- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Δεν ασθενούν έναντι του θείου.
Το προπατορικό αμάρτημα υπάρχει και στους Ορφικούς με τον συμβολισμό του τεμαχισμού του Διόνυσου, αλλά και εις την ουσία όλες οι θρησκείες προβάλλουν ενα συμβολικό γεγονος που οδήγησε στην πτώση.
Για το αμαρτίες γωνέων παιδεύουσιν τέκνα, αν γνώριζεις η αν διαισθάνεσαι τον νόμο του κάρμα θα καταλήξεις στο ίδιο συμπέρασμα και θα μπορούσες να ακούσεις το ίδιο πράγμα απο οποιανδήποτε θρησκεία. Απο τον Ινδουσμό-Βουδισμό κλπ δε θα ακούσεις και το αντίστροφο, οτι δηλαδή αμαρτίες τέκνων παιδέυουσιν τον πατέρα, καθότι η τεκνογονία(ακόμα και η πνευματική) δημιουργεί καρμική υποχέωση,
αλλά εις την ουσία το ίδιο συμβαίνει και στον Χριστιανισμό.
Απορία ψάλτου, βήξ!!!
Και..ρούφους;Μετά τον Αίολο, νέες αποκαλύψεις;
quote:
Ρε Εαρινέ, σοβαράπ ιστέυεις ότι πήγαν στο φεγγάρι;Κα γιατι δεν ξαναπήγαν,σε ρωτάω αγόρι μου;Είναι απο άλλη ομάδα αίματος;
Απορία ψάλτου, βήξ!!!
Και..ρούφους;Μετά τον Αίολο, νέες αποκαλύψεις;
Χαλάρωσε...
soul
Φίλε μου, καταλαβαινω, ότι δεν φταίς εσύ, η ...φαντασία σου τα φταίει,αλλά, δεν μπορείς να την ψάχνεις λίγο πρώτα κι μετά να εκτίθεσαι έτσι απλά;Εσύ πιστεύεις πράγματα που δεν υπάρχουν και γι αυτο δεν μπορούμε να συννενοηθούμε....Η θρησκεία, δεν πιστεύει τίποτε που δεν υπάρχει...Διαπιστωμένα,δε,εδώ και χιλιάδες χρόνια.....Η λογική σου μπορεί να μην τα δέχεται, αλλά, γι αυτό λέει,
μην λές ποτέ ποτέ......
Και για τον φίλο Κοκοακις, αν αποτελούσαμε μέρος αυτού του κόσμου, δεν θα γινόμασταν τελευταίοι, όπως συμφωνούν σε αυτό, θρησκεία και επιστήμη...
Σκέψου:Φτιάχνεις ένα περιβάλλον και μετά πας τον
κύριο αυτού του χώρου...Αυτό ειναι ο άνθρωπος, μην το φοβάστε...Η φυση, δεν θα ...θυμώσει....Ξέρει αυτή γιατί και απο Ποιόν έγινε, δεν χρειάζεται να την νοιαζόμαστε, εμείς...
Πάντα, με σεβασμό σε ότι υπάρχει γύρω μας....Αλλά, καταλάβετε το, εγινε για μας ο κόσμος, όχι εμείς,σαν να ειμαστε κομμάτι του...Είμαστε οι κυρίαρχοι του κόσμου...Δεχτείτε το...
quote:
Ειμαι τόσο χαλαρός, που δεν μπορείς να το διανοηθείς Εαρινέ μου,αλλά, ρε φίλε,σπο τη μια μου το παίζεις ρεαλιστήςκ ι απο την άλλη, μου πετάς το παραμυθάκι για το φεγγάρι, σίγουρα πιστεύεις και για εξωγήινους....Τι να κάνω κι εγώ;Εοοοέεεε!!!!
Φίλε μου, καταλαβαινω, ότι δεν φταίς εσύ, η ...φαντασία σου τα φταίει,αλλά, δεν μπορείς να την ψάχνεις λίγο πρώτα κι μετά να εκτίθεσαι έτσι απλά;Εσύ πιστεύεις πράγματα που δεν υπάρχουν και γι αυτο δεν μπορούμε να συννενοηθούμε....Η θρησκεία, δεν πιστεύει τίποτε που δεν υπάρχει...Διαπιστωμένα,δε,εδώ και χιλιάδες χρόνια.....Η λογική σου μπορεί να μην τα δέχεται, αλλά, γι αυτό λέει,
μην λές ποτέ ποτέ......
Και για τον φίλο Κοκοακις, αν αποτελούσαμε μέρος αυτού του κόσμου, δεν θα γινόμασταν τελευταίοι, όπως συμφωνούν σε αυτό, θρησκεία και επιστήμη...
Σκέψου:Φτιάχνεις ένα περιβάλλον και μετά πας τον
κύριο αυτού του χώρου...Αυτό ειναι ο άνθρωπος, μην το φοβάστε...Η φυση, δεν θα ...θυμώσει....Ξέρει αυτή γιατί και απο Ποιόν έγινε, δεν χρειάζεται να την νοιαζόμαστε, εμείς...
Πάντα, με σεβασμό σε ότι υπάρχει γύρω μας....Αλλά, καταλάβετε το, εγινε για μας ο κόσμος, όχι εμείς,σαν να ειμαστε κομμάτι του...Είμαστε οι κυρίαρχοι του κόσμου...Δεχτείτε το...
Απορώ αν και σύ ο ίδιος καταλαβαίνεις τι εννοείς με όλα όσα λές!
Τι να φοβόμαστε και τι να θυμώσουμε και τι να δεχθούμε..τι λές ρε Βαγγέλη?
Ποιά θρησκεία και ποιά πράσινα άλογα μου λές?
Για τον Αδάμ και την Εύα...αυτό προσπαθείς να μας πείς?
Και το ότι δεν γνωρίζει οτιδήποτε καμμιά θρησκεία για το πως λειτουργεί ο ψυχισμός του ανθρώπου?
Αν είχα φαντασία , ίσως και να πίστευα διάφορα και να έβλεπα άλλα τόσα, αλλα προσωπικά δεν έχω αχαλίνωτη φαντασία φίλε μου αλλα λογική αξιολόγηση και όχι αγιολόγηση..!
Προσπάθησε να ξεπεράσεις το σύνδρομο του 95% και τα χιλιάδες χρόνια που μονίμως χρησιμοποιείς ως επιχείρημα και μετά μπορούμε να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις ως ελεύθεροι άνθρωποι!
Σου έχω θέσει ένα "κάρο" ερωτήματα και οι απαντήσεις σου μονίμως είναι του τύπου:"Τι θα μας πείς εσύ και στο 95% και χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι πιστευουν αυτό κλπ...κλπ"
Απαντήσεις έχεις φίλε μου?
Τις ακούμε λοιπόν..!
Πιο παλιά είχα καταθέσει ερωτήματα και είχα αναφερθεί σε γεγονότα και για τα οποία είχα εκφράσει απορίες..ε! λοιπόν , ουδέποτε πήρα καμμιά απάντηση και δεν πρόκειται ποτε ξανά να ασχοληθώ με το θεμα αυτό , διότι δεν οδηγεί πουθενα , όταν δεν έχετε να δώσετε απάντηση μονίμως λέτε:"Αυτό πρόκειται για μεταφορά , είτε για συμβολισμό ...είτε ξέρω γώ τι κάθε φορά σκαρφίζεσθε.."
Θα ξαναρωτήσω λοιπόν :"Που και σε ποιό σημείο των ιερών σας βιβλίων , γίνεται αναφορά για το υποκείμενο άνθρωπος και τις εσωτερικές διεργασίες , οι οποίες χειραγωγούν και κατευθύνουν τον άνθρωπο???"...πού???
Και εφόσον δεν υπάρχουν , διότι δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ , και σαφώς δεν αποτελεί προβληματική δική μου αλλα ούτε κανενός ανθρώπου πάνω στην γή αυτό , αλλα λογικά προκύπτον ερώτημα , εκ των πραγμάτων προκύπτει και το αληθές...ότι δηλαδή δεν μπορεί η όποια θρησκεία να προσεγγίσει θεματικά τον ψυχισμό του ανθρώπου και αυτό διότι έχει άγρια μεσάνυχτα περί αυτού..!
Πές μου λοιπόν χωρίς κραυγές θυμού και ειρωνίας ...που και σε ποιό σημείο γίνεται αναφορά για το υποκείμενο άνθρωπος και τις εσωτερικές λειτουργίες του ... διότι όπως ασφαλώς γνωρίζεις κάθε δημιούργημα έχει έναν μηχανισμό που τον κινεί ... που λοιπόν αναφέρεται η κάθε θρησκεία -εν προκειμένω ο χριστιανισμός- σε εσωτερικά δρώμενα για να μπορεί να πεί ότι έχει κατοχυρώσει δικαίωμα μέσα απο την γνώση αυτή να επιχειρεί την όποια θεραπεία του ή αλλαγή του προς το καλύτερο και αποδοτικότερο!
Ελπίζω να μην αρχίσεις πάλι τα κρωξίματα..![]()
soul
Μην το κουράζεις,σκοτώνεις την κουβέντα...Άσε να μιλήσει κανένας
που να ξέρει...
quote:
Πολλές φορές στο λέω αγόρι μου Εαρινέ, αλλά δεν εννοείς να το χωνέψεις: Το ξέρω ότι δεν καταλαβάινεις...Το ανέκδοτο, με σένα είναι ότι νομίσες ότι αυτο ειναι δικό μου πρόβλημα...
Μην το κουράζεις,σκοτώνεις την κουβέντα...Άσε να μιλήσει κανένας
που να ξέρει...
Όποιος γνωρίζει απαντάει φίλε μου και το γεγονός ότι δεν απαντάς αποδεικνύει σε όλους μας το αυταπόδεικτο..!
Δεν γνωρίζει τίποτα για τον άνθρωπο και παρ'ολ'αυτά εμφανίζεται ως ειδήμων ... η εκκλησία εννοώ και οι "ειδικοί" που την πλαισιώνουν!
soul
Edited by - Εαρινός on 01/02/2010 19:12:59
Και επι των σχολίων σου....Δεν μπήκα στο φόρουμ για να ψαχτώ...Ψαχνόμουνα απο τριάντα χρόνια τώρα, όχι σήμερα...Με ανάλογες εμπειρίες και γνωση,αλλά,είμαι πάντα νηφάλιος στις θέσεις μου και δεν με παρασέρνει ο ενθουσιασμός....Αυτή είναι η διαφορά μας...
Φίλε Εαρινέ, για δυο χιλιετίες, γράφονται οι ιστορίες τόσων ανθρώπων,σε χιλιάδες βιβλία και συμπερασματικές πραγματείες, όπως γεροντικά και βιοι, που διδάσκουν αρκετά για τον άνθρωπο, όσο κι αν εσύ δεν το γνωρίζεις...Κι αν κάτσεις και διαβάσεις τιποτε, μπορεί να μάθεις κάτι...Άνθρωποι, που έζησαν καταστάσεις και εποχές,μετέφεραν αιτίες και αποτελέσματα,πάμπολλες φορές,ώστε, υπάρχει η ανάλογη επαφη και εμπειρία, γιατι η εκκλησία, αποτελείται απο .....πιστούς, ανθρώπους, εκατομμύρια, που ζουν,δεν ειναι αόρατοι...Είναι η πλειοψηφία γύρω σου....
Σκέψου λίγο λογικα ρε παιδί μου, τι λές....Με κουφαινεις πιο πολύ, που επιμένεις κι όλας...
quote:
Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει με τον trexagireve. Από τη μια είναι ενταγμένος στο forum εσωτερικά και μάλλον ψάχνεται. Αλλά είναι οξύμωρο να ψάχνεται για τα υπερβατικά και τα αόρατα και να μην προσπαθεί να εξηγήσει τον κόσμο που βλέπει γύρω του
Έχω την αίσθηση φίλε μου , ότι δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να εξηγεί και σε κανέναν -κατ'αρχάς-.... αλλα απο την άλλη μεριά ασφαλώς όταν εκτίθεται -ο οποιοσδήποτε - σε έναν δημόσιο διάλογο , τότε "ναί" είναι υποχρεωμένος να εξηγήσει όλα όσα καταθέτει!
Δεν γνωρίζω αν πάλι είναι λυπηρό , μα έχω την αίσθηση , ότι είναι τουλάχιστον αναμενόμενο και φυσικό επακόλουθο , όταν υπάρχει έλλειμα αποδεικτικού υλικού και κατα κάποιο τρόπο αποτελεί μια "προληπτική συντήρηση" και ενός είδους άμυνας του "εγώ" και το οποίο βρίσκεται σε ενός είδους ένταση αλλα και πίεση συνάμα!
Φυσικά ο Βαγγέλης είναι φίλος και συνδίκτυος και καθ'ολα σεβαστός ως πρόσωπο αλλα τα όσα λέει και υπερασπίζεται -όπως όλοι μας εξάλλου- θα πρέπει να τα τεκμηριώνει αλλα απο την άλλη μεριά θέματα τέτοιου είδους -θρησκευτικού περιεχομένου και πίστεως- "τεκμηριώνονται" μόνο εντός του κάθε ανθρώπου , μέσα απο δικά του προσωπικής φύσεως βιώματα και τα οποία απολαμβάνουν μιας προσωπικής και άρα υποκειμενικής αλήθειας και η οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αποδειχθεί με λογικά επιχειρήματα και αυτό διότι είναι συναισθηματικής φύσεως θέματα!
Π.Χ:
Εγώ ας πούμε , αγαπώ κάποιον άνθρωπο και έχω την ανάγκη να με αγαπάει και κείνος..όμως αυτό το συναίσθημα , το βιώνω εντός μου και για μένα υφίσταται αλλα σε καμμιά περίπτωση δεν φαίνεται ... δεν έχει μορφή ...δεν έχει σχήμα , είναι κάτι μοναδικό και ολότελα δικό μου ή του καθενός!
Γι'αυτό και πολλές φορές έχω πεί και με σεβασμό προς κάθε πιστό , ότι τα θέματα της πίστεως δεν αποδεικνύονται και καλό θα ήταν να έμεναν στην προσωπική βάση , απ'οπου εξάλλου εκπορεύονται και υποστασιοποιούνται και δεν είναι θέμα αυτής της στιγμής να αναφερθούμε στο πως και το γιατί υποστασιοποιούνται αλλα και θεμελιώνονται εντός του κάθε "πιστού"..!
Πρόκειται για μια προσωπική τους αλήθεια και η οποία είναι μοναδική ...ολότελα δική τους και δεν μπορεί να μεταβιβασθεί και να αποδειχθεί αλλα μπορεί -απλά- να αφουγκρασθεί απο κάποιους οι οποίοι τρέφονται απο την ίδια πίστη και ελπίδα και έχουν αντίστοιχες προσωπικές βιωματικού χαρακτήρα εμπειρίες...οπότε έχουν και κοινές ανάγκες και χαρακτηριστικά και τα οποία συγκροτούν και δομούν την ομάδα των πιστών!
Να συζητήσουμε για την ψυχή της ομάδας..???
Ας το αφήσουμε αυτό καλύτερα..διότι εκεί βρίσκεται ο χώρος αλλα και η αιτία της αλλοτρίωσης του υποκειμένου και της δικής του ψυχής-ατομικής- ... η οποία καθυποτάσσεται και χειραγωγείται..ωθώντας το υποκείμενο άνθρωπος σε πράγματα που σε άλλη περίπτωση -ως μονάδα- μάλλον ποτέ δεν θα έκανε..!
soul