- Πρέπει ή δεν πρέπει να τρώμε τα ζώα. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Φαίνεσαι διαφορετικών απόψεων και διαφορετικών τόνων απο οτι στο τοπικ σχετικά με την Αθανασία.
Περιμένω απο σένα περισσότερα και τρισχαίρομαι που απάντησες.
Φιλικά
allzzaro
Τα φυτά δεν εχουν ζωή? Γιατί τότε να μην τρώμε και τα φυτά.
Να απαντήσω λοιπόν.
Οταν προσπαθούμε να ξεριζώσουμε τη ζωή ενός ζώου αυτό αντιδρά εντονα.
Κλαίει , χτυπιέται, σπαράζει, σε κοιτά στα μάτια μέχρι να βγεί η ψυχή του μέχρι που το αίμα τρέχει ποτάμι και η ψυχή του βγαίνει ενω μέσα στα χέρια σου μένει το νεκρό του σώμα με τα μάτια του ανοιχτά να σε κοιτούν.
Δεν συμβαίνει το ιδιο με ενα φυτό.
Δεν θέλω να σας κάνω τον πονηρό. Κάθε αλλο.
Τη γνώμη σας θέλω.
Φιλικά
allzzaro
1oν) Είμαι γυναίκα! ![]()
2ον) Σκασίλα μου αν παρεξηγηθώ γιατί απλά η γνώμη τέτοιων ανθρώπων για μένα δε μετράει (άσε που πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι εδώ μέσα...)
3ον) Οσο για τα το αν "αισθάνονται" τα φυτά δε θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά... Μάλιστα λέω να ανοίξω ένα τέτοιο θέμα αν και κάποιοι ξέρω από τώρα ότι θα χλευάσουν... ![]()

Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου οτι αισθάνονται.
Ολοι εμείς λοιπόν στο esoterika.gr δεν πρέπει να χλευάζουμε με κανέναν τρόπο γιατί δεν μας το επιτρέπει η φιλοσοφία μας.
Και στο φυτικό μας κόσμο πρέπει να δώσουμε τα δικαιώματα τους.
Ξέρεις με τα φυτικό κόσμο είναι κάπως διαφορετικά.
Δεν τρώμε αποκλειστικά τα ιδια τα φυτά αλλα τους καρπούς τους.
Εκεί συμφωνώ οπως και εσύ οπως και ολοι φυσικά.
Τώρα οσο αφορά το ξεπάστρωμα των δέδρων η το κόψιμο μιας μαργαρίτας δεν βλέπω το λόγω να κοπεί.
Θα ήταν πολύ πιο ρομαντικό αντί να την προσφέρει κάποιος σε κάποια,
να της τη χαρίσει, χωρίς να την κόψει.
Με τη σειρά τους ομως.
Αυτό που υπερέχει και βασικό μας μέλημα, είναι πρώτα απο όλα να δώσουμε εμφαση στα δικαιώματα των ανυπεράσπιστων ανθρώπων, αυτών που τα δικαιώματα τους καταπατούνται στο όνομα των αθλιων συμφερόντων των δυνατών και προνομιούχων και μέσα σε αυτούς είναι και άνδρες, γυναίκες και παιδιά που πεινούν και ζούν κάτω απο τρισάθλιες συνθήκες.
Εκεί λοιπόν πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας το συντομότερο δυνατόν.
quote:
Οταν προσπαθούμε να ξεριζώσουμε τη ζωή ενός ζώου αυτό αντιδρά εντονα.
Κλαίει , χτυπιέται, σπαράζει, σε κοιτά στα μάτια μέχρι να βγεί η ψυχή του μέχρι που το αίμα τρέχει ποτάμι και η ψυχή του βγαίνει ενω μέσα στα χέρια σου μένει το νεκρό του σώμα με τα μάτια του ανοιχτά να σε κοιτούν.Δεν συμβαίνει το ιδιο με ενα φυτό.
Ο θάνατος είναι θάνατος για όλους και δε κάνει διακρίσεις είτε πρόκειται για άνθρωπο, είτε για πλανήτη, είτε για ζώο, είτε για φυτό.
Η (παντοτινά) ανθρωποκεντρική ματιά μας βλέπει το θάνατο στα μάτια του ζώου αλλά δε βλέπει το θάνατο σε ένα φυτό.
Αυτό δε σημαίνει όμως οτι το φυτό δεν υποφέρει πεθαίνωντας.
Επειδή δείχνει ακίνητο και σιωπηλό υποθέτεις οτι δεν υποφέρει που το τρώμε??
Ή επειδή η αντίληψή μας δε μπορεί να φτάσει σε μακροσκοπικό επίπεδο??
Όλα τα φυτά είναι ζώντες οργανισμοί με κύτταρα και χυμούς.
Αντί για κεφάλι έχουν τις ρίζες, αντί για άκρα έχουν κλαδιά, αντί για φλέβες έχουν τις νευρώσεις στα φύλλα όπου μέσα τους κυκλοφορούν οι χυμοί τους και στον άνθρωπο κυκλοφορεί αίμα.
Αν κόψεις κάποιο μέλος ενός ζώου αυτό θα ματώσει όπως θα ματώσει και ενα καουτσουκόδεντρο που το χαράζουν για να του παρουν το ρετσίνι...
Ας μην είμαστε λοιπόν επιλεκτικά ευαίσθητοι και εν κατακλείδη, δεν απαιτείται ευαισθησία όταν σκοτώνουμε για να τραφούμε και όχι όπως πολύ σωστά επισημαίνει η φίλη Avallon, σκοτώνουμε για να εντυπωσιάσουμε.
Σπίτι μου φιλοξενώ πλειάδα ερπετών. Τα περισσότερα απο αυτά, τρέφονται με ζωντανή τροφή.
'
Ας πάρουμε ενα υποθετικό παράδειγμα:
Ας υποθέσουμε οτι οδηγάω και κάπου στο δρόμο μου, πέφτει πάνω στο παρμπρίζ ένα περιστέρι. Το περιστέρι, σπάει τη μια φτερούγα του και βγάζει λίγο αίμα απο το στόμα αλλά ακόμη ζεί.
Πηγαίνω σπίτι μου και το τα'ί'ζω σε ένα απο τα φίδια μου...
'
'
quote:
Αυτό που υπερέχει και βασικό μας μέλημα, είναι πρώτα απο όλα να δώσουμε εμφαση στα δικαιώματα των ανυπεράσπιστων ανθρώπων, αυτών που τα δικαιώματα τους καταπατούνται στο όνομα των αθλιων συμφερόντων των δυνατών και προνομιούχων και μέσα σε αυτούς είναι και άνδρες, γυναίκες και παιδιά που πεινούν και ζούν κάτω απο τρισάθλιες συνθήκες.
Εκεί λοιπόν πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας το συντομότερο δυνατόν.
Πάντοτε σε αυτή τη ρήση έπαιρνα θέση υπέρ των ζώων γιατί τα ζώα είναι ανυπεράσπιστα και αυτά έχουν την ανάγκη μου-τουλάχιστον κάποια απο αυτά.
Ο άνθρωπος είναι κατά πολύ υπερπολλαπλασιασμένος επάνω στη Γή και είναι η πηγή πολλών δινών.
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ΑΓΝΟΙΑ οτι εξαφανίζονται ολόκληρα οικοσυστήματα και επειδή αυτά συμβαίνουν σε μακροσκοπική κλίμακα, συνεχίζει την καταστροφική του πορεία...
Εκτός απο αυτά τα -σε μακροσκοπική κλίμακα οικοσυστήματα, αφανίζονται ολόκληρα είδη...
Ε λοιπόν επειδή σ' αυτό το σημείο, αναλογιζόμενος την τακτική του ανθρώπου, συγχύστηκα, θα σταματήσω για να ηρεμήσω και θα κλείσω λέγοντας πως ο άνθρωπος -ανάμεσα σε αυτά τα δύο, δε με ενδιαφέρει να σωθεί, με ενδιαφέρει πρωτίστως να σωθούν τα ζώα.
Γι' αυτά είμαι αποφασισμένος ακόμη και τη ζωή μου να δώσω.
Έχεις δεί ποτέ δελφίνια και φάλαινες να ξεβράζονται στην ακτή?!...
Ε!...εκείνη τη στιγμή θέλω να ανατινάξω όλα τα πετρελαιοφόρα τάνκερ...
Αυτά τα δελφίνια και τις φάλαινες δε τα σκότωσε ο άνθρωπος για να τα φάει...τα σκότωσε απο αλαζονεία, υπεροψία και αδιαφορία...
Αυτά τα δελφίνια και οι φάλαινες είχαν παιδιά που τα βύζαιναν και έπαιζαν στριφογυρίζοντας στα βαθυγάλαζα νερά...
Κάποια απο αυτά τα παιδιά έμειναν ορφανά...
Έχεις ακούσει ποτέ σου δελφίνι, φάλαινα ή φώκια να κλαίει?
Σου εύχομαι να μη το ακούσεις ποτέ...σου σπαράζει την καρδιά...
Γι' αυτά τα αθώα και ανυπεράσπιστα πλάσματα είμαι ικανός να φτάσω στα άκρα.
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you![]()
Edited by - reptilesalonica on 18/08/2003 10:13:00
Αν και είμαστε ζώα γιατί ζώο είναι κάθε έμβιο ον εκτός των φυτών, συμφωνώ μαζί σου για τη λογική του ανθρώπου.Αν σκεφτείς όμως πως ο άνθρωπος πριν την τελική του μορφή ξεκίνησε ως ένα ζώο που τρέφονταν από άλλα ζώα ,καθώς και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει το κρέας,είναι λογικό να τρώμε ζώα.Είμαστε όμως πλέον κτηνοτρόφοι.Το κυνήγι έχει γίνει απόλαυση(μεγάλο λάθος του ανθρώπου).Αν όμως σκεφτούμε πως τα ζώα πεθαίνουν ακαριαία τις περισσότερες φορές,χωρίς να βασανίζονται , νιώθουμε μια ανακούφιση.

Don't press yourself.
let you free.
you will find the answer.
Be sure
Είσαι της άποψης δηλαδή οτι οταν αφαιρούμε τη ζωή σε ενα ζώο δεν διαπράττουμε φόνο αλλα δικαιολογημένα του αφαιρούμε τη ζωή για να το φάμε ειδικά οταν εχουμε τα πάντα να φάμε.
Δίνεις και τη ζωή σου για τα ζώα αλλα θα εφτανες και στο σημείο να πάρεις τη ζωή και σε ενα ερπετό σου για να το φάς?
Λες οτι ``δεν απαιτείται ευαισθησία οταν σκοτώνουμε για να τραφούμε``΄?
Γιατί μπερδεύεις τα φυτά?
Θα ερθει και η σειρά τους.
Συμφωνώ βέβαια αλλα θα ερθει και η σειρά τους.
Και κάτι αλλο που διαφωνώ είναι σε αυτό που λές ...
``άνθρωπος -ανάμεσα σε αυτά τα δύο, δε με ενδιαφέρει να σωθεί, με ενδιαφέρει πρωτίστως να σωθούν τα ζώα``...
Μα δεν είπαμε οτι δεν κάνουμε διακρίσεις... πουθενά ουτε σε ανθρώπους ούτε σε ζώα ούτε στα φυτά.
Κατά τα αλλά βέβαια δείχνεις την ευαισθησία σου με εναν μοναδικό τρόπο. Πως συνδυάζονται αυτά τα δύο.
Απο τη μία να είσαι ευαίσθητος και απο την αλλη να μου λές ...
``Ας μην είμαστε λοιπόν επιλεκτικά ευαίσθητοι και εν κατακλείδη, δεν απαιτείται ευαισθησία όταν σκοτώνουμε για να τραφούμε ``.
Φιλικά
allzzaro
ΥΓ Ας μου υποδείξει κάποιος πως θα χρησιμοποιώ τα quote: και αυτά τα smile
Δεν είμαστε ζώα είμαστε ανθρωποι.
Το κυνήγι εχει και αυτό τη θέση του στην ιστορία του ανθρώπου.
Τώρα ομως δεν χρειάζεται να κυνηγάμε οπως κυνηγούν τα ζώα γιατί δεν είμαστε ζώα. Ο ανθρωπος δεν είναι πλέον κυνηγός. Το κυνήγι λοιπόν ανήκει στην ιστορία.
Οσο για τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει το κρέας, τα γνωρίζω πολύ καλά. Δεν είναι αναντικατάστατα βρίσκονται πανεύκολα .
Αλλού κολλάμε φίλε lipotakti αλλου κολλάμε
Στην νοοτροπία.
και στη κοιλιοδουλεία.
Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε.
ΟΜΑΔΑ 0 Είναι η ομάδα των κυνηγών δηλαδή αυτών που χρειάζονται αρκετή ζωική πρωτεΐνη .
Αποτελεί το 48% παγκόσμιος.
ΟΜΑΔΑ Α Είναι η ομάδα των γεωργών αυτών που αρκούνται στην φυτική πρωτεΐνη.
Αποτελεί 36% παγκοσμίως.
ΟΜΑΔΑ Β Είναι η ομάδα των κτηνοτροφών αυτών που αρκούνται στα γαλακτοκομικά.
Αποτελεί 14% παγκοσμίως.
ΟΜΑΔΑ ΑΒ Μικτή ομάδα των δυο προηγούμενων που δημιουργήθηκε τα τελευταία 400 χρόνια.
Αποτελεί το 2% παγκοσμίως
οπως βλεπουμε υπαρχουν ατομα τα οποια ειναι απαρετιτο το κρεας στην διατροφη τους αν δεν θελουν να εχουν προβληματα υγειας,εγω ανηκω
σε αυτη την ομαδα την 0 και εχω κληρονομισει και μια δυσλειτουργια του πεπτικου μου συστηματος με αποτελεσμα να μην μπορω να αφομιωσω της ουσιες απο τα γαλακτοκομικα προιοντα με αποτελεσμα αν θελω να τραφω σωστα να πρεπει να φαω κρεας.
η τελεια τρωφη θεωρειτε το αυγο παρεχει τα παντα στον οργανισμο αλλα αν πουμε οτι θα τρεφομασταν με αυγα και με φυτα παλι θα αφερουσαμε ζωες και την μελοντικη απο το αυγο αλλα και την ζωη των φυτων.
το να φαμε μονο τον καρπο μας περιοριζει τις τροφες αλλα και παλι πρατουμε φονο τον μελοντικων φυτων που θα εβγεναν απο τους καρπους αυτους,το θεμα δεν εινε αν πρεπει να τρωμε η οχι κρεας αλλα να σεβομαστε καθε μορφη ζωης ειμαστε ολοι μερος τησ τροφηκης αλυσιδας και δεν μπορουμε να κανουμε τυποτα γι αυτο οταν πεθενουμε το χωμα διασπα το σωμα μας για να θρεψει τα φυτα ολα ειναι ενας κυκλος
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Σειρά μου τώρα.
Ειμαι 55 χρόνων.
Τρώω 35 χρόνια τώρα ελάχιστο κρέας σχεδόν καθόλου. Μόνο και μόνο για να μην με λένε αποκόντριο.
Δεν εχω κανένα πρόβλημα. Τρέχω, κάνω ποδήλατο, κολύμπι, βάρη,
Δεν εχω αρωστήσει ποτέ στη ζωή μου ποτέ.
Οσο για πρωτείνη. εχω ανάγκη 70 gr ημερησίως.
8 γρ απο το γιαούρτι 10 απο το γάλα 20 απο τα αυγά 30 απο τους γίγαντες 40 απο τη σόγια και αν θέλω συνεχίζω.
Την υπερκαλύπτω. Βλέπω αλλους στην ηλικία μου και είναι να γελάς.
Μήπως εχεις αμοιβάδες? κάτι θα εχεις και δεν μπορείς να τις αφομοιώσεις.
Αυτά που μου λές είναι δικαιολογίες.
Μάλλον σου αρέσουν τα μπριζολάκια.
Εγώ μόνο αυτό δέχομαι. Να μου πεί κάποιος στα ίσα.
Μου αρέσουν τα μπριζολάκια. Δεν μπορώ να τα αποχωριστώ.
Συγνώμη κύριοι αλλα δεν μπορώ.
Τώρα οι δικαιολογίες οτι δεν μπορώ να τα αφομοιώσω ή γιατί να μην τρώμε και τα φυτά εχω βαρεθεί να τα ακούω.
quote:
Αν ήμουν 80 θα τα άφτιαχνα με μια στα 85 γιατί μαρέσουν οι μεγαλύτερες...
axxxxxx!!!!!!καλά λέει η παροιμία ή γριά κότα έχει τό ζουμί ![]()
!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
εσυ που τρως ψωμι Νικομαχε?
Απο τον φουρνο Σταυρο,απο το φουρνο.
Παντι η γρια κοτα εχει το ζουμι?
Και τις ζαρες...ομως.
Ασε το κοτοπουλο ειναι καλυτερο!
Ο Σταυρος ψαχνει στον κατογυρο.
Εγω δεν ψαχνω πουθενα.Αν τυχει τιποτα...μεσα ειμαι και
αν εχει ματια...πυρινα,πιο μεσα...χωνομαι!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
Timendi causa est nescire...
quote:
[quote]
εσυ που τρως ψωμι Νικομαχε?
Απο τον φουρνο Σταυρο,απο το φουρνο.Παντι η γρια κοτα εχει το ζουμι?
Και τις ζαρες...ομως.Ασε το κοτοπουλο ειναι καλυτερο!
Ο Σταυρος ψαχνει στον κατογυρο.Εγω δεν ψαχνω πουθενα.Αν τυχει τιποτα...μεσα ειμαι και
αν εχει ματια...πυρινα,πιο μεσα...χωνομαι!!ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
χτυπαει η καμπανα για καποια!!!!!!!!!! ετσι λεω εγω με το μυαλο μου
quote:
νικομαχε καλησπεραν..Timendi causa est nescire...
Καλως τα...ματια!!!!!!!!!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
quote:
χτυπαει η καμπανα για καποια!!!!!!!!!! ετσι λεω εγω με το μυαλο μου
δέν σε πιάνω ?![]()
![]()
Ωτοακουστικες ανωμαλιες εχεις?
Σταυρακα περιπλανωμενε περιπατητη,των μικρων και μεγαλων ωρων,
πρωινων τε και βραδυνων,πειραν εχεις αποκτησει τεραστιαν,
των ερωτων κοινωνος εγινες και προξενητης ανυπερβλητος!!
Αφιερωμενο.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
quote:
stiv πού πάει τό μυαλουδάκι σου ?quote:
χτυπαει η καμπανα για καποια!!!!!!!!!! ετσι λεω εγω με το μυαλο μουδέν σε πιάνω ?
Να σου πω εγω που παει???
Σε δυο κομματους που προσφατως ενεχειρησαν φωτογραφιας τινας
ωραιες μεν,τμηματικες δε,με εν κοινον σημειον αναφορας.
Τα ματια τα ωραια,τα μεν εξ ορασεως τα δε εξ ακοης...
Δηλαδη καποια πρεπει να παρουσιασει και ματακια,ινα κριθει!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
Ωτοακουστικες ανωμαλιες εχεις?
Nai ήμουν βραδυνος ,δεν κοιμηθηκα καλα και βαρανε οι καμπανες τωρα.![]()
![]()
![]()