ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο12!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο12!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ50 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
kondorasΜέλος
16/04/2012, 11:57:29
Μία πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση σε σχετικό θέμα* από τον r00t.
quote:
Πάμπολες φορές βλέπουμε άσχετα νούμερα σε ρολόγια ή πινακίδες 11:23 23:10 10:45 κλπ και δεν δίνουμε σημασία.
Απλά τα νούμερα που αναφέρεις παρουσιάζουν συμμετρικότητα και καταγράφονται ποιο εύκολα στον εγκέφαλο δίνοντας μια εντύπωση συγχρονικότητας.
Ο Εγκέφαλος πάντα ψάχνει απεγνωσμένα μέσα στο χάος για να βρεί μία τάξη, μια μορφή, ένα σχήμα που θα του κάνει "κλίκ", πρόκειται για μια τεχνική επιβίωσης, μια τεχνική κυνηγών, που αναπτύχθηκε μέσα από τα εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης του είδους μας. Δεν αποκλείεται βέβαια να εκδηλώνεται και σε άλλα είδη ίσως κάπως διαφορετικά..

* Από το θέμα «ΘΕΑΣΗ ΔΙΠΛΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΑΤ' ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ (πχ. 11:11, 22:22, 11:33....)»
http://www.esoterica.gr/forumS/topic.asp?TOPIC_ID=9444&SearchTerms=22:22

MarkTheKillerΝέο Μέλος
17/04/2012, 11:14:09
φίλε κονδορα....θελω να τα μαθω αυτα τα αλλα ειδη καπως διαφορετικα...γινεται ;

Είμαστε ένα τίποτα που κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στο θάνατο...!!!

kondorasΜέλος
17/04/2012, 13:41:55
Την απάντηση είχε δώσει ο r00t, ο οποίος δεν γνωρίζω αν συμμετέχει ακόμη στο forum.
Υποθέτω όμως ότι η φράση «άλλα είδη» εννοεί ζώα, πουλιά, ψάρια και έντομα, όχι κάτι άλλο.

Η δική μου απάντηση:
Κοιτάζεις το ρολόι (και όχι μόνο το ρολόι) αρκετές φορές την ημέρα. Όταν βλέπεις κάτι που δεν θεωρείς περίεργο ή σημαντικό, το προσπερνάς. Όταν βλέπεις κάτι «σημαδιακό» το συγκρατείς. Σημαδιακό για σένα μπορεί να είναι το 11:11, για κάποιον άλλον (π.χ. τον Christian Bale στην ταινία «The Machinist») το 1:30, εξαρτάται από την σημασία που δίνει ο καθένας στον αριθμό που βλέπει.
Αντιστοίχως, αν είσαι μεγαλωμένος στο περιβάλλον που θεωρεί το 666 σατανικό αριθμό, μπορεί και να το βλέπεις παντού, από τα χαρτονομίσματα μέχρι τα barcode. Αν είσαι μεγαλωμένος σε άλλο περιβάλλον, το 666 είναι ένας ακόμη αριθμός με τρία όμοια ψηφία, καθόλου σπουδαιότερος από το 555 ή το 777.

Φυσικά μπορεί όντως κάποιος για κάποιο χρονικό διάστημα της ζωής του (η οποία αποτελείται από εκατοντάδες χιλιάδες ώρες) να τύχει να βλέπει περισσότερες φορές κάποιους συγκεκριμένους αριθμούς σε σχέση με άλλους.

Edited by - kondoras on 17/04/2012 13:42:58

MarkTheKillerΝέο Μέλος
18/04/2012, 15:10:16
Ευχαριστώ για την απάντησή σου φίλε μου κόνδορα

Είμαστε ένα τίποτα που κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στο θάνατο...!!!

20/04/2012, 14:13:28
Φίλε MarkTheKiller, είναι λογικό οι ενδείξεις στο ρολόϊ όπως πχ 22:11, 10:10, 11:11 κ.λπ. να τραβούν την προσοχή μας κι αυτό ίσως συμβαίνει εξαιτίας της "συμμετρικότητας", την οποία εμφανίζουν.
Από την άλλη όμως, κοιτάζουμε την ένδειξη της ώρας αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και δεν τυγχάνει να εμφανίζεται αυτή η συμμετρικότητα.
Οπότε, δεν θα μπορούσε να είναι απλώς ένα τυχαίο γεγονός;

In anticipation of my resurrection...

MarkTheKillerΝέο Μέλος
20/04/2012, 18:40:01
Και βέβαια θα μπορούσε να είναι.....εντάξει ο καθένας έχει τη δική του άποψη για αυτό το θέμα...τωρα όμως πιστευω πως αυτό με τους αριθμούς είναι άλλη μια σύμπτωση...

erzebet_bathoryΜέλος
08/05/2012, 00:14:51
κ μενα τον τελευταιο καιρο μου συμβαινει αυτο. παρα πολυ συχνα. δεν ξερω αν σημαινει κατι αλλα μου χει κανει εντυπωση.

Timendi causa est nescire...

CamelotΜέλος
08/05/2012, 21:08:00
κι εμενα μου συμβαινει και καποιοι μου ειπαν πως ετσι τα φερνει η μοιρα και το κοιτας την στιγμη που σε σκεφτεται καποιος. Κουλο; χαχαχα

!!!Vanish the shadows!!!

Scorpius cum ChelisΝέο Μέλος
01/06/2012, 11:20:55
Έχω παρατηρήσει ότι κάποιες φορές, εκτός από τον ίδιο αριθμό σε ώρες και λεπτά, οι αριθμοί είναι συμμετρικοί ως σύμβολα. Για παράδειγμα: 15:21. Βέβαια, με τη συγκεκριμένη γραμματοσειρά αυτό δεν είναι αντιληπτό, αλλά στα ψηφιακά ρολόγια το 2 και το 5 είναι ανεστραμμένα ως προς τον κάθετο άξονά τους. Αυτό με το 2 και το 5 μου έχει συμβεί αρκετές φορές... 22:55, 02:50, 12:51, 21:15, κλπ...

bRokenAnGeLΝέο Μέλος
08/06/2012, 13:47:04
πρωτα πρωτα σας χαιρετω! ειμαι καινουργια εδω.διαβαζω συχνα το forum σας και μ εκαναν εντιπωση τα διαφορα θεματα.
το θεμα αυτο με το 11:11 το εχω ξανα διαβασει καπου στο internet. Γενικα ο αριθμος 11 ειναι πολυ παραξενος και εγω πιστευω οτι δεν φερνει καθολου τυχη. το εχω ψαξει και ωντος ειναι παραξενος αριθμος. Σας προτεινω να το ψαξεται στο internet και να δειτε τι εχει συμβει.
αυτο με το 11:11 μου εχει τυχει και μενα πολλες φορες. κιταζω το ρολοι και βλεπο το 11:11. εγω πιστευω οτι ειναι κατι τυχαιο. δεν ξερω στο internet ομος λεει οτι κατι μας τραβαει στο να κοιταξουμε το ρολοι εκεινη την ωρα.