- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ " Ο τελευταίος των χριστιανών " - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Dying_Incubus: Οπότε για να είναι ο δικός σου Θεός και Θεός του γιαπετ, θα πρέπει τουλάχιστον να τον έχει αποδεχθεί...
Κατά την δική μου γνώμη πάλι, ο Θεός δεν περιορίζεται σε θρησκευτικά δόγματα και δεν εκφράζεται αποκλειστικά και μόνο μέσα από κάποιο.
Μπορεί να εκφραστεί μέσα απ' όλα και μέσα από κανένα ταυτόχρονα.
Ο Θεός εκφράζεται μόνο μέσα απο κάτι αποκλειστικά σωστό, μέσα απο την αγάπη, τις καλές πράξεις απέναντι στον συνάνθρωπο, τις ευεργεσίες, την έλλειψη μίσους και εγωισμού.
Άν και άλλα θρησκευτικά δόγματα εκτός του χριστιανισμού εκφράζουν κάτι τέτοιο δέν έχω κανέναν λόγο να φέρω αντίρρηση.
quote:
Όχι και απειλή για όνομα του θεού!!!!!!!!!!!
Dying_incube πλάκα μου κάνεις;;;;;
Αγαπητέ, αν διάβαζες καλύτερα το μήνυμα μου θα παρατηρούσες ότι δεν έχω αναφέρει τη λέξη "απειλή" πουθενά.
Και δήλωσα μάλιστα πως δεν πιστεύω ότι ο σκοπός των δύο μηνυμάτων σου είναι να εκφοβίσεις άμεσα ή έμμεσα κάποιον συνομιλητή σου...
quote:
θεό σε τιμή ευκαιρίας;;;;;
Πάρε κόσμε, ότι θεό θες;;;
Ο κάθε ένας μπορεί να έχει ότι θεό θέλει;;;;Τελικά μιλάμε για θεό η για πουκάμισο;;;; Αν μετά από λίγο δε σου κάνει τον αλλάζεις;;;; και πιστεύεις πάλι σε θεό;;;;;;!!!!!!!!!!
Συνδυασμοί επιτρέπονται;;;;;;
Προσωπικά δεν βρίσκω κανένα λόγο να ασπαστώ κάποιο συγκεκριμένο δόγμα.
Αν εμένα με βοηθάει περισσότερο στο να εξελιχθώ ως άνθρωπος η έννοια του Θεού που αποδέχομαι παρά το να ακολουθήσω κάποιο θρησκευτικό δόγμα, τότε δεν βρίσκω τίποτα το μεμπτό σ' αυτό.
Όταν μάλιστα τα θρησκευτικά δόγματα έχουν γίνει οι αφορμές για Ιερούς Πολέμους, εκδηλώσεις ακραίου φανατισμού κτλ, τότε πολύ φοβάμαι ότι κάπου υπάρχει ένα λάθος...
Αν είμαι λάθος, δεν πειράζει.
Στην πίστη του καθενός άλλωστε πιστεύω πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το αν το πιστευόμενο είναι λάθος ή σωστό.
Η μοναδική ένδειξη ίσως να είναι η θετική ή αρνητική επίδραση που επιφέρει στον άνθρωπο.

In anticipation of my resurrection...
quote:
Τσκ...Τσκ...τσκ... Φοβέρες και απειλές...Εμένα πάντως ο θεός αυτός μου έστειλε ένα καρκίνο των λεμφαδένων, επιθετικότατο, με πρόγνωση διάρκειας ζωής 1,5 μήνα. Η πεθερά μου, το απέδωσε στο θεό "για να με τιμωρήσει" λέει, "που δεν τον πιστεύω"
Οι άνθρωποι ζητάνε από το Θεό στην προσευχή τους να τους έχει καλά και δεν ξέρουν ότι τη δύναμη της υγείας τους τη διαθέτουν οι ίδιοι. Κάνοντας τ’ αντίθετα, από έλλειψη εγκράτειας, γίνονται, με τις επιθυμίες τους, μονάχοι τους προδότες της υγείας τους.
(Δημόκριτος)
quote:Βλέπω πως η λογική σου δεν απέχει και πολύ από αυτήν της πεθεράς σου. Οι πιστοί σαν την πεθερά σου όταν πεθαίνει ένας στο χειρουργείο λένε «τον σκότωσε ο γιατρός» ενώ στην αντίθετη περίπτωση τον έσωσε ο θεός ή ο τάδε άγιος. Έτσι κι εσύ τώρα, για ότι κακό κατηγορείς τον θεό ενώ και για ότι καλό, το χημικό σκεύασμα.
Τέλος πάντων, ο γιατρός μου φυσικά αποδείχτηκε πολύ πιο δυνατός από το θεό και με 5 μόλις χημειοθεραπείες μ'έκανε μια χαρά. Εξαφάνισε την "τιμωρία του θεού" από την τρίτη χημειοθεραπεία κιόλας."Θαύμα, θαύμα" ανέκραξε η πεθερά μου. Οχι, της λέω. Rituximab και συνδυασμός χημειοθεραπείας R-CHOP.
Πάντως είχα την ευκαιρία να δω τις διάφορες "τιμωρίες" που έστειλε ο θεός στα πρόσωπα των παιδιών στο ογκολογικό τμήμα και σκέφτηκα πως τελικά κάθε άνθρωπος έχει το θεό που του αξίζει.
Γι'αυτό οι χριστιανοί έχουν έναν τόσο κακό και εκδικητικό θεό και συνάμα αδύναμο και κακομοίρη. Γιατί τους ταιριάζει γάντι.
Σκεπτόμενος με τον δικό σου τρόπο θα σε ρωτήσω: που πήγε άραγε το Rituximab και ο συνδυασμός R-CHOP στην περίπτωση των παιδιών;
Πάντως και πολύ μάγκας ο Θεός μας δεν συμφωνείς, και άθεους σκοτώνει και πιστούς του και πιστούς άλλων θρησκειών, με τέτοιον τρόπο που ακόμα και ο αρχαιοελληνικός-φιλοσοφικός-τύπου Πλάτωνα, τρόπος σκέψης σου, macedon, πάει περίπατο.
GreenLantern...
quote:
θεό σε τιμή ευκαιρίας;;;;;
Πάρε κόσμε, ότι θεό θες;;;
Ο κάθε ένας μπορεί να έχει ότι θεό θέλει;;;;Τελικά μιλάμε για θεό η για πουκάμισο;;;; Αν μετά από λίγο δε σου κάνει τον αλλάζεις;;;; και πιστεύεις πάλι σε θεό;;;;;;!!!!!!!!!!
Συνδυασμοί επιτρέπονται;;;;;;
Εγώ θα πάρω 5 κιλά Θεό και 3 κιλά Αγ. Ανδρέα. Πακέτο, αν γίνεται.

«Σκεπτόμενος με τον δικό σου τρόπο θα σε ρωτήσω: που πήγε άραγε το Rituximab και ο συνδυασμός R-CHOP στην περίπτωση των παιδιών;»
Άραγε, να μην πέρασε από το νου σου η περίπτωση να μην ταίριαζε ας πούμε η αγωγή στην μορφή καρκίνου μερίδας των παιδιών??
Για περισσότερα: http://en.wikipedia.org/wiki/Rituximab
Ως προς τα υπόλοιπα, θα έλεγα ότι ο περιπαικτικός χαρακτήρας των σχολιασμών του macedon απαντά και στις «απορίες» σου φίλτατε…..![]()
Αυτό που έγραψες για μένα, είναι πολύ σοβαρό.
quote:
Άμα ήταν απειλή ο θεός και εγώ θα τον απέρριπτα έως μισούσα. Μήπως τελικά είναι κάτι άλλο ;
Δείχνει ότι πιστεύεις ( και πολύ καλά κάνεις, αφού είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα και φαντάζομαι, αποτέλεσμα προβληματισμού), στο θεό της π. διαθήκης.
Οι πηγές από τις οποίες αντλείς τις πληροφορίες που κρίνεις και τελικά δέχεσαι είναι δεδομένες και ελάχιστες.
Μιλάω για πρωτογενείς πηγές που είναι… μία.![]()
Η αγ. Γραφή.
Όλα τα μετέπειτα ρηθέντα και γραφθέντα, πηγάζουν απ’ αυτό το βιβλίο ή είναι εμπνευσμένα μέσα απ’ τα κείμενά του.
Να σημειώσω εδώ, ότι για χάρη του διαλόγου, τα δεχόμαστε ως αφήγηση πραγματικών γεγονότων.
Κατά τη γνώμη μου, η ερμηνεία που ο καθένας δίνει σε κείμενα προφητικά, σωτηριολογικά και εσχατολογικά, διαμορφώνει την πίστη του.
Θέλω να σε ρωτήσω λοιπόν, με βάση το παραπάνω σκεπτικό, αν εσύ μέσα στην π. διαθήκη βρήκες ένα θεό φιλάνθρωπο, φιλεύσπλαχνο, δημιουργό που εμφανιζόταν στο δημιούργημά του, για να καλλιεργήσει την αγάπη, την αλληλεγγύη και την αρμονία μεταξύ ΟΛΩΝ των ανθρώπων και των ανθρώπων με τη φύση.
Για να προλάβω τυχόν παρανοήσεις» απ’ τους καιροσκόπους, διευκρινίζω ότι δεν αναφέρομαι σε ανθρώπινες πράξεις, ενέργειες ή πάθη, αλλά μόνο στην «επικοινωνία» του Γιαχβέ με τα δημιουργήματά του, όπως αναφέρεται στην π. διαθήκη…![]()
Νομίζω πως είναι ένα απλό ερώτημα που η απάντησή του δεν προϋποθέτει χρονοβόρες ενέργειες, δεδομένου ότι πιστεύεις σε κάτι, άρα έχεις περάσει τις διαδικασίες που διαμορφώνουν την πίστη.
Φυσικά δεν είναι αυστηρά προσωπική ερώτηση. Απλά το δικό σου γραπτό μου γέννησε αυτό το ερώτημα.
Μπορεί να απαντήσει όποιος φίλος θέλει.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Schwabe
Άραγε, να μην πέρασε από το νου σου η περίπτωση να μην ταίριαζε ας πούμε η αγωγή στην μορφή καρκίνου μερίδας των παιδιών??
Απλό είναι φίλε μου αλλά ποιός είπε ότι η κοινή λογική είναι εν αφθονία σήμερα;
quote:
libero
Έτσι κι εσύ τώρα, για ότι κακό κατηγορείς τον θεό ενώ και για ότι καλό, το χημικό σκεύασμα.
Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον που δεν υπάρχει και δεν το έκανα, διάβαζε προσεκτικά.
quote:
libero
Πάντως και πολύ μάγκας ο Θεός μας δεν συμφωνείς, και άθεους σκοτώνει και πιστούς του και πιστούς άλλων θρησκειών,
Μπα, δεν θα το'λεγα. Πάνω κάτω όλοι οι θεοί όλων των θρησκειών τα ίδια υποτίθεται ότι κάνουν.

macedon
quote:
snoopy
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ... ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΞΑΝΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ
Ναι, γιατί μας έλειψε. Τώρα που τελειώνει και το "Παρά πέντε", δεν θα έχουμε με τι να γελάμε... ![]()

macedon
quote:
GreenLantern
Δεν είναι ανάγκη να περιμένεις την Δευτέρα παρουσία. Θα το καταλάβεις όταν έρθει η ώρα. Κοιμήσου μακάριος για την ώρα. Πρόσεξε όμως μην τη πατήσεις σαν τις μωρές παρθένες. . . .
Ο αιώνιος εκφοβιμός του πιστού για να τον κρατήσουν δέσμιο .
Ακόμα και το γέλιο απαγορεύεται . Εχω προσωπική πείρα από συνάδελφο , που τον έμπλεξαν στα δίχτυα παραεκλησιαστικής οργάνωσης .
Και αυτό γιατί το γέλιο διώχνει τον φόβο , ο πιστός όμως πρέπει να φοβάται το τί θα πάθη μετά θάνατον !
Διαβάστε τα παρακάτω και θα καταλάβετε .
Η καταστροφή του μοναχού
Η διαμάχη του χριστιανισμού με το γέλιο βρίσκεται στο απόγειό της με την άνθηση του ασκητισμού και ειδικότερα του αναχωρητισμού σε περιοχές της ερήμου. Ειδικό κεφάλαιο για να καταδικάσει το γέλιο έχει αφιερώσει στα «Ασκητικά» του ο όσιος Εφραίμ ο Σύρος, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων πατέρων και διδασκάλων της Ορθόδοξης Εκκλησίας (Δ' αιώνας).
Το κεφάλαιο ονομάζεται «Οτι δεν πρέπει να γελώμεν και να μετεωριζόμεθα, αλλά να κλαίωμεν και να θρηνώμεν εαυτούς» (μετάφραση Μάρκου Σακκορράφου, 1864). Ο Εφραίμ θεωρεί το γέλιο καταστροφή:
«Αρχή της καταστροφής του μοναχού είναι ο γέλως και η παρρησία. Οταν εις ταύτα ίδης σεαυτόν, μοναχέ, γίνωσκε ότι κατήντησας εις βάθη κακών. Μη παύσης δεόμενος του Θεού, όπως σε ελευθερώση του θανάτου τούτου. Ο γέλως και η παρρησία εις πάθη αισχρά επιρρίπτουσι τον μοναχόν. Και ουχί μόνον τους νεωτέρους, αλλά και τους γέροντας. Ο γέλως και η παρρησία κατακρημνίζει τον μοναχόν.
Είπε τις των αγίων περί της παρρησίας. Η παρρησία είναι ομοία προς άνεμον θερμόν, διαφθείρουσα τους καρπούς του μοναχού. Περί δε του γέλωτος νυν άκουε. Ο γέλως εκδιώκει τον μακαρισμόν των λυπουμένων και τα οικοδομηθέντα κατακρημνίζει. Ο γέλως λυπεί το Αγιον Πνεύμα, την ψυχήν δεν ωφελεί, το δε σώμα διαφθείρει. Ο γέλως τας αρετάς εκδιώκει, δεν έχει μνήμην θανάτου, ουδέ μελέτην των κολάσεων.
Αφαίρεσον απ' εμού, Κύριε, τον γέλωτα, και δώρησέ μοι λύπην και κλαυθμόν, τον οποίον επιζητείς, Θεέ μου, παρ' εμού.
[...]
Η λύπη οικοδομεί και διαφυλάσσει. Η λύπη την ψυχήν εκπλύνει διά των δακρύων και καθιστά αυτήν καθαράν. Η λύπη γεννά την σωφροσύνην, αποκόπτει τας ηδονάς, κατορθοί αρετάς. Και τι να λέγω έτι; Η λύπη υπό του Θεού μακαρίζεται, και υπό των αγγέλων παρηγορείται. Οθεν έλεγε τις των μαθητών του Κυρίου. "Ο γέλως υμών εις λύπην θέλει μεταβληθή και η χαρά εις κατήφειαν". Ταπεινώθητι υπό την κραταιάν χείρα του Κυρίου και θέλει υψώσει υμάς».
Οι συναξαριστές των ασκητών διηγούνται πολλές ιστορίες για τις προσπάθειες των δαιμόνων να βάλουν σε πειρασμό τους ερημίτες μόνο και μόνο για να τους κάνουν να γελάσουν. Ο ερημίτης που γελά είναι εκείνος που παραβαίνει τον όρκο του και υποκύπτει στον Σατανά. Και πώς είναι δυνατόν να επιτευχθεί η αυτοσυγκράτηση; Μας το εξηγεί και πάλι ο όσιος Εφραίμ, περιγράφοντας τις τεχνικές «αποστροφής των οφθαλμών» από κάθε πειρασμό: «Οταν λοιπόν έρχεται ο Δαίμων να μορφώνη τον πειρασμόν και να ζωγραφίζη εις την διάνοιάν σου κάλλος γυναικός, την οποίαν ποτέ είδες, συλλογίσου τον φόβον του Θεού, και ενθυμήθητι τους κοιμωμένους εις τους τάφους.
Συλλογίσθητι την ημέραν του θανάτου σου, όταν μέλλη η ψυχή σου να χωρισθή από το σώμα. Ενθυμήθητι την φοβεράν και φρικώδη φωνήν, την οποίαν θέλουσιν ακούσει όσοι δεν εφύλαξαν τας εντολάς του Χριστού. "Υπάγετε απ' εμού οι κατηραμένοι εις το πυρ το αιώνιον, το ητοιμασμένον διά τον Διάβολον και τους αγγέλους του. Εις το σκότος το εξώτερον, όπου θέλει είναι ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων". Συλλογίσθητι τον σκώληκα τον ακοίμητον και την ατελεύτητον βάσανον.
Ταύτα συλλογίσθητι και ενθυμήθητι, και θέλει διαλυθή η επιθυμία της ηδονής από του νοός σου, καθώς διαλύεται ο κηρός από προσώπου πυρός. Διότι οι δαίμονες δεν δύνανται ν' αντισταθώσιν εις τον φόβον του Θεού. Οστις όμως δεν εναντιώνεται εις την επιθυμίαν, αλλ' αφήνει τους οφθαλμούς αυτού ελευθέρους να περιπλανώνται ένθα κακείθεν, ούτος εξάπαντος πίπτει εις τα πάθη και εάν λείψη η εντροπή των ανθρώπων φθείρει το σώμα του».
Καλόοο Ε ????? ![]()
![]()
quote:
Άλλο πράγμα εννοώ και δεν μένω στο συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και πάλι, όταν ταιριάζει η θεραπεία, δεν γιατρεύονται όλοι οι ασθενείς.
macedon...
quote:Ειδικά αν είναι χριστιανός ο άλλος, εε;
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Schwabe
Άραγε, να μην πέρασε από το νου σου η περίπτωση να μην ταίριαζε ας πούμε η αγωγή στην μορφή καρκίνου μερίδας των παιδιών??--------------------------------------------------------------------------------
Απλό είναι φίλε μου αλλά ποιός είπε ότι η κοινή λογική είναι εν αφθονία σήμερα;
quote:Γράψε λάθος.
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
libero
Έτσι κι εσύ τώρα, για ότι κακό κατηγορείς τον θεό ενώ και για ότι καλό, το χημικό σκεύασμα.--------------------------------------------------------------------------------
Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον που δεν υπάρχει και δεν το έκανα, διάβαζε προσεκτικά.
Απλά φάνηκες πολύ σίγουρος για τις δυνατότητες της επιστήμης όσον αφορά την θεραπεία του καρκίνου και από την άλλη να λες τα παρακάτω:
quote:Αυτά δεν είναι δικαιολογία για να μην πιστεύει κανείς στον Θεό, ούτε να θεωρεί πως το έκανε ο Θεός. Αυτό ήθελα να πω με το μήνυμά μου και γι' αυτό έβαλα τα λόγια του Δημόκριτου.
Πάντως είχα την ευκαιρία να δω τις διάφορες "τιμωρίες" που έστειλε ο θεός στα πρόσωπα των παιδιών στο ογκολογικό τμήμα και σκέφτηκα πως τελικά κάθε άνθρωπος έχει το θεό που του αξίζει.

quote:Κι εγώ είχα την ευκαιρία να τα δώ αυτά τα παιδάκια,αλλά και πολύ δικό μου άνθρωπο..Εγώ απλά αναρωτιέμαι ποιός θεός είναι αυτός που επιτρέπει και γίνονται τέτοια πράγματα...
Πάντως είχα την ευκαιρία να δω τις διάφορες "τιμωρίες" που έστειλε ο θεός στα πρόσωπα των παιδιών στο ογκολογικό τμήμα και σκέφτηκα πως τελικά κάθε άνθρωπος έχει το θεό που του αξίζει
quote:Είναι δικαιολογία για να αρχίσεις να αμφιβάλλεις που στο καλό είναι αυτός ο θεός,όποιος και αν είναι.Άσε που έχω παρατηρήσει κιόλας πως ιδιαίτερα πιστοί χριστιανοί πιστεύουν πως τα στέλνει ο Θεός..Η εποχή του Ιώβ πέρασε...
Αυτά δεν είναι δικαιολογία για να μην πιστεύει κανείς στον Θεό, ούτε να θεωρεί πως το έκανε ο Θεός.

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
Θα θίξω μερικά από αυτά που αναφέρεις, αν θες κάτσε και σκέψου τα, δεν υπάρχει πιστεύω λόγος αντιπαράθεσης.
Εμπνεύσεις υπάρχουν πολλών ειδών. Η γιαγιά μου είχε έμπνευση και έκατσε και έφτιαξε μια καινούργια μαγειρική συνταγή μουσακά. Μπράβο της. Ένας ξυλουργός είχε έμπνευση και έφτιαξε μια καταπληκτική εσωτερική σκάλα, όμορφη, φτηνή και στιβαρότατη. Επίσης, ένας μουσικός είχε έμπνευση και σύνθεση μια καταπληκτική φούγκα.
Επίσης ένας επιστήμονας είχε έμπνευση και σύνθεσε μια νέα θεωρία, ένας μηχανικός είχε έμπνευση και υλοποίησε μια μελέτη (βασισμένη σε δυο-τρεις εμπνευσμένες θεωρίες). Ένας επίσης τεχνίτης υλοποίησε καταπληκτικά την μελέτη του μηχανικού.
Υπάρχει κάτι κοινό σε όλα αυτά τα πρόσωπα. Η έμπνευση. Όλα τ' άλλα διαφέρουν. Ανήκουν σε διαφορετικά πεδία εργασίας. Αμόρφωτο δεν θα χαρακτήριζα κανέναν από αυτούς. Η μόρφωση έτσι κι αλλιώς είναι μια βεντάλια από δεξιότητες. Μια από αυτές είναι η κοινωνική μόρφωση. Να μπορεί να συνυπάρχεις αρμονικά με τους γύρω σου. Αν τώρα κάποιος από αυτούς, ένας τεχνίτης ας πούμε, που δεν είχε τα κότσια (κυρίως τα ψυχολογικά) να κάτσει να υποστεί αυτά που υπέστησαν οι δυο προηγούμενες ειδικότητες, ερχόταν εδώ μέσα και προσπαθούσε να αναδείξει τη δουλειά του, θα του έδινα συγχαρητήρια.
Αν όμως είχε μπλέξει τους ρόλους και προσπαθούσε να ταΐσει το εγώ του με φούμαρα, θα ήμουν υποχρεωμένος να του το αναφέρω. Για σένα μιλάω, για να μην κάνω υπεκφυγές. Δεν ξέρεις τι είναι η επιστήμη, όπως δεν ξέρεις τι είναι η μηχανική. Οπότε η παρακάτω πρότασή σου είναι άκυρη:
quote:
Ο μορφωμένος είναι απλά ένας που μαθαίνει τις εφευρέσεις των εμπνευστών εφευρετών.
Αυτό νομίζεις ότι είναι η μόρφωση και ειδικά ακαδημαϊκή. Αυτό σε εξυπηρετεί να πιστεύεις, όπως και το να αυτοαποκαλείσαι εφευρέτης. Και αυτό είναι που σου στερεί τη μόρφωση: οι πεποιθήσεις σου. Απλά τα πράγματα, όταν θα το καταλάβεις, θα κατανοήσεις και τι μαθαίνουν στα θρανία, ειδικά μετά το λύκειο.
Όσο για τις "πατέντες" είναι απλά πρωτότυπες ιδέες. Αυτό πιστοποιούν τα γραφεία αυτά, ότι δεν το σκέφτηκε άλλος. Ούτε καν πετυχημένα προϊόντα. Για να γίνου πετυχημένα, χρειάζεται μια ολόκληρη αλυσίδα από τρίτους, από οικονομολόγους και ψυχολόγους, έως μαρκετίστες και πλασιέ, μαζί με πολύ τύχη. Και την αποδοχή του κοινού, κάτι που όσο και να το λάβεις υπόψη, υπόκειται σε αστάθμητους παράγοντες.
Θα καταλάβεις επίσης πως κάποιος δεν μπορεί να βάζει σαν reference σε paper, ακόμα και σε φοιτητική εργασία, μόνο τον εαυτό του. Είναι ο ορισμός του αυτισμού. Όπως επίσης το ότι έγραψες κάτι και το ανάρτησες σε κάποια σελίδα ενός Κινέζου spammer, γιατί περί αυτού πρόκειται όσον αφορά το SCIRP, είναι ο ορισμός του ευτελούς. Κι έρχεσαι εδώ και προσπαθείς να ξεγελάσεις τους άλλους, θαρρείς και όλα αυτά open access scams, τα βλέπουμε για πρώτη φορά.
Abyssus Abyssum Invocat
quote:Η επιστημονική θεωρεία δεν είναι απλά μια θεωρεία που την είπε κάποιος και απλά την ακούμε χωρίς να ισχύει.
seismic, αυτή η ιστορία με τους "αδικημένους εφευρέτες", κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Και θα πρέπει να τελειώσει, για να σταματήσουν να παραμυθιάζονται ορισμένοι, κάτι πολύ απαραίτητο για να οδηγηθούν να κάτσουν στα θρανία, ακόμα και αν είναι "κάποιας ηλικίας". Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει αυτή η ηλικία. Μπορείς να το κάνεις κι εσύ, όπως το έκαναν και άλλοι. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις, είναι ότι αυτό το παιχνίδι με τις πατέντες, είναι αυτό που σου στερεί τη μόρφωση και όχι κάποιος τρίτος. Βολεύεσαι δηλαδή με ψευτιές.Θα θίξω μερικά από αυτά που αναφέρεις, αν θες κάτσε και σκέψου τα, δεν υπάρχει πιστεύω λόγος αντιπαράθεσης.
Εμπνεύσεις υπάρχουν πολλών ειδών. Η γιαγιά μου είχε έμπνευση και έκατσε και έφτιαξε μια καινούργια μαγειρική συνταγή μουσακά. Μπράβο της. Ένας ξυλουργός είχε έμπνευση και έφτιαξε μια καταπληκτική εσωτερική σκάλα, όμορφη, φτηνή και στιβαρότατη. Επίσης, ένας μουσικός είχε έμπνευση και σύνθεση μια καταπληκτική φούγκα.
Επίσης ένας επιστήμονας είχε έμπνευση και σύνθεσε μια νέα θεωρία, ένας μηχανικός είχε έμπνευση και υλοποίησε μια μελέτη (βασισμένη σε δυο-τρεις εμπνευσμένες θεωρίες). Ένας επίσης τεχνίτης υλοποίησε καταπληκτικά την μελέτη του μηχανικού.Υπάρχει κάτι κοινό σε όλα αυτά τα πρόσωπα. Η έμπνευση. Όλα τ' άλλα διαφέρουν. Ανήκουν σε διαφορετικά πεδία εργασίας. Αμόρφωτο δεν θα χαρακτήριζα κανέναν από αυτούς. Η μόρφωση έτσι κι αλλιώς είναι μια βεντάλια από δεξιότητες. Μια από αυτές είναι η κοινωνική μόρφωση. Να μπορεί να συνυπάρχεις αρμονικά με τους γύρω σου. Αν τώρα κάποιος από αυτούς, ένας τεχνίτης ας πούμε, που δεν είχε τα κότσια (κυρίως τα ψυχολογικά) να κάτσει να υποστεί αυτά που υπέστησαν οι δυο προηγούμενες ειδικότητες, ερχόταν εδώ μέσα και προσπαθούσε να αναδείξει τη δουλειά του, θα του έδινα συγχαρητήρια.
Αν όμως είχε μπλέξει τους ρόλους και προσπαθούσε να ταΐσει το εγώ του με φούμαρα, θα ήμουν υποχρεωμένος να του το αναφέρω. Για σένα μιλάω, για να μην κάνω υπεκφυγές. Δεν ξέρεις τι είναι η επιστήμη, όπως δεν ξέρεις τι είναι η μηχανική. Οπότε η παρακάτω πρότασή σου είναι άκυρη:
quote:
Ο μορφωμένος είναι απλά ένας που μαθαίνει τις εφευρέσεις των εμπνευστών εφευρετών.Αυτό νομίζεις ότι είναι η μόρφωση και ειδικά ακαδημαϊκή. Αυτό σε εξυπηρετεί να πιστεύεις, όπως και το να αυτοαποκαλείσαι εφευρέτης. Και αυτό είναι που σου στερεί τη μόρφωση: οι πεποιθήσεις σου. Απλά τα πράγματα, όταν θα το καταλάβεις, θα κατανοήσεις και τι μαθαίνουν στα θρανία, ειδικά μετά το λύκειο.
Όσο για τις "πατέντες" είναι απλά πρωτότυπες ιδέες. Αυτό πιστοποιούν τα γραφεία αυτά, ότι δεν το σκέφτηκε άλλος. Ούτε καν πετυχημένα προϊόντα. Για να γίνου πετυχημένα, χρειάζεται μια ολόκληρη αλυσίδα από τρίτους, από οικονομολόγους και ψυχολόγους, έως μαρκετίστες και πλασιέ, μαζί με πολύ τύχη. Και την αποδοχή του κοινού, κάτι που όσο και να το λάβεις υπόψη, υπόκειται σε αστάθμητους παράγοντες.
Θα καταλάβεις επίσης πως κάποιος δεν μπορεί να βάζει σαν reference σε paper, ακόμα και σε φοιτητική εργασία, μόνο τον εαυτό του. Είναι ο ορισμός του αυτισμού. Όπως επίσης το ότι έγραψες κάτι και το ανάρτησες σε κάποια σελίδα ενός Κινέζου spammer, γιατί περί αυτού πρόκειται όσον αφορά το SCIRP, είναι ο ορισμός του ευτελούς. Κι έρχεσαι εδώ και προσπαθείς να ξεγελάσεις τους άλλους, θαρρείς και όλα αυτά open access scams, τα βλέπουμε για πρώτη φορά.
Abyssus Abyssum Invocat
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα Αν κρατάμε στα χέρια μας ένα μήλο και το αφήσουμε αυτό λόγο της βαρύτητας θα πέσει κάτω. Όσες φορές και αν αφήσουμε το μήλο αυτό θα πέσει κάτω και ποτέ δεν θα πάει προς τα επάνω. Αυτό είναι ένα γεγονός που προκύπτει από την παρατήρηση που έχουμε κάνει. Αν κάτι παρατηρούμε ότι προκύπτει πολλές φορές το θεωρούμε αλήθεια. Για να εξηγήσουμε αυτές τις αλήθειες αναπτύσσουμε υποθέσεις. Δηλαδή μια επιστημονική θεωρεία βασίζεται 1) Στα δεδομένα / παρατηρήσεις τις οποίες για να εξηγήσει κάνει 2) πολλές υποθέσεις με πιθανές εξηγήσεις. Μετά 3) ελέγχει τις πιο σωστές πιθανές εξηγήσεις αν είναι σωστές. Και 4) κάνει προβλέψεις βασισμένες σε αυτές τις εξηγήσεις
Αυτή είναι όλη η ουσία όλης της επιστήμης και ονομάζετε επιστημονική μέθοδο. Μπορούμε να κάνουμε πολλές υποθέσεις αλλά στο τέλος κρατάμε αυτές που συμφωνούν απόλυτα με τα δεδομένα / παρατηρήσεις. Αφού ελέγξουμε επιστημονικά τις υποθέσεις κάνουμε κάτι πιο σοβαρό την Επιστημονική θεωρεία. Η Επιστημονική θεωρεία πρέπει α) να εξηγεί κάτι β) να έχει αποδείξεις και γ) να κάνει προβλέψεις. Οπότε καταλαβαίνετε ότι μία απλή θεωρεία δεν είναι το ίδιο με μια Επιστημονική θεωρεία.
Οπότε μια επιστημονική θεωρεία προσπαθεί να εξηγήσει τα δεδομένα των φυσικών νόμων. Στην περίπτωση της πατέντας μου είναι δεδομένο ότι αν ενώσεις το υποστύλωμα με το έδαφος θα βοηθήσεις σε μεγάλο βαθμό την αποτροπή της ροπής ανατροπής του υποστυλώματος δηλαδή την παραμόρφωση της κατασκευής που προκαλεί αστοχίες. Αυτό είναι δεδομένο όπως είναι δεδομένο ότι αν αφήσεις ένα μήλο αυτό θα πέσει κάτω και άλλο τόσο δεδομένο είναι ότι αν βιδώσεις ένα αντικείμενο στην γη αυτό γίνεται ισχυρότερο σε μία εφαρμοζόμενη πλάγια φόρτιση. Για τις υποθέσεις γιατί συμβαίνει αυτό αναφέρομαι σε αυτό το άρθρο. http://www.efevresi.gr/%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%8d%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1/
Έπονται να γίνει ο έλεγχος και οι προβλέψεις. Αν και το πείραμα που έκανα μόνος μου με και χωρίς την πατέντα μου είναι η καλύτερη απόδειξη αλήθειας. https://www.youtube.com/channel/UCZaFAWh80Zs3gvEulYCex2A…
Το μεγάλο ερώτημα είναι... γιατί δεν επαναλαμβάνει το πείραμα η επιστημονική κοινότητα για να επιβεβαιωθεί η επιστημονική μου θεωρεία ως προς την αντισεισμική μέθοδο των κατασκευών?
Επιστημονική δημοσίευση έχω κάνει http://file.scirp.org/pdf/OJCE_2015092414403288.pdf
Αναφορά όμως ( Citations ) δεν έχει κάνει κανείς αν και η δημοσίευσή μου εκεί μέσα είναι η πιο δημοφιλής . http://www.scirp.org/journal/Hottest...?JournalID=788
Μία πατέντα είναι κάτι νέο και δεν έχει αναφορές άλλων.
Μάλλων ήταν κάτι νέο η πατέντα μου αλλά την έκλεψαν οι .... επιστήμονες
Η δική μου πατέντα https://www.youtube.com/watch?v=IO6MxxH0lMU&t=35s
Αυτή που μου έκλεψαν. https://www.youtube.com/watch?v=tF204Pgf-eo&t=0s
Αν είναι μάγκες οι επιστήμονες ας μου πουν τα λάθη μου γράφοντας μια αναφορά. Μια επιστημονική δημοσίευση δεν την γράφουν για να κρίνουν ένα περιοδικό αλλά για να κρίνουν οι άλλοι επιστήμονες την επιστημονικότητα του συγγραφέα επαναλαμβάνοντας πειραματικός την πρόταση της δημοσίευσης και γράφοντας δικό τους paper με αναφορά στο δικό μου. Δεν το κάνουν γιατί αν γράψουν συκοφαντίες θα κριθούν από τους άλλους και για αυτό απλά σιωπούν μέχρι να λήξουν τα πνευματικά δικαιώματα της πατέντας. Αυτή είναι η επιστήμη σήμερα.
Αν αυτό το άρθρο δεν είναι επιστήμη τότε θα ξανά κάτσω στο θρανίο. Αν όμως είναι επιστήμη πρέπει να ξανά κάτσετε στα θρανία εσείς απέναντί μου.Για να ξανά κάτσω στα θρανία πρέπει να έχετε να μου μάθετε κάτι που δεν ξέρω. Αυτό το άρθρο αποδεικνύει ότι όχι μόνο ξέρω αλλά έχω εντοπίσει τα λάθη των μηχανικών και έχω βρει και την λύση. Και είναι μόνο η εισαγωγή από τις 200 σελίδες έρευνας που έχω γράψει. http://www.efevresi.gr/%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%8d%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1/
http://antiseismic-systems.com/
Edited by - seismic on 05/09/2017 16:41:17
Edited by - seismic on 05/09/2017 16:53:33
Edited by - seismic on 05/09/2017 16:59:21
Edited by - seismic on 05/09/2017 17:09:50
Edited by - seismic on 05/09/2017 17:16:07
Εκτός αν υπαινίσσεσαι άλλα. Γιατί εδώ μάνα μου άμα σε πούλησε κι ο Καρύδης απέναντι στα σκοτεινά συμφέροντα, εμείς τι μπορούμε να κάνουμε δηλαδή; Και εδώ μπορεί να στην έφεραν τα λαμόγια, έχουν και τη μεγάλη στοά (ΤΕΕ) από πίσω κι άντε να βγάλεις άκρη. Οι γιαπωνέζοι γιατί ξηγήθηκαν σκάρτα; Εδώ είχαν έρθει με ζεστά γιέν και κυνήγαγαν τον Βαρώτσο από πίσω να τους στήσει σταθμούς ΒΑΝ, αυτή την άλλη πατάτα που φύτρωσε μέσα στο ΕΚΠΑ.
Εσύ δεν κατοχύρωσες την πατέντα σου όταν έπρεπε; Το 2006 βγήκε η άδεια του Tokyo Skytree. Πήγαινε σε ένα διεθνές νομικό γραφείο, κάνε ένα καλό deal μαζί τους και πάρε στους Γιαπωνέζους τα σώβρακα. Εκτός κι αν την κατοχύρωσες μετά το Skytree. Οπότε πρόσεχε μην πας για μαλλί που λένε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο εδώ μέσα.
Εδω ένας άλλος εφευρέτης, που μίλαγε για κάτι αεικίνητα, στο πρώτο δωρεάν μάθημα παραγωγής ενέργειας που προσφέρθηκα να του κάνω μ' έβρισε. Και στο τέλος αποδείχτηκε ότι η μελέτη του ήταν μια φτερωτή από τζάκι. Γιατί μα είναι να φτιάχνετε τέτοια και να ζητάτε τα ρέστα από το εξωτερικό, καλύτερα να πάμε όλοι παρέα να κυνηγήσουμε το κατοχικό δάνειο, ή τα ομόλογα της τράπεζας της ανατολής. Απο εκεί κάτι μπορεί να βγει. Από αυτά που γράφετε...
Abyssus Abyssum Invocat
Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν
Δεν με πρόδωσε κανένας απλά είναι εκνευριστικά αργός ο ρυθμός ανάπτυξης της πατέντας.
Μην λέτε όμως ότι δεν ξέρω γιατί μορφώθηκα στα 10 χρόνια έρευνας που κάνω.
Την πατέντα στην Ελλάδα την έχω από το 2008 στην Αμερική φέτος την απόχτησα. Στην Ιαπωνία δεν έχω πατέντα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα εκτός να τους κλείσω το στόμα να επικαλούνται ότι αυτοί το σκέφτηκαν. Αν η άδεια βγήκε το 2006 δεν μπορώ να κάνω ούτε αυτό. Αυτοί επικαλούνται ότι το σκέφτηκαν εξετάζοντας τις παγόδες.
Αυτή όμως είναι η μισή πατέντα μου και περιλαμβάνει τον κεντρικό πυρήνα και τους μηχανισμούς απόσβεσης.
Αυτό που κάνω εγώ και δεν το έχουν κάνει οι Ιάπωνες είναι να βιδώσω αυτόν τον κεντρικό πυρήνα με το έδαφος ώστε να αποφύγω την ελαστικότητα και την ροπή ανατροπής του κεντρικού πυρήνα
Edited by - seismic on 05/09/2017 19:35:49
Edited by - seismic on 05/09/2017 19:42:26
Δεν μπορείς να καταλάβεις πως δεν υπάρχει παρθενογένεση στην επιστήμη, και ειδικά στην εφαρμοσμένη; Αν κάποιος βρει κάτι, τρέχει και το κατοχυρώνει. Δεν κάθεται να περιμένει. Και επιστημονικά άψογη να ήταν η πατέντα σου, αν δεν την κατοχυρώσεις όταν πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει, κάποιος άλλος μπορεί να το σκεφτεί μετά από σένα και να το κάνει. Υπάρχει έπειτα πολύ βάθος σε αυτό το "σκεφτήκαμε παράλληλα". Έτσι "κατεβαίνει" η γνώση. Παράλληλα και με διακλαδώσεις. Απλά εμείς εδώ το παίζουμε σπρίντερς.
Abyssus Abyssum Invocat
Ηθελα να ρωτησω αν μπορω να αναρτησω ενα νεο θεμα, οντας νεοεισερχομενο μελος.
Ευχαριστω.
quote:Αυτοί το έφτιαξαν εγώ όμως το κατοχύρωσα με πατέντα πρώτος. Εμπορικά δεν μπορούν να το εμπορευτούν. Μπορώ όμως να επικαλεστώ στην Ελλάδα και την Αμερική που έχω δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ότι κάπου αλλού το έχουν βάλει στον ψηλότερο πύργο του κόσμου.
Είδες λοιπόν τι γράφω; Αυτοί δημοσίευαν την άδεια το 2006 και το 2008 άρχισαν να το χτίζουν. Άντε να πούμε σ' έκλεψαν. Πόσο πριν; Δεν τη δοκίμασαν και κάμποσο; Και άντε, πάνε και χτίζουν το ψηλότερο κτίριο στην χώρα με τους περισσότερους σεισμούς έτσι χύμα; Δεν το δοκίμασαν πρώτα κάπου αλλού; Πόσο πίσω πάει η ιστορία; Πότε σ' έκλεψαν τότε;
Δεν μπορείς να καταλάβεις πως δεν υπάρχει παρθενογένεση στην επιστήμη, και ειδικά στην εφαρμοσμένη; Αν κάποιος βρει κάτι, τρέχει και το κατοχυρώνει. Δεν κάθεται να περιμένει. Και επιστημονικά άψογη να ήταν η πατέντα σου, αν δεν την κατοχυρώσεις όταν πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει, κάποιος άλλος μπορεί να το σκεφτεί μετά από σένα και να το κάνει. Υπάρχει έπειτα πολύ βάθος σε αυτό το "σκεφτήκαμε παράλληλα". Έτσι "κατεβαίνει" η γνώση. Παράλληλα και με διακλαδώσεις. Απλά εμείς εδώ το παίζουμε σπρίντερς.Abyssus Abyssum Invocat
Edited by - seismic on 05/09/2017 20:43:22
quote:Καλός ήρθες Νομίζω όλοι μπορούνε.
Χαιρεσθε.
Ηθελα να ρωτησω αν μπορω να αναρτησω ενα νεο θεμα, οντας νεοεισερχομενο μελος.
Ευχαριστω.
quote:
Αυτοί το έφτιαξαν εγώ όμως το κατοχύρωσα με πατέντα πρώτος. Εμπορικά δεν μπορούν να το εμπορευτούν. Μπορώ όμως να επικαλεστώ στην Ελλάδα και την Αμερική που έχω δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ότι κάπου αλλού το έχουν βάλει στον ψηλότερο πύργο του κόσμου.
Καλά, δοκίμασε να το κάνεις και μετά μας κερνάς ... από τα κέρδη.
Ειλικρινά τώρα, τα πιστεύεις αυτά που γράφεις; ![]()
Abyssus Abyssum Invocat