- "ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ".... Απο το Esoterica.gr στον Alpha - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Edited by - cat on 20/09/2003 02:40:11
Μετα ομως απο τα τοσα τραγελαφικα που διαβασα (και ακουσα) θεωρω πως θα πρεπει να σκεφτουν πολυ πιο σοβαρα το γεγονος του να παραβρεθουν ξανα σε τετοιου ειδους εκπομπες - ειναι πλεον πεντακαθαρο οτι το ολο παιχνιδι δεν εχει να κανει με την ενημερωση του τηλεθεατη αλλα με τα "νουμερα" που πρεπει να πιασουν σαν τηλεθεαση (γεγονος που εχει σημειωθει και απο αλλα μελη)
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
Λοιπόν το είδα και χτες και σήμερα και έχω κάποιες πρώτες παρατηρήσεις.
Πρώτα μία ερώτηση άσχετη ως προς το "φάντασμα". Είδα την "παλάμη". Οποιος την έχει δει από κοντά ας απαντήσει. Το σκάλισμα της είναι προς τα μέσα ή προς τα έξω; Στο βίντεο μοιάζει προς τα έξω, αλλά αυτό μπορεί να είναι ένα τρυκ του φακού ή του ματιού, έχω δει εικόνες από την Σελήνη και τον Αρη όπου ένας κρατήρας φαίνεται σαν "λόφος" ενώ στην πραγματικότητα είναι κρατήρας (κοιλότητα).
Στο "φάντασμα" τώρα. Η εικόνα που έχω δεν είναι καθαρή, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω για τίποτα με απόλυτη σιγουριά. Πόσο χαμηλά παρουσιάστηκε; Στην εικόνα φαίνεται να είναι αρκετά χαμηλά, λίγο πιο πάνω από το πάτωμα της σπηλιάς.
Πάντως εμένα η εικόνα αλλά και η κίνηση μου θυμίζουν πολύ καταγραφή καπνού, όχι τσιγάρου μάλλον γιατί φαίνεται να είναι πιό "πυκνή".
Στο δεξί κάτω μέρος της εικόνας υπάρχει στο πάτωμα της σπηλιάς κάτι που δεν κατάφερα να διευκρινήσω τί είναι, πέτρα ή ξύλο ή κάτι άλλο. Αρχικά μοιάζει σαν να βγαίνει "ο καπνός" από εκεί και να κινείται προς τα αριστερά, σαν από κάποιο ρεύμα αέρα.
Πριν πω για τον "χαμένο χρόνο", ας μου πει κάποιος τι επεξεργασία έγινε στο βίντεο που είδαμε. Και από το time code φαίνεται ότι έχουν συρραφεί σκόρπιες σκηνές που τραβήχτηκαν σε άσχετο μεταξύ τους χρόνο.
Η "στιγμή" που μας ενδιαφέρει έχει αλλοιωθεί σίγουρα, έχει ανέβει η φωτεινότητα της εικόνας σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη σκηνή-στιγμή, και προφανώς παρουσιάζεται σε αργή κίνηση για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε το "φάντασμα". Εχω λοιπόν την εντύπωση ότι σε αυτό που είδα, υπάρχει "πήδημα" εικόνας και χρόνου, άρα δεν μπορώ να βγάλω ένα συμπέρασμα για την ομαλή ροή και των δύο, στο αρχικό βίντεο.
Και δεν μου απάντησε κανείς αν έχει δει το αρχικό βίντεο σε επαγγελματική μουβιόλα. Εκεί μπορεί να γίνει ειδική επεξεργασία γιά να φανούν πολλές λεπτομέρειες. Αν όχι, ίσως πρέπει να το κάνετε, αν θέλετε βοήθεια μπορώ να προσπαθήσω να κανονίσω να επισκεφτούμε ένα εργαστήριο επεξεργασίας εικόνας να δούμε αν μπορούμε να "καθαρίσουμε" την εικόνα.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
αγαπημενο ξωτικο-GLORFINDEL- χαιρε!
-το βιντεο στην Πεντελη/ ναι, ηταν παραξενο/μου θυμησε το πλασμα που οδηγουσε τους ηρωες στους "δυο Πυργους"...
-το σπιτι που εδειξε ο κυριος"Κ"/ ναι, ειχε "αρνητικη"-ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ- ενεργεια
-ο κυριος "Γ", ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΕ την ενεργεια που προανεφερα πριν μερες...
αλλα κανεις δεν"ειδε"...
3 επι αιγοκερω ...
η δυναμη του ανθρωπου...
666
(γι'αυτο ηταν το κλου της υποθεσης...επειδη κανεις δεν τον περιμενε...)
...οτι δεν καταλαβαινει ο ανθρωπινος νους
-που δεν εχει "αποδειξεις"-
το κοροιδευει...
μα η αποδειξη ερχεται μονο οταν νοιωθεις+εχεις εμπιστοσυνη ...)
ενταξει εχει ψευτικο ονομα-γιατι αραγε...μηπως δεν υπαρχει στ'αληθεια;χμ!-ειναι χαρτοριχτρα-το χαρτι απο τι ηταν...
(ολα τα ειπατε!)
σα δε ντρεπεστε ! ...σπευσατε ολοι να κατηγορησετε!
ολα ηταν παραξενα
ολα δεν εχουν ομως "χειροπιαστες" αποδειξεις...
ολα δεν τα εξηγει η λογικη σας...
εσωτεριστες + μλκιες...
θωμαδες μου ...
αν σας ρωτησει ο ιδιος γιατι τον κατηγορησατε με τετοιο τροπο (ενω δεν εκανε εκεινος το ιδιο...αναρρωτιεμαι τι θα εχετε να πειτε)...![]()
(...μην τολμησει κανεις + πει οτι επικροτω αυτο που εκανεo κος"Κ" μπροστα στους αδαεις/δεν συμφωνω με τη διαφωτιση χωρις προσωπικο"μοχθο".
-αυτο για το φιλο που εγραψε περι αλαζονιας(!)
...δεν "πληρωσα" για να γινω "εσωτεριστης"...
...
η φωτιση ειναι δωρο που δινεται μετα απο πολυ...δρομο....
οπου κεφαλι βαλε οποιο θες!
δεν ανεφερα οπωσδηποτε το πολυτιμο δικο μου..![]()
καλημερα :)

*"οσοι σου χαιδευουν τ'αυτια μ' ομορφα λογια, δεν ειναι παντα αληθινοι φιλοι..."
Edited by - ΑΤΜΑ on 20/09/2003 14:15:17
3 επι αιγοκερω ...
η δυναμη του ανθρωπου...
666 .
ΘΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ? ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ MAIL ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ..
αν διαβάσεις λίγο παραπάνω θα δεις ότι αναφέρεται το τι ακριβώς έγινε με τον χαμένο χρόνο.
επαναλαμβάνω:
δεν έχουμε -ακόμη- αποδείξεις ότι ο χαμένος χρόνος ήταν κάποιο χωροχρονικό κενό. αυτό που μιά πρώτη ανάλυση -του ήχου- έδιξε είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα απλά πρόκειται γιά δύο διαφορετικές λήψεις.
αυτό βέβαια, αν δεις την πρωτότυπη κασσέτα με τον ήχο, φαίνεται, γιατί αλλάζουν τα πλάνα, αλλά όταν ακούς τον ήχο, συμβαίνει το περίεργο. δηλαδή, ο ήχος της φωνής -γιατί εκείνη τη στιγμή κάποιος μιλούσε- φαίνεται να συνεχίζεται. τουλάχιστον μιλάει το ίδιο άτομο, αυτό είναι σίγουρο 100%. η ηχητική ανάλυση λοιπόν έδειξε ότι ναι μεν είναι η ίδια φωνή και στα δύο πλάνα, αλλά ότι συμπτωματικά μιλάει το ίδιο άτομο και στα δύο πλάνα αλλά με διακοπή!
αυτό που θα προσπαθήσουμε να επανεξετάσουμε είναι το αν η φωνή τελικά συνεχίζεται και στα δύο πλάνα ή όχι. αν συνεχίζεται, τότε τα πράγματα είναι πολύ μηστύρια. αυτή τη στιγμή όμως, δεν μπορούμε ακόμη να μιλάμε γιά κάτι τέτοιο, μιά που η πρώτη ανάλυση ήταν αρνητική.
είναι δύσκολο να προσδιορισθεί ακόμη το ακριβές μέγεθος και η θέση του φαντάσματος, γιατί δεν ξέρουμε πόσο μακριά από την κάμερα βρισκότανε.
το έδαφος της σπηλιάς είναι χώμα -λάσπη γιά την ακρίβεια.
η περίπτωση να είναι το φάντασμα καπνός αποκλείεται, έχουμε κάνει σχετικά πειράματα με καπνούς και αναπνοές και δεν είναι. στην παραγματικότητα, αυτό που φαίνεται είναι και κάπως φωτεινό, όχι μόνο νεφελοειδές.
όσον αφορά την παλάμη, το σκάλισμα είναι προς τα μέσα. νομίζω ότι στο φόρουμ γιά το όρος Πεντελικό υπάρχουν -σελίδες 3,4- και κάποιες φωτογραφίες της παλάμης και μπορείς να τις δεις.
Τότε τι καθόμαστε και το συζητάμε?
Πάντως αν αληθεύει αυτό θεωρώ ότι είναι ένας παράγων πολύ σοβαρός αφού αν μαθευτεί εκτός από το ότι θα γίνουμε "ρόμπες" θα αμφισβητηθεί το κύρος του esoterica.

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα. Την Πέμπτη, 18 Σεπ. που έγινε η εκπομπή της Δρούζα με την παρουσία υπευθύνων του forum, επαγγελματικές υποχρεώσεις με εμπόδισαν να υην παρακολουθήσω. Ετσι λοιπόν δεν είδα το περίφημο βίντεο από την σπηλιά στην Πεντέλη.
Αραγε με ποιο τρόπο θα μπορούσα να το δω; Είναι αδύνατο;
Καλή δύναμη και υγεία.
Φιλικά
ΠΑΥΛΟΣ
Πες κι εσύ...
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ

εδω θα δειτε ενα λινκ με το εν λογω βιβλιο!
http://www.greekbooks.gr/books/showbook.asp?BookID=94251

...Σας ευχαριστώ πολύ!
καλώς ήρθες, αν και μάλλον σε μπέρδεψε το όνομα της κατηγορίας (ΘΕΡΑΠΕΙΑ) και θεώρησες πως είμαστε ένα ιατρικό forum
Μιας και ρωτάς όμως...
Καταρχάς, ο κύριος αρμόδιος για να σου απαντήσει είναι ο γιατρός σου.
Γενικώς πάντως, τα κατάγματα (οι συνηθισμένες, κλασικές περιπτώσεις) κάνουν γύρω στους δύο μήνες για να πωρωθούν. Αν όμως είχες και διάστρεμμα εξαρτάται ο βαθμός του διαστρέμματος για το πόσο χρειάζεται. Αν δηλαδή υπήρξε ολική ή μερική ρήξη συνδέσμου, αρθρικού θύλακα, κ.λπ. Αν πρόκειται για την βαριά περίπτωση (να έχεις ολική ή σοβαρή μερική ρήξη των προαναφερθέντων περιαρθρικών στοιχείων) και πάλι θέλει περίπου ενάμιση μήνα με νάρθηκα για να αποκατασταθούν. Στη συνέχεια όμως, για να ξαναπερπατήσεις θα χρειαστείς φυσικοθεραπείες ώστε να επανέλθεις σταδιακά στο φυσιολογικό και να μπορείς να κάνεις και αθλητικές δραστηριότητες. Αν ο οργανισμός σου είναι νέος σε ηλικία, οι μηχανισμοί επούλωσής του θα είναι σε καλή κατάσταση οπότε μάλλον θα το ξεπεράσεις αρκετά σύντομα και καλά. Όταν φτιάξει ο καιρός (κατά την Άνοιξη) κάνε θαλασσινά μπάνια, είναι ο καλύτερος συνδυασμός που προσφέρει ταυτόχρονα άσκηση με υδρομάλαξη και κρυοθεραπεία.
Καλή ανάρρωση ![]()

*Ξέρω ότι δεν είστε γιατροί άλλα θέλω να ξέρω.
..Ευχαριστώ!
Ένιωσες κάτι να κουνιέται;
Πόνεσες;
Λογικά πάντως, ο νάρθηκας προστατεύει από τέτοια "ατυχήματα", πρέπει όμως να είσαι και προσεκτικός.
Ο γιατρός σου είπε να μην το πατάς καθόλου;
(πάντως, εάν το κάταγμα είναι πολύ επίφοβο στο να το πατήσεις και να κουνηθεί από το σημείο ανάταξης, βάζουνε γύψο ή και κανένα καρφάκι - αν σου έχει βάλει μόνο νάρθηκα μάλλον θα είσαι εντάξει).
Μην αγωνιάς.
Εκτός εάν πόνεσες πολύ με το πάτημα και πονάς ακόμα.
Και την Πέμπτη που θα πας για αλλαγή, πες το στο γιατρό ![]()

Γράψε μας και τι σου είπε ο γιατρός σου όταν τον ρωτήσεις την Πέμπτη.

Μου λεει οτι σε 3 μηνες θα εισαι ετοιμος πρ1 μινας επισκεπσης. Καμια αλαγη
δευ2 μινας επισκεπσης.καμια αλαγη
τριτ3 μηνας.μου λεει οτι ξεκίνησε να κολα το κοκαλο απο τοτε το παταο κανονικα νε ολο το βαρος πανο εχω φταση 5 μινα και σε 8 ημερες παω παλη στο ιατρό να μου πει τι θα κανουμαι τελικοι αποφαση η βγάζουμε την εωτερικη οστεοσηνθεση ι κανουμαι δευτερο χειρουργειο για εσωτερικες λαμες 😨
'Ηθελα να ρωτησω εαν καπιος ειχε εξοτερικη οστεοσηνθεση ποναει η αφερεση της?
'Εαν κανω δευτερο χειρουργειο για εσωτερικες λαμες θα χρειαστεί να κσανα κατσω τοσο καιρο κλισμενος?
'απο την στιγμι που περπαταω χωρίς πατερειτσες κουτσενω βεβαια αλα δεν νιώθω καμια ενόχληση στο σημειο του καταγματος παρα μονο οταν το πιεσω με το δαχτιλο τοτε θα το νιοσω,πιστεύεται οτι θα εχει κολλήσει.?
ΝΕΏΤΕΡΑ ΣΕ 8 ΗΜΕΡΕΣ... ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΙ ΤΟ ΒΑΣΑΝΟ ΜΟΥ..
Ομως,αν θες να ξερεις το καλυτερο βοτανο που θαυματουργα
κολλαει τα κοκκαλα λογω αλλαντοινης και οργανικου ασβεστιου
ειναι το συμφυτο .Στα αγγλικα comfrey...
Μπορεις οσο καιρο βρισκεσαι σε αμφιταλαντευση ,να προμηθευτεις βαμμα συμφυτου και να πινεις σταγονες απο το βαμμα.
Το θεμα ειναι οτι μιλας για εξωτερικη οστεοσυνθεση?Τι ειναι αυτο?
Ειναι μεθοδος για να κολλανε τα κοκκαλα μονα τους οπως οι λαμες?
Σου βαζουν κατι καρφια εξωτερικα?
Αν το θεμα ειναι οτι δεν κολλαει το κοκκαλο το συμφυτο σιγουρα θα κανει δουλεια.
Επισης μηλα για πηκτινη που βοηθαει την απορροφηση του ασβεστιου.
Πολλα φυλλωδη λαχανικα για ασβεστιο.
Το συμφυτο κολλαει κοκκαλα και δεν σου κανω πλακα.
Καλη αναρρωση και επουλωση.
Edited by - lydios41 on 19/01/2015 03:53:44
ΑΠΟΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ (DEREALIZATION) Ωσ προς το περιβαλον και τον κοσμο.
H αποπροσωποποιηση εχει γινει αντικειμενο μελετης πολλων ερευνητων και ειχε καταγραφει στο παρελθον ως σπανια διαταραχη.
Η πρωτη κλινικη περιγραφη της εγινε το 1873 απο τον Ουγγρο γιατρο Μaurice Krishaber με τον ιατρικο ορο "εγκεφαλοκαρδιακη νευροπαθεια"
Τα τεσσερα πιο κοινα χαρακτηριστικα της νοσου :
1)Ενα αισθημα αποσπασης απο το σωμα (εξωσωματικη εμπειρια) η ενα αισθημα αλλαγης οσον αφορα το σωμα η μελη του σωματος (π.χ. το σωμα μου δεν μου ανηκει,το χερι μου αιωρειται).
2)Ενα αισθημα αλλαγης του ιδιου του εαυτου (της ταυτοτητας)
3)Αισθημα οτι το ατομο εχει γινει εξωτερικος παρατηρητης του εαυτου του.
4)Αισθημα ανυπαρξιας η ονειρικη κατασταση (π.χ. δεν υπαρχω η τιποτα δεν μοιαζει αληθινο).
5)Αισθητηριακες μεταβολες (π.χ. τα χρωματα φαινονται λιγοτερο εντονα, οι φωνες ακουγονται αλλοκοτα).
Δεδομενου οτι η αποπροσωποποιηση εμπεριεχει την αποσπαση απο/η το αισθημα ανυπαρξιας του εαυτου, στην αποπραγματοποιηση (συμπτωμα διχαστικο/αισθηση οτι ο εξωτερικος κοσμος ειναι παραξενος η μη πραγματικος) αυτο το αισθημα της αποκοπης η της ανυπαρξιας αναφερεται σε σχεση με τον εξωτερικο κοσμο.
Τα ατομα που πασχουν απο αποπροσωποποιηση,την περιγραφουν σαν μια εμπειρια τρομακτικη. Σαν να εχει χασει κανεις το αισθημα οτι ειναι ζωντανος. Νιωθουν οτι εχουν αποσπαστει απο το σωμα τους, απο τα ιδια τους τα συναισθηματα, απο τους ανθρωπους που αγαπουν τους νιωθουν ξενους,νιωθουν μια απαθεια.
Σαν να βρισκονται σε αλλη διασταση. Παραλληλα νιωθοντας το αισθημα της αποπραγματοποιησης το περιγραφουν σαν τα χρωματα που βλεπουν γυρω τους να εχουν χασει τη λαμψη τους, τον κοσμο να τον βλεπουν σαν μεσα απο γυαλι η ομιχλη η σαν να παρακολουθουν μια κινηματογραφικη ταινια.
Ενα αποπροσωποιημενο ατομο μπορει να νιωθει σαν ρομποτ η οτι τα μελη του σωματος του κινουνται μηχανικα, επισης οτι το σωμα του ειναι νεκρο η οτι δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα κοματι ξυλου.
Εχει την αισθηση οτι παραδοξως ξεφευγει απο τους νομους της φυσης και της ζωης. Οι σκεψεις του ειναι κυριως αρνητικες και ο τροπος που βλεπει τα πραγματα νοσηρος κατι που εχει σαν αποτελεσμα την απελπισια
Αυτη η εσωτερικη αλλαγη που νιωθει το ατομο του δινει την εντυπωση οτι εχει γινει ενας ξενος ως προν τον εαυτο του, σαν να συνυπαρχουν δυο προσωπα. Αυτο που ηταν πριν την διαταραχη και αυτο που νιωθει οτι ειναι τωρα. Αυτη η διαδικασια συχνα συνοδευεται απο εντονο αγχος.
Ως κλινική οντότητα επισημαίνει η κ. Χ η αποπροσωποποίηση είναι μια σοβαρή ψυχοπαθολογική κατάσταση που μπορεί να κρατήσει χρόνια και είναι σοβαρή αναπηρία, σε αντίθεση με το σύμπτωμα της αποπροσωποποίησης, το οποίο ακόμα και εάν επαναλαμβάνεται δεν προκαλεί καμία κοινωνική ή επαγγελματική βλάβη (American Psychiatric Association 1980) ή το πολύ προκαλεί ελάχιστη βλάβη και δεν είναι κατ΄ ανάγκη οδυνηρό.
Η αποπροσωποποίηση αναφέρεται σαν μια διαταραχή της συνείδησης κατά την διάρκεια της οποίας το άτομο εκδηλώνει εκτός από το αγωνιώδες συναίσθημα ότι έχει χάσει την φυσική και την ψυχική του ταυτότητα, μια αίσθηση παραδοξότητας σε σχέση με τον εαυτό του και τον κόσμο.
Το άτομο έχει την εντύπωση της αλλαγής του ίδιου του Εγώ. Πιστεύει ότι το πρόσωπο του άλλαξε όπως και η φυσιογνωμία και η μορφή του. Ανησυχώντας για την αλλαγή αυτή καταφεύγει συχνά στο καθρέφτη, εξετάζοντας το είδωλό του σαν να αναζητά τον ίδιο του τον εαυτό.
Παρ'ολα αυτα αυτη η διαταραχη δεν οδηγει ποτε σε τρελα η σχιζοφρενεια και εξω σε ολους φαινεται ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
Εμφανιζεται σε ολες σχεδον τις μειζονες ψυχιατρικες διαταραχες συμπεριλαμβανομενης και της δριμειας αγχωδους διαταραχης,της διαταραχης πανικου, της καταθλιψης, της διαταραχης μετατραυματικου στρες, εμφανιζεται επισης στις ιδεοψυχαναγκαστικες νευρωσεις, στην σχιζοφρενεια και σε νευρολιγικες καταστασεις οπως η ημικρανια και η επιληψια.
Μπορουν επισης να εμφανιστουν συμπτωματα απο χρηση ναρκωτικων ουσιων οπως κανναβη, mescaline, LSD, το χαπι εκσταση.
H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...
Edited by - Κωστας on 24/11/2003 12:35:48
Edited by - Κωστας on 24/11/2003 21:36:46
Edited by - Κωστας on 26/11/2003 17:24:24