αφού δεν περιμένεις κάτι αξιόλογο να φύγεις .
Απορώ γιατί κάθεσαι?
Τι σε έκανε να κολλήσεις τόσο επίμονα ειδικά πάνω μου χωρίς να μου λείψεις, χωρίς να σου το ζητήσω?
Αυτό είναι ύποπτο.
Η Γη θα συνεχίσει να κινείται και χωρίς τις υστερικές κραυγές σου. Μάθε το. Δεν ήρθα σε σένα.
Εσύ ήρθες σε μένα.
Αρμένικη επίσκεψη- χωρίς να θυμάσαι πότε πρέπει να φύγεις.
*Η πνευματικοτητα ΑΓΑΠΗΤΕ εχει οδηγησε σε φριχτες σφαγες *
Παραμιλητό...
*Η επιστημη δεν ειναι φασιστικη.*
Δεν είπα φασιστική την επιστήμη.
Φασιστική βλέπω εσένα. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Πάρε χάπι Stedon και πέσε να κοιμηθείς.
Είναι το καλλίτερο πράγμα που έχεις να κάνεις.
*Εαν οι αποψεις σου δεν ηταν απλα προιον του εγκεφαλου σου αλλα υποστηριζονταν απο καποια αξιολογη μελετη θα γινοταν δεκτες.*
Κατάλαβα. Για να δικαιωθώ στα ματάκια σου τα δυο, πρέπει η επιτροπή των σεβαστών φωστήρων, σκατόγερων με ουρολογικά προβλήματα και προβλήματα δυσκοιλιότητας , αθηρώματα του κερατά και της κερατένιας να αποφανθούν, ότι εγώ έχω δίκαιο.
Δεν είμαστε καλά.
Οι αυριανοί κάτοικοι νεκροταφείου ( οι αξιόλογοι για σένα) δεν θα επιβάλλουν την σφραγίδα του θανάτου στις δικές μου ζωντανές απόψεις. Είμαι νέος ακόμη…
*Θυμαμαι εναν χειρουργο σκετο αγριανθρωπο*
……………………………………...(νομίζω κατάλαβες τι ήθελα να πω).
*να πεις της ψυχης σου πριν αρχισει να ασχολειται με ενα θεμα να μαζεψει και καποιες αξιολογες πληροφοριες γιαυτο και να μην λεει οτι της κατεβει.*
Της είπα. Και μου απήντησε: πες της να …………κανει πρώτα ψυχοθεραπεία.
*Δεν θα μου πει ενας αμπελοφιλοσοφος τι να κανω.*
Κούκλα μου, πότε θα φύγεις για να με εκδικηθείς?
*Ασε τις εμετικες αυτες ινδοφερτες αποψεις *
Πάλι οδηγίες… αμάν πια.
Ευτυχώς πεθερά μου δεν σ’ έχω.
Αλλά δεν σε βλέπω ούτε στο θλιβερό ρόλο της πεθεράς.
Για πενθερά μου φαίνεσαι.
*ΤΙ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ?*
Ευτυχώς ο κλάδος έχει πανάξια εκπρόσωπο.
Άντε και του χρόνου βουλευτίνα.
Θα σε ψηφίσω.
Με συγχωρείς, αλλά τέτοια άγρια που είσαι δεν μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά.
Αποφάσισα να παίξω μαζί σου να περάσει η ώρα.
*Η δικη σου δεισιδαιμονια*
Η δική μου δεισιδαιμονία είναι μία : δεν αντέχω θηλυκά άνδρες στην ψυχή και γυναίκες στο σώμα. Μπρρρρρρρρρρρρ………………
*Η γιαγια επιστημη εχει πετυχει πολυ περισσοτερα απο ολα τα παπαδαρια και απο ολους τους γκουρου μαζι*
Εσύ θα πετύχεις πολύ περισσότερα.
Ως προς τα παπαδαριά και γκουρου δεν σκάω.
Καλά είναι, τρώνε μια χαρά.
Και τους διατηρεί ακριβώς η δική σου …………….. (λογοκρισία) κοινωνία. Απ’ αυτούς αν έχεις κότσια ζήτα τα ρέστα.
Όχι από μένα, τον ελεύθερο σκοπευτή.
Ε ρε τι πέτυχα στο πόστ μου… σαρκοβόρο….Ξούτ!
*Γιαυτο και σκατε.*
Αυτοί σκάνε, σκάς και συ κατά βαθος.
Εγώ - ……… (λογοκρισία) πάλι, βλέπεις έχουμε δικτατορία…..
*Ευτυχως που εχουμε και τα πατριαρχικα φασισταρια *
Ναι, και σ’ αυτή τη κοινωνία μεγάλωσες και ανδρώθηκες και έγινες ανδρογυναίκα.
Εγώ σ’ άλλη κοινωνία γεννήθηκα, ευτυχώς ήμουν τυχερότερος από σένα. Αλλά από πού να ξέρεις?
Με τους τουρκόβλαχους και τις τουρκόβλαχες δεν έχω σχέση.
*να μας λενε τι ειναι γυναικειο και τι οχι αλλιως τι θα καναμε εμεις οι ανοητες,αδυναμες κοτες ε?*
Βλέπω χαρακτήρισες τον εαυτό σου αδύναμη κότα. Αποδεκτό.
*Για να τελειωνουμε Diostas *
Επιτέλους και μια λογική πρόταση από την παράλογη γυναίκα!!!!!
*δεν εχεις καμια απολυτως σχεση με τον τομεα της υγειας *
Παρακάτω...
*ουτε εισαι γνωστης των μελετων που ασχολουνται με τα δεινα του τομεα μας*
Παρακάτω...
*και γιαυτο καλυτερα να περιοριστεις στις Ινδο-χριστιανικες δεισιδαιμονιες*
Παρακάτω...
*Και οσο και εαν το παιζεις οσιομαρτυρας*
Εγώ γενικά δεν το παίζω. Το παίζουν οι φίλοι σου, αν τους έχεις...
*Αληθεια πως στο καλο συνδυαζεις την μετεμψυχωση με τον χριστιανισμο?Δεν ξερεις οτι ο χριστιανισμος δεν δεχεται την μετεμψυχωση?*
Ξέχασα να σε ρωτήσω. Παράπτωμα μέγα. Αλλά τέτιος αναίσθητος που είμαι, ξέχασα το σαβουάρ βίβρ, σαβούρα ελληνιστί γαρ...
*Να υποθεσω οτι θα επακολουθησει παλι κηρυγμα για το ποσο δογματικη ειναι η επιστημη κτλ.
Καλα θα περιμενω.*
Ωχ... δηλαδή δεν θα φύγεις??? Θα με περιμένεις απο πάνω?Αυτό ακριβώς φοβάμαι. Κόλλησες πάνω μου και τσιρίζεις : Προσεξέ μεεεεε!!!
Απαντώ : δεν σε θέλωωωωω! Κατάλαβες? ![]()
ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
Ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ σ’ αυτά τα 2000 χρόνια και η ανθρωπότητα έχει αυξήσει κατά πολύ τον κατάλογο των αμαρτιών της.
Ας δούμε τις κυριότερες αμαρτίες :
Η μεγαλύτερη αμαρτία σήμερα είναι η διακοπή στον 5 μήνα της εγκυμοσύνης.
Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης το μωρό σε διάφορα στάδια της ανάπτυξής του επαναλαμβάνει την εξέλιξη του Σύμπαντος και έχει επαφή με τους άλλους κόσμους και το κυριότερο- στον 5 μήνα έχει εντονότερη επαφή με το Θεϊκό.
Η κατάσταση της γυναίκας κατά την εγκυμοσύνη καθορίζει το μέλλον του παιδιού, γι’ αυτό η συμπεριφορά της γυναίκας πρέπει να εναρμονίζεται στα συμφέροντα του παιδιού και απαιτεί τον προσανατολισμό της γυναίκας στο Θεϊκό, στην αγάπη, την καλοσύνη, ταπεινοφροσύνη και έλεος.
Μεγάλες παραμορφώσεις της ψυχής προκαλούν οι σκέψεις και οι πράξεις, που έχουν ως αντικείμενο την δολοφονία της αγάπης, των Θεϊκών αισθημάτων μέσα σου η στον άλλον άνθρωπο, η προδοσία της αγάπης χάριν των υλικών συμφερόντων και αγαθών.
Στην τρίτη θέση βρίσκονται η θλίψη για το παρελθόν, παρόν η το μέλλον, η επιθυμία να επιταχύνεις η να επιβραδύνεις τις εξελίξεις, δηλαδή προσπάθειες που στοχεύουν κατά του Χρόνου.
Οι παραβάσεις, που έχουν σχέση με τα αισθήματα του μίσους και του θυμού και της αγενούς συμπεριφοράς προς τους ανθρώπους.
Μεγάλη ζημιά στις ψυχικές δομές προκαλούν η κακολογία για τα έμψυχα όντα και τα άψυχα αντικείμενα.
Η υγεία του ανθρώπου (σωματική και ψυχική) εξαρτάται από την ποσότητα της Αγάπης, διότι η Αγάπη είναι η ύψιστη εκδήλωση της ενότητας και της αρμονίας του κόσμου.
Η υγιής ανάπτυξη εξασφαλίζει την συνεχή πνευματική εξέλιξη, στην βάση της οποίας πρέπει να υπάρχει η αγάπη προς το Σύμπαν, προς το Όλον, και το πέρασμα από το Όλον στο μερικό, δηλαδή στην αγάπη προς τους γονείς, τα παιδιά και τον εαυτό σου.
Αυτή η διαδικασία πρέπει να είναι συνεχής και αδιάκοπη, πάλλουσα από το Όλον προς το μερικό και αντιθέτως, τότε αυτή θα αντιστοιχεί στην αρμονία της ειρήνης και θα φέρνει στον άνθρωπο την χαρά της ζωής και την υγεία.
Άλλες αρετές : Πίστη, Ελπίδα, Αγάπη, από τις οποίες η Αγάπη είναι η κυριότερη.
Η δυνατότητα της πνευματικής επίδρασης πρέπει να συνδυαστεί με τα επιτεύγματα της σύγχρονης ιατρικής.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι δεν θα υπήρχε σήμερα η σύγχρονη ιατρική, εάν στην βάση της δεν θα υπήρχαν οι αναζητήσεις του πνεύματος.
Τον τελευταίο καιρό η ιατρική έφτασε στο όριο, όπου το πνευματικό δυναμικό της έχει εξαντληθεί και είναι η ανάγκη επιστροφής στις πηγές, δηλαδή στην Αγάπη, διότι στον άσωτο υιό έμεινε να συνειδητοποιήσει, ότι χωρίς την κατανόηση, την αναζήτηση των αιτιών των ασθενειών δεν μπορείς να αναπτύσσεσαι πλέον.
Σήμερα ο λόγος δεν γίνεται για την αντίθεση μεταξύ της πνευματικής επίδρασης και της παραδοσιακής ιατρικής, αλλά για την διατήρηση των επιτευγμάτων και των μεν και των δε.
Η αρρώστια είναι το μέσον ανάπτυξης του πνεύματος, όμως η ατέλειά μας δεν μας αφήνει να γνωρίσουμε ως το τέλος το πνεύμα, συνεπώς αδυνατούμε ως το τέλος να ασκούμε την άγνωστη σε πολλά πράγματα πνευματική επίδραση.
Συνεπώς αυτό, που δεν υποτάσσεται ακόμη στο σημερινό μας ατελές πνεύμα, πρέπει να το κάνει η ιατρική.
Η τάση της ιατρικής προς την πρώιμη διάγνωση και την προφύλαξη από τις ασθένειες- είναι το πρώτο βήμα προς την πνευματικότητα, διότι ακριβώς στο πληροφορικό επίπεδο αρχίζουν οι περισσότερες αρρώστιες.
Η ανθρωπότητα αργά, βασανιστικά και επώδυνα επιστρέφει πίσω στον Πατέρα της, στο πνεύμα, στην πνευματικότητα και τον πολιτισμό, διότι αυτή η επιστροφή είναι η μοναδική ευκαιρία σωτηρίας.
ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
quote:
ΑΑΑΑΑΑ καί κάτι ακόμα,ως άνθρωπος με ολα τα "α" τα στερητικά,αγράμματη ,άξεστη,ανόητη και δεν ξερω τι αλλο....τίνι τρόπω άρραγε να διαβαζα αυτην την μελετη για κέινο το μη αναμοχλευσιμο θέμα,περι της σχεσης βαθύτερων συναισθηματων με τις παθήσεις
Βρέ Γαλάζια, μου την δίνει στα νεύρα να βάζεις όλα αυτά τα Α στη φιλενάδα μου. Ασε που δεν μπορεί να τα πιστεύεις...και για να σου αποδείξω πόσο σωστές είναι οι απόψεις περί ψυχοσωματικών παθήσεων, καταθέτω οτι εξ αιτίας σου και αυτού που έγραψες τσαντίστηκα με αποτέλεσμα να κάψω στο στέγνωμα την φράντζα μου και τώρα έχει ψαλίδα... χα χα να πως επιδρά η ψυχή στην ύλη....
Σε φιλώ
quote:
Η μεγαλύτερη αμαρτία σήμερα είναι η διακοπή στον 5 μήνα της εγκυμοσύνης.
Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης το μωρό σε διάφορα στάδια της ανάπτυξής του επαναλαμβάνει την εξέλιξη του Σύμπαντος και έχει επαφή με τους άλλους κόσμους και το κυριότερο- στον 5 μήνα έχει εντονότερη επαφή με το Θεϊκό.
Η διακοπή σε τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη αποτελεί εκληματική ενέργεια και νομικά απαγορεύεται. Παρ' όλα αυτά συμβαίνει. Ενας μεγάλος αριθμός γυναικολόγων αρνείται[ και καλά κάνει] να συμμετάσχει σε τέτοιες πράξεις. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένα καθάρματα που το κάνουν μια και πληρώνονται αρδά.
Θα ήθελα όμως να αναφέρω οτι σε ορισμένες περιπτώσεις [ συγγενών ανωμαλιών και άλλων παθήσεων δυστυχώς επιβάλλεται]. Οσο προχωράει η επιστήμη οι μέθοδοι διαγνώσεων αυτών γίνεται πολύ πιο νωρίς και έτσι αποφεύγεται η διακοπή τόσο αργά, αλλά ακόμη δεν είναι όλες ανιχνεύσιμες οταν θα έπρεπε.
Σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω οτι μπορούμε να κατηγορήσουμε τους γονείς διότι η απόκτηση ενός τέτοιου παιδιού είναι πολύ βαρύ γεγονός και δεν εξετάζεται επιπόλαια και απ' έξω.
φιλικά
Χαίρομαι να σας διαβάζω.
Και εγώ χαίρομαι που ζωγραφίζεις μπλέ το θέμα...
Για σένα...
quote:
Δεν ήταν η πνευματικότητα αλλά η άγνοια και ή δεισιδαιμονία που οδήγησαν ορισμένες θρησκείες στις ανθρωποθυσίες.
Η υγιής πνευματική ενασχόληση εξιψώνει την ανθρώπινη ψυχή και την ομορφαίνει. Φαντάζεσαι ένα κόσμο χωρίς μουσική, χωρίς ποίηση, χωρίς ζωγραφική, χωρίς λογοτεχνία και οτι δήποτε πνευματικό εν γένει? Μπορείς να σκεφτείς μια ζωή κατευθυνόμενη απο τον απόλυτο υλισμό ?
Εσύ χρησιμοποιείς την έννοια “πνευματικότητα» με την έννοια της ενασχόλησης με ανώτερα ιδανικα.Αλλα ο διαχωρισμός των ιδανικών σε ανώτερα και κατώτερα είναι θέμα φιλοσοφικό όπως και η έννοια του καλού και του κακού και οι απαντήσεις διαφέρουν συχνά ανάλογα με την οπτική γωνια.Ας μην πάμε σε αυτή την συζητηση.Ο Diostas την χρησιμοποιεί με μεταφυσική εννοια.Κανει ένα μάτσο εσφαλμένες υποθεσεις πανω σε ένα θεμα για το οποίο ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ και εγώ τον διορθώνω.Και επειδη μάλλον δεν εχει συνηθίσει να του την λεει γυναίκα και επειδή κατά την άποψη του οι γυναικες πρεπει να κάθονται βουβές στην γωνια και να υπηρετούν με το στομα κλειστο πληγώθηκε βαθύτατα από τις ενστάσεις μου.
quote:
Προσωπικά δεν το μπορώ να πιστέψω οτι ένας άνθρωπος με σκληρή και άπονη ψυχή επεχείρησε να εκτεθεί απο την πιθανή αποτυχία και ξόδεψε τόσο χρόνο για να συγκολίσει ένα άκρο.
Το βασίζω στο γεγονός οτι αυτές οι επεμβάσεις διαρκούν πάρα πολλές ώρες, κατά τις οποίες και το σθένος και η αντόχή ελλατώνονται και μόνο μια ιδεαλιστική θεώρηση και αγάπη πρός τον άνθρωπο μπορεί να δώσει την δύναμη που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει κανείς.
Ισως η εξωτερική εικόνα του εν λόγω ιατρού να ήταν ''αγρια'' αλλά δεν ξέρουμε πως ήταν η εσωτερική του.
Δεν κινδύνευε να εκτεθει.Το χέρι ήταν ηδη κομμένο.Θα μπορούσε να τραβήξει μια ψαλιδιά και να συρράψει το κολοβωμα.Αλλα ήταν άριστος χειρούργος και έραψε ένα ένα τα αγγεία και συγκόλλησε τα κοκάλα και τους μυες (δεν ξέρω ποιο ηταν το κινητρο για τόση προσπαθεια.Μπορει να ήταν η προσωπική φιλοδοξια,μπορει να ηταν κανα φακελακι,μπορει να ήταν εγωισμός κτλ)Αν δεν ήταν άριστος χειρουργος,αν δεν ήταν άριστος επιστημονας.ΟΣΗ ΑΓΑΠΗ και να διεθετε,ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟ ΑΚΡΟ. Όσο για το πόσο αγριάνθρωπος ηταν,μιλαμε για έναν άνθρωπο που όταν η κόρη του δεν κατάφερνε να βγει πρώτη στους κολυμβητικους αγωνες την πλάκωνε στο ξύλο.
quote:
Η αποδοχή των νόμων του κάρμα δεν σημαίνει μοιρολατρία, κάθε άλλο.
Είναι απλώς η γνώση της αιτίας των πραγμάτων και της σχέσεως που έχουν μεταξύ τους.
Μιας ανεπιβεβαίωτης και ατεκμηριωτης γνώσης σχέσεων αιτιας-αιτιατού που χρησιμεύει για την διαιώνιση αδικών και αντιδημοκρατικών συστημάτων όπως αυτό των Καστών στην Ινδια.
quote:
ΕΝΑ τεκμηριώνεται απο την συμπεριφορα ενός θυμωμενου,επιθετικου,πολεμοχαρή,φανατικου νέου ανθρώπου,Ο ΦΟΒΟΣ!
Ο φόβος που κρύβει αγωνία,ανασφάλεια.
Ευτυχώς που έχω και μια άγνωστη από το Ιντερνετ,να μου πει πως νιωθω,γιατι χωρις την πολύτιμη συνεισφορά μιας τύπισσας με το nick name Γαλαζια σφαιρα που πιστεύει στην ύπαρξη αιθερικων σωμάτων και σε αλλα ατεκμηριωτα,θα ηταν αδύνατο να κατανοήσω τον ψυχικό μου κόσμο.
Eαν εγω εχω ανασφαλεια που περιμένω να μου δωθουν αξιοπιστα στοιχεια (από επιστημονικες μελετες) για ένα ζητημα,πριν ανοίξω το στομα μου και αρχισω να πεταω βατραχακια,ποση ανασφάλεια εχει μια τύπισσα που τρέχει πίσω από κάθε γκούρου?
quote:
ΑΑΑΑΑΑΑΑ εκτος απο τις στστιστικές και ολα αυτα με τους αριθμους και τις αποδειξεις υπαρχει κιενα καλο βιβλίο,Η Ασθένεια ώς έκφραση της ψυχής!!!
ΑΑΑΑΑΑ καί κάτι ακόμα,ως άνθρωπος με ολα τα "α" τα στερητικά,αγράμματη ,άξεστη,ανόητη και δεν ξερω τι αλλο....τίνι τρόπω άρραγε να διαβαζα αυτην την μελετη για κέινο το μη αναμοχλευσιμο θέμα,περι της σχεσης βαθύτερων συναισθηματων με τις παθήσεις;;;;;;;;;
Ευχαριστω!!!!!!!
Να μάθεις καταρχάς να διαβάζεις ΟΛΕΣ τις μελέτες και αυτές που υποστηρίζουν τις θεωριες/ιδεολογιες σου και εκείνες που δεν τις υποστηρίζουν πριν βάλεις συμπερασμα,με αλλά λόγια και αυτές που σε βολεύουν και αυτές που δεν σε βολεύουν καθόλου (αλλά βέβαια αυτή είναι η επιστημονική οδός και όχι η οδός της τσαρλατανιας,ισως να μην σου αρέσει καθόλου τι λέει το σύνολο των μελετών).Ενώ υπάρχουν παθήσεις που όντως σχετίζονται με τα συναισθήματα (μια και τα συναισθήματα ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ βάση και ΟΧΙ μεταφυσικη/υπερφυσικη) όπως οι ψυχοσωματικές,υπάρχουν παράλληλα και άλλες ασθένειες που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα συναισθηματα όπως πχ οι γενετικές ασθένειες και πολλά είδη καρκίνου (πχ. λευχαιμία από ιονιζουσα ακτινοβολια ή η λευχαιμία που προκαλείται από την δραση του HTLV).Και βέβαια υπάρχουν και οι τραυματισμοί σε ατυχήματα που πάλι δεν έχουν σχέση με τα συναισθήματα (δεν μιλάω για αυτοκτονίες ούτε εγκλήματα).Εαν θες να εντρυφήσεις καλύτερα στην αιτιολογία των διαφορων ασθενειων,υπαρχει μια θαυμάσια επιστήμη που λέγεται ιατρική η οποία προσπαθεί με μελέτες να προσδιορίσει την αιτία και την θεραπεία κάθε ασθενειας και όχι με το να κάνει του κεφαλιού τους και γιαυτο καμία «εναλλακτική» τσαρλατανοιατρικη δεν μπορεί να την ξεπεράσει ούτε για αστείο.
quote:
Και δημιουργεί προυποθέσεις για σκεπτομορφες αρνητικές,που διοχετευονται στα κύταρά μας και δημιουργουν εντυπώσεις καταστροφής ,θανάτου
ποιες μελέτες κατοχυρώνουν αυτή την θεωρία περι σκεπτομορφων?Ασε με να μαντεψω…
quote:
Επειδή δε τα παραπάνω ανάγονται στην σφαίρα του αιθερικού σώματος και της ψυχής είναι ατεκμηρίωτα,κι ότι αλλο θετε να τα χαρακτηρίστε αλλά είνα πίστη πολλών,και θεωρω υποχρέωση μου να το τονίσω για όσους κινδυνευουν
Μάντεψα σωστά (τι εκπληξη!).Αλήθεια εάν είναι ατεκμηριωτα,πως εισαι σιγουρη ότι ισχυουν?Αν είναι ατεκμηρίωτος ο κινδυνος,πως είσαι σίγουρη ότι κινδυνεύσουν?Ευτυχώς που έχουμε ανθρώπους που μας προειδοποιούν για ατεκμηρίωτους κινδυνους,τι θα κάναμε χωρίς αυτούς ή μάλλον τι θα έκαναν αυτοί που θησαυρίζουν από τους αφελείς που πιστεύουν σε αυτούς ατεκμηρίωτους κινδυνους?Πως θα ζουσαν?Ειστε λοιπον αξιόλογα άτομα που συνεισφέρουν στην μείωση της ανεργίας και της φτώχιας!
quote:
Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι....
…που κάνουν πλούσιους τους τσαρλατανους και τους αγυρτες γκουρου, ψευδοεπιστήμονες,τσαρλατανους,μεντιου,,ιερατεια όλων των θρησκειων,αρχηγους σεκτων και άλλους αγύρτες με την βούλα.
διάλογος μεταξύ αστρολόγου και αστρονόμου στην πρωινή εκπομπή:
αστρονόμος:η αστρολογία δεν είναι επιστήμη
αστρολόγος :η αστρολογία δεν είναι επιστημη,ουτε τεχνη αλλά είναι μια παγκοσμία γλωσσα,Τα σύμβολα της αναγνωρίζονται παγκόσμια (λάθος άντε δείξε σε έναν λαό που δεν έχει πολιτισμική επαφή με την Δύση το σύμβολο του Κρόνου να δούμε θα καταλάβουν τι είναι?.Και βέβαια αν είναι γλώσσα γιατί χρησιμοποιείται για προβλεψεις?Ειδος μαντείας είναι!)
Περισσότερα για την ψευδοεπιστημή της αστρολογίας στο άρθρο που θα δημοσιεύσω όπου θα δούμε καλά ποιος είναι ο πτωχός τω πνευματι και ποιος όχι.
quote:
Tην τελευταία φορά που σχολίασα γραφόμενά σου, εκφράζοντας κάποιες «απορίες», ουδεμία απάντηση πήρα
Υπάρχουν οι περιπτώσεις:
Α)να μην τα πρόσεξα
Β)να μην πρόλαβα να απαντήσω
Γ)να ξέχασα να απαντήσω
Το «εννοείται» πήγαινε φυσικά στο δικαίωμα σου να σχολιασεις.Εδώ ΟΛΩΝ οι απόψεις θα τεθούν στην κρίση των συμμετεχόντων. Οποίος δεν αντέχει την κριτική αντί να κλαίγεται και να μιλάει για γυναίκες που τους φύτρωσε πέος ή δεν ξέρω τι επειδή τους άσκησαν σκληρή κριτική (γιατί προφανώς έχουν συνηθίσει τις γυναίκες ως κότες) να πάρουν τα κουβαδάκια τους και σε άλλη παράλια.
quote:
(Εδώ, θα σε μαλώσω. Τέτοια σχόλια δεν χωράνε σε τέτοιους διαλόγους, το παμε και θα το ξαναπούμε...)
Έτσι κρίνω εγώ την ινδική άποψη περι κάρμα και μετεμψυχώσης (οκ και ένας έλληνας μύστης ο Πυθαγόρας πρέσβευε αυτή την θεωρία που παραμένει φυσικά ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΗ όποτε ας πουμε ότι η μετεμψύχωση δεν είναι απόλυτα ινδικό εφεύρημα).Είναι η ίδια ιδεολογία που διατηρεί το άδικο και αντιδημοκρατικό σύστημα των καστών στην Ινδία και συντηρεί απόψεις όπως ότι τα παιδάκια φταίνε για τις αρρώστιες τους.Άκου εκεί φταίνε τα παιδάκια!(η medtech θυμάται άρρωστα και ανάπηρα παιδάκια που έχει συναντήσει και φτάνει σε θερμοκρασία βρασμού σε dt).
quote:
Κατά έναν περίεργο τρόπο όμως, συχνά όταν εμπλέκεται σε έναν «σοβαρό» διάλογο (κυρίως όταν ο συνομιλητής της είναι ένας άντρας που την ενδιαφέρει και υπάρχουν γύρω της κι άλλες που ευστόχως θα χαρακτήριζε ως «μπίμπο»), αυτό που προτάσει είναι ένα «πέος» με όλα παρελκόμενα σε φρασεολογία (θαρρείς και η γνώση είναι ανδρικό «προνόμιο»), με αποτέλεσμα να δέχεται αντίστοιχα «αρσενικά πυρά», εξαιτίας αυτής της τοποθέτησής της (κατ-εμέ δικαίως αν η κουβέντα γίνεται επί ίσοις όροις / κάτι που οι «μπίμπο» αποφεύγουν και ξέρουν τι κάνουν). Αυτό βεβαίως το «επι ίσοις όροις» την κάνει τη φίλη μου έξω φρενών κι αρχίζει να ωρύεται και να χτυπιέται (θηλυκότατο) καταστρέφοντας όμως τελείως τον διάλογο. Αντιδρά δηλαδή συναισθηματικά (θηλυκά) σε κάτι που δεν χωράει συναισθηματισμούς: μια κουβέντα (αρσενική). Λάθος πρόθεση; Λάθος τοποθέτηση; Λάθος στάση; She knows, I don-t.
Αντίθετα με την φίλη σου εγώ όταν ωρύομαι τεκμηριώνω και γιατί ωρύομαι. Επιχειρηματολογώ δεν μπινελικωνω μόνο. Φυσικά δεν ευελπιστώ σε λογικό διάλογο με τον Diostas .Ο άνθρωπος είναι αλλού.Σε αυτό καταλήγω διαβάζοντας και το ποστ του στο θέμα ομοφυλοφιλία (όπου τον περιμένει τσιγάρισμα χωρίς έλεος).Διάβασε το και εσύ και πες μου αν συμφωνείς.Και δεν με νοιάζει εάν μου απαντήσουν επι ισοις οροις.Βασικα ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ σε αυτό το foroum.Γιατί προς το παρόν μου προσφέρουν μόνο το πρώτο κομμάτι (το μπινελίκι) χωρίς το δεύτερο (την τεκμηρίωση).Πες μου λες ηλιθιότητες αλλά πες μου επισηςότι έχω τα εξής αξιόπιστα στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι η άποψη σου είναι ηλιθια.Αλλα ΠΟΥΥΥΥΥ να βρείτε στοιχεία στην la la land!
Και η κουβέντα του Diostas είναι πήχτρα στο συναίσθημα.(αρα «θηλυκή» σύμφωνα με τους ορισμούς σου).Για την ακρίβεια είναι πήχτρα στους συναισθηματικούς συλλογισμούς.Η λογική αγαπητέ δεν είναι προνομία των ανδρων.Πιστεύω ότι την χαρακτηρίζετε «αρσενική» με τον ίδιο τρόπο που χαρακτηρίζετε «αρσενικά» πολλά επαγγέλματα και δραστηριοτητες,δηλαδή σύμφωνα με όσα επιβάλουν οι κοινωνικοι ρολοι.Οι κοινωνικοι ρόλοι όμως είναι κάτι το μεταβλητό δεν συμφωνεις?Νομιζω ότι απλά πολλοί αρσενικοί δεν μπορούν να χωνέψουν ότι μια γυναίκα όχι μονό έχει μυαλο,γνωσεις και κότσια για να τα χρησιμοποιήσει αλλά και την ικανότητα να τους ξεπεράσει σε μια οποιαδήποτε δραστηριοτητα.Ο Diostas ακόμα κλαίγεται για την απάντηση που πήρε λέγοντας μου ότι πρέπει να γίνω η υποταγμένη κοτιτσα που μου αρμόζει και να μην του ασκώ κριτικη.Σταματά το κλαψούρισμα Diostas και take it like a man!Η μήπως θες να φωνάξω την μανούλα σου να σου σκουπίσει τις μυξουλες?
quote:
Θα μου επιτρέψεις «να διαφωνησω ΣΦΟΔΡΑ» διότι o θεματοθέτης γράφει παρακάτω «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ» και αυτό ακριβώς ΕΙΝΑΙ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. (Να υποθέσω ότι δεν το πρόσεξες ή απλώς το λογόκρινες; Βάσει ποιας «μυστικής και ανεξήγητης επιστημονικο- σκεπτικιστικής μεθοδολογίας»; / Μην πιάνεσαι από λέξεις παρακάμπτοντας τη ΡΟΗ του λόγου. Το κάνεις κατ εξακολούθηση, σε παρατηρώ, αλλά έτσι δεν θα συμπεράνεις και δεν θα συνεννοηθείς ποτέ :) Όχι λοιπόν, «το κυριοτερο πραγμα στην ζωη» δεν είναι η υγεία, ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ. (Επιστημονικά, «μεταφυσικά», φιλοσοφικά, αμπελοφιλοσοφικά κι όπως αλλιώς επιθυμείς. Κατανοητό; :)
Δεν λογοκρίνω τουλάχιστον συνειδητά κανεναν.Δεν πιάνομαι από λέξεις Moz.Διαβαζοντας τα λόγια του Diostas έβγαλες διαφορετικό συμπέρασμα από ο,τι εγω.Μην με αδικείς σε παρακαλω.Ο Diostas μας λέει ότι μια διεργασία για να φτασει καποιος σε ένα αποτέλεσμα είναι πιο σημαντικό από το ίδιο το αποτέλεσμα κάτι με το οποιο διαφωνω..Εγω θεωρώ ότι ο συλλογισμός αυτός χωλαίνει.Θα διαφωνήσω με ότι είναι πιο σηματικο,εγω δεν θα ήθελα μια ζωή χωρίς ποιοτητα,μια ζωη χωρίς ποιοτητα δεν εχει αξια,γιαυτο θα ελεγα ότι το πιο σημαντικό είναι μια ποιοτική ζωη.Αλλιως δεν αξίζει η ζωή.Θα προτιμούσα να ζήσω για 10 καλά χρόνια παρά 100 και δυστυχισμένα.
quote:
και πες μου που βρίσκεις το «λάθος» ή το παράλογο ;!;
Αστειεύεσαι αγαπητε?Λεει ότι δεν εξαρτάται από το γιατρό η ιαση.Μα καλά δεν διάβασες πως τεκμηριώνω την αρνηση μου?Τι παραπάνω να σου πω?
quote:
Περί ευθύνης «ανηλίκων»: Σαφώς και ένα «προβληματικό» νεογέννητο δεν έχει ευθύνη που γεννήθηκε έτσι. Oι γονείς του όμως ΕΧΟΥΝ. Και σε διάφορα επίπεδα. Γιατί η α-σθένεια είναι αποτέλεσμα ΣΕΙΡΑΣ ΛΑΘΩΝ (στην σκέψη, στην κοσμοθέαση και κατα συνέπεια στην καθημερινή πρακτική) και δεν νομίζω να διαφωνείς σε αυτό. Ακόμα και κληρονομικά (ως «περιπτώσεις» ασθενών / από την προσωπική σου εμπειρία), πάλι το ίδιο ισχύει. Eδώ όμως δεν μιλάμε για «περιπτώσεις» (αν ορθώς εννόησα), αλλά για τον άνθρωπο και κατ επέκταση την ανθρωπότητα.
Εάν είναι φορείς μιας γενετικής ασθένειας αλλά εν άγνοια τους?Εάν είναι φορείς μιας γενετικής ασθένειας που δεν εχει ακομα ανακαλυφθει,συνεπως δεν μπορει να την προλάβει ο γενετικός ελεγχος?Οι γονεις θα εχουν ευθυνη?Η μηπως θα φταινε οι γιατροί που δεν ανακάλυψα ακόμα την γενετική ασθενεια?Και από πού κι ως που θα φταίει η ανθρωπότητα εάν προκειται για μια φυσική μετάλλαξη ?(δεν μιλάω για μεταλλάξεις που προκαλούνται από τεχνητες ουσιες).Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι ευκολο να βρεις τον υπεύθυνο και ότι σε κάποιες περιπτώσεις στην ουσία ΔΕΝ υπάρχει υπεύθυνος.
Αλλά ο «φιλαράκος» ο Diostas το τεκμηριώνει καρμικα δηλαδή με μεταφυσικες αερολογιες.Μα βράζω ακόμα άκου εκεί ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙΙΙ και πληρώνει για προηγούμενες αμαρτίες!!!! (η θερμοκρασία της medtech ανεβαίνει άλλους 20 βαθμούς).Εαν ακούγαμε τις αερολογίες των καρμιστων,αντι να συνιστούμε τον προγεννητικό ελεγχο,θα λεγαμε ε τι να γίνει πληρώνει αμαρτίες το βρέφος από την προηγούμενη ζωη,μην προσπαθήσετε να το προλάβετε και ούτε θα καθόμαστε να αναζητήσουμε την ΑΛΗΘΙΝΗ αιτια της ασθένειας που μας δίνει και την δυνατότητα να λύσουμε το πρόβλημα.Ζητω η γιαγιά επιστήμη λοιπόν και κάτω οι τσαρλατανοι.Ζητω η ερευνά και κάτω η τυφλή πίστη.
quote:
ΟΜΩΣ μετά από «χρόνια μελέτης και εξάσκησης» θα έπρεπε αν μη τι άλλο να έχεις βρει κι ένα κλειδί (αν όχι ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ) σε όλη αυτήν τη διαδικασία, ώστε να μην χρειάζεται να «καταχωνιάζεις» ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, χωρίς αυτό να σε κάνει «αναίσθητη» ή «άκαρδη» κι ό,τι άλλο θα έλεγε ένας «κοινός θνητός»... που απαιτεί από εσένα συνπόνια όταν πονάει και λύση όταν υποφέρει. Κι αυτό το κλειδί, πίστεψέ με, δεν θα το βρεις σε κανένα επιστημονικό περιοδικό του «κλάδου» σου. Είναι πιο πιθανό (στατιστικά ;-) να το βρεις μέσα στην αρχαία Σοφία και πρώτα την εγχώρια-ελληνική κι αν δεν καλύπτεσαι σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη, ακόμα και σε αυτή των «αιμοσταγών» Ίνκας και των «ινδο-χριστιανών» (ενδιαφέρον κράμα, παρεπιπτόντως) αλλά όχι εκεί.
Οποίος είναι έξω από τον χώρο πολλά τραγούδια ξέρει.
Μοζ είσαι επαγγελματίας της υγειας?Έχεις ζήσει την κατάσταση από μέσα όπως η τρισκατάρατη medtech ή απλά κάθεσαι σε ένα γραφειάκι και φιλοσοφείς θεωρητικά?
Ξέρεις γλυκέ μου Μοζ δεν είναι απαραίτητο να τρέχεις στους αρχαίους κάθε φορά που θες να βγάλεις συμπέρασμα για ένα ζήτημα.Η πολλή αρχαιολατρία βλάπτει.Καλό είναι να χρησιμοποιείς τις σημερινές βελτιωμένες γνώσεις και την δικιά σου κριση.Εαν έχεις τελειώσει το λύκειο έχεις πολλές περισσότερες γνώσεις από οποιοδήποτε αρχαίο λαο.Εγώ όπως και οι συνάδελφοι μου παλεύουμε συχνά με τα συναισθηματα,είναι μια δυναμική διαδικασία καθώς οι συνθήκες αλλάζουν διαρκως.Αλλοι αντεχουν,αλλοι από την κόπωση παθαίνουν burnaout άλλοι συντρίβονται και τα παρατανε,αλλοι γίνονται αργυρώνητοι,άλλοι ψυχροί επαγγελματίες κτλ. δεν ξέρω που θα καταλήξω προς το παρόν ασκώ τα καθήκοντα μου και προσέχω να μην παρασύρομαι. Όμως το τονίζω μεγαλύτερη σημασία για την απόδοση σου είναι α)να είσαι άριστος κάτοχος της επιστήμης σου και β) να την εφαρμόζεις αριστα.Τι να τον κάνω εγώ τον ψυχοπονιάρη που δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα μέσα στο εργαστήριο?Η αποτυχία του θα εντοπιστεί και θα φάει σουτ πριν βλάψει κι άλλους ασθενείς και δικαίως.Αντίθετα ένας αργυρώνητος και ψυχρός που όμως ασκεί άριστα την επιστήμη του θα έχει απείρως μεγαλύτερη αποδοση.Ούτε οι θρησκευτικές πεποιθήσεις έχουν καμία θέση μέσα στο εργαστήριο όταν παρεμποδίζουν το εργαστηριακό έργο (Ιεχωβας βοηθός μικροβιολογικού αρνιόταν να μεταφέρει αίμα για μετάγγιση όπως ήταν το καθήκον του και δήλωνε ότι οι καρκινοπαθείς δεν χρειάζεται να μεταγγίζονται γιατί έτσι κι αλλιώς θα πεθανουν.Να την χαίρεστε την πνευματικότητα σας.!).
quote:
μιας και η φιλοσοφία είναι η ΒΑΣΗ των Επιστημών
Η έννοια της φιλοσοφίας όμως δεν ταυτίζεται με την έννοια της επιστημης.Αλλο φιλοσοφία και άλλο επιστήμη.Και βασικά φιλοσοφεί όχι με βαση επιστημονικα τεκμηριωμενες πληροφοριες αλλά μεταφυσικές αντιληψεις.Το χειρότερο είδος φιλοσοφιας δηλαδη.Εαν η φιλοσοφία επιθυμεί έγκυρα συμπεράσματα πρέπει να αντλεί πληροφορίες από την επιστήμη.
quote:
αλλά δεν διαφωνείς κατ- ουσίαν / διαφωνείς δηλαδή «για να διαφωνείς».
Ευχαριστώ Moz.Άλλος ενας που νομιζει ότι μπορεί να διαβάζει το μυαλό μου μετά την γαλαζια σφαιρα.Οχι Moz διαφωνώ για να δείξω στο κόσμο ότι η επιτυχία στην ιατρική δεν εξαρτάται από μεταφυσικές αντιληψεις,γιατι καποιος πρέπει να σταματήσει τους αγύρτες επιτέλους.Και γιατί προσβλήθηκα από τον ισχυρισμό του DIOSTAS ότι η κατάχρηση καπνού και αλκοόλ είναι αποτέλεσμα πνευματικής έκπτωσης (το ΣΤΡΕΣ ΦΤΑΙΕΙ DIOSTAS το ΣΤΡΕΣ).Οι τσαρλατάνοι της «εναλλακτικής» που ούτε στα όνειρα τους δεν μπορούν να έχουν τις τρανταχτές επιτυχίες τις ιατρικής επιστημης,συχνα κατηγορούν τους επιστήμονες του χώρου μας για πνευματική έκπτωση για να κερδίσουν πελατεία.
Και γιατί του τα έχω μαζεμένα από τις αηδίες που είπε στο θέμα της ομοφυλοφιλίας.
quote:
Ο Ανθρωπος (θα στο ξαναπώ) εμπεριέχει ΟΛΕΣ τις απαντήσεις γιατί έτσι είναι πλασμένος: ΤΕΛΕΙΟΣ*. Aπλώς δεν έχει επίγνωση κι αυτό καλείται να μάθει, αυτό και να αποδείξει, αυτό και να δημοσιεύσει ως «αναμφισβήτητο στοιχείο» της έρευνάς του (για το άγνωστο / γνωστό). Γι’ αυτό και οι γιατροί δεν θεραπεύουν. Όχι ακόμη κι εννοώ όχι συνολικά και όχι ΔΙΑΠΑΝΤΩΣ. Γι αυτό και υπάρχουν ακόμη ασθένειες και πάει λέγοντας. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να θεραπεύουν όντας και οι ίδιοι α-σθενείς;! Και δεν μιλώ για την ασθένεια όπως ορίζεται στα ιατρικά εργαστήρια ((υπερθυρεοειδισμός, στένωσις οισοφάγου και νευρικός κόμπος, σχιζοφρενική μανιοκατάθλιψη και αυτοκαταστρεπτικές τάσεις, σπαστική κωλίτιδα, κύρωση ύπατος, έλκος δωδεκαδάκτυλου, σακχαρώδης διαβήτης, αλτσχάιμερ-μπιτ... κι άλλα τέτοια εξωγήινα) αλλά όπως σημαίνει ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ και θαρρώ ότι έτσι την εννοεί και ο θεματοθέτης. Βεβαίως και ΣΥΜΦΩΝΩ μαζί σου ότι οι γιατροί κάνουν το καλύτερο δυνατό και τι θα γινόταν ο κοσμάκης χωρίς δαύτους, αλλά οι λύσεις που δίνουν είναι «επιτόπιες» (πονάει κεφάλι θεραπεύσει κεφάλι / ή και κόψει κεφάλι! ;-) γιατί αυτό έχει ανάγκη η κάθε «περίπτωση» που εκείνη τη στιγμή υποφέρει ή κινδυνεύει να τα τινάξει / και ποιος θέλει να πονάει ή ποιος θέλει να πεθάνει; ((Αυτά είναι ψιλά γράμματα για την θειά μου την Ευτέρπη κι εγώ μαζί της (vote!) όταν φωνάζει «δώσε μου γιατρέ το υπογλώσσιο». Στο φινάλε ο καθένας πράττει όσο του επιτρέπει η Γνώση και η Αυτογνωσία του. Και σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει καλύτερος μετρητής και τεκμήριο από την ίδια του την Υγεία συνολικά, σώμα-ψυχή-πνεύμα
ΩΩΩχ la la la land conection.Μοζ σε χάνω…Δεν βγάζω νόημα από ότι λες.Τεσπα από τα λίγα που έπιασα(ή νομιζω ότι έπιασα):
1.Ποιος σε βεβαιώνει ότι ο άνθρωπος είναι τέλειος και περιέχει όλες τις απαντήσεις γιατί έτσι είναι πλασμενος?Τις περιείχε και όταν ήταν πιθηκάνθρωπος ας πούμε ή όταν πέθαινε κατά εκατομμύρια από τις επιδημιες?Ελα τωρα άσε τις μεταφυσικές συνδεσεις.Ο άνθρωπος δεν είναι τελειος,αλλα αυτό που του δίνει το πλεονέκτημα απέναντι στα αλλά είδη είναι η ευφυΐα του που του επέτρεψε την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.
2.Χαρη στις προσπάθειες της ιατρικής επιστήμης εξαφανίστηκαν αρκετές ασθένειες αν θες να ξερεις.Μια από αυτές είναι και η ιογενης λοίμωξη της Ευλογιάς που εξαφανίστηκε από τον πλανήτη χάρη σε συστηματικούς εμβολιασμους.Αλλες παλι ασθένειες επιμένουν.Aλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι γιατροί δεν θεραπεύουν!
3.Ασθενεις ιατροί προσβεβλημένοι από διάφορες ασθένειες επέδειξαν και επιδεικνύουν αξιολογότατη θεραπευτική απόδοση αν θες να ξερεις.Ο χειρούργος Cristian Markan που έκανε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς προσεβλήθη νεότατος από αρθριτιδα,παρολαυτα κατάφερε να χειρουργεί με επιτυχία μέχρι τα βαθιά του γεράματα.
4.Οι λύσεις που δίνουν οι ιατροί μπορεί να είναι είτε επιτόπιες είτε να αφορούν ένα ολόκληρο σύστημα ή και πολλά οργανικά συστήματα ανάλογα με την παθηση.Μην μασάς με τις «αηδίες» της «ολιστικής» ιατρικής.Εάν αφήσεις την ολιστική ιατρική να τα βάλει με τις ασθένειες, καταργώντας την «τοπικιστική» σύμφωνα με τους τσαρλατάνους επιστημονική ιατρική δεν θα προλαβαίνεις να παραγγέλνεις φέρετρα.
Εάν εννοείς βέβαια ότι η ιατρική δεν κατάφερε να εξαφανίσει ΕΝΤΕΛΩΣ την αρρώστια από τον πλανήτη θα συμφωνησω.Δεν είναι δυνατόν να εξαφανιστούν εντελώς όλες οι αρρώστιες με τα παρρόντα μέσα και με την παρούσα φύση του ανθρώπου (είναι κομματάκι ατακτουλης).Άλλο όμως αυτό και άλλο να λες ότι οι ιατροί δεν θεραπεύουν .Εκτός και εάν παίζεις με τις λέξεις απλά για να με βγάλεις λάθος.
quote:
Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί η δική σου προσωπική εμπειρία έχει μεγαλύτερη αξία από αυτήν του Diostas. Είσαι σε πιο προνομιακή θέση; Ως τι; Ως επιστήμων; (Μη μου πεις ότι δημοσιεύονται οι εμπειρίες σου σε επιστημονικά περιοδικά και εξ αυτού τηρούνται ως νόμοι και θέσφατα… γιατί «θα πηδήξω
Όχι γιατί:
Α)αυτό λένε οι επιστημονικές μελέτες άλλων επιστημόνων που μελέτησαν τον χώρο της υγείας (οι οποιες στηρίζονται στις εμπειρίες πολλών και όχι ενός εργαζόμενων στο χώρο της υγείας) και τις δημοσίευσαν σε επιστημονικά περιοδικά και μια επιστημονική μελέτη είναι σαφώς πιο έγκυρη από μια απλή γνώμη.
Β)γιατί βιώνω την κατάσταση από μέσα και όσο υποκειμενική και εάν είναι η γνώμη μου έχει σαφώς μεγαλύτερη άξια από κάποιον που ποτέ δεν δούλεψε στον τομέα της υγείας.
Γ)γιατί ο Diostas όχι μόνο δεν στηρίζει την γνώμη του σε μελέτες αλλά δεν έχει και καμία σχέση με τον επαγγελματικο χωρο,απλα ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΕΙ από την πολυθρόνα του.Ποτε δεν βίωσε αυτά που βίωσα εγω και ποτέ δεν εργάστηκε όπως εργάστηκα εγώ.
Είναι σαν να λες γιατί να έχει μεγαλύτερη άξια η γνώμη ενός πλοίαρχου από τη γνώμη ενός έμπορου σε θέματα ναυσιπλοΐας βρε Moz.
quote:
Η ισχύς των δημοσιεύσεων, (όπως γνωρίζεις «εκ των έσω») σχετίζεται και με την ισχύ αυτού που δημοσιεύει ή της κοινότητας που εκπροσωπεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (συμφέροντα και τα γνωστά μπλα μπλα). Και αναφέρομαι εννοείται σε δημοσιεύσεις «ευρείας κλίμακας» κι όχι σε κείνες που βρίσκει κανείς «από χέρι-σε χέρι» και που δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν σε «ευρείας κλίμακας» ως «ανατρεπτικές» (τα ξέρεις καλύτερα από μένα). Ασε που η «ισχύς» είναι τόσο «ισχυρή» μέχρις εμφανίσεως ισχυρότερης! Για τούτο και μόνο θεωρώ «κάπως προκλητικό» εκ μέρους σου να λες
Άντε πάλι συνομωσιολογια .Αν δεν μας βολεύουν τα αποτελέσματα των μελετων είναι αποτέλεσμα συνομωσίας ε?Διαβασε ξανά την απάντηση που έδωσα στον Earendil:
“Τωρα μου αναφέρεις οτι ο χρηματισμός και η ιδιοτέλεια μπορουν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα μιας ερευνάς.Και πολλοί αλλοι παραγοντες μπορουν να αλλοιωσουν τα αποτελεσματα ενος πειραματος.Το ωραιο στην επιστημη ομως ειναι οτι ΔΕΝ στηριζεται σε μονο μια ερευνα απο μονο ενα ανθρωπο για να βγαλει συμπερασματα.Απο τη στιγμη που θα εκπονηθει ενα πειραμα,αλλοι ανεξαρτητοι επιστημονες-ερευνητες θα προσπαθησουν να το αναπαραγουν για να δουν αν βγαινουν τα ιδια αποτελεσματα.Εαν τα νεα πειραματα δωσουν τα ιδια αποτελεσματα,τοτε τα αποτελεσματα θεωρουνται εγκυρα μεχρι νεοτερας (οπου το νεοτερας η ελευση νεων στοιχειων που ανατρεπουν τα δεδομενα).Ετσι εαν η φιλη σου δημοσιευσει την αλλοιωμενη μελετη σε ενα επιστημονικο περιοδικο,συναδελφοι της απο αλλα ερευνητικα κεντρα θα αναλαβουν να επαναλαβουν το πειραμα και εαν εχει κλεψει στα αποτελεσματα,θα φανει στα νεα πειραματα.”.
quote:
ενώ δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις χωρίς προκατάληψη την άποψη (θεωρία και φιλοσοφικό μπλα μπλα ;-) του Diostas που όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι είναι κάτι που ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει, όσο ισχύει η ΣΟΦΙΑ που έλαβες κι εσύ και όλοι ως «κληρονομιά» και που η σύγχρονη (εμβρυακής μορφής ακόμα) επιστήμη που τόσο σθεναρά υπερασπίζεσαι (και εύγε / σε θαυμάζω!) χρησιμοποιεί ως «ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ» για πολλά από τα επιτεύγματά της, μην πω ΟΛΑ και φρικάρει όλη η σκεπτικιστική κοινότητα... Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν είδα να εξαντλείς τα περιθώρια και οφείλεις να το κάνεις, για την τιμή των όπλων (μην παίρνεις στο λαιμό σου κι όλη την κοινότητα -ειδικά εμένα, ούτε να το σκέφτεσαι! ;-) Ξαναδιάβασε λοιπόν. Μόνο αυτό... γιατί όπως καταλαβαίνεις το να σου πω «στείλε μου ΕΣΥ τις δικές σου δημοσιεύσεις κι εγώ πάω πάσο και μούγκα» δεν μου λέει τίποτα ακόμα κι αν μου τις στείλεις με αυτόγραφο! :)
Μπηκα στον κοπο να την διαβασω που να μην εμπαινα.Ti εννοεις χωρις προκαταληψη?Αρχισα να διαβαζω για να δω τι θελει να πει ο ποιητης.Ε ο ποιητης ΛΕΕΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.Λοιπον τερμα οι σοφιστείες Moz.Εχεις στα χέρια σου μελετη που να αποδεικνύει ότι η κατάχρηση του καπνου και του αλκοολ είναι αποτελεσμα της πτωσης της πενυματικοτητας?Η απλα θα παιζουμε με τις λεξεις?Α ναι δεν σου αρέσουν οι μελετες γιατι δεν υποστηρίζουν τις απόψεις σου και μελέτες που δεν υποστηρίζουν τις απόψεις σου είναι φυσικά αποτέλεσμα συνομωσίας.
quote:
θα μου επιτρέψεις να γελάσω «αθεϊστικά», διότι γλυκειά μου medtech, η προσευχή ((νοερά και μη / κι άσε τους μοναχούς στην απέξω αν σε χαλάνε)) αλλάζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στον άνθρωπο μέσα κι έξω και συνολικά και σου την συστήνω ανεπιφύλακτα και θα με θυμηθείς... ;-) διότι απλούστατα αλλάζει η ΑΝΑΠΝΟΗ (και μη μου πεις ότι δεν είναι έτσι, γιατί θα γελάσω ΠΙΟ «τεκμηριωμένα» και ΠΙΟ «νευροβιολογικά» και ίσως να σε στεναχωρήσω... :) :)
Και εάν αλλαξει η αναπνοη τι?Θα ράψεις καλυτερα?Θα κανεις λιγότερα λαθη?Θα εχεις λιγοτερες πιθανοτητες να μπερδεψεις το δειγμα?Θα αναδευσεις τα αντιδραστηρια με μεγαλυτερη ακριβεια?Τι λες ρε γμτ?Που τα στηριζεις αυτά?Παλι σύνδεση με lala land?
Εγω παντως διαβασα αρκετες μελετες οπου καποιοι προσευχηθηκαν υπερ της βελτιωσης της υγειας ασθενων (με ομαδες ελεγχου φυσικα) και αποτελεσμα μηδεν.Να το ξαναπω αν εχεις στα χερια σου μελετη που να…κτλ κτλ κτλ
quote:
ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ
Σε εμενα το λες?Εγω δεν τον ανακατεύω καθόλου στις δουλείες μου.
Και ηρθε η ωρα του Diostas
quote:
Ναι. Η θέση της γυναίκας ήταν , είναι και θα είναι- δασκάλα και πρωτεύουσα της Αγάπης.
Έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου ακόμη- η προς την αναγέννηση η προς τον αναπόφευκτο εκφυλισμό.
Λυπάμαι. Αλλά έτσι είναι.
Ως γυναίκα δεν μου έκανες καμιά εντύπωση – ως άνδρας με φούστα με το πιστόλι στο χέρι… ναι.
(Μεταφραση»η θεση της γυναικας ηταν παντα στο μαντρί να υπηρετει το αρσενικο για να λεει κάθε αρσενικο ότι του κατεβει χωρις να του ασκηθει κριτικη από τα κατωτερα γυναικεια μυαλα.)
Oπως ξαναειπα εάν ένα ψευτοαντρακι το στριμωξει μια γυναικα με επιχειρήματα αρχίζει την κλάψα.Take it like a man Diostas.Η μήπως θες να σου φωνάξω την μανούλα σου να σου σκουπίσει τα δάκρυα και τις μυξουλες?
Α και άντρες σαν και του λόγου σου (θρασύδειλους και πατριαρχικούς) μόνο για σφουγγαρόπανα τους χρησιμοποιω.Οποτε το αν με θεωρείς γυναίκα ή άντρα με φούστα (την όποια φουστιτσα την φοράς εσύ κλαψιάρη) έχει σημασία για σένα και όχι για μενα.Ανέμενε άγριο τσιγάρισμα για τις βλακείες που ειπες στο θεμα της ομοφυλοφιλιας.Γιαυτο και πάρε τα μαντηλάκια σου από τώρα.
quote:
Ατύχησες «μωρό» μου. Ασχολήσου με την ψυχολογική σου κατάσταση, διότι δεν σε βλέπω καλά.
Δηλωσε ειδικότητα και φορέα εργασίας τωρα.
quote:
Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία αφού δεν περιμένεις κάτι αξιόλογο να φύγεις .
Απορώ γιατί κάθεσαι?
Τι σε έκανε να κολλήσεις τόσο επίμονα ειδικά πάνω μου χωρίς να μου λείψεις, χωρίς να σου το ζητήσω?
Αυτό είναι ύποπτο.
Η Γη θα συνεχίσει να κινείται και χωρίς τις υστερικές κραυγές σου. Μάθε το. Δεν ήρθα σε σένα.
Εσύ ήρθες σε μένα.
Αρμένικη επίσκεψη- χωρίς να θυμάσαι πότε πρέπει να φύγεις.
Μου αρεσει να κάνω πατριαρχικους θρασυδειλους αμπελοφιλοσοφους να κλαινε.
quote:
Δεν είπα φασιστική την επιστήμη.Φασιστική βλέπω εσένα. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Πάρε χάπι Stedon και πέσε να κοιμηθείς.
Είναι το καλλίτερο πράγμα που έχεις να κάνεις.
Διαταγές να δίνεις στις κότες που σε περιτριγυριζουν.Οχι σε μενα.Σε μενα δεν περνανε αυτά.
quote:
Κατάλαβα. Για να δικαιωθώ στα ματάκια σου τα δυο, πρέπει η επιτροπή των σεβαστών φωστήρων, σκατόγερων με ουρολογικά προβλήματα και προβλήματα δυσκοιλιότητας , αθηρώματα του κερατά και της κερατένιας να αποφανθούν, ότι εγώ έχω δίκαιο.
Δεν είμαστε καλά.
Οι αυριανοί κάτοικοι νεκροταφείου ( οι αξιόλογοι για σένα) δεν θα επιβάλλουν την σφραγίδα του θανάτου στις δικές μου ζωντανές απόψεις. Είμαι νέος ακόμη…
Ε βεβαια.Αμα οι επιστημονικές μελέτες δεν μας βολεύουν τις αποκαλούμε είτε προϊόντα συνομωσίας ειτε προϊόντα σκατογερων,με ουρολογικά προβλήματα κτλ (θαυμαστέ πνευματικότητα!)
quote:
*Θυμαμαι εναν χειρουργο σκετο αγριανθρωπο*
Πες και το υπολοιπο μην φοβασαι… δηλ:
quote:
που τα καταφερε να συγκολησει το χερι εκει που εσυ δεν θα τα καταφερνες οση πνευματικοτητα και αγαπη σπαταλουσες.
Ιδου ολοκληρη η φραση για τα καλα παιδακια που κοβει πονηρα ο Diostas.Λεει λοιπον η medtech σκαλιζοντας την μνημη της:
quote:
Θυμαμαι εναν χειρουργο σκετο αγριανθρωπο που ομως πριν απο δεκα χρονια καταφερε και συγκολησε με επιτυχια ενα ακρο που καποιος εχασε σε ενα ατυχημα (κρεμοταν απο την φλεβα μονο) ενα τρομερο επιτευγμα για την εποχη του οταν δεν ειχε αναπτυχθει η μικροαγγειοχειρουργικη.Εσυ οσους ωκεανους αγαπης και εαν διαθετες σε εκεινο τον ακρωτηριασμενο ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΣΥΓΚΟΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.
Αλλά ο κουτοπόνηρος (και δειλός) βάζει μονο την μίση φράση.
quote:
Ευτυχώς ο κλάδος έχει πανάξια εκπρόσωπο.
Άντε και του χρόνου βουλευτίνα.
Θα σε ψηφίσω.
Με συγχωρείς, αλλά τέτοια άγρια που είσαι δεν μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά.
Αποφάσισα να παίξω μαζί σου να περάσει η ώρα.
Ωραια.Να δεις ποσο ωραια θα περάσουμε μαζι!
quote:
Η δική μου δεισιδαιμονία είναι μία : δεν αντέχω θηλυκά άνδρες στην ψυχή και γυναίκες στο σώμα. Μπρρρρρρρρρρρρ………………
Και τότε πως αντέχεις τον εαυτό σου που είναι το ακριβώς ανάποδο?
quote:
Εσύ θα πετύχεις πολύ περισσότερα.
Ως προς τα παπαδαριά και γκουρου δεν σκάω.
Καλά είναι, τρώνε μια χαρά.
Και τους διατηρεί ακριβώς η δική σου …………….. (λογοκρισία) κοινωνία. Απ’ αυτούς αν έχεις κότσια ζήτα τα ρέστα.
Όχι από μένα, τον ελεύθερο σκοπευτή.
Ε ρε τι πέτυχα στο πόστ μου… σαρκοβόρο….Ξούτ!
Αν ήταν του χεριού μου παπαδαρια,γκουρου και αμπελοφιλοσοφοι θα ειχαν πάρει ποδι από καιρο.Και οι ελευθεροι σκοπευτες δεν θα λαμβαναν καλυτερης μεταχειρησης από τις οργανωμενες ταξιαρχιες.Τα ιδια σκ… είναι.
quote:
Αυτοί σκάνε, σκάς και συ κατά βαθος.
Εγώ - ……… (λογοκρισία) πάλι, βλέπεις έχουμε δικτατορία…..
Σκαααατε σκααατε γιατι ουτε στα ονειρα σας δεν θα δειτε τις επιτυχιες της επιστημονικης ιατρικης.ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ.
quote:
Ναι, και σ’ αυτή τη κοινωνία μεγάλωσες και ανδρώθηκες και έγινες ανδρογυναίκα.
Εγώ σ’ άλλη κοινωνία γεννήθηκα, ευτυχώς ήμουν τυχερότερος από σένα. Αλλά από πού να ξέρεις?
Με τους τουρκόβλαχους και τις τουρκόβλαχες δεν έχω σχέση
Ευτυχώς που έγινα αντρογυναίκα για να αναπληρώσω το κενό του ελαττωματικού ανδρισμού σου.Είδες η φυση πάλι προνοεί!
quote:
Ωχ... δηλαδή δεν θα φύγεις??? Θα με περιμένεις απο πάνω?Αυτό ακριβώς φοβάμαι. Κόλλησες πάνω μου και τσιρίζεις:Προσεξέ μεεεεε!!!
Απαντώ : δεν σε θέλωωωωω! Κατάλαβες?
Λυπάμαι σε περιμένει τηγανισμα.Φώναξε την μαμά σου προλαβαίνεις.
Επεα πτερόεντα είναι όλα όπως λέει και ένα θέμα...
Φιλικά και με αγάπη![]()
Τώρα που το διάβασα για δέυτερη φορά, ξεκαρδίστηκα στα γέλια...να είσαι καλά...μου έφτιαξες το απόγευμα που θα πάω στο γνωστό ήσυχο και ήρεμο μέρος για δουλειά...
Οι απόψεις σου είναι απολύτως σεβαστές αν και η έκφραση είναι κάπως έντονη. Πίσω όμως απο την αλήθεια των θέσεων σου παρατηρώ ένα σατιρικό συγγραφικό ταλέντο.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεως δηλώνω οτι είμαι ειλικρινής. Ο τρόπος που γράφω όμως διακατέχεται απο την ευφορία που μου προκάλεσες.
φιλικά