- Προφητείες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Γράφεις:
"Το τι θα πράξει η επιστήμη, είναι ένα θέμα ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ. ...Επομένως, το να συγκρίνουμε ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, είναι απλά χαμένος χρόνος."
Εάν εξαιρέσω τους χαρακτηρισμούς σου για τον χαρακτήρα των Χριστιανών και τα όσα λες για το τι είναι η Βίβλος, σε αυτά τα δύο συμφωνούμε!!! ...Ποιος θα το λεγε;;
@ velial
Εσύ δεν την έκανες όμως τουμπεκί σαν το Σβάμπε και επειδή περιμένω να μου απαντήσεις εσύ και όχι ο όποιος αυτόκλητος συνήγορος, θέλω να μου απαντήσεις σε αυτά που σε ρώτησα.
Edited by - samuel1974 on 16/09/2006 15:02:38
quote:Το forym διατιθεται για να γινετε διαλογος . Στα γραφομενα του καθενος υπαρχει , καλως ή κακως , και αντιλογος και ξανα αντιλογος και ετσι δημιουργειτε ο διαλογος . Σ΄αυτα λχ που λες , λεω και εγω την δικη μου αποψη , θα πεις εν συνεχεια κι εσυ την δικη σου και παει λεγοντας . Τα θεματα που ανοιγοντε , απο τον οποιονδηποτε , δεν ειναι prive , αλοιμονο ! Για αυτον τον λογο , υπαρχουν αλλοι τροποι επικοινωνιας .
Από την άλλη όμως το φόρουμ δεν απαγορεύει την είσοδο στους χριστιανούς, θεωρητικά τουλάχιστον. Υπάρχουν τόσα θέματα και κατηγορίες να βγει και να εκφραστεί το όποιο μένος, γιατί δεν αφήνετε και αυτούς τους 3-4 -διότι τόσοι απέμειναν εδώ- να κουβεντιάσουν το θέμα τους και τους το χαλάτε και μάλιστα με έναν όχι κομψό τρόπο;
quote:Για ψαξτο λιγο ... θα δεις οτι δεν ειναι ετσι .
Δικαίωμά σας είναι αναφαίρετο να πιστεύετε στο Δία, τον Κρόνο, τον Άρη, τον εαυτό σας και όπου αλλού θέλετε και αναπαύεστε, δε σας έψεξε κανείς για αυτό,
quote:Σωστοοοοος !
Εν τέλει δεν ενδιαφέρει αν θα πιστέψετε ή αν θα σωθείτε,
quote:Αλλα οποιος δεν τον ακολουθησει : φερτε τον μπροστα μου και κατασφαξτε τον. Φυσικα , εχεις δικιο στο οτι, απο τους Ελληνες δεν ζητησε να τον ακολουθησουνε : Στους εθνικους μην πηγαινετε και στην πολη των Σαμαρειτων μην μπαινετε , αλλα πηγαινετε μαλλον στα χαμενα προβατα της γενεας του Ισραηλ ( κατα Ματθαιον ί 5-6) . Ειναι ετσι ή οχι .
ο Χριστός ήρθε και μίλησε λίγο και δεν αναλώθηκε σε φλυαρίες, ούτε ανάγκασε κανένα να Τον ακολουθήσει, όποιος θέλει είπε να Τον ακολουθήσει
quote:Τι σκεπτικο γιαχβε μου !!!!!!!!! Ας παω με τα νερα σου λεγοντας το εξης , ο Χριστος μεχρι που "σταυρωθηκε" δεν .... μονο για κατουρημα το ειχε ... και αν ειχε και δεκα γκομενιτσες που θα ηταν το κακο ... τοτε δηλαδη δεν θα τον ακολουθουσες ... Ας σοβαρευτουμε λεω εγω .
Κι εν τέλει ακόμη κι αν ο Χριστός δεν ήταν Θεός αλλά απλός άνθρωπος μόνο και πάλι Αυτόν θα πιστεύαμε γιατί αντί να κυνηγά ομορφούλες όπως ο Δίας, σταυρώθηκε για την πάρτη μας.
ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
Συγκράτησε λίγο τον θυμό σου, αγαπητέ μου...
Όχι τίποτα άλλο αλλά σε κάνει να μπερδεύεσαι λιγάκι σε κάποια πράγματα!
quote:
Θα καταλάβουν κι αυτοί κάποτε αλλά ίσως να είναι αργά για δάκρυα Στέλλα.
"Αργά για δάκρυα Ηλέκτρα" είναι, βρε! ![]()
Την Στέλλα την σκότωσε ο Φούντας, είναι από άλλο έργο... ![]()

In anticipation of my resurrection...
«Κι εν τέλει ακόμη κι αν ο Χριστός δεν ήταν Θεός αλλά απλός άνθρωπος μόνο και πάλι Αυτόν θα πιστεύαμε γιατί αντί να κυνηγά ομορφούλες όπως ο Δίας, σταυρώθηκε για την πάρτη μας. Όλοι οι ψευτοθεοί ζητούν, μόνο Ένας δίνει...»
Σε αυτά που λες φίλτατε, υπάρχει μια γοερή αντίφαση.
Πρώτον εάν ήταν άνθρωπος, τότε καταρρίπτεται ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ το χριστιανικό δόγμα, καθώς η διαχρονική ελπίδα των χριστιανών εδράζεται ακριβώς σε αυτή την απαίτηση: την ιδέα της θεϊκής υπόστασης του κυρίου προσώπου της αφήγησης.
Δίχως Θεότητα στον πρωταγωνιστή, δεν υπάρχει ενδιαφέρον..
Δεύτερον, λες πως ακόμη και εάν υπήρξε απλά ένας άνθρωπος, και πάλι σε αυτόν θα πιστεύαμε καθώς σταυρώθηκε για «πάρτη μας».
Γνωρίζεις πόσοι σταυρώθηκαν εκείνη την εποχή στις περιοχές των Ιουδαίων, επικαλούμενοι τις «εντολές που είχαν λάβει από τον Κύριο»? Γνωρίζεις ότι η Μεσσιανική δραστηριότητα, δηλαδή η εμφάνιση αυτόκλητων Ραβίνων που θέλανε να «διορθώσουνε» τα κακώς κείμενα του λαού τους είχε λάβει σχεδόν έκταση επιδημίας?
Όλοι αυτοί που σταυρώθηκαν, σταυρώθηκαν ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ. Σταυρώθηκαν για το ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ, σταυρώθηκαν επειδή θέλησαν να φέρουν αλλαγές και τομές σε υπάρχουσες καταστάσεις, με άλλα λόγια για την «πάρτη» πολλών άλλων..
Το ερώτημα είναι: ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ??
ΤΙ άλλαξε έκτοτε? ΤΙ επέτυχαν οι ίδιοι? ΤΙ υπήρχε πριν και δεν υπάρχει τώρα? ΤΙ μας κάνει να μην αισθανόμαστε την απώλεια τους?
Ως προς τους «ψευτοθεούς», πόθεν εξάγεις το συμπέρασμα ότι ζητούν? Για παράδειγμα? Επίσης, ΠΩΣ διαχωρίζεις τους ψευτο-από τους αληθινούς Θεούς άραγε??
Και φυσικά, ΠΟΙΟΣ είπε ότι ο Χριστός της Καινής Διαθήκης δεν ζητά? Ζητά την πίστη σου αγαπητέ στα όσα διδάσκει, και όχι την ελεύθερη σου σκέψη δίχως όρια και στεγανά.
Η πίστη συνάμα, ως μια ακόμη ΥΠΟΘΕΣΗ για τα μελλούμενα ή τις βαθύτερες μας ανησυχίες, ακυρώνει την περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη αυτής της θεματικής ενότητας καθώς η δογματική άποψη των όσων ο ίδιος ο Χριστός πίστευε δεν αφήνουν περιθώρια..
Με όλα αυτά, δεν θέλω απαραίτητα να πω ότι δεν έχουμε και ορισμένα ενδιαφέροντα συμπεράσματα από τα όσα φέρεται να είπε, ωστόσο δεν εντοπίζεται και κάτι το καινοφανές σε αυτά καθώς η πλειάδα των φιλοσόφων μας έχει δώσει άλλα στοιχεία..
‘Ένας ο οποίος, ως πιστός Ιουδαίος Ραβίνος, δεν θέλησε ποτέ του να πατήσει γη απερίτμητων, είπε και πάλεψε για τα ιδεώδη του λαού και της προγονικής του θρησκείας, είναι ευρύτερα ενδιαφέρον θα λέγαμε θέμα. Αλλά η πίστη σε μια ιδεολογία είναι ένας περίεργος μονόδρομος, ώστε να αποτελέσει λευκή επιταγή για την κοινωνία των πολιτών, την ελεύθερη έκφραση και αυτοδιάθεση..
Και τελικά, προς ΤΙ η θεσμοθέτηση της πίστης σε πρόσωπα?
Κατά δεύτερον το αργά για δάκρυα Στέλλα (δε ξέρω για το Ηλέκτρα του Φούντα) είναι από ελληνική ταινία με τη Μέμα Σταθοπούλου σε τραγούδι που ερμηνεύει η ίδια.
Λοιπόν απλά μια απάντηση στο Schwabe, επειδή έγραψε:
Και τελικά, προς ΤΙ η θεσμοθέτηση της πίστης σε πρόσωπα?
Αν αυτό πήγαινε σε αυτό που έγραψα ότι ακόμη κι αν ήταν απλά ο Ιησούς μόνο άνθρωπος, δεν σημαίνει ότι αυτό εννοώ και πιστεύω ούτε ότι ασπάζομαι τη θέση αυτή. Για μένα είναι ο υιός του Θεού του ζώντος.
Στο ότι μου ζητάει τωρά πολλά πράγματα όπως λες. Δεν τα είδα ποτέ ως πίεση και βασικά δεν είναι τίποτα απέναντι σε αυτά που με τρανές αποδείξεις έλαβα. Ανταποδίδω το ελάχιστο. Μη μου ζητήσεις να πω και πως διότι εδώ μέσα δε θα το πράξω. Εκτός από δω δε θα είχα πρόβλημα αλλά εδώ όχι.
Και εν τέλει παιδιά μη μπαίνετε στον κόπο να καταργείτε τη θρησκεία κάποιων ανθρώπων. Ήλθαν οι άλλοι να καταργήσουν τη δική σας; Ο χριστιανισμός δεν είναι υποχρεωτικός, όποιος θέλει, όποιος δε θέλει ας πάει όπου αναπαύεται καλύτερα.
Το ταμείο θα γίνει στο τέλος και εκεί θα φανεί ποιος είχε δίκιο και ποιος όχι. Και αυτό ας μην εκλειφθεί ότι πιστέυω πως υπάρχει έστω και 0,000000000001 στο 1.000.000.000.000.000.000.000 να είμαι εγώ λάθος.
Και πάλι σας ευχαριστώ και ζητώ συγγνώμη για την παρέμβαση και το όποιο ξεστράτημα της συζήτησης.
quote:
Τι έγινε πρώτα, τα φωτόνια που ξεχωρίσανε το φώς (ημέρα) απο το σκοτάδι (νύχτα) ή ο Ήλιος;;;
quote:
Τι έγινε πιο νωρίς, η περιστροφή της γης γύρω απο τον άξονά της ή η "ανάφλεξη" του Ηλίου, η μετατροπή του δηλαδή σε άστρο;;;;
Δεν εχω την απαιτηση απο εναν χριστιανο να εχει αυτογνωσια. Η πιστη και η γνωση του εαυτου ειναι ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ.
Δεν εχω την απαιτηση απο εναν χριστιανο να γνωριζει τι ειναι το ad hoc. Το ψεμα παντα ηταν το οπλο των απολογητων, και τα λογικοφανη ψεματα ποτε δεν θα εκλειψουν απο το οπλοστασιο τους.
ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ: Να εχουν διαβασει τη Βιβλο. Μα καλα, τοσο πολυ βαριουνται?
Σαμουηλ αγορι μου, τι παιδευεσαι? Αφου δεν το κατεχεις το αθλημα. Ψαχνεις να βρεις ad hoc συσχετισμους για να μου αποδειξεις τι? Οτι η τελευταιες επιστημονικες ανακαλυψεις και θεωρειες ταιριαζουν με τη Βιβλο?
quote:
1 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· βλαστησάτω ἡ γῆ βοτάνην χόρτου σπεῖρον σπέρμα κατὰ γένος καὶ καθ᾿ ὁμοιότητα, καὶ ξύλον κάρπιμον ποιοῦν καρπόν, οὗ τὸ σπέρμα αὐτοῦ ἐν αὐτῷ κατὰ γένος ἐπὶ τῆς γῆς. καὶ ἐγένετο οὕτως. 12 καὶ ἐξήνεγκεν ἡ γῆ βοτάνην χόρτου σπεῖρον σπέρμα κατὰ γένος καὶ καθ᾿ ὁμοιότητα, καὶ ξύλον κάρπιμον ποιοῦν καρπόν, οὗ τὸ σπέρμα αὐτοῦ ἐν αὐτῷ κατὰ γένος ἐπὶ τῆς γῆς. 13 καὶ εἶδεν ὁ Θεός, ὅτι καλόν. καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα τρίτη.14 Καὶ εἶπεν ὁ Θεός· γενηθήτωσαν φωστῆρες ἐν τῷ στερεώματι τοῦ οὐρανοῦ εἰς φαῦσιν ἐπὶ τῆς γῆς, τοῦ διαχωρίζειν ἀνὰ μέσον τῆς ἡμέρας καὶ ἀνὰ μέσον τῆς νυκτός· καὶ ἔστωσαν εἰς σημεῖα καὶ εἰς καιροὺς καὶ εἰς ἡμέρας καὶ εἰς ἐνιαυτούς
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΨΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ? ΟΕΟ? Αντε τωρα ψαξε καμια επιστημονικη θεωρεια που να υποστηριζει πως η βλαστηση της γης ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ απο τη δημιουργια των αστρων. Και πριν ξαναρχισεις να απολογησε για την ψευτικη πιστη σου, φροντισε πρωτα να διαβασεις, εστω και μια φορα, τη Βιβλο.
βγάζει και κουνάει με βιά:
"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."
quote:
stratis79
Ήλθαν οι άλλοι να καταργήσουν τη δική σας;
Ε, όσο νάναι...

macedon
quote:quote:
stratis79
Ήλθαν οι άλλοι να καταργήσουν τη δική σας;Ε, όσο νάναι...
macedon
Κατάργησαν τη δική σου θρησκεία;;
Ποια είναι η δική σου θρησκεία;;

macedon
quote:
Όχι αυτή πάντως την οποία ασκείς κατ'επάγγελμα με χρήματα του ελληνικού δημοσίουmacedon
Αν δεν είναι αυτή, τότε ποια είναι η δική σου;;