ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- H EΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- H EΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

gianipseftis61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
29/09/2011, 13:32:51
quote:
Εαρινος

Το χρησιμοποιούμε τέλεια και πιστά..το σύστημα είμαστε εμείς και οι αρχές και οι επιθυμίες του είναι και δικές μας -ΟΙ δικές μας- , αυτό μας κατευθύνει και ορίζει τις επιθυμίες "μας"....ουσιαστικά πρόκειται για τις δικές του επιθυμίες....
Το συντηρούμε με μεγάλη φροντίδα ασυνείδητα και το προστατεύουμε κυνηγώντας αντ'αυτού αόρατους εχθρούς που το ίδιο μας "έδειξε"....διασφαλίζοντας την διαιώνισή του!

Κάπως με μπερδεύουν αυτά Εαρινέ.

Τι εννοείς?
Το σύστημα είναι ο εαυτός μας και χωρίς εμάς δεν υπάρχει?
Αν είναι έτσι το σύστημα πέθανε, ζήτω το νέο διαφορετικό σύστημα που θα πεθάνει, ξανά και ξανά.

Και γιατί να μην γίνεται να αποδράσει κανείς απο την στρούγκα – σύστημα?
Υπάρχει τιμωρία για τους ... δραπέτες / επαναστάτες ?

Υπάρχει έλεος ?
Σε κάθε τραγωδία υπάρχει .

29/09/2011, 13:37:53
quote:

Τιμωρία, είναι η ίδια η Γνώση
quote:
stiv
ε τοτε πρεπει vα επαναπροσδιοριστεις Dr Jekyll Mr Hyde,ctrl+alt+delete

Τι εννοείς φίλτατε Σταύρο;
29/09/2011, 13:50:29
quote:
doctor

Τιμωρία, είναι η ίδια η Γνώση

Εννοείς το “μήλο” εεε. ???/

Καλά να πάθουμε!!!

Ισόβια κάθειρξη....

29/09/2011, 14:09:59
quote:

Τι εννοείς φίλτατε Σταύρο;

Εννοω οτι αμα θελεις γινεσαι μερος αυτου του συστηματος που αναφερει ο Εαρινος ,θα μου πεις μπορεις γινεται και διαφορετικα! ή αποστασιοποιεισαι απο αυτη την συμπεριφορα και εισπρατεις το αναλογο τιμημα

29/09/2011, 15:09:34
quote:

Τι εννοείς?
Αν είναι έτσι το σύστημα πέθανε, ζήτω το νέο διαφορετικό σύστημα που θα πεθάνει, ξανά και ξανά.

Υπάρχει έλεος ?

Ίντα μωρέ Γιάννη σε μπερδεύει???
Με τα λόγια , όλα καλά είναι .... στην πράξη όμως άλλα αποδεικνύονται και δεν μιλάω σε προσωπικό επίπεδο!
Οι άνθρωποι σκέπτονται και λειτουργούν με τους όρους ... την ματιά ... και όλο το είναι του συστήματος , με το οποίο ασυνειδήτως έχει εμποτισθεί όλο το είναι τους και καμμιά υπέρβαση δεν γίνεται πάνω σε αυτό -στο να πεθάνει το σύστημα- , αντίθετα γιγαντώνεται και θεριεύει καθημερινά , υποτάσσοντάς μας ολοένα και περισσότερο φίλε μου...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
29/09/2011, 16:37:09
stiv
quote:
Εννοω οτι αμα θελεις γινεσαι μερος αυτου του συστηματος που αναφερει ο Εαρινος ,θα μου πεις μπορεις γινεται και διαφορετικα! ή αποστασιοποιεισαι απο αυτη την συμπεριφορα και εισπρατεις το αναλογο τιμημα
Στιβ μπορεί να μη μιλάς πολύ, αλλά μέχρι στιγμής (να μη σε ματιάσω) μου φαίνεσαι ότι τα πιάνεις αμέσως όσα λέγονται (δεν μπορούν να το κάνουν όλοι αυτό, κάποιοι "απο ένα κόμμα χάνουν το νόημα ολοκληρου κειμένου")
Ναι μπορείς να είσαι μέρος του συστήματος -και είσαι αναγκαστικά μέρος του συστήματος- αλλιώς δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις.
Το θέμα είναι αυτό που λες, ότι μπορείς αυτό το σύστημα να το βγάλεις κατ'αρχήν από μέσα σου, και να απεξαρτηθείς τελείως από αυτό και τις "ανάγκες" του. Έπειτα στη πορεία μπορείς να πάρεις όσους περισσότερους μπορείς μαζί σου...
Το να απεξαρτηθείς όμως απ' το σύστημα είναι ένα όφελος προσωπικό, που αποκτίεται προσωπικά, δε μπορεί να το αποκτήσει κανείς άλλος αντί για σένα.

quote:
Εννοείς το “μήλο” εεε. ???/

Καλά να πάθουμε!!!

Ισόβια κάθειρξη....

Όχι δεν ενοοώ αυτό..
29/09/2011, 17:06:58

quote:

Ναι μπορείς να είσαι μέρος του συστήματος -και είσαι αναγκαστικά μέρος του συστήματος- αλλιώς δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις.

Αντιλαμβανομαι και προσπαθω να κατανοησω τη σταση καθε ανθρωπου που τον <δενει> εντος του συστηματος

29/09/2011, 18:50:29
quote:

quote:

Τι εννοείς?

Υπάρχει έλεος ?

Ίντα μωρέ Γιάννη σε μπερδεύει???
Με τα λόγια , όλα καλά είναι .... στην πράξη όμως άλλα αποδεικνύονται και δεν μιλάω σε προσωπικό επίπεδο!
Οι άνθρωποι σκέπτονται και λειτουργούν με τους όρους ... την ματιά ... και όλο το είναι του συστήματος , με το οποίο ασυνειδήτως έχει εμποτισθεί όλο το είναι τους και καμμιά υπέρβαση δεν γίνεται πάνω σε αυτό -στο να πεθάνει το σύστημα- , αντίθετα γιγαντώνεται και θεριεύει καθημερινά , υποτάσσοντάς μας ολοένα και περισσότερο φίλε μου...

Έλα! βρε σύντεκνε.
Για εξήγα βρε κοπέλι τι ναι τούτα τα χαμπέρια?

Ποιο σύστημα μελετάς, και ποιο θεριό οσμίζεσαι?
Τώρα που βγήκαμε κοντοχωριανοί (και συ μωρέ Κρητικάτσι ?), πέστα μου ποιο απλά.
Από χωριό είμαι, σε σχολαρχείο πήγα, δεν τα μπορώ τα ψιλά τα γράμματα.

Ποιο θεριό σε κυνηγά να του την μπουμπουνίσω , να μην σε τρομάζει

Μήπως βρε μεγάλε, μιλάς για το θεριό που μόνος σου το στήνεις ομπρός σου?

29/09/2011, 18:54:55
Εεε Δήμο?
Τι θεριά στήνεις στο δρόμο σου?
Αντε συνεννοήσου τώρα...!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

29/09/2011, 18:59:47
quote:
Ντόκρορ

Όχι δεν ενοοώ αυτό..

Έλα βρε φίλε Ντοκτορ!
Και εγώ έλεγα πως ήταν τόσο εύκολο.
Έχω μεγάλο περιβόλι- βλέπεις - με μηλιές (και αχλαδιές αν τα μήλα δεν κάνουν)

Για πες που βρίσκεται αυτό το φρούτο, και πως θα το γνωρίσουμε ότι είναι το σωστό?

Υπάρχει πατέντα στην γνώση?
Οι καιροί είναι δύσκολοι, και πολλοί οι λαοπλάνοι ψευδοπροφηταράδες.

29/09/2011, 19:03:36
quote:

Εεε Δήμο?
Τι θεριά στήνεις στο δρόμο σου?
Αντε συνεννοήσου τώρα...!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Σεισμός! σεισμός!, και καταποντισμός!!!!

29/09/2011, 19:37:03
quote:
Έλα βρε φίλε Ντοκτορ!

Για πες που βρίσκεται αυτό το φρούτο, και πως θα το γνωρίσουμε ότι είναι το σωστό?

Δε ψάχνουμε για φρούτα
29/09/2011, 20:07:48
quote:

quote:
Έλα βρε φίλε Ντοκτορ!

Δε ψάχνουμε για φρούτα

Περίεργο,!!!
Δεν αναφέρθηκες στην γνώση?
Αυτή δεν περιγράφεται στο παραμυθάκι της Π.Δ σαν μια μηλιά?

Αν δεν την περιγράψουμε τότε τι στο καλό θα ψάχνουμε να βρούμε?
Και ωραία εσύ λες την βρήκες (παράδειγμα) μεσα απο τον Βούδα, ο άλλος τον Κούγια, ο τρίτος το Ισλάμ και ο παράλος σε χαμηλή πτήση έως την Ανδρομέδα.

Πλάκα δεν θα έχει αν όλοι αυτοί οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ξυπνήσουν κάποια στιγμή και πιστέψουν οτι κάνανε λάθος, και αλλού ήταν η μόνη αλήθεια, αυτή του Ιησού, και αυτοί που πίστευαν στον Ιησού το γυρίσουν στο Βούδα, ή στον Ινδουισμό και θεοποιήσουν τα ποντίκια, ή το λαγουδάκι του Εαρινού?

Φίλε μου απορίες έχω.
Χωριάτης είμαι
Αν γνώριζα που θα βρω την αληθινή γνώση θα ήμουν σοφός
Και δεν θέλω να είμαι σοφός, γιατί θα σταμάταγα την αναζήτηση.
Την γνώση δεν την θέλω
Την ψάχνω και καλύτερα να μην την βρω.

Οχιιι!!!!!
ΔΕΝ θέλω να γίνω Νικομαχοοοος
Έλεος

29/09/2011, 20:26:46
quote:

Έλα! βρε σύντεκνε.

Καμμιά σχέση με Κρήτη , Μανιάτης τη καταγωγή φίλε μου Γιάννη...
Το θέμα -για να επανέλθουμε..- είναι εσύ τι καταλαβαίνεις...
Αν φερ'ειπείν εσύ δεν βλέπεις τίποτα απ'οσα λέω και θεωρείς ότι Οχτρός με κυνηγάει...έτσι είναι ωρέ σύντεκνε!

Ξανα-λέω ωστόσο , ότι η συλλογική ψυχή του συστήματος συγκροτείται και ορίζεται δια μέσου ημών , εμείς το αναπαράγουμε και υιοθετώντας έννοιες και όρους αλλα και ιδέες και σκέψεις αλλα και επιμέρους πίστεις...ακόμα και οι επιμέρους πίστεις αποτελούν τμήμα του συστήματος το οποίο συν-απαρτίζουν και είναι τόσο καλά ως δόμηση που και αλλαγή να κάνουμε μέσα στο ίδιο το σύστημα , πάλι εντός του συστήματος θα βρισκόμαστε και θα βιώνουμε ακριβώς τα ίδια προβλήματα...

Είτε Ολυμπικός είσαι , είτε ΑΕΚ...είτε ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκός...κοκ...το σύστημα είναι ΕΝΑ...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ..ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ...ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΙ...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Ακόμα και ομάδα να αλλάξεις , το σύστημα είναι το ίδιο και επιλέγοντας Ελληνική ομάδα , ουσιαστικά βρίκεσαι εντός του συστήματος ... τόσο του ποδοσφαίρου -το οποίο κατηγορείς...- αλλα και του κεντρικού συστήματος το οποίο δεσπόζει όλων των υποσυστημάτων και τα διαμορφώνει σύμφωνα με την γενικότερη νοηματοδότησή του και αναπόφευκτο και αναπόδραστο θα είναι όταν πηγαίνεις στο γήπεδο να βλέπεις τα ίδια και τα ίδια πράγματα να διαδέχονται το ένα το άλλο με αυστηρή συχνότητα....
Είτε ΠΑΣΟΚ , Είτε Ν.Δ...Είτε ΚΚΕ κλπ...Ότι και να επιλέξουμε εντός του συστήματος παραμένουμε..είτε δρώντας -λέμε τώρα- ...είτε αντιδρώντας...ακόμα και οι μορφές δράσεων και αντιδράσεων έχουν μια ταυτότητα εγγενή του ιδίου του συστήματος....

Το/α σύστημα/ατα δημιουργεί/ούν ταξικές διαφορές και όχι οι άνθρωποι που φαινομενικά εμφανίζονται ως αυτοι που τις δημιουργούν...οι άνθρωποι αλώνονται απο έννοιες και όρους του συστήματος , κάτι που διαμορφώνει τα συναισθήματα/σκέψεις και λογική τους...αλλα και συμπεριφορές και πρακτικές....
Πιάσαμε μεγάλη κουβέντα ωστόσο και θεωρώ ότι χρειάζεται και η δική σου συμβολή και όλων των φίλων ανεξαιρέτως , προκειμένου να δείξουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια το βάθος του προβλήματος....

Την καλησπέρα σε όλη την παρέα!

29/09/2011, 20:43:54
quote:
Περίεργο,!!!
Δεν αναφέρθηκες στην γνώση?
Αυτή δεν περιγράφεται στο παραμυθάκι της Π.Δ σαν μια μηλιά?

Αναφέρθηκα στη Γνώση, εσύ το ερμήνευσες έτσι.
quote:
Αν δεν την περιγράψουμε τότε τι στο καλό θα ψάχνουμε να βρούμε?
Είναι ψηλή και ξανθιά.
quote:
Και ωραία εσύ λες την βρήκες (παράδειγμα) μεσα απο τον Βούδα, ο άλλος τον Κούγια, ο τρίτος το Ισλάμ και ο παράλος σε χαμηλή πτήση έως την Ανδρομέδα.
Γνώση από γνώση διαφέρει. Η "γνώση" του τι γίνεται στην Ανδρομέδα δεν έχει κάποια εφαρμοσιμότητα καθημερινή, αυτά που λέει ο Βούδας ή ο Χριστός έχουν.

quote:
Πλάκα δεν θα έχει αν όλοι αυτοί οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ξυπνήσουν κάποια στιγμή και πιστέψουν οτι κάνανε λάθος, και αλλού ήταν η μόνη αλήθεια, αυτή του Ιησού, και αυτοί που πίστευαν στον Ιησού το γυρίσουν στο Βούδα, ή στον Ινδουισμό και θεοποιήσουν τα ποντίκια, ή το λαγουδάκι του Εαρινού?
Αυτοί που περιπλανιούνται συνέχεια στην πίστη, χάνουν τη Γνώση.
quote:
Φίλε μου απορίες έχω.
Χωριάτης είμαι
Αν γνώριζα που θα βρω την αληθινή γνώση θα ήμουν σοφός
Και δεν θέλω να είμαι σοφός, γιατί θα σταμάταγα την αναζήτηση.
Την γνώση δεν την θέλω
Την ψάχνω και καλύτερα να μην την βρω.

Το να ρωτάς απο ειλικρινή άγνοια είναι το να ζητάς απο κάποιον άλλον να καταβάλλει τον κόπο που θα έπρεπε να καταβάλλεις εσύ.
Οι απορίες κάπου πρέπει να σταματάνε και να αρχίζει η προσωπική μελέτη και πειραματισμός. Αν εκεί στο χωριό εκτρέφεις ζώα, και μάλιστα διαφόρων ειδών, το γνωρίζεις αυτό. Αλλά και για πολλά φυτά ισχύει το ίδιο.
Αυτός ο κόπος που καταβάλλει ο άλλος για εσένα αντί για εσένα να είσαι σίγουρος ότι δεν μένει απλήρωτος. Όλα πληρώνονται. (όχι ομως σε λεφτά)

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνονται ερωτήσεις, ίσα ίσα, απλά δεν μπορούν να γίνονται αιωνίως.Αλλο συζητάω, άλλο ρωτάω, άλλο φλυαρώ. Αυτά τα τρία διαφέρουν ριζικά.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 29/09/2011 20:50:03

29/09/2011, 21:07:32
quote:

quote:

Έλα! βρε σύντεκνε.

Καμμιά σχέση με Κρήτη , Μανιάτης τη καταγωγή φίλε μου Γιάννη...
Το θέμα -για να επανέλθουμε..- είναι εσύ τι καταλαβαίνεις...
Αν φερ'ειπείν εσύ δεν βλέπεις τίποτα απ'οσα λέω και θεωρείς ότι Οχτρός με κυνηγάει...έτσι είναι ωρέ σύντεκνε!

Ξανα-λέω ωστόσο , ότι η συλλογική ψυχή του συστήματος συγκροτείται και ορίζεται δια μέσου ημών , εμείς το αναπαράγουμε και υιοθετώντας έννοιες και όρους αλλα και ιδέες και σκέψεις αλλα και επιμέρους πίστεις...ακόμα και οι επιμέρους πίστεις αποτελούν τμήμα του συστήματος το οποίο συν-απαρτίζουν και είναι τόσο καλά ως δόμηση που και αλλαγή να κάνουμε μέσα στο ίδιο το σύστημα , πάλι εντός του συστήματος θα βρισκόμαστε και θα βιώνουμε ακριβώς τα ίδια προβλήματα...

Είτε Ολυμπικός είσαι , είτε ΑΕΚ...είτε ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκός...κοκ...το σύστημα είναι ΕΝΑ...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ..ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ...ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΙ...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Ακόμα και ομάδα να αλλάξεις , το σύστημα είναι το ίδιο και επιλέγοντας Ελληνική ομάδα , ουσιαστικά βρίκεσαι εντός του συστήματος ... τόσο του ποδοσφαίρου -το οποίο κατηγορείς...- αλλα και του κεντρικού συστήματος το οποίο δεσπόζει όλων των υποσυστημάτων και τα διαμορφώνει σύμφωνα με την γενικότερη νοηματοδότησή του και αναπόφευκτο και αναπόδραστο θα είναι όταν πηγαίνεις στο γήπεδο να βλέπεις τα ίδια και τα ίδια πράγματα να διαδέχονται το ένα το άλλο με αυστηρή συχνότητα....
Είτε ΠΑΣΟΚ , Είτε Ν.Δ...Είτε ΚΚΕ κλπ...Ότι και να επιλέξουμε εντός του συστήματος παραμένουμε..είτε δρώντας -λέμε τώρα- ...είτε αντιδρώντας...ακόμα και οι μορφές δράσεων και αντιδράσεων έχουν μια ταυτότητα εγγενή του ιδίου του συστήματος....

Το/α σύστημα/ατα δημιουργεί/ούν ταξικές διαφορές και όχι οι άνθρωποι που φαινομενικά εμφανίζονται ως αυτοι που τις δημιουργούν...οι άνθρωποι αλώνονται απο έννοιες και όρους του συστήματος , κάτι που διαμορφώνει τα συναισθήματα/σκέψεις και λογική τους...αλλα και συμπεριφορές και πρακτικές....
Πιάσαμε μεγάλη κουβέντα ωστόσο και θεωρώ ότι χρειάζεται και η δική σου συμβολή και όλων των φίλων ανεξαιρέτως , προκειμένου να δείξουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια το βάθος του προβλήματος....

Την καλησπέρα σε όλη την παρέα!

Ναι αλά “στην Κρήτη και στη Μάνη στείλανε το φιρμάνι να κυνηγήσουν όλα τα θεριά “ λέει ένα αρχαίο άσμα.

Επομένως στο ίδιο έργο ζούμε
Μόνο που εγώ το θεριό το σκότωσα και βγήκα από την στρούγκα, δεν αφέθηκα στην “συλλογική συνείδηση του συστήματος” να με παγιδεύσει.
Διέγραφα αυτή την ψευδαίσθηση, γιατί αν δεν το κατάλαβες, νομίζεις πως είσαι παγιδευμένος σε ένα ανύπαρκτο σύστημα.

Τα συστήματα είναι ανθρώπινα επινοήματα για να δικαιολογούμε τα λάθη, τις παραλείψεις, και τις κρυφές επιθυμίες μας.
Έτσι μοιρολατρικά αποφεύγουμε τις ευθύνες μας, το χρέος μας στον άνθρωπο, λέμε “δεν γίνεται τίποτα”, “χαμένος κόπος”, “όλα ίδια είναι” , “δεν υπάρχει σωτηρία”

Η απαξίωση του ανθρώπου και ο εξευτελισμός του, χάριν ψεύτικων φανταστικών ειδώλων.

Την γνώμη μου λέω φίλε
Την χωριάτικη χωρίς τζατζίκι, αλά με φέτα και λαδάκι αγνό Κρήτης.

Δεν είναι υποχρεωτικό να σου αρέσει

29/09/2011, 21:18:43
quote:
Ντοκτορ

Είναι ψηλή και ξανθιά.

Ψηλή ξανθιά?
Και να μασάει τσίχλα?

Όχι δεν θέλω

Όσο για τα λοιπά
'Άλλα λέει ο Βούδας, άλλα ο Κούγιας, άλλα ο Ιησούς άλλα ο Μωάμεθ.
Ποιά η σωστή η γνώση?

Αν λέγαν τα ίδια, θάταν ο κόσμος μια χαρά

29/09/2011, 21:21:21
Δε ξέρω, δοκίμασε και πες μας
29/09/2011, 23:28:10
quote:

Ναι αλά “στην Κρήτη και στη Μάνη στείλανε το φιρμάνι να κυνηγήσουν όλα τα θεριά “ λέει ένα αρχαίο άσμα.

Επομένως στο ίδιο έργο ζούμε
Μόνο που εγώ το θεριό το σκότωσα και βγήκα από την στρούγκα, δεν αφέθηκα στην “συλλογική συνείδηση του συστήματος” να με παγιδεύσει.
Διέγραφα αυτή την ψευδαίσθηση, γιατί αν δεν το κατάλαβες, νομίζεις πως είσαι παγιδευμένος σε ένα ανύπαρκτο σύστημα.

Τα συστήματα είναι ανθρώπινα επινοήματα για να δικαιολογούμε τα λάθη, τις παραλείψεις, και τις κρυφές επιθυμίες μας.
Έτσι μοιρολατρικά αποφεύγουμε τις ευθύνες μας, το χρέος μας στον άνθρωπο, λέμε “δεν γίνεται τίποτα”, “χαμένος κόπος”, “όλα ίδια είναι” , “δεν υπάρχει σωτηρία”

Η απαξίωση του ανθρώπου και ο εξευτελισμός του, χάριν ψεύτικων φανταστικών ειδώλων.

Την γνώμη μου λέω φίλε
Την χωριάτικη χωρίς τζατζίκι, αλά με φέτα και λαδάκι αγνό Κρήτης.

Δεν είναι υποχρεωτικό να σου αρέσει

Αν πραγματικά θεωρούσα ότι είναι άδικος κόπος φίλε μου , ενδεχομένως να μην συζητούσα καν -ενδεχομένως λέω , διότι ο άνθρωπος είναι υποχρεωμένος μέχρι την τελευταία του πνοή να προσπαθεί..- , να είχα αφεθεί "μοιρολατρικά" στην τύχη μου...όπως ούτε μοιρολάτρης είμαι και ούτε και ούτε αποφεύγω το χρέος μου προς τον εαυτό μου αλλα και τους συνανθρώπους μου....ίσως να μπορούσα να "στίψω" περισσότερο το μυαλό μου και να σκεφθεί καλύτερα και πιο ελεύθερα , πάντως το προσπαθώ...
Εγώ πάλι δεν νομίζω ότι είμαι παγιδευμένος στο σύστημα και τους μηχανισμούς του .... είμαι απόλυτα πεπεισμένος .... ζώ μέσα σε αυτό και λειτουργώ -θέλω δεν θέλω..- γι'αυτό..

Βλέπω τηλεόραση , ειδήσεις , διαφημίσεις...μιλάω μαζί σου και σύ αναπαράγεις όρους και φράσεις και ρήσεις που εκπορεύονται απο το ίδιο το σύστημα , πέραν κάθε αμφιβολλίας αναπαράγεις το ίδιο το σύστημα χωρίς να το καταλαβαίνεις και δεν εννοώ εσύ μόνο αλλα όλοι μας και μάλιστα δυναμικά....
Ποιανού "προιόν" είσαι αν όχι αυτού του συστήματος που γαλούχησε τον πατέρα και την μητέρα σου και τους δικούς μου επίσης και τους μπόλιασε με όλες τις ιδέες και κώδικα πεποιθήσεών τους και κείνοι με την σειρά τους μπόλιασαν και γαλούχησαν εσένα???
Με ποιούς συναλλάσεσαι καθημερινά , με κάποιους απο κάποια άλλη χώρα και όχι με Έλληνες που έχουν δεχθεί την παιδεία και τον πολιτισμό που υπάρχει στο γενικότερο πλαίσιο αναφοράς , διαμορφώνοντας αυτό το σύστημα???
Και άντε να δεχθώ ότι εσύ είσαι ο μόνος δεν εντάσσεσαι μέσα σε αυτό το σύστημα κιμαδοποίησης των ανθρώπων , οι υπόλοιποι θαρρείς -στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους- δεν αποτελούν πιόνια στην σκακιέρα που έχει στήσει το σύστημα???
Ποιός το κινεί???
Ποιός τρέχει για δάνεια???
Ποιός για το καλύτερο αυτοκίνητο???
Ποιός για το καλύτερο οικόπεδο???
Ποιός για την καλύτερη κουζίνα και έπιπλα και αναβαθμίσεις λογισμικών???
Ποιός για το καλύτερο κινητό???
Ποιός για το καλύτερο ρεστοράν???
Ποιός συμμετέχει σε εκδηλώσεις και διαδικασίες που ισχύουν χρόνια τώρα -χιλιάδες- και ποιός δεν κάνει τα ίδια πράγματα που κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι???

Να υποθέσω κανείς ε???
Και να υποθέσω ότι είναι μόνο τα ανωτέρω???
Όχι φίλε μου , είναι πολλά περισσότερα και προσωπικά δεν θέλω να τα αναφέρω....

Ποιός ενοχοποιεί και κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους???
Θαρρείς οι ίδιοι οι άνθρωποι ε???
Όχι φίλε μου , οι άνθρωποι είναι το μέσον του συστήματος που έχουν αλωθεί πριν ακόμα γεννηθούν και έχουν προ-αποφασισθεί γι'αυτούς τα πάντα και χωρίς να ερωτηθούν .... μετά είναι πολύ αργά για αλλαγή και ελεύθερη επιλογή ... μην αυταπατώμαστε...
Και μην ξεχνάμε , ότι τα "καλά συστήματα" έχουν θεσπίσει και εκδηλώσεις όπου απονέμουν εύσημα και τίτλους ... στα καλά παιδιά!!!

Ξέρεις αλήθεια τι σημαίνει "καλό παιδί" και "καλός πολίτης"???
Δεν θά'θελα να χαλάσω την διάθεση κανενός ειλικρινά αλλα έχω την αίσθηση ότι ο καθένας αποστασιοποιούμενος απο επι μέρους κώδικες , θα μπορέσει ο ίδιος να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα...

30/09/2011, 01:03:06
Αυτά Εαρινέ τα γνωρίζω και πασχίζω να τα αλλάξω όσο μπορώ – έστω και με τα λόγια, -
Θαρρείς πως είμαι ξεκομμένος από την κοινωνία?

Πως αλλιώς όμως, θα μπορούσαμε να τα κάνουμε πράξη βρε Εαρινέ σε ένα φόρουμ, σε οποιοδήποτε φόρουμ η μπλοκ,?
Το μόνο όπλο μας η λογική του λόγου και του αντίλογου, ενάντια στις ψευδαισθήσεις και τους παραλογισμούς της ψευδοεπιστήμης?

ΔΕΝ αναφέρομαι στη «κριτική του καθαρού λόγου»
Δεν αναπαράγω φιλοσοφήματα.
ΔΕΝ αναμασώ τροφή μασημένη από άλλους
Η σκέψη τους με βοηθά , δεν με κατευθύνει

Πόλεμος αδιάλειπτος κατά του τρόμου, της επαπειλούμενης τιμωρίας, που κάποιοι φροντίζουν να επικρεμουν στους αδύναμους και ευκολόπιστους

Βήμα βήμα, σπιθαμή προς σπιθαμή, γνωρίζοντας πως τα θεριά είναι πολλά και μεγάλά,
Ξέρω πολύ καλά τι θα πει φίλε μου «καλό παιδί» και «καλός πολίτης».
Τι λες ?
Κρίνοντας τις τοποθετήσεις μου στο φόρουμ, θαρρείς πως είμαι ή προσπαθώ να φαίνομαι το «καλό παιδί» του φόρουμ.?
Διαπιστώνεις να «στρογγυλεύω» τα λόγια μου?