ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Tελικά ήλθεν ο Αντίχριστος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Tελικά ήλθεν ο Αντίχριστος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

nediB30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
13/01/2015, 22:18:53
quote:
nediB
Αχ βρε kost,εαν ακουμπουσες ελαχιστα τα πνευματικα ζητηματα,δεν θα ειχες αυτην την γνωμη.
Ο τεραστιος Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος μιλουσε σε αγραμματους,αλλα το Πνευμα φροντισε να μεταφερθουν μεχρι τις μερες μας, ακεραια ολες οι προρρησεις του.

Προρρήσεις Κοσμά Αιτωλού δια χειρός Καντιώτη!!!
Ρίξε μια ματιά στο θέμα που είχα αναρτήσει το 2010 εδώ για τις προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού, μήπως αφυπνηστείς και καταλάβεις τι κομπίνες παίζονται από τους ρασοφόρους, προκειμένου να σας κρατήσουν στο μαντρί. Κάτι ανάλογο επιχειρείται και σήμερα με θύμα το κακόμοιρο το γεροντάκι τον Παΐσιο, που λίγο ακόμα θέλουν τα ρασοφόρα λαμόγια και οι συνεργοί τους, για να τον κάνουν κόμιξ.

*

nediBΜέλος
13/01/2015, 22:24:25
quote:

quote:
nediB
Αχ βρε kost,εαν ακουμπουσες ελαχιστα τα πνευματικα ζητηματα,δεν θα ειχες αυτην την γνωμη.
Ο τεραστιος Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος μιλουσε σε αγραμματους,αλλα το Πνευμα φροντισε να μεταφερθουν μεχρι τις μερες μας, ακεραια ολες οι προρρησεις του.

Προρρήσεις Κοσμά Αιτωλού δια χειρός Καντιώτη!!!
Ρίξε μια ματιά στο θέμα που είχα αναρτήσει το 2010 εδώ για τις προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού, μήπως αφυπνηστείς και καταλάβεις τι κομπίνες παίζονται από τους ρασοφόρους, προκειμένου να σας κρατήσουν στο μαντρί. Κάτι ανάλογο επιχειρείται και σήμερα με θύμα το κακόμοιρο το γεροντάκι τον Παΐσιο, που λίγο ακόμα θέλουν τα ρασοφόρα λαμόγια και οι συνεργοί τους, για να τον κάνουν κόμιξ.

*

Ξυπνα Σωτηρη
Οι προρρησεις ηταν γνωστες δεκαετιες πολλες πριν.
Αυτα που ισχυριζεσαι αφορουν μονον την καταγραφη.
Επαληθευονται δε στις ημερες μας, κατα ριπας

321

13/01/2015, 22:25:15
quote:
quote:
nediB
Οπως ειπα και σε προηγουμενο συνομιλητη το κριτηριο του λαου ειναι αλανθαστο.
Αυτά είναι...

Μιλάμε για ατράνταχτα επιχειρήματα τώρα. Όχι παίζουμε.

Τα περί 'λαού' άστα καλύτερα nediB
γιατί αν κρίνουμε κι από το πώς ψηφίζει τόσα χρόνια στις εκλογές,
μάλλον το κριτήριο...μπάζει.

Τώρα στα περί 'αγίων', ο Ιταλός βάζει μια καλή παράμετρο,
και αν θέλουμε να είμαστε 'τίμιοι'΄ακόμα και με αυτά που διδάσκει η χριστιανική διδασκαλία
παίζει πολύ...αβεβαιότητα. Ληστές μπορεί στο 90+ να πάνε στον Παράδεισο (άρα και να 'αγιάσουν') επειδή μετενόησαν με σωστό τάιμινγκ,
και "άγιοι" παπούληδες που ήταν όλη την ημέρα και νύχτα με αγρυπνία και προσευχή να την ...πατήσουν στο τέλος, από κάνα διαολάκι/πειρασμό που θα βάλει γκολ στο 95' όπως ο Μήτρογλας στη Λεβαδιά....

Αυτά λοιπόν, εάν και εφόσον ισχύουν, είναι αλλουνού δουλειές
και όχι του 'σοφού' λαού (που από την πολύ 'σοφία' του κοντεύει να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα τόσα χρόνια....)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

nediBΜέλος
13/01/2015, 22:27:52
Πυθαγορα φιλε μου,αλλη η αγαπη προς την μανα σου ή προς το παιδι σου και αλλη προς την δουλεια σου.

321

13/01/2015, 22:28:32
NediB δύναται το κριτήριο του λαού να έιναι αλάνθαστο; Δεν αποδίδεις έτσι θεικές ιδιότητες στο λαό; Κοίτα γύρω σου. Σου φαινομαστε αλάνθαστοι;
Επιπλέον μου λες ότι και ο θεός βάζει το χέρι του.

Ο Θεός δεν εννοείται σε όλη τη Γραφή ότι είναι ο μόνος αλάνθαστος, καθότι Θεός; Να σου θυμίσω ότι αναφέρει ρητά ότι ο ΜΟΝΟΣ που θα προσκυνάμε είναι αυτός. Οταν πολλάκις πήγε κάποιιος να προσκυνήσει άγγελο ο άγγελος τον σταμάτησε. Επίσης το αναφέρει και στην αποκάλυψη. Γιατί είναι και ο μόνος τέλειος σύμφωνα με τις Γραφές.

Διάβασα τη σελίδα που μου πρότεινες. Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν ανακηρύσσει αγίους η Εκκλησία, καθότι είναι ΗΔΗ άγιοι.
Γνωρίζουμε ποιοι θα αναστηθούν τη Δευτέρα Παρουσία;
Ποιος θα πει ότι γνωρίζει;
Αυτό που λέω nediB δεν είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ή δεν είναι άγιοι, αλλα΄ότι δεν μπορώ εγώ σε καμία περίπτωση να κρίνω κάτι τέτοιο. Γιατί δεν είμαι Θεός. Ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε;

Το μόνο αλάθητο που έχω δει στον Χριστιανισμό είναι του Πάπα, και αυτό νομίζω είναι η μέγιστη ύβρις. Εξισώνει τον εαυτό του με το Θεό.

Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου

nediBΜέλος
13/01/2015, 22:33:57
Προσδιδω Θεικες ιδιοτητες στην ταπεινοφροσυνη και την ανιδιοτελεια.
Ασε τον πάπα,ουτε καφε δεν μπορει να φτιαξει μονος του,χρειαζεται γραμματεις και φαρισαιους.
Οι Αγιοι κανουν ολα οσα επιτρεπει ο Θεος για να κερδισουν την αγαπη του λαου.
Γιατι μιλαμε τωρα;;Αγνωστη λεξη εεε;;

321

13/01/2015, 22:45:15
Η αγάπη σε εμένα δεν είναι καθόλου άγνωστη λέξη NediB. Συγκεκριμένα είναι το ζητούμενο.

quote:
Προσδιδω Θεικες ιδιοτητες στην ταπεινοφροσυνη και την ανιδιοτελεια

Tις οποίες θα κρίνεις εσύ ή ο Θεός NediB; Με ποια κριτήρια;
Και μιας και μιλάμε για ταπεινοφροσύνη, πόσο μεγάλη ταπεινοφροσύνη δείχνει η κρίση από άνθρωπο σε άνθρωπο; Γιατί εγώ δεν βλέπω καμία ταπεινοφροσύνη όταν κρίνουμε.

Το μην κρίνετε για να μην κριθείτε είναι δίκοπο. Μπορείς να λάβεις και τη θετική, και την αρνητική του πλευρά, αν θες να είσαι δίκαιος.

Αδερφέ Ιταλέ, πρόσεχε μην σε παρασέρνουν οι πονηροί.

Είδες με τί ενθουσιασμό υποστηρίζουν την δημοκρατία υβρίζοντας τους εθνικιστές και έπειτα πόσο απαξιώνουν τον λαό;

"Είμαστε υπέρ της δημοκρατίας" αλλά "Ο λαός είναι ανόητος". Αυτή είναι αδελφέ μου από την Ιταλία η υποκρισία της σύναξης των πονηρών. Αυτή είναι τέκνο μου η υποκρισία των κλειστών κοινωνιών που θεωρούν τους εαυτούς τους ξεχωριστούς.

Τα ίδια κάνουν και οι πολιτικοί.

Ουαί.

nediBΜέλος
13/01/2015, 23:04:36
quote:

Η αγάπη σε εμένα δεν είναι καθόλου άγνωστη λέξη NediB. Συγκεκριμένα είναι το ζητούμενο.

quote:
Προσδιδω Θεικες ιδιοτητες στην ταπεινοφροσυνη και την ανιδιοτελεια

Tις οποίες θα κρίνεις εσύ ή ο Θεός NediB; Με ποια κριτήρια;
Και μιας και μιλάμε για ταπεινοφροσύνη, πόσο μεγάλη ταπεινοφροσύνη δείχνει η κρίση από άνθρωπο σε άνθρωπο; Γιατί εγώ δεν βλέπω καμία ταπεινοφροσύνη όταν κρίνουμε.

Το μην κρίνετε για να μην κριθείτε είναι δίκοπο. Μπορείς να λάβεις και τη θετική, και την αρνητική του πλευρά, αν θες να είσαι δίκαιος.

Μιλουμε για τον λαο φιλε μου.Κατ'εμε το συνολο των Χριστιανων ειναι ο ορισμος της ταπεινοφροσυνης

321

13/01/2015, 23:04:56
quote:
Italos
nediB έχω μια απορία: με τι κριτήρια θεωρούμε κάποιον άγιο; Μπορούν οι άνθρωποι να κρίνουν ποιοι είναι άγιοι και ποιοι δεν είναι; Δεν αναιρείται αυτό από την ίδια τη φύση του Θεού που παρουσιάζεται στην Κ. Διαθήκη;

nediB
Γιατι αναιρειται;;Γινε λιγο πιο συγκεκριμενος.
Οσο για τον τροπο αγιοποιησης νομιζω οτι το γνωριζεις

Έτσι είναι βρε Γιώργο! Για την αγιοποίηση υπάρχουν ορισμένα κριτήρια, και τηρούνται ορισμένοι κανόνες με την πρέπουσα σειρά.

Πρώτο κριτήριο είναι το πόσο γνωστός και πιασάρικος είναι ο προς αγιοποίηση, και αν συμφέρουν τα έξοδα. Δεύτερο κριτήριο εξ ίσου σημαντικό είναι αν υπάρχει μουμιοποιημένο πτώμα, και τρίτον αν είναι δυνατόν να στηθή παγκάρι στον τόπο τάφου του, ή ακόμα καλύτερα αν έχει και χώρο για ναό δίπλα στον τάφο, για να μην αναγκαστούν να τον ξεθάψουν.
Αφού λοιπόν αποφανθούν ότι ο προς αγιοποίηση υποψήφιος πληρεί τα παραπάνω κριτήρια, μπαίνει σε εφαρμογή ο κανόνας της της αγιοποίησης.
Πρώτα βάζουν τους ανθρώπους τους να διηγούνται για συμβάντα που προείπε ο υποψήφιος άγιος κατά καιρούς και προφητείες που εκπληρώθηκαν. Εννοείται βέβαια πάντα μετά τα γεγονότα. Ακολουθούν τα δημοσιεύματα και αργότερα οι αναφορές των ανθρώπων μας ότι παρουσιάστηκε μπροστά τους, και αναφορές σε θαύματα. Μετά από αυτό τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους. Στήνεται ένα παγκάρι αρχικά, και ενοικιάζεται εκεί κοντά ο χώρος σε μικροπωλητές που πουλάνε εικόνίτσες, κομποσκοίνια, κορδέλες μετρημένες στο μπόι του αγίου, και άλλα τέτοια χριστιανικά, και με τις πρώτες εισφορές των των αφελών, (σιγά μην βάλουν λεφτά από την τσέπη τους), ένα παρεκκλήσι. Στη συνέχεια η εκκλησία τον αγιοποιεί, και στην συνέχεια όσο αυξάνουν τα έσοδα και οι εισφορές αναγείρεται μέγας ναός προς δόξαν και τιμή του αγίου.

Υ.Γ.
Πάσα ομοιότητα με παρόμοια περιστατικά στο πρόσφατο παρελθόν, είναι εντελώς τυχαία.

*