ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Έχασα τίποτα? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Έχασα τίποτα? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

captain steven66 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
captain stevenΜέλος
30/04/2003, 22:34:01
Να 'με και 'γω!Είχα πάει στη Σίφνο για περίπου μιαμιση βδομάδα,λοιπόν έχασα τίποτα συνταρακτικο?Κανένα σπουδαίο νέο?

Ά!και μια και δεν σας τα είπα:Χριστός Ανέστη!ακόμη Χρόνια Πολλά και στους εορτάζοντες!

Με τα σκιτσάκια τι γίνεται?

30/04/2003, 23:35:04
Ομοιοπαθούσα:
Ναι το ξέρω το συναίσθημα. Βρίσκεσαι σε άλλα μέρη και τα σκέφτεσαι, τα σκέφτεσαι τα φόρουμ...Και μετά έρχεσαι, το PC είναι μπροστά σου, και τα δάκτυλα έχουν πάθει γλωσσοδέτη. Κι αναρρωτιέσαι εάν έχασες τίποτα!
Σου εύχομαι καλώς όρισες, καλή ξεκούραση και χαλάρωση μετά από το ταξίδι.
Ισως χρειαστεί να αφιερώσεις λίγο χρόνο να διαβάσεις τόπικ που έχουν γεμίσει, αλλά απ'όσο ξέρω, δεν έχασες τιποτε. Τα σκιτσάκια αργούν ακόμα...

αυτή...που τα κατάφερε!

01/05/2003, 21:07:34
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279

ΑΞΙΖΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

ΟδοιπόροςΝέο Μέλος
22/09/2008, 12:13:44
Καλημέρα,

Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τον Υπερβατικό Διαλογισμό, κυρίως από άτομα που τον εξασκούν. Όποιος μπορεί να δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με αυτό (πχ τι είναι ακριβώς, αν είναι εύκολο, αν μπορεί να διδαχτεί από βιβλίο), θα εκτιμηθεί τα μάλα .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

"Any fool can know. The point is to understand."
Albert Einstein

TheAllseeingeyeΜέλος
04/11/2008, 23:03:10
Καλησπέρα φίλτατε ΣΥΝΟδοιπόρε κι απο μένα. Τυγχάνει να ενδιαφέρομαι κι εγω αυτη τη περίοδο επι του 8έματος. Έιπα να την ψά3ω λιγάκι και σκέφτηκα το youtube. Βρήκα καποια ενδιαφέροντα βιντεάκια και τα παρα8έτω εδώ. Επίσης με αυτό το πόστ ενισχυω τη ζητηση επι του 8εματος και παρακαλώ κι εγώ όποιον γνωρίζει πλήρως η εστω πολυ καλα επι του 8έματος ας δώσει τα φώτα του.

http://www.youtube.com/watch?v=inmeP8gZtrQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=XG4UmQNvimE&feature=related

Παρα8έτω δύο μοναχα για δυο λόγους. Πρώτον για να δώσω τη γραμμη του συγκεκριμένου βιντεο και δευτερον για να ψά3ει οποιος 8έλει τα σχετικά 8έματα-βιντεακια του youtube.

Φιλικά και με δημιούργικη δια8εση Ο παντεπόπτης οφ8αλμός

Η εξουσία διαφθείρει, Η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα...

Edited by - TheAllseeingeye on 05/11/2008 00:49:07

23/11/2009, 21:24:19
Ο Υπερβατικός διαλογισμός είναι μια απλή χωρίς προσπάθεια νοητική τεχνική που ασκείται ενώ καθόμαστε αναπαυτικά με τα μάτια κλειστά για 15-20 λεπτά 2 φορές την ημέρα.
Η τεχνική στρέφει την αντίληψη μας προς τα μέσα για να εξερευνήσει μέσα μας βαθύτερα επίπεδα της σκέψης που σημαίνει πιο ήρεμα επίπεδα της διαδικασίας της σκέψης μέχρι που ο Νούς να έρθει σε μία κατάσταση πλήρους ανάπαυσης, ήρεμης εσωτερικής εγρήγορσης.
Σε αυτήν την ονομαζόμενη κατάσταση διαλογισμού, ενώ η αντίληψη επεκτείνεται στο απεριόριστο και με τον Νου σε πλήρη ανάπαυση, το σώμα ταυτόχρονα περνάει σε κατάσταση ανάπαυσης, το λιγότερο 3 φορές βαθύτερα από τον ύπνο.
Αυτή η κατάσταση της ανάπαυσης της φυσιολογίας που είναι υπεύθυνη για ένα ευρύ φάσμα από φυσιολογικά οφέλη, πρόληψη των ασθενειών, προώθηση της υγείας, προώθηση της μακροβιότητας, αύξηση του δυναμισμού όταν είμαστε σε δραστηριότητα και σε μια κατάσταση ήρεμης εσωτερικής εγρήγορσης που συνοδεύεται με την ονομαζόμενη ελεκτοεγκεφαλογραφική συνοχή, που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, την αύξηση της δημιουργικότητας, της νοημοσύνης, της πιο εύκολης μάθησης, προέρχεται από την άσκηση του Υπερβατικού Διαλογισμού.

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός διδάσκεται σε όλη την αγνότητά του, σύμφωνα με την παράδοση, από ένα πιστοποιημένο Διδάσκαλο.

Δεν μπορεί να μαθευτεί απο βιβλία η βίντεο.

Είναι ο πιο διαδεδομένος σήμερα στον κόσμο, ο πιο ευρέως επιστημονικά αποδεδειγμένος και ο πιο αποτελεσματικός σύμφωνα με την έρευνα.

Δημήτριος Γλύκας ΜΕ,Ph.D
Διδάσκαλος του Υπερβατικού Διαλογισμού
jgurudeva108@yahoo.com
www.tm.org

Edited by - Δημήτριος Γλύκας on 23/11/2009 21:31:53

24/11/2009, 09:12:31
Μόνο που πρέπει να πληρώσεις ενα ευρύ χρηματικό ποσό για να σου διδάξουν.No thanks.
24/11/2009, 11:23:37
quote:
Δεν μπορεί να μαθευτεί απο βιβλία η βίντεο.

Αυτό είναι μεγάλο ψέμα,είναι φανερό οτι ο σκοπός είναι τα λεφτά.Όλοι οι άνθρωποι έχουν τις ικανότητες να μαθουν να κάνουν τα πάντα απο μόνοι τους.Στην προκρειμένου περίπτωση του υ.δ. χρειάζονται οι πληροφορίες,τις οποίες όμως δέν σου τις λένε άμα δεν πληρώσεις κάτι χιλιάδες euro.

24/11/2009, 15:12:37
Ότι μπορεί να διαρκέσει στο βάθος του χρόνου είναι αληθινό και ότι δεν μπορεί είναι ψεύτικο.

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός μπόρεσε να διατηρηθεί αναλλοίωτος μέχρι την εποχή μας επειδή ακολούθησε την παράδοση χιλιάδων χρόνων και η παράδοσή λέει ότι μαθαίνεται μόνο από τον δάσκαλο στον μαθητή.

Οι διδάσκαλοι είναι το φωτεινότερο κομμάτι στην διαδρομή της ανθρωπότητας προς την ολοκλήρωση. Όλοι οι σοφοί οφείλουν την εξέλιξη τους και τα επιτεύγματα τους στην ζωή στους δασκάλους τους και πάντοτε αφιέρωναν κάθε τους επιτυχία σε αυτούς.

Είναι βέβαια ελεύθερος όποιος θέλει να ακολουθήσει το δικό του μονοπάτι, αλλά θα χάσει τεράστια ποσότητα ενέργειας και χάσιμο χρόνου. Ο δάσκαλος μπορεί να του προσφέρει με μια δύο λέξεις όλη την γνώση του που αποκόμισε από τις εμπειρίες μιας ολόκληρης διαδρομής.

Είναι στο χέρι του μαθητή να διαλέξει προσεκτικά τον καλύτερο δάσκαλο που θα τον βοηθήσει να εκπληρώσει τις πιο βαθιές του επιθυμίες.

Το μόνο που χρειάζεται από τον μαθητή τότε είναι να χαλαρώσει και να απολαύσει το ταξείδι της ζωής που η ποιότητά της είναι να μας κρύβει την πραγματικότητά της που είναι η ευτυχία.

Οι δάσκαλοι δεν έχουν στόχο την χρηματική αμοιβή αλλά την προσφορά, τα χρήματα είναι να για να πληρώνονται οι λογαριασμοί και για να έχουν χρόνο να αφοσιωθούν στην αποστολή τους.

Δημήτριος Γλύκας Ph.D

Edited by - Δημήτριος Γλύκας on 24/11/2009 16:02:07

Edited by - Δημήτριος Γλύκας on 24/11/2009 16:05:10

Edited by - Δημήτριος Γλύκας on 24/11/2009 16:10:20

24/11/2009, 19:16:40
Δέν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν,να παρουσιάζουν την τεχνική του υ.δ. τόσο απλή και τόσο προσιτή για όλους, και όμως να χρειάζεσαι Δάσκαλο για να την εφαρμόσεις, δεν στέκει.

quote:
Οι δάσκαλοι δεν έχουν στόχο την χρηματική αμοιβή αλλά την προσφορά, τα χρήματα είναι να για να πληρώνονται οι λογαριασμοί και για να έχουν χρόνο να αφοσιωθούν στην αποστολή τους.

Για να λέγεται κάποιος Δάσκαλος, θα πρέπει να έχει περάσει την 5η μύηση.Σε ένα τέτοιο επίπεδο οι Δάσκαλοι μπορούν να είναι όπου θέλουν χωρίς να χρειάζεται να ζούν σαν εμάς.Η καχύποπτη πευρά μου, μου λέει οτι πρόκειται για απάτη.

Αλήθεια έχει φτάσει κανείς που ασχολείται χρόνια με τον υ.δ. στην φώτιση ή έστω σε ένα επίπεδο συνειδητότητας ανώτερο?

24/11/2009, 20:08:51
Γεια σας και από εμένα.

Επειδή ήδη μιλάμε για τον διαλογισμό αλλά και για άλλες εμπειρίες σε άλλο τοπικ θα ήθελα να τοποθετηθώ και εδώ με μια θέση που για εμένα αποκαλύπτει ότι όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να φωτιστή κάποιος λογο του ότι τα εγώ συνεχίζουν να υπάρχουν!!

Φίλε Δημήτριος Γλύκας δεν είμαι εναντίων κανενός και δεν είμαι εδώ για να απορρίψω τα όσα λέτε. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι:

Φίλε Δημήτριος Γλύκας μετά από το υπερβατικό διαλογισμό και ζώντας μέσα στην καθημερινότητα εκφράζεται θυμό, απληστία, λαιμαργία περηφάνια, λαγνεία ή κάποιο άλλο ελάττωμα;

Αν μου πείτε ναι.. αυτό δεν σημαίνει ότι ο υπερβατικός διαλογισμός δεν είναι κάτι θετικό. Αυτό που επισημαίνω είναι ότι πολλοί διαλογιστές από διάφορα συστήματα στην πραγματικότητα είναι «κοιλημένοι» χωρίς στην ουσία να προχωρούν.

Αυτό το προχωρούν έχει να κάνει με την εξαγνιση και την εξάλειψη των εγώ αλλά και της προσωπικότητας.. έτσι ώστε η «πνευματικότητα» να είναι μόνιμα ακτινοβόλα. Αυτό πάλι με την σειρά του σημαίνει ότι το άτομο δεν έχει ανάγκη από τίποτα επειδή είναι ήδη πλήρης!

Περιμένω μια σας απάντησηα.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

30/11/2009, 21:55:07
quote:

Γεια σας και από εμένα.

Επειδή ήδη μιλάμε για τον διαλογισμό αλλά και για άλλες εμπειρίες σε άλλο τοπικ θα ήθελα να τοποθετηθώ και εδώ με μια θέση που για εμένα αποκαλύπτει ότι όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να φωτιστή κάποιος λογο του ότι τα εγώ συνεχίζουν να υπάρχουν!!

Φίλε Δημήτριος Γλύκας δεν είμαι εναντίων κανενός και δεν είμαι εδώ για να απορρίψω τα όσα λέτε. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι:

Φίλε Δημήτριος Γλύκας μετά από το υπερβατικό διαλογισμό και ζώντας μέσα στην καθημερινότητα εκφράζεται θυμό, απληστία, λαιμαργία περηφάνια, λαγνεία ή κάποιο άλλο ελάττωμα;

Αν μου πείτε ναι.. αυτό δεν σημαίνει ότι ο υπερβατικός διαλογισμός δεν είναι κάτι θετικό. Αυτό που επισημαίνω είναι ότι πολλοί διαλογιστές από διάφορα συστήματα στην πραγματικότητα είναι «κοιλημένοι» χωρίς στην ουσία να προχωρούν.

Αυτό το προχωρούν έχει να κάνει με την εξαγνιση και την εξάλειψη των εγώ αλλά και της προσωπικότητας.. έτσι ώστε η «πνευματικότητα» να είναι μόνιμα ακτινοβόλα. Αυτό πάλι με την σειρά του σημαίνει ότι το άτομο δεν έχει ανάγκη από τίποτα επειδή είναι ήδη πλήρης!

Περιμένω μια σας απάντησηα.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι μια νοητική τεχνική που έχει ως αποτέλεσμα ο Νους να κατασταλάζει και το σώμα να δέχεται μια βαθιά ξεκούραση τουλάχιστον 3 φορές περισσότερο από ότι κατά την διάρκεια του ύπνου.
Η βαθιά ξεκούραση της φυσιολογίας βοηθάει την διάλυση του στρες και εντάσεων.

Τα έντονα συναισθήματα όπως θυμός θλίψη, απληστία κα. είναι το αποτέλεσμα του στρες.
Όταν το συσσωρευμένο στρες αρχίσει να διαλύεται αυτά τα έντονα συναισθήματα και η άσχημη συμπεριφορά προς τον εαυτό μας και στους γύρω μας σιγά σιγά ομαλοποιείται.
Ο Νους λειτουργεί σε συνοχή και η σκέψη είναι πιο διαυγής. Τα όρια που βάζει το εγώ επεκτείνονται και μπορεί κανείς να λαμβάνει την πραγματικότητα όχι με όρους ατομικούς αλλά ενωτικούς.

Αυτή η απεριόριστη δυνατότητα του Νου να λαμβάνει την πραγματικότητα στο σύνολο της, δηλαδή το ατομικό εγώ να είναι σε πλήρη αρμονία με το κοσμικό εγώ το λέμε φώτιση.

Η τακτική εξάσκηση του Υπερβατικού Διαλογισμού και των άλλων προχωρημένων τεχνικών του διαλογισμού και του Γιογκικού πετάγματος, που δίδαξε ο Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι, δίνει την δυνατότητα στον ανθρώπινο Νου να εξυψωθεί στο μέγιστο του δυναμικού του-άπειρη σιγή και άπειρος δυναμισμός-το υψηλότερο επίπεδο της ανθρώπινης συνειδητότητας, το ενωτικό επίπεδο, τη Φώτιση.

02/12/2009, 19:33:34
Σε ευχαριστώ φίλε Δημήτρη Γλύκα

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

glinaaeaΜέλος
06/12/2009, 13:03:26
Φίλοι μου καλή σας ημέρα.
Αν μου επιτρέπετε θέλω να ρωτήσω.
Απ ότι γνωρίζω σίγουρα για να μπορέσει κάποιος να μπει και να ακολουθήσει τον δρόμο του διαλογισμού πρέπει οπωσδήποτε να τον οδηγήσεις ένας δάσκαλος. Για τον σωστό δρόμο όμως πρέπει να είναι Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ δάσκαλος, ο δάσκαλος που το έχει χρεωθεί.
Η ερώτησή μου είναι. Πώς μπορούμε να εμπιστευθούμε κάποιον που παρουσιάζεται σαν δάσκαλος ή που λέει ότι είναι δάσκαλο?
Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε εμείς για τον κάθε δάσκαλο και κυρίως γιά τον δικό μας δάσκαλο?
Τι πιστοποιητικά πρέπει να μας δώσουν αυτοί ότι πράγματι είναι δάσκαλοι και όχι απατεώνες

Φυσικά πρέπει σ αυτό το θέμα να προσέξουμε γιατί πρέπει να βασίσουμε όλη την πνευματική μας ζωή και φώτιση σε ?????έναν??????.
Φιλικότατα
06/12/2009, 16:11:16
quote:
glinaaea -Η ερώτησή μου είναι. Πώς μπορούμε να εμπιστευθούμε κάποιον που παρουσιάζεται σαν δάσκαλος ή που λέει ότι είναι δάσκαλο?
Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε εμείς για τον κάθε δάσκαλο και κυρίως γιά τον δικό μας δάσκαλο?
Τι πιστοποιητικά πρέπει να μας δώσουν αυτοί ότι πράγματι είναι δάσκαλοι και όχι απατεώνες

Απλά το μόνο που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι δάσκαλοι δεν υπάρχουν πάρα μόνο μαθητές..

Όποιος σου παρουσιαστεί ως δάσκαλος απλά γύρνα την πλάτη σου και φύγε χωρίς δεύτερη κουβέντα .

06/12/2009, 20:11:42
quote:
Απ ότι γνωρίζω σίγουρα για να μπορέσει κάποιος να μπει και να ακολουθήσει τον δρόμο του διαλογισμού πρέπει οπωσδήποτε να τον οδηγήσεις ένας δάσκαλος. Για τον σωστό δρόμο όμως πρέπει να είναι Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ δάσκαλος, ο δάσκαλος που το έχει χρεωθεί.

Οπωσδηποτε δεν χρειάζεται κανένας δάσκαλος παρα μονο πειραματική διάθεση.
Ο δρόμος διαφερει για τον καθένα μας και αυτο γιατί δεν εχουμε ολοι τις ιδιες ανάγκες και τα ιδια ζητήματα προς εργασία.
Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ δάσκαλος ειναι ο εσωτερος εαυτός μας ....οι αλλοι ειναι απλως συνοδοιπόροι που καθρεφτίζουν, μοιράζονται και προχωρούν μαζι μας. Μέσα απο αυτη την διαδικασια που ειναι οι σχεσεις των ανθρωπων ...μαθαινουμε, εξελισσόμαστε και ταξιδευουμε...

Φιλικά

MarteΜέλος
06/12/2009, 22:45:16
"Ποτέ να μην ρωτήσεις έναν άλλο άνθρωπο: «Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνω;». Είναι η πιο μοιραία από όλες τις ερωτήσεις. Εάν την κάνεις σε έναν βλάκα, σε έναν κοιμισμένο θα είναι σαν να τον προκαλείς να σε παρασύρει στον ύπνο. Κι έτσι θα έχεις πέσει σε διπλή βλακεία και θα σου είναι δυο φορές πιο δύσκολο να ξαναξυπνήσεις.

Κι αν κάνεις την ερώτησή σου σ’ έναν σοφό, σ’ έναν ξύπνιο θα αντιληφθείς πόσο άχρηστο είναι διότι ένας ξύπνιος θα απαντήσει: «Κάνε ότι καλύτερο νομίζεις. Εάν σε όλα βάλεις την καρδιά σου, δρώντας πάντα επάγρυπνος, θα κερδίσεις σε πλούσια εμπειρία»."

πηγή

Καλησπέρα

10/12/2009, 09:35:53
Έχω την γνώμη ότι ο δάσκαλος….. ή μάλλον αυτός ο τύπος που ξέρει περισσότερα από εμάς,
και εμείς τον εμπιστευόμαστε
οπότε τον αντιμετωπίζουμε με θετική διάθεση
το οποίο μας βοηθάει να ξεπερνάμε τον εγωκεντρισμό μας
και βάζουμε κάτω όσα ακούσαμε και τα ψάχνουμε,
είναι απαραίτητος.

Ναι ξέρω, σας φώτισα με την εμπεριστατωμένη απάντηση που έδωσα.
Τι να γίνει, ότι έχει ο κάθε ένας στο ταγάρι του πουλάει.

Glinaaea θεωρώ ότι ο δάσκαλος που σε χρεώνεται είναι αυτός που θα χρεώσεις εσύ.

10/12/2009, 10:35:23
Ω! Θέμα που υπάρχουν "Διδάσκαλοι". Γουστάρω άπειρα ... για να δούμε και τι λένε ...

"ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"
10/12/2009, 10:37:59
Ένα πρώτο σχόλιο ... τραγουδιστικό ...

http://www.youtube.com/watch?v=jLq6IowKU6o

"ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"