- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΠΙΔΑ - ΓΕΙΩΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Έκανα την άσκηση για το τρίτο κέντρο.
Προχώρησα πάνω στην γυάλινη γέφυρα και κατα περίεργο τρόπο δε με φόβισε καθόλου. Έφτασα σε βαθιά νερά και εκεί που η γέφυρα τελείωνε και δεν είχε επιστροφή, βούτηξα στο νερό. Ένοιωσα σα να ήμουν στο φυσικό μου στοιχείο. Κάπως σα γοργόνα. Κολυμπούσα χαρούμενα για ώρα.
Καθ΄όλη τη διάκρεια ένοιωθα ότι ήμουνα συνδεδεμένη με τον ήλιο, σα να υπήρχε μια κλωστη που με ένωνε μαζί του, κι αυτό με έκανε να νοιώθω προστατευμένη και ασφαλής.
Μορφέα περιμένω να μου πεις τι σημαίνει αυτό.
Φιλάκια
μια μερα με φως!
Οτι φαινομενικά τελειωνει ειναι απλά η αρχη ενός καινουργιου.
Οτι τελειωνει συνεχιζει να ζει,απλά κλεινει ένα κυκλος.
Ειμαστε εδω,όπως θελαμε να διαμορφωθουμε ο καθενας ξεχωριστα και μοναδικά τελεια.
Ειναι σιγουρο ότι ενα νέο θεμα θαξεκινησει,
Ειναι σιγουρο ότι ομαδα υπαρχει και ζυμώνεται για να υπαρξει με την οποια νεα μορφη ακόμη κι αν μεινουν ολα ιδια.
Ετσι νοιωθω αυτα καταθετω.
"""Ολε ολε ολε πάντα θάμαστε εκει
στη μεγαλη στιγμη στη μεγάλη φωτιά που ανάβει η ζωη
και μετα και μετα εντελως ξαφνικά
στη μεγαλη στιγμη που ξεσπάει η καρδια θελω ναμαι μπροστά...
κι αμα σπασουν κι αυτες τις καρδια οι ραφες
θελω να μετρηθω με το μεσα θεριό ....
........................
στη μεγαλη στιγμη που ξεσπαει η ζωή παντα θαμαστε εκει...."
ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ -ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗς ΟΜΑΔΑΣ ΤΥΧΑΙΑ.ΔΕΝ ΜΑς ΤΟΕΣΤΕΙΛΕ ΤΥΧΑΙΑ Ο ΜΟΡΦΕΑς ,ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΥΧΑΙΑ........και οι μεγαλες στιγμες ειναι εδω και η φωτια και το θεριο και η ζωη ειναι εδω.
Καλλιοπη
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
Κι εμένα με στενοχώρεσε αρχικά και μόνο η ιδέα της δυάλισης της ομάδας, όμως τελικά είναι απαραίτητο να αποστασιοποιηθούμε λίγο, να σκεφτούμε και να διαλογιστούμε και κλείνοντας ένα κύκλο να προχωρίσουμε πιο ώριμοι...
Φιλιά και φως σε όλους

Μαζεψα απο την αυλη εβαλα και κι ενα ματσο σκόρδα κα μαι αγκαθουρα,ετσι δεν λεει η παραδοση???
Καλη Πρωτομαγια σε ολους μας καιειμαστε εδω.

Γιώτα...
φυσικά θα πρέπει να επαναλάβεις αρκετές φορές τον διαλογισμό αυτό. Από οτι φαίνεται εδώ πάντως τα συναισθήματά σου δεν είναι μπλοκαρισμένα, πολύ χαίρομαι για σένα.
Φαίνεται οτι το ηλιακό σου πλέγμα λειτουργεί άριστα και άρα συναισθηματικά είσαι σε πολύ καλή κατάσταση. Εάν Γιώτα αυτό είναι μια μόνιμη κατάσταση, τότε βρίσκεσαι σε πάρα πολύ καλό δρόμο.
Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

Μουσική
Νότα Μι
Όργανο Βιολί
Χρώμα
Πράσινο Σμαραγδί και στην ανώτερη οκτάβα του Ροζ
Διαλογισμός
Ασχολία με τα παιδιά
Οραματισμός
Είμαι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, το φως είναι ελάχιστο. Το δωμάτιο είναι μακρόστενο και άδειο
Είμαι καθισμένος σε μια άνετη πολυθρώνα και απέναντί μου είναι μια άλλη πολυθρόνα όπου στέκεται ένα παιδί.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ
Το παρατηρώ και σελίγο σηκώνονομαι και τρέχοντας το αγκαλιάζω.
Έχω τόσο καιρό να το δω, έχω τόσο καιρό να του μιλήσω.
Παρατηρώ την ηλικία του.
Παρατηρώ τα χαρακητριστικά του, είναι παραμορφωμένο; Είναι ακριβώς όπως εσείς μικροί;
Μιλάω μαζί του και τον ακούω να μου μιλάει.
Συζητάω για λίγο μαζί του
Ύστερα από λίγο τον ρωτάω τι θέλει να μου δείξει.
Με πιάνει από το χέρι λοιπόν και μου δείχνει...
Παρατηρώ τι μου δείχνει... κάποια σκηνή, κάποιο μέρος... παρατηρήστε
Σε κάθε μέρος που μας πηγαίνει το ρωτάμε γιατί μας το δείχνει; Ακούστε τι θα σας πει.
Αφού τελειώσει κι αυτή η διαδικασία τότε τον ρωτάω τι θέλει να κάνουμε μαζί. Μπορεί να θελήσει να κάνετε οτιδήποτε, να χορέψετε, να γελάσετε, να τραγουδήσετε, ναπαίξετε στην παιδική χαρά.
ΚΑΝΤΕ ΤΟ... ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟΥΣ
ΖΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ, ΓΕΛΑΣΤΕ ΕΙΣΤΕ ΣΕΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ, ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.
Στο τέλος, του υπόσχομαι οτι από εδώ και πέρα θα το επισκέπτομαι συχνά, ανταλλάζω δώρα μαζί του..
κάνω τρεις βαθιές αναπνοές και επανέρχομαι...

Μολονότι η συγκυρία δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη, θα ήθελα να σας αποχαιρετήσω, ευχαριστώντας όλους θερμά που υποστήκατε την φλυαρία μου τους τελευταίους μήνες.
Θεωρώ ότι το τόπικ αυτό υπήρξε στολίδι για το εσοτέρικα και χαίρομαι που συνέβαλα έστω και λίγο σε αυτό.
Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους και καλές συζητήσεις.
Με πολλή αγάπη πάντα,
Unseen
***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****
Αγαπω τους κύκλους της ζωης μου αγαπω κι αυτον που κλεινω σε αυτο το τοπικ,μόνο αγαπη νοιωθω για ολους,δεν θα μου λειψετε γιατι σας εχω μεσα μου.
Ποιος ξερει........
Καλη συνεχεια σε ολους, σε ολα, και δυναμη γιατι μονο το καλο παντα κυριαρχει.
Αλλά όπως είπε και η galazia_sfaira... ποιός ξέρει.
Σας ευχαριστώ όλους για τα τόσα που πήρα αυτό το διάστημα μέσα από τις συζητήσεις μας.
Ευχομαι να ξανασυναντηθούμε σύντομα.
Πολύ αγάπη
Γιώτα
Δεν θα κάνουμε την άσκηση για να ολοκληρώσουμε με τα κέντρα;
Εγώ την έκανα. Ένοιωσα πολύ ωραία που αυτό το παιδί ήταν χαρούμενο που με είδε (τον εαυτό του) να έχω μεγαλώσει. Μου έδειξε ένα μεγάλο και όμορφο κτίριο σε μια εικόνα, αλλά όταν το ρώτησα τι είναι μου είπε - θα καταλάβεις αργότερα. Μετά με πήγε σε ένα υπέροχο κήπο με λουλούδια. Μαζεψαμε λουλούδια και φτιάξαμε ένα ωραίο καλάθι. Πήγαμε στη θάλασσα, παίξαμε με το νερό, γελάσαμε. Στο τέλος που το ρώτησα τι θέλει να μου πεί με αυτά, με κοίταξε χαμογελώντας χωρίς να μιλήσει και εγώ εκείνη τη στιγμή σα να έλαβα ένα μήνυμα ότι πρέπει να δώσω χαρά σε παιδιά. Αυτό με προβλημάτισε και άρχισα να σκέφτομαι τι θα μπορούσα να κάνω.
Αυτά και περιμένω τα υπόλοιπα κέντρα.
Μουσική
Νότα Σολ
Όργανο Κλαρίνο, Φλάουτο
Χρώμα
Γαλάζιο
Διαλογισμός
Παρατήρηση του γαλάζιου ουρανού και της θάλασσας
Οραματισμός
Ο οραματισμός για αυτό το Κέντρο είναι αρκετά εύκολος αλλά και λίγο περίπλοκος. Προϋπόθεση για την βέλτιστη δυνατή λειτουργία του οραματισμού είναι να έχουμε εργαστεί στα προηγούμενα κέντρα αρκετάκαι ειδικά σαυτό τουηλιακού πλέγματος και του 2ου Κέντρου.
Είμαι σε έναν λόφο. Απόκάτω υπάρχει μια μπλε θάλασσα και από πάνω μου βλέπωτον υπέροχο καταγάλανο ουρανό.
Βλέπω οτι οορίζοντας δενείναι ευδιάκριτος αφούουρανός και θάλασσα φαίνεται να ενώνονται.
Είμαι μόνος και ο κόσμος στον οποίο ζω έίναι δικός μου.
Είμαι απόλυτα ασφαλής
Είμαι απόλυτα ελεύθερος
Είμαι ο εαυτός μου
Διαλογίζομαι στο παρελθόν μου, στο παρόν και στο μέλλον.
Φέρνω μπροστά μου όλα εκείνα τα πρόσωπα τα οποία μου έχουν προκαλέσει προβλήματα με τα λόγια τους, τις σκέψεις τους ή τις πράξεις τους.
Βλέποντας το κάθε πρόσωπο σκέφτομαι οτι τώρα είναι η ευκαιρία να του πω όσα δεν του έχω πει ποτέ είτε γιατί δεν μπορούσα, είτε γιατί δεν ήθελα είτε γιατί δεν άκουγε.
Μιλάω με όλα μου τα συναισθήματα, θυμώνω, νευριάζω, κλαίω...
Καλό είναι για να έχει ο διαλογισμός ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα όταν θα τον κάνουμε να έχουμε κοντά μας ένα μαξιλάρι. Ώστε ακόμα κι αν μας έρθει να χτυπήσουμε το πρόσωποπου βλέπουμε, να χτυπήσουμε το μαξιλάρι.
Άφού μιλάω με κάθε πρόσωπο, στο τέλος θυμάμαι όσα μου έχει κάνει. Παίρνω αυτές τις αναμνήσεις, καθώς και όλα αυτά που του έχω πει και τα βάζω σε ένα κουτί.
Δένω το κουτί με μια κόκκινη κορδέλα και λέω...
Αυτά δεν ανήκουν σε μένα, αλλά σε σένα για αυτό σου τα παραδίδω με πολύ αγάπη.
Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία για κάθε πρόσωπο
Αυτός ο υπέροχος οραματσμός ενεργοποιεί το κέντροτου λαιμού και τον καθαρίζειπολύ βαθιά.
όπως έχω πει όμως παλαιότερα, το παν είναι η επανάληψη και η καταγραφή των εκάστοτε συναισθημάτω,λέξεων, σκέψεων και πράξεων γιατί ο τελικός στόχος είναι πάντα η αυτογνωσία και άρα η εσωτερική θεραπεία.
Καλό είναι σε αυτόν τον διαλογισμό να είμαστε μόνοι για να μιλήσουμε με φωνή και να εκφραζόμαστε αν μη τι άλλο ελεύθερα.
Αφού έχουμε τελειώσει λοιπόν με όλα τα πρόσωπα, τότε παρατηρώ και πάλι το απροσδιόριστο ορίζοντα και υπόσχομαι πως απόεδώ καιπέρα θα είμαι ο εαυτός μου και θα μιλάω κάθε φορά που θέλωκαι θα εκφράζω όσα θέλω.
Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει να εκφραστώ...
Να είστε καλά

Να είστε καλά

Τι μου κάνετε;
Ναι εδω ειμαι καλά καταλαβατε....
Μωυσή μου ,έκανα ψυχή μου κι αλλα πραγματακια όμορφα και δεν καταφερα να κάνω τους οραματισμους....πειράζει που ειμα καθυστερημενη;Το ξερω πως "όχι"Για όλα τα πραγματα χρειάζεται ο χρόνος τους,κι εγω ηθελα τον δικό μου.
Ευχαριστω και επανέρχομαι!
Πολύ χάρηκα που σε είδα.
Μορφέα ο τελευταίος οραματισμός καταπληκτικός.
Πολλά συναισθήματα βγήκαν και εκτονώθηκαν.
Περιμένω και τους υπόλοιπους. Μη μας ξεχάσεις.
Γαλάζια σφαίρα φυσικά και δεν πειράζει, αρκεί να κάνεις αυτό που περισσότερο σε βοηθάει στην πορεία σου.
Γιώτα πολύ χαίρομαι που κάνεις τους οραματισμούς.

Μουσική
Νότα Λα
Όργανο Φλογέρα
Χρώμα
Μπλε
Διαλογισμός
Η χαλάρωση έχει πολύ ευεργετικές ιδιότητες στο κέντρο αυτό, γιατί στο κέντρο αυτό υπάγεται ολόκληρο το νευρικό σύστημα του ατόμου. Άρα ότι μπορεί να χαλαρώσει το νευρικό σύστημα, βοηθά και στην καλύτερη λειτουργία αυτού του κέντρου.
Οραματισμός
ΠΛέον το 6ο και το 7ο κέντρο είναι πολύ υπερβατικά κέντρα
Χαλαρώνω...
Βρίσκομαι στο διάστημα, είναι σκοτάδι αλλά τα πάντα έχουν μια μπλε απόχρωση.
Παρατηρώ τα χρώματα για κάποια λεπτά.
Παρατηρώ την απόλυτη ησυχία, την απόλυτη γαλήνη που υπάρχει.
Παρατηρώ τα συναισθήματά μου...
Κοιτάω τον πλανήτη μας...
Παρατηρώ τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου...
Πλησιάζω προς την Γη και καθώς την βλέπω όλο και πιο κοντά παρατηρώ από πάνω τα δάση, τους ωκεανούς, και βουνά.
Τους παρατηρώ για αρκετή ώρα έναν έναν ξεχωριστώ μέχρι να διαπιστώσω οτι αναπνέουν...
Βλέπω οτι οτι το δάσος διαστέλλεται και συστέλλεται, πολύ αργά μεν, αλλά ευδιάκριτα δε.
Παρατηρώ την θάλασσα, την βλέπω να διαστέλλεται και να συτέλλεται με τον ίδιο τρόπο.
Βλέπω τα βουνά και παρατηρώ ξανά το ίδιο
Κατανοώ οτι όλα είναι ζωντανά... αναπνέουν...
Κατεβαίνω πιο κάτω προς την Γη, τόσο όσο να βλέπω τους ανθρώπους απλά ως μία μάζα, τα ζώα επίσης και τα θαλάσσια όντα επίσης (βλέπω μέσα στην θάλασσα)
Παρατηρώ την διαφορετικότητα του είδους, παρατηρώ τιος κοινές τους συμπεριφορές και τις διαφορές τους.
Τελικά εστιάζω απλά στην αναπνοή όλων των πλασμάτων, τα παρατηρώ να αναπνέουν...
Όταν επιβεβαιωθώ και δω οτι τα πάντα αναπνέουν, τότε βγαίνω γρήγορα έξω από την Γη και παρατηρώ τον πλανητη...
Σε λίγο βλέπω τον ίδιο τον πλανήτη να διαστέλεται και να συστέλλεται.
Ακόμα και ο πλανήτης αναπνέει..!
Τότε εσωστρέφομαι απόλυτα και παρατηρώ παντού όλο το σύμπαν...
ΚΑΙ ΝΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ
ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ!!!
Εναρμονίζομαι κι εγώ με αυτήν την αναπνοή....
Προσπαθώ λοιπόν να είμαι πλήρως παραδομένος και μόλις νιώσω την διαστολή να λαμβάνει χώρα εισπνέω αργά και στην συστολή εκπνέω αργά.
Αφού αισθανθώ πλήρως εναρμονισμένος, παίρνω τρεις βαθιές αναπνοές και επανέρχομαι.
Αυτός ο διαλογισμός είναι άκρως υπερβατικός αλλά και ιδιαίτερα δύσκολος.
Εάν τον πετύχετε πραγματικά θα σας αλλάξει το είναι σας, από μέσα προς τα έξω. Έχει εκπλητική δύναμη
Να είστε καλά

Είχα αυτήν την ερώτηση σε άλλο θέμα, αλλά τελικά έκλεισε, προτού προλάβει κάποιος να μου απαντήσει. Επειδή είδα ότι γράφετε ότι είναι πιθανό και αυτό το θέμα να κλείσει, είπα να τη στείλω αμέσως κι έτσι δεν διάβασα όλες τις σελίδες του θέματος, που μπορεί να περιείχαν κάποια απάντηση. Συγνώμη αν σας βάζω να επαναλαμβάνεστε.
Στο προκείμενο τώρα. Θέλω να ρωτήσω κάτι που με αφορά προσωπικά και κάνει τη ζωή μου δύσκολη. Από μωρό φοβάμαι το σκοτάδι της νύχτας γιατί τότε έβλεπα κάτι αλλόκοτες και κακές φάτσες να εμφανίζονται (μια γριά από ένα παραμύθι θυμάμαι) και πρέπει υποχρεωτικά, μέχρι τώρα, να έχω κάθε βράδυ ανοιχτό ένα μικρό φως (στην καλύτερη περίπτωση) ή όλα τα φώτα του σπιτιού (στην χειρότερη)γιατί όλο φοβάμαι ότι κάτι απαίσιο θα εμφανιστεί από τα σκοτάδια. Δεν φοβάμαι το σκοτάδι όταν βρίσκομαι σε ανοιχτούς χώρους (πχ στο δρόμο), όταν είμαι σε ξένα μέρη (πχ ξενοδοχεία, σπίτια φίλων κλπ) ο φόβος μετριάζεται ή εξαφανίζεται και όταν κοιμάμαι στο ίδιο δωμάτιο με άλλο άτομο ο φόβος είτε εξαφανίζεται (ιδίως αν το άλλο άτομο είναι ξύπνιο) είτε, σπανιότερα, και μόνο αν το άλλο άτομο κοιμάται, αρχίζω να φοβάμαι και το άλλο άτομο (για το ίδιο άτομο το ένα βράδυ μπορεί να μη φοβάμαι και το άλλο να φοβάμαι). Επίσης, δεν φοβάμαι το τεχνητό σκοτάδι, όταν ξέρω ότι έξω είναι ημέρα κι όχι νύχτα. Φοβάμαι=τρώω κρίση τρελού πανικού πέρα από κάθε λογική και πρέπει οπωσδήποτε να ανάψω τα φώτα. Αν δω μια τρομαχτική εικόνα (το βαρύτερο) ή ακούσω/διαβάσω μια τρομαχτική ιστορία με κατατρέχει για χρόνια. Μόλις ξημερώσει, όλα αυτά μου φαίνονται πάρα πολύ γελοία και δεν φοβάμαι τίποτα. Έχω διαβάσει πάρα πολλή ψυχολογία σχετικά με την συγκεκριμένη φοβία, καθώς και φυσιολογία του εγκεφάλου, αλλά δεν υπάρχει λύση που να εξαφανίζει το πρόβλημα. Μήπως έχει να κάνει με κατί από αυτά που λέτε εδώ και ξέρετε κανένα τρόπο να απαλλαγώ? Συγνώμη αν το ποστ μου είναι άσχετο, αλλά από αυτά που διάβασα στο τοπικ σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει κάποια σχέση και κυρίως, ότι μπορεί και να με βοηθήσετε.
Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το ποστ μου και θα εκτιμήσω πολύ κάθε βοήθεια.
Ακριβώς το ίδιο είχα από μικρή, μέχρι πριν λίγα χρόνια.
Βοηθήθηκα από ψυχολόγο και το ξεπέρασα. Η δική μου φοβία οφειλόταν σε βιώματα παιδικής ηλικίας. Έχεις επισκευτεί ψυχολόγο;
Δεν ξέρω αν οι φίλοι εδώ έχουν να σου προτείνουν κάποιους καθαρισμούς.
Η Unseen αν διαβάσεις πιό πίσω έχει δώσει ένα καλό καθαρισμό χώρου. Μπορείς να τον δοκιμάσεις.
Στη διάθεσή σου αν κάτι χρειαστείς.
Γιώτα