- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Πιστεύεις όμως από εδώ μέσα και με την τροπή που παίρουν οι συζητήσεις, είναι δυνατόν να βγει κάτι το θετικό πέρα από τις κόντρες;
Χμ...
Ενδεχομένως όχι, γιατί όντως σπάνια καταφέρνουμε να αλλάξουμε γνώμη σε κάποιον εδώ μέσα. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Είμαστε απλά nicks, γιατί να μας ενδιαφέρει η γνώμη του ενός και του άλλου? Το θέμα είναι να δούμε τις πηγές που παραθέτει ο καθένας και να μάθουμε από αυτές.
Πχ οι φωτογραφίες που παρέθεσε ο Μακεδόνας δείχνουν την ανάγκη του ανθρώπου για θαυματα, και ότι αυτά εμφανίζονται παντού, ανεξαρτήτως πίστεως, ό,τι και αν πιστεύουμε εμείς. Δεν βοήθησε αυτό? Δεν ξεραμε τι ειδους θαυματα έχουν οι Μωαμεθανοί, και οι φωτογραφίες βοήθησαν να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του...
Γιατί να φοβόμαστε να επαναξιολογήσουμε θέματα της πίστεως μας, αν τα γεγονότα το επιβάλλουν ή έστω το καταδεικνύουν??
Όσον αφορά το copy-paste που έκανες, εγώ είμαι υπέρ, αν βρίσκουμε πηγές, γιατί να μην τις παραθέτουμε??
«Λοιπόν Σβάμπε, άκου ποια είναι η στάση όλων ή σχεδόν όλων των Αγίων Πατέρων απέναντι στον θάνατο. ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΣΑΝ.»
Εφόσον λοιπόν τον περιφρονούσαν, τότε αντί «θαυμάτων» που να παρατείνουμε την ζωή των πιστών σε ετούτη τη γη, θα έπρεπε να…τους τελειώνουνε μια ώρα νωρίτερα!![]()
Δηλαδή, θέλεις να μας πεις ότι αυτοί έζησαν αγναντεύοντας τον θάνατο και την λυτρωτική προσμονή του, και για τους πιστούς θέλησαν να…τους στηθούνε εμπόδιο?
Κάτι δεν κολλάει φίλτατε σε αυτό που μας λες. Δεν νομίζεις?
Ψηλός:
«Πολλοί δε από αυτούς παρακαλούσαν το Θεό να τους πάρει όσο το δυνατόν γρηγορότερα γινόταν, πιστεύοντας πως θα πήγαιναν το συντομότερο κοντά Του και για να μην υποφέρουν άλλο στην εδώ ζωή.»
Και αυτοί δηλαδή….ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ??![]()
![]()
Θα συμβούλευες το παιδί σου να…παρακαλεί τον θεό να το πάρει από την ζωή? Εάν όχι, τότε για ποιο λόγο άραγε? Γιατί δεν μιμείσαι τους Αγίους που αναγνωρίζεις και προσκυνάς?
Ψηλός:
«Ζητούσαν από το Θεό να τους δίνει δοκιμασίες στη ζωή τους για να μην παρασέρνεται ο νους τους από την τέρψη και την καλοπέραση»
Για να καταλάβεις τον ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ που τους χαρακτήριζε, αλλά και για να αντιληφθείς πόσο έωλα είναι τα όσα λες, απάντησε μου σε παρακαλώ στο εξής: από ποια λόγια του Ιησού τεκμηριώνεται αυτή τους η στάση, καθώς και από ποια λόγια του Ιησού τεκμηριώνεται ο αναχωρητισμός και η μοναχική ζωή.
Αναμένω.
Ψηλός:
«Στα βιβλία που έχουν γραφεί για τη ζωή του Πατρός Παϊσίου αναφέρεται πως την ημέρα που ο Πατέρας Παίσιος έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο, εξομοληγήθηκε πως τη βραδυά εκείνη έκανε τον καλύτερο ύπνο!!!!»
Δηλαδή ρε Ψηλέ, ΤΙ περίμενες να γράψουνε τα χριστιανικά βιβλία? Ότι…..τα έκανε επάνω του από φόβο?![]()
Για να σου λυθεί όμως η απορία, είναι πολύ εύκολο αγαπητέ. Εάν όντως είχε χαρεί που θα αντίκριζε τις αγκάλες του Κυρίου του, τότε πολύ απλά δεν θα έκανε τίποτα για την αρρώστια του. Έτσι δεν είναι?
Ετούτος όμως…….άλλα έκανε φίλτατε!
Ξέρεις πολλούς που να κάνουνε τον καλύτερο ύπνο και μετά να..χαλάνε το ειδύλλιο με τα άτιμα τα χέρια του χειρούργου?
Συμβουλή: λίγη σκέψη παραπάνω δεν βλάπτει…….![]()
![]()
quote:
Δεν είχε copy paste. Κατέβασα τις φωτογραφίες στον υπολογιστή μου, μίκρυνα καναδυο που ήταν τεράστιες, τις ανέβασα στο site μου και έκανα link. (img)
Οι τίτλοι μεταφράστηκαν από τα αγγλικά.
ναι, όχι Γιάννη Γιαννάκη (λέμε στο χωρίο μου κάτι τέτοιο εμείς)![]()
quote:
Γιατί αν δεν τα διαβάσεις, τα κατανοήσεις και αξιολογήσεις πώς θα τα προτείνεις σε άλλους;
να σου πω την αλήθεια σκέφτομαι να τα πάρω όπως λες για να έχω καλύτερη άποψη. Θεώρησα όμως καλό να τα προτείνω και σε όσους τυχόν θα ενδιέφερε.
quote:
Όταν "ψωνίζω" από το Internet, φροντίζω να το λέω . Αν παρουσιάζω άλλων απόψεις σαν δικές μου, είναι "πλαγιαρισμός" και στην ακαδημαϊκή κοινότητα αποτελεί σημαντικό ατόπημα.
με κατηγορείς αδίκως!! Ποτέ, μα ποτέ δεν παρουσίασα κάτι που δεν είναι δικό μου ως δικό μου. Δεν πρόσεξες άραγε ότι τα έχω βάλει όλα σαν παραπομπές;;;;
απαιτώ να μου ζητήσεις συγνώμη διότι με κατηγόρησες άδικα! ![]()
![]()
quote:
Δεν ζήτησες ερμηνεία. Ανάλυση και σχολιασμό ζήτησες.
το ξέρω πως έχω πρόβλημα με τους όρους. Πίστευα πως το ίδιο είναι. Οκ, συγνώμη Σβάμπε, μπορείς να το ερμηνεύσεις σε παρακαλώ(αν δεν το έχεις ήδη κάνει);
Φιλικά όπως πάντα
Σβάμπε,
αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να κατέβω (αν θες μπορώ να πω και ανέβω) εγώ ή οι Άγιοι Πατέρες ή όποιος άλλος θέλεις, στο δικό σου τρόπο σκέψης;;
με το ζόρι μπορώ να επέμβω στον διαστρεβλωμένο τρόπο με τον οποίο θες να προσεγγίζεις κάποια πράγματα; Όχι δεν μπορώ.
άντε καληνύχτα γιατί αύριο πως ξυπνάμε;
Φιλικά όπως πάντα
Το θαύμα του γάλατος
Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1995, ένας Ινδός στο Νέο Δελχί είδε στον ύπνο του ότι ο θεός Ganesha, ο ελεφαντοκέφαλος θεός της σοφίας, ζητούσε λίγο γάλα. Σηκώθηκε και πήγε στον πλησιέστερο ναό όπου ο ιερέας τελικά του επέτρεψε να δώσει λίγο γάλα στο αγαλματίδιο του θεού, με ένα κουταλάκι. Μπροστά στα μάτια τους το γάλα εξαφανίστηκε σαν να το ήπιε ο θεός (το άγαλμα του).
Αμέσως το θαύμα έγινε γνωστό και οι πιστοί ερχόντουσαν στον ναό να δώσουν γάλα-προσφορά στον θεό. Το φαινόμενο κράτησε 24 ώρες και σταμάτησε ξαφνικά όπως άρχισε.
Ομως, παρόλο που σταμάτησε στον συγκεκριμένο ναό, αμέσως μόλις το θαύμα έγινε γνωστό στις κοινότητες των Ινδουϊστών σε ολόκληρο τον κόσμο (πήραν όλοι τους συγγενείς τους στο εξωτερικό να τους ενημερώσουν), άρχισαν να φτάνουν αναφορές του θαύματος από διάφορες χώρες καθώς ο θεός δεχόταν την προσφορά του γάλατος των πιστών.
Το "θαύμα του γάλατος" ίσως γραφτεί στην ιστορία ως το πιό σημαντικό γεγονός που μοιράστηκαν οι Ινδουϊστές αυτόν τον αιώνα, αν όχι αυτή την χιλιετηρίδα. Εφερε μία ανανέωση στην πίστη ανάμεσα σε περίπου 1 δις ανθρώπους. Καμιά άλλη θρησκεία δεν το έχει καταφέρει αυτό!
(η αναφορά είναι από Χριστιανικό site)
http://www.bible.ca/tongues-miracles-fake.htm
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
και αφού συγκαταλέγονται εκεί ελέγχονται και ως προς την αντικειμενικότητα τους..
Μήπως κατάλαβες γιατί το συγκεριμένο θαυμα, συγκαταλέγεται στα fake occult miracles? Από μια γρήγορη ανάγνωση που έκανα, δεν κατάλαβα κάτι που να αποδεικνύει επιστημονικώς του λόγου το μη αληθές... Ενδεχομένως δεν με βοηθούν τα αγγλικά μου.
Ευχαριστώ!
quote:
Ψηλός
Αν σου έλεγα ως απάντηση ένα μεγαλόπρεπο ΔΕΝ ΞΕΡΩ θα σε βόλευε;
Μην ταράζεσαι. Απλά, σκέφτηκα ότι επειδή πιστεύεις σε "θαύματα" που έχεις ακούσει, σου έχουν πει, έχεις διαβάσει, κτλ. δεν θα ήταν λογικό να πιστέψεις με την ίδια θέρμη (ή περισσότερη) "θαύματα" που βλέπεις μπροστά στα μάτια σου; Μια σκέψη έκανα...
quote:
Ψηλός
Στα βιβλία που έχουν γραφεί για τη ζωή του Πατρός Παϊσίου αναφέρεται πως την ημέρα που ο Πατέρας Παίσιος έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο, εξομοληγήθηκε πως τη βραδυά εκείνη έκανε τον καλύτερο ύπνο!!!!
Και την επομένη έτρεξε στο γιατρό για να σωθεί; Δεν το καταλαβαίνω...
quote:
Brie Boy
σπάνια καταφέρνουμε να αλλάξουμε γνώμη σε κάποιον εδώ μέσα. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
Σαφώς και δεν είναι φίλε μου. Ανταλλαγή απόψεων είναι, δεν είναι προσηλυτισμός.
quote:
Ψηλός
με κατηγορείς αδίκως!! Ποτέ, μα ποτέ δεν παρουσίασα κάτι που δεν είναι δικό μου ως δικό μου. Δεν πρόσεξες άραγε ότι τα έχω βάλει όλα σαν παραπομπές;;;;
Δεν είπα κάτι τέτοιο, ούτε το εννόησα. Για μένα μιλούσα, απαντώντας στο "ψωνίζεις από το Internet". Θεώρησα ότι εννοούσες πως βρίσκω πηγές στο Internet και τις παρουσιάζω σαν δικές μου απόψεις, κάτι το οποίο είναι τελείως ανήθικο κατ'εμέ. Καμία αναφορά ή υπόνοια σε σένα.
Για την ενημέρωσή σου όμως, βασικά συμβουλεύομαι τη βιβλιοθήκη μου.
macedon
με λυπείς με αυτό που γράφεις Βριε μπου.
γιατι αυτά που προτείνω εγώ να ελέγχονται για την αντικειμενικότητά τους και να μην ελέγχονται και των άλλων πηγών; Φυσικά το ελέγχονται, όπως το εννοείς εσύ, έτσι.
Δηλαδή δεν θα πρέπει να υπάρχει αντίλογος, μόνο λόγος;
Με αυτό που έγραψες έδειξες ότι είσαι προκατειλημμένος! Αν δεν είναι έτσι τότε γιατί έγραψες το παραπάνω;
Μήπως δεν είναι ερευνητές ή επώνυμοι αυτοί που τα γράφουν;
Γιατί να διαβάσω τον Καλόπουλο και όχι τον αντίλογό του;
Φιλικά όπως πάντα
Θα μου πεις, αφού θέτουν τα πιστεύω τους σε δημόσιο διάλογο, είναι αναμενόμενο. Απλά ήθελα να διαφοροποιηθώ και να πω στον αγαπητό Ψηλό πως ορισμένοι από εμάς δεν βάλουμε κατά την ελευθερία του να πιστεύει ο καθένας ότι θέλει, ούτε κατά του Χριστιανικού Ιδεώδους, αλλά κατά του κάθε κομπογιαννίτη-θαυματοποιού που στο όνομα της θρησκείας εκμεταλλεύεται την αγνή πίστη τόσων ανθρώπων και εμπαίζει την νοημοσύνη των υπολοίπων. Δεν χρειάζεται κάποιος να αρνηθεί την πίστη του, για να το καταλάβει.
Schwabe:
quote:
Δηλαδή ρε Ψηλέ, ΤΙ περίμενες να γράψουνε τα χριστιανικά βιβλία? Ότι…..τα έκανε επάνω του από φόβο?Για να σου λυθεί όμως η απορία, είναι πολύ εύκολο αγαπητέ. Εάν όντως είχε χαρεί που θα αντίκριζε τις αγκάλες του Κυρίου του, τότε πολύ απλά δεν θα έκανε τίποτα για την αρρώστια του. Έτσι δεν είναι?
Ετούτος όμως…….άλλα έκανε φίλτατε!
Καλέ μου Schwabe, σε βρίσκω πολύ αυστηρό. Δεν είναι υπεράνθρωπος ο κάθε Παϊσιος, να μην δειλιάσει μπροστά στον πόνο και την αρρώστια. Ούτε μπορεί να αφεθεί να πεθάνει, ή να επιζητήσει τον θάνατο, καθώς κάτι τέτοιο κατά τα χριστιανικά ιδεώδη συνάδει με αμαρτία. Εδώ και ο ίδιος ο Ιησούς ψέλλισε το "απελθέτω..." την ύστατη στιγμή.