- Του κόσμου οι αντιφάσεις... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Τι να κάτσω μορε να του πω? Ότι Γιαχβέ σημαίνει πνεύμα και ελοχιμ ενανθρωποιηση?
Είσαι σίγουρη πως σημαίνουν αυτά που λες?
Μήπως βγήκες βόλτα χωρίς την περικεφαλαία και έφαγες καμιά ξώφαλτση, που προοριζόταν για άλλο Ρωμαίο?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Makes you wonder, που λένε και στο χωριό μου.
I Wendy, I Wanda, I wonder...
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
ΗΧΩ
Sesostris σε ευχαριστώ για την πληροφορία ότι σε κάποιο κείμενο έγινε αναφορά για 30 Ρωμαίους και 1000 Εβραίους να φυλουν τον τάφο. Όχι μόνο ο αριθμός, αλλά και το γεγονός ότι οι ίδιοι οι Εβραίοι πήραν μέρος στην σταύρωση.
Φίλη ΗΧΩ δεν κατάλαβες καλά. Αυτό που έγραψα δεν είναι γεγονός, αλλά μια από τις πολλές χονδροειδείς πλαστογραφίες του Ευσέβιου. Όπως σου έγραψα άλλωστε και σε προηγούμενη απάντησή μου, ο Ιησούς των ευαγγελίων δεν υπήρξε ποτέ σαν φυσικό πρόσωπο.
*
Προσωπική μου γνώμη. Ας μην σταθούμε σε τίποτα μα τίποτα και να κρατήσουμε μόνο την τελευταία αντίδραση του Χρίστου στο σταυρό. Σε εκείνο το σημείο που ήταν μόνος του. Ηλι ηλι λαμα σαβαχθανι. Τετελεσθε.
Σε αυτήν την φάση μιλούσε η ανθρώπινη φυση. Αν ο Θεός δεν κατοικούσε μέσα του, τότε γιατί ένιωθε να τον εγκαταλείπει?
Αλλά είπαμε. Μερικοί υποστηρίζουν ότι εκτός χριστιανών ότι κινητε εκτελητε.
quote:
Προσωπική μου γνώμη. Ας μην σταθούμε σε τίποτα μα τίποτα και να κρατήσουμε μόνο την τελευταία αντίδραση του Χρίστου στο σταυρό. Σε εκείνο το σημείο που ήταν μόνος του. Ηλι ηλι λαμα σαβαχθανι. Τετελεσθε.
Εμένα μου αρέσει ο Καλός, ο Κακός και ο Ασχημος.Φοβερό "γεγονός".
Ησουν εκεί ΗΧΩ και άκουσες τα λόγια του ανύπαρκτου Χριστού?
Αυτήκοος μάρτυς?
Φόρα την περικεφαλαία σου, σε παρακαλώ.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Αλλά δεν δέχεσαι με τίποτα την ψυχική ισορροπία και γαλήνη. Την εσωτερική αναζήτηση. Αν και σιγά μην απαντάς ξεκάθαρα ποιους θεωρείς χριστιανούς.Σκυλοσοφος μήπως τελικά εσύ είσαι αυτός που δεν πιστεύει στον χριστό?
Απλή ερώτηση, και θέλω μια απάντηση. Ας πούμε ότι θέλω να βαπτιστω χριστιανη ή να μεταλαβω ή να κάνω κάποια μνημόσυνο που πρέπει να πάω.
Δεν δέχομαι την ψυχική γαλήνη και εσωτερική αναζήτηση; Τί εννοείς;
Και τί κατάλαβες από αυτά που είπα; Εγώ σου είπα πως δεν δέχομαι την εσωστρέφεια και την πίστη στην παντοδυναμία του ανθρώπου. Μήπως πιστεύεις ότι το Φίδι έδειξε το φως και την ελευθερία στους ανθρώπους; Για ξεκαθάρισε την θέση σου και τί πιστεύεις για την εξουσία και την οργάνωση.
Και γιατί έχεις κολλήσει με το τί είμαι; Και γιατί θα με κρίνεις ως αντίχριστο; Είσαι σε θέση κριτή;
Αν θέλεις να βαπτιστείς χριστιανή πρέπει να αλλάξεις πνευματικά. Τώρα σε ποια εκκλησία, εσύ θα το διαλέξεις. Όλες χριστιανικές είναι, πέρα από τις διαφορές στα δόγματα.
Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν
quote:
ΗΧΩ
Ας μην σταθούμε σε τίποτα μα τίποτα και να κρατήσουμε μόνο την τελευταία αντίδραση του Χρίστου στο σταυρό. Σε εκείνο το σημείο που ήταν μόνος του. Ηλι ηλι λαμα σαβαχθανι. Τετελεσθε.
καὶ τῇ ὥρᾳ τῇ ἐνάτῃ ἐβόησεν ὁ Ἰησοῦς φωνῇ μεγάλῃ λέγων· Ἐλωΐ Ἐλωΐ, λιμᾶ σαβαχθανί; ὅ ἐστι μεθερμηνευόμενον, ὁ Θεός μου ὁ Θεός μου, εἰς τί με ἐγκατέλιπες; Μαρκ. 15,34
περὶ δὲ τὴν ἐνάτην ὥραν ἀνεβόησεν ὁ Ἰησοῦς φωνῇ μεγάλῃ λέγων· ἠλὶ ἠλί, λιμᾶ σαβαχθανί; τοῦτ᾿ ἔστι, Θεέ μου Θεέ μου, ἱνατί με ἐγκατέλιπες; Ματθ. 27,46
καὶ φωνήσας φωνῇ μεγάλῃ ὁ Ἰησοῦς εἶπε· πάτερ, εἰς χεῖράς σου παρατίθεμαι τὸ πνεῦμά μου· καὶ ταῦτα εἰπὼν ἐξέπνευσεν. Λουκ. 23,46
ὅτε οὖν ἔλαβε τὸ ὄξος ὁ Ἰησοῦς εἶπε, τετέλεσται, καὶ κλίνας τὴν κεφαλὴν παρέδωκε τὸ πνεῦμα. Ιω. 19,30
............![]()
*