- EΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ Β MOVIES - - Κινηματογράφος -
quote:
Απορώ πότε πρόλαβε και τα είδε όλα και μάλιστα γυναίκα!!!
Φιλε Αlexeyev1970..προσεχε!!!!Δεν ειμαι απλως γυναικα..αλλα ΓΥΝΑΙΚΑ-ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ!!!!
Για αυτο να λειπουν τα σεξιστικα σχολιακια γιατι θα βγαλω το κεντρι μου...και αντε!!!!
Ο λογος που ειμαι ενημερωμενη πανω στον κινηματογραφο ειναι η απεραντη αγαπη μου για το αντικειμενο..και γενικα η ενασχολιση μου απο παρα πολυ μικρη ηλικια...για να καταλαβεις πηγαινω στο σινεμα το λιγοτερο 4 φορες τη βδομαδα ..απο ηλικια 8 ετων θυμαμαι με επαιρνε ο θειος μου απο το χερι και πηγαιναμε σινεμα ![]()
και γενικα το "ψαχνω" το θεμα για τις ταινιες...με ενδιαφερει η σκηνοθεσια..ασχολουμαι ερασιτεχνικα..και γενικα το λατρευω ολο αυτο..για αυτο στο "ΜΠΑΡΟΥΦΑ' σου ειπα οτι το θεωρω συνοθυλευμα τεχνων και ΕΠΟΜΕΝΩΣ πολυπλευρη τεχνη
...
Και να μην ακουσω αλλο σεξιστικο σχολιο ...γιατι θα στεναχωρηθω πολυ
...(εαν και καταλαβα οτι το ειπες χιουμοριστικα..και με καποια δοση "θαυμασμου"..για αυτο και δεν "κεντριζω" θανατηφορα )
quote:
Χτες πήρα για εκατοστή φορά το Suspiria του Argento(Dario).Αυτή την ταινία,όσες φορές κι αν τη δω,θα μ'ενθουσιάζει το ίδιο,γιατί συνδυάζει αισθητική Δαλιανίδη του 1980 με Ντέβιντ Κρόνενμπεργκ του 1970.Την έχετε δει?
Moναχα ενα σχολιο για την συγκεκριμενη ταινια εχω να κανω...
Ο τρομος σαν μπαροκ διακοσμηση του εσωτερου (δεν) "ειναι" ...!!
Φοβερα συγκλονιστικη ταινια και αποτελει δειγμα splatterias, heavymetalias και κομμενης λαλιας!!!
Τελειος ο Αρζεντο!!!
Α! ξερετε οτι τις ταινιες του τις γυριζει χωρις ηχο???
Θα πω περισσοτερα το βραδυ...
Πρεπει να ετοιμαστω τωρα...εχει Carnival time..
Εις το επανειδειν...Θα μιλησω και για Νταμιανι,και για τοντορφσκι και για Λουσιο Φουλτσι....(εαν και ο τελευταιος...τα τελευταια χρονια με εχει απογοητευσει...μαλλον λογω "ηλικιας"...οταν γερνα ο ανθρωπος ![]()
Εις το επανειδειν λοιπον...αγαπητοι μου συνοδοιποροι... ![]()
"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"
OPEN YOUR MIND AND THINK CLEAR!
quote:
Αν θες πάντως θα σου ψιθυρίσω μία μαγική λέξη(αλλά προσοχή μη σ'ακούσει):Λούτσιο Φούλτσι.
Για τον εν λογω κυριο θελω να πω ΠΟλλα!!!(*ιχ..δυστυχως σας ακουσα
)
Αλλα δε θα το κανω..θα πω λιγα και κατατοπιστικα και θα αφησω τον αγαπητο φιλο Alexeyev1970 να πει τα υπολοιπα... ![]()
Λοιπον. ο εν λογω κυριος θεωρειται "ΜΥΘΟΣ" για τις ατμοσφαιρικες Ιταλικες ταινιες "spagghetti" τρομου...
Προσωπικα βρηκα αριστουργηματα τα εξης εργα του:
1.Zombie Flesh Eaters(1979)
2.The Beyond (1981)
3.The house by the cemetery(1982)
4.Don't Tortune a Duckling(1972)
Δυστυχως μετα το 1987 ο Φουλτσι με εχει απογοητευσει...(για το "αινιγμα" μιλαω φιλε Αποστολη..φοβερη ατμοσφαιρα..αλλα πως να το κανουμε καμια σχεση με τον παλιο καταπληκτικο Λουσιο!)
Το απαισιοτατο και απογοητευτικοτατο 'Demonia' όπου αν δεν απατωμαι πρεπει να επαιζε και ο ιδιος ο Λουτσιο (τον Επιθεωρητη Καρτερ αν θυμαμαι καλα) ήταν η υπερτατη μουφα...
και γενικα οι επομενες ταινιες του δεν ειχαν πλεον "αλλο" να δωσουν...
Μικρη εξαιρεση αποτελει το "MDC-Μaschera di Cera"(1997) ή εαν προτιματε την αγγλικη version "WAX MASK" όπου ο Λουσιο συνεργαζεται στο σεναριο με τον Αρζεντο και δημιουργουν μια ταινια μετρια σε σκηνοθεσια Σερτζιο Στιβαλλετι...απο αποψη σεναριου η ταινια καλα κρατει..αλλα χανει παρα πολυ στη σκηνοθεσια καθως σε ορισμενες στιγμες
ο σκηνοθετης χανει τον μπουσουλα και δε θυμαται απο που εχει ξεκινησει και που θελει να καταληξει...
Γενικα εαν βαριεστε και δεν εχετε τπτ καλυτερο να κανετε παρτε την να της ριξετε μια ματια..διασκεδαστικη ειναι θα περασει η ωρα..εαν και σε ορισμενες σκηνες θα μπερδευτειτε-και δεν μιλαω για το "μπερδεμα" του Λυντς-αλλα για τα κενα στη σκηνοθεσια...
Παντως απο τις προηγουμενα ανεκδιηγητες ταινιες του Λουτσιο(απο το 1987 και μετα μιλαω παντα) αυτη ειναι η καλυτερη του προσπαθεια ![]()
Τελος,να πω πως ταινια -σταθμος (επισης) ειναι "Ο Αντεροβγαλτης της Νεας Υορκης". Το 1982, ο Λουτσιο Φουλτσι, επηρεασμενος απο τη περσονα
του Τζακ του Αντεροβγαλτη γυριζει μια απο τις πιο σκληρες και πιο μισογυνικες ταινιες που εχω δει ποτε στη ζωη μου!!!(συμφωνεις Alexeyev1970?)Το ξυραφι του "Νονου του Gore",πολυ καλα ακονισμενο,μακελευει νεαρες ευκολες γυναικες,ενω ο φονιας εχει μια ιδιαιτεροτητα να μιλα με φωνη...ΠΑΠΙΑΣ!!!! Φιλτατε memfisto αυτη την ταινια ΠΡΕΠΕΙ να την δεις ΟΠΩΣ και ΔΗΠΟΤΕ!!!
Τη συνεχεια(οσον αφορα τον Λουτσιο) την αφηνω στον φιλο alexeyev1970... ![]()
quote:
Μέχρι τότε memfisto σου ψιθυρίζω ακόμη μια μαγική λέξη(ή μάλλον δύο): Τοντορόφσκι και Νταμιάνο Νταμιάνι.
Damiano Damiani... Τι να πεις τωρα??!!Ο ανθρωπος δεν σκηνοθετη απλως..."Ζωγραφιζει"!!!!
Πιο αμεσο,ειλικρινη και πειστικο Ιταλο σκηνοθετη ειναι δυσκολο να βρουμε...ο Νταμιανι αποτελει χαρακτηριστικο παραδειγμα!Μπραβο Αlexeyev1970 σπουδαιοτατη η αναφορα σου!
To χαρακτηριστικο στοιχειο του Νταμιανι στις ταινιες του ειναι πως δεν αναλλωνεται σε "ανουσιες"παρλαπιπες και δεν χρησιμοποιει απεριττη βια(αντιθετα με τον ιαπωνικο κινηματογραφο που λεγαμε αγαπητε memfisto
)και οτι ειναι πλημμυρισμενες απο ατμοσφαιρα μυστηριου!!!
Εγω τις ταινιες του θα τις χαρακτηριζα θριλλερ μυστηριου κι οχι τρομου...
Αγαπημενη ταινια το "Ιο ho paura"(1977)..μια ταινια εντελως "mafia-movy" που διηγειται τη ζωη ενος αστυνομικου που πολεμα τη διαφθορα και αρχιζει να ζει με φοβο για τη ζωη του...πολυ ατμοσφαιρικο,πολυ μυστυριο και χαρακτηριστικο για αστυνομικο θριλλερ...
Επισης μια αλλη ταινια ειναι το "La strega in amore(1966) πολυ ευχαριστο,πολυ Ιταλικο,με Γοτθικη ατμοσφαιρα αρκετα ερωτικο και πολυ αμεσο...
Θα μπορουσα να το χαρακτηρισω ερωτικο θριλλερ (με λιγη δοση τρομου)...
Δεν ξερω κατα ποσο βεβαια αυτα μπορουν να βρεθουν στην Ελλαδα και σε ποια βιντεο κλαμπς καθως τα εχω προμηθευτει απο το εξωτερικο σε αγγλικους υποτιτλους ...
Α!κια μια ατακα για τον φιλο Αποστολη..."Uncle Mario wants you!"
Και τελος..ελπιζοντας να μην σας κουρασα να πω 2 λογακια για Τοντοροφσκι!!
Ελπιζω να μιλας για τον Βαλερι Τοντοροφσκι..καθως η οικογενεια Τοντοροφσκι εχει αφησει παρακαταθηκη στο ρωσικο σινεμα...
Ο Βαλερι ειναι χαρακτηριστικο εκπροσωπος του νεο ρωσικου σινεμα...εμενα προσωπικα με αγγιζουν παρα πολυ οι ταινιες του(σεναριογραφος ειναι και παραγωγος) και φυσικα τα λογια ειναι περιττα οταν αναφερομαστε στην ταινια του "LOVE" που τιμηθηκε και με βραβειο κοινου στο φεστιβαλ των ΚΑννων το 1991..
Φιλε Αποστολη ποιες ταινιες του εχεις δει?Ποια η αποψη σου για το "Land of the deaf"?
Περισσοτερα για τοντοροφσκι μολις επιστρεψει ο Alexeyev1970..να κανουμε διαλογο να μην τα λεω ολα μονη μου ![]()
quote:
ΥΓ-Αυτό με την κινηματογραφική λέσχη μη νομίζετε ότι το άφησα να περάσει έτσι.Το επεξεργάζομαι στο μυαλό μου.Αν είναι να γίνει κάτι σοβαρό,γιατί όχι?
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ να μην το αφησουμε να περασει...επεξεργασου το και περιμενουμε....αποτελεσματα!!! ![]()
Καλη μερα και εις το επανειδειν...
"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"
OPEN YOUR MIND AND THINK CLEAR!
Edited by - clearthought on 22/02/2004 05:06:46
Edited by - clearthought on 22/02/2004 05:11:15

Three years after the Battle of Geonosis, the Clone Wars are coming to a close. Obi-Wan Kenobi, now a general dispatched by the Republic to bring down remaining Separatists Count Dooku and General Grievous. And Chancellor Palpatine has become corrupt, proclaiming himself Emperor, and, with Anakin Skywalker's help, begins to turn the Republic into the Galactic Empire. As Anakin ultimately becomes the evil we know as Darth Vader, Padme goes into hiding, and, at the end of one war, another conflict we know all too well is about to begin.
comming soon...

Με το κλεισιμο της νεας τριλογιας του George Loucas
προτεινω να επιχειρησουμε εναν αποσυμβολισμο ολων των
ταινιων...για fan και μη...
οπως...τι ειναι η Δυναμη
και γιατι χρησιμοποιειται
και απο τις δυο πλευρες καλο-κακο...
το φωτοσπαθο..και τα χρωματα του..
η εκπαιδευση ενος Jedi και η θρησκεια που ανεπτυξαν...
και βεβαια πως ενας "καλος" jedi μετατρεπεται σε σκοτεινο Sith...

I have some things to settle before I go legit.
Για τους fun της σειράς δεν χρειάζεται να πω να το δούνε οπωσδήποτε, θα το δούνε, αλλά καλύτερα να το δούνε στον κινηματογράφο. Τι να λέω τώρα... Απλά τέλειο.
Κι έτσι έκλεισε ο κύκλος.
Με τους ιππότες Τζεντάϊ να εκτελούνται ένας-ένας από τους συμπολεμιστές τους...
Ιδιαίτερα τραγική η σκηνή, που μία από τους Τζεντάϊ (Ola), πέφτει θανατωμένη σε έναν πλανήτη με φωσφωρίζοντα κρίνα.

κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
..Learn to listen and you will learn to learn...
Για την ακρίβεια η ιστορία συνεχίστηκε σε παιχνίδια για Η/Υ, όπου το συμβούλιο και η Ακαδημία των jedi δημιουργήθηκε ξανά, υπό την ηγεσία του Luke.
Βασικά η Lucas Arts, μέσα από μία σειρά παιχνιδιών (RPG, FPS), μας έδωσε την ιστορία αυτού του πολύ μακρινού Γαλαξία, χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα του Star Wars, όπου και μας εξήγησε πάρα πολλά πράγματα για τους Sith, τους jedi και την Dark Side, αλλά και μερικά χρονάκια μετά τα γεγονότα και την επαναφορά της Republic, όπου μας δίνει πληροφορίες για το τι συνέβη μετέπειτα στους ήρωες της ιστορίας.
Μήπως ξέρετε τι έγινε με τον Άνακιν?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-----------------------
"I have no master. I am CHAOS!"
εχω αρχισει να πιστευω οτι ριχνουν σκονιτσα στο ποτηρι του λουκας και αυτος λεει "ναι, ναι" σε οτι του προτεινουν!!!
ημαρτον με το love story!!!
oxygen αν θες να μαθεις τι απεγινε ο ανακιν, η καλυτερα ο λορδος vader καλυτερα να δεις την παλια τριλογια, δηλαδη τα επισοδεια 4 [a new hope],5 [the empire strikes back],6 [the return of the jedi] μιας και οπως καταλαβαινεις ειναι μεγαλη ιστορια αλλα θα παρεις μια γευση απο τους πραγματικους πολεμους των αστρων.
βεβαια μπορει να μη σου φανει και πολυ ωραιο γιατι δεν ειχαν τις σημερινες μεθοδους τοτε, αλλα... ειναι το αυθεντικο
μην πεφτετε θυματα εμπορευματοποιησης. read between the lines...
αν θελετε να βλεπετε star wars, το αυθεντικο star wars εννοω, δειτε την αρχικη τριλογια. αν θελετε να ακουσετε ροκ, ακουστε σκορπιονς ντιο και λοιπα, και οχι μομπι και κοργιαλα και ροκαδες "στα χαρτια".
αλλιως μη λετε οτι ακουτε ροκ, η οτι βλεπετε star wars....
Μπα, όχι φίλε crucifire. Δεν έχεις άδικο. Η πλοκή της καινούριας τριλογίας, των I & II, ήταν σπαστική και πιστεύω πως δεν έλεγαν και πολλά.
Βέβαια όφειλε να μας δείξει την ιστορία του Anakin, αλλά τελικά μας έκανε να βαρεθούμε με όλη αυτή την ιστορία αγάπης κλπ.
Το μοναδικό που μου άρεσε από τα δύο πρώτα, ήταν ο τρόπος που κατέλυσε την Δημοκρατία ο Καγκελάριος. Ήταν πιστεύω, πολύ έξυπνος ο τρόπος που μας τον παρουσίασε ο Lucas. Αναρριχήθηκε στο ύψιστο σκαλί χωρίς κανένας να το περιμένει και τα μέσα που χρησιμοποίησε για να πάρει αυξημένες αρμοδιότητες ήταν ευφυής.
Βάζοντας τους συμμάχους του να κάνουν πόλεμο με την Republic, την έφερε σε πολύ δύσκολη θέση, την κατάλληλη στιγμή τους πρόσφερε τον στρατό των κλώνων, που είχε βάλει να φτιάξουν, χωρίς οι jedi να γνωρίζουν ή να υποπτεύονται την μελλοντική του χρήση και τελικά τους τύλιξε σε μία κόλλα χαρτί. Άψογος μηχανογράφος.
Το III όμως, ήταν τελικά η αποζημίωση για τα προηγούμενα. Ήταν για μένα, πολύ καλύτερο ακόμα και από αυτά της παλιάς τριλογίας. Είχε σενάριο, δεν βαρέθηκα σε καμία στιγμή, ήταν τόσο σκοτεινό, όσο θα έπρεπε να είναι και δραματικό όπως όφειλε. Πιστεύω πως την μελέτησε πολύ αυτή την ταινία.
και ο τελικος διαλογος αναμεσα στον ανακιν και την παντμε ηταν αισχος... εντελως κενος.. αρκετα προχειρος πιστευω.
αν και μου αρσεσε η ιδεα για τον general grievous.
θα ηθελα παντως να ζουσα τοτε για να δω απο πρωτο χερι το πνευμα του ερχομου της πρωτης τριλογιας....
quote:
πο στρατιγηκης αποψης ηταν οντως αψογο. αλλα στο IV ο ομπι γουαν αναφερεται στον πολεμο των κλωνων ως κατι σημαντικο, ενα οροσημο. ενω στις ΙΙ και ΙΙΙ η μαχες φαινονταν λιγο απροσεχτες. ενω στον αρχοντα των δαχτυλιδιων για παραδειγμα, οι μαχες ηταν επικες...
Συμφωνώ. Στην ταινία ο πόλεμος των κλώνων παρουσιάστηκε ως απλή αψιμαχία. Αφήνει όμως να εννοηθεί ότι ο πόλεμος μαίνεται σε όλο τον γαλαξία, όπου κάθε jedi έχει αναλάβει να οδηγεί στρατεύματα των κλώνων σε διάφορους πλανήτες, όπως μας δείχνει και η σκηνή εκτέλεσης των jedi στο III.
Επίσης σε παιχνίδι για τα PC (clone war), δείχνει ένα μεγάλο μέρος του πολέμου και λύνει αρκετές απορίες.
Στην ταινία δεν ξέρω γιατί επέλεξε να ασχοληθεί πιο πολύ με την σχέση μεταξύ anakin και padme και όχι με τον πόλεμο που όντως θα ήταν περισότερο ενδιαφέρον.
Όσο αφορά την τελευταία συνάντησή τους, μην ξεχνάς ότι ο Darth Vader πλέον, ήταν εντελώς κενός.
quote:
αμαν ρε crucifire, ηρθες παλι να μας σπασεις τα... νευρα!
Mε γλίτωσες από τον κόπο του να κάθομαι + να το γράφω μόνη μου...
Thanx!![]()
quote:
oxygen αν θες να μαθεις τι απεγινε ο ανακιν, η καλυτερα ο λορδος vader καλυτερα να δεις την παλια τριλογια, δηλαδη τα επισοδεια 4 [a new hope],5 [the empire strikes back],6 [the return of the jedi] μιας και οπως καταλαβαινεις ειναι μεγαλη ιστορια αλλα θα παρεις μια γευση απο τους πραγματικους πολεμους των αστρων.
Οκ, θα τα δω...
Αλλά μέχρι τότε, δεν μου λες σε 1-2 γραμμούλες τι έγινε...?
-----------------------
"I have no master. I am CHAOS!"
quote:
Στην ταινία δεν ξέρω γιατί επέλεξε να ασχοληθεί πιο πολύ με την σχέση μεταξύ anakin και padme και όχι με τον πόλεμο που όντως θα ήταν περισότερο ενδιαφέρον.
γιατι πουλλαει περισσοτερο φιλε μου! αποδειξη η προλαλησασα
quote:
Mε γλίτωσες από τον κόπο του να κάθομαι + να το γράφω μόνη μου...
Thanx!
γιατι ο κοσμος σημερα και κυριως τα κοριτσια [δεν ειμαι σεξιστης] δεν εχουν καθολου κριτικη σκεψη...
quote:
Αλλά μέχρι τότε, δεν μου λες σε 1-2 γραμμούλες τι έγινε...?
βαριουντε να δουν μια ταινια και να την αναλυσουν, θελουν επιφανιακα και ευκατανοητα νοηματα... δεν μπορουν να ψαξουν λιγο βαθυτερα.
to oxygen_girl --> δεν ειναι δυνατον και δεν υπαρχει περιπτωση να μειωσω ενα επος σε δυο γραμμες... δεσ' τα και θα δεις...
quote:
μην ξεχνάς ότι ο Darth Vader πλέον, ήταν εντελώς κενός
δεν εννοουσα αυτο. εννοω οτι, αν θυμαμε καλα, επαναλαμβανονταν συνεχεια. και οι δυο. ελεγαν συνεχεια τα ιδια και τα ιδια... ξερα χωρις εκφραση, δραματικη μουσικη.....
θα τσεκαρω το παιχνιδι μπας και χαρω λιγο!!!!
Edited by - crucifire on 02/08/2005 21:38:48
Edited by - crucifire on 02/08/2005 21:42:42
quote:
επαναλαμβανονταν συνεχεια. και οι δυο. ελεγαν συνεχεια τα ιδια και τα ιδια... ξερα χωρις εκφραση, δραματικη μουσικη.....
Ίσως. Μάλλον μου διέφυγε.
quote:
θα τσεκαρω το παιχνιδι μπας και χαρω λιγο!!!!
Μην περιμένεις να τρελαθείς κιόλας. Για FPS πάντως καλό ήταν και θα πάρεις και μια εικόνα του τι έγινε.