ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- H κυκλική Ιστορία - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- H κυκλική Ιστορία - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

azael30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
azaelΜέλος
10/01/2011, 19:32:08
και κάτι άλλο. Ο Χριστός είπε ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ. πρώτα πίστευε και μετά ερευνα, όχι μόνο ερεύνα. αλλά είσαι νικόμαχε τόσο άπιστος που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αυτό που θα καταλάβεινε εύκολα ένα παιδί. ακόμη και ένα παιδί αδελφέ εαν ήταν μαζί σου εκείνη την ημέρα, θα σου έλεγε ότι όλα ήταν αληθινά.
αλλά μην ανησυχείς όταν θα έρθει η ώρα και περάσουμε στην άλλη μεριά τότε, δεν θα υπάρχει η ύλη για να κρύψει τίποτα και τότε θα δεχτείς τα πάντα. και θα σου λυθούν όλες οι απόρροιες σου, τότε.

Και ποιος σου είπε Νικόμαχε ότι είμαι στην αρχή. Αν πάλι εννοείς το φορουμ. τότε δεν μπορείς να δεις ούτε πέρα από την μυτη σου. γιατί νομίζεις εμφανίζομαι μια φορά κάθε μήνα. το κάνω για κάποιο λόγο.

Edited by - azael on 10/01/2011 19:46:12

10/01/2011, 21:05:31
quote:

και κάτι άλλο. Ο Χριστός είπε ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ. πρώτα πίστευε και μετά ερευνα, όχι μόνο ερεύνα. αλλά είσαι νικόμαχε τόσο άπιστος που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αυτό που θα καταλάβεινε εύκολα ένα παιδί. ακόμη και ένα παιδί αδελφέ εαν ήταν μαζί σου εκείνη την ημέρα, θα σου έλεγε ότι όλα ήταν αληθινά.
αλλά μην ανησυχείς όταν θα έρθει η ώρα και περάσουμε στην άλλη μεριά τότε, δεν θα υπάρχει η ύλη για να κρύψει τίποτα και τότε θα δεχτείς τα πάντα. και θα σου λυθούν όλες οι απόρροιες σου, τότε.

Και ποιος σου είπε Νικόμαχε ότι είμαι στην αρχή. Αν πάλι εννοείς το φορουμ. τότε δεν μπορείς να δεις ούτε πέρα από την μυτη σου. γιατί νομίζεις εμφανίζομαι μια φορά κάθε μήνα. το κάνω για κάποιο λόγο.

Tι σημαίνει "Πίστευε και ερεύνα" , φίλε Azael..???
Καλείς -γενικά μιλάω- να "Πιστέψουμε και να ερευνήσουμε"...τι???
Να αφιερώσουμε την ζωή μας , προκειμένου να αποκωδικοποιήσουμε μεταφορές και παραβαολές..???
Θα ήταν δε προτιμότερο , να μην παραλληλίζεις ενηλίκους ανθρώπους με παιδάκια -όπως αναφέρεις- και αυτό διότι , κατα τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να επιχειρηματολογήσει -κατα τον ίδιο μη ενήλικο τρόπο- κάλλιστα και σένα τον ίδιο!
Θα μπορούσε ας πούμε να σε "καλέσει" να ενηλικιωθείς και να μην είσαι τόσο ευφάνταστος και απόλυτος ... ένα παράδειγμα είναι για να δείς πόσο άσχημα μπορεί και σύ να αισθανθείς σε αντίστοιχη περίπτωση...

Προσωπικά και για λογους που πολλάκις έχει αναλύσει , θεωρώ ότι όλα αυτά τα οποία οι Θρησκείες προτάσσουν και προσπαθούν να επιβάλλουν ως αληθή , δεν είναι τίποτα περισσότερο απο παιδικά παραμυθάκια που οι ελεύθεροι και με βούληση άνθρωποι -πλέον- δεν αποδέχονται και αυό διότι είναι ως θεωρία διάτρητα...και πρέπει κάποιος να έχει μεγάλη φαντασία -μικρού παιδιού- για να τις δεχθεί ως αληθείς και ισχύουσες!

Θα σου πώ δε τούτο :"Ουδέν νέο κόμισε ο Χριστιανισμός φίλε μου ... "ΟΥΔΕΝ"...για όλα και για πολλά περισσότερα και περιεκτικότερα , είχαν ήδη πολύ πρίν απο αυτόν μιλήσει επιφανείς φιλόσοφοι και που δεν ήταν υιοί Θεού αλλα απλοί άνθρωποι".

Γράφουν λένε τα Ιερά Βιβλία...
Ε!! και λοιπόν ???
Όλα γράφουν και όλοι και το κοράνι γράφει και κάθε Θρησκεία κάτι γράφει και θεωρεί ως αληθές...όπως και κάθε παρακλάδι του Χριστιανισμού έχει την δική του θέση και άποψη...και αφήστε επιτέλους αυτήν την "έμμεση αναφορά-απειλή" όσο έντεχνα και αν εκφέρεται περί της "απέναντι όχθης" και όλα όσα αφήνεις να υπονοηθούν...
Εγώ λοιπόν θα σου πώ , ότι και οι δυό οι όχθες είναι δώ και μέσα σου , μέσα μας και μέσα -ξεχωριστά στον καθένα- , εδώ είναι η κόλαση ... εδώ και ο παράδεισος -μέσα σου και μέσα στον καθένα επίσης- ....εδώ η ελευθερία , εδώ και η σκλαβιά ... εδώ και η λύτρωση και η τιμωρία...ΜΕΣΑ ΜΑΣ..!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
10/01/2011, 21:08:19
quote:

Θέλω να πω επίσης στον Πλάτωνα ότι.....

.... η πρώτη κακιά σκέψη προήλθε μέσα από το καλό, χωρίς όμως να του ανήκει.

και έτσι έπρεπε να είναι διότι αλλιώς δεν ισχύει η έννοια της δικαιοσύνης. Οποιος έπιασεν έπιασεν

θα θέλαμε να αντιληφθούμε τι εν-νοείς λέγοντας τα παραπάνω , αρκεί να μας εξηγούσες επαρκώς απο που αυτό αλλα και πως προκύπτει φίλε Azael...

10/01/2011, 21:12:50
Nικόμαχος...

-Και εκπληκτος βλεπω,δια των λογων σου,την εκκλησια να τρεχει να
προλαβει τις εξελιξεις.Δηλαδη υπαρχουν και σε αλλους πλανητες ανθρωποι!!
Απιστευτη εξελιξη για την χριστιανοσυνη.Θα πηγε και εκει ο Χριστος υποθετω.Δεν ειπε ομως κατι τετοιο.Η ειπε?

Φίλε Νικόμαχε , εδώ και πολλά χρόνια λέω ότι η Χριστιανοσύνη θα συρθεί -αναγκαστικά- πίσω απο τις εξελίξεις -είναι απανόφευκτο/αναπόδραστο- και θα προσπαθήσει να ενσωματώσει -με διαφόρους τρόπους- νέες γνώσεις και ανακαλύψεις...μην σου δημιουργεί εντύπωση...

azaelΜέλος
10/01/2011, 21:21:06
quote:

[quote]

Tι σημαίνει "Πίστευε και ερεύνα" , φίλε Azael..???
Καλείς -γενικά μιλάω- να "Πιστέψουμε και να ερευνήσουμε"...τι???
Να αφιερώσουμε την ζωή μας , προκειμένου να αποκωδικοποιήσουμε μεταφορές και παραβαολές..???
Θα ήταν δε προτιμότερο , να μην παραλληλίζεις ενηλίκους ανθρώπους με παιδάκια -όπως αναφέρεις- και αυτό διότι , κατα τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να επιχειρηματολογήσει -κατα τον ίδιο μη ενήλικο τρόπο- κάλλιστα και σένα τον ίδιο!
Θα μπορούσε ας πούμε να σε "καλέσει" να ενηλικιωθείς και να μην είσαι τόσο ευφάνταστος και απόλυτος ... ένα παράδειγμα είναι για να δείς πόσο άσχημα μπορεί και σύ να αισθανθείς σε αντίστοιχη περίπτωση...

Προσωπικά και για λογους που πολλάκις έχει αναλύσει , θεωρώ ότι όλα αυτά τα οποία οι Θρησκείες προτάσσουν και προσπαθούν να επιβάλλουν ως αληθή , δεν είναι τίποτα περισσότερο απο παιδικά παραμυθάκια που οι ελεύθεροι και με βούληση άνθρωποι -πλέον- δεν αποδέχονται και αυό διότι είναι ως θεωρία διάτρητα...και πρέπει κάποιος να έχει μεγάλη φαντασία -μικρού παιδιού- για να τις δεχθεί ως αληθείς και ισχύουσες!

Θα σου πώ δε τούτο :"Ουδέν νέο κόμισε ο Χριστιανισμός φίλε μου ... "ΟΥΔΕΝ"...για όλα και για πολλά περισσότερα και περιεκτικότερα , είχαν ήδη πολύ πρίν απο αυτόν μιλήσει επιφανείς φιλόσοφοι και που δεν ήταν υιοί Θεού αλλα απλοί άνθρωποι".

Γράφουν λένε τα Ιερά Βιβλία...
Ε!! και λοιπόν ???
Όλα γράφουν και όλοι και το κοράνι γράφει και κάθε Θρησκεία κάτι γράφει και θεωρεί ως αληθές...όπως και κάθε παρακλάδι του Χριστιανισμού έχει την δική του θέση και άποψη...και αφήστε επιτέλους αυτήν την "έμμεση αναφορά-απειλή" όσο έντεχνα και αν εκφέρεται περί της "απέναντι όχθης" και όλα όσα αφήνεις να υπονοηθούν...
Εγώ λοιπόν θα σου πώ , ότι και οι δυό οι όχθες είναι δώ και μέσα σου , μέσα μας και μέσα -ξεχωριστά στον καθένα- , εδώ είναι η κόλαση ... εδώ και ο παράδεισος -μέσα σου και μέσα στον καθένα επίσης- ....εδώ η ελευθερία , εδώ και η σκλαβιά ... εδώ και η λύτρωση και η τιμωρία...ΜΕΣΑ ΜΑΣ..!!!

αυτό το λέει ο πλάνος. Τίποτα δεν πληρώνεται εδώ. Το λέει έμμεσα για να χαθείς ακόμη περισσότερο στις αμαρτίες. λυπάμαι που θα το πω αλλά είσαι πλανεμένος οικτρά. Δεν υπάρχει απέναντι όχθη? περίεργο, άκρως περίεργο και τι γίνεται μετά θάνατον?
δεν είναι έτσι όπως τα λες διαφωνώ απόλυτα.

Edited by - azael on 10/01/2011 21:21:53

azaelΜέλος
10/01/2011, 21:23:28
quote:

quote:

Θέλω να πω επίσης στον Πλάτωνα ότι.....

.... η πρώτη κακιά σκέψη προήλθε μέσα από το καλό, χωρίς όμως να του ανήκει.

και έτσι έπρεπε να είναι διότι αλλιώς δεν ισχύει η έννοια της δικαιοσύνης. Οποιος έπιασεν έπιασεν

θα θέλαμε να αντιληφθούμε τι εν-νοείς λέγοντας τα παραπάνω , αρκεί να μας εξηγούσες επαρκώς απο που αυτό αλλα και πως προκύπτει φίλε Azael...

διάβασε τον απόκρυφο λόγο που έβαλα πριν

10/01/2011, 21:25:39

αζαελ
Πλάτωνα, βάλε σε ένα μωρό μια φωτογραφία άσχημη και μια φωτογραφία όμορφη. Το μωρό θα αναγνωρίσει και τις δυο, ως με την δυσφορία του στην μια και ως το χαμόγελό του στην άλλη. Γιατί αφού ποτε δεν του έχουμε δειδάξει κάτι τέτοιο, τι είναι όμορφο και τι άσχημο μπορεί και το αναγνωρίζει? Διότι Θυμάται. Όμως δεν θυμάται το γιατί.

όχι φίλε,
Για τον ίδιο λόγο που γνωρίζει κολύμπι. Δεν είναι πως θύμαται το πως κολυμπουσε, μα είναι στον κώδικα αυτοσυντηρισης του, όπως είναι φυσικό ενηλικος να τραβηχθει στον καθε κυνδινο. 
Άλλο είναι μετά τα 5-6 χρόνια, η μάθηση κολυμπιου, αυτή γίνεται στον εαυτό, στο εγώ  που δημιουργήθηκε με την διαπαιδαγώγηση. Αυτό αν κατανοησεις θα δεις πως ο εαυτος μας, είναι (σκέψεις) που είναι υλική διαδικασία.

Αζαελ
Για τον πλάωνα δείνω τον παρακάτω λόγο και γρήγορα να απαντήσω στο Νικόμαχο τα εξής: Ναι τα είπαν οι δυο τους πριν σε στείλει εκεί. 
Ο χριστός είπε. "έχω και αλλού αμνούς σαν και εσάς να ποιμάνω". Είπα ότι ο άνθρωπος ενσαρκώνεται όχι μετενσαρκώνεται. Σε αυτό το σημείο και εγώ θα μπορούσα να σε χαρακτηρίσω εντελώς απαίδευτο, που δεν το κατάλαβες, αλλά βλέπεις συνεχίζω να απαντάω με καλοσύνη. Τώρα αν ο μοναχός είπε περί μετενσάρκωσης, υποκλίνομαι. και μακάρι να βρισκόμουν δίπλα του να μάθαινα. είπα όμως ότι μόνο οι ασεβής μπορεί να το υποστούν αυτό αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το αμάρτημα που κάναμε ήταν απεριόριστο σφάλμα. όσο ψάχνεις δίχως πίστη θα μένεις στο σκοτάδι.
...........

Αν ενσαρκωνεται, γιατι με κατάλληλη  καθαρση, να μην μπορεί να ξεσαρκωθει εν ζωή?

Αν είναι στις δυνάμεις του, τότε ένας τέτοιος άνθρωπος, δεν θα έπρεπε να γνωρίζει εν ζωή, τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει?

Αν πάλι μετανσαρκωνεται, τοτε κόλαση και παράδεισος είναι εδώ. Αν υπάρχει κάτι ανώτερο, (πνεύμα) γράφω πνεύμα έτσι?, τοτε για να ξεφεύγει από τις ανακυκλωσεις, πρέπει να ξε-σαρκωθει (η ενσαρκωθει) στο πνεύμα!

Αζαελ
Μκάρι να με αξίωνε και εμένα η πίστη μου να μου φανερωνόντουσαν , πράματα. και όμως συνέβη αλλά δεν θέλω να το πω. ήταν κάτι αντίστοιχο περί της πίστης που εδειξα. σαν να με αντάμειψε, αλλά σαν να μου είπε προσπάθησε και άλλο αν θες περισσότερα.
...........

Αζαελ, τα είχαν και οι φιλόσοφοι αυτά, και είπαν πως αφου τα ματιά μας όπως και οι αισθήσεις μας, είναι μέρος του φυσικού μας σώματος, που είναι ύλη, καλό είναι ότι και να δουν, να υπάρχει αμφιβολία. Έχω δει άρκετες φορές απίθανα πράγματα, μα όπως έγραψα και αλλού, αν δεν φοβάσαι....περνάς από μέσα.

Τώρα ο διάλογος που μου έθεσες, θυμιζουν δυο κομμάτια από Πλάτωνα, με λιγες παραλαγες της λεξεως Ένα με Θεό...κλπ κλπ. Αν δεν είναι αυτούσιοι, είναι αντιγραφή απο αυτόν.

Δεν μου λένε κάτι καινούργιο, μα ούτε και τα βρίσκω (κατλαβαινεις) ως προς στις ερωτήσεις που έθεσα.

Μια φιλική συμβουλή. Μην πτοεισαι με ότι γράφει ο κάθε φίλος του φόρουμ. Είμαστε πολλών λογιων κρασιά. Αν έχουμε μια ευκαιρία μόνο, (με οτι συμβαινει) θα ανυσηχουσα παρά πολύ για την σοφία του υψιστου...(με σεβασμό προς τον άνθρωπο και εσένα)

10/01/2011, 21:29:13
quote:

... λυπάμαι που θα το πω αλλά είσαι πλανεμένος οικτρά. Δεν υπάρχει απέναντι όχθη? περίεργο, άκρως περίεργο και τι γίνεται μετά θάνατον?
δεν είναι έτσι όπως τα λες διαφωνώ απόλυτα.

Edited by - azael on 10/01/2011 21:21:53

Να μην λυπάσαι καθόλου φίλε μου , εκείνος που έχεις δικαίωμα να "λυπηθείς" είναι ασφαλώς μόνο ο εαυτός σου και μόνο...αρκετά αυτά τα "Θλίβομαι και λυπάμαι" τα έχω ακούσει πολλές φορές και απο ανθρώπους που δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω...

Όσο για το μετά "Θάνατον μονοπάτι" , προσωπικά δεν γνωρίζω οτιδήποτε και πάντως δεν θα είναι -αν υπάρχει- σε καμμιά περίπτωση σαν αυτό που περιγράφει ο Χριστιανισμός...κατα την γνώμη μου , την οποία σε καμμιά περίπτωση δεν σε καλώ για να δεχθείς...ούτε θα σε κατηγοριοποιήσω γι'αυτό..!!!

10/01/2011, 21:32:02
quote:

...διάβασε τον απόκρυφο λόγο που έβαλα πριν

Τον διάβασα φίλε μου και δεν μου λέει απολύτως τίποτα...συγγνώμη!!!

azaelΜέλος
10/01/2011, 21:33:37
αποχωρώ.

μια ερώτηση στον πλάτωνα όμως.

γιατί φοβόμαστε το σκοτάδι?

10/01/2011, 21:34:54
quote:

αποχωρώ.

Διότι δεν βλέπουμε τίποτα , με ορατό το ενδεχόμενο να τσακιστούμε πουθενά...

10/01/2011, 21:37:54
quote:

αποχωρώ.

Και προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται να αποχωρήσεις φίλε μου , δηλαδή σαν ο οποιοσδήποτε διαφωνήσει με όσα λές ... εσύ θα πρέπει να αποχωρείς..???
Και με μένα δεν συμφωνούν πολλές φορές και με άλλους κάποιοι άλλοι...να αποχωρήσουμε όλοι κατα το σκεπτικό σου..???
Δεν τίθεται θέμα επί προσωπικού , ούτε ετέθη και θεωρώ πως ούτε θα τεθεί...

10/01/2011, 21:53:18
quote:

αποχωρώ.

Κάτσε βρε που πας? που θα βρεις καλύτερα (για να γνωρίσεις τον εαυτό σου)

Αν φοβάσαι το σκοτάδι (και τα σκοτάδια)
τι λες αμέσως? πατερ ημων? πιστεύω?

Σε έχουν φοβίζει μικρό, και η δεν το θυμάσαι, η δεν θέλεις να βγεις....για αυτό πιανεσαι τόσο στη θρησκεία.

Και τώρα αναχωρεις για τον ίδιο λόγο. Φόβος μην τυχόν καιειραχθει το πιστεύω σου. Διάβασε τι απαντησες όταν έγραψα πως ο Χριστός στο Σταύρο, ρώτησε τον Θεό γιατί τον εγκατέλειψε..

Το βράδυ, στο σκοτάδι στο κρεββατι σου, φέρε στο μυαλό σου κάτι που φέρνει φόβο.

Να μην λες να ο φόβος μου....μα να είσαι ο φόβος. Όλο σου το είναι, κοιτά τον στα ματιά όπως κοιτας κατι που αγαπάς

Δες τι συμβαίνει στο φόβο...χάνεται.

Σε περιμένω να μου πεις...

10/01/2011, 22:34:01
Azael...

-Όμως μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο. Δηλαδή σε κάθε κύκλο να εφαρμόζονται αυτά που θέλουν, εν μέσω όμως ενός Θείου σχεδίου...

Φίλε Azael , έκανα αποκοπή το πιο πάνω απόσπασμα και αυτό διότι χρησιμοποιείς το ρήμα "μπορεί"....δηλαδή ακόμα και σύ ο ίδιος αμφιβάλλεις για ότι καταθέτεις και ζητάς -καλώς κάνεις- και απο μάς να "συντρέξουμε" σε αυτές τις σκέψεις - αναζητήσεις σου....

Πως μπορεί όμως αυτό να γίνει φίλε μου , με το κάνουμε και μείς υποθέσεις , θα βγεί κάτι με αυτό..??? Προσπαθώ να σε ακολουθήσω -και ειλικρινά θα το ήθελα πολύ- στις σκέψεις σου αλλα δεν μπορώ να βρώ τον τρόπο...τι να σου πώ δηλαδή..???

Ναί , μάλλον έχεις δίκιο -φερ'ειπείν- και θα συνιστούσε αυτό γεγονός , θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι καταλήξαμε κάπου..???

10/01/2011, 23:03:46
Azael πουθενα δεν σε κατηγορησα,λαθος θα καταλαβες η καθολου δεν καταλαβες.

Προφανως ειναι καποια φραση που ανεφερα και την αντεληφθης λαθος
τυφλωμενος ισως απο το παθος της θρησκευτικης εξαρτησης.
Και μην το αρνηθεις αυτο το τελευταιο.

Προσπαθησα να συζητησω μαζι σου αυτο το χιλιοειπωμενο θεμα των θρησκειων και συναντω την ιδια αδιαλαξια και σε σενα.Μη λυπασαι για μας.Κοιτα εσενα ενα νεο παιδι,χωρις δικο του νου.Δεν φταις πολυ.
Σε εμαθαν ετσι απο μωρο.Το φταιξιμο σου εγκειται στο οτι δεν καθεσαι
να ερευνησεις μονος σου,τα αφησες και τα αφηνεις να μπαινουν ακομη μεσα σου χωρις ερευνα,σκεψη,παρατηρηση και λογικη.

Απεφυγες επιμελως να παρεις θεση στα ερωτηματα μου.
Η απαντηση σου ηταν να βγαλω τον εγωισμο απο μπροστα μου.
Θα τον βγαλω εχεις τον λογο μου αν μου απαντησεις στις ερωτησεις.
Γιατι στα δυσκολα ολοι οι εξαρτωμενοι απο θρησκειες πετατε μια μαλακια και δεν απαντατε?
Κοινο σας γνωρισμα ειναι πια.

Θα περιμενω ομως.Αν δεν ξερεις συμβουλευσου καποιον πνευματικο με θαρρος που δεν φοβαται να βουτηξει στην αληθεια,οτι και αν αυτη πρεσβευει.
Αν ομως αυτο θιγει την νοητικη σου γνωση τοτε απαντησε εσυ.

ΕΑΡΙΝΕ
Φυσικα γνωριζω τον αγωνα δρομου της εκκλησιας να προλαβει να εξηγησει πριν την επιστημη.Το ανεφερα στον αζαελ υπο τυπον ρητορικης
στοχευμενης...ερωτησης!!
Μηπως και κινησω καποια διαθεση για εσωτερικη διασαλευση...

Αζαελ
Οταν ειπα εισαι στην αρχη δεν εννοω στο φορουμ αλλα στην πισινα.
Ενω ξερεις οτι υπαρχει δεν μπορεις να την βρεις να βουτηξεις.
Σε κραταει απο το μαγιο ο Υψιστος!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

azaelΜέλος
11/01/2011, 10:47:27
Δεν μου απάντησες όμως γιατί φοβόμαστε το σκοτάδι.

Γιατί να φοβηθείς από κάτι που απλά λείπει το φως? να μην σκοντάψεις. όχι δεν φοβόμαστε αυτό φυσικά και είναι εντελώς ανόητο, θα έκανες πλάκα προφανώς , αλλά εγώ δεν αστειεύομαι καθόλου. μιλάτε με έναν άνθρωπο που εδώ και 4 χρόνια έχει απαρνηθεί την ζωή, με τις διασκεδάσεις της και τα συναφή της. λίγα πράματα πια "χαίρομαι" από αυτήν.

κάτι μας κάνει και φοβόμαστε το σκοτάδι, αλλά δεν το θυμόμαστε. εγώ ξέρω.

Νικόμαχος, σου απάντησα.

δεν μπορώ να κάτσω πολύ όμως στις συζητήσεις, για έναν ακατανόητο λόγο, συγχωρέστε με δεν το κάνω εξεπίτηδες. είναι αλήθεια.

Θα πω όμως λίγα λόγια για τον νου.

Ο άνθρωπος γεννάει άνθρωπο. τα ζώα, γεννούν ζωά. όλα τα όμοια γεννούν όμοιά τους, με μηδενική εξαίρεση. Έτσι λοιπόν αν η νόηση είναι άυλη και αφού αυτή είναι προϊόν του νου, τότε και ο νους που την γεννάει και του ανήκει ως δικό του κτήμα, είναι και αυτός άυλος. η νόηση δεν προέρχεται από τίποτα το υλικό.

Edited by - azael on 11/01/2011 10:48:31

azaelΜέλος
11/01/2011, 10:51:18
τι να συζητήσω όμως περισσότερο. αφού δεν δέχεστε την αλήθεια του χριστού και νομίζετε ότι υπάρχει και άλλη. έχετε πλανηθεί από το δόγμα του χριστιανισμού που κατέστρεψε τα λόγια ου κυρίου. τι να πω όταν μου λετε ότι δεν υπάρχει μεταθάνατον ζωή και δεν υπάρχει αθανασία ψυχής. τι να πω όταν δεν σας αγγίζουν τα λόγια των αρχαίων προφητών και σοφών. και οταν λέω αγγίζουν, λέω να νοίωσετε κάτι μέσα σας βαθιά, ότι έτσι είναι. αυτό που νοίωσατε βαθιά μέσα σας προέρχεται από την άηχη συνείδηση του νου. που κατάλαβε.

makforΜέλος
11/01/2011, 11:29:06
α) εχουμε μαθει να ζουμε στο φως , η απουσια του ειναι λογικη να μας βγαζει απο την συνηθεια , εαν ζεις μεσα στην νυχτα τοτε θα φοβασαι το φως ... ετσι παει , τιποτα παραπανω τιποτα παρακατω ... φυσικα εδω ερχονται να προστεθουν ενα σωρο "φοβιες" και "δοξασιες" (να το πω ετσι?) που εδω και αιωνες εχουν κυριαρχησει στην κοινωνια μας , το μαυρο ειναι το κακο , μαυρη γατα, μαυρος ανθρωπος , μαυρος μαγος , μαυρο = κακο , το γιατι ισως ειναι αλλο θεμα .... για μενα , κατα την δικη μου αποψη , το "φως" που βλεπουμε δεν εχει να κανει σε τιποτα με το "φως" που ειμαστε , αρα το "φως" υπαρχει παντα , ασχετα με τι μας λενε τα ματια μας και δεν εχουμε να φοβηθουμε τιποτα ουτε την μερα ουτε την νυχτα ... στο χερι μας ειναι αρκει να αφησουμε πισω οσα ΣΤΡΑΒΑ μας εμαθαν

β) αρα φιλε μου ηρθε εδω για να μας κανεις κυρηγμα ? και να καψεις οσους διαφωνουν μαζι σου ? γιατι δε καταλαβα , ΣΩΝΕΙ και καλα πρεπει να πιστευουμε? και μαλιστα τα ιδια με σενα ,αλλιως ειμαστε οι αμαρτωλοι κακοι ανθρωποι και δεν εχεις να πεις τιποτα ??? γιατι ? θα βλαψουμε εσενα? τον θεο σου ? την θρησκεια σου ??? τι φοβασαι ?????
οκ δικαιωαμα σου , αλλα υπαρχουν ανθρωποι που δεν το βλεπουν ετσι και βλεπουν παντου αγαπη , φιλια και θεματα - λογους για διαλογο ...

ρωτησε για το φοβο , παψε να μισεις και θα φυγει
καλα να εισαι

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

11/01/2011, 11:44:42
Azael        
Δεν μου απάντησες όμως γιατί φοβόμαστε το σκοτάδι.
Γιατί να φοβηθείς από κάτι που απλά λείπει το φως? να μην σκοντάψεις. όχι δεν φοβόμαστε αυτό φυσικά και είναι εντελώς ανόητο, θα έκανες πλάκα προφανώς , αλλά εγώ δεν αστειεύομαι καθόλου. 

Δεν σου απάντησα γιατί ο φόβος έχει σχέση πάντα με κάτι. Δεν υπάρχει φόβος ξεκαρφωτος. Προσωπικά δεν φοβάμαι το σκοτάδι. Δεν φοβαμαι κατι. Ισως την ανρωπινη βλακεια, μα οταν δεν μετεχεις και τοσο.....
Θα ακούσω όμως τι σκέφτεσαι, αν και αλλού έχω γράψει, πως η πραγματική σύγκρουση υπάρχει μεταξύ χρόνου και αχρονου. ( Γνωστού/ αγνώστου) 

Αζαελ
μιλάτε με έναν άνθρωπο που εδώ και 4 χρόνια έχει απαρνηθεί την ζωή, με τις διασκεδάσεις της και τα συναφή της. λίγα πράματα πια "χαίρομαι" από αυτήν.

Δεν έχω απαρνηθει τη ζωή, μα γνωρίζω πως να ζω και πως να πεθαινω σε κάθε τι.  Οι διασκεδάσεις έχεις δίκαιο, είναι εντελώς επιφανειακές,  και σε μένα δεν λένε πολλά. Μα η ομορφιά ενός τοπίου, η φύση, η όμορφη συζήτηση, η μουσική, η μάθηση, η ομορφια, όσο ζω θα την τιμώ για αυτά τουλάχιστον.

Αζαελ
κάτι μας κάνει και φοβόμαστε το σκοτάδι, αλλά δεν το θυμόμαστε. εγώ ξέρω.
..............
Πες και σε μας λοιπόν.

Αζαελ
δεν μπορώ να κάτσω πολύ όμως στις συζητήσεις, για έναν ακατανόητο λόγο, συγχωρέστε με δεν το κάνω εξεπίτηδες. είναι αλήθεια.
...............

Αν διαλογιζεσαι είναι κατανοητός ο λόγος.

αζαελ
Θα πω όμως λίγα λόγια για τον νου.

Ο άνθρωπος γεννάει άνθρωπο. τα ζώα, γεννούν ζωά. όλα τα όμοια γεννούν όμοιά τους, με μηδενική εξαίρεση. Έτσι λοιπόν αν η νόηση είναι άυλη και αφού αυτή είναι προϊόν του νου, τότε και ο νους που την γεννάει και του ανήκει ως δικό του κτήμα, είναι και αυτός άυλος. η νόηση δεν προέρχεται από τίποτα το υλικό.
.........
Άλλο νοηση, άλλο σκέψεις. Οι σκέψεις έχουν έδρα στο νου, είναι υλική διαδικασία. Όταν ο νους γίνει όλικος, όταν δεν υπάρχει γνωστό και άγνωστο μέρος, τοτε η ολικη ενέργεια χρησιμοποιεί το νου, γίνεται συνηδειτος. Αυτή είναι η νοηση, και δεν ανήκει στο νου.
Βλέπεις που και κάποιος που δεν πιστεύει σε κάτι, γνωρίζει απο πρώτο χέρι τι ακριβώς συμβαίνει?
.....
Αζαελ        
τι να συζητήσω όμως περισσότερο. αφού δεν δέχεστε την αλήθεια του χριστού και νομίζετε ότι υπάρχει και άλλη. 
.......
Δεχόμαστε την αλήθεια του, μα δεχόμαστε και αλήθειες άλλων.
Η
Δεν δεχόμαστε την αλήθεια του, δεν δεχόμαστε την αλήθεια άλλων, δεν δεχόμαστε τίποτα.

Ερευνουμε, και τις βρίσκουμε για λογαριασμό μας. Ξέρεις ποια είναι η μεγάλη διάφορα?

Στην πρώτη περίπτωση, όταν δέχεσαι την αλήθεια κάποιου, είσαι second hand μυαλό. 
Δεν πας ποτέ σε βάθος. Και ας το νομίζεις.

Αζαελ
έχετε πλανηθεί από το δόγμα του χριστιανισμού που κατέστρεψε τα λόγια ου κυρίου. τι να πω όταν μου λετε ότι δεν υπάρχει μεταθάνατον ζωή και δεν υπάρχει αθανασία ψυχής. τι να πω όταν δεν σας αγγίζουν τα λόγια των αρχαίων προφητών και σοφών. και οταν λέω αγγίζουν, λέω να νοίωσετε κάτι μέσα σας βαθιά, ότι έτσι είναι. αυτό που νοίωσατε βαθιά μέσα σας προέρχεται από την άηχη συνείδηση του νου. που κατάλαβε.

Φίλε αζαελ, 

μήπως κανείς το ίδιο λάθος της αποκλειστικοτητος και ΕΣΥ?

azaelΜέλος
11/01/2011, 12:14:38
Διαφωνώ με όλους παντελώς και σε πολύ βάσιμα σημεία. σε ότι είπατε τα βρίσκω άκρως λανθασμένα.

Κάνετε λάθος αλλά δεν σας αφήνει ο εγωισμός σας να το δείτε. εγώ τον πέταξα. είμαι ένα τίποτα.

ο νους είναι άυλος για τον λόγο που εξήγησα και που λέγετε έτσι και μέσα στα ερμητικά. και πριν ακόμη τα διαβάσω ήξερα τι θα πουν. τόσο πολύ έκλεινα προς αυτές στις απόψεις, που κατανοούσα κάτι ακόμη πριν το διαβάσω.

κάνετε όμως κουράγιο θα φανούν οι μέρες που θα περπατήσει και πάλι ανάμεσά μας ο Προφήτης Ενώχ και τότε όλοι θα τον κοιτούν και θα τον μισούν, αλλά στο τέλος θα δεχτούν την αλήθεια.

και κάτι άλλο από ότι είδατε και το προσπεράσατε, είχα και εγώ μια εμπειρία (σαν και αυτή του νικόμαχου), αλλά από ταπεινότητα δεν την είπα και ούτε θα την πω. όμως για εμένα ήταν μια πιστοποίηση μετά από πάρα πολύ παράκληση (γονατιστός παρακαλούσα) να μου φανερωθεί ένα σημάδι για τον αν αυτά που πιστέυω είναι έτσι. Απλά μια πιστοποίηση χωρίς να έχω όμως αμφιβολία (και αυτό είναι το νόημα, αν έχεις αμφιβολίες δεν σου φανερώνεται τίποτα) και τελικά ηρθε, δεν με άφησε να αναρωτιέμαι. απο τότε δεν έχω καμία αμφιβολία. η πίστη μου γιγαντώθηκε και αναγνώρισα ότι όλα όσα έλεγε ο ερμής ο τρισμέγιστος και ο ενώχ, είναι αλήθεια. και έτσι είπα ναι, είναι όλα αληθινά.

όλα όσα δείχνει το hollywood, είναι αληθινά, όλα μα όλα!!!!!! έτσι επακριβώς και όχι αλλιώς.

Edited by - azael on 11/01/2011 12:16:15