ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.( Λόγοι-Αιτίες ) Νο 2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.( Λόγοι-Αιτίες ) Νο 2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Italos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
15/07/2015, 12:05:57
quote:

Στην περίπτωσή μας έχει πιο πολλά πλεονεκτήματα.
Μετά από ένα τέτοιου τύπου default, αργείς να επαναποκτήσεις την δυνατότητα για εξωτερικό δανεισμό. Αλλά σε βάθος χρόνου είναι όχι απλά δυνατόν,αλλά και με αυξημένη αξιοπιστία.Δ ιότι ο νέος σου πιθανός πιστωτής ξέρει ότι δεν βαρύνεσαι με παλαιά δάνεια.

Σε πρώτη φάση θα βρεθούν δανειστές στο χώρο αυτών που δεν είχες ποτέ σοβαρές δοσοληψίες, βλ Brics, και σε δεύτερη φάση θα σε δανείσουν και αυτοί που υπέστησαν κούρεμα. Φτάνει να έχεις φτιάξει την οικονομία σου και να ξέρουν οτι δεν θα την ξαναπατήσουν. Θα έρθουν για να ρεφάρουν. Στη φάση που είμαστε κάνενας ξένος επενδυτής, Αραβες, Ρώσοι, πόσο μάλλον Κινέζοι, δεν θα ρίξουν λεφτά στην Ελλάδα. Θα τα χάσουν σίγουρα. Γι' αυτό εχει ανάψει η κουβέντα για το χρέος απο Αμερική μεριά. Νομίζω πως είναι το καλύτερο deal αυτή την στιγμή. Οι παράγοντες εντός Ε.Ε που αντιδρούν, είναι αυτοί που μας θέλουν Φλόριδα. Πρέπει να στοχοποιηθούν με κάθε μέσο κα ινα σταματήσουμε να φαγωνόμαστε μεταξύ μας. ΟΚ, έχουμε Σύριζα τώρα για κυβέρνηση, να ξεστραβωθούν να διαχειριστούν την κατάσταση. Με Σαμαρά και Θεωδοράκη στην κυβέρνηση... καλύτερα να πάω στην Ζιμπάμπουε να ζήσω.

15/07/2015, 13:13:56
Επειδή μόλις σήμερα το πρωί ,συνειδητοποίησα ότι μια πολιτική διαμάχη μπορεί να φτάσει σε σημεία διάρρηξης και των δυνατοτέρων σχέσεων,(ή αυτών που νόμιζα ως δυνατές),σταματώ επί του παρόντος, να σχολιάζω στο forum μας.Για δικούς μου ψυχολογικούς λόγους.Δεν μου φταίει κανείς σας.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας, ανεξαιρέτως, καλή συνέχεια.
Εύχομαι επίσης το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν φασίστες εδώ μέσα.Το πιστεύω ακράδαντα.
Θεωρώ ότι το να πεις κάποιον φασίστα είναι σα να τον λες προδότη.
Απλά όχι προδότη του έθνους,αλλά των συμπολιτών του.Που είναι το ίδιο.

Θα τα πούμε σε επόμενη φάση μάγκες.Σε μια καλύτερη φάση.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

15/07/2015, 14:02:42
Εγω νομίζω οτι το παρακάναμε στα πολιτικά/οικονομικά. Εχει το συγκεκριμένο φόρουμ καποια θεματολογία συζήτησης. Είναι φυσιολογικό επίσης να βρίθει απο τρολ και απο καμμένες φλάντζες, ακομα και μερικοί σοβαροί να συζητάμε μεταξύ μας, είναι τέτοιες οι αποκλίσεις -απο την φύση του αντικειμένου- στην οπτική γωνία μας, που σχεδόν πάντα θα καταλλήγει σε μπινελίκια το όποιο θέμα. Μπλέξαμε τωρα και τα πολιτικοικονομικά, έγινε μπάχαλο. Προτείνω να κρυώσει λίγο η μηχανή στο συγκεκριμένο θέμα και να ασχοληθουμε με τα υπόλοιπα.

15/07/2015, 14:34:26
Σωστά Heretic.
Πάμε σε αυτό?

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12127

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

15/07/2015, 15:34:40
Νικόμαχος, βεβαίως. Εφυγα! Α, Ιταλός κάτι που πρέπει να σχολιάσω. Αν και φαίνεται μούφα, βρεθήκαμε πολύ κοντά στην επανάσταση των Μπολσεβίκων

15/07/2015, 17:03:12
quote:
Θεωρώ ότι το να πεις κάποιον φασίστα είναι σα να τον λες προδότη.
Ελα τώρα... Ξέρεις ότι δεν εννοούσα κάτι τέτοιο.

Θα τα ξαναπούμε!

15/07/2015, 20:08:30
quote:
Εγω νομίζω οτι το παρακάναμε στα πολιτικά/οικονομικά. Εχει το συγκεκριμένο φόρουμ καποια θεματολογία συζήτησης. Είναι φυσιολογικό επίσης να βρίθει απο τρολ και απο καμμένες φλάντζες, ακομα και μερικοί σοβαροί να συζητάμε μεταξύ μας, είναι τέτοιες οι αποκλίσεις -απο την φύση του αντικειμένου- στην οπτική γωνία μας, που σχεδόν πάντα θα καταλλήγει σε μπινελίκια το όποιο θέμα. Μπλέξαμε τωρα και τα πολιτικοικονομικά, έγινε μπάχαλο. Προτείνω να κρυώσει λίγο η μηχανή στο συγκεκριμένο θέμα και να ασχοληθουμε με τα υπόλοιπα.

Heretic, δεν ξέρω αν το παρακάναμε, ή αν είναι "σημεία των καιρών".

Οπως είχα γράψει και λίγες αναρτήσεις πιο πάνω, αυτά που συμβαίνουν τώρα, και ο τρόπος/ταχυτητα που συμβαίνουν είναι από μόνο του ήδη στοιχείο που να οδηγεί στο κατ'εσέ μπάχαλο.

Δεν είναι όμως μπάχαλο, και θα σου πω γιατί διαφωνώ με αυτό το συγκεκριμένο.

Κακά τα ψέματα, το ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ που απασχολεί όλους μας αυτήν την περίοδο είναι τα πολιτικοοικονομικά τεκταινόμενα. Και θα έπρεπε να είναι έτσι, εκ των γεγονότων και εκ της πραγματικότητας.

Και αν εκ πρώτης όψεως αυτό φαίνεται "ξένο" προς την εσωτεριστική φύση ενός φόρουμ σαν αυτό που μας φιλοξενεί,
εγώ θα σου πώ ότι ακριβώς αυτό κι αν είναι ένα καραμπινάτο θέμα με εσωτεριστικες προεκτάσεις (στην ψυχολογία ή τις πράξεις των ανθρώπων, ηγετών, λαού, κλπ), ή που απαιτεί και εσωτεριστικη ματιά/ανάγνωση, (και όχι μόνο οικονομο-λογιστική...) πέρα και πίσω από την κουρτίνα, όπως (προσπαθούμε να) κάνουμε εμείς εδώ, όπως κάνει ο Τραϊανού, ενδεχομένως και ο Λιάκουρας, όπως κατά καιρούς έδειξε τέτοια ψήγματα και ο Βαρουφάκης, κλπ.

Εξ'αλλου, όπως πολλάκις έχουμε πει, η οικονομία είναι μια ψευδοεπιστήμη, είναι κυρίως ψυχολογία αγορών/μαζών/διαφημιστών,
είναι σύστημα που βασίζεται σε τραπεζική "πίστη"
σε "ομολογίες" (ομόλογα) και σε τόσα άλλα που μόνο ξένα δεν είναι με τον εσωτερισμό και το ...μεταφυσικό!

(γιατί τί άλλο εκτός από μεταφυσικό θα μπορούσε να λέγεται η πίστη που έχουν όλοι, ότι ένα πράσινο χαρτάκι που γράφει πάνω το νούμερο 100, έχει κάποια αγοραστική αξία/σύμβαση, ενώ στην πραγματικότητα δεν αξίζει τίποτα και είναι ένα απλό πράσινο χαρτάκι...)

Εγώ θεωρώ απολύτως υγιή την εικόνα που βλέπω εδώ,
και θα ευχόμουν να έβλεπα και περισσότερους συμμετέχοντες,
ακόμα και αν πρόκειται για τύπους που θα εκνευρίσουν ή θα ειρωνευτούν.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

15/07/2015, 20:42:29
Στηρίζω Πυθαγόρα(άσχετο αλλά εξαιρετικός ο Τραιανού, ο Δραγασάκη ςευχαρίστησε με επίσημη επιστόλή τους...Αμερικανούς για τη "διάσωση" μας,), και Αμεινία ελπίζω να συνεχίσεις να γράφεις.

Γενικά το γεγονός ότι τα του πολιτεύματος απωθούν τον πολίτη μόνο τυχαίο δεν είναι. Και λόγω αυτών που τα έχουν ετσιθελικά καταλάβει και βρωμάνε, και λόγω του ότι έτσι δρουν ανενόχλητοι.

15/07/2015, 20:50:29
quote:
“I have to publicly thank the U.S. government and Mr.(President Barack) Obama as without their help and persistence that the deal has to include the debt issue and development horizon we might have not succeeded,”

Τάδε έφη Δραγασάκης. Δεν σχολιάζω.

15/07/2015, 20:55:30
Συνεχίζοντας,
θα κάνω μια συρραφή των κειμένων/συμπερασμάτων του zip και του Αμεινία, σε πράγματα που δείχνουν ότι όλοι μας , όσοι έχουμε μάτια και βλέπουμε, και αυτιά και ακούμε, αργά ή γρήγορα θα έχουμε μια σύγκλιση, ανεξαρτήτως αφετηρίας ή χρωματισμού ή επιμέρους προτιμήσεων (τεχνικές και υφολογικές ...λεπτομέρειες).

Ξεκινάω από το εξής:

quote:
Εγώ, απ' όλη την ιστορία, αυτό που κατάλαβα πως μας έλεγαν οι δανειστές μας (όχι πως αυτοί είναι άγιοι δηλ.) και πως είχαν και κάποιο δίκιο, είναι ότι μας έλεγαν "φτιάξτε κράτος!".

Αυτό ισχύει [εν μέρει].

Είπαμε ότι πρωτίστως είναι συμπέρασμα των Ελληνων (σχεδόν στο σύνολό τους) ήδη εδώ και αρκετές δεκαετίες ότι πάσχουμε στο θέμα "κράτος", "κρατική διοίκηση", "κρατικοί θεσμοί", κλπ

Γι'αυτό και από την εποχή του Χάρρυ Κλυν και του Ζουγανέλη μέχρι το Λαζόπουλο, αλλά και τους ΑΜΑΝ ή όποιο άλλο σχήμα, πάντα υπήρχαν και υπάρχουν πληθώρα από στραβά, παρανοϊκά, "Απίστευτα κι όμως Ελληνικά", που στην ουσία ήταν και περισσότερα ίσως από τις νορμάλ καταστάσεις.

Αστοχίες και λάθη υπάρχουν παντού, και στις πιο υποδειγματικές χώρες/οργανώσεις,

αλλά το να μπορείς να γεμίζεις 2ωρα σχεδόν καθημερινά προγράμματα επί....40 χρόνια, με τα κακώς κείμενα των ελληνικών οργανισμών, ΔΕΚΟ, υπηρεσιών, κλπ, αυτό δείχνει ότι πρακτικά ήμασταν και είμαστε, ως κράτος, ως νοοτροπία, ως διοικούντες και ως 'πολίτες' μια τεράστια δεξαμενή λαμογιάς, μπαγαμποντιάς, κουτοπονηριάς, μικρο-ή μεγαλο-κλεψιάς, απατεωνιάς, δολοπλοκίας, διαφθοράς,κλπ,κλπ,
με άλλα λόγια, όντως ίσως όχι το νοτιότερο κράτος της Ευρώπης, αλλά το βορειότερο της Αφρικής.

Αυτό το ξέραμε και το ξέρουμε,
και αυτό όπως είπα και όταν ερωτήθηκα τι θα έπρεπε να κάνει ο Τσίπρας, ήταν το (Α).

Εδώ υπάρχει μια παγίδα όμως.

Δεν φταίει μόνο αυτό για όλα.
Ακόμα και αν είχαμε ένα τέτοιο κράτος δεν σημαίνει
πχ. ότι δεν θα είχαμε χρέος
κάτι που το βλέπουμε από τις λίστες με τα χρέη όλων των χωρών, όπου φιγουράρουν και δυτικοευρωπαϊκές σχεδόν στο σύνολό τους.

Επίσης,
και εδώ έρχεται ο ρόλος και το παιχνίδι των ξένων,
αυτό που στην πραγματικότητα ήθελαν και θέλουν, είναι να σε "κάνουν καλό τόσο όσο...."
δηλαδή να σε φτάσουν σε ένα επίπεδο ας πούμε αξιοπιστίας και μη-διαφθοράς ή διαφάνειας, αλλά μέχρι εκεί που θα τους εξυπηρετεί αυτούς.

Γι'αυτό και ουδέποτε η προσπάθεια ενός ξένου κράτους να σε βοηθήσει ή να σε σώσει δεν είναι απολύτως ειλικρινής και ανιδιοτελής. Θέλει να σε φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο ώστε να τον εξυπηρετείς καλυτερα, μέσα σε κάποια πολιτικώς ορθά πλαίσια, και να το αφήσει το πράγμα εκεί, γιατί αλλιώς θα του γυρίσει μπούμπερανγκ.

Είναι όπως τους παλιούς μαστόρους,
που όταν παίρνανε έναν βοηθό, ναι μεν θέλανε να του μάθουνε τρόπους και αγωγή ώστε να τον εμπιστεύονται, να έρχεται στη δουλειά στην ώρα του, να μην κλέβει ή καταστρέφει τα εργαλεία,
να ξέρει να κάνει βασικές εργασίες της εκάστοτε εργολαβίας,
αλλά να μη μάθει ποτέ τόσα όσα ξέρει και κάνει ο Μάστορας, και να παραμένει για τη ρουτίνα, τα βασικά και τα χαμαλίκια,
γιατί αλλιώς αν βοηθός μάθαινε τα πάντα και λειτουργούσε όπως ο Μάστορας, τότε πολύ απλά ...δεν θα χρειαζόταν Μάστορας.

Ναι, λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι η Γερμανία θα ήθελε μια Ελλάδα πιο σοβαρή, που να μην κοροϊδεύει με Greek statistics, να μην χρεώνει τον Γερμανό τουρίστα 80 Ευρώ αεροδρόμιο -Σύνταγμα και χωρίς απόδειξη, να μην είναι αρτζι-μπούρτζι και λουλάς σε πολλά πράγματα,
αλλά όλα κι όλα, το Αεροδρόμιο να το φτιάχνει η Hochtief (και να επιβάλλει τους δικούς της όρους), τις προμήθειες να τις δίνει η Siemens (επίσης λειτουργώντας το ίδιο),κλπ

Γι'αυτό λοιπόν, και τα μνημόνια δεν αποσκοπούν εκεί.

Αν αποσκοπούσαν στο να γίνουμε σωστό κράτος με σωστές δομές και διαδικασίες να είστε σίγουροι πως θα ήμουν ο πρώτος και καλύτερος Μνημονιακός και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής, έστω κι αν μας τα έγραφαν ή τα υπαγόρευαν οι ξένοι.

Άλλα το θέμα είναι ότι τα μνημόνια δεν γίνανε γι'αυτό το σκοπό.

Πχ. βλέπε αυτό:

http://www.zougla.gr/money/article/to-plan-b-se-periptosi-ptoxefsis-ipirxe-ki-ali-lisi

quote:
Με εσωτερική υποτίμηση και ταχύτατες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (που δεν υλοποιούνται), επιχειρούν να διορθώσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας και να αποπληρώσουν χρέη σε ευρώ, ώστε να καταστεί δυνατή η παραμονή σε αυτό το νόμισμα.

Πέντε χρόνια μετά, συμφωνούμε κατ' επανάληψη ετεροβαρώς σε ένα σπιράλ θανάτου, από το 2010 με όραμα το 2030 συμφωνούμε σε Μνημόνια -εντέλει ταμειολογιστικού χαρακτήρα- αποπληρωμής των δανειστών και όχι σε μια συμφωνία προοπτικής, που να δίνει απαντήσεις στο χρέος και στην ανάπτυξη. Βρισκόμαστε σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που αποτελεί έναν φορέα μιας αμείλικτης λογικής με στεγνά λογιστικά χρηματοοικονομικά.

Έτσι ερχόμαστε σε αυτό που έγραφε ο Αμεινίας:

quote:
εγώ συμφωνούσα με την λογικότατη στρατηγική της προετοιμασίας ...πριν τρία χρόνια.
Έχω πια συνειδητοποιήσει ότι και 53 να αφήσεις στους "πολιτικούς" "μας",ΔΕΝ θα φτιάξουν υποδομή για τίποτα.
Όχι για αλλαγή νομίσματος.
Όχι για αριθμό ταυτότητας.
Ούτε για καμπινέ...

Είμαι πεπεισμένος ότι εντός ευρώ δεν έχουμε τύχη ,πια.
Θα είχαμε αν είχαμε προλάβει να στήσουμε έστω ελαφριά βιομηχανία, από πριν το 2000 έως το 2010.
Διότι τα κονδύλια της ΕΕ δίνανε αυτή τη δυνατότητα.Είναι αλήθεια αυτό.

Όμως δεν το κάναμε.
Με πορτοκάλια και μήλα δεν αγοράζεις αυτοκίνητα, στα πλαίσια σκληρού νομίσματος και κανονισμών ΕΕ.
Θα γ@μήσεις το εμπορικό σου ισοζύγιο.Όποιος δεν το βλέπει είναι...(μη με ξαναπούν φασίστα μπρρρ).

Κατάληξη:
Οι Ευρωπαίοι-έχοντας δίκιο ή άδικο- διαλέχτε, αν και είναι άσχετο,θέλουν να ρευστοποιήσουν την επιχείρηση "Ελλάδα",η οποία δεν πάει όπως θέλουν.(αυτή είναι η μη συνομωσιακή εκδοχή...η άλλη είναι χειρότερη αλλά την αφήνω στην πάντα,για να μη μπλέξουμε).

Το θέμα είναι ότι μια χώρα δεν είναι επιχείρηση...
Μια χώρα έχει περισσότερα δικαιώματα από μια επιχείρηση.Τελεία.
Όσο κι αν δεν αρέσει σε μερικά λαμόγια.
Και αυτά τα δικαιώματα δεν τα εκμεταλεύτηκαν ποτέ οι "πολιτικοί" "μας".

Στο αγκάθι τώρα του νομίσματος...
-Αν δεν προετοιμάσεις ούτε έναν μήνα την μεταστροφή,έχεις άτακτη χρεοκοπία.Πολύ κακό.Τζιζ.
-Αν προετοιμαστείς για κάποιους μήνες έχεις σαφώς μια υπολογίσιμη λύση με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
-Αν προετοιμαστείς τρία χρόνια έχεις κερδίσει το τζόκερ.

Οι παραπάνω τρεις εκδοχές για να έχουν νόημα πρέπει να κηρύξεις παύση πληρωμών προς όλους τους εξωτερικούς πιστωτές.Και να μην ξαναπατήσεις "play" Ποτέ.
Αυτό που λένε ότι δεν γλυτώνεις από τα εξωτερικά χρέη είναι Ψέμα.
Είναι απλά επιλογή με μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα.

Στην περίπτωσή μας έχει πιο πολλά πλεονεκτήματα.
Μετά από ένα τέτοιου τύπου default, αργείς να επαναποκτήσεις την δυνατότητα για εξωτερικό δανεισμό.Αλλά σε βάθος χρόνου είναι όχι απλά δυνατόν,αλλά και με αυξημένη αξιοπιστία.Διότι ο νέος σου πιθανός πιστωτής ξέρει ότι δεν βαρύνεσαι με παλαιά δάνεια.
Όποιος δεν το γνωρίζει αυτό είναι...(ουπς,παραλίγο πάλι να.. )

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "