ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΑ(Ν)ΤΡΙΞ: ΠΟΡΝΟΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΑ(Ν)ΤΡΙΞ: ΠΟΡΝΟΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
21/03/2008, 00:27:29
quote:
Ψηλός
Με το πέρας όμως των ετών, ενδέχεται οι νόμοι να αλλάξουν και να αλλάξει και το φορολογικό καθεστώς των οικοπέδων.

Θα επηρεάσει τα οικόπεδα που θα αγοραστούν από κει και πέρα, όχι αυτά που έχουν ήδη αγοραστεί.

quote:
Ψηλός
Ενδέχεται να αλλάξουν και οι κανόνες που διέπουν τον τρόπο δόμησης.

Θα επηρεάσει τα οικήματα που θα κτιστούν από κει και πέρα, όχι αυτά που έχουν ήδη κτιστεί.

macedon

21/03/2008, 00:29:39
quote:
Ψηλός
Αν μια μέρα αλλάξει το καθεστώς που κυβερνά ή αν ακόμη και το ίδιο καθεστώς θελήσει να προωθήσει κάποια άλλα συμφέροντά του, αλλάζει τους νόμους και οι δια συμβολαίου συζώντες, ίσως βρεθούν προ εκπλήξεων.

Τα συμβόλαια αυτά έχουν.

Λες Ψηλέ να έχουμε στο μέλλον καμιά δικτατορία του ιερατείου τύπου αγιατολλάχ ;;;
21/03/2008, 00:45:57
quote:
macedon
quote:
Ψηλός
Με το πέρας όμως των ετών, ενδέχεται οι νόμοι να αλλάξουν και να αλλάξει και το φορολογικό καθεστώς των οικοπέδων.

Θα επηρεάσει τα οικόπεδα που θα αγοραστούν από κει και πέρα, όχι αυτά που έχουν ήδη αγοραστεί.

Δηλαδή αυτοί που υπέγραψαν συμβόλαιο και αγόρασαν, το 1983, ένα οικόπεδο, και το έχουν έως σήμερα, δεν επηρεάζονται από το σημερινό φορολογικό καθεστώς;
Υπόκεινται στο φορολογικό καθεστώς του 1960;

quote:
macedon
quote:
Ψηλός
Ενδέχεται να αλλάξουν και οι κανόνες που διέπουν τον τρόπο δόμησης.

Θα επηρεάσει τα οικήματα που θα κτιστούν από κει και πέρα, όχι αυτά που έχουν ήδη κτιστεί.

Αυτό λέω και εγώ. Αφού το επιβεβαιώνεις και εσύ, δεν διαφωνούμε.
Θα επηρεάσει, σίγουρα, την τύχη του οικοπέδου που αγόρασες πριν από 5 ή από 35 χρόνια. Ορίστε τα απρόοπτα που έλεγα στο προηγούμενο μήνυμά μου.

21/03/2008, 01:11:21
quote:
Sesostris
Λες Ψηλέ να έχουμε στο μέλλον καμιά δικτατορία του ιερατείου τύπου αγιατολλάχ ;;;

Μπα δεν το βλέπω.
Ετούτη εδώ η δικτατορία των πολιτικών και των λοιπών χασομέρηδων, από αρχαιοτάτων χρόνων, καλά κρατεί.

21/03/2008, 01:13:50
quote:
Ψηλός
Δηλαδή αυτοί που υπέγραψαν συμβόλαιο και αγόρασαν, το 1983, ένα οικόπεδο, και το έχουν έως σήμερα, δεν επηρεάζονται από το σημερινό φορολογικό καθεστώς;

Ανθρωπέ μου, είσαι καλά; Καταλαβαίνεις τι ρωτάς;

Αυτοί που αγόρασαν ένα οικόπεδο το 1983 πλήρωσαν τη φορολογία που αντιστοιχούσε το 1983. Τελείωσαν.

Ακόμη κι αν είχαν κάνει ρύθμιση με την εφορία και ισχύει μέχρι σήμερα, η ρύθμιση υπάγεται στο νόμο του 83 όχι του 2008.

Αν αλλάξει ο νόμος και αυξηθεί/μειωθεί/καταργηθεί η φορολογία, οι ήδη ιδιοκτήτες δεν θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετη ή να τους επιστραφούν χρήματα με βάση το νέο νόμο.

quote:
Ψηλός
Υπόκεινται στο φορολογικό καθεστώς του 1960;

Για δικαιοπραξίες που έκαναν το 1983 υπόκεινται στο φορολογικό καθεστώς του 1983.

Για δικαιοπραξίες που έκαναν το 540 μαχχ υπόκεινται στις Νεαρές του Ιουστινιανού.

Για δικαιοπραξίες που θα κάνουν υπόκεινται στο καθεστώς του έτους που γίνεται η δικαιοπραξία.

Υ.Γ. Η κατοχή οικοπέδου δεν υπόκειται σε φορολογία.

macedon

21/03/2008, 01:22:50
Και για να το τοποθετήσω στο παρόν θέμα Ψηλέ, τα συμβόλαια που θα υπογραφούν ανάμεσα στα ζευγάρια με βάση το νόμο που θα ψηφιστεί και θα ισχύει όταν γίνει η συμφωνία, θα είναι σε ισχύ ανεξάρτητα του νόμου ή των νόμων που θα ακολουθήσουν.

Αυτός είναι και ο ρόλος του συμβολαίου.

macedon

physaageriΝέο Μέλος
21/03/2008, 01:33:10
quote:

Φίλε D Incubus έχεις δίκιο, αλλά κι η εκκλησία λέει
το δογματικό της που ισχύει επαναλαμβάνω, 18 αιώνες,
τι να κάνουμε, πάλι στην πυρά;
Όσο για τους γάμους σε δημαρχείο, εκεί να δεις γκλαμουριά,
καθώς είναι και «ιν»,.... τα έξοδα;... το λιγότερο το ίδιο…
Και που καταλήγουμε;
Αφού χαλάσαμε τον λιτό γάμο της εκκλησίας, τι έχουμε σαν εναλλαγή; Έναν ίδιο πλούσιο και κενό, χωρίς την εκκλησία, οπότε,
μηδέν εις το πηλίκον..
Physageri, ή πρωτοπόρνος, απ’ ότι κατάλαβα το χάρηκες που ήσουνα και ο πρώτος…μήπως γι αυτό και η πρωτιά; για την διάκριση;

Απλά δεν θέλω να σεαπογοητεύω, αλλά,
η εκκλησία έχει τοποθετηθεί επ’ αυτού εδώ και 2000 χρόνια,
εσύ τι πιστεύεις ότι δηλώνεις:
μη χριστιανός, οπότε καλά έκανες και παντρεύτηκες
με πολιτικό γάμο, αλλά τότε γιατί το τονίζεις;
ή αιρετικός χριστιανός,οπότε πάλι
επιδειξίας προκύπτει;…
Ρε σείς ο έλληνας τόχει στο πετσί του,... να μας δείχνει η τηλεόραση κι ας είναι για το τρύπιο βρακί μας...

Θέλεις και την δήλωση μου σε τι πιστεύω ; Δεν θα την κάνω εκτός κι αν έχεις τον τροχό μαζί σου, ξέρεις αυτά τα ωραία εργαλεία της ιεράς εξέτασης.
Εντάξει, περα από τα αστεία trexagireve, άθρησκος δηλώνω.

21/03/2008, 09:37:34
quote:
-Το συμβόλαιο όμως εξωθεί στην άνθιση της πορνείας και στη μείωση της αξιοπρέπειας του θεσμού της οικογένειας! γιατί η οικογένεια δεν είναι η αγοαραπωλησία ενός οικοπέδου! όπως <<κάποιος>> μπορεί να νομίζει αλλά <<κάτι το ιερό>>. Η διαφωνείς φίλε μου?

Με ποιόν τρόπο, αγαπητέ europaios2, προωθεί το εν λόγω συμβόλαιο την πορνεία και με ποιό τρόπο μειώνει την αξιοπρέπεια του θεσμού της οικογένειας;
Εάν ένα ζευγάρι δεν επιθυμεί να τελέσει ακόμη έναν γάμο αλλά θέλει να επισημοποιήσει για Χ λόγους την σχέση του με αυτόν τον τρόπο, δεν βλέπω το λόγο για να μην το κάνει κι ούτε βλάπω στοιχεία πορνείας σε αυτό.
Με την ίδια λογική είναι πορνεία κάθε ερωτική σχέση μεταξύ των δύο φύλων πριν τον γάμο;
Όλη η κοινωνία μας τότε έχει βουτηχτεί στην πορνεία...

Από την άλλη, μπορούμε πάντα να κοιτάμε τον εαυτό μας, να κάνουμε έλεγχο στις επιλογές μας, να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι ως άνθρωποι και να αφήσουμε και τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας να κάνουν ακριβώς το ίδιο, χωρίς να τους αποδίδουμε χαρακτηριστικά τόσο υποτιμητικά...

quote:
Φίλε D Incubus έχεις δίκιο, αλλά κι η εκκλησία λέει
το δογματικό της που ισχύει επαναλαμβάνω, 18 αιώνες,
τι να κάνουμε, πάλι στην πυρά;
Όσο για τους γάμους σε δημαρχείο, εκεί να δεις γκλαμουριά,
καθώς είναι και «ιν»,.... τα έξοδα;... το λιγότερο το ίδιο…
Και που καταλήγουμε;
Αφού χαλάσαμε τον λιτό γάμο της εκκλησίας, τι έχουμε σαν εναλλαγή; Έναν ίδιο πλούσιο και κενό, χωρίς την εκκλησία, οπότε,
μηδέν εις το πηλίκον..

Αγαπητέ trexagireve, το δογματικό της Εκκλησίας καλά κάνει κι ισχύει 18 αιώνες τώρα και δε νομίζω να βίωσε την πυρά ποτέ.
Αντιθέτως...
Τώρα, αν κάποιο ζευγάρι θεωρεί ότι θέλει να κάνει έναν πολιτικό γάμο επειδή βρίσκει κάποιο νόημα σε αυτόν, καλά θα κάνει να το πράξει.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των δύο ανθρώπων να αποφασίσουν μόνοι τους τον τρόπο με τον οποίο θα ενωθούν.
Είναι όμως αρκετά υποτιμητικό να χαρακτηρίζονται "πόρνοι" από την Εκκλησία για αυτή τους την επιλογή.
Άλλωστε, δεν θα έπρεπε να την αφορά η επιλογή δύο ανθρώπων που αποφάσισαν να μη μετέχουν ενός μυστηρίου της.
Κάτι τέτοιο μου φαίνεται ως μια κίνηση "εκφοβισμού" από μέρους της και μπορώ να υποθέσω ότι κρύβει κι αρκετά συμφέροντα...

In anticipation of my resurrection...

snoopyΜέλος
21/03/2008, 10:06:26
Βασικά και ο θρησκευτικός γάμος έχει χάσει σήμερα την πραγματική του σημασία, η νύφη και ο γαμπρός δέν παντρεύονται με θρησκευτικό γάμο προκειμένου να έχουν την θεική ευλογία αλλά για λόγους προσωπικής διαφήμισης και προβολής. Οπότε ο πολιτικός γάμος ή το συμβόλαιο είναι για πολλούς ανθρώπους της μέσης και κατώτερης τάξης που θέλουν να αποφύγουν τις βαβούρες και τα τεράστια έξοδα του θρησκευτικού γάμου μιά καλύτερη λύση.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΩΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΗΣΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ... γιατί διαφορετικά είναι πόρνοι ... ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ!!!

Οι ηγήτορες της Ιεράς Συνόδου (εκτός του αρχιεπισκόπου) πρίν πετάξουν τέτοιες κορώνες καλύτερα να αναλογιστούν:
Γιατί υπάρχει τέτοιο ρεύμα στον κόσμο, γιατί ο κόσμος αρνείται τον χριστιανικό γάμο?
Τί μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε στο μέλλον το κακό?
Μήπως φταίμε λίγο και εμείς με την συμπεριφορά μας?

21/03/2008, 10:12:24
Αγαπητέ μου D Incubus, προσωπικά πιστεύω ότι
ή πιστεύεις κάτι ή όχι , δεν είμαι υπέρ των αχταρμάδων…
Δηλαδή δεν μπορεί να βαφτίζεσαι με το ένα μυστήριο
και να αποφεύγεις το άλλο.
Πιστεύεις στην θρησκεία αυτό σημαίνει,
δεν διαλέγεις ποια σημεία της θέλεις και ποια όχι…
Όσο για την πυρά είναι σε άλλο τόπικ, και δεν θέλω τώρα να μιλήσουμε για τα εκατομμύρια των αγίων και των απλών χριστιανών που κάηκαν, σφαγιάστηκαν, καρατομήθηκαν, κλπ…

Όταν δέχεσαι μια θρησκεία την δέχεσαι ολόκληρη
κι όχι σαν κομματάκι…
Είναι ολόκληρη σωστή η χριστιανική θρησκεία κατ’ εμέ…
Όσο για την πορνεία το θέμα έχει να κάνει με την απλή ικανοποίηση των ερωτικών ορμών που πρέπει να αποφεύγονται,
τουλάχιστον όπως κάνουν τα σκυλιά που ότι δουν μπροστά τους τρέχουν να το ..πηδήξουν…
Κάπου να υπάρχει και λίγο επιλογή και σοβαρότης…
Αυτά διασφαλίζει ο θρησκευτικός γάμος που με το τυπικό
του μυστηρίου ανεβάζει την ένωση δυο ατόμων σε κάτι
πέρα από ένα απλό δεσμό: «και έσονται οι δυο
εις σάρκαν μια…» κλπ.
Το «πόρνοι» όντως λειτουργεί εκφοβιστικά, … «για το καλό μας», καθώς αλλοιώς είναι να διαλέγεις κάποιο άτομο για σύντροφο κι άλλο γιατί σε κάποια φάση σου γυάλισε, θα είχαμε πολλά τέτοια και λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει…