ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
journalistΝέο Μέλος
23/09/2005, 19:31:18
Το www.666DNA.com θα λύσει τις όποιες απορίες σας.
ilios35Μέλος
24/09/2005, 00:32:52
ΟΡΑΜΑΤΑ =ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.......
ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΗΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ....ΑΛΛΙΩΣ......ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ .....
ilios35Μέλος
25/09/2005, 01:52:17
ΒΡΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ....
ΑΥΤΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΗ ΕΙΔΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.......Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ?

ΨΗΛΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ?
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΤΣΙ ?

ΨΗΛΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ .
ΕΑΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΤΙ Ο DIMITRIS2 ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ .

25/09/2005, 02:12:20
Δεν κατάλαβα σε τι θες να σου απαντήσω;;

Αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι, πολύ ευχαρίστως, φτάνει όμως να είναι ξεκάθαρο τι ζητάς.

Φιλικά όπως πάντα

26/09/2005, 14:34:10
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΩΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ....
ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΟΣ θεου ΤΙΜΩΡΟΥ,ΚΑΤΑΣΤΟΦΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΤΛ...ΠΧ ΟΠΩΣ ΤΟ ΩΦΕΙΛΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΨΥΧΡΟΣ Η ΘΕΡΜΟΣ ΤΟΥΣ ΧΛΙΑΡΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΣΩ + ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ

ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ + ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΠΑΡΑΤΕΘΗΚΕ Η ΣΙΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΙΡΙ ΠΡΙΝ...ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΞΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΕΣ....ΕΝΩ ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΑΦΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΕΤΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΙΣΘΗΤΗΚΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟ .....ΕΡΕΒΟΣ

**** off

resuscitatedΜέλος
26/09/2005, 15:59:54
Ο Υπερβόρειος δικαιούται να έχει την άποψή του όπως και οι υπόλοιποι. Ας καταθέσω λοιπόν και εγώ την δική μου.

Ο Υπερβόρειος λέει, αν κατάλαβα σωστά, ότι η καινή διαθήκη πλην της αποκάλυψης είναι χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Φυσικά για τους Χριστιανούς και για τους ορθόδοξους όπως πιστεύω ότι είμαι και εγώ, αυτό είναι τελείως αναληθές. Η ανάσταση του Ιησού Χριστού είναι η πεμπτουσία των ευαγγελίων. Με την ανάστασή Του άνοιξε για την ανθρώπινη φύση η δυνατότητα να μετέχουν οι δίκαιοι στη βασιλεία του όπου "ουκ έστι πόνος". Αν για σένα αυτό δεν λέει τίποτα για μένα σημαίνει τα πάντα. Ο Θεός έγινε πήρε ανθρώπινη μορφή, σημάδεψε την ιστορία και έλυσε τα δεσμά του θανάτου. Το κορυφαίο γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία. Πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Ο "ων και ο ην και ο ερχόμενος". Αλλά και μέχρι τη δευτέρα παρουσία Του δεν μας άφησε μόνους μας. Απέστειλε το πνεύμα το άγιο που μιλάει στις καρδιές των ανθρώπων και τους ενισχύει. Έστειλε τους Αποστόλους Του για να διαδώσουν το μήνυμα της αναστάσεως και να ιδρύσουν την Εκκλησία Του που με τα ιερά της μυστήρια οδηγεί εκ του ασφαλούς τους ανθρώπους στη σωτηρία. Αυτό το τελευταίο περιγράφεται στις πράξεις των αποστόλων και στις επιστολές του Παύλου, Πέτρου, Ιωάννη, Ιακώβου.

Είμαι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για το σωτηριώδες σχέδιο του Θεού. Τόσοι και τόσοι Άγιοι Του έχουν μιλήσει για το γεγονός της ενανθρωπήσεως και της αναστάσεως. Στην αγία τους ζωή βλέπουμε πόσο κοντά στο θεό μπορούμε να φθάσουμε. Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι. Ο Χριστός και οι Άγιοί Του είναι οι ασάλευτοι στύλοι της Εκλησίας. Απο αυτούς και το Άγιο Πνεύμα αντλούμε πίστη για το αληθές των λόγων του Ιησού.

Έπειτα λες ότι δεν προσφέρει τίποτα από φιλολογικής και αισθητικής άποψης. Γι'αυτό δεν μπορώ να κρίνω. Είμαι βλέπετε των θετικών επιστημών. Εξάλλου και ο σκοπός των βιβλίων της αγίας γραφής δεν είναι αυτός.

Και τέλος για την αποκάλυψη. Ποιό είναι το τελικό συμπέρασμά της. Η επικράτηση του Χριστού και παραινέσεις για να μην ξεφύγουμε την οδό της σωτηρίας. Αυτός είναι ο προορισμός του ανθρώπου. "Εγώ ειμί η οδός και η αληθεία" είπε ο Χριστός. Αμήν

velialΜέλος
06/10/2005, 05:58:21
Αν το σχεδιο του θεου ειναι η αποκαλυψη, να παει στον... αγυριστο και ο θεος και ο χριστος και ολοι η αγιοι!

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

velialΜέλος
06/10/2005, 06:00:36
Σφαγες, αιματοχυσιες, πολεμοι, αρρωστιες.... ωραιο σχεδιο εχει ο θεος! Μου φαινεται τελικα οτι ο θεος ειναι ο σατανας, και ο σατανας δεν υπαρχει! Στον αγυριστο και οι δυο

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

anchorΜέλος
06/10/2005, 10:33:20
quote:
Σφαγες, αιματοχυσιες, πολεμοι, αρρωστιες.... ωραιο σχεδιο εχει ο θεος! Μου φαινεται τελικα οτι ο θεος ειναι ο σατανας, ...
Αυτό πραγματικά το λέει η Καινή Διαθήκη... μόνο που διαχωρίζει αυτόν τον θεό "του κόσμου τούτου" από τον Θεό που έφτιαξε τον ουρανό και τη γη.

Edited by - anchor on 06/10/2005 10:38:16

anchorΜέλος
06/10/2005, 10:46:32
quote:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ...

Πολύ αντιφατικό μήνυμα:
1. Πρώτα λεει ότι ο λόγος που δεν διαβάζεται στην λειτουργία είναι ότι "απαγορεύεται". Λάθος. Απλά δεν διαβάζεται και δεν είναι το μόνο βιβλίο των χριστιανικών γραφών που δεν διαβάζεται.
quote:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ...ΚΑΘΩΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ....

2. Έπειτα ισχυρίζεται ότι δεν διαβάζεται ("απαγορεύεται" όπως λανθασμένα λέει) "για το φόβο που σπέρνει..." και έπειτα "επειδή φανερώνει πολλά από αυτά που τόσα χρόνια προσπαθούν να κρύψουν..."
Τελικά η εκκλησία δεν θέλει να σπέίρει το "φόβο"; Ή "προσπαθεί να κρύψει";
quote:
ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΟΣ θεου ΤΙΜΩΡΟΥ,ΚΑΤΑΣΤΟΦΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΤΛ...ΠΧ ΟΠΩΣ ΤΟ ΩΦΕΙΛΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΨΥΧΡΟΣ Η ΘΕΡΜΟΣ ΤΟΥΣ ΧΛΙΑΡΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΣΩ + ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ
Αυτό γιατί να θέλει να το κρύψει η εκκλησία; Τη δικαιοσύνη του Θεού; Το "αίτημα" των ανθρώπων για δικαιοσύνη (έστω και΄στο "επεκέίνα") είναι πολύ παλιότερο κι από την εκκλησία και τις γραφές, ίσως και από τον πολιτισμό. Κι αν πάλι ήταν ένας Θεός πιο βολικός θα μας έπνιγε το δίκιο και θα λέγαμε, "μα καλά γιατί δεν είναι δίκαιος;"
quote:
ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ + ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΠΑΡΑΤΕΘΗΚΕ Η ΣΙΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΙΡΙ ΠΡΙΝ...ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΞΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΕΣ....ΕΝΩ ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΑΦΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΕΤΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΙΣΘΗΤΗΚΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟ .....ΕΡΕΒΟΣ

Τι ακριβώς θεωρείς "απαξίωση" και γιατί δεν έχουν (κατ' εσέ) αισθητική αξία; Μπερδεύουμε το "δεν καταλαβαίνω" με το "δεν μ' αρέσει" νομίζω.