- Λιαντίνης - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Και μια παρατήρηση : Τί πίνουν εκεί στο Maine; Poe, Lovecraft, αλλά και Steven King...Τί συμβαίνει εκεί πέρα;
Edited by - durden_alie on 06/05/2003 16:48:50
αλλά σίγουρα πρέπει να είχαν κάποιες κοινές πηγές...
Οπως άλλωστε και οι σύγχρονοι μεγάλοι θεωρητικοί φυσικοί του 20ου αιώνα...Απλά αυτοί εξήγησαν επιστημονικά τα ίδια ακριβώς πράγματα.
Εξάλλου δεν είναι τυχαίο αυτό που έχει λεχθεί για την σύγχρονη θεωρητική Φυσική...ότι είναι δηλαδή ο αποκρυφισμός του 20ου αιώνα

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ?
ΜΗΠΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΣΕΙΡΑΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΞΩ??????
Που έχει γράψει βιβλία προφητικότατα και με βαθύ νόημα όπως: "Οι επικυρίαρχοι-το τέλος της παιδικής ηλικίας", "η πόλη και τ'άστρα", "2001, η οδύσσεια του Διαστήματος"...
Αρκετά μελλοντολογικά, προχωρούν το σενάριο σε ακόμα πιο εσωτερικό επίπεδο, προσπαθώντας να εξηγήσουν όχι μόνο το τι, αλλά και το πως, αλλά κυρίως το γιατί.
αυτή...που τα κατάφερε!
quote:
Θα ήθελα να γράψω κάτι για έναν άνθρωπο που ήταν πολύ μπροστά απο την εποχή του.Αυτός δέν είναι άλλος απο τον Ιούλιο Βέρν (1828-1905)
Πόσοι απο εμάς δέν έχουμε διαβάσει η δεί στήν tv τα έργα του.
Από τήν γή στήν σελλήνη (1865)
Ταξίδι στο κέντρο τής γής (1864)
Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες (1873) μετά απο 100 χρόνια γεννήθηκα εγώ.
20.000 λεύγες κάτω από τήν θάλασσα (1870)
και τόσα άλλα έργα πού ενώ πρίν απο 100 - 150 χρόνια φαινόταν σαν θαύμα σήμερα είναι κάτι τόσο απλό.
Ήταν απλά μυθιστοριογράφος η μήπως ήταν οραματιστής και προφήτης;
Μήπως ήταν κάτι παραπάνω απο μυθιστοριογράφος;Ευχαριστώ.
Έχω την εντύπωση ότι από όλα τα έργα του μόνο το ταξίδι στο κέντρο της γης δεν έχει πραγματοποιηθεί (ακόμα;).

ουυυυ...

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Ε, όχι και να συγκρίνουμε τον Βερν που είχε όραμα, με τον Spielberg που ΔΕΝ έχει... Και να μπερδεύουμε τον φανταστικό τρόμο με το όραμα για το μέλλον...
Που είναι οι μεγάλοι συγγραφείς του 50 (Κλάρκ, Ασίμοφ, Χαινλαιν), το νέο κύμα, η νέα γενία (Μπεαρ, Μπάξτερ, Μπένφορντ) και τόσοι άλλοι; που είναι ο Κάρλ Σάγκαν (παρεπιμπτόντος, το έργο ζωής του οποίου πετσόκοψαν οι εκδόσεις Έσωπτρον), που είναι τόσοι άλλοι;
Βαθιά νυχτωμένοι είμαστε στην Ελλάδα, σε όλα τα θέματα, κατά τα άλλα το Eurobasket μας μάρανε ![]()
Ήταν τα πρώτα μου βιβλία και ο άνθρωπος που στην παιδική ηλικία με είχε καταενθουσιάσει. Ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας Ιούλιος Βέρν ήταν τουλάχιστον 2 - 3 σκάλες ψηλότερα απο όλους τους προαναφερόμενους συγγραφείς. Όλα του σχεδόν τα έργα επαληθεύθηκαν, δέν ήταν μονάχα ένας απλός συγγραφέας επιστημονικών έργων, όπως οι σημερινοί της σειράς ήταν και οραματιστής και προφήτης.
Ο άνθρωπος που έβλεπε με τα μάτια του μέλλοντος την επερχόμενη τεχνολογική έκρηξη, εκφράζοντας το όραμα με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε να τον κάνει. Τον πιό επιτυχημένο που δέν ήταν άλλος απο το να περάσει την γνώμη του μέσω επιστημονικών μυθιστορημάτων σε βιβλία. Ήταν το καλύτερο ώστε να βρεί την ευρύτερη ανταπόκριση, κερδίζοντας το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού.
Η ικανότητα της συγγραφής του δείχνει και το πολυτάλαντο της προσωπικότητας του, κατόρθωσε να γίνει αγαπητός απο όλες τις ηλικίες. Το ύφος γραφής του απλό και κατανοητό μπορούσε να διαβαστεί με την ίδια όρεξη και ευκολία απο τον διανοούμενο μέχρι και το μικρό παιδί.
http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
quote:
Που είναι οι μεγάλοι συγγραφείς του 50 (Κλάρκ, Ασίμοφ, Χαινλαιν), το νέο κύμα, η νέα γενία (Μπεαρ, Μπάξτερ, Μπένφορντ) και τόσοι άλλοι; που είναι ο Κάρλ Σάγκαν (παρεπιμπτόντος, το έργο ζωής του οποίου πετσόκοψαν οι εκδόσεις Έσωπτρον), που είναι τόσοι άλλοι;Βαθιά νυχτωμένοι είμαστε στην Ελλάδα, σε όλα τα θέματα, κατά τα άλλα το Eurobasket μας μάρανε
Σε μια εποχή παγκόσμιας εξαπάτησης, η μαρτυρία της αλήθειας είναι ενέργεια επαναστατική (George Orwell)
Ας μην ξεχνάμε και τον Orwell...
Μετά τον Βερν , ο επόμενος πιο δικαιωμένος.... {2004}

ουυυυ...
-Oταν σου δείχνουν το φεγγάρι μην κοιτάς το δάχτυλο-
ValGraph
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΠ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ
ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ.
ΕΧΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΠΟΤΕ
ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ ΝΑ ΤΟ ΔΩ.
Για τον Ιούλιο Βερν θα συμφωνήσω και εγώ.
Και να αναφέρω και τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, αν και δεν είναι μυθιστοριογράφος, είχε και αυτός «προφητική» φαντασία.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΝ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΑ Η ΜΗ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ... ΚΑΤΕΧΩ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΓΑΠΗ ΜΙΛΑΜΕ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ... ΙΣΩΣ ΑΛΛΟΥ, ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙ' ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΕΝΟΔΟΞΙΑ...
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo