ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΕΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΕΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

devi_laksmi93 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/5
AIONΜέλος
25/07/2003, 14:37:26
είσαι εσωτεριστής dagon ? (αν και δεν μου αρέσουν οι "ταμπέλες" πρέπει να κάνω αυτήν την ερώτηση για να δούμε απο τη βάση μιλάμε)
Λοιπόν ? είσαι εσωτεριστής ?

25/07/2003, 15:18:27
quote:
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΙΣΑΞΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΟΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Οι απόρροιες της ανθρώπινης νόησης και όχι της ψυχής είναι μόνο απόρροιες. Ο Άνθρωπος είναι πάνω από όλα. Η ανθρώπινη ψυχή είναι το μεγάλο Δώρο του δημιουργού το αποκύημα της αγάπης που καμιά άλλη έννοια δεν μπορεί να αποκαταστήσει. Ή θα αγαπήσουμε τον άνθρωπο και όλη τη γη σαν πατρίδα μας ή αλλιώς ας πάμε να γραφτούμε σε καμιά οργάνωση από τις πολλές που νομίζουν ότι για τα προβλήματα της μοίρας τους φταίνε οι άνθρωποι με άλλο χρώμα, με άλλη γλώσσα, με άλλη κουλτούρα, με άλλο πολιτισμό.

quote:
Δεν θα ζούσες σε οργανωμένες κοινωνίες εάν δεν υπήρχε το έθνος.

Αυτό τώρα από πού το ανακάλυψες;

quote:
Κι επειδή μερικοί θα με παρεξηγήσουν, ξεκαθαρίζω την θέση μου:
Θέματα όπως εθνικοσοσιαλισμός-ναζισμός πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή. Δεν πρέπει όμως να καταλήγουμε και στο άλλο άκρο.

Θέματα όπως εθνικοσοσιαλισμός-ναζισμός πρέπει να απορρίπτονται από την αρχή για να μη δίνουμε στους άλλους και την ευκαιρία να ¨μας παρεξηγήσουν¨

*** Κάποτε ένας άνδρας έγραψε στο γιο του:
Γιε μου ότι και αν συμβεί, και εάν τα πάντα γύρω σου γκρεμίζονται, και εάν ο κόσμος γεμίσει αρπακτικά θηρία, ποτέ μα ποτέ μη ξεχάσεις ότι είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

pliroforisiΜέλος
25/07/2003, 15:43:50
Μην ταυτίζουμε τους εθνικοσοσιαλιστές με τον πατριωτισμό. Δεν είναι Ελληνες πατριώτες αυτοί που θαυμάζουν τους κατακτητές της πατρίδας τους και σφαγείς των ομοεθνών τους. Ούτε με τον φυλετισμό δεν πρέπει να ταυτίζουμε τον εθνικοσοσιαλισμό. Οι ναζί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν με τους "κιτρινομούρηδες" για να προωθήσουν την ολοκληρωτική παγκοσμιοποίησή τους.

Και μία απλή ερώτηση... Θα λειτουργούσε νόμιμα αυτό εδώ το φόρουμ εάν είχαν την εξουσία οι "εκπολιτιστές" του εθνικοσοσιαλισμού;

DAGONΜέλος
25/07/2003, 18:01:45
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
"Μην ταυτίζουμε τους εθνικοσοσιαλιστές με τον πατριωτισμό. Δεν είναι Ελληνες πατριώτες αυτοί που θαυμάζουν τους κατακτητές της πατρίδας τους και σφαγείς των ομοεθνών τους. Ούτε με τον φυλετισμό δεν πρέπει να ταυτίζουμε τον εθνικοσοσιαλισμό. Οι ναζί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν με τους "κιτρινομούρηδες" για να προωθήσουν την ολοκληρωτική παγκοσμιοποίησή τους.

Και μία απλή ερώτηση... Θα λειτουργούσε νόμιμα αυτό εδώ το φόρουμ εάν είχαν την εξουσία οι "εκπολιτιστές" του εθνικοσοσιαλισμού;"

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Αν κρίνω όμως από το "εκπολιτιστές" απευθείνεσαι σε εμένα οπότε σε πληροφορώ ότι όχι, δεν ήμουν στην Γκεστάπο.

ΑΙΟΝ
"είσαι εσωτεριστής dagon ? (αν και δεν μου αρέσουν οι "ταμπέλες" πρέπει να κάνω αυτήν την ερώτηση για να δούμε απο τη βάση μιλάμε)
Λοιπόν ? είσαι εσωτεριστής ? "

Μόνο με εσωτεριστές μπορείς να μιλήσεις? Γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία για εσένα ΑΙΟΝ? Έχεις ρωτήσει κι άλλους. Δεν μπορείς να απαντήσεις ευθέως σε αυτά που έχω παραθέσει παραπάνω? Αν ήταν να μιλάμε μόνο με όσους είναι σαν κι εμάς γιατί δεν παίρνουμε τα ρόπαλα να γυρίσουμε πίσω στις σπηλιές?

ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΕ

"Θέματα όπως εθνικοσοσιαλισμός-ναζισμός πρέπει να απορρίπτονται από την αρχή για να μη δίνουμε στους άλλους και την ευκαιρία να ¨μας παρεξηγήσουν¨"

Εάν διάβασες τα γραφόμενά μου θα διαπίστωσες ότι πουθενά δεν τάχτηκα υπέρ αυτών των τάσεων αλλά σαφώς κατά. Όμως δεν μπορώ να ανέχομαι απαντήσεις τύπου

"Ποιά φυλή, ποιό μεγαλείο και ποιά δόξα;"

-"Δεν θα ζούσες σε οργανωμένες κοινωνίες εάν δεν υπήρχε το έθνος."
-"Αυτό τώρα από πού το ανακάλυψες;"

Το έθνος είναι η τελειότερη μορφή κοινωνίας που μπορεί να υπάρξει. Ουτοπίες τύπου "πατρίδα μου όλη η γη"κλπ. δεν νομίζω ότι έχουν εφαρμοστεί ούτε ότι μπορούν να εφαρμοστούν. Εκτός κι αν δεν θέλουμε τάξη, πρόοδο, πολιτισμό αλλά αναρχία, μαζοποιήση, εξάλλειψη της διαφορετικότητας.

Αυτά που λες για δημιουργούς, πατρίδες, ομάδες, ρατσισμούςκλπ. με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Μην μιλάς γενικά και αόριστα αλλά με επιχειρήματα.(Ακούς εκεί δώρο του δημιουργού!)

Να λοιπόν πως παρεξηγούν κάποιοι πολύ εύκολα. Η πρόθεσή μου ήταν να υπάρχει μέτρο και να ακούγονται όλες οι απόψεις και να μην φτάνουμε σε άλλες ακρότητες για να καταρίψουμε τις προηγούμενες.

Ξαναλέω

Θέματα όπως εθνικοσοσιαλισμός-ναζισμός πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή. Δεν πρέπει όμως να καταλήγουμε και στο άλλο άκρο.

Να το ξαναπώ άλλη μία?

ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ.

morphΜέλος
25/07/2003, 18:18:01
"...ο αληθινος ρολος που παιζουν
σημερα
εβραιοχριστιανικα ιερατεια,
Κεντρικο Ισραηλιτικο Συμβουλιο,
Ενωσεις Τουρκων στην Θρακη,
Οργανωσεις Αλβανων-Τσαμουριες και αλλες τριχες..."

αλήθεια, ποιος είναι ο αληθινός τους ρόλος;
(για τον αληθινό ρόλο των τριχών έχω διαβάσει και ξέρω)
Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις ζω στο σκοτάδι. (μάλλον δεν παρακολουθώ πολύ "tele-city". ουπς...ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ εννοώ.

σοβαρά τώρα, είναι εύκολο να κατηγορούμε. υπάρχουν όμως αποδείξεις που να αποδεικνύουν το "πραγματικό ρόλο" τους;

"de profundis domine, τι ζώον είμαι..."
Ρεμπω

morphΜέλος
25/07/2003, 20:36:29
και πλάκα πλάκα ωραία τακτική ο lonsdale...

" Pistevete gia na swthei h Patrida mas apo oles tis kakes ksenes epiroes pou einai san mikrovia thanatifora gia ton politismo mas th fulh mas kai th doksa mas o Ethnikososialismos einai h monh lush? H Ellada anoikei stous Ellhnes.. H Eurwph anoikei stous Eurwpaious!"

πυροδοτεί και εξαφανίζεται......................

Ρεμπω

25/07/2003, 23:45:23
Μα τι άλλο να πεί?
Νομίζω ότι τα είπε όλα με τον τρόπο που τοποθέτησε το θέμα ώστε ταυτόχρονα να αποτελεί και προσωπική του τοποθέτηση...

"Τάδε έφη Avallon"
AIONΜέλος
28/07/2003, 09:00:05
φίλε Dagon δεν μιλάω μόνο με εσωτεριστές αλλά έκανα αυτήν την ερώτηση γιατι βρισκόμαστε σε ένα χώρο οπου υποτίθεται οτι η κάθε συζήτηση έχει εσωτερικό χαρακτήρα.
Ενας εσωτεριστής π.χ. ποτέ δεν θα έλεγε αυτό :

quote:
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΙΣΑΞΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΟΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. Εάν δεν υπήρχαν αυτά δεν θα ήσουν άνθρωπος αλλά απολίτιστο ζώο. Δεν θα ζούσες σε οργανωμένες κοινωνίες εάν δεν υπήρχε το έθνος. Δεν θα μπορούσες να επικοινωνήσεις εάν δεν υπήρχε γλώσσα. Ο άνθρωπος δεν είναι πάνω από τη γη. Η γη-όπως την λες, δεν είναι μόνο χώμα αλλά και αίμα αυτών που την υπερασπίστηκαν. Είναι και το μέρος που άνθησε ο πολιτισμός. Είναι και η ιστορία. Η γλώσσα, η ένταξη σε μία οργανωμένη κοινωνία(έθνος), η κουλτούρα(παράδοση), η ιστορία. Αυτά σε κάνουν πολιτισμένο. Και ο άνθρωπος συμβαδίζει με τον πολιτισμό. Σε αυτό διαφέρει από τα ζώα: στο ότι εξελίχθηκε-εκπολιτίστηκε. Πρέπει λοιπόν να τα διαφυλάξεις αυτά που με κόπο δημιούργησαν και στην συνέχεια διαφύλαξαν οι πατέρες σου και τα παρέδοσαν σε εσένα. Το οφείλεις σε εκείνους, στην πατρίδα σου και στον εαυτό σου.

Ειλικρινά έχω βαρεθεί να κάνω αυτές τις κουβέντες περι πατρίδος και άλλων εθνικών ζητημάτων. Υποτίθεται οτι εδω μέσα συζητάμε για τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ στον οποίο δεν συναντάμε έννοιες όπως πατρίδα , έθνος,φυλή αφού Η ΜΟΝΗ ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ο εσωτερισμός είναι ο Ανθρωπος.
Υπάρχουν τόσες "γωνιές" στο internet για τέτοιες συζητήσεις και δεν μπορώ να καταλάβω γιατι πρέπει να τις κάνουμε και εδω πέρα.

Smart Alex-Μέλος
29/07/2003, 15:31:35
Hallo my Brothers..

Αχ βρε Ελληνική Δόξα μόλις απέκτησες κι άλλον μνηστήρα, τον "Εθνοσοσιαλισμό".

"μικρόβια θανατηφόρα" χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
(΄΄Ελα Ελλαδίτσα, μη κάνεις πείσματα, ανοιξε το στόμα και πιες την αντιβίωση να φύγουν τα μικρόβια....)

Eides tpt asteio kai gelas Morph? ferese poly eirwnika kai de mou aresei katholou auto. Ama den exeis apopsh mhn apantas kai mhn koitas katholou to forum auto.

Victory or Valhalla

morphΜέλος
29/07/2003, 16:49:33
quote:
Ama den exeis apopsh mhn apantas kai mhn koitas katholou to forum auto

smart alex, με όλο το σεβασμό που τρέφω προς κάποιον άγνωστο σε εμένα, δεν θα μου υποδείξεις εσύ τι θα κάνω. Για αυτό υπάρχουν άλλοι καθόλα αρμόδιοι (Admin, συντονιστές).οπότε θα έλεγα εσύ προς το παρόν να περιοριστείς στο να προτείνεις και όχι να υποδεικνύεις. αμάν πια με αυτόν τον αυταρχισμό...

άποψη έχω. προτίμησα όμως να τοποθετηθώ χιουμοριστικά γιατί μόνο ως αστεία μπόρεσα να θεωρήσω μια τόσο απλοική και αστήρικτη (κατά την γνώμη μου) άποψη, όπως αυτή που διατύπωσε ο Lonsdale.

αν θέλεις να δεις την άποψη μου για το πως μπορεί να βελτιωθεί η Ελλάδα (θέμα απόλυτα συναφές με το παρόν θέμα) κοίταξε στο εξής: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1777

και για την ιστορία, εκτος από Έλληνες είμαστε ΚΑΙ Ευρωπαίοι (σου αρέσει δεν σου αρέσει). Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτές οι δύο έννοιες δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

και αν ψάχνουμε αλλού τις αιτιες για την όποια "κατάντια" μας ας σταματήσουμε να κοιτάμε τριγύρω μας κι ας κοιταχτούμε στο καθρέφτη μας...

θα παρακαλούσα πολύ οποιαδήποτε περαιτερω διένεξη μεταξύ μας (δεν το ευχομαι) να συνεχιστεί μέσω private messages. δεν χρωστούν τίποτε οι υπόλοιποι του forum να ανέχονται τη κοκκορομαχία μας

και για την ιστορία, η γνώμη όπως και το χιουμορ είναι έννοιες εντελώς υποκειμενικές...

Ρεμπω

Smart Alex-Μέλος
30/07/2003, 11:59:24
Morph pote de tha ithela me kapoion apo ta paidia tou eswterika na arxisw logomaxies mesa sta forums kai se privet msg.
Otan thigete ena thema, opio kai na einai afto omws, den mporei kanenas na to eirwnevete kai na to katadikazei.
Oso gia emena kai tous kathreptes pou aneferes.. Egw eimai Ellhnas kai Agapaw thn Patrida mou! Autoi pou mas kuvernane omws einai anthellhnes h na tous pw me to onoma tous... Evraioi!!!
Mia politikh stash san ton NationalSozialism mporei na einai viaih, mporei na einai filopolemh, mporei na einai anarmosth me to Ellhniko eirhniko pnevma, Alla vlepete allh lush eseis? Milame kai fwnazoume pws mas kuvernane Evraioi kai anthellhnes. Pws tha tous diwksoume?
Pws tha stamathsoume thn paraplhroforish kai thn sunexeis propaganda enantia tou Ellhnismou kai twn Ierwn ths Xwras Mas? Symfwnw apoluta Morph EIMASTE EVRWPAIOI!
As afhsw na kulisei h sizhthsh omws...
Morph to thema metaksu mas pistevw na elhkse. To oti den sumfwnoume panw se aftes tis idees einai emfanes.. alla den einai logos na mhn eimaste enwmenoi enantia stous koinous exthrous mas
FIGHT THE REAL ENEMY
UNITED WE WILL WIN

Victory or Valhalla

30/07/2003, 12:27:25
Μπορούμε, παρακαλώ, να αποφύγουμε τα Greeklish ;;

(ο τίτλος του Θέματος επανεγγράφηκε με ελληνικούς χαρακτήρες)

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

Smart Alex-Μέλος
30/07/2003, 12:40:07
Brother Admin apeuthinese kai se emena.
Se liges meres pou tha epistrepsw sto pc mou, dioti twra grafw apo Germania, tha grafw me ellhnikous xarakthres.

Victory or Valhalla