- Στρατιωτική θητεία - ένας θεσμός κατά της εθνικής ενότητας - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Καλώς ήλθες Βερεκυνθε στο esoterica και καλή παραμονή.
Πολύ σωστά αυτά που γράφεις φίλε μου και χαίρομαι γι αυτό, αλλά πολύ φοβάμαι ότι τα απευθύνεις σε λάθος άτομο.
*
Καλως σε βρηκα και σενα Σεσωστρις αν και εχουμε πολλα ωραια ελληνικα ονοματα πηρες Αιγυπτιακο,![]()
![]()
![]()
Μιλουσαμε για εντονη τοπικη συνειδηση , ο υπερβολικος βαθμος αυτης ειναι πλεον τοπικισμός.Υπαρχει μια διαφορα δεν νομιζεις.Ποιος ειναι τοπικιστης εν τελει; Αυτος που νομιζει οτι ειναι καλυτερος απο εμας; Απο τους πατριωτες μου, τα πατριωτακια μου.Ποιος ειναι τοπικιστης αυτος που ειναι καλυτερος απο τους Λαρισαιους;
quote "Σχετικά με την Κρήτη, οι πρόγονοί μου είχαν μεταναστεύσει από την Μικρά Ασία στην Κρήτη, όταν έγινε η έφοδος των Τούρκων."
Στο νομο Χανιων πολλοι λενε προσφυγες οσους ηρθαν μετα το 22, λενε μην παρεις την ταδε νυφη ή γαμπρο , γιατι ειναι προσφυγας και μιλαμε για μια ιστορια 93 χρονια πριν.Για το χωριο Αρμενους δε λεγετε κατι παρολη την αρμενικη καταγωγη των περισσοτερων.
quote "δεν θέλω να είμαι αντιγερμανός και να μιλάω για "γερμαναράδες".
Η θεση της γερμανικης κυβερνησης οχι του λαου της φυσικα πανω σε ενα θεμα της ελληνικης κρισης
https://www.youtube.com/watch?v=A_oT_bs5U_g
https://www.youtube.com/watch?v=pOKjxdhXyiQ
Συνηθως οι λαοι δεν εχουν να χωρισουν πραγματα, οι κυβερνησεις , οι μυστικες υπηρεσιες και οι κεφαλαιοκρατες εχουνε σαφεστατα χωραφια να χωρισουνε.Εμενα δεν μου αρεσει η γερμανικη νοοτροπια της εμπαθειας , με υπερβολικο συναγωνισμο,υπερβολικη αμυντικη συμπεριφορα. Στην Κολωνία αλλαζουν τα πραματα οι ανθρωποι ειναι πιο "ζεστοι".Εχω τρεις φιλους ομογενεις, εκ των οποιων εναν πολυ κοντινο μου, που μου εχουν περιγραψει τις συνθηκες διαβιωσης στη Γερμανια.Φυσικα o μεσος Γερμανος δεν πιστευει ολη την δημοσιευμενη υλη της εφημεριδας Der Spiegel ή την ενημερωση απο την Deuce Welle, ZDF. Πολλοι ειναι υπερ της Ελλαδος στη Γερμανια και ο περισσοτερος ανεπτυγμενος κοσμος δεν ακολουθει μονο την mainstream ενημερωση, τα mainstream καναλια BBC, CBS, CNN, FOX και καταλαβαινει πλεον για το perception management που γινεται ,γιατι εχει πεσει στο τραπεζι δεκαετιες τωρα.
https://en.wikipedia.org/wiki/Perception_management
Ειχα την τυχη να συνομιλησω με ενα δοκτορα καθηγητη της Ψυχολογιας απο τον Καναδα στη Πλακα, στην Αθηνα. Μου ειπε για ολο αυτο perception management και ολα αυτα τα τρομολαγνικα παιχνιδια των καναλιων, των κυβερνησεων /μυστικων υπηρεσιων.Η Γερμανια απο την κριση της Ελλαδος εχει κερδισει πολλα.
https://www.rt.com/business/312080-germany-profits-greece-debt/
quote:
Βλεπω υπαρχουν μαλλον προσωπικες βεντετες μες το φορουμ.Εδω γινεται εμφυλιος, Πελοπονησιακος. Για σταθειτε , ο καθενας απο το μετεριζι του δεν πρεπει να προστατευει την γνωμη του αλλου ,την ουσια των λογων του.Το κραξιμο, η χαβρα των Ιουδαιων σε τι οφελει εκτος απο το να χειροτερευει σιγα το κλιμα του Φορουμ. Συμφωνουμε-διαφωνουμε ειναι μεσα στην ζωη
Αν υπήρχε ομόνοια μεταξύ των Ελλήνων και όχι εγωισμός, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Υπάρχουν ένα σωρό διαιρέσεις μέσα στο έθνος, τις οποίες προωθούν με πονηρό τρόπο ξένοι ρατσιστές και κεφαλαιοκράτες.
Από το ποδόσφαιρο έως τα κόμματα και τις κλίκες στους χώρους εργασίας.
Για παράδειγμα, αν εσύ τώρα προτιμήσεις αντί για έναν Έλληνα που ψήφισε Χρυσή Αυγή τον τσιγγάνο ή τον εβραίο, ενώ ένας που ψήφισε Χρυσή Αυγή προτιμήσει τον ξένο εργάτη αντί τον έλληνα κομμουνιστή...τί περιμένεις να γίνει;
Ενδιαφέρον φράση η "χάβρα των Ιουδαίων". Από που πηγάζει; Περίεργη αντίφαση, εγώ βλέπω ότι οι Ιουδαίοι είναι από τα πιο συνεκτικά έθνη που πιστεύουν στην αλληλεγγύη μεταξύ τους. Όχι σαν και εμάς τους ξεφτύλες.
quote:
Στο νομο Χανιων πολλοι λενε προσφυγες οσους ηρθαν μετα το 22, λενε μην παρεις την ταδε νυφη ή γαμπρο , γιατι ειναι προσφυγας και μιλαμε για μια ιστορια 93 χρονια πριν.Για το χωριο Αρμενους δε λεγετε κατι παρολη την αρμενικη καταγωγη των περισσοτερων.
Δεν είμαι από τα Χανιά, αλλά οι Κρητικοί στο σύνολό τους έχουν πολλές αρνητικές παραδόσεις. Το αξιοπερίεργο είναι πως χρησιμοποιούν φράσεις όπως μήτριδα(αντί για πατρίδα) και κοπέλι...αλλά παρόλα αυτά οι γονείς αποκαθιστούν πρώτα τα αγόρια και τελευταία τα κορίτσια.
quote:
Συνηθως οι λαοι δεν εχουν να χωρισουν πραγματα, οι κυβερνησεις , οι μυστικες υπηρεσιες και οι κεφαλαιοκρατες εχουνε σαφεστατα χωραφια να χωρισουνε.Εμενα δεν μου αρεσει η γερμανικη νοοτροπια της εμπαθειας , με υπερβολικο συναγωνισμο,υπερβολικη αμυντικη συμπεριφορα.
Μα οι λαοί και οι άνθρωποι ατομικά φταίνε, γιατί αυτοί φτιάχνουν αυτό το σύστημα. Χωρίς τις καθοδηγούμενες μάζες, οι "εξουσιαστές" και οι κεφαλαιοκράτες είναι εντελώς ανίσχυροι. Γιατί έτσι τοους λείπει το αναλώσιμο εργατικό δυναμικό.
quote:
Στην Κολωνία αλλαζουν τα πραματα οι ανθρωποι ειναι πιο "ζεστοι".Εχω τρεις φιλους ομογενεις, εκ των οποιων εναν πολυ κοντινο μου, που μου εχουν περιγραψει τις συνθηκες διαβιωσης στη Γερμανια.Φυσικα o μεσος Γερμανος δεν πιστευει ολη την δημοσιευμενη υλη της εφημεριδας Der Spiegel ή την ενημερωση απο την Deuce Welle, ZDF. Πολλοι ειναι υπερ της Ελλαδος στη Γερμανια και ο περισσοτερος ανεπτυγμενος κοσμος δεν ακολουθει μονο την mainstream ενημερωση, τα mainstream καναλια BBC, CBS, CNN, FOX και καταλαβαινει πλεον για το perception management που γινεται ,γιατι εχει πεσει στο τραπεζι δεκαετιες τωρα.
https://en.wikipedia.org/wiki/Perception_management
Ναι, είναι καιρός να ξυπνάνε επιτέλους γιατί θα τους πάρει και αυτούς η μπάλα, όχι μόνο την Ελλάδα. Βέβαια....βλέπεις οι πονηρούληδες της Ευρώπης κλείσανε τα σύνορα, για να μείνουν όλοι οι μετανάστες σε εμάς. Γνωρίζουμε ποιοι φταίνε και ποιοι έχουν χτίσει αυτό το οικονομικό/διοικητικό σύστημα - έκτρωμα, με πολύ υπομονή μέσα στους αιώνες. Τουβλάκι τουβλάκι εξαπλωθήκανε παντού σαν τους νομάδες, δίχως να έχουν πατρίδα. Πατρίδα τους όλη η γη.
quote:
Ειχα την τυχη να συνομιλησω με ενα δοκτορα καθηγητη της Ψυχολογιας απο τον Καναδα στη Πλακα, στην Αθηνα. Μου ειπε για ολο αυτο perception management και ολα αυτα τα τρομολαγνικα παιχνιδια των καναλιων, των κυβερνησεων /μυστικων υπηρεσιων.Η Γερμανια απο την κριση της Ελλαδος εχει κερδισει πολλα.
https://www.rt.com/business/312080-germany-profits-greece-debt/
Και όμως ο τρόμος είναι αληθινός πιστεύω. Όταν έχουν στην εξουσία τους στρατούς και αστυνομίες, τότε πρέπει να φοβόμαστε. Αν ο λαός ήταν ξύπνιος δεν θα είχαμε να φοβηθούμε με την τρομοκρατία τους, γιατί οι στρατοί δεν θα πολεμούσαν γι' αυτούς.
Για παράδειγμα τώρα μας απειλούν. Καθήστε καλά λέει αλλιώς η Ελλάδα θα αποβληθεί από την εβραιοπαική ένωση. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πτωχεύσουμε.
Σε απειλούν δηλαδή για να λες "μη χειρότερα" και να σε ροκανίζουν σιγά σιγά, έως κάποια στιγμή να αφανιστεί και ο τελευταίος Έλληνας. Μετά σειρά έχει η υπόλοιπη Ευρώπη.
Η λύση θα ήταν μια ξεσηκωμένη ενωμένη Ευρώπη. Αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί απατεί συνειδητοποίηση. Οι περισσότεροι σκέφτονται να ζήσουν αυτοί καλά και δεν τους νοιάζει τί θα συμβεί στην επόμενη γενιά. Κάποια στιγμή θα γεννηθεί και η τελευταία γενιά και δεν θα υπάρξει άλλη.
Edited by - Julius Caesar on 06/12/2015 16:38:18
quote:
Βερεκυνθος
Καλως σε βρηκα και σενα Σεσωστρις αν και εχουμε πολλα ωραια ελληνικα ονοματα πηρες Αιγυπτιακο,
Γιατί φίλε Βερεκυνθε εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα μέχρι τα είκοσί μου χρόνια.
*
“Πράττω κατά τον δαίμονα εαυτού” ουσιαστικά σημαίνει “πράττω σύμφωνα με αυτό που η συνείδησή μου θεωρεί σωστό”, αδιαφορώντας ίσως για το τι θα πουν οι άλλοι και είναι μια στάση ζωής που υιοθέτησαν και επιδοκίμασαν οι Στωικοί φιλόσοφοι.
Αυτο ειχε γραψει ο Μορισσον, των Doors στο ταφο του. Γιατι ισως ολοι ακολουθουμε μια ζωη μεσα απο υποδυτους ρολους, ή στιγματισμο αλλων. Ο μαλακας, ο ......ολα τα διαφορα επιθετα που μας κολλανε........Ο αληθινος ανθρωπος ποσα εχει να χωρισει με εναν αλλο; ;
quote:quote:
Βερεκυνθος
Καλως σε βρηκα και σενα Σεσωστρις αν και εχουμε πολλα ωραια ελληνικα ονοματα πηρες Αιγυπτιακο,
Γιατί φίλε Βερεκυνθε εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα μέχρι τα είκοσί μου χρόνια.
*
Ειναι ενας τοπος μεταξυ ονειρου και ιστοριας, η Αιγυπτος.Σεσωστρις εμεινες μηπως στην Αλεξανδρεια;
.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Ο αληθινος ανθρωπος ποσα εχει να χωρισει με εναν αλλο; ;
Ναι, ο καλός άνθρωπος πιστεύει ότι υπάρχουν αγαθά και χώρος για όλους. Όμως όταν κάποιος πονηρός(που τα θέλει όλα) το εκμεταλλεύεται αυτό, τότε ο καλός πρέπει τότε να γίνει δυστυχώς "κακός", αλλιώς θα είναι υπόδουλος.
Τί να πω, είμαι από εκείνους που δεν μπορούν να ζουν στην υποκρισία και τυραννία. Δυστυχώς δεν μπορούσα στο στρατό να είμαι ήρεμος και να κάνω τα στραβά μάτια, όταν εκείνος που ανήκει στο ίδιο στράτευμα με εσένα σου μιλάει και σου φέρεται σαν σκλάβο. Αν το ήξερα δεν θα πήγαινα και καθόλου.
Είναι αυτός η Ελλάδα; Υπηρετώ την Ελλάδα(δηλαδή το σύνολο του έθνους και τα ελληνικά ιδανικά) ή αυτόν; Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει.
Αφού λοιπόν εγώ θέλω να υπηρετώ το ελληνικό πνεύμα, δεν δέχομαι προσβολές και καταπιέσεις, γιατί όπως είπε και ο Κίσινγκερ οι Έλληνες είναι αναρχικοί/ελεύθερα πνεύματα. Δέχομαι μόνος μου να "δουλωθώ" και όχι με εξαναγκασμούς και απειλές.
Γιατί δηλαδή είναι κακό να αλλάξει η κοινωνία και εκείνος που είναι ανώτερος, να είναι ανώτερος στο πνεύμα και όχι σε θέση εξουσίας;
Τί ανώτερο δείχνει ένας στρατηγός ή ένας πολιτικός από εμάς; Το ότι κυκλοφορεί με φυμέ τζάμια και συνοδείες μπράβων και κρυμμένων μυστικών με πολυβόλα; Το ότι πληρώνεται 20000 ευρώ το μήνα; Τίποτα. Η ανωτερότητα είναι στο πνεύμα, όχι στις κτήσεις και τα υλικά αγαθά. Δεν πιστεύω στο δίκιο του δυνατού.
quote:
Βερεκυνθος
Ειναι ενας τοπος μεταξυ ονειρου και ιστοριας, η Αιγυπτος.Σεσωστρις εμεινες μηπως στην Αλεξανδρεια;
Γέννημα θρέμμα Αλεξανδρινός φίλε Βερεκυνθε, στο κέντρο της παλαιάς πόλης.
100% اسكندراني![]()
![]()
![]()
*
Αντιρρησίες συνείδησης σε υπηρεσίες ΟΤΑ με 223 ευρώ το μήνα
Θα κάθεσαι, με λίγη τύχη μπορεί να πληρώνεσαι και πιθανόν να έχεις και τσάμπα ίντερνετ (για γαβ-γαβ απο το πρωί).
Edited by - Heretic on 09/12/2015 15:58:41
quote:
Heretic
Julius Ceasar ασε την κλάψα, γιατί σου 'φεξε. Αν δεν έχεις πάρει Ι5, τώρα είναι η ευκαιρία σου:Αντιρρησίες συνείδησης σε υπηρεσίες ΟΤΑ με 223 ευρώ το μήνα
Θα κάθεσαι, με λίγη τύχη μπορεί να πληρώνεσαι και πιθανόν να έχεις και τσάμπα ίντερνετ (για γαβ-γαβ απο το πρωί).
Κι άσε τα κορόιδα τους πραγματικούς Έλληνες πατριώτες που πονάνε γι αυτήν την πατρίδα, να βαράνε διπλοσκοπιές στα σύνορα, για ν' αργάζετε εσύ και οι όμοιοί σου, τα τομάρια σας στον ήλιο.
Θα συμπλήρωνα εγώ φίλε Heretic.
*
Το πάμε στοιχηματάκι?
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Πες την άποψή σου χωρίς παρεξήγηση. Σου φαίνονται υπερβολικά αυτά που λέω;
Για σκέψου όμως. Ο στρατός (και πριν απ' αυτόν το σχολείο) δεν σε προετοιμάζει για να είσαι υπάκουος ΣΚΛΑΒΟΣ ενός ολιγαρχικού συστήματος; Δεν σου λέει ότι "από τώρα μας ανήκεις και θα δουλεύεις ως σκλάβος μέχρι να σκουριάσεις και να πάρεις την ανύπαρκτη σύνταξη";
Και για να κρύψει αυτή την αλήθεια το σύστημα, δεν εξουσιάζει το μυαλό της κοινωνίας; Δεν έχει δημιουργήσει κάτι προκαταλήψεις που στοχεύουν στον παραμερισμό των υγιών αντιδραστικών πνευμάτων;
Δεν λένε πως όποιος δεν πάει στρατό είναι φλώρος και δεν θα τον πάρει καμμιά γυναίκα; Δεν λένε πως δεν θα σε προσλάβει κανείς; Δεν σε σταμπάρουν ως απόβλητο της κοινωνίας, εχθρό της κοινωνίας, άχρηστο, περιθωριακό;
Φυσικά όλα αυτά είναι ψέμματα, αλλά η κοινωνία τα πιστεύει, γι' αυτό και συντηρείται αυτό το σύστημα της καταπίεσης όπου οι άνθρωποι δουλεύουν 10 ώρες την ημέρα για 500 ευρώ.
Δεν έχει καταλάβει ο "άντρακλας" εργαζόμενος, ότι είναι στην πραγματικότητα μια υποταγμένη/υπόδουλη μηχανή με ημερομηνία λήξης, σε κάποια αφεντικά που κρύβονται πίσω από την Ελλάδα, στην οποία δεν πιστεύουν.
Γιατί λοιπόν να μην υπάρχει μια υγιής κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα χαίρονται να πηγαίνουνε στρατό; Γιατί ο στρατός και η κοινωνία να είναι ζούγκλα ισχυρότερου-ασθενέστερου, καταπιεστή-καταπιεζόμενου;
Και έπειτα θα εργάζονται 4 ώρες την ήμερα ή όσες αυτοί επιθυμούν, αφού θα παράγουν πραγματικό έργο της αρέσκειάς του δίχως την πίεση κάποιου εκμεταλλευτή.
Αντί για πληρωμένους πολιτικούς και μασώνους των 20-50.000 ευρώ τον μήνα, θα υπάρχει ένας πνευματικός βασιλιάς ο οποίος θα ευλογεί την ανθρωπότητα και θα την καθοδηγεί πνευματικά.
quote:
Heretic
Ναι, έτσι είναι. Αυτό ακριβώς έκανε η ΝΔ με τους stagers. Είχανε προβάδισμα ως υπηρετήσαντες στο ίδιο αντικείμενο της θέσης που προκυρήσσονταν μέσω ΑΣΕΠ, γαλάζια συνέντευξη όπου τους ρώταγαν "ποιός σε στέλνει" μόνο και μετά σάρωναν στους διαγωνισμούς. Ήταν η πενταετία που διπλασιάστηκε το μισθολογικό κόστος του δημοσίου. Ασε που πλήρωναν τους stagers απο τα ασφαλιστικά ταμεία των Δ.Υ, αυτά που αποτελείωσαν στη συνέχεια με το PSI. Μαζί τα φάγανε.
Δυστυχώς φίλε Heretic, αντί να πετάξουν όλα αυτά τα κοπρόσκυλα εκτός των τειχών όπως θα έκαναν οι πρόγονοί μας σ' αυτές τις περιπτώσεις, τους επιβραβεύουν κι από πάνω. Και μετά απορούμε για την κατάντια μας.
Υ.Γ.
Την εποχή μου όλοι αυτοί οι ρεμπεσκέδες, υπηρετούσαν την θητεία τους στις Σ.Φ.Α.
*
Άκου Σ.Φ.Α. ...
Πολλοί θα νομίσουν ότι αναφέρεσαι στη Σχολή Φωτομοντέλων Αττικής.
Αλλα κάτι μου λέει, ότι μιλάς για τις Στρατιωτικές Φυλακές Αυλώνα.![]()
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 10/12/2015 16:20:07
quote:
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
Σωτήρη να είσαι πιο σαφής...
Άκου Σ.Φ.Α. ...Πολλοί θα νομίσουν ότι αναφέρεσαι στη Σχολή Φωτομοντέλων Αττικής.
Αλλα κάτι μου λέει, ότι μιλάς για τις Στρατιωτικές Φυλακές Αυλώνα.
Έπεσες μέσα! Εννοώ στο που αναφέρθηκα, όχι στις φυλακές.
*