ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ες Έδαφος Φέρειν (Σύγκρουση Χριστιανισμού - Αρχαίου Κόσμου μέσα από τη "μαύρη" μουσική?) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ες Έδαφος Φέρειν (Σύγκρουση Χριστιανισμού - Αρχαίου Κόσμου μέσα από τη "μαύρη" μουσική?) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

crucifire62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
01/09/2006, 17:56:37

quote:

πες το ξορκι ρε τζωνυ, γιατι ειμαι κι εγω του βουνου κι εχω να δω θαλασσα χρονια... που να μαυρισω οταν δε με βλεπει ο ηλιος. και φοραω μαυρα και ο ιδιος ειμαι ασπρος σαν πτωμα! [το εκρου του νεκρου που λενε!]

"γυμνος και ξυπολητος στο βουνο"

μην το πεις, καντο!

quote:

αλλιως θα της εδιχνα φοτο του τζωνυ, να δει διαολια!!!

ποιανου τζωνυ?

εγω εχω φωτοστεφανο και μπορει να με παρεξηγουσε...

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

01/09/2006, 17:58:32
Καλό μήνα σε όλους!

Θυμάμαι τον εαυτό μου και διάφορους φίλους όταν ζούσαμε την ζωή μας με βάση τα ακούσματα μας από metal και gothic. Νομίζαμε ότι για να είμαστε πιστοί σ' αυτά που δήλωνε η μουσική η χαρά θα πρέπει να είναι απούσα από την ζωή μας. Η εφηβία είναι αρκετά δύσκολη περίοδος και όπως υπέροχα το περιέγραψε και η λίλιθ το μαύρο ήταν το χρώμα της ζωής μας.

Αρκετά χρόνια αργότερα συνειδητοποίησα ότι ο εναγκαλισμός της αρνητικότητας σε κατατρώει και το μαύρο μπορεί να γίνει απλή καταστροφή χωρίς αναγέννηση. Η πραγματική ουσία της σκοτεινής μουσικής βρίσκεται στο αγκάλιασμα των δυνατοτήτων που είναι έμφυτες τόσο στο θάνατο όσο και στη ζωή. Αυτό είναι που μετατρέπει τη θλίψη του θανάτου, της αποσύνθεσης, και της απώλειας σε ελπίδα, χαρά, και ζωή.

Η σκοτεινή τέχνη προσφερει τη λύτρωση γιατί σου επιτρέπει να δεις ξεκάθαρα και τις δύο όψεις.

Εκεί που είμασταν παλιά ήταν η συνεχής κριτική για ένα ένα κόσμο που δεν αντάποκρίνεται στα ιδεατά πρότυπα μας.

Εδώ που είμαστε τώρα είναι η συνειδητοποίηση ότι σ'αυτόν τον κόσμο όλα είναι πιθανά.

Infinitum Finitum Producit

01/09/2006, 18:13:05
quote:
λογω του καινουργιου δισκου των maiden δε με παιρνει ο υπνος

Εγώ να δεις .

Tell me what you can hear
And then tell me what you see
Everybody has a different way to view the world
I would like you to know, when you see the simple things
To appreciate this life it's not too late to learn

Από το Different Worlds

02/09/2006, 13:17:29
Φίλε μου crucifire, ίσως να είναι καλύτερο να σκεφτείς εσύ κάποια περαιτέρω επεξήγηση παρά εγώ.
Θα έχει μεγάλο νόημα για παράδειγμα αν εγώ βάλω κάτι το οποίο να μην σε εκφράζει?
Αν σκεφτείς οτι το topic είναι προσανατολισμένο προς το πως μερικά μουσικά είδη παρερμηνεύονται, πως αντιμετωπίζονται από κάποιες μερίδες ανθρώπων και την αντιπαραβολή τους με κάποιες παγιωμένες κοινωνικές αξίες, ίσως διευκολυνθείς.

Η επεξήγηση πχ "Χριστιανισμός vs αρχαίο πνεύμα" δε νομίζω πως θα είναι τόσο ενδεικτική του θέματος...

Φίλε μου A. Kircher, το κλειδί ενδεχομένως να βρίσκεται στο πως θα αντιμετωπίσεις το μαύρο ή έστω μια fothic ιδεολογία.
Αν την παρερμηνεύσεις, ίσως να σκεφτείς οτι πρέπει να περιφέρεσαι σαν την άδικη κατάρα, χωρίς καν να χαμογελάς και να κλαις όπου βρεθείς κι όπου σταθείς.
Αν την δεις ως μια ιδεολογία με την οποία μπορείς να "φλερτάρεις" κατανοώντας το νόημα της αλλά και το πως θα μπορούσε να σε εκφράσει κατά περιόδους ίσως να την βιώσεις καλύτερα αλλά και βαθύτερα.

In anticipation of my resurrection...

03/09/2006, 01:13:12
Θα συμφωνήσω με αυτά που αναφέρεις καλέ μου Dying_Incubus.

Θέλω να τονίσω ακόμη ότι πρέπει να κρατούμε μια ισορροπία μέσα
μας, να μην αφηνόμαστε μέσα στο μαύρο...
Όποιος δέχεται το μαύρο, υποχρεωτικά δέχεται και το λευκό και
όλα τα χρώματα που περιέχει το λευκό.
Δε γίνεται να είσαι μόνο μαύρος, δε μπορείς να βυθιστείς μέσα στον
απόλυτο πόνο του μαύρου, αν δεν έχεις βιώσει την απόλυτη χαρά,
δε μπορείς να αναζητήσεις την κυριαρχία, αν δεν έχεις υπάρξει
υπόδουλος... δεν μπορείς να βρεις το μέτρο, δε μπορείς να εκφράσεις
το είναι σου, αν δεν το έχεις απλώσει προς κάθε πιθανή κατεύθυνση!

Θα σας αφιερώσω το παρακάτω κείμενο από το βιβλίο "Ο προφήτης" του
Kahlil Gibran:

"Η χαρά σου δεν είναι παρά η θλίψη σου χωρίς μάσκα.
Και το ίδιο πηγάδι, απ' όπου αναβρύζει το γέλιο σου ήταν πολλές φορές
γεμάτο με τα δικά σου δάκρυα.
Πώς μπορεί να είναι αλλιώς;
Όσο πιό βαθιά σκάβει η λύπη μέσα σου, τόσο πιό πολλή χαρά μπορείς να
χωρέσεις.
Δεν είναι το ποτήρι που γεμίζει με το κρασί σου εκείνος ο ίδιος
πηλός που ψήνονταν στο φούρνο;
Δεν είναι το λαούτο που γαληνεύει το πνεύμα σου το ξύλο που σκάψανε
μαχαίρια;
Όταν χαίρεσαι, κοίταξε βαθιά μες την καρδιά σου και θα δεις πως αυτό
που σε κάνει χαρούμενο είναι αυτό που κάποτε σε έκανε θλιμμένο.
Και όταν λυπάσαι, κοίταξε πάλι μες την καρδιά σου και θα δεις ότι
όντως κλαίς για αυτό που ήταν κάποτε η χαρά σου.
Μερικοί από εσάς λένε -η χαρά είναι μεγαλύτερη από τη θλίψη- άλλοι
λένε, -όχι, η θλίψη είναι πιό μεγάλη.
Εγώ όμως σας λέγω πως είναι αχώριστες.
Έρχονται πάντα και οι δυό μαζί και όταν η μία κάθεται μαζί σας στο
τραπέζι σας, να θυμάστε πως η άλλη κοιμάται στο κρεβάτι σας.
Αλήθεια, όλοι σας ταλαντέυεστε σαν τις ζυγαριές, πότε προς τη χαρά
και πότε προς τη λύπη.
Μόνο όταν είστε αδειανοί είστε ασάλευτοι και ζυγιασμένοι.
Όταν ο θησαυροφύλακας σας σηκώνει για να ζυγίσει το χρυσάφι και το
ασήμι του, τότε η χαρά ή η λύπη σας ανεβαίνουν ή πέφτουν."

03/09/2006, 15:02:26
Καλή μου λίλιθ, έχεις δίκιο σ' αυτό που μόλις με το προηγούμενο μήνυμα σου ανέφερες.

Για να μπορέσεις να κατανοήσεις μια κατάσταση στο βάθος της, πρέπει να έχεις βιώσει και να κατανοήσει αντίστοιχα την αντίθετη της.
Όχι, δεν υπάρχει κανείς λόγος να εμμένεις στο μαύρο συνεχώς, πρέπει να περνάς και στο λευκό (και γενικότερα στα υπόλοιπα χρώματα) διαφορετικά το μαύρο θα σε καταβροχθίσει και θα μπεις σε άλλα μονοπάτια, (αυτο)καταστροφικά.

Για να αποκομίζεις ένα είδος γνώσης πρέπει να περνάς από διάφορα στάδια, να στροβιλίζεσαι μέσα σ' αυτά μαθαίνοντας ό,τι έχουν να σε διδάξουν.
Αλλά όχι να βαλτώσεις σ' αυτά...

Deghar AdharkΜέλος
03/09/2006, 15:17:09
quote:
d.a. ακομα δεν μου απαντας στην κατηγορια οτι ο θεος ειναι σαδιστης... πιστεψε με, στο ατομο που θα καταφερει με επιχειρηματα να μου αποδειξει το αντιθετο, θα κοψω το χερι μου [για να μην πω τπτ αλλο] και θα του το δωσω να το ταριχευσει να το βαλει στον τοιχο του!

εχω την εντυπωση οτι ουτε καν διαβασες τι εγραφα....ακου ο θεος ειναι σαδιστης.για ποιον μιλας φιλε μου ?
νομιζεις οτι ειναι ενας σαν και εμας,σε συνηθειες,παθη,επιθυμιες κτλπ ?
ειναι κατι το τοσο διαφορετικο που ειναι αστειο να το κοσμεις με επιθετα που ταιριαζουν στους ανθρωπους.

Λιλιθ και Α.Kircher

ο θανατος πιστευω οτι ειναι κατι πολυ διαφορετικο απο τον σατανα,διοτι ο θανατος μπορει να βρει και τον σατανα,αν υποθεσουμε οτι ειναι καποια υπαρκτη οντοτητα.
μου αρεσε η αποψη περι που death metal και της "επαναστασης".αυτοι ομως ειναι αυτοι που οπως και ενας φιλος μου ελεγε {και το εκανε και στιχο σε τραγουδι} "φτηνοι επαναστατες της στιγμης".

quote:
πραγματι εμενα τουλαχιστον, αν και ειμαι αντικοινωνικος και δρω κυριως παρασκηνιακα, μου αρεσει να ξεχωριζω, κι ας αγγιζω τα ορια του εκκεντρικου καμια φορα. μαλιστα πολυ που δεν ξερουν το ονομα μου, με αποκαλουν "το παιδι που γρυλιζει", καθως συχνα, ενα warcry μουβγαινει ως η καλυτερη απαντηση, και φοραω μαυρα, μεχρι να βρω κατι πιο σκουρο. ["-ψυχακια, φορας μαυρα καλοκαιριατικα;" -"ναι ρε τρεντα. χασου απο μπροστα μου μη σε θυσιασω!"]

ε ?
ουτε μια φορα στην ζωη μου δεν σε εχω δει με μαυρο τζιν

γιατι ολοι φορατε μαυρα οτα νιωθετε καπως ?
εγω ολη μου την ζωη φοραω μαυρα,καφε και πρασσινα {σκουρα πρασσινα} ειναι τα αγαπημενα μου χρωματα.αλλα και full μαυρα να φοραω δεν μοιαζω με μεταλα.
αν και το μαυρο και ασπρο δεν ειναι χρωματα,αλλα χρωματικη απουσια πιστευω οτι ο καθενας τα φοραει για διαφορετικο λογο.
ο κλεφτης για παραδειγμα τα φοραει για να μην φαινεται στο σκοταδι.

santaclaws is coming....to town!

04/09/2006, 17:30:18
quote:
ουτε μια φορα στην ζωη μου δεν σε εχω δει με μαυρο τζιν

1ον: αχεμ...... γκουχ γκουχ....

ΒΛΑΚΑ! you blew our cover!!!

2ον: την περασμενη βδομαδα μου εκανες διαλεξη επειδη φορεσα μαυρη βερμουδα χωρις να εχω μαυρισει, λες και με νοιαζει τι θα πουν τα τρεντια γυρω μου! και με μαυρο τζιν με εχεις δει αλλα απο παρατηρητικοτητα σκιζεις!!!

...και μετα απο αυτο το ευχαριστο διαλειμμα:

το οτι μου αρεσει να φοραω μαυρο, οσον αφορα εμενα προσωπικα παντα, δε σημαινει οτι ειμαι και μαυροψυχος!
ειμαι χαβαλες αι μου αρεσει να το ριχνω εξω, αλλα δε μπορω να γινω και χαζοχαρουμενος σαν αυτους που βλεπω καθε μερα και τα γραφουν ολα.... εκει που δεν πιανει το μελανι.

το 70% των συναισθηματων μου ημερισιως ειναι λυπη, ασχετως το τι εξωτερικευω. δε θα πεσω και στα ναρκωτικα, αλλα θλιβομαι βλεποντας την γυρω μου κατασταση, και γι' αυτο προσπαθω να ξεχωρισω... και να σωσω και αλλους μαζι μου.

πεθαμενε, μηπως να βαζαμε "το μαυρο χρωμα ως τροπος ζωης";

αν και ξεφυγαμε λιγο.

ο σκοπος οτυ τοπικ ηταν να συζτησουμε σχετικα με την συγκρουση χριστιανισμου και αρχαιου κοσμου... αχταρμας... και μεσα σ'ολα τ'αλλα η ισπανια μας πηρε τα σωβρακα!!! δευτεραθλητες σου λεει...

05/09/2006, 00:11:57
Ντύνομαι στα μαύρα:
Μαύρο, το χρώμα της κυριαρχίας, το χρώμα του πένθους, το χρώμα της
σοβαρότητας, το χρώμα της ιεροτελεστίας, το χρώμα της επισημότητας...
Το μαύρο είναι απουσία χρώματος, είναι μινιμαλιστικό, απόλυτο.
Ντύνομαι στα μαύρα όταν θέλω να είμαι ΕΓΩ και αυτό το ΕΓΩ να είναι
σκέτο, ανόθευτο...

Δε θέλω να παρασύρω με τα χρώματα, γιατί κάθε χρώμα κάτι συμβολίζει,
άρα ίσως κάτι αποκαλύπτει, το γαλάζιο την ανεμελιά, το κόκκινο το
πάθος, το λευκό την αγνότητα, το κίτρινο την εξωστρέφεια κλπ...

Ενώ το μαυρό... αχ το μαύρο! Τότε είμαι μόνο ΕΓΩ και αυτό το ΕΓΩ
μπορεί να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μυστηρίου, να είναι ότι θέλω...

Μέσα στο μαύρο είμαι ένας κυρίαρχος. Μπορώ να επιλέγω, το ΕΙΝΑΙ μου
ανεπηρέαστο δε χρειάζεται να υπακούσει σε νόμους, που άλλα χρώματα
το καθυποτάσσουν.

Με το μαύρο, υπάρχει μόνο ένα πρόσωπο και έτσι αυτό το πρόσωπο γίνεται
ξαφνικά πολύ σημαντικό. Το βλέμμα στέκεται σε αυτό το πρόσωπο και
αυτό το πρόσωπο τότε μετασχηματίζεται σε μια πύλη...

Αχ! το μαύρο, πόσα δεν αποκαλύπτει, πόσο ενεργοποιεί τη φαντασία...

Αχ! το μάυρο, το χρώμα που ντύνει ένα βασιλιά, έναν ιερέα... το χρώμα
της ψυχής, μόλις αγγίζει τον κόσμο της ύλης, ενώ ακόμη ΕΙΝΑΙ...

05/09/2006, 05:23:42
quote:
ο σκοπος οτυ τοπικ ηταν να συζτησουμε σχετικα με την συγκρουση χριστιανισμου και αρχαιου κοσμου...

Αγαπητοί φίλοι,
τι θα λέγατε να το συζητάγαμε το παραπάνω στα πλαίσια της σκληρής μουσικής;

Ιδιαίτερα που στα τελευταία χρόνια στο metal τον σατανισμό τον έχει αντικαταστήσει ο παγανισμός. Συγκροτήματα από την Ευρώπη και όχι μόνο στρέφονται στις αρχαίες προ-χριστιανικές λατρείες όχι μόνο για να εμπευστούν μουσικά αλλά και και για να βρούν μιά καινούργια ιδεολογία και κοσμοθεωρία.

Τι αντιπροσωπεύει αυτή η αλλαγή σε πνευματικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο;
Μήπως έχουμε εξιδανικεύσει χωρίς λόγο το παγανιστικό παρελθόν μας και έχουμε δαιμονοποιήσει τον χριστιανισμό ως αιτία όλων των σύγχρονων κακών ή μήπως το προ-χριστιανικό παρελθόν κρύβει μια καινούργια αφετηρία για το μέλλον;
Έρχεται το τέλος του χριστιανισμού ως κυριαρχούσα κοσμοθεωρία στο δυτικό κόσμο;

Απλά μια ιδέα.

05/09/2006, 09:15:12
Φίλε μου crucifire, αν το topic μετονομαστεί σε "το μαυρο χρωμα ως τροπος ζωης", παρόλο που θα είναι ένα ενδιαφέρον θέμα, θα πρέπει να μεταφερθεί και σε άλλη Κατηγορία καθώς η συνάφεια του με τον Μύθο & Θρησκεία δεν θα είναι μεγάλη...

Ίσως να μπορούσαμε να προσθέσουμε μια επεξήγηση του τύπου "η σύγκρουση του Χριστιανισμού με τον αρχαίο κόσμο μέσα από τη μουσική" ή κάπως έτσι.
Προσωπικά θεωρώ πως είναι πολύ σωστή η παρατήρηση αλλά κι η κατεύθυνση που προτείνει ο φίλος A. Kircher!

Τι λες λοιπόν κι εσύ?
Όχι τίποτα άλλο αλλά το έχουμε καθυστερήσει λιγάκι!

NoroLimΝέο Μέλος
12/05/2004, 12:48:19
Αρχικά περίμενα να έχει ήδη κάνει κάποιος την αρχή για αυτή τη ταινία (μπορεί και να έχετε αναφερθεί αλλά εγώ δεν το είδα οπότε sorry)!

Αφορμή μου έδωσε η ταινία "Η Ελένη της Τροίας" που πέχτηκε τη προηγούμενη κυριακή. Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο. Όποιος την είδε θα καταλάβει ότι τα σχόλια είναι περιτά.
Δεν μπορούσα να πιστέψω όμως (όχι λόγο αφέλειας) αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ίσως πώς είναι δυνατόν να παραποιείς την ιστορία και να λες κιόλας ότι έπρεπε να το κάνεις γιατί έτσι είναι το σωστό. Αυτό συμβαίνει στην υπερπαραγωγή που θα παιχτεί σε λίγες ημέρες στους κινηματογράφους.
Δείτε τις συνεντεύξεις που παραχώρησαν οι σκηνοθέτης και ηθοποιοί της υπερπαραγωγής "TROY" (άκου troy?)
Στην ερώτηση που του έκανε ο δημοσιογράφος (καλός μ....κας κι αυτός) γιατι παραποίησε την ιστορία, η απάντηση του σκηνοθέτη (βολφγκανγκ πητερσεν) ήταν η εξής: "...(γέλια) μα είναι ένας μύθος (η Ιλιάδα). Ο Όμηρος ως ποιητής παίρνει πολλές αλλαγές προς όφελος της κατανόησης του. Νομίζω πως αν ήταν εδώ (ο Όμηρος) θα χαιρότανε πολύ και θα μου έλεγε μπράβο".
Ο δημοσιογράφος χαμογελάει συμφωνόντας (εδώ πάει το μ...κας) και συνεχίζει, και γιατί ο αγαμέμνωνας σκοτώνεται στο τέλος της ταινίας γιατί από ότι ξέρω ο μύθος λέει (καλά τον λέω εγώ μ...κα, άκου ο μύθος;) ότι τον σκότωσε στις Μυκήνες η Κλειτεμνήστρα. Και απαντάει ο καραγκιόζης (έχετε ήδη καταλάβει για ποιον μιλάω) "...(χαμόγελο αγελάδας) μας προβλημάτισε πολύ αυτή η σκηνή γιατί πιστεύαμε πως ένας άντρας σαν κι αυτόν με τέτοια δύναμη και φιλοδοξία έπρεπε να έχει ένα τέλος δυναμικό.
Τι λες ρε πα...ρα βολφγκανγκ! Να γράψω κι εγώ ότι γ... η μανα σου γιατι μια τέτοια μάνα με έναν τέτοιο καραγκιόζη γιο ένα τέτοιο τέλος της αξίζει.
Είπανε κι άλλες μ...κίες που θα ήθελα πολύ χρόνο για να τις γράψω. Ο καλύτερος όλων ήταν ο Πητερ Ο'Τουλ (Πετρος Ο' εργαλείος ελληνιστι) ο οποίος κάποια στιγμή λέει στον ίδιο ηλίθιο δημοσιογράφο "...ο Όμηρος έχει ένα πολύ δυνατο σημείο στη γραφή του όταν σε μια στιγμή ...αλλά χίλια συγνώμη, πήγα να σας εξηγήσω τον δικό σας μύθο που τον ξέρετε καλύτερα από μένα." Τι να πείς υπάρχουν κι αναλαμπές!

Και φυσικά ο Μπραντ Πητ , ο Αχχιλέας, όπου δεν μπορούσε να πει τίποτα γιατί η γυναίκα του (Τζένιφερ Ανιστον) ως ελληνίδα θα του πέταγε το τηγάνι στο κεφάλι. Ερώτηση του ιδίου πάντα μ...κα "Τώρα μπορείτε να πείτε στη γυναίκα σας ότι είστε κι εσείς έλληνας." Κι απαντάει ο Αχχιλέας "Όχι βέβαια γιατί δεν θα το δεχτεί με τίποτα." (το τηγάνι που λέγαμε χεχεχε)

Αυτά! Κατά τ' άλλα η ταινία δείχνει πόσο βάρβαροι ήταν οι έλληνες και πόσο αρχοντικοί, με αξίες και ιδανικά ήταν οι τρώεες!

Ας περιμένουμε να δούμε τον Μέγα Αλέξανδρο αδερφή και πατροκτόνο μπας και ξυπνήσουμε από το λύθαργο μας!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

NoroLim

PerseusΜέλος
12/05/2004, 23:25:05
Ξεχασες την μεγαλυτερη π π ρ (το εγραψα φοινικικα -βαλε τα αλφα )που ειπε ο σκηνοθετης .οτι δεν εβαλε Θεους γιατι λεει δεν θα γινοταν πιστευτοι απο τους θεατες ,ειπε ποιος θα επαιζε τον Δια και δεν θα γελαγαν οι θεατες.οπως και οτι ο Αχιλλευς και η Ελενη ειναι ξανθοι γιατι στην πραγματικοτητα ηταν Βορειοι ,καΙ ο μλκς ο Κουτσοπουστοπουλος συμφωνουσε.....
Αρε δορυ που χρειαζεστε στον ...ωμο
Ας ελπισουμε οτι ο Κλουνει με το "Πυλες της Φωτιας" δεν θα ασελγησει ...

mare_orientalisΝέο Μέλος
13/05/2004, 00:29:26
Καλά όλα αυτά βρε παιδιά. Εντάξει, ξένοι είναι και παραποιούν την ιστορία μας. Σιγά μην περιμένουμε τίποτε περισσότερο από αυτούς.
Αλλά έτυχε και είδα το "προσεχώς" της "Τροίας" και στους υπότιτλους,
τους Τρώες τους είχαν μεταφράσει "Τρωάδες"!!!...

Πέρα από την μπούρδα που θα έχει γυρίσει το Χόλιγουντ, ο/η μεταφραστής
της ταινίας τι θα έχει κάνει άραγε; Μας περιμένει η μοίρα του "'Αρχοντα των Δαχτυλιδιών"; Ε ρε γέλιο που έχει να πέσει!

Mare Nostrum, Mare Orientalis

κώσταςΜέλος
15/05/2004, 18:11:41

quote:
Στην ερώτηση που του έκανε ο δημοσιογράφος (καλός μ....κας κι αυτός) γιατι παραποίησε την ιστορία, η απάντηση του σκηνοθέτη (βολφγκανγκ πητερσεν) ήταν η εξής: "...(γέλια) μα είναι ένας μύθος (η Ιλιάδα). Ο Όμηρος ως ποιητής παίρνει πολλές αλλαγές προς όφελος της κατανόησης του. Νομίζω πως αν ήταν εδώ (ο Όμηρος) θα χαιρότανε πολύ και θα μου έλεγε μπράβο".

Τον Όμηρο θα τον μελετάνε και θα τον τιμάνε και μετά από άλλες 3.000 χρόνια.

Τον προαναφερόμενο σκηνοθέτη ποιός θα τον ξέρει μετά από 20-30 χρόνια;

gnothe seauton
16/05/2004, 15:59:55
quote:

Ας ελπισουμε οτι ο Κλουνει με το "Πυλες της Φωτιας" δεν θα ασελγησει ...

Eτσι λέω και εγώ,και το στηρίζω σε μια συνεντευξη που ειχε δώσει στο παρελθόν.
Επίσης δεν έδωσε δικαιωματα για ελεύθερη απόδοση από τον σκηνοθέτη και κατα τα γυρισματα θα είναι απο κοντά...
Για να δούμε ...

--

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

kynikosΜέλος
16/05/2004, 20:45:08
Το "Troy" ουτε το είδα, ούτε πρόκειται να το δω, αλλά από ότι διάβασα στις κριτικές μέχρι στιγμής, είναι ο΄τι το χειρότερο μορεί να βγεί απο το Holywood (ακριβώς όπως, δυστυχώς, περίμενα). Αυτά, δε, στις Αγγλικές εφημερίδες!

Το Gates of Fire, για πολλόυς λόγους, πιο δύσκολο να το απαυτόσουνε, αρκεί να μην τους πιέσει ο Clooney να παίξει αυτός τον Λεωνίδα!

Διάβασα κάπου οτι αν θέλει να παίξει ο ίδιος, είναι ο'τι πρέπει για τον Εφιάλτη! Συμφωνώ!

Ποιόν όμως θα βάλουν για τον Λεωνίδα; Ιδού η απορία...
Άν πάλι ψάξουν για κανέναν ομορφούλη α'λα Brad Pit, έτσι για τις ταμειακές εισπράξεις, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα...

PerseusΜέλος
17/05/2004, 00:15:33
Για τους διαβασμενους ειναι κακη διοτι ξερουν την ιστορια,για τους αδιαβαστους ειναι καλη και ισως τους σπρωξει να διαβασουν την ιστορια...

Μεχρι τωρα ο Κλουνευ εχει φανει αρκετα σοβαρος ,αν θυμαμι καλα και ο Μπρους Γουιλις ενδιαφεροταν για τον ρολο...

kynikosΜέλος
17/05/2004, 17:26:28
quote:
για τους αδιαβαστους ειναι καλη και ισως τους σπρωξει να διαβασουν την ιστορια...

Perseus,

Αν και δεν είμαι σίγουρος οτι συμφωνώ, μου αρέσει η αισιοδοξία σου!

ΜΦΧ
Κ.

PerseusΜέλος
17/05/2004, 22:42:23
Ειμαι αισιοδοξος διοτι διαβαζοντας το Γουοσιγτον Μανθλι (νομιζω) διαβασα οτι ουτε καν οι μορφωμενοι Αμερικανοι γνωριζουν οτι οι Τουρκοι εμφανιστηκαν στην περιοχη 2000 χρονια μετα τον Τρωικο ,οποτε....