- UFO no1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
αυτή τη φορά την έδωσα στην Ostria γιατί το τόπικ είναι δικό της![]()
αλλά...ρωτώ...μόνο αυτό παρατηρήσατε στη φωτογραφία ???
quote:
ρε Χρυσόστομε...δεν σε ξέχασα !αυτή τη φορά την έδωσα στην Ostria γιατί το τόπικ είναι δικό της
Αποστόλη, έτσι το έγραψα για πλάκα, δεν υπάρχει πρόβλημα ![]()
![]()
![]()
Δεν παρατήρησα τίποτα άλλο περίεργο και την ξανακοίταξα μόλις τώρα. Υπάρχει κάτι άλλο;

Σχετικά με την φώτο στον Όλυμπο, για δείτε και εδώ....
http://images.google.co.uk/images?hl=en&q=b-2%20bomber&ie=UTF-8&oe=UTF-8&um=1&sa=N&tab=wi
αν το δείτε απο γωνία, μοιάζει με ούφο. Τι δουλειά έχουν στην Ελλάδα?? Αυτά τα σκάφη εκτελούν αποστολές βομβαρδισμού - φεύγουν απο ΗΠΑ πάνε Μ. Ανατολή και γυρνάνε πίσω. Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να πέρασαν απο Ελλάδα. Αν κάποιος έχει επαφές και μπορεί να ρωτήσει στην ΠΑ (επίσημα ή ανεπίσημα, τα media που αγόρασαν το copyright θα μπορούσαν να το κάνουν) ας ρωτήσει. Αν και προσωπικά πιστεύω αυτές οι πτήσεις είναι απόρρητες.... τεσπα
kircher μου είδα το θέμα και τις φωτογραφίες. Δεν είμαι σε θέση να βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Αυτή με το πλοίο πάντως είναι παράξενη. Θα έλεγα ότι μπορεί να πρόκειται για αντανάκλαση του ήλιου αλλά...
ancient-x καλώς ήρθες.
Δεν την αποκλείουμε και αυτή την ερμηνεία. Μήπως αν θέλουν να περάσουν από πάνω μας, μπορει κάποιος να τους εμποδίσει ή να τους ζητήσει τον λόγο;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
κάτι τέτοιο πιστεύω κι εγώ...γήινη τεχνολογία με εξωγήινες επιδόσεις
![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Σαν μέλος θα μου άρεσε να κάνουμε καμία εξόρμηση να φιλτράρουμε πληροφορίες και να κάνουμε αξιόλογη μελέτη.
Για αρχή θα πω τα εξής που πιστεύω. Αν UFO υπάρχουν τότε πρέπει να υπάρχει συνενόηση σε Νατοϊκό επίπεδο για το τι θα κάνει κάποια χώρα που ανιχνεύσει - καταρίψει - βρεί τέτοιο αντικείμενο. Πιστεύω οτι αυτό που θα έχει κανονιστεί είναι οτι μια χώρα με αξιόλογη υποδομή θα παρέμβαινε να μελετήσει - συλέξει το αντικείμενο. Στην περίπτωση της Έλλάδας που φυσικά αδιανόητο να έχει τέτοια υποδομή θα έπρεπε να σο στείλει στις HΠΑ. Αν τώρα κάτι τέτοιο λάβει χώρα στην Γαλλία ή την Αγγλία τότε πιστεύω οτι αυτές θα το κράταγαν για τον εαυτό τους για ευνόητους λόγους κύρους συνήθως.
Λοιπόν, αν αυτό έχει συμφωνηθεί ποιά η κύρια βάση συλλογής στον Ελλαδικό χώρο? Τι ξέρουμε για αυτό? Υπήρξε περίεργη κινιτικότητα κατα περίεργες φάσεις π.χ. Αταλάντη? Οι πληροφορίες απο που προέρχονται? Ποιοί είδαν τί στην Αταλάντη?? Υπήρξαν όντως μάρτυρες ή συγγραφείς στύλ Κεραμυδά τα κατασκεύασαν όλα??
Τέλος, αν τα σκάφη αυτά είναι γήινα, τότε θα υπάρχει συμφωνία μεταξύ της κατασκευάστριας χώρας και ξένων σχετικά με την επιστροφή του αντικειμένου αν χαλάσει και πέσει, την μυστηκότητα που θα κρατηθεί κτλπ.
Αυτά..
Edited by - ancient_x on 16/07/2007 23:10:04
Θίγεις δύο θέματα.
Το πρώτο αφορά την επίσημη έρευνα (κρατική, ΝΑΤΟϊκή, συνεργασία μεταξύ κάποιων κρατών) και το δεύτερο, την ερασιτεχνική έρευνα.
Στο πρώτο, δεν γνωρίζουμε συγκεκριμένα πράγματα, έχουν βγει στην φόρα κάποια παλιότερα επίσημα αρχεία (όχι ελληνικά βέβαια) τα οποία μας αφήνουν το περιθώριο να υποψιαστούμε τον τρόπο που πιθανότατα λειτουργεί αυτού του τύπου η έρευνα (η επίσημη) ακόμα και σήμερα.
Είτε πρόκειται λοιπόν για εξωγήινη παρουσία, είτε για γήινη τεχνολογία αιχμής, υπήρχαν και προφανώς υπάρχουν ακόμα, επίσημες κρατικές ή και διακρατικές, Νατοϊκές κλπ υπηρεσίες, όπου συλλέγουν πληροφορίες από θεάσεις τέτοιων αντικειμένων, μαρτυρίες πολιτών, φωτογραφίες, βίντεο και πιθανότατα αναλαμβάνουν οι ίδιοι ή κάποια άλλη υπηρεσία (συνήθως στρατιωτική) την επιτόπια έρευνα και την περισυλλογή των ευρημάτων, όταν υπάρχουν τέτοια.
Οι ίδιες υπηρεσίες συνήθως αναλαμβάνουν να "ενημερώσουν" ανεπισήμως τα ΜΜΕ, σχετικά με τα πιό σημαντικά περιστατικά.
Στην Ελλάδα, προφανώς πάλι, υπάρχει μια τέτοια υπηρεσία (συνήθως είναι στρατιωτική), δηλ κάποιο γραφείο που αναλαμβάνει αν μη τι άλλο να συλλέξει πληροφορίες για τα πιο σημαντικά περιστατικά που συμβαίνουν στον ελλαδικό χώρο. Αυτοί πρέπει να προωθούν αυτές τις πληροφορίες σε κάποιο κεντρικό γραφείο, Νατοϊκό ή άλλο και να ζητούν την συμβολή τους στην περίπτωση που υπάρχουν υλικά στοιχεία, όπως ας πούμε στην περίπτωση της Αταλάντης (σύμφωνα με όσα λέγονται πάντα).
Στο δεύτερο, την ερασιτεχνική έρευνα, στο εξωτερικό (σε αντίθεση με την Ελλάδα) υπάρχουν κάποιοι οργανωμένοι φορείς που αναλαμβάνουν αυτή την έρευνα από την πλευρά ας πούμε των πολιτών. Οι φορείς αυτοί θεωρούνται επίσημοι κοινωνικοί φορείς και αναλαμβάνουν συνήθως την έρευνα των στοιχείων και την ενημέρωση των ΜΜΕ.
Στην Ελλάδα είχαμε και έχουμε μεμονωμένους ερευνητές (με μικρές αλλά σημαντικές εξαιρέσεις πχ την πάλαι ποτέ ομάδα Φαέθων), οι οποίοι ασχολούνται με το θέμα είτε μόνοι τους είτε με κάποιες μικρές ομάδες που έχουν σχηματίσει οι ίδιοι. Απ ότι έχω καταλάβει η επιτόπια έρευνα που κάνουν είναι είτε ανύπαρκτη είτε ελλειπής και βέβαια σπάνια μπορούμε να βγάλουμε από αυτούς κάποια πιό συγκεκριμένα συμπεράσματα για το κάθε περιστατικό. Οι περισσότεροι έχουν κάνει όνομα μέσω των βιβλίων και των άρθρων που γράφουν σε περιοδικά του είδους, των συμμετοχών τους σε εκπομπές των ΜΜΕ και σε διάφορες συζητήσεις που οργανώνονται κάπου κάπου.
Η αξιοπιστία τους ελέγχεται συνήθως από τον τρόπο που θα παρουσιάσουν ένα περιστατικό και την γενική τους σοβαρή ή όχι παρουσία στον χώρο, παρά από τα αποτελέσματα της ερευνητικής τους εργασίας πάνω σε κάθε περιστατικό (η οποία συνήθως είναι ανύπαρκτη όπως προείπα).
Για την συνεργασία δικών μας ερευνητών με ξένους ανάλογους φορείς δεν γνωρίζω κάτι. Ξέρω οτι κάποιοι είναι σε επαφή με αυτούς και απλώς αρχειοθετούν και τους μεταφέρουν τα ελληνικά περιστατικά.
Πιστεύω λοιπόν ότι μας λείπει η σοβαρή οργάνωση, δηλ ένας φορέας που με επίσημο τρόπο θα μπορεί να καταγράφει, να ερευνά τα περιστατικά και να προσπαθήσει τουλάχιστον να έχει πρόσβαση σε κρατικά/στρατιωτικά αρχεία, επαφή με επίσημες κρατικές/στρατιωτικές πηγές και να αναλαμβάνει την επίσημη παρουσίαση των περιπτώσεων στα ΜΜΕ. Μία τέτοια οργανωμένη ομάδα βέβαια, για να μπορέσει να κάνει σοβαρή δουλειά, χρειάζεται αρκετά κονδήλια, σοβαρούς συνεργάτες σε διάφορους τομείς, μηχανήματα, συνεχή επαφή με το θέμα και να είναι γνωστή στο κοινό, με γραφεία, τηλέφωνα, φαξ, ιστοσελίδα που θα είναι στην διάθεση του κοινού και θα ανανεώνεται συνέχεια με τις τελευταίες σχετικές υποθέσεις κλπ. Πράγμα δύσκολο για τα ελληνικά δεδομένα.
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 17/07/2007 10:48:39
Σχετικά με την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης με αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενα αντικείμενα υπάρχει ένα αρκετά ενδιαφέρον περιστατικό το 1946.
Οι μόνες πληροφορίες που έχω βρει για αυτό είναι από ένα άρθρο στην Wikipedia. Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα αυτούσιο.
"The "ghost rocket" reports were not confined to Scandinavian countries. Similar objects were soon reported early the following month by British Army units in Greece, especially around Thessaloniki. In an interview on September 5, 1946, the Greek Prime Minister, Konstantinos Tsaldaris, likewise reported a number of projectiles had been seen over Macedonia and Salonika on September 1. In mid-September, they were also seen in Portugal, and then in Belgium and Italy.
The Greek government conducted their own investigation, with their leading scientist, physicist Dr. Paul Santorini, in charge. Santorini had been a developer of the proximity fuze on the first A-bomb and held patents on guidance systems for Nike missiles and radar systems. Santorini was supplied by the Greek Army with a team of engineers to investigate what again were believed to be Russian missiles flying over Greece.
In a 1967 lecture to the Greek Astronomical Society, broadcast on Athens Radio, he first publicly revealed what had been found in his 1947 investigation. "We soon established that they were not missiles. But, before we could do any more, the Army, after conferring with foreign officials [U.S. Defense Dept.], ordered the investigation stopped. Foreign scientists [from Washington] flew to Greece for secret talks with me." Later Santorini told UFO researchers such as Raymond Fowler that secrecy was invoked because officials were afraid to admit of a superior technology against which we have "no possibility of defense." (Good, 23; Keyhoe, 142)"
Ολόκληρο το άρθρο εδώ.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ghost_rockets
Αν ξέρει κανείς τίποτε άλλο για αυτά τα περιστατικά θα είχε ενδιαφέρον.

quote:
αγνοών:
Εμένα αγνοών μου έκαναν εντύπωση 2 σύννεφα που βρίσκονται στα δεξιά της φωτογραφίας και που η υφή τους μοιάζει να είναι διαφορετική από τα υπόλοιπα σύννεφα. Μοιάζουν σα να τα έχει ζωγραφίσει κάποιος με το χέρι πάνω από τα άλλα (δεν εννοώ φυσικά ότι έχεις "πειράξει" τη φωτογραφία, απλά προσπαθώ να εξηγήσω με ποιον τρόπο μου φαίνονται διαφορετικά).
Παραθέτω στη συνέχεια τη φωτογραφία που έχεις βγάλει αγνοών, με τα δύο σύννεφα σε κύκλο:

Δεν ξέρω εάν έπεσα μέσα.
Ο λόγος για τον οποίο τα παρατήρησα είναι ότι είμαι αυτές τις μέρες σε σκέψεις σχετικά με κάποια περίεργα σύννεφα, λόγω ενός περιστατικού που μου συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου. Θα αναφερθώ σ΄ αυτό στη συνέχεια...

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
Ασε, μέχρι να στήσεις το τηλεσκόπιο πάει το φως, θα σβήσει! Εγώ θαυμάζω και αυτούς που βγάζουν φωτός ή βίντεο, έστω και με το κινητό. Στην αρχή δεν ξέρεις αν αυτό που βλέπεις είναι κάτι ιδιαίτερο ή όχι, και όταν συνειδητοποιήσεις ότι πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο, τότε μένεις σαν χαζός και παρακολουθείς. Πρέπει να είσαι πολύ ψύχραιμος για να τραβήξεις το βλέμμα σου από εκεί.
Ostria - Απεστάλη: 08/02/2007, 22:45:32
Αφιέρωσα σήμερα κάποιες ώρες για να διαβάσω τα περίπου 1200 μηνύματα αυτού του θέματος (μερικά τα πέρασα στα γρήγορα, το γράφω αυτό για να μη με πιάσετε αδιάβαστη!
Κράτησα σε σημείωση κάποιες φράσεις που είχε γράψει η Ostria πριν από μερικούς μήνες, γιατί περιγράφουν πολύ εύστοχα την εμπειρία που είχαμε (εγώ και κάποιο άλλο άτομο) Σάββατο ξημερώματα (αν και προλάβαμε να χρησιμοποιήσουμε τη βιντεοκάμερα του κινητού, όχι όμως με ιδιαίτερα ευκρινή αποτελέσματα).
Είχαμε πάει βόλτα στην παραλία της Νέας Μάκρης και καθίσαμε σε ένα σημείο που απέναντι μπορεί να δει κανείς την Έυβοια. Συζητούσαμε και κοιτούσαμε απέναντι. Γύρω στις πέντε, ο ουρανός άρχισε να φωτίζει αχνά και το σχήμα της Έυβοιας διακρινόταν πιο καθαρά. Ο ουρανός ήταν πεντακάθαρος, δεν υπήρχε ούτε ένα σύννεφο και το περίγραμμα των βουνοκορφών απέναντί μας ήταν ξεκάθαρο.
Κάποια στιγμή λέω στο άλλο άτομο με το οποίο συζητούσαμε:
"Ο ουρανός είναι πολύ καθαρός. Φαντάσου ότι φαίνεται ακόμα και το περίγραμμα από το δέντρο αυτό που είναι απέναντί μας στην Έυβοια!"![]()
Το οποίο περίγραμμα βέβαια, θα μπορούσε να είναι ένα δέντρο εάν το κοιτούσαμε από απόσταση 100 μέτρων... ![]()
Η "οφθαλμαπάτη" διακόπηκε, όταν το επάνω μέρος του "δέντρου" υψώθηκε από το έδαφος και άρχισε να κόβει βόλτες επάνω από την περιοχή που είχαμε στρέψει το βλέμμα μας. Εμφανίστηκαν άλλα δύο παρόμοιου μεγέθους αντικείμενα που έκοβαν κι αυτά βόλτες σα να κολυμπούσαν στον αέρα. Το πρώτο έμοιαζε κάπως με δίσκο, το δέυτερο έμοιαζε με δελφίνι και το τρίτο ήταν ακαθόριστο. Η κίνησή τους ήταν νωχελική, σα να ήταν αλεξίπτωτα που τα λίκνιζε ο αέρας και τα πήγαινε μια από δω και μια από κει. Τα κοιτούσαμε προσπαθώντας να καταλάβουμε τι είναι.
Αν κρίνω από την απόσταση που τα κοιτάζαμε ήταν αρκετά μεγάλα. Παρέμειναν στον ουρανό (σε αρκετά χαμηλό ύψος) για περίπου μισή ώρα - ίσως και περισσότερο) ενώ είχε αρχίσει ήδη να ξημερώνει. Κάποια στιγμή φάνηκε πως έφυγαν, ενώ ένα από αυτά εμφανίστηκε πιο δεξιά (όπως κοιτούσαμε την Έυβοια) και έμοιαζε σα να έκανε 2-3 φορές μια κυκλική διαδρομή γύρω από μία βουνοκορφή. Η όλη ιστορία ήταν κάπως περίεργη και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι ήταν αυτές οι σκιές που έμοιαζαν σα σύννεφα, τα οποία ήταν μόνα τους σε έναν πεντακάθαρο ουρανό και έμοιαζαν να ενδιαφέρονται με επιμονή για τη συγκεκριμένη περιοχή.
Κάποια στιγμή ξημέρωσε αρκετά, είμασταν έτοιμοι να φύγουμε και τότε ενώ ο ουρανός ήταν τελείως καθαρός, βλέπουμε απέναντί μας επάνω από τη θάλασσα ένα μικρό σύννεφο που αντανακλούσε το φως του ήλιου και που στο εσωτερικό του φαινόταν μια δισκοειδής γκρι σκια. Έμοιαζε στο σχήμα με το πρώτο περίγραμμα που είχαμε δει. Έκανε μια μικρή βόλτα και μετά εξαφανίστηκε. Μετά από λίγο εμφανίστηκε ξανά. Πάλι έκανε μια μικρή βόλτα και πάλι χάθηκε. Ακολούθησε η εμφάνιση ενός κάπως διαφορετικού σύννεφου που έμοιαζε με το δελφίνι που βλέπαμε τα ξημερώματα και εξαφανίστηκε κι αυτό μετά από λίγο.
Μέχρι τις 7:30 που παραμείναμε στην παραλία, η ίδια ιστορία συνεχιζότανε. Πουθενά αλλού στον ορίζοντα δεν υπήρχε κάποιο σύννεφο, παρά σε εκείνο το σημείο. Το μέγεθός του (ή τους) δεν ήταν μεγάλο, φανταστείτε πως εάν τέντωνες την παλάμη σου μπροστά από τα μάτια σου, μπορούσες άνετα να το κρύψεις από το οπτικό σου πεδίο.
Το απόγευμα που βρεθήκαμε στην παραλία της Αρτέμιδος, από την οποία βλέπει κανείς την Έυβοια από διαφορετική γωνία, είδαμε κάποια σύννεφα να ξεκινούν από την Έυβοια και να ταξιδεύουν - κάποια από αυτά έμοιαζαν σα να είχαν ξεκολλήσει από το συνολικό όγκο των νεφών της περιοχής. Το πρωί όμως δεν υπήρχαν άλλα σύννεφα. Και η φορά της κίνησης ήταν περίεργη, δηλάδή πηγαινοερχόντουσαν σα να θέλανε να εξετάσουν μια συγκεκριμένη περιοχή.
Πριν προχωρήσω σε πιθανές ερμηνείες, θα ήθελα την άποψή σας. Έχει δει ή έχει ακούσει κανείς κάτι παρόμοιο; Γνωρίζει κανείς τις... συνήθειες των συννέφων; ![]()

Ψυχή μου,
πολυ ενδιαφερον το θεαμα που ειδες.
Επειδη μενω στην παραλια της Νεας Μακρης μπορεις να μου πεις σε ποιο σημειο ησουνα και αν θυμασαι σε ποιο σημειο της Ευβοιας ειδες αυτα τα συννεφα? Θυμασαι να ειναι κοντα σε κατοικημενη περιοχη της Ευβοιας η κατω απο το βουνο που η κορυφη του φαινεται απο την Νεα Μακρη?
Ευχαριστω
Emerson
Και αυτά που βλέπαμε ήταν ακριβώς απέναντί μας. Το δε βουνό, γύρω από το οποίο βόλταρε το δεύτερο σύννεφο, είναι η αριστερή από τις δύο κορφές που μπορεί να δει κανείς απέναντι και δεξιά. Δηλαδή, το φαινόμενο αυτό άρχισε ακριβώς απέναντι και μετά υπήρχε δραστηριότητα απέναντι και ελαφρώς δεξιά.
Όταν ξημέρωσε, το σύννεφο που εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν, ήταν ευθεία μπροστά, κοντά στην κεντρική παραλία της Νέας Μάκρης.
Η πλάκα ήταν, πως στεκόμασταν και βιντεοσκοπούσαμε τον ουρανό στις εφτάμιση τα ξημερώματα και είχαν πλακώσει οι πρωϊνοί κολυμβητές, οι οποίοι περνούσαν ανάμεσά μας σα να μη μας έβλεπαν. Κανένας τους δε γύρισε έστω και ελάχιστα το κεφάλι να δει, τι στο %$^%$ κοιτούσαμε με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον! ![]()

Ψυχή μου,
αλλά στη φωτό που έδωσα στην Ostria μιλώ για κάτι ποιυ φαίνεται να εκτοξεύεται,μία γραμμή στα δεξιά του αντικειμένου και στο κέντρο περίπου της εικόνας
αρχικά μοιάζει με κεραία αλλά δεν είμαι σίγουρος
Ostria ? Kircher ? OANNHSEA ?
Με βάση τους κανόνες της προοπτικής, μου φαίνεται πως είναι αρκετά κοντά στην εστία φωτογράφισης και νομίζω πως ξεκινάει από κάποιο σπίτι.
Μάλλον είναι κεραία ή κάτι ανάλογο. Το αντικείμενο αριστερά όμως μου έκανε εντύπωση. Τώρα που το ξανακοίταξα δεν είμαι σίγουρος πως πρόκειται για πουλί.
Αμαλία, ενδιαφέρουσα μαρτυρία!
Για ρίξτε μια ματιά εδώ:
http://www.ufocasebook.com/1957ringcloudufophotographs.html
Αυτή είναι η πιό γνωστή περίπτωση. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις που σχετίζονται με περίεργα σύννεφα και Ufo.
Η άποψη των σκεπτικιστών για ανάλογα περιστατικά τον Αύγουστο του 1986 εδώ:
http://www.csicop.org/si/8604/ufo.html

Το σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι η πρωτη φορα που αναφερεται δραστηριοτητα στην συγκεκριμενη περιοχη και ειδικα στο ψηλο βουνο της ευβοιας που φαινεται καθαρα και απο την πεντελη αλλα και απο την νεα μακρη
Emerson
Έχει τύχει σε σένα προσωπικά να δεις κάτι περίεργο στη συγκεκριμένη περιοχή; Εγώ πηγαίνω συχνά, αλλά δεν είχα παρατηρήσει άλλη φορά κάτι τέτοιο.
Α. Kircher ευχαριστώ για τα links. Το πρώτο πρέπει να το είχε βάλει κάποιος σε προηγούμενη σελίδα, γιατί το έχω ξαναδεί.
Αυτό που μου έκανε εμένα περισσότερη εντύπωση πάντως, δεν ήταν ότι τα σύννεφα έμοιαζαν με UFO. Για να πω την αλήθεια, έπρεπε να προσέξει κανείς όλη τη συμπεριφορά τους για να καταλήξει σε μια τέτοια υπόθεση. Αυτή ακριβώς η συμπεριφορά ήταν το εντυπωσιακό στην όλη ιστορία. Που για να μπορέσει να στηρίξει μια υπόθεση, χρειαζόμαστε έναν ειδικό "συννεφολόγο" να μας πει, εάν είναι συνηθισμένο κάποια σύννεφα να εμφανίζονται εντελώς απομονωμένα και να βολτάρουν πάνω από κάποιες περιοχές σε πολύ χαμηλό ύψος. Επίσης, καλό θα ήταν εάν κάποιος ξέρει από Έυβοια, να μας πει τι γίνεται με τα σύννεφα εκεί. Γιατί μπορεί να είναι συνηθισμένο, να ξεφεύγουν κάποια σύννεφα πολύ μικρά και να περιπλανούνται μόνα και έρημα πάνω από συγκεκριμένες περιοχές.
Επίσης, αναρρωτιέμαι πόσο σκοτεινή είναι η σκια ενός νορμάλ σύννεφου όταν το βλέπει κανείς την αυγή. Οι σκιες που βλέπαμε πριν ξημερώσει ήταν μαύρες και αρκετά συμπαγείς, αν και το σχήμα τους έκανε κάποιο "παίξιμο" κατά την κίνησή τους.
Όταν πλέον ξημέρωσε και είδα το σύννεφο επάνω από τη θάλασσα (επαναλαμβάνω ότι ήταν πολύ μικρό για να είναι κανονικό σύννεφο), είχα έντονη την αίσθηση ότι κάποιος μας δουλεύει κάτω από τη μύτη μας. Σα να έκανε ανενόχλητο τη βόλτα του - ή τη δουλειά του/ποιος ξέρει; - ξέροντας στα σίγουρα ότι περνούσε για σύννεφο. Με συννεφώδη κίνηση μεν, αλλά κάπως... πονηρούλα ![]()
Διαβάζοντας τις προηγούμενες απαντήσεις σ΄ αυτό το θέμα, μου είχαν κάνει εντύπωση κάποιες αναλύσεις, νομίζω ότι αυτή που θυμάμαι είχε γραφτεί από τον OANNHSEA. Το επιχείρημα ήταν, πως φαινόταν αρκετά γελοίο για ένα UFO να κάνει την εμφάνισή του με φωταψίες και κωδωνοκρουσίες. Πως όλα αυτά τα φώτα που αναφέρονται σε διάφορες θεάσεις, προσγειώσεις και συντριβές UFO, δεν ταιριάζουν και πολύ με την τεχνολογία που υποτίθεται ότι θα έχει ένας υπερανεπτυγμένος εξωγήινος πολιτισμός. Σ' αυτό συμφωνώ.
Και ακριβώς αυτό είναι που μου κάνει εντύπωση με το συγκεκριμένο περιστατικό που σας έγραψα. Ότι εάν τα συγκεκριμένα αντικείμενα ήταν πράγματι UFO, έκαναν τη δουλειά τους με τον πιο διακριτικό και απλό τρόπο. Σα να λέμε, το ξυράφι του Okham στη διακριτικότητα!

Ψυχή μου,
quote:
Και ακριβώς αυτό είναι που μου κάνει εντύπωση με το συγκεκριμένο περιστατικό που σας έγραψα. Ότι εάν τα συγκεκριμένα αντικείμενα ήταν πράγματι UFO, έκαναν τη δουλειά τους με τον πιο διακριτικό και απλό τρόπο. Σα να λέμε, το ξυράφι του Okham στη διακριτικότητα!
Εάν ήταν ΑΤΙΑ τότε μιλάμε για την τελεια κάλυψη
είναι λίγο παράξενο, δεν νομίζεις ?
επειδή εσύ ασχολείσαι πιο πολύ με τους κανόνες της φωτογραφίας,θα δεχτώ την άποψη ότι το άλλο "περίεργο" είναι -μάλλον- κεραία
μπορώ μάλιστα την επόμενη φορά που θα επισκεφτώ το σπίτι από το οποίο τράβηξα τη φωτογραφία,να το εξετάσω καλύτερα
η κεραία μπορεί να είναι κοντά και να τη δω
i'll let you know !