ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 2012 - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ; Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- 2012 - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ; Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

XD30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
MIXAHL32Μέλος
18/03/2008, 23:38:40
ZeusE δηλωνεις Ελληνας μα τα ελληνικα τα εχεις φονευσει.
Apolon-FivosΝέο Μέλος
19/03/2008, 07:30:51
Δείτε κι αυτό:

http://video.google.com/videoplay?docid=7818521897345976991&hl=en

ZeusEΜέλος
23/03/2008, 06:31:37
quote:

ZeusE δηλωνεις Ελληνας μα τα ελληνικα τα εχεις φονευσει.

Den exeis kai adiko, alla tosa xronia Xristis ton greeklish eimai mou einai komataki diskolo na sinithiso sto elliniko keyboard to xeri pai apo mono tou opos emathe me ta greeklish opote nomizo ta orthografika dikaiologoundai kapos :)

Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto

23/03/2008, 09:07:49
quote:
ZeusE

Aναποδα τα λες Πρωτα στους Ελληνες και μετα οι Ελληνες τα διαδοσανε και στου υπολιπους λαους καθοτι οι αγυπτιοι ειναι μαθητες των Ελληνων οπος ηταν και οι Ατλαντες και μην ξεχνας το γεγονος οτι ολες οι Αιγυπτιακες πολες εχουν Ελληνηκοτατα Ονοματα ( Θηβα, Μεμφιδα,Ηλιοπολις κτλ) οπος Επεισις οι Περσες καταγωνται απτον Περσεα. υμμμμμ και Ειλικρινα εχεις Σκεφτει ποτε σου γιατι εκεινο το ποταμι στιν νοτιο Αμερικι λεγετε Αμαζονιος και οχι οτι διποτε Αλλο γιατι ολα Εχουν Ελληνικα Ονοματα και οχι οτιδιποτε αλλα?

- Ο Αιγυπτιακός πολιτισμός είναι πολύ παλιότερος από τον ελληνικό. Το γεγονός ότι ορισμένες Αιγυπτιακές πόλεις είναι περισσότερο γνωστές με τα ελληνικά ονόματα δεν δείχνει κάποια υποτιθέμενη παλαιότητα των Ελλήνων έναντι των Αιγυπτίων. Ολες οι πόλεις των Αιγυπτίων είχαν φυσικά δικά τους αιγυπτιακά ονόματα πριν επικρατήσουν μεταγενέστερα τα ελληνικά. Οι Θήβες στα Αιγυπτιακά λεγονταν niwt-imn (η πόλη του Αμμωνα), η Ηλιοπολη λεγόταν κάπως σαν "lunu" (κολώνες) και η Μέμφιδα είναι η ελληνική απόδοσης του Men-nefer(όνομα της πυραμιδας του Φαραώ Πεπι Ι).

- Το όνομα που έδωσαν αρχικα οι Ευρωπαίοι εξερευνητές στον Αμαζόνιο ήταν Río Santa María de la Mar Dulce. Πήρε το σημερινό όνομα που σχετίζεται με τις Αμαζονες το 1541 από τον Ισπανό εξερευνητή και υπολοχαγό του Πιζάρο Francisco de Orellana, ο οποίος συνάντησε γυναίκες πολεμίστριες της φυλής των Tapuyas καθώς έπλεε σ'αυτόν. Καμία σχέση λοιπόν με κάποια υποτιθέμενη παρουσία πανάρχαιων Ελλήνων στην περιοχή.

http://www.etymonline.com/index.php?term=Amazon

- Αυτά περί Ατλάντων και καταγωγής των Περσών από τον Περσέα είναι φανταστικές μυθολογικές αναφορές που στερούνται σοβαρότητας.

Προτείνω να ψαχνόμαστε λίγο καλύτερα και σας αφήνω να συνεχίσετε

Lost in Necropolis

La ville de la mort

ZeusEΜέλος
24/03/2008, 03:56:19
quote:

quote:
ZeusE

Aναποδα τα λες Πρωτα στους Ελληνες και μετα οι Ελληνες τα διαδοσανε και στου υπολιπους λαους καθοτι οι αγυπτιοι ειναι μαθητες των Ελληνων οπος ηταν και οι Ατλαντες και μην ξεχνας το γεγονος οτι ολες οι Αιγυπτιακες πολες εχουν Ελληνηκοτατα Ονοματα ( Θηβα, Μεμφιδα,Ηλιοπολις κτλ) οπος Επεισις οι Περσες καταγωνται απτον Περσεα. υμμμμμ και Ειλικρινα εχεις Σκεφτει ποτε σου γιατι εκεινο το ποταμι στιν νοτιο Αμερικι λεγετε Αμαζονιος και οχι οτι διποτε Αλλο γιατι ολα Εχουν Ελληνικα Ονοματα και οχι οτιδιποτε αλλα?

- Ο Αιγυπτιακός πολιτισμός είναι πολύ παλιότερος από τον ελληνικό. Το γεγονός ότι ορισμένες Αιγυπτιακές πόλεις είναι περισσότερο γνωστές με τα ελληνικά ονόματα δεν δείχνει κάποια υποτιθέμενη παλαιότητα των Ελλήνων έναντι των Αιγυπτίων. Ολες οι πόλεις των Αιγυπτίων είχαν φυσικά δικά τους αιγυπτιακά ονόματα πριν επικρατήσουν μεταγενέστερα τα ελληνικά. Οι Θήβες στα Αιγυπτιακά λεγονταν niwt-imn (η πόλη του Αμμωνα), η Ηλιοπολη λεγόταν κάπως σαν "lunu" (κολώνες) και η Μέμφιδα είναι η ελληνική απόδοσης του Men-nefer(όνομα της πυραμιδας του Φαραώ Πεπι Ι).

- Το όνομα που έδωσαν αρχικα οι Ευρωπαίοι εξερευνητές στον Αμαζόνιο ήταν Río Santa María de la Mar Dulce. Πήρε το σημερινό όνομα που σχετίζεται με τις Αμαζονες το 1541 από τον Ισπανό εξερευνητή και υπολοχαγό του Πιζάρο Francisco de Orellana, ο οποίος συνάντησε γυναίκες πολεμίστριες της φυλής των Tapuyas καθώς έπλεε σ'αυτόν. Καμία σχέση λοιπόν με κάποια υποτιθέμενη παρουσία πανάρχαιων Ελλήνων στην περιοχή.

http://www.etymonline.com/index.php?term=Amazon

- Αυτά περί Ατλάντων και καταγωγής των Περσών από τον Περσέα είναι φανταστικές μυθολογικές αναφορές που στερούνται σοβαρότητας.

Προτείνω να ψαχνόμαστε λίγο καλύτερα και σας αφήνω να συνεχίσετε

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Προφανως σου διαφευγει το γεγονος οτι οταν οι περσες Ζητησαν Γη και Υδωρ απτην σπαρτη ειπαν οτι ειναι Αργειοι και οτι καταγονται απτον περσεα κια γιαυτο μετα οι σπαρτιατες δεν αφισαν τιποτα ορθιο στο αργος. Τα Σεβη μου.

Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto

24/03/2008, 06:53:03
quote:
ZeusE

Προφανως σου διαφευγει το γεγονος οτι οταν οι περσες Ζητησαν Γη και Υδωρ απτην σπαρτη ειπαν οτι ειναι Αργειοι και οτι καταγονται απτον περσεα κια γιαυτο μετα οι σπαρτιατες δεν αφισαν τιποτα ορθιο στο αργος. Τα Σεβη μου.

Μάλιστα.

Κι εγώ είμαι απόγονος του Ερικ του Ερυθρού αλλά δεν το πολυδιαδίδω ακόμα, παρά μόνο όταν θα διεκδικήσω κάτι οικόπεδα στη Νορβηγία που μου άφησαν οι προ-παππούδες μου.

Τέλος πάντων, μια ματιά στον πολιτισμό Αντρόνοβο ανατολικά της Κασπίας ίσως ρίχνει λίγο φως στην πολύ μακρινή καταγωγή των Περσών.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

24/03/2008, 11:41:16
Αγαπητό Agnostic, διαφωνώ …ο ελληνικός πολιτισμός
είναι παλιότερος του αιγυπτιακού και το παραδέχονται κι οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι, όταν στον Σόλωνα λένε ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε πιο παλιοί, αλλά έχουμε ένα ελλάτωμα, είμαστε παιδιά…
Και τα’ άλλα που σου λέει ο Zeysf είναι αλήθεια,
αλλά άς το καλυτερα…Δεν θέλω κόντρες σε τέτοια θέματα, μπαίνουμε σε χωράφια άλλα…
Για το 2012, αλήθεια, τίποτε ενδιαφέρον…
Είναι τυχαίο ή κάτι σημαίνει που αναφέρεται ως έτος ολοκλήρωσης καταστάσεων και μεγάλης αλλαγής;
Αλήθεια αυτη η αλλαγή γιατί κάπου αναφέρεται ως καταστροφή;
24/03/2008, 12:18:13
quote:
Αγαπητό Agnostic, [...]

Αγαπητέ trexagireve, δεν καταλαβαίνω την χρήση του ουδέτερου γένους στην προσφώνηση του μέλους Agnostic.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι γένους αρσενικού και σου έχω κάνει σύσταση και κατά το παρελθόν για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Το να εξακολουθείς να τον προσφωνείς σε γένος ουδέτερο είναι αρκετά υποτιμητικό για εκείνον και δεν δείχνει κάποια καλή διάθεση εκ μέρους σου για να προσπαθήσεις να επικοινωνήσεις με έναν συνάνθρωπο σου...

In anticipation of my resurrection...

24/03/2008, 19:42:20
quote:
trexagireve

Αγαπητό Agnostic, διαφωνώ …ο ελληνικός πολιτισμός
είναι παλιότερος του αιγυπτιακού και το παραδέχονται κι οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι, όταν στον Σόλωνα λένε ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε πιο παλιοί, αλλά έχουμε ένα ελλάτωμα, είμαστε παιδιά…

Από πότε οι φανταστικοί διάλογοι έγιναν πραγματικότητα? Ρε μάγκες....ώρες ώρες απορώ με τη "λογική" σας...

quote:
Και τα’ άλλα που σου λέει ο Zeysf είναι αλήθεια,

Ουου...σίγουρα....και με αδιάψευστα στοιχεία του στιλ χαλασμένου τηλεφώνου, σου'πα, μου'πες, ο τάδε πριν 3000 χρόνια φέρεται ότι είπε κτλ κτλ

quote:
αλλά άς το καλυτερα…Δεν θέλω κόντρες σε τέτοια θέματα, μπαίνουμε σε χωράφια άλλα…

Εγώ απλά θα πρότεινα να ανοίξετε καποιο σοβαρό βιβλίο για την ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου και της αρχαία Ελλάδας γιατί έχετε αρχίσει να ξεφεύγετε επικίνδυνα.

Τα λέμε

Lost in Necropolis

La ville de la mort

25/03/2008, 09:21:59
Αγαπητέ Agnostic, χαίρομαι που έχεις αυτό το πλεονέκτημα
να μετατρέπεις σε φανταστικά ότι θέλεις και σε
αληθινά επίσης…
Μην ακούς, δεν είναι εγωισμός, φέρνει κάτι από θεός
και μάλλον γοητεύει…
Φίλε D Incubus, …εκ παραδρομής και χωρίς κακία… Επανακάμπτω, όμως, επί του ορθού…
Φίλε Agnostic, πυραμίδες υπάρχουν και στην Ελλάδα και πλείστα κοινά με τους Αιγύπτιους, που οι καταγραφές λένε ότι εδώ προυπήρχαν, σύμφωνα με μετρήσεις… τι να κάνουμε; Να τα ….ξαναθάψουμε;