- Βιβλίο...τι έχετε να μας προτείνετε ; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Χμμμ!
Φίλε μου Agnostic, μήπως το βιβλίο αυτό ανήκει σε μια ολόκληρη σειρά βιβλίων που το κάθε ένα περιέγραφε και μια διαφορετική υπόθεση που αναλάμβανε μια ομάδα τριών εφήβων ντετέκτιβ?
Του Τζούπιτερ, του Πητ και του Μπομπ που είχαν μάλιστα κι ένα αρχηγείο στον κήπο του πρώτου?Τι μου θύμισες...
Θυμάμαι είχα αγοράσει ολόκληρη την σειρά και πραγματικά τα "ρουφούσα" αυτά τα βιβλία!
Ναι φίλε μου Dying_Incubus, απ'ότι βλέπω σε σελίδα του βιβλίου, υπάρχουν κι άλλες περιπέτειες με τους μικρούς αυτους ντετέκτιβς![]()
Οντως Τζούπιτερ, Πητ και Μπομπ λέγονται. Το συγκεκριμένο βιβλίο μου το είχαν φέρει δώρο σε κάποια πολύ παλιά γεννέθλια![]()
Βέβαια στα παιδικά μου χρόνια δεν ήμουν και πολύ του διαβάσματος, αλλά πιο πολύ το παιχνιδιού έξω![]()
Σε αυτό το σημείο, θα ήταν παράλειψή μου να μην εκφράσω την (αρνητική) έκπληξή μου, για την τόσο φτωχή συμμετοχή στο θέμα.
Εχουμε προτείνει βιβλία 5-6 νοματέοι...
Περίμενα, ειδικά σε ένα φόρουμ εσωτερικής, μεταφυσικής, θρησκευτικής, πνευματικής κτλ αναζήτησης, να υπάρξει πληθώρα προτάσεων βιβλίων από τα μέλη της. Ολα τα στοιχεία που παραθέτετε στις συζητήσεις για τις θρησκείες, τους εξωγήινους, τις λαϊκές και μυθολογικες παραδόσεις, τα φιλοσοφικά ρεύματα, τις αναζητήσεις της ψυχής κτλ από σχετικό συγγραφικό υλικό δεν τα έχετε αντλήσει? Γιατί δεν παρουσιάζετε μερικές πηγές σας? Γιατί δεν παραθέτετε μερικά από τα αγαπημένα σας βιβλία ρε παιδιά?
Μόνο σε θέματα για ΟΥΦΟ, εξωγήινους και χριστιανισμός vrs αρχαια Ελληνική θρησκεία την βρίσκετε να συμμετέχετε?
Κρίμα![]()
![]()

Edited by - Agnostic on 12/12/2006 04:01:56
GENUS PANTHERAS FELIDAE
...and the Predators will prevail...
Η ιστορία του κόσμου που δημιούργησε ο Τολκιν, σε βάζει λίγο σε έναν κόσμο μαγικό, όπου αλήθειες κρύβονται πίσω από κάθε τι, καθώς και παίρνεις λίγο από την ευφυία ενός ανθρώπου που κατά πολλούς είναι ο μεγαλύτερος φιλόλογος του προηγούμενου αιώνα.
And then there was none,ή αλλιώς Δέκα μικροί νέγροι.
Δέκα άνθρωποι με βεβαρυμένο ιστορικό είναι προσκεκλημένοι να παραθερίσουν στο σπίτι ενός πλουσίου.Κάποιος έιναι ο δολοφόνος. Η Αγκάθα Κρίστι σε όλο της το μεγαλείο. Εριξα πραγματικά πολύ στίψιμο στο φτωχό μου μυαλουδάκι, και αν και τον βρήκα τον άτιμο, στο τέλος δεν ήξερα τι να πιστέψω. Κορυφαίο βιβλίο. Αυτά για την ώρα!
GENUS PANTHERAS FELIDAE
Να 'σαι πάντα καλά !!!![]()
Στράτος

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
ΤΕΥΚΡΟΣ ΜΙΧΑΙΗΛΙΔΗΣ
Περιγραφή
Αθήνα, 1929.
Ο μαθηματικός Στέφανος Κανταρτζής βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του.
Ο επιστήθιος φίλος του, επίσης μαθηματικός, Μιχαήλ Ιγερινός, καλείται για να αναγνωρίσει το πτώμα.
Όρθιος μπροστά στο νεκρό φίλο του, ο Ιγερινός αναπολεί τα κάπου τριάντα χρόνια της γνωριμίας τους· την πρώτη τους συνάντηση, σ' ένα μαθηματικό συνέδριο του 1900, τις παρέες τους με την αβάν γκαρντ της παρισινής διανόησης, τις περιπλανήσεις τους στο Παρίσι της Μπελ Επόκ, τους Βαλκανικούς Πολέμους, το Διχασμό, τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Θυμάται τις θυελλώδεις μαθηματικές τους διαφωνίες, τους έρωτές τους, τις πολεμικές τους περιπέτειες.
Ο ήχος μια ρομβίας τον επαναφέρει στο παρόν.
Το ερώτημα είναι επιτακτικό: Ποιος σκότωσε τον Στέφανο Κανταρτζή, και κυρίως γιατί τον σκότωσε;
Λεπτομέρειες
Έτος Έκδοσης: 2006
Εκδότης: ΠΟΛΙΣ
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων: 280
GENUS PANTHERAS FELIDAE
quote:
Περίμενα, ειδικά σε ένα φόρουμ εσωτερικής, μεταφυσικής, θρησκευτικής, πνευματικής κτλ αναζήτησης, να υπάρξει πληθώρα προτάσεων βιβλίων από τα μέλη της. Ολα τα στοιχεία που παραθέτετε στις συζητήσεις για τις θρησκείες, τους εξωγήινους, τις λαϊκές και μυθολογικες παραδόσεις, τα φιλοσοφικά ρεύματα, τις αναζητήσεις της ψυχής κτλ από σχετικό συγγραφικό υλικό δεν τα έχετε αντλήσει? Γιατί δεν παρουσιάζετε μερικές πηγές σας? Γιατί δεν παραθέτετε μερικά από τα αγαπημένα σας βιβλία ρε παιδιά?
Όντως ρε μάγκες έχει δίκιο ο Agnostic.
Λοιπόν κάποια καλά βιβλία από τον χώρο του εσωτερισμού και όχι μόνο.
1) H. P. Blavatsky-The Secret Doctrine (Η Μυστική Δοξασία)
Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες έργο για την εποχή του. Εκδόθηκε το 1888 σε δύο τόμους, πρώτος τόμος Κοσμογέννεση, δεύτερος τόμος Ανθρωπογέννεση.
2) M. L. Hall-The Secret Teachings of All Ages (Μυστικές Δοξασίες όλων των Εποχών). Εκδόθηκε το 1922. Καλύπτει διάφορες δοξασίες όπως παραδόσεις της αλχημείας, ερμητισμός, καββάλα, πυθαγόρειες παραδόσεις κ.α.
3) Dion Fortune-The Mystical Qabalah (Η Μυστική Καββάλα). Διαπραγματεύεται την δυτική όψη της Καββάλα.
4) J. Campbell-The Hero with a Thousand Faces (Ο Ήρωας με τα χίλλια Πρόσωπα) (1949)
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μελέτες συγκριτικής μυθολογίας με τεράστια επίδραση στην παγκόσμια σκέψη.
5) K. Wilber-Integral psychology (δεν θυμάμαι πως έχει μεταφραστεί αυτό στα ελληνικά πάντως νομίζω το έχει βγάλει ο Ιάμβλιχος)
Μια από τις καλύτερες σύγχρονες προσεγγίσεις στην εσωτερική ψυχολογία.
Αυτά για την ώρα και θα επανέλθω.

(ναι ρε είμαι συναισθηματικός, υπάρχει πρόβλημα;![]()
![]()
)
Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-Αστροφεγγιά (1945)
Όπως είπε και ο ίδιος ο συγγραφέας πρόκειται για την "ιστορία μιας εφηβείας".
Οι νέοι το 30 δεν είχαν και μεγάλη διαφορά από τους νέους κάθε άλλης εποχής. Όνειρα, προσδοκίες, συγκρούσεις με το κατεστημένο, ρουσφέτια και πολιτικοί, ιδεώδη και ξεπούλημα, η Ελλάδα του χτες και η Ελλάδα του σήμερα. Η εικόνα μιας χώρας μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, γεμάτη πίκρα αλλά και ελπίδα.
Νομίζω είχε γίνει και σειρά στν τηλεόραση παλιά με τον Καφετζόπουλο.
Αν δεν το'χετε διαβάσει αξίζει τον κόπο.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ", ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΡΙΝ ΦΙΣΕΡ.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΟΧΗ, ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΒΑΣΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΗΣ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ,ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
Η ΜΙΡΑΝΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΞΗΡΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΒΡΟΧΗ,Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ/ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΙΟΥ(?) ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ Η ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΗ ΙΕΡΕΙΑ ΕΡΜΙΑ. ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ,Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΕΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΙΡΑΝΥ,ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΣΕΘ,ΓΡΑΦΕΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΛΕΧΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ "ΤΟ ΤΣΑΚΑΛΙ", ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ,ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΤΥΜΒΩΡΗΧΩΝ.Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΘΙΜΑ,ΕΝΩ Ο ΘΕΟΣ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΝΟΣ ΦΤΩΧΟΥ 10ΧΡΟΝΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ. Ο ΑΡΓΕΛΙΝ, ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ, ΕΝΩ Ο ΚΡΕΩΝ, ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΩΝ ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΑ (?) ΛΟΓΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΩΡΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΩΝ (?) ΠΑΠΥΡΩΝ.
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ, ΜΕ ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΚΗ, ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ. ΗΔΗ ΕΧΩ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.
Τζορτζ Οργουελ: 1984- Προφητικη και αλληγορικη διηγηση ενος εφιαλτικου μελλοντος, οπου η ασφυκτικη παρακολουθηση του συστηματος ισοπεδώνει την ατομικοτητα
Ουμπερτο Εκο: Το ονομα του Ροδου- Γοτθικη ατμοσφαιρα, και μια μυστηριωδης αλληλουχια φονων γινεται η αφορμη για ενα ταξιδι στο σατανιστικο κοσμο των μοναστηριων
Φραντς Καφκα: Η Δικη- Ο εφιαλτης της ποδοπατησης απο το κοινωνικο συστημα, σε ατμοσφαιρα αγοραφοβιας και μανιας καταδιωξεως.
Γουιλιαμ Γκολντινκ: Ο αρχοντας των μυγων- Η πορεια προς την βαρβαροτητα και την ψυχολογια του οχλου, σε μια ομαδα μικρων αγοριων.
Φρειδερικος Νιτσε: Ο Αντιχριστος- Ο μεγαλος φιλοσοφος με ενα μικρων διαστασεων εργο, καταριπτει διαπαντως το σαθρο οικοδομημα του χριστιανισμου
Ερνεστ Χεμινγουεη: Ο γερος και η θαλασσα- Πως μια απλοικη ματια στη ζωη, μεσα απο τα ματια ενος γερου ψαρα, μπορει να περιλαμβει ολη τη μαχη του ανθρωπινου πνευματος.
Πλατων: Συμποσιο- Το θεμα του ερωτα, σε ολες του τις εκφανσεις. Must!
Ξενοφωντας: Η καθοδος των μυριων- Λιτη γλωσσα και ζωντανες περιγραφες, απο το βιβλιο που υπηρξε η εμπνευση και η διδασκαλια των μεγαλυτερων στρατηλατων για ολες τις επομενες γενιες.
Πέτρος Γράβιγγερ: Πυθαγόρας και η μυστική διδασκαλία του Πυθαγορισμού- Μια πολυ βαθια βουτια στην αβυσσο της σκεψης του μεγαλυτερου σοφου που υπηρξε ποτε.
Λαο Τσε: Ταο τε Κινγκ- Ο απολυτος ορθολογισμος γινεται καραβι, που ταξιδευει το πνευμα μας στην σκεψη του θεου: Αυτου που Ειναι οπως Ειναι!
βγάζει και κουνάει με βιά:
"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."
δεν θελω να προτεινω κατι ουτε να πω καποια αποψη..απλα περιμενω απο εσας να μου πειτε τι σας δενει με το εσωτερικα???Ειναι καπως σαν μια μικρη απορια...μπαινετε εδω τοσο συχνα,καιρος να αποκαλυψετε και να ανακαλυψετε αυτο που σας δενει,που σας κανει να μπαινετε τοσο συχνα εδω και να εκφραζεται τις διαφορες αποψεις σας..
Υ.Γ.Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!
φιλικα
Σεμινα
να θυμασαι το παρελθον οταν η αναμνηση του σου προσφερει ευχαριστηση...
προσωπικά άρχισα να επισκέπτομαι το esoterica ένα χρόνο πριν το καλοκαίρι του 2003.Στην αρχή δίσταζα να εκφέρω άποψη γιατί νόμιζα ότι δεν είχα κάτι να πω. απλά διάβαζα διάφορες αποστολές των μελών ενδιαφέρουσες και μη. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αποφάσισα να ανοίξω ένα τοπικ για κάποιο πρόβλημα που με απασχολούσε εκείνον τον καιρό (το οποίο δεν παύει να με απασχολεί και σήμερα).
Προς μεγάλη μου έκπληξη και χαρά διαπίστωσα ότι οι ανησυχίες μου πιάσανε τόπο και ορισμένα από τα μέλη ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν. Αυτό που πραγματικά με συγκίνησε και με εντυπωσίασε είναι ότι τουλάχιστον εδώ μέσα ακούνε!!! Πράγμα που δεν γινόταν στον έξω κόσμο καθώς παραθέτοντας τις «παράξενες» ανησυχίες που έχω βλέπω τους άλλους να αλλάζουν θέμα διακριτικά, όχι γιατί δεν τους ενδιέφερε αλλά ίσως γιατί δεν είχαν την διάθεση να ακούνε τα παράξενα βιώματα ενός άλλου ανθρώπου.
Εδώ μέσα όμως υπάρχουν πάντα άτομα που θα βοηθούν θα πληροφορούν και θα λύνουν τις απορίες από οποιονδήποτε ζητήσει κάποια βοήθεια. Βέβαια υπάρχει και η απέναντι όχθη αποτελούμενη από άτομα χαμηλού επιπέδου που χρησιμοποιούν εκφράσεις που έχουν σκοπό τον ηλίθιο εντυπωσιασμό με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό του θέματος και την μετατροπή του σε πεδίο μάχης. Απλά η ποιο αποτελεσματική μέθοδος για την αποφυγή των “trolls” (‘όπως λέει και ο αγαπητός 1900) είναι η άγνοια.
Αυτά τα από εμένα.
Καλή συνέχεια στο θέμα σου.
Peace love unity & respect ![]()
Αλλά, τι είναι η Ανθρωπιά;
αν όχι, το πολυτιμότερο στοιχείο, το ιερό δισκοπότητηρο, αυτό που περιέχει την ουσία μέσα στην μορφή, το ον Άνθρωπος μέσα στο σώμα; Αυτό το ον που μιλά πίσω από μία καθαρή και γεμάτη δύναμη γλώσσα, που είναι πέρα από τη σχετικότητα οποιασδήποτε μη ολοκληρωμένης γνώσης των πραγμάτων. Τι σκοπό θα είχε άλλωστε η γνώση, αν δεν μπορούσε πρώτα και κύρια να μας κάνει πιο πολύ Ανθρώπους;
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»
Σιμωνίδης
quote:
Τι σκοπό θα είχε άλλωστε η γνώση, αν δεν μπορούσε πρώτα και κύρια να μας κάνει πιο πολύ Ανθρώπους;
από το στόμα σου και στου θεού τ'αφτί...![]()
ειδικά μάλιστα για τις περιπτώσεις που η λέξη ανθρωπιά χρησιμοποιείται απάνθρωπα...
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
quote:
Αλλά, τι είναι η Ανθρωπιά;
αν όχι, το πολυτιμότερο στοιχείο, το ιερό δισκοπότητηρο, αυτό που περιέχει την ουσία μέσα στην μορφή, το ον Άνθρωπος μέσα στο σώμα; Αυτό το ον που μιλά πίσω από μία καθαρή και γεμάτη δύναμη γλώσσα, που είναι πέρα από τη σχετικότητα οποιασδήποτε μη ολοκληρωμένης γνώσης των πραγμάτων. Τι σκοπό θα είχε άλλωστε η γνώση, αν δεν μπορούσε πρώτα και κύρια να μας κάνει πιο πολύ Ανθρώπους;
Aγαπητή μου Αμαλία (αλήθεια πόσο καιρό έχουμε να τα πούμε?)
Αλήθεια για ποιά ανθρωπιά μιλάμε? Πως την ορίζουμε? Κάποιοι λένε ότι πρέπει να ξεπεράσουμε την ύλη. Συνεχίζουν και λένε ότι πρέπει να ξεπεράσουμε και το συναίσθημα!
Μπλέκεις Αμαλία μου και την Γνώση. Ποιά Γνώση? Μήπως υπάρχει κάποια παρεξήγηση? Η Γνώση της Φύσης (ή το σύμπαν?)? Υπάρχει ανθρωπιά στην Φύση ? Υπάρχει ανθρωπιά στην επιβίωση?
Κάποιοι από την άλλη λένε ότι ανθρωπιά=συναίσθημα.
Τι σχέση έχει το συναίσθημα με την επιβίωση?
Τα ανωτέρω προσωπικά μου ερωτήματα, απορρέουν απλά από την παρατήρηση της καθημερινότητας και του κόσμου...Μπορεί να κάνω λάθος...
Μιλάμε επίσης για την ανθρωπιά λες και είναι η τελευταία Συμπαντική Εξέλιξη.Αποκλείεται δηλαδή να υπάρχουν μορφές ζωής ή εξέλιξης που δεν έχουν καμμία σχέση με την ανθρωπίνως εννοούμενη έννοια της "ανθρωπιάς"? Προσωπικά το μοντέλο του καλού και του κακού (στην γενικότερη μορφή), όπου τελικά επικρατεί το καλό και όλα οδηγούνται προς αυτό...δεν μου κάνει. Ίσως γιατί το μοντέλο "καλό/κακό" έχει παρερμηνευθεί.

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
Η πρώτη ερώτηση που θέτεις - σε εμένα, αλλά και σε όλους όσους θα ήθελαν να συμμετέχουν στην συζήτηση αυτή - είναι πολύ εύστοχη:
quote:
Αλήθεια για ποιά ανθρωπιά μιλάμε? Πως την ορίζουμε? Κάποιοι λένε ότι πρέπει να ξεπεράσουμε την ύλη. Συνεχίζουν και λένε ότι πρέπει να ξεπεράσουμε και το συναίσθημα!
Δίνει δε την ευκαιρία, να αποσαφηνιστούν κάποια πράγματα και ιδιαίτερα κάποιες πλάνες που σχετίζονται με την εσωτερική πορεία την οποία ο καθένας βαδίζει με τον τρόπο του.
Το ζητούμενο δεν είναι να ξεπεράσουμε την ύλη στην παρούσα φάση ύπαρξής μας. Αλλωστε, τη χρησιμοποιούμε για να εξελιχθούμε, μέσα από αυτήν βιώνουμε ότι ανώτερο και ότι κατώτερο με σκοπό την πνευματική μας εξέλιξη - δεδομένου πως οι εμπειρίες μας στοχεύουν στο να μάθουμε μέσω του νόμου της ανταποδοτικής δικαιοσύνης (κάρμα).
Το να αντιληφθούμε την προσκόλλησή μας σε αυτήν, είναι ωστόσο ένα πρώτο βήμα. Που εάν το τολμήσουμε, θα μπορέσουμε να μπούμε σε μία διαδικασία αυτοεξέτασης και γνωρημίας με την προσωπικότητά μας, την οποία κατά βάση πιστεύω πως δεν κατέχουμε - δεν ελέγχουμε. Πως μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για ξεπέρασμα ενός πράγματος, το οποίο μας κατέχει και δεν το κατέχουμε;
Το ανάλογο ισχύει και για το συναίσθημα. Οσο αυτό εξυπηρετεί τις κατώτερές μας τάσεις, όσο τροφοδοτείται λόγω μιας τυφλής ανάγκης για ικανοποίησή του, δεν μπορούμε να κυριαρχήσουμε πάνω του, όχι για να το ακυρώσουμε, αλλά για να το ανεβάσουμε σε στρώματα πιο ανώτερα και λιγότερο χωριστικά - άρα με περισσότερη ανθρωπιά.
Ποιά είναι αυτά τα ανώτερα στρώματα; Και ποια είναι παραδείγματα έκφρασής τους;
Για μένα η δήλωση του BRAINSTORM αρκεί για να μου δώσει μία απάντηση:
quote:
Προς μεγάλη μου έκπληξη και χαρά διαπίστωσα ότι οι ανησυχίες μου πιάσανε τόπο και ορισμένα από τα μέλη ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν. Αυτό που πραγματικά με συγκίνησε και με εντυπωσίασε είναι ότι τουλάχιστον εδώ μέσα ακούνε!!! Πράγμα που δεν γινόταν στον έξω κόσμο καθώς παραθέτοντας τις «παράξενες» ανησυχίες που έχω βλέπω τους άλλους να αλλάζουν θέμα διακριτικά, όχι γιατί δεν τους ενδιέφερε αλλά ίσως γιατί δεν είχαν την διάθεση να ακούνε τα παράξενα βιώματα ενός άλλου ανθρώπου.
Η παραπάνω δήλωση, έχει συναίσθημα. Διακρίνεται από επιθυμία. Επιθυμία ένωσης, επικοινωνίας, κατανόησης.
Ας τα κατακτήσουμε αυτά πρώτα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, και τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ξεπέρασμα των υλικών και συναισθηματικών επιπέδων. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο Ω, αν πρώτα δεν διαβάσουμε όλη την υπόλοιπη αλφάβητο, ούτε και πρέπει να μας ενδιαφέρει μόνο αυτό, τη στιγμή που πολλοί γύρω μας αγωνίζονται ακόμα για το Α.
Τώρα, όσον αφορά το ερώτημα που θέτεις για τη γνώση, θα επισήμανα πως η κατακτησή της έχει νόημα εφόσον διακρίνεται από κάποιον σκοπό. Εάν το ζητούμενο είναι η ανθρωπιά, η γνώση του εαυτού μας είναι ένα καλό βήμα.
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Το θέμα πήρε όμορφη τροπή και σιγά σιγά ανοίγει τα φτερά του!
quote:
Η παραπάνω δήλωση, έχει συναίσθημα. Διακρίνεται από επιθυμία. Επιθυμία ένωσης, επικοινωνίας, κατανόησης.
(Αμαλία πόσο σοφά τα λες!)
Αυτή η επιθυμία/ ανησυχία όμως ρε παίδες που είναι απλά και μόνο μια επιθυμία/ ανησυχία συναντά τόσα μα τόσα εμπόδια…….!
Δηλαδή μιλάς για τις επιθυμίες/ ανησυχίες πού γεννιούνται από ΕΣΕΝΑ και μόνο ΕΣΕΝΑ και στην τελική καταλήγεις στο να ρωτάς : μα καλά σε ποιόν τα λέω?
Μα καλά είμαι τόσο αφελής στο να πιστεύω ότι οι επιθυμίες/ ανησυχίες μου θα περατωθούν αναλύοντάς τις σε τρίτους??????
(πω πω σκέψεις!!!!!!!!!!!!!)
δεν τις αποκρυπτογραφώ καλύτερα στον αγαπημένο μου εαυτούλη (όχι δεν είναι εγωιστικό αυτό που λέω) πρώτα για να καταλάβω τι πράγματι θέλω και στην συνέχεια το συζητάω και με τους τρίτους??
(τέλος πάντων ήπια μερικές μπύρες παραπάνω και καταλαβαίνετε αν συνεχίσω θα φλυαρήσω)![]()
φιλιά σε όλους!
peace love unity & respect