- Ορθόδοξος Χριστιανισμός και ανατολικές θρησκείες που τον πολεμάνε - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει
Μια και μου δίνεις συμβουλές, επέτρεψέ μου να σου δώσω και γω μία.
Να αποφεύγεις τον ήλιο, να τρως ελαφρά και να πίνεις πολλά υγρά.

macedon
Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Πες μου κάτι,μπορεί να γίνει ασφαλής πυρηνική αντίδραση αν ο αντιδραστήρας είναι τρύπιος?
Άγγελε,λυπήσου όσο θες,ε άμα κλάψεις θα σε φέρνει χαρτομάντηλα ο europeos.
Παραδέχεσαι δηλαδή ότι ο αιτωλός έλεγε ότι έλεγε?Και συμφωνείς με την άποψη του?
Ο σκοπός του σχολείου δεν είναι να δημιουργήσει παπαδάκια.
Καλά μιλάμε,έχω πάθει πλάκα με την πάρτυ σου ρε άγγελε,πλήρης έκλειψη.
Δηλαδή εγώ τώρα άμα πεθάνω δεν θα πάω στον Άδη?Όλοι που πέθαναν πριν τον χριστό πήγαιναν στον Άδη και μετά πάνε είτε κόλαση είτε παράδεισο.Δε λέω,μεταρρύθμιση,άλλες προοπτικές για το μέλλον.Αλλά δεν θέλω,εγώ θέλω να γνωρίσω τους σπαρτιάτες,γίνεται να το κανονίσεις,εσύ που είσαι online κιόλας.Να είμαι 10 μέρες στον άδη,άλλες 10 στην κόλαση για να δω και τα παιδιά του 40,και μετά πάλι στον άδη και πάει λέγοντας.
Πολύ τη φοβάστε την νύχτα ρε άγγελε.
Ίσως φοβάσαι ότι όταν εσύ κοιμάσαι,οι άλλοι ψάχνουν.
And I was round when jesus christ
Had his moment of doubt and pain
Made damn sure that pilate
Washed his hands and sealed his fate
quote:
macedon:
Στο παραπάνω δεν θα σου απαντήσω γιατί λέγοντάς σου "είσαι τελείως ηλίθιος" προφανώς λέω το αυτονόητο.
Ούτε εγώ θα σου απαντήσω στο σχολιό σου!
quote:
macedon:
Ψέμα! Οι προφητείες του εμφανίστηκαν για πρώτη φορά 200 χρόνια μετά το θάνατό του, από εκκλησιαστικούς κύκλους. Κανείς δεν γνωρίζει για τις προφητείες του μέχρι τότε. Απλά κατασκευάσματα της εκκλησίας.
Mάλιστα πέθανε το 1779 με βάση αυτά που λες +200=1979
Ο Ιστορικός Κόκκινος τον μνημονεύει
στο έργο του η Ελληνική Επανάσταση το οποίο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 1933! γράφει...το κήρυγμά του κατ' αυτόν τον τρόπο εις την τουρκοκρατούμενη Ελλάδα αποκτά εθνική έννοιαν... Διακόσια δέκα σχολεία συνεστήθησαν εις τας ελληνικάς κοινότητας κατά προτροπήν του Κοσμά. Διακόσια δέκα μικραί εστίαι ελληνικαί φωτός.
σελ.28-29
quote:
macedon:
Ψέμα! . Ποτέ δεν κατηγορήθηκε γι'αυτό. Κατηγορήθηκε σαν πράκτορας των Ρώσων αλλά ο Κουρτ Πασάς τον αθώωσε. Η εκτέλεσή του έγινε χωρίς καμία απόφαση, κρυφά και ξεσήκωσε την οργή του Κουρτ πασά.
Έγινε κατά λάθος.......στο κάτω σιγά και να παραβείς την εντολή του Πασά και τι έγινε? Κατά λάθος φάγαν και τον Λαμπράκη....... μη ξεσηκώσουμε και το λαό! ατύχημα ένα ακυβέρνητο τρίκυκλο!
quote:
macedon:
Ακριβώς. Τουρκόδουλος και άπατρις, γνήσιος χριστιανός.
Μάλιστα και από πότε οι Τουρκόδουλοι απάτρις θανατώνονταν? ίσως από τότε που κάποιοι "Έλληνες έχουν τις ίδιες ακριβώς θέσεις με τους Βούλγαρους και τους Τούρκους"
quote:
γιαπετ:
Διώκετο η Ελληνική γλώσσα επί τουρκοκρατίας και τα παιδιά την μάθαιναν στα... κρυφά σχολειά ή όχι;Αν διώκετο και υπήρχαν κατ' ανάγκην τα κρυφά σχολειά, πώς ο πατροκοσμάς, ίδρυε τα σχολεία, τα συντηρούσε (!!!) και μάλιστα τα επάνδρωνε κιόλας το ένα μετά το άλλο, φροντίζοντας και για τη μισθοδοσία;
Στα κρυφά σχολεία μάθαιναν την ιστορία τους λες να την μάθαιναν πλάι πλάι με τον τούρκο?
Τα υπόλοιπα αύριο!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Edited by - europaios2 on 06/06/2008 01:53:45
6/6/2008
μ' αυτά που γράφεις επιβεβαιώνεις ότι οι χριστιανοί, ακόμη και εν μέσω τόσο τραγικών για το έθνος καταστάσεων, είχαν πρώτο στόχο να σωθεί η πίστη τους και όχι η πατρίδα τους.
Αυτό έλεγε και ο πατροκοσμάς.
Δεν διαφωνούμε πουθενά. Όμως είναι γνήσια συμπεριφορά και σεβαστή επιλογή να το παραδεχθείς και όχι να διαφωνείς συμφωνόντας ή να συμφωνείς διαφωνόντας.
Απευθύνεσαι σε λογικούς ανθρώπους, που χρησιμοποιούν το όποιο μυαλό τους, μην προσπαθείς λοιπόν να ωραιοποιήσεις την αδιαφορία του παπαδαριού για την πατρίδα, λέγοντας ότι προσπαθούσαν να διατηρήσουν τα κεκτημένα της πίστης τους, επειδή σε μια γωνιά του μυαλού τους είχαν τη σωτηρία της πατρίδας τους.
Αν θέλεις ρίξε μια ματιά σε μερικά σχετικά θέματα εδώ στο φορουμ και θα ενημερωθείς για μια πραγματικότητα εκτός ΟΟΔΕ ή απολογητή και μετά κρίνεις και διαμορφώνεις προσωπική άποψη.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
πολλές φορές σου έχω πει ότι σε γουστάρω, έτσι;
Όμως όταν χανεις τη ψυχραιμία σου, με απογοητεύεις...
Κρίμα!!!
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
macedon -Στο παραπάνω δεν θα σου απαντήσω γιατί λέγοντάς σου "είσαι τελείως ηλίθιος" προφανώς λέω το αυτονόητο.europaios2 -Ούτε εγώ θα σου απαντήσω στο σχολιό σου! δεν τσακώνομαι ποτέ με έναν μαλάκα! θα πρέπει να κατέβω στο επίπεδό του και θα χάσω λόγω πείρας!
![]()
…. Πάλι κοκκινίσματα θα έχουμε ρε παιδία, δεν έχετε κουραστεί πια με αυτές τις ανώφελες κόντρες… ![]()