- Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
mdiamant
προσδιόρισε σε παρακαλώ λίγο το εμμέσως δεν το καταλαβαίνω.
Με το εμμέσως φίλε mdiamant σε παραπέμπω στις προηγούμενες αναρτήσεις μου ή posts όπως θα έλεγαν οι αγγλομαθείς του forum , και στο απέδειξα για το "κατασφάξατε αυτούς ενώπιόν μου" με την ερμηνεία που έδωσε ο Ιωάννης ό Χρυσόστομος .
*
quote:
mdiamant
Αν τα γραφόμενα του Αγιου Ιωάννη του Χρυσόστομου δεν σε διαφώτισαν επί της αλήθειας του θέματος μην περιμένεις να σε διαφωτίσω εγώ.
Δεν αμφιβάλλω . Από την απάντησή σου είναι προφανές το ότι δεν κατάλαβες λέξη από το κείμενο του Ι. Χρυσοστόμου που παρέθεσα .
*
quote:
Sesostrisquote:
mdiamant
Αν τα γραφόμενα του Αγιου Ιωάννη του Χρυσόστομου δεν σε διαφώτισαν επί της αλήθειας του θέματος μην περιμένεις να σε διαφωτίσω εγώ.
Δεν αμφιβάλλω . Από την απάντησή σου είναι προφανές το ότι δεν κατάλαβες λέξη από το κείμενο του Ι. Χρυσοστόμου που παρέθεσα .
Έχεις την εντύπωση ότι έχεις καταλάβει ΕΣΥ???
Έλα ρε Άθεε/κρυφοπαγανιστάκο να μας δείξεις τι λένε οι Γραφές μας!!!!!!!
Αλήθεια, μαζί με το Σβάμπε γιατί εξαφανιστήκατε σε κάτι αποδόσεις/ερμηνείες των Ευαγγελίων???
Απο την προσωπική ερμηνεία πήγατε σε Κολιτσάρα και από εκεί σε Τρεμπέλα και μετά...ΣΙΩΠΗ!!!!!!
Υ.Γ 1 Τα πρωτότυπα από Τερτυλιανό που να συμφωνούν με τα δικά σου copy paste μετα από πόσα χρόνια λες να μας τα δείξεις??? Τέσσερα χρόνια και ακόμα να τα βρεις όπως είχες υποσχεθεί στο Robben...
Υ.Γ 2 κρυφομπανιστηρτζήδες της Ορθοδοξίας...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 15/02/2013 15:55:01
Αυτό που γράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσοστομος είναι το εξεις. Όπως τα ζώα της στάνης που δεν εργάζονται και συνέχεια κοιμούνται καταντούν άχρηστα προς εργασια διότι ούτε ηνία δέχονται ούτε ηνίοχο έτσι και οι Εβραίοι που είναι γεμάτοι κακία και δεν δέχτηκαν τον ζυγο του Χριστού έχουν καταντήσει άχρηστοι προς εργασία για το έργο του Κύριου υμών Ιησού Χρίστου.
Ποιος όμως είναι αυτός που δεν εργάζεται για το έργο του Χριστού μα φυσικά ο Διάβολος και οι ακόλουθοι του. Αυτοί όμως είναι πνευματικά πεθαμένοι διότι δεν μετανοούν και έτσι είναι προορισμένοι για την αιώνια κόλαση οπου υπάρχει μόνο ο θάνατος και οι η ζωή η αιώνια.
Κατά τούτο λοιπόν και αυτοί που τώρα έχουν ακόμα το χρόνο να μετανοησουν αφού είναι σώμα και ψυχή, Ο Κύριος τους λέει οτι θα ζητήσω να σας κατασφάξουν πνευματικά αφού μείνατε αμετανόητοι . Δηλαδή όταν πάψει πλέον να υπάρχει η δυνατότητα μετανοίας και έρθει η ώρα της κρίσης τότε θα ζητηθεί να σφαγουν πνευματικά όσοι δεν επιτέλεσαν το έργο του Κύριου ημών Ιησού Χριστου.
Αυτο σου λεει Ο Αγιος Ιωαννης Χρυσοστομος. Πραγματικά πολύ επεξηγηματικός για το τι μας περιμένει όταν μένουμε αμετανόητοι.
Sesostris
Αυτό που γράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσοστομος είναι το εξεις. Όπως τα ζώα της στάνης που δεν εργάζονται και συνέχεια κοιμούνται καταντούν άχρηστα προς εργασια διότι ούτε ηνία δέχονται ούτε ηνίοχο έτσι και οι Εβραίοι που είναι γεμάτοι κακία και δεν δέχτηκαν τον ζυγο του Χριστού έχουν καταντήσει άχρηστοι προς εργασία για το έργο του Κύριου υμών Ιησού Χρίστου.
Ποιος όμως είναι αυτός που δεν εργάζεται για το έργο του Χριστού μα φυσικά ο Διάβολος και οι ακόλουθοι του. Αυτοί όμως είναι πνευματικά πεθαμένοι διότι δεν μετανοούν και έτσι είναι προορισμένοι για την αιώνια κόλαση οπου υπάρχει μόνο ο θάνατος και οχι η ζωή η αιώνια.
Κατά τούτο λοιπόν και αυτοί που τώρα έχουν ακόμα το χρόνο να μετανοησουν αφού είναι σώμα και ψυχή, Ο Κύριος τους λέει οτι θα ζητήσω να σας κατασφάξουν πνευματικά στην τελικη κριση αφού μείνατε αμετανόητοι . Δηλαδή όταν πάψει πλέον να υπάρχει η δυνατότητα μετανοίας και έρθει η ώρα της κρίσης τότε θα ζητηθεί να σφαγουν πνευματικά όσοι δεν επιτέλεσαν το έργο του Κύριου ημών Ιησού Χριστου.
Αυτο σου λεει Ο Αγιος Ιωαννης Χρυσοστομος. Πραγματικά πολύ επεξηγηματικός για το τι μας περιμένει όταν μένουμε αμετανόητοι.
quote:
mdiamant
Ο Κύριος τους λέει οτι θα ζητήσω να σας κατασφάξουν πνευματικά αφού μείνατε αμετανόητοι . Δηλαδή όταν πάψει πλέον να υπάρχει η δυνατότητα μετανοίας και έρθει η ώρα της κρίσης τότε θα ζητηθεί να σφαγουν πνευματικά όσοι δεν επιτέλεσαν το έργο του Κύριου ημών Ιησού Χριστου.
Αυτά είναι κουτοπόνηρες ακροβασίες και (παρ)ερμηνίες της σχολής του Τρεμπέλα , του Κολιτσάρα και των απολογητών , κατάλληλες για τα παιδάκια του κατηχητικού της ενορίας σου και όχι για εδώ μέσα . Ο Ι. ο Χρυσόστομος στο παρακάτω απόσπασμα -
"Τὰ δὲ τοιαῦτα ἄλογα, πρὸς ἐργασίαν οὐκ ὄντα ἐπιτήδεια, πρὸς σφαγὴν ἐπιτήδεια γίνεται. Ὅπερ οὖν καὶ οὗτοι πεπόνθασι, καὶ πρὸς ἐργασίαν ἀχρήστους ἑαυτοὺς καταστήσαντες, πρὸς σφαγὴν ἐπιτήδειοι γεγόνασι. Διὰ τοῦτο καὶ ὁ Χριστὸς ἔλεγεν· Τοὺς ἐχθρούς μου, τοὺς μὴ θελήσαντάς με βασιλεῦσαι ἐπ' αὐτῶν, ἀγάγετε ὧδε, καὶ κατασφάξατε αὐτούς."
- κυριολεκτεί όταν μιλάει για πάσχοντες κατάλληλους μόνο για σφαγή , και δεν αναφέρει πουθενά την λέξη πνευματική . Αν δεν μπορείς να το διαβάσης στο πρωτότυπο που σου έστειλα , ζήτησέ μου να σου το γράψω στην νεοελληνική για να το καταλάβης .
*
Edited by - Sesostris on 15/02/2013 22:35:46
Και προς εργασιαν. Ποια άραγε είναι η εργασία την οποία ζητάει απο όλους μας ο Χριστός? Όλοι οι Ανθρωποι ξέρουν να δουλεύουν πρέπει να δουλέψουν για να ζήσουν. Άρα δεν είναι αυτή η εργασία είναι η πνευματική και ο θάνατος ο πνευματικός θάνατος.
Και μην ξεχνας οτι το αποσπασμα που παραθετεις
Τοὺς ἐχθρούς μου, τοὺς μὴ θελήσαντάς με βασιλεῦσαι ἐπ' αὐτῶν, ἀγάγετε ὧδε, καὶ κατασφάξατε αὐτούς.
Αναφερετε σε παραβολη του Κυριου ημων Ιησου Χριστου στην οποια ειναι πασιφανεστατο οτι ομιλει για την δευτερα παρουσια. Αφου ο ευγενης της παραβολης εφυγε και εν συνεχια ηρθε παλι πισω.
quote:
Sesostris
Αυτά είναι κουτοπόνηρες ακροβασίες και (παρ)ερμηνίες της σχολής του Τρεμπέλα , του Κολιτσάρα και των απολογητών , κατάλληλες για τα παιδάκια του κατηχητικού της ενορίας σου και όχι για εδώ μέσα . Ο Ι. ο Χρυσόστομος στο παρακάτω απόσπασμα -"Τὰ δὲ τοιαῦτα ἄλογα, πρὸς ἐργασίαν οὐκ ὄντα ἐπιτήδεια, πρὸς σφαγὴν ἐπιτήδεια γίνεται. Ὅπερ οὖν καὶ οὗτοι πεπόνθασι, καὶ πρὸς ἐργασίαν ἀχρήστους ἑαυτοὺς καταστήσαντες, πρὸς σφαγὴν ἐπιτήδειοι γεγόνασι. Διὰ τοῦτο καὶ ὁ Χριστὸς ἔλεγεν· Τοὺς ἐχθρούς μου, τοὺς μὴ θελήσαντάς με βασιλεῦσαι ἐπ' αὐτῶν, ἀγάγετε ὧδε, καὶ κατασφάξατε αὐτούς."
- κυριολεκτεί όταν μιλάει για πάσχοντες κατάλληλους μόνο για σφαγή , και δεν αναφέρει πουθενά την λέξη πνευματική . Αν δεν μπορείς να το διαβάσης στο πρωτότυπο που σου έστειλα , ζήτησέ μου να σου το γράψω στην νεοελληνική για να το καταλάβης .
Άστα mdiamant μας "έπιασε" το αστροπελέκι ο Σωτήρης.
Λοιπόν αν και καλό παιδί όπου τον πετύχουμε θα πρέπει να τον κατασφάξουμε καθώς δεν μπορούμε να πηγαίνουμε αντίθετα στις φαντασιώσεις του...
Στο γόνατο προτιμάς Σωτηράκη???
Υ.Γ 1 Το Χρυσόστομο κάτω από το μαξιλάρι σου Σωτηράκη και κατ'ευθείαν για νάνι και ονείρωξη...
Υ.Γ 2 Τίποτα από Τερτυλιανό βρήκες βρε αστροπελέκι που να ταιριάζει με το κείμενο που πόσταρες σε Robben ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΤΕΡΤΥΛΙΑΝΟ αφού τελειώσαμε και με το Χρυσόστομο???
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 15/02/2013 22:49:13
quote:
mdiamant
Ποια άραγε είναι η εργασία την οποία ζητάει απο όλους μας ο Χριστός?
Σας ζητάει να είσαστε δούλοι του . Και όποιος αρνείται να είναι δούλος του και να τον κυβερνάη , πρέπει να σφάζεται . Ακριβώς αυτό εφάρμοσαν στην πράξη και οι αυτοκράτορες σε συνεργασία με τους πατέρες της εκκλησίας σας και αφού εξολόθρευσαν κάθε τι το ελληνικό , συνέχισαν το θεάρεστο έργο τους εξολοθρεύοντας όσους αρνούνταν να δεχτούν τον χριστιανισμό σαν θρησκεία . Μια ματιά δίχως παρωπίδες στην ιστορία δεν κάνει κακό .
*
quote:
SesostrisΣας ζητάει να είσαστε δούλοι του . Και όποιος αρνείται να είναι δούλος του και να τον κυβερνάη , πρέπει να σφάζεται . Ακριβώς αυτό εφάρμοσαν στην πράξη και οι αυτοκράτορες σε συνεργασία με τους πατέρες της εκκλησίας σας και αφού εξολόθρευσαν κάθε τι το ελληνικό , συνέχισαν το θεάρεστο έργο τους εξολοθρεύοντας όσους αρνούνταν να δεχτούν τον χριστιανισμό σαν θρησκεία . Μια ματιά δίχως παρωπίδες στην ιστορία δεν κάνει κακό .
Μας λέει όλους παιδιά του και ζητάει να εργαστούμε για Αυτόν, όπως θα έκανε κάθε φιλότιμο παιδί για τον πατέρα του. Όσοι λοιπόν δεν εργαστούν για τον πατέρα τους την ώρα της κρίσης θα παιθανουν πνευματικά διοτι θα ειναι στη αιωνια κολαση.
Έκανε λάθος;
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
Το παράδειγμα σου είναι ομολογουμένως αξιοθαύμαστο. να σου εξηγήσω λοιπόν. Η επιθυμία του πατέρα σου ήταν να σπουδασεις για σένα δηλαδή να σπουδασεις για τον εαυτό σου. Αυτή λοιπόν ειναι η επιθυμία και η εργασία που σου ζητάει ο πατέρας σου από εσένα. Σαν φιλότιμο παιδί έκανες το θέλημα του πατέρα σου, δηλαδή να σουδασεις για σένα, κάνοντας όμως το θέλημα του πατέρα σου. Το ίδιο αφορά και η εργασία δηλαδή να εργαστεις για σένα για να προκοψεις.
σε κάθε περίπτωση έκανες αυτό που σου ζήτησε ο πατέρας σου εργαστηκες δηλαδή για τον πατέρα σου για το θέλημα του. Διότι αν δεν διαβάσεις δεν θα μπορέσεις ούτε στο πανεπιστήμιο να μπεις ούτε και από το πανεπιστήμιο να πάρεις πτυχίο.
quote:quote:
Όχι φίλε μου Θεοί των Ελλήνων δεν είναι οι εξωγήινοι.ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ,
ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ!Εδώ γελάνε!!!
Σου συστήνω ένα...αλεξίπτωτο Τ-12, είναι παλαιό και μπορεί να μην κάνει την δουλειά του σωστά!
Αλλωστε για αυτον ακριβώς τον λόγο σου το συστήνω
Ο μόνος εξωγήινος θεός είναι ο Ιαχωβάς
και προφανώς οι ελληνόφωνοι οπαδοί του!

quote:
σε κάθε περίπτωση έκανες αυτό που σου ζήτησε ο πατέρας σου εργαστηκες δηλαδή για τον πατέρα σου για το θέλημα του.
Ακολούθησα τη συμβουλή του πατέρα μου(που στη γενική περίπτωση ήταν σωστή).
Αν δεν την ακολουθούσα,η άλλη οδός ήταν να γίνω ηλεκτρολόγος π.χ. που θα ήταν εξ' ίσου καλά(αν μου άρεσε), και σε κάθε περίπτωση η εναλλακτική του να μην ακολουθήσω τη συμβουλή(πες το και θέλημα,δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα) του ΔΕΝ θα ήταν να ... καώ στην κόλαση.
Αν δεν βλέπεις τη διαφορά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.
Η πρόθεσή σου είναι καλή,στο έχω αναγνωρίσει ήδη αυτό,αλλά μέχρι εκεί.
Την καλησπέρα μου.
Εντούτοις αν έκανες κάτι διαφορετικό από την επιθυμία του πατέρα σου εσένα δεν θα σε ένοιαζε, όμως ο πατέρας σου θα ήταν στενοχωρημένος.
Αυτή η στενοχώρια του πατέρα σου όταν θα σου την αποκάλυπτε δεν θα ήταν και στενοχώρια δική σου?
Νομίζω όμως ότι πλέον δεν οδηγεί κάπου η συζήτηση.
Τουλάχιστον ξέρεις περίπου (όπως όλοι μας πάνω-κάτω) τι είναι Κόλαση άρα σου είναι ΑΔΥΝΑΤΗ η επίκληση ΑΓΝΟΙΑΣ ως επιχείρημα ΑΝ και ΟΠΟΤΕ θα σου ήταν χρήσιμο αυτό...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Sesostrisquote:
mdiamant
Ποια άραγε είναι η εργασία την οποία ζητάει απο όλους μας ο Χριστός?
Σας ζητάει να είσαστε δούλοι του . Και όποιος αρνείται να είναι δούλος του και να τον κυβερνάη , πρέπει να σφάζεται . Ακριβώς αυτό εφάρμοσαν στην πράξη και οι αυτοκράτορες σε συνεργασία με τους πατέρες της εκκλησίας σας και αφού εξολόθρευσαν κάθε τι το ελληνικό , συνέχισαν το θεάρεστο έργο τους εξολοθρεύοντας όσους αρνούνταν να δεχτούν τον χριστιανισμό σαν θρησκεία . Μια ματιά δίχως παρωπίδες στην ιστορία δεν κάνει κακό .
E μα, αφού τα ΞΕΡΕΙΣ τα πράγματα ότι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ, ΓΙΑΤΙ δεν κρατάς και καμμία ΠΙΣΙΝΗ???
Δεν βλέπεις και τη Χρυσή Αυγή πως έρχεται Ελληνορθόδοξα...ταυλωμένη!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Τουλάχιστον ξέρεις περίπου (όπως όλοι μας πάνω-κάτω) τι είναι Κόλαση άρα σου είναι ΑΔΥΝΑΤΗ η επίκληση ΑΓΝΟΙΑΣ ως επιχείρημα ΑΝ και ΟΠΟΤΕ θα σου ήταν χρήσιμο αυτό...
Εννοείς ότι αν είναι να πάω κατά κει μεριά,δεν θα μπορώ να πω ότι δεν ήξερα για που τραβάω ε;