ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κατασκευάζοντας τη «θρησκεία» - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Κατασκευάζοντας τη «θρησκεία» - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Sesostris37 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/07/2010, 15:16:26
quote:

Ναι Εαρινέ μου κι εγώ, όταν κοίταζα μέσα μου, έβλεπα ένα αδηφάγο ζώο, που δεν χόρταινε με τίποτε..Όταν κοίταξα ψηλά, είδα ότι υπάρχουν καλύτερα πράγματα απο αυτά που μπορώ να αποκτήσω, αυτά που μπορώ να κατανοήσω, όχι γιατί με αφορούν, αλλά, για να καταλάβω καλύτερα, πως λειτουργεί ο τεράστιος κόσμος, ένα θαύμα, μηχανικής και δημιουργίας....
Με ΘΑΜΠΏΝΕΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΌΣ ΤΟΥ...

Αυτό είναι πολύ ευχάριστο Βαγγέλη για σένα και φαντάζομαι ότι είναι "κάτι" που το 'προσλαμβάνεις' και βιωματικά , μέσα απο τα επι μέρους "επιτεύγματα" και γενικότερες επιτυχίες στην ζωή σου , τόσο στον επαγγελματικό σου τομέα , όσο και στις επιμέρους διαπροσωπικες σου σχέσεις και αυτές μα την στενότερη έννοια της οικογενειάς σου!

Εφόσον λοιπόν είσαι επιτυχημένος επαγγελματικά , οικογενειακά και σε γενικότερο επίπεδο , τότε όντως απ'ολα όσα νοηματοδοτείσαι , δεν μένει να δεχθώ ότι όντως είναι "αληθή" και παράγουν πραγματικό έργο εδώ , στην εδώ ζωή σου και στα αποτελέσματά της!

Εφόσον λοιπόν , όλα αυτά εμφανίζονται και στην πραγματικότητά σου και στα αποτελέσματα σου, τότε όντως έχεις βρεί αυτό που πραγματικά εισφέρει θεματικά στην ζωή σου...μπράβο σου και ξανα-μπράβο σου , τόσο σε σένα , όσο και στον "Δημιουργό" που αναφέρεις!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Edited by - Εαρινός on 01/07/2010 15:19:29

Edited by - Εαρινός on 01/07/2010 15:21:26

01/07/2010, 18:09:52
Το μόνο που εγώ θέλω, φίλε μου Εαρινέ, είναι να ευχαριστώ, αυτόν
τον δημιουργό,γιατί,δεν του έδωσα τίποτε και μου έδωσε πολλά...
Με εντυπωσιάζει και με θαμπώνει,γιατί,δεν ζητάει τίποτε...
Πόσο υπέροχος μπορεί να είναι;...
Αν είναι έτσι κι εμείς δέιχονυμε αχάριστοι, επίσης με απασχολεί....Και μιλάω, σε προσωπικό επίπεδο, κάθε μέρα..Κοιτάζω τα παιδιά μου και ειλικρινά,νοιώθω πλούσιος...
Δεν θέλω τίποτε άλλο...
Κι εύχομαι, σε όλους να αποκτήσουν ότι επιθυμούν,γιατί, ο Θεός, γι αυότ μας έφτιαξε,για να δώσει σε όλους μας το ίδιο δώρο,την αιωνιότητα και την βασιλεία των ουρανών...
01/07/2010, 19:04:54
Η αρχή στην οποία στηρίχθηκε η Ελληνική Παιδεία, ήταν κάτι χειρότερο από το μηδέν. Ο Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός. Δύο αλληλογρονθοκοπούμενες έννοιες σε ένα επίθετο. Πόσο χαρακτηριστικό για την εσωτερική μας αντίφαση...

Νίκος Δήμου.

-Εύχομαι ολοψυχα , το καλύτερο σε σένα και στην οικογένειά σου αλλα και σε όλο τον κόσμο ανεξαιρέτως Βαγγέλη!

Ασφαλώς δεν έχω το περιθώριο να σε αμφισβητήσω , μα μπορώ να έχω μια γενική άποψη απο την καθηερινή μου εμπειρία και η οποία δεν "ταυτίζεται" με ότι σε σένα συμβαίνει εμπράκτως στην ζωή σου...

Βλέπω ανθρώπους που δεν χαίρονται και δεν χαίρονται διότι δεν μπορούν να χαρούν..

Βλέπω ανθρώπους εξαθλιωμένους ψυχολογικά , οικονομικά και στην προσωπική τους ζωή...

Βλέπω ανθρώπους να "βολο-δέρνουν" δεξιά κι'αριστερά και η μόνη τους πίστη που φαντάζει ως αλήθεια -πεποιθήσςις εννοώ- είναι κι'εκείνη που τον θρυμματίζει και παρ'ολ'αυτά συνεχίζει να ασπάζεται την καταστροφή του..

Βλέπω ανθρώπους ανήμπορους αλλα με απόλυτη σιγουριά στην σκέψη -φαντασία- αλλα με καμμιά σιγουριά για την ζωή τους...τι ειρωνία..!

Βλέπω ανθρώπους "έτοιμους να βοηθήσουν" χωρίς να τους ζητηθεί τις περισσότερες φορές καν , αλλα οι ίδιοι ούτε τον εαυτό τους να βοηθήσουν..!

Βλέπω παντού "γνώστες" αλλα ταυτόχρονα μια ζωή τους ολόκληρη στον κάλαθο με τις χαμένες μέρες έχουν πετάξει όλο το παρελθόν τους...περιμένοντας παντα το αύριο που θα είναι αλλοιώς...πεισματικά δεμένοι στις πεποιθήσεις τους αλλα εκείνο το "αύριο" μέλλεται να είναι κι'αυτό άλλη μια χαμένη μέρα..!

Το ανωτέρω απόσπασμα το κατέθεσα , διότι πιστεύω ότι τα λέει όλα..!

Προσωπικά ευθέως σου λέω , ότι προτιμώ τον Ελληνικό πολιτισμό απο τον "Χριστιανικό πολιτισμό" ...!

01/07/2010, 19:30:20
Φυγή στην περιφέρεια ή στο εξωτερικό

27/06/2010 - 08:33

Η οικονομική κρίση δημιουργεί τάση μετανάστευσης για Eλληνες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο αύριο

«Για πρώτη φορά φέτος λαμβάνουμε πλήθος ηλεκτρονικών μηνυμάτων με τα οποία Eλληνες μας ρωτούν τους τρόπους για να φύγουν στο εξωτερικό, κυρίως ζητούν πληροφορίες για τις εργασίες που υπάρχουν και τις νομικές διαδικασίες που χρειάζονται. Αυτό δεν μπορεί να μεταφραστεί ακόμη ως κύμα μετανάστευσης, αλλά σαφώς αποτυπώνει μια ισχυρή τάση που είναι ανησυχητική», τονίζει στην «Κ» στέλεχος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Επιβεβαιώνεται έτσι και από άλλη μια πλευρά ότι η οικονομική κρίση ωθεί πολλούς να περάσουν από το στάδιο της πρόθεσης στην πράξη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα ερωτήματα αφορούν κυρίως τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Γερμανία, αλλά και χώρες της Αφρικής.

Στέλεχος του γραφείου Tύπου της καναδικής πρεσβείας στην Ελλάδα επιβεβαίωσε στην «Κ» ότι «τους τελευταίους μήνες όντως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον των Ελλήνων όσον αφορά την εργασία και τις σπουδές στον Καναδά». Αντίστοιχα, αύξηση της τάξεως του 10% παρατηρείται και στο ενδιαφέρον που δείχνουν οι πολίτες για πληροφορίες που αφορούν θέσεις εργασίας σε χώρες της Ε. Ε., οι οποίοι απευθύνονται σε συμβούλους των υπηρεσιών EURES του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με καταγραφές στελεχών του Οργανισμού.

Μάλιστα, το νέο μεταναστευτικό ρεύμα δεν αφορά μόνο άτομα υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, αλλά και απλούς εργάτες και οικογενειάρχες που λαμβάνουν τη μεγάλη και δύσκολη απόφαση να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον όχι τόσο για τους ίδιους «όσο για τα παιδιά μας», όπως λένε. «Στις 30 Ιουνίου πετάω για Αυστραλία, απ' όπου κατάγεται η γυναίκα μου. Εδώ και αρκετό καιρό πούλησα το σπίτι μου. Αρχικά σκεφτόμασταν να φύγουμε για την επαρχία, αλλά τελικά αποφασίσαμε ότι καλύτερη λύση είναι να πάμε στην Αυστραλία, όπου έχουμε συγγενείς και μια ευκαιρία να ξεκινήσουμε από την αρχή. Αφήνω πίσω τους γονείς μου, τους φίλους μου και 21 χρόνια δουλειάς. Είναι μεγάλη η απόφαση και μάλλον δεν θα το έκανα αν δεν είχα ανθρώπους στην Αυστραλία να με στηρίξουν στην αρχή και αν δεν είχα την άνεση με την υπηκοότητα», μας λέει ο Γιώργος Καφαλούκος, μηχανικός Υπολογιστών και Δικτύων, ο οποίος αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Αυστραλία.

Eφυγαν 100.000 νέοι

«Αν ήμουν μόνη, θα είχα φύγει εδώ και χρόνια. Τώρα θα πρέπει να κοιτάξουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια γιατί έχουμε οκτάχρονο παιδί. Ωστόσο, η απόφαση είναι ειλημμένη, καθώς η αγορά εργασίας στην Ελλάδα έχει φτάσει σε πολύ άσχημο σημείο», συμπληρώνει στην «Κ» η κ. Τόνια Κόρκα, που εργάζεται στον τομέα της διαφήμισης.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΕ, το 38% των νέων δηλώνει πρόθυμο να φύγει από την Ελλάδα εάν και εφ' όσον βρει δουλειά και αυτό το ποσοστό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Συνομοσπονδίας κ. Στάθη Ανέστη, είναι ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. «Τα τελευταία 10 χρόνια εκτιμάται ότι έχουν φύγει από την Ελλάδα περίπου 100.000 νέοι, κυρίως με ανώτατη μόρφωση, δηλαδή ένας πληθυσμός κατ' εξοχήν χρήσιμος, ποσοτικά και ποιοτικά για την ανάπτυξη της χώρας. Η τάση αυτή είναι αυξητική και ιδιαίτερα ανησυχητική», εκτιμά και αυτός.

Oπως, μάλιστα, λέει ο κ. Νίκος Φαλιέρος, ιδιοκτήτης εταιρείας που ασχολείται με μεταφορές, τους τελευταίους μήνες υπάρχει αύξηση των μετακομίσεων προς το εξωτερικό και όχι μόνον. Πολλοί αποφασίζουν να μετακομίσουν στην ελληνική επαρχία.

«Η δουλειά έχει αυξηθεί όσον αφορά τις διεθνείς μεταφορές. Oλο και πιο συχνά πελάτες μας ζητούν να μεταφέρουμε τα υπάρχοντά τους στα πέρατα του κόσμου. Πολλοί φεύγουν για Κύπρο, Αγγλία, Γερμανία, αλλά και Αίγυπτο, Βέλγιο. Eχουμε αναλάβει «μετακομίσεις» και σε Νορβηγία, Σουηδία κ. α. Ακόμη, τους τελευταίους δύο - τρεις μήνες έχουν αυξηθεί περίπου κατά 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια οι μετακομίσεις από την Αθήνα προς την περιφέρεια. Oπως φαίνεται, αρκετά άτομα που δυσκολεύονται να βρουν εργασία αποφασίζουν να επιστρέψουν στα χωριά των πατεράδων και των παππούδων τους», συμπληρώνει ο κ. Φαλιέρος, με βεβαιότητα που πηγάζει από κουβέντες που κάνει με τους πελάτες του.

Πώς να μη φύγω για Σουηδία;

Eχοντας ολοκληρώσει τη διδακτορική διατριβή του επενδύοντας πέντε χρόνια σκληρής δουλειάς και περιστασιακών αποδοχών μέσω ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων στο ΑΠΘ, που συνεπάγονταν την παραμονή του στην οικογενειακή εστία, ο 30χρονος ηλεκτρολόγος μηχανικός Αντώνης Μαρινόπουλος βρέθηκε ενώπιον της εγχώριας αγοράς εργασίας. «Το μέλλον διαγραφόταν σκοτεινό. Οι δυνατότητες για να βρω μια δουλειά στο αντικείμενό μου ήταν είτε στο Δημόσιο -πράγμα αδύνατον εφ' όσον δεν είχα μέσον- είτε στον περιορισμένο ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα. Η Θεσσαλονίκη ήταν εκτός επιλογών», εξήγησε στην «Κ». Αντιθέτως, οι προοπτικές στην Ευρώπη ήταν εξαιρετικές. «Φίλοι που είχαν ήδη φύγει στο εξωτερικό μού έλεγαν για καλές αποδοχές, καλή ποιότητα ζωής και επαγγελματικές προοπτικές».

Eτσι, σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του... Μνημονίου, ο κ. Μαρινόπουλος βρέθηκε να εργάζεται σε κολοσσό των ενεργειακών συστημάτων 50 χιλιόμετρα από τη Στοκχόλμη, θέση που εντόπισε και κέρδισε μέσω Διαδικτύου. Oπως είπε, η δουλειά του στο ερευνητικό ινστιτούτο της εταιρείας -στην οποία σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι είναι ξένοι- είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, οι αποδοχές του ανέλπιστα υψηλές, ενώ η υψηλή φορολογία που επιβάλλει το σουηδικό κράτος βρίσκει αντίκρισμα στις κοινωνικές παροχές και σε μια οργανωμένη καθημερινότητα. «Εδώ το κράτος είναι ζεστό, οι άνθρωποι όχι τόσο. Iσως έτσι, όμως, να είναι καλύτερα».

Toυ Κωστα Ονισενκο

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 27/6/2010

Πιστεύω ότι δεν πιάσαμε τυχαία πάτο , το ερώτημα είναι αν θα εξακολουθήσουμε να νοηματοδοτούμαστε απο το χθές , που μας οδήγησε στο σήμερα....εδώ που μας οδήγησε..!

01/07/2010, 22:03:07
Δεν διαφωνώ με πολλά απο όσα λές Εαρινέ, εκτός απο την υποτιθέμενη,εμφυλιοπολεμική κόντρα ελληνισμού χριστισνισμού, που πριν μπω εδώ,στο "εσωτέρικα", δεν είχα ξανακούσει..Πιστεύω, γιατί,κανείς δεν θα σκέφτονταν, κάτι τόσο άστοχο, ή εγώ δεν είχα μέχρι τώρα ανακαλυψει...Νόμιζα, ότι μια μειονότητα, που γινεται γραφική με ασπίδες και ρολόγια κουάρτζ,σε φωτογραφία ή βίντεο, δνε είναι για να τον κάνεις κουβέντα...Ή τουλάχιστον, εγω, πριν, δεν είχα την χαρά, δεν είχα ανακαλύψει.......Σαν χαμένη ήπειρος, που κάποιοι ανακαλύψαν....
Τότε φίλε μου,όμως, έχεις προβλημα με το μεγαλυτερο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμου....Διότι,είναι εδώ και πολλούς αιώνες, ελληνοχριστιανοί....Έστω απο συνήθεια, για να μην πούμε για το καλύτερο πάντρεμα, αισθήματος και λογικής....
Όντως, μια βόλτα στο εξωτερικό, θα βοηθήσει...
Στο τι θα κάνεις όταν γυρίσεις και αν θα βλέπεις έτσι, ακόμη, τα πράγματα....
01/07/2010, 22:47:18
«Το Ξεπούλημα του Διαβόλου»

Μια φορά κ'ένα καιρό υπήρχε μια ιστορία ότι ο διάβολος αποφάσισε να

παρατήσει τη δουλειά του και έβγαλε σε πώληση όλα του τα εργαλεία για

όποιον είχε λεφτά να τα αγοράσει.

Εκείνη τη νύχτα λοιπόν που έκανε το ξεπούλημα είχε παρατάξει όλα τα

εργαλεία ελκυστικά.

Ηταν ένας σιχαμένος σωρός με πολύ - κακεντρέχεια, δόλο, μίσος, ζήλεια,

απάτη - και το καθένα είχε μια ταμπελίτσα με την τιμή.

Λίγο πιο κει από τα υπόλοιπα ήταν ξαπλωμένο και ένα φαινομενικά

αβλαβές σφηνοειδές εργαλείο, πολύ ξεθωριασμένο και το οποίο είχε την

πιο μεγάλη τιμή από όλα τα άλλα.

«Τι είναι αυτό;» ρώτησε κάποιος τον διάβολο.

«Αυτό είναι η απελπισία - η απογοήτευση» απάντησε.

«Και γιατί έχει τόσο μεγάλη τιμή;» ρώτησε ο ενδεχόμενος πελάτης.
«Γιατί», είπε ο διάβολος, «μου είναι πιο χρήσιμο από ότι τα υπόλοιπα. Μπορώ να χώνω τη μύτη μου και να μπαίνω μέσα σε ένα άτομο με αυτό όταν όλα τα άλλα είναι άχρηστα και δεν μπορώ να τον πλησιάσω.

Όταν μπω μέσα σε αυτό το πρόσωπο μπορώ να τον χρησιμοποιήσω όπως

μου αρέσει γι' αυτό είναι τόσο ξεθωριασμένο, το χρησιμοποιώ σχεδόν σε

όλους μια και πολύ λίγοι άνθρωποι ξέρουν ότι μου ανήκει.»

Είναι προφανές και δεν χρειάζεται να πω ότι η τιμή ήταν τόσο μεγάλη που

κανείς δεν μπόρεσε να το αγοράσει.

Και γιαυτό το χρησιμοποιεί ακόμη.

Απο το ίντερνετ κατεβασμένο..!

Ισχυρή η παρουσία του Διαβόλου...θεμελιώνει την ύπαρξη και την ανάγκη ύπρξης του θεού...μαζί πάνε , χέρι με χέρι...

Το φαντάζεσαι να εξέλειπε ο Διάβολος...ποιός ολόγος ύπαρξης του "Θεού" φίλε μου???

Φίλε μου Βαγγέλη , το σίγουρο είναι οτι ούτε μπορείς αλλα ούτε και θέλεις φαντάζομαι κατι τέτοιο...η Ελλάδα και ο πολιτισμός της , αυτός ο πολιτισμός που άνθισε και νοηματοδότησε ηπειρους ολόκληρες και ενέπνευσε την αναγέννηση , αυτός με έλκει ... με ελκύει , αυτός είναι και θα είναι ο πολιτισμός της Ελλάδας και αυτός με καλεί να μείνω εδώ και μάχες να δώσω με όμορφο τρόπο και με σεβασμό απέναντι σε κάθε συνάνθρωπό μου , μιας και ποτέ δεν είχα κάτι εναντίον κανενός συνανθρώπου μου...αλλα εναντίον εκείνων των ξενιστών που με βία άλωσαν απ'ακρου σ'ακρο ετούτη την χώρα...!

Είμαι πεπεισμένος για την ημέρα , που όλη η χώρα θα λυτρωθεί απο την συσκότιση και τα δεσμά που της επεφύλαξαν και να τ'αποτελέσματα...και να φαντασθείς ότι ακόμα και τώρα όλα φαντάζουν όμορφα σ'αυτούς και γι'αλλη μια φορά το πρόβλημα βρίσκεται αλλού...μια ζωή αλλού...αλλού...αλλού...αλλού...!

Ώρα να κοιτάξουν στον καθρέπτη φίλε μου , όλοι οι άλλοι τους βλέπουν πλέον...!

Μαζί σου δεν έχω τίποτα..απολύτως τίποτα , να είσαι σίγουρος γι'αυτό!

Edited by - Εαρινός on 01/07/2010 22:50:01

01/07/2010, 22:54:36
Λυπηρόν, φιλε μου Εαρινέ,αλλά, αλλού είναι ο εχθρός και πρέπει
να γίνει αυτό συνειδητό...
01/07/2010, 23:00:51
quote:

Λυπηρόν, φιλε μου Εαρινέ,αλλά, αλλού είναι ο εχθρός και πρέπει
να γίνει αυτό συνειδητό...

Τίποτα δεν είναι λυπηρό φίλε μου , τίποτα που να έχει σχέση ανάμεσά μας...ο εχθρός είναι μεταμφιεσμένος και κοινός για όλους και πλέον γίνεται ορατός...

Λυπηρό είναι το αόρατο και το επιμελώς κρυπτόμενο και όλο καλοσύνη και αγάπη ... αυτός που πραγματικά αγαπάει δεν τάζει παραδείσους...σε μαθαίνει να χτίζεις παραδείσους!

02/07/2010, 08:42:54
Δεν διαφωνώ σε τιποτε, απο οσα λές, αγαπητέ μου Εαρινέ,απλά,κάποια
στιγμή, είναι καλά, να μιλάμε ευγενικά όταν είμαστε σε ξένο σπιτι...Και ο κόσμος αυτός, έγινε απο τον Θεό,δεν χτίστηκε απο ανθρώπους...
Εμείς,. έχουμε αναλάβει να τον γκρεμίσουμε...Κι εκεί,είναι που λέμε,
θέλει και μέτρο, στον λόγο και συνειδητότητα.....Για να μην κάνουμε πως δεν ξέρουμε, όταν κάνουμε καλό κι όταν κάνουμε κακό...
Να ξέρουμε και τι είμαστε και τι θέλουμε..Να δράμε ανάλογα..
02/07/2010, 09:54:00
quote:

Δεν διαφωνώ σε τιποτε, απο οσα λές, αγαπητέ μου Εαρινέ,απλά,κάποια
στιγμή, είναι καλά, να μιλάμε ευγενικά όταν είμαστε σε ξένο σπιτι...Και ο κόσμος αυτός, έγινε απο τον Θεό,δεν χτίστηκε απο ανθρώπους...
Εμείς,. έχουμε αναλάβει να τον γκρεμίσουμε...Κι εκεί,είναι που λέμε,
θέλει και μέτρο, στον λόγο και συνειδητότητα.....Για να μην κάνουμε πως δεν ξέρουμε, όταν κάνουμε καλό κι όταν κάνουμε κακό...
Να ξέρουμε και τι είμαστε και τι θέλουμε..Να δράμε ανάλογα..

Καλημέρα Βαγγέλη..τι κάνει η Λάρσα???

Και για το μέτρο συμφωνώ και για την δράση , τα υπόλοιπα που θεωρώ ως ορθά και υγιή τα ανέφερα στα προηγούμενα μηνύματά μου!

Ας αναλογισθεί ο καθένας τις ευθύνες του ως προς την καταστροφή που συντελλείται..μολονότι πολύ "χλωμό" το βλέπω , είχα πεί παλαιότερα κατα την "ελευσή μου" στο φόρουμ , ότι δεν βλέπω να αλλάζει κάτι ως προς τα αποτελέσματα αυτής της χώρας και αυτό διότι όσο οι άνθρωποι παραμένουν στο ίδιο αντιληπτικό επίπεδο και περιεχόμενο σκέψεως που γέννησε τα όποια δεινά , θα συνεχίσουν παραμένοντας σε αυτό -θεωρώντας το ως σωστό και ουδέποτε αμφισβητήσιμο- να αναπαράγουν τα ίδια και χειρότερα αποτελέσματα!

Ας πορευθεί ο καθένας λοιπόν με τον δικό του τρόπο και στον δικό του δρόμο...και ας αναλάβει ο καθένας ως ενήλικας τις ευθύνες που του αναλογούν υπεύθυνα και μη επιρριπτοντάς τες πανταχόθεν και εκτός εαυτού του ιδίου του!

Τέρμα οι Αμερικάνοι και η νέα τάξη πραγμάτων..τέρμα ο γείτονας...τέρμα ο συνεργάτης και το αφεντικό μου...τέρμα ο/η σύντροφός μου..τέρμα ο οποισδήποτε άλλος ακόμα και ο "Διάβολος"...

"Δρυός πεσούσης , πάς ανήρ ξυλεύεται" , πολύ σοφά ανέφεραν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι φίλε μου...ας φροντίσουμε να μην είμαστε είδος προς εκμετάλλευση..όσο είμαστε θα μας εκμεταλλεύονται και καλά θα κάνουν .... και ασφαλώς δεν φταίνε αυτοί αλλα εμείς και ο καθένας προσωπικά για τα αποτελέσμτά του στην ζωή..τελεία και παύλα!

Edited by - Εαρινός on 02/07/2010 09:57:40

11/06/2003, 03:13:17
καλως ηρθες στο Εσωτερικα Hui-Neg...

σαν στιχοι του Γκιμπραν τα λογια σου...(yparxei mono to TORA... kai mexri na to eksigiso, idi einai parelthon)...

να συμπληρωσω ...
...το κελυφος...σπαει
-αν το σπασεις
-αν περιμενεις να εκολαφτει...

ας περασουμε (χαλαρα...) + στον τιτλο του θεματος...

Let there be Light!

11/06/2003, 11:40:59
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ reptilesalonica

quote:
Για κάθε δύναμη στη φύση, υπάρχει και η αντίρροπή της. Αν είναι να φτάσουμε στο σημείο να αναλύουμε (AVATARGR) τις εκατοντάδες έννοιες της λέξεως Σκότος...τότε καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα...ελπίζω ακόμα οτι μπορείτε να το "δείτε"...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ...
ΣΕΒΑΣΤΗ......
ΔΕΝ ΑΝΕΛΥΣΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΕΡΙ ΣΚΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΤΟΣ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΕΔΩΣΑ....
ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΡΡΟΠΗ ΤΗΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤ'ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ ????????

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΙΟΣ ???????
ΕΣΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΦΩΣ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΟΣ ΚΑΚΟ ...
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ...
ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΩ ....
ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ ΝΑΙ
ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣ ΠΕΡΙ ΚΩΝΩΠΟΣ ΒΑΒΕΛ ΟΧΙ ....

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΣΟ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Just_A_ManΜέλος
12/06/2003, 00:16:21
Θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε, πώς μπορεί η Πνευματική Ζωή να εναρμονιστεί με την επίγεια Ζώη μας.

Σημαντικά άρθρα περί του καλού και του κακού καρπού:

από το Forum: Η Θρησκεία της Αγάπης

Posted - 11/06/2003 : 13:56:46

Posted - 12/06/2003 : 00:07:18

Εύχομαι και προσεύχομαι να σας φανούν ωφέλημα στην πνευματική σας ωρίμανση.

Εύχομαι και προσεύχομαι να σπείρουν και άλλοι καλούς σπόρος αγάπης, σε όλα τα Forum και γιατί όχι και στο Forum: H Θρησκεία της Αγάπης!!!
Αμήν, Αμήν, Αμήν!!!

Just A Man

“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”

14/06/2003, 00:22:44
'
'
'
quote:
ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ...

'
'
'

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

Hui-NegΝέο Μέλος
14/06/2003, 02:03:09
Φίλε Ατμα σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Δεν έχω διαβάσει Χαλίλ Γκιμπράν. Για το κέλυφος, όταν και αν κάποιος φτάσει σε αυτό το επίπεδο τότε δεν τον ενδιαφέρει το κέλυφος. Είναι σαν να περιμένεις την αποκομιδή της σοδειάς απο τη σπορά και σκέφτεσαι το μέσο που θα χρησιμοποιήσεις για να τη μεταφέρεις.
Είμαστε κάποιες ψυχές που περιφερόμαστε...κάποιες ψυχές έχουν "Θεία" εντολή. Πέρα απο αυτό ο λόγος όχι είναι περιττός αλλά ουσιαστικά δεν υφίσταται φίλε μου.
Διαβάζοντας απο την αρχή μέχρι εδω, αυτό που αντιλήφθηκα με τη μέση λογική μου και κριτική μου ικανότητα, είναι η "απόπειρα" κάποιου να σπείρει σπόρο του καλού και να δέχεται κριτική και αρνητικότητα...Όπως προείπα όμως, αυτό και εννοώ.
"κάποιες ψυχές έχουν "Θεία" εντολή. Πέρα απο αυτό ο λόγος όχι είναι περιττός αλλά ουσιαστικά δεν υφίσταται"

living every day is like drinking a bottle of God's Whiskey

Edited by - Hui-Neg on 14/06/2003 02:05:05

14/06/2003, 15:57:02
Καλησπερα...
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Hui-Neg,ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓ.ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΜΟΥ
ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ ΣΕ ΣΕΝΑ/ΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΔΗΛΑΔΗ + Ο ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ-!ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ!/

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΕΔΩ ΘΕΜΑ.-ΑΠΛΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ +...-

ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ...
ΠΩΣ ΝΑΙ,ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΥ,ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ,ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΠΛΑ "ΕΓΩΙ-ΣΤΙΚΟ"...
ΚΑΘΕ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ- ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ :)

ΜΑΑ ΕΙΝΑΙ Η 'ΑΛΗΘΕΙΑ' ΜΟΥ!/ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ
ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ;
ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΥ ΣΥΝΑΝΤΩ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ;
ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΖΛ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ...;

ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΡΕΙΣ :)

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑ, ΕΜΑΘΑ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΙΛΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΣΤΕΣ/ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΥΣ/ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ/ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΕΣ...ΨΕΥΤΟΜΥΣΤΙΚΙΣΤΕΣ:)

...ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΕΙ ΣΤΗ ΨΥΧΗ + ΣΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ...
+ ΔΕ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΩ/ΕΤΣΙ ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΤΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ...

-ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΟ ,ΜΙΛΑΩ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΙΩΘΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ..:)-

Let there be Light!

15/06/2003, 02:26:13
Πρώτα απ' όλα καλωσήρθες Hui-Neg...Με φέρνεις σε δύσκολη θέση φίλε Hui-Neg. Με φέρνεις σε δύσκολη θέση γιατί δε μου αρέσει να κάνω τον έξυπνο καλοπιάνοντάς σε που υποστήριξες ουσιαστικά το καλό αλλά κάποιοι θα δούν οτι υποστηρίζεις το άτομο που μιλάει για το καλό και όχι την προσπάθεια διάδοσής του. Μίλησες πολύ όμορφα και παραστατικά. Να ξέρεις οτι όπως η αλήθεια δεν ευδοκιμεί μέσα απο οργανώσεις που μιλούν γι' αυτήν, έτσι και ο σπόρος του καλού, δεν απαιτεί περίτεχνες προσεγγίσεις και διαλέξεις. Δε χρειάζεται φανφαρονισμούς και πομπώδη εγώ, ούτε κάστες και σέχτες για να τη στηρίζουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι, το άτομο που τον έχει μέσα του αυτό το σπόρο, να τον σπέρνει με Αγάπη και Πίστη, παραβλέποντας τα τετριμένα και ανθρώπινα...γι' αυτό λοιπόν αναποδογυρίζω κάτι που ειπώθηκε απο κάποιους για μένα και λέω...
"Αφήστε το δέντρο και δείτε το δάσος"
----
Αγαπητή ΑΤΜΑ (είναι Η ΑΤΜΑ φίλε Hui-Neg και οχι Ο ΑΤΜΑ) πως θα μπορούσε να διαφωνήσει ο γράφων μαζί σου...όταν υπάρχει τόση ταύτιση...
Αναφέρεις:
quote:
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑ, ΕΜΑΘΑ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΙΛΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΣΤΕΣ/ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΥΣ/ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ/ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΕΣ...ΨΕΥΤΟΜΥΣΤΙΚΙΣΤΕΣ:)

...ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΕΙ ΣΤΗ ΨΥΧΗ + ΣΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ...
+ ΔΕ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΩ/ΕΤΣΙ ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΤΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ...

Πιστεύω οτι περπατάμε (ή πετάμε-who can tell for sure) στον ίδιο δρόμο. Αυτός ο δρόμος Καλή ΑΤΜΑ μου, απαιτεί να τον εμπιστευτείς...
Μετά...ήρθαν οι μέλισσες...

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you