- ΦΡΑΚΤΑΛΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ (Μήπως ζούμε σε ένα τέτοιο Σύμπαν?) - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Δηλαδή εσυ μπορείς να εποπτεύσεις ένα δισδιάστατο ή μονοδιάστατο όν,ή χώρο.Εκείνα όμως δεν μπορούν να σε αντιληφθούν 100%.
Αυτό ακριβώς είπα και εγώ. Πρόσεξε όμως: είναι άλλο πράγμα η εποπτεία, και άλλο η συναίσθηση. Εννοώ πως η διαφορετικότητα από μόνη της δημιουργεί πρόβλημα στην κατανόηση και για τους δύο. Όχι μόνο για τον πιό "κάτω".
(παρεμπιπτόντως, αν παρατηρήσεις, όλο και πιό συχνά χρησιμοποιούμε εκφράσεις που εμπίπτουν στην περιγραφή του ψυχικού πεδίου).
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
(παρεμπιπτόντως, αν παρατηρήσεις, όλο και πιό συχνά χρησιμοποιούμε εκφράσεις που εμπίπτουν στην περιγραφή του ψυχικού πεδίου).
Αυτο πιστεύω,οφείλεται στην προσπάθεια "εκλαϊκευσης",των συνειρμών μας.
Σε κάθε μια απο τις απόψεις που εκθέτουμε εδώ,στο μυαλό μας δεν είναι μόνο απλές προτάσεις,αλλά συνοδεύονται και απο εξισώσεις,μαθηματικά,θεωρίες κ.λ.π,που δεν μπορούν να εκφρασθούν αλλοιώς.
η χρήση των όρων του ψυχικού πεδίου είναι απαραίτητη.
Αφού στην ουσία προσπαθούμε να...φέρουμε εις γάμου κοινωνίαν,φυσική-μεταφυσική!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Εν τω μεταξύ, εδώ πέφτουν αστραπές και άθελα μου ήρθε στο μυαλό η περίπτωση των σφαιρικών κεραυνών και η λογική με την οποία αντιμετωπίστηκαν: αφού δεν προβλέπονται, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν. Και μετά θυμήθηκα το στρατό...
θα μιλήσουμε άλλη φορα για τους σφαιρικούς κεραυνούς.
Τώρα θα σε καληνυχτήσω.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
http://www.youtube.com/watch?v=13LyPlKAA2A&feature=player_embedded#!
Προσωπικα εχω την αισθηση πως οι διαστασεις θα μπορουσαν να ειναι ... απειρες , με το 'φρακταλικο' συστημα! :) Γιατι οχι;
Πολύ καλό όσον αφορά στην παραγωγή των διαστάσεων, και πολύ βοηθητικό για όσους δεν είχαν ποτέ πριν επαφή με τέτοιου είδους σκέψεις. Ωστόσο αντιλαμβάνεσαι πως υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στο ρόλο του χρόνου σε σχέση με τα μοντέλα που ανιχνεύουμε εδώ μέχρι τώρα.
quote:
Προσωπικα εχω την αισθηση πως οι διαστασεις θα μπορουσαν να ειναι ... απειρες , με το 'φρακταλικο' συστημα!
Έχω την αίσθηση πως το έχεις πιάσει καλύτερα απ' τον παραγωγό του κλιπ.
Πράγματι είναι καλό το βίντεο,τουλάχιστον μέχρι του σημείου που προσπαθεί να εξηγήσει και την τέταρτη διάσταση.
Απο εκεί και μετά,μπάζει ύδατα!!
Θέλει να προσδιορίσει τις επόμενες διαστάσεις,ξεκινώντας λανθασμένα την περιγραφή και χρησιμοποιώντας ανθρώπινο μοντέλο.
Δεν νομίζω ότι πιθανά όντα των πέντε,έξι κ.λ.π διαστάσεων να έχουν ανθρώπινη μορφή και δομή,ώστε να την χρησιμοποιήσουμε ώς δείκτη αντίληψης.
Νομίζω ότι τα δομικά υλικά ανώτερων διαστάσεων θα διαφέρουν κατα πολύ με τα δικά μας.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Φύσης έτσι ώστε να της δώσει τη δυνατότητα να πλάσει
τον εαυτό της μέσα από το χάος σ’ ένα τέλειο
κοσμικό σύστημα .
Immanouel Kant
(Universal Natural History and Theory of the Heavens)

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
Γιατί έχω την εντύπωση πως κι εσύ αναζητάς μια πιό όμορφη λύση?
Εξορκιστή κάλεσαν σε νοσοκομείο του Ντέρμπι για να διώξει ένα φάντασμα που τους στοιχειώνει εδώ και πολύ καιρό. Το προσωπικό του νοσοκομείου ισχυρίζεται πως μία μαύρη φιγούρα που φοράει ένα μανδύα, τριγυρνάει στους διαδρόμους, ιδιαίτερα στο νεκροτομείο και περνάει μέσα από τοίχους.
Θεωρούν ότι πρόκειται για το φάντασμα ενός στρατιώτη που είχε σκοτωθεί στο σημείο όπου χτίστηκε στο νοσοκομείο.
Ο διευθυντής του νοσοκομείου έστειλε μάλιστα ένα e-mail σε όλους τους υπαλλήλους ότι λαμβάνει σοβαρά τους ισχυρισμούς και πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
«Θα κανονίσουμε να έρθει κάποιος από την εκκλησία για να κάνει τον εξορκισμό, γιατί δεν θέλουμε να αισθάνονται φόβο οι υπάλληλοί μας», αναφέρει το μήνυμα.
Θα μπορούσε να είναι απόσπασμα από την ταινία Ghostbusters. Ωστόσο, πρόκειται για ένα βίντεο που τράβηξε ένα 12χρονο αγόρι, το οποίο ισχυρίζεται ότι απαθανάτισε ένα φάντασμα!
Την ώρα που ο Ρις Πίτμαν από το Μπέρνιχαμ της Μ. Βρετανίας βιντεοσκοπεί χώρους του σπιτιού του με την κάμερα του κινητού του, ξαφνικά εμφανίζεται μία μαύρη φιγούρα. Εκείνος τρομάζει, φωνάζει «Θεέ μου» και σταματά την καταγραφή.
Λίγες μέρες νωρίτερα, λέγεται ότι η 9χρονη αδερφή του παραπονέθηκε πώς κάποιος κρυφά της ολοκλήρωνε τα παζλ την ώρα που εκείνη κοιμόταν.
Για το λόγο αυτό η μητέρα των παιδιών Τόνια, συμβουλεύτηκε ένα μέντιουμ, που της είπε ότι το φάντασμα μπορεί να είναι φιλικό.
ΠΗΓΗ http://www.zougla.gr/news.php?id=24104
Το βιντεακι
http://www.youtube.com/watch?v=2meVEpi1Grk