- Tελικά ήλθεν ο Αντίχριστος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης αναφερει τον Αντίχριστο σε μια από τις επιστολές του,ο Λουκάς δεν πρέπει να τον αναφέρει,έχεις δίκιο
Τα εχω διαβάσει φίλε μου τα ευαγγέλια και τις επιστολες του Παύλου πολλές φορές
Βέβαια υπάρχει και η περιπτωση να μην προσεξα κατι
Αλλα μου φαινεται περεργο το γεγονος για ενα τοσο σημαντικό θεμα , δεν νομιζω να υπάρχει και πιο σμαντικο δηλαδη , στα ευαγγελια του ματθαιου και του Μαρκου να αναφερεται μονο μια φορα ο Ιησους στον αντιχριστο , ενω στα ευαγγελια του Ιωάννη και του ΛΟυκα να μην αναφερεται καθολου
Και αν τον ανεφερε ΜΟΝΟ ο Ιωαννης βέβαια , αυτο θα ήταν αρκετο καθοτι ήταν ο πιο κοντινος μαθητης στον Ιησου και το ευαγγελιο του είναι πιστευων το πιο πνευματικο και αξιολοξο απο ολα
Αλλα για να μην τον αναφερει καθολου ο Ιωαννης , αυτο δε μου φαινεται λογικο .
.
Ο λατρεύων τους θεούς λατρεύει τον θεόν
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
ο Ευαγγελιστής Ιωάννης συνέγραψε την Αποκάλυψη και εκει μέσα αναφέρεται εκτενως στο θηρίο,τον Αντίχριστο...Αλλα καλύτερα διαβασε Δανιήλ,ο προφήτης αυτος είναι κατατοπιστικότατος γυρω από τον Αντίχριστο και αναφέρεται σε αυτόν με πολλες λεπτομέρειες....
quote:
Σεραπις,
ο Ευαγγελιστής Ιωάννης συνέγραψε την Αποκάλυψη και εκει μέσα αναφέρεται εκτενως στο θηρίο,τον Αντίχριστο...Αλλα καλύτερα διαβασε Δανιήλ,ο προφήτης αυτος είναι κατατοπιστικότατος γυρω από τον Αντίχριστο και αναφέρεται σε αυτόν με πολλες λεπτομέρειες....
Είσαι σιγουρος οτι αυτός που έγραψε την αποκάλυψη είναι ο ίδιος Ιωάννης με τον ευαγγελιστη
Αν δεν κανω λάθος , αν κανω διορθωσε με , στις πρωτες συνόδους , η αποκάλυψη θεωρείτο αιρετικό βιβλίο και αυτός που την έγραψε δεν ταυτιζόταν με τον Ευαγγελιστή
Αλλωστε και σαν ύφος και σαν τροπος γραφής αλλα και σαν διδασκαλία δεν ταυτίζεται καθόλου με το ευαγγελιο του Ιωαννη.
Τωρα οσον αφορα την παλαιά διαθήκη , την οποιά εγω σεβομαι ως ενα πνευματικό έργο , υπαρχουν πολλες αναφορες , αλλα δεν είμαι σιγουρος ότι οι περιγραφές αυτές ταυτιζονται με την εννοια του αντιχριστου των μετεπειτα χριστιανικών γραφων
Βεβαια αυτο ειναι ενα μεγαλο θεμα , η έννοια του αντιχριστου στην παλαια διαθηκη , που χρειαζεται ξεχωριστο νήμα.
.
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
quote:
Ναι,ο επικρατέστερος να την έχει γράψει είναι ο ίδιος ο Ευαγγελιστής Ιωάννης....Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο αγγελος του λέει σε κάποια φάση:''Σηκω,ήρθε η ωρα να ξαναπροφητεψεις σε λαους και εθνη και κρατη πολλά'' και αυτό γίνεται πράγματι επειδή ο Ιωάννης δεν έχει πεθάνει,αλλα ζει ακόμα εδώ και 2000 χρόνια περιμένοντας την στιγμη που μαζί με τους άλλους δυο προφήτες που δεν έχουν γευθεί ουτε αυτοι θάνατο (τον Ηλια και τον Ενωχ) να προφητεψουν και οι 3 μαζί στα χρόνια του Αντιχρίστου.....
Αυτή η άποψη χωράει πολυ κουβέντα , αλλά αφού εσυ την πιστευεις ενταξει , εγω το σέβομαι.
Αλλωστε είσαι γενικά απο τους χριστιανους που εισαι ιδιαιτερα ευγενης και συζητησιμος
.
.
Να θυμάσαι πως οι εχθροί του Γιαχβέ και του ανθρώπου θα καταστραφούν δίχως οίκτο. Έχεις στο πλευρό σου τον Θεό θεών και Κύριο κυριών. Γι' αυτό μην φοβάσαι τίποτα.
Και οι Εβραίοι δεν είχαν ιδέα για την θυσία του Μεσσία, αν και αναφέρεται στον Ισαία 53. Δεν έχει σημασία πόσες φορές αναφέρεται κάτι, τα μυστήρια του Θεού αποκαλύπονται στον διορισμένο καιρό και στους δούλους του.
Όλοι οι άλλοι απλώς θα περιφέρονται ζαλισμένοι σε ιδέες πλάνης και ο νους τους σκοτισμένος από τον Εωσφόρο δεν θα μπορεί να διακρίνει την αλήθεια.
Η λατρεία ανήκει μόνο σε ΕΝΑΝ. Στον Θεό θεών και Κύριο Κυριών, τον Ζώντα στους Αιώνες των Αιώνων, Παντοκράτορα Δημιουργό του Κόσμου ΓΙΑΧΒΕ.
quote:
Χριστιανέ Ορθόδοξε πρόσεξε μην σε πιάσουν κορόιδο πάλι οι λάτρεις του Εωσφόρου με την ψευτοευγένεια. Μην δέχεσαι "καραμέλες".Να θυμάσαι πως οι εχθροί του Γιαχβέ και του ανθρώπου θα καταστραφούν δίχως οίκτο. Έχεις στο πλευρό σου τον Θεό θεών και Κύριο κυριών. Γι' αυτό μην φοβάσαι τίποτα.
Και οι Εβραίοι δεν είχαν ιδέα για την θυσία του Μεσσία, αν και αναφέρεται στον Ισαία 53. Δεν έχει σημασία πόσες φορές αναφέρεται κάτι, τα μυστήρια του Θεού αποκαλύπονται στον διορισμένο καιρό και στους δούλους του.
Όλοι οι άλλοι απλώς θα περιφέρονται ζαλισμένοι σε ιδέες πλάνης και ο νους τους σκοτισμένος από τον Εωσφόρο δεν θα μπορεί να διακρίνει την αλήθεια.
Τι μπορώ να πω εγω τώρα γι αυτο το ρεσιταλ μίσους και μισαλοδοξιας
Απλα φανερώνει το ποσο δίκιο εχω για το ποσο μακριά είναι η θρησκεία σου απο τον δήθεν διδασκαλό σου που τα διδάγματα του τα έχεις γραψει στα παλια σου τα παούτσια ,μην πω τιποτα χειροτερο.
.
Αν έχεις δίκιο σε κάτι είναι εδώ:
quote:
Χριστιανέ Ορθόδοξε πρόσεξε μην σε πιάσουν κορόιδο πάλι οι λάτρεις του Εωσφόρου με την ψευτοευγένεια. Μην δέχεσαι "καραμέλες".Να θυμάσαι πως οι εχθροί του Γιαχβέ και του ανθρώπου θα καταστραφούν δίχως οίκτο.
Αυτά τα λόγια Diego Armando δεν είναι καθόλου Χριστιανικά. Ακόμα και να τους θεωρείς παραστρατημένους, το να λές ότι λατρεύουν τον εωσφόρο και ότι είναι εχθροί του θεού, μόνο καλοκάγαθο άνθρωπο δεν σε δείχνει. Με τη λογική σου τη Μαγδαληνή θα την πετροβολούσε ο Χριστός πρώτος..
Οσον αφορά τώρα το Ονομα του που με τόση ευκολία λες, να έχεις υπόψη σου οτι δεν είναι για να το λες χωρίς λόγο, σύμφωνα πάντα και με την Αγία Γραφή που πιστεύεις.
Βιβλιο μακεδονικο ζητημα ,συγραφεας κωνσταντινος βακαλοπουλος,σελιδα 33-34.
quote:
Εξίσου επιβαρυντική υπήρξε και η καταβολή του μητροπολιτικού φόρου για την συγκέντρωση του προσδιορισμένου ετήσιου μισθού των μητροπολιτών του Πατριαρχείου. Ο φόρος αυτός επιβαλλόταν αποκλειστικά στο χριστιανικό στοιχείο και προκαλούσε συνεχείς διαμαρτυρίες του γιατί έδινε αφορμή για ποικίλες αυθαιρεσίες και καταχρήσεις σε βάρος του. Πολλοί σλαβόφωνοι αγροτικοί χριστιανικοί πληθυσμοί με ρευστή ή ακαθόριστη εθνική συνείδηση προτιμούσαν να εγκαταλείπουν το Πατριαρχείο και να ασπάζονται τη Βουλγαρική εξαρχία, για να γλυτώνουν από το μητροπολιτικό χαράτσι. Αλλά και οι σλαβόφωνοι Πατριαρχικοί πληθυσμοί αρνούνταν πολλές φορές να πληρώνουν την αρχιερατική επιχορήγηση και κατάγγελαν τη φορολογική πολιτική των εκπροσώπων στο Πατριαρχείο και τις Ελληνικές κυβερνήσεις. Η διαφθορά του ανώτερου κλήρου στην Μακεδονία είχε οδυνηρές επιπτώσεις στο καθεστώς του ντόπιου Ελληνικού στοιχείου, όπως την ερήμωση των μοναστηριών από την αρπακτικότητα των επισκόπων και κυρίως την προσέλευση των χριστιανών κατοίκων στην Εξαρχία και ιδίως στην Ουνία. Ηδη από τα τέλη της δεκαετίας 1850-60 πολλοί σλαβόφωνοι της επαρχίας Πολυάνης (Κιλκίς), του Τίκφες και των Βελεσών έσπευσαν να ασπαστούν το καθολικό δόγμα με την παρότρυνση των γαλλικών καθολικών ιεραποστολών του Μοναστηρίου και της Θεσσαλονίκης αλλά δήλωσαν προς την Πύλη ότι αναγνώριζαν ως πνευματικό αρχηγό μόνον κάποιο Βούλγαρο μητροπολίτη".
Ο βακαλαπουλος σαφως και ειναι χριστιανος ορθοδοξος και σαφως μιλαει και για τη θετικη προσφορα της εκκλησιας στο μακεδονικο ζητημα.Αλλα τα λαθη πρεπει να τα βλεπουμε και να διδασκωμαστε απο αυτα και οχι να προσπαθουμε να τα δικαιολογησουμε.
άλλο να περιμένει κανείς...!!!
Απλά αποδεικνύεις το επίπεδό σου,το
χριστιανικό σου ήθος !!!
Ευχαριστώ για την απάντηση !
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
της Αγίας Σοφίας,λέγεται πως έβγαλε το στέμμα του
και το απέθεσε στα χέρια του πατριάρχη Μηνά!
Πόσο περισσότερο συμβολικό θα μπορούσε να είναι αυτό,
από το καταδείξει πως η εξουσία του κράτους πέρασε και
επίσημα στα χέρια της εκκλησίας;
Και μήπως όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι και φανατικοί
υποστηρικτές της Αγίας Σοφίας,με την επικάλυψη της ελληνικότητάς
της,αυτό που διακαώς επιθυμούν είναι να επέλθει το
πλήρωμα του χρόνου για την Πρωτοκαθεδρία της εκκλησίας,
και μόνον;!!!
Μάλλον δεν έχω πιά καμμιά αμφιβολία περί του
διακαού πόθου τους,μόνον που φαίνεται να
κάνουν όνειρα καλοκαιρινής νυχτός και εν μέσω
...χειμώνος...
quote:Αυτο που λες δεν στεκει γιατι αν εστεκε τοτε ολοι θα ημασταν παγανιστες και φυσιολατρες μονο και μονο με την υπαρξη του παρθενωνα.Ελεος ρε παιδια !!!
και μόνον;!!!Μάλλον δεν έχω πιά καμμιά αμφιβολία περί του
...χειμώνος...ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Ενας Θεος μια θρησκεια ενα κρατος.
quote:quote:Αυτο που λες δεν στεκει γιατι αν εστεκε τοτε ολοι θα ημασταν παγανιστες και φυσιολατρες μονο και μονο με την υπαρξη του παρθενωνα.Ελεος ρε παιδια !!!
και μόνον;!!!Μάλλον δεν έχω πιά καμμιά αμφιβολία περί του
...χειμώνος...ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Καλησπέρα VELISSARIOS,
να μην αποκόπτεις το κείμενο και
να αφήνεις έτσι εντυπώσεις διαφορετικές γι'αυτό
που είπα!
Διότι απλά αλλού το στήριξα,
διάβασε:
quote:
Όταν ο Ιουστινιανός κάνει τα εγκαίνεια
της Αγίας Σοφίας,λέγεται πως έβγαλε το στέμμα του
και το απέθεσε στα χέρια του πατριάρχη Μηνά!Πόσο περισσότερο συμβολικό θα μπορούσε να είναι αυτό,
από το καταδείξει πως η εξουσία του κράτους πέρασε και
επίσημα στα χέρια της εκκλησίας;
Έτσι για να ξέρουμε και τι λέμε...
quote:
Βρε Καποδιστρια ειμαι απο τους ελαχιστους εδω μεσα που δεν θελω να αλλαξω τα νοηματα των κειμενων σας γιατι πολυ απλα δεν εχει νοημα απλα απομονωσα την τελευταια παραγραφο γιατι αυτο δεν στεκει σαν συμπερασμα το πρωτο που λες ειναι ιστορικη αποδειξη πολιτικη πραξη θα το ελεγα εγω αλλα επειδη θελει πολυ αναλυση το παιρνω σαν αποδειξη αυτου που θες να πεις.Επισης ειναι λιγο αφελες να βγαζεις συμπερασματα απο πραξεις ανθρωπων που εζησαν μια χιλιετια και βαλε πριν απο εμας με βαση τον ανθρωπο σημερα.
Οι συμβολισμοί είναι πάντα ιδιοι...
Οι πράξεις ίσως διαφοροποιούνται αλλά η ουσία
δεν αλλάζει,αγαπητέ VELISSARIOS!
quote:Εισαι απολυτη σε αυτα που λες .quote:
Βρε Καποδιστρια ειμαι απο τους ελαχιστους εδω μεσα που δεν θελω να αλλαξω τα νοηματα των κειμενων σας γιατι πολυ απλα δεν εχει νοημα απλα απομονωσα την τελευταια παραγραφο γιατι αυτο δεν στεκει σαν συμπερασμα το πρωτο που λες ειναι ιστορικη αποδειξη πολιτικη πραξη θα το ελεγα εγω αλλα επειδη θελει πολυ αναλυση το παιρνω σαν αποδειξη αυτου που θες να πεις.Επισης ειναι λιγο αφελες να βγαζεις συμπερασματα απο πραξεις ανθρωπων που εζησαν μια χιλιετια και βαλε πριν απο εμας με βαση τον ανθρωπο σημερα.
Ενας Θεος μια θρησκεια ενα κρατος.Οι συμβολισμοί είναι πάντα ιδιοι...
Οι πράξεις ίσως διαφοροποιούνται αλλά η ουσία
δεν αλλάζει,αγαπητέ VELISSARIOS!ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Το άρθρο είναι από τον Απρίλιο του 2010. Το
ζητούμενο όμως δεν είναι το "θαύμα" αλλά το
ΓΙΑΤΙ ειδικά στην Αγία Σοφία και γιατί τώρα που
οργανώθηκε η κίνηση-οργανισμός,"Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας"!
Επειδή όλα έχουν την σημασία τους και ουδέν
είναι τυχαίο...
Να τολμήσω να συνδέσω αυτό,με το παρακάτω αποκαλυπτικό
άρθρο της Πράβδα,για την Ελλάδα όπου καθαρώς
φαίνεται το "ρίξημο" της Τουρκίας από τους
ισχυρούς της γείτονες ( Ρωσία-Ισραήλ);
ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ της PRAVDA ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ