ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Λιαντίνης - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Λιαντίνης - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

GuessWho57 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
02/12/2003, 15:38:23
Τώρα Μάνος μας….μάλλον κάνεις Χιούμορ..

Εκτός του ότι κανείς (quote) λόγια αλλού... (λες πράγματα που αν και δεν διάβασα Λιαντινη….τα εκφράζω εδώ μέσα… από αρχής…) σε ρωτώ και εγώ….

Αυτό είναι σεβασμός?

Έγραψα…
Γνωρίζει…*(Τον ΘΑΝΑΤΟ)....εν ΖΩΗ… (Εννοώ ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ…) Αυτό είναι το μυστικό του γνώθι σαυτόν….

Και κολλάς από κάτω…

quote:
η "η ζωη εν ταφο",οπου τον ρολο του ταφου παιρνει η ιδια η ζωη σε εναν κοσμο ψυχικης ανυπαρξιας και ειναι μονοδρομος προς αδιεξοδο..

Είναι σεβασμός στο συνομιλητή σου…να παίρνεις κάτι που όπως είδες δεν είχε καμία σχέση, και να γράφεις λέξεις….(ψυχική ανυπαρξία….και μονόδρομος προς αδιέξοδο)…. κάτι που ούτε καν περνάει στο το μυαλό ενός Φιλόσοφου?

Μα όχι Μανο μας!

Θίχτηκες για τις αγάπες τα σιρόπια και τα μελομακάρονα….

Αχ βρε Μάνο μας, και σε είχα για ξεφτέρι! Αν αντιδράς *(σε αυτό)….(και θέλεις να διδάξεις σεβασμό σε κάποιο)….πριν το κανείς…. Κοίτα μήπως είναι αλήθεια..…Αν δεν ειναι... γιατι χολοσκας?

Πολύ σιροπιαστός είσαι βρε Μανάρι μας… Σε κερήθρα σε βαφτίσανε?

Αν δεν κανω λαθος οι Ελληνες, που μας ανεφερες με το αποσπασμα του Λιαντινη….προτυμουν να τους λένε τα πράγματα ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ….γιατί ΜΑΝΟΜΑΣ γλυκοπετιμεζενιε... ΚΑΠΟΙΟΙ τα λένε ΠΙΣΩ ΜΑΣ….και μετά έρχονται στο ΦΟΡΟΥΜ…(μας κάνουν και τους φίλους/καθολου ελληνικο αυτό!)….. και γράφουν… συροποκουφετοπαντρειας λογάκια!

Σε πικραινω Μανο μας….το ξερω, μα ισως και να σε αγαπω, περισσοτερο από τη μαμα σου και τον μπαμπα σου!

Χωρίς ψευτοσεβασμό….διχως ψευτοαγαπη….ο Πλατωνακος σας!

DanteΝέο Μέλος
02/12/2003, 22:18:20
Ας μιλήσει ο Λιαντίνης για να λύσει την "παρεξήγηση":

"Το γεγονός του θανάτου είναι για τον καθένα από μας το ατομικό όριο του απόλυτου. Είναι ο βαθμό μείον 273 όχι στην κλίμακα της θερμότητας, αλλά στην κλίμακα του ανθρωπολογικού Μηδέν. Από τη στιγμή που θα πεθάνω περιέρχομαι αστραπιαία στην ίδια κατάσταση, που βρίσκεται εκείνος που δεν εγεννήθηκε ποτές.

Νέκυια σημαίνει να ζήσεις ζωντανός σε όλη τη ζωή σου τη γνώση και τη λύπη του θανάτου σου εδώ στον απάνω κόσμο.
Νέκυια σημαίνει να στοχαστείς και να ζήσεις τη ζωή σου όχι μισή αλλά ολόκληρη. Με την απλή, δηλαδή και τη βέβαιη γνώση ότι ενώ υπάρχεις ταυτόχρονα δεν υπάρχεις. Ότι ενώ ζεις αυτό που είσαι, δηλαδή ζωντανός του σήμερα, ταυτόχρονα ζείς κι αυτό που δεν είσαι δηλαδή το νεκρός του αύριο. Η ζωή σου στην ουσία της είναι η δυνατότητα και η δικαιοδοσία της φαντασίας σου. Όχι άλλο".

02/12/2003, 23:30:29
quote:
Με την απλή, δηλαδή και τη βέβαιη γνώση ότι ενώ υπάρχεις ταυτόχρονα δεν υπάρχεις.

Αν πρέπει να ζούμε με την επίγνωση ότι ενώ υπάρχουμε ταυτόχρονα και δεν υπάρχουμε...
Αν η ζωή είναι ανυπαρξία...
Τότε τι στην ευχή είναι ο Θάνατος?
Α! ναι το βρήκα: H ανυπαρξία της ανυπαρξίας...

"Τάδε έφη Avallon"
03/12/2003, 01:26:07
ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ!
Είναι από τους λίγους που έγινε η πράξη ,
όλων αυτών που έλεγε..

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΑΡΞΗ

03/12/2003, 12:28:34
http://liantinis.gr/bvnews/news.shtml?nid=36

Έρωτας και θάνατος

Κάθε φορά που ερωτεύονται δύο άνθρωποι, γεννιέται το σύμπαν. Η, για να μικρύνω το βεληνεκές, κάθε φορά που ερωτεύουνται δύο άνθρωποι γεννιέται ένας αστέρας με όλους τους πρωτοπλανήτες του.
Και κάθε φορά που πεθαίνει ένας άνθρωπος, πεθαίνει το σύμπαν. Η, για να μικρύνω το βεληνεκές, κάθε φορά που πεθαίνει ένας άνθρωπος στη γη, στον ουρανό εκρήγνυται ένας αστέρας supernova.
Έτσι , από την άποψη της ουσίας ο έρωτας και ο θάνατος δεν είναι απλώς στοιχεία υποβάθρου. Δεν είναι δύο απλές καταθέσεις της ενόργανης ζωής.
Πιο πλατιά, και πιο μακρυά, και πιο βαθιά, ο έρωτας και ο θάνατος είναι δύο πανεπίσκοποι νόμοι ανάμεσα στους οποίους ξεδιπλώνεται η διαλεκτική του σύμπαντος. Το δραστικό προτσές δηλαδή ολόκληρης της ανόργανης και της ενόργανης ύλης. Είναι το Α και το ω του σύμπαντος κόσμου και του σύμπαντος θεού. Είναι το είναι και το μηδέν του όντος. Τα δύο μισά και αδελφά συστατικά του.
Έξω από τον έρωτα και το θάνατο πρωταρχικό δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αλλά ούτε είναι και νοητό να υπάρχει. Τα ενενήντα δύο στοιχεία της ύλης εγίνανε, για να υπηρετήσουν τον έρωτα και το θάνατο. Και οι τέσσερες θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης, ηλεκτρομαγνητική, ασθενής, ισχυρή, βαρυτική, λειτουργούν για να υπηρετήσουν τον έρωτα και το θάνατο.
Όλα τα όντα, τα φαινόμενα, και οι δράσεις του κόσμου είναι εκφράσεις, σαρκώσεις, μερικότητες, συντελεσμοί, εντελέχειες του έρωτα και του θανάτου.
Γι αυτό ο έρωτας και ο θάνατος είναι αδελφοί κα ομοιότητες, είναι συμπληρώματα, και οι δύο όψεις του ιδίου προσώπου.

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

DanteΝέο Μέλος
08/12/2003, 09:49:56
Ζω με επίγνωση θανάτου σημαίνει ότι κατέκτησα την πνευματική μου ολοκλήρωση. Σημαίνει ότι μετά από πολύ κόπο και πόνο μπόρεσα να ανέβω άλλο ένα σκαλοπάτι της εξέλιξης. Ίσως το τελευταίο. Μπορώ να λέγομαι Άνθρωπος.
Σημαίνει ότι Ζω

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

DanteΝέο Μέλος
15/12/2003, 14:53:05
Στο www.liantinis.gr γράφουν ότι θα δημοσιοποιηθεί ηχητικό ντοκουμέντο του Λιαντίνη που μιλάει για τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Μου ακούγεται περίεργο καθώς ο Χριστόδουλος ενθρονίστηκε μόλις λίγες μέρες πριν ο Λιαντίνης εξαφανιστεί. Πότε πρόλαβε και διαμόρφωσε άποψη. Ας περιμένουμε όμως να δούμε...

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

16/12/2003, 23:24:13
Δεν έχω διαβάσει ποτέ βιβλίο του Λιαντίνη.
Με τα αποσπάσματα που παραθέτετε κατάλαβα ότι έχω διαπράξει μέγα αμάρτημα.
Διαβάζοντας το κείμενο του <<ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ>> που ο φίλος manos μας παράθεσε, διαπίστωσα ότι μέσα σε λίγες γραμμές ο Λιαντίνης εκφράζει την αρχαία ελληνική σκέψη σε όλο της το μεγαλείο.
Αναδεικνύει την ποιότητα και την ομορφιά, την λεβεντιά και τον έρωτα.
Απαξιώνει την υπερβολή, την ηθική της κοινωνίας και τον ατομικισμό.
Αν και είναι υπερβολή αυτό που θα πω, (εντούτοις με εκφράζει την συγκεκριμένη στιγμή ) και ενώ δεν έχω διαβάσει όπως είπα έργα του, ο Λιαντίνης είναι ο φιλόσοφος που άγγιξε την ψυχή μου με μόλις <<τρεις αράδες>>.
Τόσο απλός και τόσο εύστοχος.
Όπως και οι αρχαίοι Πατέρες μας.

DanteΝέο Μέλος
23/12/2003, 13:45:31

Δείτε, ή μάλλον ακούστε αυτό http://liantinis.gr/bvnews/news.shtml?nid=64

Και όμως μας είχε προειδοποιήσει...

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

EκήβολοςΜέλος
03/01/2004, 14:28:58
Ο Λιαντίνης είχε μια εμμονή με τον θάνατο που τον οδήγησε
στην καταστροφή του.

Το ερώτημα που του τέθηκε στο δρόμο, κάτι σαν το αίνιγμα
της Σφίγγας στις Θήβες, εστάθηκε το ακόλουθο:
«Καθώς κοιτάς το μηδέν στα μάτια δύνεσαι να μην αποκαρτερήσεις;»
Αποκρίθηκε: «Ναι»

planeΜέλος
05/05/2003, 15:32:04
Θα ήθελα να γράψω κάτι για έναν άνθρωπο που ήταν πολύ μπροστά απο την εποχή του.Αυτός δέν είναι άλλος απο τον Ιούλιο Βέρν (1828-1905)
Πόσοι απο εμάς δέν έχουμε διαβάσει η δεί στήν tv τα έργα του.
Από τήν γή στήν σελλήνη (1865)
Ταξίδι στο κέντρο τής γής (1864)
Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες (1873) μετά απο 100 χρόνια γεννήθηκα εγώ.
20.000 λεύγες κάτω από τήν θάλασσα (1870)
και τόσα άλλα έργα πού ενώ πρίν απο 100 - 150 χρόνια φαινόταν σαν θαύμα σήμερα είναι κάτι τόσο απλό.
Ήταν απλά μυθιστοριογράφος η μήπως ήταν οραματιστής και προφήτης;
Μήπως ήταν κάτι παραπάνω απο μυθιστοριογράφος;

Ευχαριστώ.

SUNNYΜέλος
05/05/2003, 16:38:13
ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ...

planeΜέλος
05/05/2003, 17:06:29
Aν καί δέν είναι μόνο αυτά τα έργα του Βέρν δέν θα ήταν καλύτερα να έλεγες καί ποιό;
Προτού πείς ποιό είναι θά σού πώ μόνο ότι όλα αυτά η μέρος απο αυτά, δέν έγιναν όλα μαζί αλλά σιγά σιγά.Απλά θέλω νά σου πώ ότι μπορεί να γίνει αργότερα.

SUNNYΜέλος
05/05/2003, 17:08:43
ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΣΥΜΒΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ.

Edited by - SUNNY on 05/05/2003 17:11:45

planeΜέλος
05/05/2003, 20:23:34
Sunny το ήξερα ότι αυτό θά έλεγες γι'αυτό σε πρόλαβα.

AlastisΜέλος
05/05/2003, 22:52:57
Ο Ιούλιος Βέρν ειναι μια περιπτωση, σαν προφητης για μενα, εχει πεσει τοσο μεσα σε αυτα που εχει γραψει στα βιβλια του, που αν και μυθιστορηματα καταντανε ως προδρομοι γι' αυτα που θα επακολουθησουν στο μελλον.

Εχει επιβαιβεωθει πανηγυρικα μεχρι τωρα για πραγματα τα οποια εμιαζαν απομακρη επιστημονικη φαντασια καποτε.

Το ερωτημα ομως ειναι το πως το εκανε??? Εδω ειναι που θελω την αποψη σας φιλοι μου...

...open minds are better minds!

Darkangel_78Μέλος
05/05/2003, 23:12:29
Καλησπέρα και από μένα...
Πόσα χρόνια πίσω με πήγατε!!Όταν ήμουν πιτσιρίκα διάβαζα,μαγεμένη μπορώ να πω,τα έργα του!!!

Πιστεύω ότι ήταν ένας άνθρωπος που διέθετε έναν ισχυρό συνδυασμό: διορατικότητα και φαντασία.

Όπως και τόσοι άλλοι χαρισματικοί συνάνθρωποί μας,οραματίστηκαν το παρόν μας και όχι το μέλλον τους!!
Ίσως γι αυτο και στην εποχή τους λογοκρίθηκαν και χλευάστηκαν όσο πολύ λίγοι!Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα...

O Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

06/05/2003, 14:27:53
Χαιρετώ όλους τους φίλους...
Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να εκφράσω τον απεριόριστο θαυμασμό μου για ένα από τα μεγαλύτερα και φωτεινότερα πνεύματα της ανθρωπότητας. Μπορεί να χλευάστηκε από το κατεστημένο της εποχής, μπορεί τα έργα του να θεωρήθηκαν γελοία και "απλοϊκά", αλλά συγκίνησε κι εξακολουθεί να συγκινεί γεννεές μικρών και μεγάλων αναγνωστών. Διότι ο Βερν έπιασε κι έβαλε στο χαρτί όλους τους απόκρυφους πόθους της ανθρωπότητας, όλα τα όνειρα μιας γενιάς, που μέσα στις γενικότερες αλλαγές που έφερνε στη ζωή η τεχνολογία, ονειρευόταν έναν καλύτερο, πιο ελεύθερο κόσμο. Γιατί ο Βερν δεν προσπάθησε να δει τους φανταστικούς του κόσμους και τα κατορθώματα των ηρώων του από τη ματιά του επιστήμονα, δεν προσπάθησε να "αποδείξει" τίποτα ούτε και να εφεύρει τρόπους για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα. Τα είδε μέσα από τα μάτια του απλού ανθρώπου, του ανθρώπου που ονειρεύεται και ελπίζει. Και αυτό ακριβώς ήταν και το μεγαλείο του. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι ήταν ένας οραματιστής, όχι με την έννοια ότι προέβλεπε το μέλλον, αλλά ως προς το ότι "οδήγησε" την επιστήμη στο δρόμο της επιβεβαίωσης και τέλος, της δικαίωσής του. Αυτή ακριβώς είναι και η προσφορά της επιστημονικής φαντασίας. Δημιουργεί όνειρα που η επιστήμη έρχεται να πραγματοποιήσει.

planeΜέλος
06/05/2003, 15:39:05
Ποιοί άραγε θα είναι οι σημερινοί "Βέρν" είτε μυθιστοριογράφοι είτε σκηνοθέτες η σεναριογράφοι (αφού καλός η κακός η τηλεόραση υπερισχύει του βιβλίου) που μετά απο 100 χρόνια θά λένε γι'αυτόν;
Στήβεν Σπίλμπερκ , Κάμερον , Τζορτζ Λούκας , Steven King και πόσοι άλλοι που ενώ τώρα βλέπουμε η διαβάζουμε τα -επιστημονικής φαντασίας- έργα τους, αργότερα θα είναι κάτι το τόσο απλό.

old tigerΜέλος
06/05/2003, 16:20:48
quote:
Στήβεν Σπίλμπερκ , Κάμερον , Τζορτζ Λούκας , Steven King και πόσοι άλλοι που ενώ τώρα βλέπουμε η διαβάζουμε τα -επιστημονικής φαντασίας- έργα τους, αργότερα θα είναι κάτι το τόσο απλό.

Οντως μπορεί να είναι κάποιος ή κάποιοι από αυτούς.

Αυτός που σίγουρα επαληθεύθηκε και μάλιστα σε τρομερά δυσνόητα θέματα, θέματα που άπτονται της κβαντικής φυσικής, αρκετά χρόνια πριν γίνει η παραμικρή νύξη γι’αυτήν, ήταν ο πανμέγιστος H.P. Lovecraft.
Ενας συγγραφέας ο οποίος πέθανε μέσα στην αφάνεια και στην φτώχεια και που το σπουδαίο συγγραφικό του έργο αναγνωρίσθηκε πολλά χρόνια αργότερα.

Ισως αυτή είναι η μοίρα τελικά των πολύ σπουδαίων ανθρώπων-οραματιστών, όπως εξάλλου ήταν και ο Ι.Βερν.

Υ.Γ. Να μην ξεχάσουμε και έναν άλλον πολύ μεγάλο...τον Charles Fort...

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE